KERESÉS search-close

igazságszolgáltatás

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "igazságszolgáltatás"

Tudjanak újra hinni a  magyar polgárok tudjanak az állami intézményekben

Kétségtelenül teljesebb lett volna a konokul távolmaradó kormánypártokkal együtt, de így is sok témában sok mindent megtudtunk az országról és a hatalomért kampányoló pártok terveiről az elmúlt másfél hónap 19 választási vitájából. Mai műsorunkban ezekből a vitákból adunk a szerkesztők szerint jellemző és lényeges szemelvényeket.

Választás'18: Igazságszolgáltatás

Választási vitasorozatunk kilencedik része. Most is 3 ellenzéki párt politikusai vitatkoznak egy témáról, hogy mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek. A mai téma: bűnüldözés és igazságszolgáltatás. A résztvevők: Vadai Ágnes, DK, Mirkóczki Ádám, Jobbik, és Harangozó Tamás, MSZP.

 

Tömegtüntetések Lengyelországban

Tizezrek tiltakoztak Lengyelország városaiban az igazságszolgáltatás kormányreformja ellen. A bíróság függetlenséget veszélyben érző tüntetők harmadik napja kordonnal veszik körül a parlament épületét. A helyzet annyira feszült, hogy még a kormánypárti államfő is vétóval fenyegetőzik. Az Európai Bizottság az intézkedés felfüggesztésére szólította fel a varsói parlamentet.

Még mindig harcol az igazáért a lúggal leöntött nő

Négy év után kerülhet pont a lúggal leöntött nő ügyének végére. Erika többször elmondta már, hogy mi történt vele azon a borzalmas estén. Az orvos, akit vádolnak, és aki akkor a barátja volt, azóta tagadja, hogy ő tette tönkre a nő életét. Most előzetes letartóztatásba került a férfi, Erika pedig úgy érzi, kezd helyreállni a világ.

Lajcsi Mexikóba menekült volna?

A zenész ügyvédjén keresztül azt üzeni: cáfol minden olyan híresztelést, miszerint ő el akar menekülni az igazságszolgáltatás elől. Mi pedig mutatjuk, hogy szerdán délelőtt mi történt birtokán, amikor mi éppen az elmúlt napok híreszteléseinek hátterét, és igazságtartalmát próbáltuk felderíteni. 

A bírák dolgoznak, a politika üzenget

A vörösiszap-büntetőper elsőfokú tárgyalásán a bíróság mindenkit felmentett. Következik a másodfok. A magyar politika és a média egy része ostrom alá vette az elsőfokú bíróságot, majd imitt-amott sok évre visszamenő kritikákat fogalmaztak meg egyes eljárások, ítéletek illetve általában a bíróságok ellen. A bírói vezetők hangsúlyosan kiálltak a bírói függetlenség mellett, de nyilvánvaló, hogy a közvéleménynek is vannak kérdései, amelyekről beszélni kell, főleg, ha ehhez a bírák partnerek.

Mélyrepülésben a magyar igazságszolgáltatás?

Gyorsabban és hatékonyabban dolgozzanak a bíróságok. Igazságot és ne jogot szolgáltassanak, kéri a közvélemény. De egyes politikusok nyilvánvaló kormánypárti igényeket fogalmaznak meg a bíróságoknak, például a vörösiszap-büntetőper kapcsán. A bírák függetlenül akarnak dolgozni. A Fővárosi Törvényszék elnökét kérdezzük, mélyrepülésben van-e a magyar igazságszolgáltatás.

Leporolt akták


szerző:
2015.10.16. 17:45
Leporolt akták

Mit élhet át az az ember, aki éveket ül börtönben egy gyilkosság miatt, amit nem követett el? Vagy azok a hozzátartozók, akik 15-20 évet várnak arra, hogy az igazi elkövetőt megtalálják? Érdekes, sok bűnös az igazságszolgáltatás elől el tud bújni, de saját lelkiismerete elől soha életében.

Börtönviselt sztárok


szerző:
2015.10.02. 18:30
Börtönviselt sztárok

Alig több mint 1 hete helyezték előzetes letartóztatásba Lagzi Lajcsit és feleségét, akiket milliós kárt okozó lopással és vesztegetéssel gyanúsítanak. A mulatós műfaj királyát börtön fenyegeti, de nem ő az egyetlen, aki a csillogásból a hűvösre kerülhet.

Sztárok börtönben


szerző:
2015.10.02. 18:30
Sztárok börtönben

Nem Lagzi Lajcsi az első országosan ismert ember, akire lecsapott a igazságszolgáltatás. Összeszedtük a leghíresebb eseteket, amikor sztárok a rács mögé kerültek!

Ön mit gondol a magyar bíróságokról?

Bízik bennük? Igazságosak? Tiszteletben tartják Önt? Tény, hogy a folyamatban maradó perek száma csökken, de sok nagy ügy máig lezáratlan. A bírói vezetés szerint egyre gyorsabb, az érintettek szerint még mindig nagyon lassú az igazságszolgáltatás. Mit kaphat az állampolgár a bírósági reformtól? - kérdezzük Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

Biszku-per: történelmi tanulságok

A rendszerváltozás folyamatában mintha eldőlt volna, hogy Magyarországon nem lesz visszamenőleges igazságszolgáltatás, pedig 1990-ben még lehetett volna. Legyen, vagy ne legyen? Ezzel minden volt szocialista ország küszködött és részben még küszködik is. Mit gondol erről Horváth Attila jogtörténész és Földes György, a Politikatörténeti Intézet főigazgatója?

Kell vagy nem kell visszamenőleges igazságszolgáltatás?

Az elejéről kell újrakezdeni Biszku Béla perét a Fővárosi Ítélőtábla hétfői döntése miatt. A 94 éves Biszku ezzel alighanem megúszta a büntetést. Amúgy mit nyer a társadalom azzal, ha bűnei után sok évvel elítélnek valakit akár náci, akár kommunista bűnökért? A rendszerváltozás egyik nagy kérdése: kell vagy nem kell visszamenőleges igazságszolgáltatás?

Reflektor 13-09-13


szerző:
2013.09.14. 01:00
Reflektor 13-09-13

Reflektor: Tom Hanks és az igazságszolgáltatás. Völgyesi Gabi gyermekáldás elé néz. Voksán Virág újra szingli.

Fókusz 12-08-21


szerző:
2012.08.21. 20:20
Fókusz 12-08-21

Fókusz: Az arany ára - 35 milliót ér egy olimpiai győzelem. Sok ez vagy kevés? Van, ahol semmit sem adnak. Ártatlanul - Attila azt állítja, koholt vádak alapján kapta el az FBI. Másfél év után engedték ki. A leggyönyörűbb - Jakabos Zsuzsa a modellszakmában is megállná a helyét. Lehet, hogy a kifutóra cseréli a medencét?

Búcsút inthetnek az utolsó vacsorának

Megelégelte a texasi igazságszolgáltatás és azonnali hatállyal beszüntette a halálraítélteknek biztosított utolsó étkezés lehetőségét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való