KERESÉS search-close

játszótér

71 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "játszótér"

KOVÁCS GERGELY: „A csúszda egyik funkciója elveszett, de lett helyette közösségi grillező”

Megsült a rántotta egy 9. kerületi játszótér fémcsúszdáján Budapesten. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tesztelte a játékot, és kiderült, hogy kánikulában veszélyes lehet a gyerekekre, mert a tűző napon nagyon átforrósodik. A játékot a játszótér közepére építette a ferencvárosi önkormányzat, és ott zavartalanul tűzheti a nap. Állítólag előfordul, hogy a közelében lévő csapról locsolják a szülők, hogy használhassák a gyerekek.

Varjak miatt zártak le egy budapesti játszóteret

Sorozatos varjútámadások miatt zártak le egy játszóteret Budapest 8. kerületében. Az  itt élőket két hete tartják rettegésben a fiókáikat védő madarak. A madártani egyesület szakembere szerint csak a türelem segít, ki kell várni azt a két hetet, amíg a fiókák felcseperednek, akkor ugyanis a varjak felhagynak a támadással.

Ne simogassuk a városba tévedt rókákat!

Rókát vettek videóra egy budafok-tétényi lakótelepen, az állat egy sportpályán időzött, majd elsétált. Errefelé nem ritkák az ilyen találkozások, a fás, bokros környéken sok az építkezés, emiatt az állatok kiszorulnak korábbi területükről. Bár az utóbbi években csak elvétve találtak veszett állatot, a szakember óvatosságra int, azt tanácsolja, semmiképp se akarjuk megsimogatni a szembejövő rókát.

Percek alatt elbontották a játszóteret

Percek alatt elbontották a több mint 10 éve ott lévő játszóteret Nagykanizsán. A városüzemeltetés szüntette meg, mert nem felelt meg az uniós szabványoknak. A játékokat a helyiek építették és biztonságosnak tartották, hiszen a gyerekeik is használták, így nem értik mi volt a baj. A polgármester azt mondta, nem tudott a bontásról.

Divatosan a játszótéren: sztáranyukák tanácsai

Dobó Ágihoz képest Gyulai Viki egyelőre kezdő anyuka, de ami a baba divatot illeti, egyáltalán nem kispályás. Nem véletlenül fordultunk ehhez a két sztár mamihoz, hogy megtudjuk, milyen szettekben tologathatják a gyerekek igazán trendin a csattogós lepkét a játszótéren.

Beliczai Balázs: „Vigyáznom kell magamra, családapa vagyok”

A humorista az apaság örömeiről mesélt a nézőknek, amivel olykor rendesen meggyűlik a baja…

Kevés helyen játszhatnak együtt az ép és sérült gyerekek

Alig van akadálymentes játszótér Magyarországon, ahol az ép és a sérült gyerekek együtt tudnak játszani. Ezt mondta az RTL Híradónak a MagikMe nevű társadalmi vállalkozás vezetője. Harsányi Eszter szerint a játszóterek építői nem tartják ezt fontosnak, sőt sokan el sem tudják képzelni, hogy a sérült gyermekek is ugyanúgy szeretnének játszani a játszótereken, mint az épek.

Bontani kezdték a játszóteret

Bontani kezdték az Bástya utcai óvodások játszóterét Budapesten, az ötödik kerületben. Egy befektető megbízásából láttak neki hétfőn a munkának. A játszótér ugyanis nem az óvoda területén, hanem egy szomszédos, magánkézben lévő telken van. A területet 2009-ben adta el az önkormányzat. A bontás ellen tiltakoznak a családok, mert a játszótér híján a gyerekek csak távolabbi parkokba tudnak kimenni a szabadba.

Együtt lottózik a falu


szerző:
2018.08.27. 17:04
Együtt lottózik a falu

A győrújfalusiak 2014 óta játszanak, egy-egy ember 500 forinttal vagy akár többel is beszállhat. Ha 4-esük vagy 5-ösük lesz, a nyereményt szétosztják, ha 2-es vagy 3-as találatot érnek el, a befolyt pénzt a falu fejlesztésére fordítják. Idén eddig csaknem 600 ezer forintot nyertek, a játszóteret bővítik belőle.

Kilőtték a játszótéren a 120 kilós vadat

Egy debreceni játszótéren lőttek ki egy 120 kilós vaddisznót. A vadkant órákon keresztül terelgették a rendőrök az utcákon, de hiába próbálták visszavezetni a közeli erdős területre. Egyre több vaddisznó megy be a városokba, elsősorban élőhelyük csökkenése és a táplálékhiány miatt.

Felújított egy játszóteret, feljelentették

Feljelentették azt az önkormányzati képviselőt, aki kifestette a fábiánsebestyéni játszóteret és saját pénzéből homokot vitetett a homokozóba. Az önkormányzat nem nyilatkozik, a jegyző szerint a képviselőnek nem volt joga felújítani az önkormányzati játszóteret. Bálint Róbert viszont azt mondta az RTL Híradónak, hogy ő így óvta meg a további romlástól a játékokat. A rendőrség nyomoz, a helyiek szerint nevetséges a vita.

Dobó Ági elárulta a legfontosabb anyuka szabályokat

Minden család tudja, hogy ha a kicsik játszani akarnak, akkor időnként meg kell látogatni a játszótereket is. De nem mindegy, hogyan tesszük ezt. A Konyhafőnök VIP győztesével és kisfiával, Bubuval végigvettük az íratlan tiltásokat.

Játszótéren állt meg az ámokfutó

Játszótéren végződött egy autós ámokfutás Ózdon. Egy közeli bolt kamerája rögzítette, hogy a férfi kocsijával felhajt a járdára, majd átmegy egy lakótelepi játszótéren.

Faág szakadt le gyerekek mellett

Zsúfolt játszótér közelében szakadt le egy fa ága vasárnap Szegeden. Csak a szerencsén múlt, hogy senki nem sérült meg. Az 50 éves nyárfa látszólag egészséges volt, a szél sem fújt aznap a városban.

Újra egy kutyajátszótér a tét!


szerző:
2018.03.22. 08:26
Újra egy kutyajátszótér a tét!

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel 2018-ban is elindította KUTYATÉR programját a Bayer Állategészségügy, így idén is felújít egy kutyajátszóteret. Ihász Kinga, felelős gazdi és Schäffer Léna, a Kutyatér kampány gyermek arca volt a Reggeli vendége. Május 31-ig a felelosallattartas.hu/kutyater oldalon lehet szavzani.

A játszótéri problémákról beszélni kell!

Vannak olyan szabályok a játszótereken és parkokban, amelyeket ugyan kötelező betartani, mégis sokak szegik meg őket. Erről beszélgetünk a Belváros Önkormányzatának kommunikációs vezetőjével.

Szabad-e rászólni más gyermekére?

Sokszor a legkézenfekvőbb megoldás a gyerek kimozdítására és lemozgatására egy közeli játszótér. Ahhoz azonban, hogy felhőtlen legyen a szórakozás, és se a gyerekek, se a szülők ne keveredjenek konfliktusba, érdemes néhány íratlan játszótéri szabályt betartani. Skultéti-Szabó Katalin klinikai szakpszichológussal végigvettük a "játszótéri etikett" főbb pontjait!

Nem lehet belépő a játszótéren

Jogtalan pénzt szedni a játszótér használatáért Hajdúhadházon. Ezt az Európai Bizottság állapította meg, miután az uniós pénzből épített játszótér használatát regisztrációhoz vagy 500 forintos belépő kifizetéséhez kötötték. Az unió szerint pénzt kérni tilos, a regisztrációhoz pedig minden segítséget meg kell adni a helyieknek.

A Barátok közt Novák Lacija a gyerekek megmentője?

Hat évvel ezelőtt a Mátyás király tér Lacija olyan nemes dolgot tett, amiért minden kisgyerek kifejezetten örült. A ház „Mackója” és párja, Gabi kitalálták, felújítják a közelben lévő játszóteret, ami így gyerekbiztos és környezetbarát lett.

Összetört üvegtáblákat rakott ki valaki egy játszótér közelében

Biztosra ment: legalább ötven méter hosszan a fák közé, az avarban helyezte el az üvegtáblákat, amelyeket szilánkokra tört. Szerencsére nem okozott balesetet. Az üvegeket a városi rendészet mára összeszedette. De eljárás nem indult.

Uniós pénzzel csalhattak

Vádat emeltek a szegedi vadasparknál uniós pénzből épített játszótér ügyében. A Híradónk által is többször bemutatott ügyben az ügyészség szerint a kivitelező cég 185 millió forint uniós támogatást vett fel egy játszótérre, de alig több, mint 30 millióból építették azt meg.

Anger Zsolt: „A kedvenc játszóterem a konyha volt”

Zsolt már 5 éves korában is szívesen sertepertélt a konyhában, anyukája és nagymamája pedig örömmel vezette be őt a főzés rejtelmeibe. A szenvedélye felnőttként sem csillapodott, hiszen a receptekre fittyte hányva, imád kísérletezni!
 

Játszótér csak regisztrációval

400 millió forintba került, mégis 2 éve szinte üresen áll a hajdúhadházi játszótér. Kulcsra zárva tartják és csak az léphet be, aki előbb regisztrál. Csakhogy szinte senki sem regisztrál.

Közös játék az egyenlőségért!

Sajnos egyenlőre kevés  az olyan játszótér, ahol egészséges és sérült gyerekek gondtalanul tudnak együtt játszani. Vendégünk Harsányi Eszter, a Magikme ügyvezetője, aki megosztja velünk, miért is fontos, hogy ezt a problémát orvosoljuk!

Óriási játszótér lett a győri belváros

Óriási játszótérré változott Győr belvárosa. Péntek délután kezdődött a 10. Győrkőc Fesztivál. Két napon keresztül a gyerekeké lesz a főszerep. A népszerű rendezvényre külföldről is sokan jönnek, a szervezők szerint tavaly 25 ezer gyerek regisztrált. Ugráló várak, körhinták, játszóház és koncertek várják a kicsiket. A legtöbb program ingyenes, a belépő csupán egy mosolygós fotó.

Csontszáraz a vizes játszótér

A szezonkezdet óta használhatatlan a fonyódi strand vizezős játszótere, mert felújítják. Sok család éppen a különleges játszótér miatt megy oda nyaraláskor, most csalódniuk kell. Több édesanya nem érti, miért a főszezonra időzítették a felújítást, és ha már így történt, miért nem adnak kedvezményt a belépő árából. A polgármester azt mondja, nem tudják csökkenteni az árakat.

Játszótér: nagyoknak tilos a bemenet!?

 

Akár kétszázezer forintos büntetést is kaphat az a 14 évesnél idősebb gyerek, aki használja a játszótereket a nyolcadik kerületben. Ez áll abban a javaslatban, amit csütörtökön tárgyal az önkormányzat.

Nagymama kért randit Lukács Mikitől a játszótéren

A Nyerő Páros győztesei elárulták, hogy mivel néznek szembe nap mint nap. Peller Anna elárulta, hogy az is előfordult már, hogy férjét kergették a játszótéren, vagy éppen randevút kértek tőle... 

Kijavították, de még balesetveszélyes

Hiába balesetveszélyes, nem szállítja el az egyik budavári játszótérre kihelyezett dekorációkat az első kerületi önkormányzat. Bár a gyerekek ezeket mászókának használják, az üzemeltető szerint csak díszítésnek vannak ott, ezért elég figyelmeztető táblát rakni rájuk. A játszótérre tavaly 40 millió forintot költöttek, de több hónapra le kellett zárni, mert a szülők által felkért szakértő szerint több játék is veszélyes volt.

Fókusz 2016-09-07


szerző:
2016.09.07. 17:25
Játszótér fogyatékkal élő gyerekeknek

Az elfogadás jegyében adtak át egy olyan játszóteret Nyíregyházán a belvárosban, ahol fogyatékkal élő és egészséges gyerekek együtt játszhatnak. A játékok speciális kialakításának köszönhetően a kerekesszékben ülők is kipróbálhatnak mindent.

Veszélyes lehet a 40 milliós játszótér

Beszorulhat a gyerekek feje a játékokba, rosszul szigeteltek a vezetékek. Ilyen hibákat találtak egy 40 millió forintból épített, és tavaly ősszel átadott új játszótéren az első kerületben. Erről a 444.hu írt. A szakértői ellenőrzést maguk a szülők fizették ki, mert az önkormányzatot - állításuk szerint - hiába keresték. A játszóteret bezárták, és a polgármesteri hivatal szerint kijavítják a hibákat.

Milliókért újították fel, mégis életveszélyes a játszótér

40 millió forintból építettek új játszóteret, de most zárva van, mert életveszélyes. A 444.hu írt róla, hogy a Budapesten, az I. kerületben még tavaly adtak át egy felújított játszóteret, amiről hamar kiderült, hogy balesetveszélyes.

Story Extra 2016-06-01


szerző:
2016.06.01. 17:25
Hortobágy a világ legnagyobb játszótere

Miért pont Hortobágy? A szabadság, a hagyományok, és az állatsimogatás mekkája. Egyszer mindenkinek látnia, és éreznie kell!

Visító - a malac kényeztető játszótér

Hihetetlenül jó dolguk van a kismalacoknak. Szüleik mindenre ügyelnek, ráadásul még egy saját készítésű játszótérrel is készültek nekik.

Letartóztatták a játszótér miatt

Letartóztatta a bíróság azt a szegedi vállalkozót, akit két társával együtt azzal vádol az ügyészség, hogy három éve 185 millió forint közpénzt csaltak el. Az ügyészség szerint ugyanis a vállalkozó cége kb. 40 millió forintból épített fel egy játszóteret a Szegedi Vadaspark területén, amelyre egyébként 220 milliós Európai Uniós támogatást nyert - erről két éve Híradónk is beszámolt. A vád szerint a többi pénzt hamis számlákkal és off-shore cégeken keresztül elsikkasztották.

Együtt játszhatnak a sérült gyerekekkel

Együtt játszhatnak sérült és ép gyerekek azon a libikókán, amit csütörtökön adtak át egy zuglói játszótéren. Az ötlet sérült gyerekeket nevelő szülőktől származik, akik megtervezték és közösségi gyűjtésből előteremtették rá a pénzt.

Szabálytalanul épített, újabb esélyt kap

50 millió forint uniós támogatást nyert el telephelyfejlesztésre egy szegedi cég, amelynek székhelye egy szegedi kiskertben van. Oda egyébként összesen több mint 50 cég van bejegyezve. A céget korábban sokat támadták, mert túl drágán épített meg egy szegedi játszóteret. A cég ellen az adóhatóság is nyomoz és végrehajtás alatt is áll, most mégis újabb uniós milliókat nyert.

Sapkájáért verték meg a gyerekek

Tizenegy és tizenhárom éves rablók Miskolcon: egy hasonló korú fiú baseball-sapkáját vették el erőszakkal egy játszótéren. Az eset még tavaly májusban történt. A 13 éves támadó ellen most emeltek vádat. 11 éves társa nem büntethető.

Győrkőc fesztivál gyerekeknek Győrben

Óriási játszótérré változott Győr belvárosa. Nyolcadik alkalommal szervezték meg a Győrkőc fesztivált, ahová több ezer gyerek érkezett szüleivel az ország különböző pontjairól.

Felajánlották a kislány szerveit

Belehalt sérüléseibe az a 9 éves kislány, akit testvérével együtt ütött el egy autós szombaton, Balatonfüreden. Az RTL Híradó úgy tudja, a játszótérre mentek biciklivel, amikor az egyik meredek utcán egy autós tisztázatlan okok miatt elgázolta őket. 13 éves testvérét a veszprémi kórházban kezelik csonttörésekkel.

Teszteltük: Vajon milyen nehéz ellopni egy kisgyereket?

Egy megdöbbentő videó tartja lázban az internet népét, amit a legnagyobb videómegosztó portálon már több mint 7 millióan láttak. A felvételen egy jól szituált fiú egy tündéri kiskutyával járja a játszótereket, kísérletet végez, hogy vajon a gyerekek szóba állnak-e vele, annak ellenére, hogy nem is ismerik. Riporterünk tesztelte a magyarországi helyeztet. Ásványi Eszter riportja.

Ilyen egyszerű lenne ellopni egy gyermeket?

Riporterünk egy játszótéren szemelt ki gyerekeket, akiket megpróbált egy kiskutyával elcsalogatni. A pszichológus szerint nem lehet elég korán kezdeni a gyerek felkészítését a nagybetűs életre, hiszen ők alapvetően bizalommal fordulnak minden felnőtt ember felé.

Elájult a gyerekre vigyázó nagymama

Magányosan homokozó kislányhoz hívtak rendőrt járókelők Békéscsabán. A kétéves gyerek egy belvárosi játszótér homokozójában üldögélt, egyedül játszott, amikor arra járók észrevették. Azonnal hívták a rendőröket, akik szétnéztek a környéken, és a bokrok alatt egy ájult nőt találtak. Táskájában gyerekholmik voltak, így derült ki, hogy a magányosan játszó kislány nagymamája. Az asszonyt kórházba vitték, szerencséje volt, hogy észrevették.

Előzetes: Rendőrök találtak rá az ájult nagymamára

Magányosan homokozó kislányhoz hívtak rendőrt járókelők Békéscsabán. A kétéves gyerek egy belvárosi játszótér homokozójában üldögélt, egyedül játszott, amikor arra járók észrevették. Azonnal hívták a rendőröket, akik szétnéztek a környéken, és a bokrok alatt egy ájult nőt találtak. Táskájában gyerekholmik voltak, így derült ki, hogy a magányosan játszó kislány nagymamája. Az asszonyt kórházba vitték, szerencséje volt, hogy észrevették. 6-kor az RTL Híradóban két szemtanú meséli el, mit látott.

Játszótéri játék sérült gyerekeknek

Egy ötfős, szülőkből álló magyar csapat két évvel ezelőtt arra vállalkozott, hogy egy olyan játékot terveznek, amit a kerekesszékes gyerekek is használhatnak. Ráadásul együtt, az egészséges gyerekekkel. A tervek már megvannak és helye is lenne az új eszköznek. A kivitelezés viszont sokba kerül, ezért közösségi gyűjtésbe kezdte.

Gránátot találtak a játszótéren

300 embernek kellett elhagynia otthonát második világháborús páncéltörő gránátok miatt Győrben, miután a játszótér felújításán dolgozó munkások rátaláltak a földben a robbanószerkezetekre szerdán. Azonnal értesítették a rendőröket. A gránátokat végül a tűzszerészek elszállították, a környék lakói pedig kora este visszatérhettek az otthonaikba.

Alyson Stoner játszóteret épített

A Step up szereplője bepiszkolta kezeit, miközben egy Los Angeles-i iskolának játszóteret épített.

Csalást gyanítanak a játszótereknél

Túlárazott játszóterek miatt feljelentett 145 önkormányzatot az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala.

Fókusz 13-04-15


szerző:
2013.04.15. 19:50
Fókusz 13-04-15

Fókusz: Sorsdöntő ütközet - Vastag Csaba mindent vitt. A Szombat Esti Láz leglátványosabb évadában igazi virtuózokat győzött le. Hazugságok hálójában - A gyerekek nagy része szinte minden nap hazudik a szüleinek. Mi a teendő?

Játszótér mint konditerem


szerző:
2013.04.15. 19:00
Játszótér mint konditerem

A street workout legextrémebb figurái az interneten kötnek ki, az új találmányokat azonnal tízezrek utánozzák.

Fókusz 12-04-19


szerző:
2012.04.19. 20:50
Fókusz 12-04-19

Fókusz: Siker, pénz, csillogás! Minden, amit Hajós András elmúlt 10 évéről tudni kell. Kórházból a börtönbe! - Damu Rolandot bilincsben vitték el. A család megdöbbent, az ügyvéd fellebbez. Csúcsmodellek- Ott voltunk az elmúlt 30 év szépségideáljainak különleges találkozóján.

Mérgező anyagok egy játszótér közelében

Vegyszereket és ismeretlen folyadékot találtak a tűzoltók Soroksáron egy játszótér mellett parkoló autóban.

Életveszélyes játékokat zártak el

El kellett zárni a gyerekek elől csaknem 150 játékot a szegedi óvodák udvarán, mert ellenőrzésükkor kiderült, hogy balesetveszélyesek.

Játszótér és pihenő mellé építenék a krematóriumot

Aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a tervezett krematórium építése ellen a királyszentistváni lakosok.

Megszűnt a darázsinvázió a játszótéren

Egy kézilabda nagyságú darázsfészket távolítottak el a tűzoltók Miskolcon.

Ökojátszótér a „zöld gondolkodásért”

Megkezdték az első magyarországi ökojátszótér építését a Margitszigeten a Green Sweden 2011 program részeként.

Kicsikre leselkedő veszélyforrásokat szűrtek ki

Egy járókától is megfulladhat a kisgyerek, ha azt nem az előírások szerint gyártották.

Maradtak még nem biztonságos játszóterek

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az ország összes játszóterét ellenőrzi, és amelyik nem biztonságos, ott az üzemeltetőt megbírságolja.

Sok a szabálytalan játszótér


szerző:
2010.11.22. 18:40
Sok a szabálytalan játszótér

Az RTL Híradó stábja hétfőn is talált olyan játszóteret Budapest szívében, ahol semmi sem felelt meg a követelményeknek.

Fókusz 10-11-19


szerző:
2010.11.19. 20:40
Fókusz 10-11-19

Fókusz: Egy tízéves kisfiú megfulladt egy orosházi játszótéren. Hogyan történhet meg ilyen tragédia? Növekszik a feszültség, egyre hevesebben esnek egymásnak a döntőbírák! Megmutatjuk azt a három embert, akik közül egy már biztosan bejut a ValóVilágba.

Gyilkolt a mászóka


szerző:
2010.11.19. 19:05
Gyilkolt a mászóka

A Fókuszban megszólalt az a férfi, aki megpróbálta újraéleszteni a tíz éves kisfiút, akinek a nyakára hurok szorult.

Gyermektragédia egy orosházi játszótéren

Megfulladt egy 10 éves kisfiú, amikor a nyakára tekeredett egy kötél a játszótéren. A rendőrség és az önkormányzat is vizsgálja a történteket.

Halálos: Hurokba szorult a fiú feje a játszótéren

Meghalt egy 10 éves fiú, amikor a mászókötélen nyakára szorult a hurok. A gyerekhez mentőt hívtak, de már nem tudtak rajta segíteni.

Csőbomba az iskolai játszótéren

Kiürítettek egy észak-ír általános iskolát, miután egy gyerek csőbombát talált az intézmény játszóterén.

Belobbant a gázpalack a játszótéren

A veszélyes palackot egy mesterlövész lőtte ki, és közben a tartalma meggyulladt.

Cigistop az egri játszótereken


szerző:
2009.06.25. 13:48
Cigistop az egri játszótereken

Tilos a dohányzás az egri játszótereken augusztus 1-től.

Miért nincs WC a játszótereken?


szerző:
2009.06.19. 18:15
Miért nincs WC a játszótereken?

Csak néhány olyan játszótér működik, ahol mosdó is van.

Nem füstölhetnek a győri játszótereken

Május 1-től akár 30 ezer forintot is fizethet, aki játszótéren gyújt rá.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való