KERESÉS search-close

jogállamiság

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jogállamiság"

Orbán szerint harci kérdés, hogy megakadályozzák a civil szervezetek közvetlen támogatását

Harci kérdés a magyar kormány számra, hogy megakadályozza a civil szervezetek közvetlen támogatását - a miniszterelnök fogalmazott így néhány napja annak kapcsán, hogy hatszázmilliárd forintot osztana szét az Európai Bizottság a jogállamiságot védő civil szervezetek között. A pénz felhasználásába a kormányok nem szólhatnának bele. A Helsinki Bizottság szerint a kormány azért akarja megakadályozni a közvetlen támogatást, mert abból megerősödhetnének a jogállami működést ellenőrző szervezetek.

 

Magyarországon tárgyal az amerikai külügyminiszter

Az amerikai kormánynak fontosak a jogállamiság olyan alapintézményei, mint a bíróságok, a szabad sajtó és a civil társadalom - ezt mondta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Budapesten jogvédő szervezetek képviselőinek. Mike Pompeo európai körútja első állomásaként érkezett hétfőn Budapestre.

RTLII: Vita a magyar jogállamiságról az EP-ben

Ismét a magyarországi jogállamiság helyzetéről tárgyalt az Európai Parlament. A vitanapot a Zöldek frakciója kezdeményezte. Szerintük például a túlóratörvénnnyel és a közigazgatási bíróságok létrehozásával megsérti az ország az uniós alapértékeit. A Fidesz képviselője azt mondja: mindez az uniós választási kampány része. A Párbeszéd politikusa szerint viszont a vita a magyar jogállam leépítéséről szól. 

Újra a magyar kormányról vitáznak az Európai Parlamentben

A magyarországi jogállamiság helyzetéről tárgyal ismét az Európai Parlament. A mai vitanapot a Zöldek frakciója kezdeményezte mások mellett a munka törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságok létrehozása miatt. A zöldek szerint Magyarország ezekkel az intézkedésekkel az Unió alapértékeit sérti meg. A kormány már korábban jelezte, hogy nem vesz részt a vitán, mert az szerintük nem a jogállamiságról, hanem Soros György bevándorláspárti kampányáról szól.

Informális EU-csúcs


szerző:
2018.09.20. 18:41
Informális EU-csúcs

Egyelőre az Európai Néppárt tagja marad a Fidesz. Ezt a salzburgi uniós csúcstalálkozó előestéjén jelentették be a kormánypárt uniós pártcsaládjának vezetői. A néppárt elnöke szerint a Fideszt addig semmiképp sem zárják ki, amíg tart a magyar jogállamiság helyzete miatt indított hetes cikk szerinti eljárás.

A fideszes képviselők bojkottálták az ülést

Orbán Viktor nem beszélt Rogán Antallal arról, hogy a gyilkosságért elítélt Portik Tamás azt vallotta a bíróságon: évekkel ezelőtt 10 millió forintnyi kenőpénzt adott át a miniszterelnök jelenlegi kabinetfőnökének. A miniszterelnök az állami rádiónak azt mondta, egy bűnöző állításaival nem kell foglalkozni. Az ügyről a nemzetbiztonsági bizottság is tárgyalt volna pénteken, de elmaradt az ülés, mert a fideszes képviselők nem mentek el. Az MSZP szerint ez durva támadás a jogállamiság ellen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való