KERESÉS search-close

jégeső

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "jégeső"

Letarolta a jég a Vas megyei Káldot

Hatalmas jégeső pusztított húsz percen át pénteken este a Vas megyei Káldon. A települést úgy beborította a jég, mintha tél lett volna, egy része még mára sem olvadt el. A kertekben gyakorlatilag minden odaveszett.

Óriási jégdarabok pusztítottak Görögországban

Indiában már ölni is képesek az emberek ivóvízért, akkora szárazság van. Görögországban pedig a szerdai brutális vihar miatt kellett meghalnia több embernek. A vihar szerdán este vonult végig a Görögország északi részén található Halkidikí-félszigeten. Ezen a területen jelenleg is több tízezer turista üdül.

6 halálos áldozatot követelt a vihar Sartin

Hatalmas erővel csapott le a jégesővel kísért szélvihar tegnap este a Halkidiki-félsziget északi részére.

Pánikszerűen menekültek a strandolók a vihar elől

Pánikszerűen menekültek a strandolók az egyik olaszországi tengerpartról, amikor vihar tört rájuk kedden. Egy óceánjáró kis híján a mólónak ütközött Velencében ugyancsak a vihar miatt. Volt, ahol tenyérnyi nagyságú jég hullott, és 150 kilométer per órás széllökéseket mértek. Előrejelzések szerint bármikor jöhet újabb, brutális vihar Olaszországban.

KEGYETLEN IDŐJÁRÁS: Használhatatlanná tette a strandokat a vihar

Egyelőre vége a strandidőnek Olaszország északi felén. Több észak- és közép-olaszországi várost sem kímélt az időjárás, volt, ahol látni is alig lehetett, úgy ömlött az eső. Több felvétel érkezett a közelben lecsapó villámokról is.

MEGHÖKKENTŐ: Jégkorszak a mexikói nyárban

Másfél méteres jégtakaró borította be a mexikói Guadalajara városát, miután egy példátlan erejű és hevességű jégvihar csapott le a környékre. A spontán jégfolyamok kidöntötték az útjukba kerülő pálmafákat is, és egy egészen szürreális, trópusi napsütésben fürdő szibériai tájképet hagytak maguk után.

Több százmilliós kárt okozott az elmúlt napok viharos időjárása

Több százmilliós kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz az elmúlt napok viharos időjárása miatt. Jégverés, villámcsapás és felhőszakadás okozott gondot országszerte, de nem csak házakban, és garázsokban keletkeztek károk. Van, akinek a kocsija ment tönkre, másnak az állatai pusztultak el.

Dió nagyságú jég is esett: 150-szer vonultak a tűzoltók viharkárokhoz

Átsöpört az országon a vihar, nyomában elöntött utcák, jégdarabok és letört ágak maradtak. Komló belvárosát fél méteres víz borította, Budapesten, Pécsen és Nyíregyházán pedig jégeső pusztított. Az országban 24 óra alatt 150-szer vonultak a tűzoltók viharkárokhoz. A viharról még több nézői felvételt láthatnak: ITT!

NÉZŐI VIDEÓK: Jégeső és özönvíz

Országszerte több helyen is felhőszakadás vetett véget a napok óta tartó hőségnek. Baranya megyére hatalmas vihar csapott le. De Pest megyében és Borsodban is pusztított a jég és a lezúduló eső. Nézői videóinkból szemezgettünk.

Jégeső Szomolyán


szerző:
2019.06.17. 15:04

Jégeső Nyíregyházán


szerző:
2019.06.17. 14:56

Jégeső Nagykátán


szerző:
2019.06.17. 14:53
Mintha a világvége érkezett volna el Münchenbe

Ha viharról van szó, azt gondolnánk, már mindent láttunk az elmúlt hetekben, de a bajor fővárosban olyan brutális vihar tombolt, amit még nézni is ijesztő, nemhogy átélni. Az esővíz úgy zúdult alá, mint a háborgó tenger, a szél elérte a 120 km/órás sebességet is, emellett diónyi, néhol tojás nagyságú jégdarabok is hulltak.

NÉZŐI: Óriási jégeső csapott le Kiskőrösre

Hatalmas jégeső csapott le ma délután Kiskőrösre. A videón jól látszik, hogy percekig hullott a borsó nagyságú jég, amit heves szél is kísért. A felvételt Kárpi Szabolcs készítette.

Erős szél és jégeső is lehet a hétvégén 10 foknál is hidegebb

10 foknál is hidegebb, erős szél és jégeső is lehet a hétvégén - erre figyelmeztet a meteorológus. Borsodban néhány napja több településen is kerteket tarolt le a záporozó jég. Egy bükkaranyosi férfi azt mondta stábunknak, 33 éve él a faluban, de ilyen heves vihart még nem látott.

Testével védte a gyerekét

A testével védte kisbabáját egy ausztrál nő, amikor vihar csapott le autójára, és teniszlabda méretű jégdarabok zúzták be a kocsi ablakait. A hatalmas jégdarabok olyan erővel csapódtak be, hogy mire a vihar elvonult, addig a nő hátát, nyakát, karjait súlyos zúzódások borították be.

PUSZTÍTÓ VIHAR: 100 km/h-s széllel érkezett

Elakadó és megrongált autók, kidőlt fák és elsodort tetők - óriási vihar söpört végig az ország középső részén szombaton este. A tűzoltókat több mint 200 helyre riasztották. A legtöbb kárt Pest megyében és a fővárosban okozta a helyenként 100 kilométer per órás széllel és jégesővel érkező ítéletidő.

Jégeső és heves zivatarok


szerző:
2018.09.01. 17:30
Jégeső és heves zivatarok

Heves zivatar, és felhőszakadás miatt adott ki figyelmeztetést a Meteorológiai Szolgálat.

Özönvíz, jégeső, sárlavina

Özönvíz Kalocsán, jégeső Győrszentivánon, kisebb sárlavina a Heves megyei Ecséden. Több helyen is lecsapott a vihar csütörtökön délután az országban. Senki sem sérült meg, de több helyen ágak szakadtak le, a tűzoltókat is a víz miatt hívták. Kalocsán egy videóblogger azt is megörökítette, ahogy összefüggő víz borította a várost átszelő 51-es utat.

A vihar miatt félbeszakadt a triatlon világkupa döntője

A vihar miatt félbeszakadt a tiszaújvárosi triatlon világkupa döntője vasárnap. A viharos szél és a jégeső tönkretette a pályát és veszélyeztette a sportolók biztonságát, így a versenybíróság úgy döntött, a kerékpározás vége előtt nem sokkal félbeszakítják a viadalt. Ilyenre korábban még nem volt példa a verseny húsz éves történetében. Máshol is lecsapott a zivatar vasárnap. Gyöngyösön például szilvamag nagyságú jég esett.

VIHAROK: Nem kímél minket az időjárás

Zivatar és jégeső a hét közepéig bárhol előfordulhat az országban. A hét második felében és a hétvégén azonban már strandidőre lehet számítani. Nem lesz túl meleg, 28-31 fok várható.

NÉZŐI: Hatalmas vihar csapott le Gyöngyösre

Hatalmas vihar csapott le vasránap délután Gyöngyösre. A zivatar tetemes mennyiségű jégesővel érkezett meg. A váratlanul jött eseményt több nézőnk is megörökítette.
 

Jégeső – mintha hó esett volna

Hó- vagyis inkább jégembert építettek a júniusi hidegben Zsujtán. A zempléni településen olyan sok jég esett szombat délután, hogy a táj havasnak tűnt, és annyira hideg volt, hogy a jég egy része fél napig nem olvadt el.

Brutális jégvihar Szerbiában


szerző:
2018.06.14. 15:15
Brutális jégvihar Szerbiában

Kemény téllel kombinált nyári vihar pusztított Szerbia több részén, a Vajdaságban is. Volt olyan település, ahol közel félméteres magasságban hömpölygött a víz, illetve a jégeső. Több helyen 15-20 percen át hullottak az égből a mogyoró, sőt teniszlabda nagyságú jégdarabok. Egyelőre nem tudni, mekkora az anyagi kár, amely a földeket is sújtja.

Hatalmas vihar söpört végig az országon

Két oldalról „támadott” tegnap a vihar Magyarországra, keleten és nyugaton is zivatarok pusztítottak. Akkora labdák azért nálunk nem estek, mint a Kárpátalján, de az ajkai Kórházdombon azért méretes jégdarabok hullottak.

Pusztított a hétfő esti vihar

Brutális vihar csapott le hétfő éjjel. Száz kilométeres széllökések, szupercella, jégeső vonult végig az országon. A tűzoltókat hétfő este óta több mint 400 esethez riasztották.

Megrongálta a temetőt a vihar

Több tucat sírt rongált meg a vihar az egyik makói temetőben. Egyelőre még felbecsülni sem tudják, hogy mekkora a kár. A héten sokfelé volt vihar. Hajnalban, a Dunakanyarban annyi eső esett, mint máskor két hét alatt.

Ítéletidő esővel és jéggel

Ítéletidő Nagykanizsán és Pécsen. Szinte elmosta tegnap koraeste a felhőszakadás a két várost. Kanizsán állt a víz az alacsonyabban fekvő utcákban. Volt, ahol az emberek térdig jártak benne. Csütörtökig minden napra figyelmeztetést adott ki a Meteorológiai Szolgálat, mert délutánonként továbbra is lehet intenzív zivatarokra számítani.

 

Hömpölygő víz és jégeső

Szőlőszem méretű jégdarabok, több mint 20 milliméternyi eső. Az ország keleti részén szinte percek alatt esett le nagy mennyiségű csapadék. Sok helyen a csatornák nem bírták elvezetni a hirtelen jött víztömeget, így több centi mély tócsákban kellett gázolni a járókelőknek, néhol a kocsik alvázáig is felért a víz.

Szerdára is maradt a keddi jégből

Nem mindennapi jégeső zúdult az ország több részére kedden kora este: a Nógrád megyei Ősagárdot mintha hó borította volna, a földeken, kertekben több centi vastagon állt a jég. Néhány perc alatt annyi esett, hogy mára is maradt belőle. A réten volt, ahol 30 centi vastag jégtáblák álltak. Elverte a jégeső Budapestet és a környékét is. A következő napokban még lehet ilyenre számítani.

 

JÉGESŐ, JÉGFOLYÓ: nézőink brutális felvételei!

A tegnapi óriási jégesőről, villámlásról, viharokról kaptunk nézői felvételeket!Mutatjuk!

Az idei volt a legmelegebb április 1901 óta

Az országos havi középhőmérséklet 15,6 Celsius fok volt, ami majdnem másfél fokkal magasabb az eddigi, 2009-es rekordnál. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint a hirtelen felmelegedés miatt gyakrabban alakulhatnak ki zivatarok és jégesők.

Jégeső és viharok a rekordmeleg után

Kisebb hógolyó méretű jégdarabok estek tegnap Dabason. A rekordmeleg után tegnap estefelé kezdőtek a zivatarok, rengeteg csapadékkal, sok helyen jégesővel. Főleg Budapesten és környékén voltak hevesebb zivatarok, egészen reggelig.

NÉZŐI: Rekordmeleg után jégeső

Csak úgy pattogtak egymás után a jégdarabok tegnap délután Acsán. A videót az RTL Híradó egyik nézője készítette. Nagyon sűrűn esett, pár másodperc alatt rengeteg hullott az aszfaltra.

Újra jégeső pusztított Eger környékén

Az elmúlt két napban sokfelé esett jégeső. Csapadék a hét második felében is várható. Holnap hidegfront jön, a meteorológusok szerint csütörtökön is lehetnek záporok.

 

Hatalmas jégdarabok és sártenger

Hatalmas jégdarabok, sártenger - ezt okozták a hétfői zivatarok országszerte. Budapest környékén a kerteket, udvarokat percek alatt ellepte a jég. Szinte mindenhol esett az országban, de volt ahová csak ma ért a nagyobb eső. Egerben délután szakadt le az ég, ott jég és eső esett.

Jégeső a dzsungelben!

Ahogy Cicciolina mondaná, "érdekes ennek a helynek a temperatúrja"... Egyszer meleg van, egyszer hideg van, egyszer pedig jégdarabok hullanak az égből!

Buszon élte át a durva jégesőt


szerző:
2017.08.07. 17:33
Buszon élte át a durva jégesőt

Hejjas Imre nézőnk küldte Orosházáról a megdöbbentő felvételeket. Miközben az egyik járaton utazott, kint elszabadult a „pokol”.

Özönvíz és jégeső: körkép a tegnapi viharról

Égszakadás, jég szakadás, sárlavina és özönvíz. katasztrófa filmekbe illő jelenetek szemtanúi lehetett tegnap szinte mindenki. Az országon átvonuló vihar fákat csavart ki oszlopokat döntött le és valóságos lagúnává változtatta több nagyváros utcáit. Eger belvárosában a víz a csatornafedelet megemelve valóságos gejzírként tört fel a mélyből. De nem csak itt volt drámai a helyzet.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Tarolt a vihar Hajdúszoboszlón

Letarolta a vihar Hajdúszoboszló egy részét - tegnap este pillanatok alatt támadt fel a szél, hatalmas fákat csavart ki és megrongált autókat, kerítéseket is. Máshol a jég pusztított, vagy a hirtelen lezúduló esővel küzdöttek, több mint százszor riasztották a katasztrófavédőket csak Hajdú-Biharban. A viharoknak nincs vége - a Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki az egész országra.

Ekkora jég esett Tatabányán!


szerző:
2017.07.24. 17:08
Ekkora jég esett Tatabányán!

Hatalmas viharok, felhőszakadások zúdultak az országra. A viharos időjárás már tegnap elkezdődött Hajdú-Biharban, ma pedig Tatbányán, Győrben és Oroszlányban tombolt az ítéletidő. Tatabányán diónyi nagyságú jég esett, a fotókat egy nézőnk, Talics Barbara küldte el nekünk.

NÉZŐI: Oroszlány sem úszta meg


szerző:
2017.07.24. 16:44
NÉZŐI: Oroszlány sem úszta meg

Oroszlányt sem kímélte az ítéletidő. Hétfőn, kora délután hatalmas jégeső csapott le a városra.

NÉZŐI: Így pusztított a jégeső Dabason

Országszerte viharok tomboltak vasárnap este. Ezt a felvételt Balázs Dániel nézőnk készítette Dabason. 

Összefogtak a beteg focistáért

Összefogás egy tehetséges, beteg focistáért. Lakhatatlanná vált egy diósgyőri futballista családjának otthona Megyaszón a jégeső miatt. A tető beszakadt, a lakás elázott, menniük kellett. A fiatal sportoló tavaly rákos lett, hónapokig kezelték, most jól van, már újra edz. Eddig is nehéz körülmények között éltek, de az újabb csapás a családot is nagyon megviseli.

Eltűnt egy ember a viharban

Eltűnt egy idős férfi a hatalmas felhőszakadásban Szekszárdon. A szőlőhegyen lévő pincéjénél látták utoljára, egyelőre hiába keresik. A vihar hajnalban csapott le a városra, egy ideig jég esett, majd két órán át zuhogott az eső. Szekszárd belvárosban több helyen térdig ért a víz, autók akadtak el az utakon, a tűzoltók is csak nehezen tudtak haladni. Őket elöntött pincékhez, alagsori helyiségekhez riasztották.

Dió nagyságú jég esett Megyaszón

A Borsod megyei Megyaszót pedig szinte teljesen letarolta a jégeső - dió nagyságú darabok záporoztak a falura szerdán délután. A viharban csaknem az összes épület megsérült. Száz embernek kellett elhagynia az otthonát. Sok helyen még órákkal a vihar után is 10 centis jégréteg borította a földet. Egyelőre még megbecsülni sem tudják, mekkora a kár, és azt sem tudják, miből építik újjá az ítéletidőben tönkrement házakat.

 

Óriási pusztítást végzett a jégeső Kecskeméten

Szerdán délután mindössze 15 percig esett, de ennyi idő alatt autók százait rongálta meg, redőnyöket lyuggatott ki, ablakokat tört be. A helyiek szerint az egész olyan volt, mint a géppuskaropogás. A károk felszámolásán még ma is dolgoztak a tűzoltók, fél óra alatt több mint 100 bejelentést kaptak.

 

JÉGESŐ: Nézői felvételek


szerző:
2017.06.21. 17:02
JÉGESŐ: Nézői felvételek

Az ország több pontjáról küldtek nézőink felvételeket a lezúdult jégesőről. Pilisen, Szikszón és Miskolcon is pusztított a jég. További képek itt!

Ítéletidő Borsodban - Tizenhat településen tombolt a vihar

Borsodban összesen 28 embernek kellett elhagynia az otthonát, három faluban négy ház vált lakhatatlanná a szerdai vihar után!

Iszap borította az utakat Borsodban

Két héten belül háromszor öntötte el az iszap a Borsod megyei Cserépfalut. A helyeik azt mondják, soha nem láttak még ilyet. Szerdán fél óra alatt esett annyi eső, hogy özönvíz volt az utcákon. Utakat, járdákat, pincéket borított el az iszap, a jég pedig tetőket szakított át.

VIHAR: Özönvíz és jégeső a nézői felvételeken

Özönvíz öntötte el Budapestet, és az ország több mint 70 települését. Több helyen jégeső is esett. Ezeket a felvételeket nézőink készítették.

Így nézett ki az ország a vihar után

Hatalmas özönvíz öntötte el kedden késő délután Budapestet, de több felé volt hatalmas eső az országban, sok helyen jégeső is esett. A fővárosban több busz és villamos útvonalát módosítani kellett, mert volt ahol térdig állt a víz.

NÉZŐI: Jégeső Pesterzsébeten


szerző:
2017.05.23. 11:09
NÉZŐI: Jégeső Pesterzsébeten

Zivatar és jégeső pusztított tegnap Pesterzsébeten. A felvételt Kun Roland készítette.

Elverte a jég a mátrai szőlőket

Nem lesz az idén mátrai bor, miután elverte a hétvégi jégeső a szőlőültetvényeket. Óriási károk vannak, a borvidék számításai szerint több száz milliós is lehet. A mátrai borvidéken több mint ötezer hektáron termelnek szőlőt, a terület egynegyedét érte jelentős kár.

 Hatalmas károk Gyöngyösön

Hatalmas a kár Gyöngyösön és környékén, ahol szombaton ítéletidő pusztított. Jeges víz hömpölygött az utcákon, és sok helyen a pincékbe is betört. Akkora volt a jég, hogy sokan még a hólapátokat is elővették, így tisztították meg a járdákat.

Viharok jégesővel, tornádóval

Egymást érték a viharok országszerte másfél napon át. Több helyen néhány perc alatt olyan sok eső esett, hogy utcákat is elöntött a víz. Sok településen jégeső okozott károkat. Főként az északkeleti országrészben még éjszaka is lehet felhőszakadás, de vasárnaptól már sokkal jobb idő lesz.

TORNÁDÓ ÉS JÉGESŐ: extrém időjárás májusban

Májusban egymást érték a viharok országszerte. A legtöbb településen jégeső okozott kárt, de volt, ahol tornádó is előfordult. A nézői felvételeket köszönjük Dodó Lajosnak, Demény Zsombornak, Kovács Ádámnak, Balláné Bana Andreának, Dobosné Balogh Hajnalkának, Sándor Viktornak, Bozsik Lászlónak, Kiss Helgának, Farkas Fanninak. A videó folyamatosan frissül nézőink felvételeivel!

Jégeső és felhőszakadás tombolt

Hatalmas szél és özönvíz. Jégeső, felhőszakadás. Viharok söpörtek végig az országon és csak szombat reggelre vonulnak el a viharfelhők. Több településen néhány perc alatt olyan sok eső esett, hogy egy utcákat is elöntött a víz. Négy dunántúli megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Az északkeleti országrészben élők egészen éjfélig további jégesőre és, akár 100 kilométer per órás széllökésekre is számíthatnak.

JÉGESŐ: Pattogott a jég az ereszen

Négy dunántúli megye kivételével az egész országra figyelmeztetést - köztük több megyére másodfokút - adott ki heves zivatarok veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Nyíregyházára már délután jégesővel érkezett a zivatar. A felvételt Jakab Dávid Olivér készítette és töltötte fel az rt.hu-ra.

Nem ritka ilyenkor a forgószél

Tornádó Szolnokon. Tuba Egerben. Forgószélként söpörnek végig a viharok az országon. Délután heves jégesővel érkezett meg Heves és Szolnok megyébe is a hidegfront. Debrecenben azonban szinte egész nap élvezhették a jó időt az emberek.

Forgószélként söpörnek végig a viharok az országon

Az időinfó oldalára több látványos videót is feltöltöttek a tegnapi szolnoki tornádóról.

Tornádó, jégeső, özönvíz sújtott le az országra

Tornádó, jégeső, felhőszakadás. Mindez néhány órán belül történt az ország különböző pontján szerdán. Báta mellett egy iskolásokkal teli buszból figyelték sikítva a gyerekek, hogyan közeledik feléjük a tornádó – mesélte Híradónknak az egyik szemtanú. Az ország más pontjain hatalmas jégesők okoztak riadalmat. Akadt, ahol kenuval közlekedtek az utcában, olyan sok eső esett. Az RTL híradónak nyilatkozó meteorológus szerint elkezdődött az idei zivatar szezon.

NÉZŐI FELVÉTEL: Elképesztő jégeső pusztított országszerte

Jég esett a Pilisben, tornádó tombolt Tolnában, a vihar szinte mindenhol lecsapott az országra. A szerda délutáni zivatart az RTL Híradó nézői is megörökítették.

NÉZŐI: Így esett a jég Bordányban

Tegnap több helyen lecsapott a vihar az országban. Bordányt a jégeső sem kerülte el. A felvételt Csúcs Imre nézőnk készítette.

Jégesővel söpört végig a vihar

Ausztria felől érkezett, jégesővel verte Körmend környékét, pillanatok alatt véget vetett a strandolásnak a Balatonnál, aztán pusztított az Alföldön is. Vihar söpört végig az országon hétfőn délután. Volt, ahol felhőszakadás volt, máshol csak hatalmas szél, de több helyen dió nagyságú jég esett. A katasztrófavédelmet több tucatszor riasztották országszerte az ítéletidő miatt. Jellemzően fákat csavart ki a hatalmas szél, és elöntött pincéket kellett szivattyúzniuk a tűzoltóknak.

NÉZŐI: Jégeső Alsóörsön


szerző:
2016.08.15. 20:53
NÉZŐI: Jégeső Alsóörsön

A Balaton környékét már délután elérte a beígért vihar. Alsóörsön például ilyen jégesőt videózott le Farkas György nézőnk.

Özönvíz zúdult Komáromra

Viharok pusztítottak az országban. Özönvízszerű eső zúdult tegnap Komáromra - úsztak az autók, megteltek a pincék és még jég is pusztított a városban. Leszakadt az ég az ország több részén is, Budapesten órákig ömlött az eső, Sopronban pedig az eddig csak katasztrófafilmekben látható szupercellát fényképeztek nézőink.

NÉZŐI: Jégesővel érkezett a vihar Ózdra

Köszönjük a videót Bakk Tamásnak.

Pusztító viharral jött meg a lehűlés az országba

A pusztító vihar söpörte ki a kánikulát az országból. Volt, ahol 120 kilométeres óránkénti szelet is mértek. A Balatonon egy vitorlást is felborított az egyik lökés. Az EFOTT fesztivált a szakadó eső és a jég szakította félbe. A tűzoltókat több mint 400-szor riasztották reggelig. A brutális vihar legdurvább felvételeit is megmutatjuk.

Fókusz 2016-07-14


szerző:
2016.07.14. 18:55
Özönvíz, jégverés, szupercellák pusztítottak

Özönvíz, jégverés, több mint 100 kilométer/órás szélvihar, az elmúlt egy napban több helyen szupercellák pusztítottak az országban. A Veszprém megyei Tésen több tucat ház tetejét tépázta meg az ítéletidő. Berhidán egy családi ház teteje leégett, miután belecsapott a villám. Csak a Dunántúlon több száz riasztást kaptak a tűzoltók, sokan videóra vették a pusztítást.

Jégeső és özönvíz Szombathelyen

Brutális vihar tombolt kedden Szombathelyen. Fekete gomolyfelhők, és porfelhő lepte el a várost, majd percek alatt rengeteg eső zúdult le. Húsz percen keresztül esett a jég, a helyenként dió nagyságú darabok redőnyöket lyukasztottak ki, autók tetejét horpasztották be. A szél erejétől fák hasadtak ketté. A felhőszakadás miatt víz öntötte el az utcákat, sok helyen az autók tengelyig merültek.

VIHAR: Celldömölkre is lecsapott a jég

A videót Bedő Erika küldte el nekünk.

Így csapott le a vihar az ország nyugati részére

Diónyi nagyságú jéggel, vízözönnel érkezett meg tegnap a nyugati országrészbe a vihar. Sok helyen a jég betörte az ablakokat, összetörte az autókat és a szél letépte a házak tetejét. Néhol annyi eső esett, hogy csónakázni lehetett volna az utcán. A tűzoltókat 64 helyszínre riasztották, a kár több 10 milliós lehet.

NÉZŐI: Jégesővel érkezett meg a vihar Szombathelyre

Viharos erejű széllel és dió nagyságú jégesővel érkezett meg a hidegfront Szombathelyre. A felvételt Pallos Gábor készítette.

Hatalmas pusztítást okozott a vihar

Tavaly nyáron csapott le az év vihara. Az „armageddon” nem kímélt se embert, se épületet. Budapesten több helyen is leállt a tömegközlekedés, és sok helyen térdig érő vízben kellett gyalogolni vagy autózni. A mentőknek annyi volt a munkájuk, hogy a műszak végén nem engedték haza a nappali dolgozókat.

Szombaton is megdőlt a melegrekord

Felhőszakadás és jégeső a következő napokban lehet, a hőség viszont az előrejelzések szerint fokozatosan megszűnik. Nehéz volt kibírni az elmúlt órákat, Budapesten hajnalban is rekord meleg, több mint 25 fok volt. A forróságban ott is fürdenének az emberek, ahol tilos. A rendőrség a bányatavakat is ellenőrzi. Akár 50 ezer forintra is büntethetik, aki a tiltótábla ellenére bemerészkedik a vízbe.

Dió nagyságú jég pusztított

Ítéletidő tombolt Szegeden - fák dőltek ki, tetők szakadtak le. A vihar este hétkor érte el a várost. A hirtelen jött nyári zivatar több helyen cseresznye, néhol diónyi nagyságú jeget hozott. Volt, ahol a jég szinte mindent letarolt. A tűzoltók és a speciális mentők késő estig dolgoztak a károk felszámolásán. Csak Csongrád megyében negyven helyre riasztották a tűzoltókat.

NÉZŐI: Ilyen, amikor elver a jég

A vihar délkelet felől érte el Szegedet, az eső mellett először mogyorónyi jég hullott. A java azonban, csak ezután jött. Leginkább Újszegeden pusztított az ítéletidő. Később már nagyobb, cseresznye, néhol diónyi méretű jég esett. Félelmetesen kopogott. Nézőink küldték a felvételeket.

A legtöbb családnak nincs biztosítása

Több mint 200 tűzoltó, több tucat önkéntes és minden falubeli a vihar utáni romok eltakarításán dolgozott egész nap. Több mint 700 családi ház rongálódott meg a mai viharban, Szabolcs megyében. Reggel 6 óra körül érte el a jégeső a határ melletti településeket. Majd délben jött egy újabb vihar. Van olyan ház, ami lakhatatlanná vált. Tönkrementek az autók. A legtöbb családnak biztosítása sincs.

750 ház sérült meg a jégesőben és a viharban

13 településen 750 épület sérült meg a kedd reggeli jégviharban. Az ország keleti részében volt, ahol teniszlabda nagyságú jégdarabok estek az égből és törtek össze cserepeket, ablakot és autókat.  Az egyik család, akinél kollégáink forgattak, elraktak a mélyhűtőbe két jéggolyót, mert ilyet még ők sem láttak.

Debreceni jégeső


szerző:
2016.06.21. 15:15

Jégeső Gyulán


szerző:
2016.06.21. 12:25
Jégeső Gyulán

Nézőnk felvétele, nyaralása első napjáról 2016. június 21-én negyed 10 körül.

Tyúktojás nagyságú jégeső Szabolcsban

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét óriási jégeső verte el. A legnagyobb jégverést a Három Határ Hírei portál szerint 6.00 és 6.30 között a határ menti települések kapták. A természet "adományairól" nézőink küldtek be képeket Méhtelekről, Rozsályról, Jánkmajtisról.

Pénteki óriásvihar Békés megyében

Békés megyében több településen is óriási vihart kaptak lencsevégre nézőink.

Szupervihar Okányban


szerző:
2016.06.18. 17:36
Szupervihar Okányban

Békés megyében több településen is óriási vihart kaptak lencsevégre nézőink.

NÉZŐI: Felhőszakadás és esőzés Oroszlányban

A Komárom-Esztergom megyei Oroszlányra hatalmas jég -és esőmennyiség zúdult le vasárnap délután. A felvételt Lővei Ferenc, nézőnk készítette.  

FELHŐSZAKADÁS: Jégeső után jött a sárlavina

Özönvíz okozott súlyos károkat Budapesten. Pincéket, garázsokat, udvarokat öntött el az eső szombaton a 17. kerületben. A hirtelen jött vihar a sarat is behordta a házakba. A tűzoltók folyamatosan szivattyúztak. Sok helyen még másnap is takarítottak.

Az utóbbi 200 év leghidegebb nyara jön?

Nem kell megijedni, nem a mostani nyárról van szó, hanem a három évvel ezelőttiről! Egy időjárásjelentésre specializálódott francia tévécsatorna ugyanis azt mondta, hogy utoljára 1816-ban volt olyan hideg, mint amilyenre az akkori nyáron számítani lehetett. Hogy bevált-e a jóslat? Valaki emlékszik még egyáltalán arra a nyárra?

NÉZŐI: Így esett a jég Kengyelben

Szerdán este óriási vihar csapott le Jász-Nagykun-Szolnok megyére. Kengyelre hatalmas jégeső zúdult. A felvételt Juhász Kristóf nézőnk készítette.

Jégeső után veszélyes UV-sugárzás

Lezárt aluljárók, tóvá változott terek, jégverés és kidőlt fák - vihar pusztított kedden az ország közepén, szerdán pedig keleten áztatták az utcákat a zivatarok. Mostantól viszont újra melegszik az idő és a hét második felében visszatér a nyár. Erősödik az UV sugárzás is. A szakemberek szerint már holnap 20-30 perc alatt leéghetünk, így krémmel, vagy ruhával védjük bőrünket. Az elmúlt 10 évben Magyarországon megduplázódott a bőrrákos megbetegedések száma.

Villámparádé Siófoknál, sártenger Letenyénél

Hatalmas erővel tört be a hidegfront hétfőn az országba. Volt, ahol a sarat, máshol a jeget kellett lapátolni. A rengeteg eső miatt sok településen tengelyig gázoltak az autók a vízben.

ÍTÉLETIDŐ: Golflabda nagyságú jég esett

Hangosan kopog a jég az autón. Ami az úton van, nem hó - itt is a jég áll vastagon. A felvételek hétfőn készültek Csehországban, ahol helyenként golflabda nagyságú jégdarabok hullottak az égből. Volt, akit filmezés közben talált fejbe egy jégdarab. A cseh jégverést ugyanaz a ciklon okozta, ami hétfőn késő délután érkezett Magyarországra.

A viharos széllel együtt jégeső is volt

Hatalmas mennydörgésre ébredtek a lakók Zuglóban, óriási villámlásokkal érkezett meg a vihar Budapest észak-keleti részére. A viharos széllel együtt jégeső is volt. Aki addig nem, a jég kopogására biztosan felébredt.

Borsónyi jegek estek


szerző:
2016.05.05. 18:20
Borsónyi jegek estek

Borsó nagyságú jég esett sok helyen, nemcsak a fővárosban, hanem vidéken is. Percekig tartott a jégeső, amelyet több helyen heves szél kísért. Több nézőnk is küldött felvételeket a zivatarokról. Az előrejelzések szerint pénteken már sokkal több lesz a napsütés, mint ma és akár 25 fok is lehet.

Nézőink videói a jégesőről


szerző:
2016.05.04. 17:16
Nézőink videói a jégesőről

Dömsödről és Budapestről is kaptunk felvételeket, amelyeken jól látszik, a teraszokat, kerteket fehérré varázsolta a lezúduló jég.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való