KERESÉS search-close

járda

25 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "járda"

Szűk lett a felújított járda

Vannak, akik babakocsival inkább az úttesten mennek, mert nem férnek el a felújított járdákon Budapesten, az V. kerületben. Több helyeken parkoló autók foglalják el a járda felét, így van, ahol a sétálóknak alig fél méter marad. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint az önkormányzatnak a felszín helyett, inkább mélygarázsokban kellene parkolókat biztosítania a lakóknak.

Mini hókotró a tiszta járdáért

Miniatűr hókotró takarítja a járdát Csehországban. Teljesen olyan, mint az eredeti, csak annak egy ötöde.

 

Nem felelősek barátjuk haláláért

Felmentették a barátjukra betonlapot ejtő kamaszokat. Egy 11 éves fiú meghalt, amikor 2016 nyarán ráesett egy járdalap. A gyerekek elrejtett cigarettájukat akarták kivenni, a tragédia akkor történt, amikor megemelték a 120 kilós betontömböt.

Kikerülik a fura vasúti korlátot

Furcsán megépített vasúti átjáróról osztottak meg képeket internetezők egy egri Facebook-csoportban. A kereszteződésben fémkorlátok zárják el a járdát, hogy ne lehessen átfutni a síneken. De csak az egyik oldalon. A másikon maradt egy szabad sáv, így a gyalogosok egyszerűen meg tudják kerülni az útakadályt. A közút szerint ez csak ideiglenes megoldás.

Nem volt letakarítva a járda, többsávos útra sétált a látássérült férfi

Kis híján elgázoltak egy látássérült férfit csütörtökön reggel a fővárosban, mert kisétált a többsávos Hungária körútra. Az RTL Híradónak a férfi azt mondta, nem volt letakarítva a havas járda, ezért nem tudott tájékozódni a fehér botjával. Végül egy autós szállt ki és segítette át az úton. A takarítás az FKF Zrt. feladata. Miután megkerestük őket, hogy miért maradt el a tisztítás, fél órával később munkások jelentek meg a helyszínen és letakarították a járdát.

Milliós bírságot is kiszabhatnak hó vagy jég miatt

Akár milliós bírságot is kaphatnak azok a társasházak, ahol nem takarítják el a havat a járdákról. A büntetés mértékét a helyi önkormányzatok szabályozzák. A Lakóközösségi Szervezetek Szövetsége szerint, ha valaki megsérül egy csúszós járdán, a lakók nem mutogathatnak a közös képviselőre. Ugyanis minden esetben az egész lakóközösség felelős azért, hogy tiszta legyen a járda. Azaz, nekik kell gondoskodni arról, hogy valaki takarítsa le.

Beomlott alattuk a járda: a mélyedés alján még egy lyuk tátong

Megállás nélkül dolgoznak a mentőosztagok Kína egyik északnyugati városában, ahol járókelők alatt beomlott egy járda.

Beomlott alattuk a járda


szerző:
2018.10.09. 17:36
Beomlott alattuk a járda

Megállás nélkül dolgoznak a mentőosztagok Kína egyik északnyugati városában, ahol járókelők alatt beomlott egy járda.

30 méter hosszú járda 2,7 millió forintért

Ennyiért építtetett térkövezett járdát az önkormányzat a XXII. kerületben. A hivatal azt közölte, törvényesen, 9 pályázó közül választották ki a nyertes ajánlatot. A kivitelező szerint napi piaci áron dolgoztak. Az RTL Híradó is kért árajánlatot hasonló munkára más cégtől. Volt, amelyik az önkormányzat által kifizetett ár negyedért is megcsinálta volna a járdát.

Az úttest feléig belóg a járda

Egy teljes sávot lefoglaló járdát építettek Szigetszentmiklós egyik utcájában. Az arra járó autósokat dühíti, hogy emiatt sokszor feltorlódik a sor - erről egy nézőnk írt a Híradónak. Az érintett részen sportpálya van, és egy helyi önkormányzati képviselő szerint a járda az oda járó gyerekeket védi.

 

Maguknak építenek járdát a helyiek Répceszemerén

A Győr-Moson-Sopron megyei településen az önkormányzat biztosította a 400 méter hosszú gyalogúthoz szükséges anyagokat. Erről a Kisalföld számolt be. A polgármester azt mondja, ha a helyiek nem fognak össze 2020-ig biztos nem tudták volna felújítani a teljesen széttöredezett járdát.

 

NÉZŐI: Autósok a járdán


szerző:
2017.10.11. 18:52
NÉZŐI: Autósok a járdán

Elegük lett a környéken élőknek, videóra vették, ahogy autósok a gyalogosokat kerülgetve, a járdán közlekednek Nyíregyházán. A közeli iskola és óvoda bejáratához ugyanis nem lehet kocsival eljutni, egy kicsit gyalogolni kell az úttól.

Fegyelmi indult a rendőrök ellen

Fegyelmi eljárás indult két rendőr ellen, akik novemberben előállították a Kétfarkú Kutya Párt szimpatizánsait Pécsen. Az aktivisták a repedezett járdát festették át. A rendőrök ellen azért indult eljárás, mert a kapitányság szerint szakszerűtlenül intézkedtek. A Kétfarkú Kutya Párt tagjai legutóbbi akciójukat Zuglóban tartották, valaki ott is rájuk hívta a rendőröket.

Karambolozott, majd gyalogosok közé csapódott

Járókelők közé csapódott egy autó péntek este Budapesten. Egy hároméves kisfiút, az anyukáját és egy másik járókelőt is elgázolt. A kisgyereket életveszélyes állapotban vitték kórházba. A gázolás előtt két autó karambolozott, az egyik az ütközés után felhajtott a járdára, így ütötte el a gyalogosokat. Először a környéken lakók próbáltak a sérülteknek segíteni, köztük Kovács Patrícia színésznő.

Megelőzhették volna a kisfiú halálát?

Korábban többször is panaszt tettek a járda miatt a Heves megyei Szentdomonkoson, ahol kedden egy 11 éves fiú alatt beszakadt egy betonlap. A 126 kilós tömb úgy megütötte a gyerek fejét, hogy a helyszínen belehalt sérüléseibe. A rendőrség vizsgálja, hogy ki a felelős a balesetért. Megrázó tudósítás!

Nem véletlenül lóg a ház sarka az útba

Nem történt hiba, eleve úgy tervezték, hogy a ház sarka benne lesz az útban – a szombathelyi önkormányzat szerint mindenki tévedett, amikor azt hitte, hogy egy panelház sarkán át építenek bicikli utat. Valójában járdát építenek a meglévő járda mellé, utóbbi pedig kerékpárútként működik majd tovább. Így az épület sarkát nem a kerékpárosoknak, hanem a gyalogosoknak kell majd kerülgetni.

Előzetes: Jogosítványa sem volt a gázolónak

Egy fiatal nő csütörtökön ámokfutásba kezdett az Erzsébet téren. A 23 éves lány egy ismerőse kocsiját kötötte el, néhány utcával arrébb azonban elvesztette az uralmát az autó felett. Felhajtott a járdára, és négy embert gázolt el, végül egy villanyoszlop állította meg. Ezután megpróbált elmenekülni, de elfogták. Hogy milyen állapotban vannak a sérültek és mit mond a kocsi tulajdonosa, az kiderül hat órakor az RTL Híradóból.

Fókusz 12-06-20


szerző:
2012.06.20. 20:55
Fókusz 12-06-20

Fókusz: Baricz Gergő először beszél szakításáról és fájdalmáról. Miért mentek szét Verával, és ki hozta meg a döntést? Ott voltunk Bruce Willis filmjének egyik leglátványosabb robbantásánál. Szókimondó interjú Szellő Istvánnal és Erős Antóniával, akik most egymásról is elmondják a véleményüket.

Elszaladt a járdán gázoló


szerző:
2011.06.16. 08:15
Elszaladt a járdán gázoló

Terepjárójával a járdára hajtott, és ott elütött egy 31 éves férfit egy ismeretlen személy.

Pórul járhat, aki sózza a járdát

Még mindig sokan sózzák az utakat, járdákat, pedig már 100 ezer forintra is büntethetik őket.

Babakocsit gázolt a furgon


szerző:
2010.10.27. 09:59
Két gyalogost ütött el a járőr

A rendőrautót egy másik kocsi sodorta a járdára a Blaha Lujza tér közelében.

Leszakadt a rábakecöli híd gyalogjárdája

A 60 éves átkelő szigetelés nélkül épült és elrozsdásodott a szerkezete.

Járdára hajtott egy részeg sofőr Pécsett

A járdára hajtott egy részeg sofőr és majdnem a gyalogosokat is elgázolta.

Hiába az utcai balhé, továbbra sincs járda

Újból lezártak egy utat a reggeli csúcsban a szigetszentmiklósiak, immár harmadszor.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való