KERESÉS search-close

ingatlanvásárlás

13 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ingatlanvásárlás"

5 hónap alatt kerestek 100 milliót

Öt hónap alatt százmillió forint. Ennyit keresett egy belvárosi ingatlanon az a befektető, aki az ötödik kerületi önkormányzattól kedvezményesen vett meg egy 350 négyzetméteres üzlethelyiséget, majd anélkül, hogy felújította volna, 100 millióval többért továbbadta. Az Együtt most azt követeli a kerület fideszes polgármesterétől, hogy perelje vissza az ingatlant. A belvárosi önkormányzatot hiába kerestük.

Az utolsó pillanatban visszakozott a bank

Az utolsó pillanatban utasították el egy háromgyermekes család CSOK igénylését, mert módosult a rendelet. Aznap állította le a bank az ügyletet, amikor az adásvételi szerződést kötötték volna. A budapesti család az albérletet akarta saját házra cserélni az állami támogatásból. Az épület azonban osztatlan közös tulajdonú telken épült. Ez február előtt nem volt akadály, de a CSOK rendeletet időközben úgy módosították, hogy ilyen házra már nem igényelhető a támogatás.

Ráfizetéses az MNB üdülője?

88 ezer forintjába kerül a Nemzeti Banknak éjszakánként egy vendégszoba a tiszaroffi kastélyában - ezt közölte a jegybank felügyelőbizottságának egyetlen ellenzéki tagja, miután elkészült a vitatott ingatlanvásárlásokról szóló jelentésével. Nyikos László azt mondja, ráfizetéses a dolgozók üdültetésére vásárolt műemléképület, helyette akár négycsillagos szállodába is küldhetnék az alkalmazottakat.

Hiába kevesebb az ÁFA, nő az új ingatlanok ára

Máris 5-8 százalékkal drágultak az újépítésű ingatlanok - a Hitelnet szerint. Hiába csökkent egy hónapja az ÁFA, a CSOK iránti felfokozott érdeklődés miatt emelkedtek az árak. Az Otthontérkép kutatása alapján egyelőre a meghirdetett lakások kevesebb mint 7 százalékára lehetne a 10+10 milliós támogatást igénybe venni. Ráadásul, többnyire azok is máshol vannak, mint ahol most új otthont akarnak vásárolni a támogatásokból.

Kapkodnak a kis lakásokért az ingatlanpiacon

Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy dübörög az ingatlanpiac, jelentősen megnőtt a lakásvásárlási kedv és a szakértők szerint most a kislakásos tulajok örülhetnek, ezek most a legkelendőbbel. Most szerettünk volna egy kis körképet kapni Mhrli Pétertől ezügyben, egyrészt, hogy valóban így van-e, másrészt most milyen a piaci helyzet.

Most a Bálnát venné meg a jegybank

Újabb ingatlanra vetett szemet a Magyar Nemzeti Bank. Az ingatlanokra több tízmilliárd forintot költő jegybank a budapesti Bálnát is megvenné. Az egykor Cetnek nevezett épület évekig üresen állt, többször tüntettek is az építésben résztvevő alvállalkozók, amiért nem fizették ki őket. Híradónk annyit tudott meg, hogy többen is érdeklődnek a részben még ma is üresen álló ingatlan iránt.

Az MNB milliárdos vásárlásairól is vitáztak

Senki sem kérdezhetett Matolcsy Györgytől a Parlamentben. A jegybank elnöke beszéde után azonnal elhagyta az üléstermet. Matolcsy György a Nemzeti Bank működéséről számolt be a képviselőknek. Szerinte ma ár és pénzügyi stabilitás van Magyarországon, ami a jegybanknak köszönhető, és azt mondta: a közjó szolgálatában költ tízmilliárdokat ingatlanokra és műkincsekre, és támogat százmilliárdokért alapítványokat az MNB.

Ingatlan, tőzsde, vagy biztosítás?

Ön tudatosan dönt a pénzéről? Már ha van. A lakosság egészének van összesen majdnem 30 ezermilliárd forint, egy teljes évi nemzeti össztermék. Háromrészes sorozatunk befejező része: mit csináljon a pénzével? Tegye félre időskorára? Költse biztosításra? Hagyja bankban? Nyisson számlát külföldön? Tőzsdézzen? Vegyen ingatlant? Mi mást? Elmondják a szakértők.

Mire figyeljünk ingatlanvásárlás előtt?

A pénznyelő című film a tökéletes példája annak, hogy miért kell jól megnézni egy házat, vagy lakást a vásárlás előtt. Ha ugyanis ezt elmulasztjuk, könnyen lehet, hogy álmaink otthona inkább a rémálmainkban jön elő. Hogy mik azok a helyek a lakáson belül, ahol érdemes akár kétszer is körülnézni és felmérni az ingatlan állapotát, arról Mehrli Péter ingatlanszakértőt kérdeztük.

A CBA-nak nem kellett, más húz hasznot belőle

Nyolcszor annyiért árulnak most egy budapesti üzlethelyiséget a belvárosban, mint amennyiért az önkormányzat eladta 2011-ben - ezt derítette ki az ötödik kerület LMP-s képviselője. A 300 négyzetméteres ingatlanra bérlőként a CBA-nak volt elővásárlási joga, ám a bolthálózat ezt átruházta egy olyan KFT-re, amelyet a vásárlás előtt egy héttel alapítottak.

A Századvég elnöke intézhette a vásárlást

Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke intézte 2010-ben annak a belvárosi épületnek a megvásárlását, amelyben korábbi üzlettársa, Giro-Szász András államitkár résztulajdonában álló cég nyitna szállodát. Mindezt a Blikk tudta meg. Az önkormányzat szerint az a cég vehette meg az ingatlant, amely a legjobb árajánlatot adta.

Nyilvánosságra került a jelentés

Nyilvánosságra került a szigorúan bizalmas jelentés a Portik Tamáshoz köthető V. kerületi ingatlanvásárlásról. A vizsgálatot egy független jogász készítette, szerinte nem történt törvénysértés. A vizsgálatot kérő Rogán Antal mégis kerüli a nyilvánosságot, amióta Portik Tamás azt állította: ismerik egymást.
 

Megakadályozták Matolcsy meghallgatását

A Nemzeti Bank korábbi elnökének magyarázza a jegybanktörvényt Matolcsy György egy nyílt levélben. Külföldi példákkal igazolja, hogy másutt is gyakorlat a jegybank ingatlanvásárlása.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való