KERESÉS search-close

hegymászó

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hegymászó"

Meghalt egy magyar hegymászó a Tátrában

Lezuhant és meghalt egy magyar hegymászó a Magas Tátrában! A szerencsétlenül járt férfi társával együtt tegnap kora reggel a Kolova völgyben indult útnak, amikor megcsúszott és a csaknem 250 méteres mélybe zuhant. A szlovák hegyimentő szolgálat helikoptert küldött, de a rossz időjárási viszonyok miatt végül csak gyalog tudták megközelíteni a helyszínt.

Egy hétköznapi ember is elérhet nem hétköznapi eredményeket

Összesen 43 ezer méternyi magasság. Ennyit mászott meg Neszmélyi Emil, amikor teljesítette a világ legmagasabb hegyeinek meghódítását. A magyar ügyvéd mind a 7 földrész csúcsaira feljutott úgy, hogy csupán hobbi hegymászónak tartja magát. Mindezt saját költségből, támogatás nélkül teljesítette és azért, hogy elismerést szerezzen Magyarországnak és bebizonyítsa, hogy egy hétköznapi ember is elérhet nem hétköznapi eredményeket.

Pánik a Stromboli kitörése után

Meghalt egy hátizsákos, amatőr hegymászó a Stromboli oldalán, amikor kitört a vulkán, és egy repülő kő eltalálta. Állítólag hasonló baleset ért egy másik turistát is, ő azonban sérülésekkel bár, de életben maradt. Helyi jelentések szerint többen a tengerbe ugrottak a forró, vulkáni hamu elől. Voltak, akiket komphajók vettek fedélzetükre. A Stromboli a Föld egyik legaktívabb tűzhányója.

Mind a hét földrész legmagasabb hegycsúcsát megmászta egy magyar ügyvéd

Mind a hét földrész legmagasabb hegycsúcsát megmászta egy magyar ügyvéd. Neszmélyi Emil már három éve hírnevet szerzett magának, amikor első magyarként mászta meg az Mount Everest csúcsát a rettegett északi oldalról. Legutóbb pénteken ért csúcsot, az Észak-amerikai Denalin, ez volt az utolsó a hét földrész legmagasabb csúcsai közül. Mindezt úgy, hogy asztmában szenved.

Neszmélyi Emil: „Az Elbruszon egy ausztrál hegymászót kellett mentenünk”

Mind a hét földrész legmagasabb hegycsúcsát megmászta egy magyar ügyvéd. Neszmélyi Emil már három éve hírnevet szerzett magának, amikor első magyarként mászta meg az Mount Everest csúcsát a rettegett északi oldalról. Legutóbb pénteken ért csúcsot, az Észak-amerikai Denalin, ez volt az utolsó a hét földrész legmagasabb csúcsai közül. Mindezt úgy, hogy asztmában szenved. Telefonon nyilatkozott nekünk, az elmúlt időszak csúcstámadásairól, sikereiről.
2016-ban a Fókusz is forgatott vele, azt a videót, ide kattintva nézheti meg.

11 évesen mászta meg a Kilimandzsárót

11 évesen jutott fel a Kilimandzsáró csúcsára! Happ Anna a legfiatalabb magyar lány, aki felért Afrika legmagasabb pontjára - erről az index írt először. 3 éves kora óta erről álmodik. Azóta, hogy megtudta, édesapja is megmászta már a Kilimandzsárót. Híradónknak azt is elmesélte, hogyan képzelte el a kalandot és ehhez képest mi fogadta a csúcson.

MAGYAR HEGYMÁSZÓ: Percek alatt kiásták a hó alól, mégsem tudták megmenteni

Percek alatt sikerült kiásni a hó alól, mégsem tudták megmenteni az életét a szerencsétlenül járt magyar hegymászónak, akit pénteken sodort el egy lavina a Tátrában. Ezt mondta Híradónknak az egyesület vezetője, ahol a szerencsétlenül járt hegymászó is oktatott. Úgy tudja, hogy volt rajta jeladó, ami éppen azt a célt szolgálja, hogy ilyen esetekben megtalálják a bajbajutottat. Ez meg is történt, a kihűlés miatt ilyenkor kritikusnak számító 15 percen belül. A férfit kihúzták a hó alól. De ekkor már nem lélegzett.
A Híradó riportját ide kattintva nézheti meg.

A Fókusz stábja elkíséri az Antarktiszra Rakonczay Gábort

50 nap alatt csaknem ezer kilométer. Ennyit akar megtenni az extrémsportoló, Rakonczay Gábor. Ha sikerül neki, ő lesz az első magyar, aki elgyalogol a Déli- sarkig. A Fókusz stábja elkíséri az Antarktiszra.

Lezuhant a magyar hegymászó


szerző:
2018.07.31. 18:15
Lezuhant a magyar hegymászó

Tapasztalt és higgadt hegymászónak ismerte barátja azt a magyar alpinistát, aki tegnap szenvedett halálos balesetet az olasz Alpokban. A 40 éves hegymászó skót társával egy 3700 méteres, meredek sziklafalon mászott, amikor egy hirtelen kőlavina elszakította a biztosítókötelüket.

Megmászta a K2-t, majd lesíelt róla

Megmászta a K2-t, világ második legmagasabb 8611 méteres hegycsúcsát egy lengyel hegymászó, majd utána lesíelt róla. Ő a világon az első, aki ezt megtette.

Öt éve maradt örökre a hegyen - Kiss Péterre emlékezünk

Életét adta a példaképéért, már öt éve, hogy Erős Zsoltért visszafordult a hegyen, a halálzónában. A huszonhat éves Kiss Péter a bajtársiasság és önzetlenség szimbólumává lett. 2013. május 20-án ért fel az akkor már hegymászó legendának tartott Erőss Zsolttal a Kancsendzönga csúcsára. Másnap, a visszaúton, az ereszkedéskor maradtak örökre a hegyen.

Megszületett Suhajda Szilárdék kisbabája!

Suhajda Szilárdék kisbabája két hete született meg. Az újdonsült apuka beavatott minket az apaság rejtelmeibe!

Klein Dávid újabb expedíción!


szerző:
2018.05.03. 08:45
Klein Dávid újabb expedíción!

A Sisapangmát vette célba többedmagával Klein Dávid hegymászó, aki március 27-én indult Budapestről. Jelenleg 5000 méter körül van a tibeti alaptáborban. Hogy pontosan hogy van most Dávid, és mit lehet tudni a körülményekről, erről beszélgettünk mászótársával, Suhajda Szilárddal.

Klein Dávid ismét a csúcsra tör?

Négy évvel ezelőtt a hegymászó elmesélte a Fókusznak legújabb tervét: mínusz 30 fokban, majdnem 9 km-es magasságban, oxigénpalack nélkül szerette volna meghódítani az Everestet. Akkor még mindössze 200-an voltak, akik így nézhettek le a Himalája csúcsáról.

Ő a világ egyik leghíresebb hegymászója

8848 méter. A Mount Everest, a Föld legmagasabb hegycsúcsa. Idén lesz 40 éve, hogy a világon először oxigénpalack nélkül mászták meg. Két férfi jutott fel először a csúcsra. Ő volt az egyik, Peter Habeler.

Fókusz 2017-11-10


szerző:
2017.11.10. 17:20
45 percig küzdöttek a hegymászó életéért

Még vizsgálja az osztrák rendőrség, hogy miért zuhanhatott le a fiatal magyar hegymászó hétfőn az ausztriai Rax hegységben. A 27 éves férfi egyedül indult hegyet mászni, de 1700 méteren leesett és egy árokba zuhant. Két ápoló talált rá, 45 percig próbálták újraéleszteni, de hiába, olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem tudtak segíteni rajta. 

Még vizsgálják a hegymászó tragédiáját

Még mindig tart a Magyar Szövetség vizsgálata annak a fiatal hegymászónak az ügyében, aki kedden a mélybe zuhant az Alpok hetedik legmagasabb pontján. A férfi egy kilenc fős társaság tagjaként vágott neki az útnak. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint, több fontos kérdés is felmerül. Elsőként például az, hogy miért másztak kilencen a 4478 méter magas csúcsra, amikor oda a gyakorlott hegyi vezetők biztonsággal maximum két embert visznek fel.

HEGYMÁSZÁS: Ki (ne) induljon el?


szerző:
2017.08.31. 15:54
HEGYMÁSZÁS: Ki (ne) induljon el?

Még mindig tart a vizsgálata annak a fiatal hegymászónak az ügyében, aki kedden a mélybe zuhant az Alpok hetedik legmagasabb pontján. A férfi egy kilenc fős társaság tagjaként vágott neki az útnak. Az RTL Híradó által megkérdezett hegymászó szerint több fontos kérdést kell még megvizsgálni.

Meghalt egy magyar hegymászó Svájcban

Meghalt egy magyar hegymászó a svájci Alpokban, miután 100 métert zuhant, múlt pénteken. 8 társával együtt mászta meg a 4478 méter magas Matterhorn hegycsúcsot. Már visszafelé jöttek, amikor megcsúszott és egy víznyelőbe zuhant. Klein Dávid hegymászó azt mondta a Híradónak, hogy a legtöbb baleset lefelé történik, mert akkor már mindenki fáradtabb és nehezebb koncentrálni. A magyar hegymászóval együtt 9-en haltak meg a hétvégén az Alpokban.

Házon kívül 2017-05-31


szerző:
2017.05.31. 23:40
Klein Dávid jól van, de nagyon csalódott

Klein Dávid már biztonságban van. A magyar hegymászónak szombat reggel sikerült a 6500 méter magasan lévő kettes táborból leereszkednie az Everest alaptáborába.

Különleges kötélpályán mentették

10 métert zuhant, majd egy sziklafalnak csapódott egy férfi szombat délután a III. kerületi Rókahegyen. A sziklamászó elvesztette eszméletét, ezért a tűzoltóknak kellett lehozniuk a hegyoldalról. Speciális kötélpályát építettek, majd gerincágyra fektették a sérültet és így tudták, lejuttatni. Súlyos sérüléseket szenvedett, de állapota már javult, akár napokon belül elhagyhatja a kórházat.

Újabb üzenet az expedíció tagjaitól, a Himalájából!

A havazás elmúltával, a lassú alaptábori várakozásnak is vége, Dávid és Szilárd ismét útra keltek! Éjjel, itthoni idő szerint 23:20-kor rendben elindultak felfelé a harmadik akklimatizációs körre. Nagyon jó tempóban, 9 óra alatt el is érték a C2-es tábort 6400 méteren - kaptuk a híreket Török Edinától alaptábor vezetőtől.

Everest expedíció: már nincs sok hátra a csúcstámadásig!

Holnap indul harmadik, és egyben a csúcstámadás előtti utolsó akklimatizációs körére a Magyar Everest Expedíció két tagja, Klein Dávid és Suhajda Szilárd.

Meghalt a világ legjobb hegymászója, korábban Klein Dávidék is találkoztak vele

Meghalt a világ legjobb hegymászójának tartott Ueli Steck. A svájci férfi a Mount Everest mellett lévő Nuptse hegynél kicsúszott és több száz métert zuhant. A lendületes mászóstílusa miatt csak „Svájci gépnek” becézett 41 éves sportoló holttestét már megtalálták és lehozták a mentőalakulatok. Steck kétszer is megnyerte a hegymászás legelőkelőbb díját, és több gyorsasági rekordot tart. Tavalyelőtt mindössze két hónap alatt megmászta az Alpok valamennyi, négyezer méternél magasabb csúcsát. 

GESZTI PÉTER: „Olyan, mintha folyamatosan az eget karcolnánk”

Geszti Péter nem tudta, hogy mit várjon az Everest expedíciótól, hiszen ismeretlen emberekkel összezárva lenni, sosem egyszerű dolog.  A zenész, szövegíró elismeri, hogy fizikailag sokszor megterhelő, kihívásokkal teli út volt, de a hegy végül mindig megjutalmazta őket.

SZÁRAZ DÉNES: Meghatódott, amikor meglátta az Everestet

A színész azt mondja, megható és felemelő látvány volt megpillantani a világ legmagasabb hegyét. Elismeri, hogy óriási teljesítmény oxigénpalack nélkül megmászni az Everestet, de szerinte a palackkal mászók is megérdemlik a tiszteletet.

Portré 2017-03-19


szerző:
2017.03.20. 00:35
Klein Dávid és Suhajda Szilárd történelmi csúcstámadásra készülnek

Ketten vannak, és egy célért küzdenek. Bíznak önmagukban és egymásban. Arra készülnek, hogy feljutnak a világ tetejére úgy, ahogy még egyetlen magyarnak sem sikerült. Klein Dávid és Suhajda Szilárd néhány héten belül elindulnak Nepálba, hogy megvalósítsák régi álmukat. Hónapok óta készülnek az Everestre.

Suhajda Szilárd: „ezért ennyire addiktív az expedíciós hegymászás…”

A hegymászó Klein Dáviddal ostromolja majd a világ legmagasabb pontját hamarosan. Szilárd nemcsak a mászás nehézségeiről, hanem a hazatérés "küzdelmeiről" is mesélt kameránknak.

Tüdőátültetés után mászta meg a Kékest

Két tüdőátültetés után megmászta Magyarország legmagasabb pontját egy fiatal győri lány. Lendvai Anna egy évig keményen edzett a túrára, még kereskesszékben volt és alig kapott levegőt, mikor elhatározta, hogy mindent megtesz az álmáért és felmegy Kékestetőre. 

Az életüket jelentette, hogy visszafordultak

Tragédia is lehetett volna, ha Klein Dávidék és utánuk a többi hegymászó nem fordulnak vissza a K2-ről. A magyar hegymászók másokkal együtt júliusban próbáltak meg feljutni a világ második legmagasabb hegycsúcsára. De olyan rosszra fordult az idő, hogy mindenki feladta a mászást. Néhány órával később egy lavina elsodorta azt az alaptábort, ahol mindannyian pihentek volna.

VARÁZSLATOS: Ezt a mesevilágot látták Klein Dávidék

Klein Dávid és hegymászócsapata visszafordult a K2-ről, mert túl veszélyesre fordult az időjárást. Néhány órával később egy lavina elsodorta azt az alaptábort, ahol mindannyian éjszakáztak volna. Mászás közben rengeteg képet és videót készítettek, ebből egy rövid válogatást láthatnak. Suhajda Szilárd felvételei.

Már az újabb Himalája expedíciót tervezgeti

Klein Dávid a magyar hegymászó a napokban mászta meg első magyarként a 8091 méteres Annapurnát. Azt mondta, a sokszor csaknem -30 fok és viharos szél ellenére sem gondolt arra, hogy feladja, bár igencsak meglepődött, amikor a csúcs előtt váratlan akadályba ütközött.

Három év után először szólal meg Erőss Zsolt özvegye

Erőss Zsolt lassan 3 éve tűnt el a Himalája havas hegycsúcsai között, a Kancsendzönga lett a végső nyughelye. Ő volt az első magyar, aki megmászta a Föld legmagasabb hegyét, a Csomolungmát, és tíz 8000 méter fölötti csúcsot hódított meg - ebből kettőt balesete után, műlábbal.

Fókusz 2016-05-04


szerző:
2016.05.04. 17:25
EMLÉKEZÉS: „A gyász olyan, mint egy búvópatak”

Erőss Zsolt felesége, Sterczer Hilda azt mondja, két évbe telt, mire feldolgozták az őket ért tragédiát. S bár a seb sosem gyógyul be teljesen, Hilda azon van, hogy Zsolt életével és ne a halálával éljenek együtt. Igyekszik a gyerekeiknek is azokat az értékeket átadni, amelyeket férje is fontosnak tartott.

Csúcshódítás: Klein Dávid feljutott az Annapurnára

Első magyarként Klein Dávid megmászta az Annapurnát. A Himalájába 8091 méteres hegycsúcsa 10. a világon, de lavinái miatt a legveszélyesebbnek tartják. Információnk szerint Dávid éppen lefelé tart az alaptáborba és a balesetveszélyes szakaszokon már túl van, így ha megérkezett, hivatalossá válik a csúcshódítás.

55 éves korában elhunyt Henry Worsley

Az egykori katonatiszt példaképe Ernest Shackleston befejezetlen utazásának 100. évfordulóján szerette volna véghezvinni az expedíciót. Felszerelését végig egy szánon húzta maga után a csontig hatoló hidegben. Szervezete 71 nap és mintegy 1400 km megtétele után a kimerültségtől összeomlott, ő pedig kénytelen volt feladni a túrát. Worsley-t egy chilei kórházba szállították, ahol megműtötték, de életét már nem sikerült megmenteni.

Klein Dávidnak sikerült!


szerző:
2015.10.19. 18:55
Klein Dávidnak sikerült!

Erőss Zsolt után második magyarként megmászta a több mint 8 ezer méter magas Manaslut. Mindezt egyedül, oxigén és technikai segítség nélkül. Veszélyes kihívás volt, mert a Himalájának ezen a részén könnyen elindulhatnak a lavinák.

Klein Dávid feljutott a csúcsra


szerző:
2015.10.03. 18:45
Klein Dávid feljutott a csúcsra

Oxigénpalack nélkül hódította meg csütörtökön a világ nyolcadik legmagasabb hegycsúcsát Klein Dávid. Facebook oldalán azt írta, jól van és még egy képet is megosztott magáról. A Nepálban található Manaszlu 8156 méter magas. Rengeteg alpinista próbálja meghódítani.

Garancsi: „Kötélbarátság fűz Orbánhoz”

Több mint 300 millió forint uniós forrásból újíthatja fel a Garancsi István testvéréhez köthető cég a galyatetői turistaházat. A közbeszerzést a Magyar Természetjáró Szövetség írta ki, aminek elnöke Garancsi. A milliárdos vállalkozó a Figyelőnek adott interjújában azt mondta: „kötélbarátság” fűzi Orbán Viktorhoz, amióta 2009-ben együtt voltak egy hegymászótúrán. Cégeiről azt mondta a lapnak, hogy mindig őt keresték meg, hogy szálljon be egy üzletbe. A Demokratikus Koalíció szerint szomorú, hogy a kormány csak arra ad pénzt, amire a haverok kérnek.

Érkezik hozzánk Fischer Iván karmester

Hétfőn reggel utánajárunk, hogy vajon tényleg fertőzést terjesztenek-e a nyilvános vécék kézszárítói. Czutor Zolival és egy pszichológussal arról beszélgetünk, hogy mit tehet a szülő, ha kritizálják gyermekét. De érkezik hozzánk Fischer Iván, Kossuth-díjas karmester is, valamint egy fiatal mászó, aki a több mint 8000 méter magas K2-t szeretné első magyarként meghódítani.

Sokkoló videó a lavináról


szerző:
2015.04.27. 18:20
Sokkoló videó a lavináról

Sokkoló videó és beszámolók a lavináról, amelyet a földrengés váltott ki a világ legmagasabb hegyénél. A Mount Everesten 18-an vesztették életüket több, mint 60-an megsebesültek, amikor a hó és jég a hegymászók alaptáborára zúdult. Ez az eddigi legtöbb halálos áldozattal járó katasztrófa a hegyen, ahol több száz hegymászó rekedt.

Magyarok is kinn rekedtek Nepálban


szerző:
2015.04.27. 18:15
Magyarok is kinn rekedtek Nepálban

Mozog a föld – az első pillanatokban még nevetve jegyezték meg a hegymászók, hogy egy földrengést élnek át a Mount Everest alaptáborában. Aztán hirtelen mindenki menekülni kezdett, amikor hatalmas sebességgel elindult feléjük a lavina. Hubai Antal riportja.

Földrengés testközelből: magyarok Nepálból

Mozog a föld – az első pillanatokban még nevetve jegyezték meg a hegymászók, hogy egy földrengést élnek át a Mount Everest alaptáborában. Aztán hirtelen mindenki menekülni kezdett, amikor hatalmas sebességgel elindult feléjük a lavina. Hubai Antal riportja.

Előzetes: Sokkoló videó a lavináról

Sokkoló videó és beszámolók a lavináról, amelyet a földrengés váltott ki a világ legmagasabb hegyénél. A Mount Everesten 18-an vesztették életüket több, mint 60-an megsebesültek. Ez az eddigi legtöbb halálos áldozattal járó katasztrófa a hegyen, ahol több száz hegymászó rekedt. Az egyik drámai felvételen az látszik, ahogy a lavina eltemeti a hegymászók táborát - a szemtanúk és a túlélők beszámolója este hatkor az RTL Híradóban.

Földrengés pusztított Nepálban


szerző:
2015.04.25. 18:30
Földrengés pusztított Nepálban

A Nepált és több dél-ázsiai országot is megrázó óriási földrengésnek a legfrissebb hírek szerint már több mint 1000 halottja van. A szám azonban folyamatosan emelkedik, ahogy a mentőcsapatok átkutatják a romokat. A Himalájában lavinákat is okozott a földrengés. Szemtanúk szerint hegymászókat temetett el a hó.

200 méteren múlt Klein Dávid álma

Még mindig nem sikerült az álom, pedig kevesebb, mint 200 méter hiányzott már csak. Klein Dávid idén feladta a Mount Everest megmászását. Továbbra sincs még magyar, aki oxigénpalack nélkül hódította volna meg a csúcsot.

Klein Dávid jövő héten újra próbálkozik

A hegymászó szombat hajnalban 250 méterrel a Mount Everest csúcsa előtt kénytelen volt visszafordulni. Dávid nyolcadszor próbál oxigénpalack nélkül feljutni a világ tetejére.

Fókusz Plusz 14-05-24


szerző:
2014.05.24. 20:00
Fókusz Plusz 14-05-24

Fókusz Plusz: Ahol mindig süt a nap! - Megrendítő történetek a Bátor Táborból, ahol a legsúlyosabb betegség ellenére is a mosoly a legfontosabb. Kelet Párizsa - Exkluzív útinapló Shanghaiból, mit találnak Amerikánál is vonzóbbnak Kínában az ott élő magyarok?

Történelmi pillanat: Klein Dávid-interjú a magasban

Klein Dávid a csúcstámadás előtt 8300 méteren adott exkluzív telefoninterjút a Fókusznak. Soha ilyen magasan nem készítettünk még senkivel interjút. A Mount Everesten itt már 70 százalékkal ritkább a levegő és mínusz 20 fok környékén van, Dávid emiatt csak nehezen tudott beszélni.

Expedíció a világ tetejére

Riporterünk Klein Dávid oldalán vágott neki a Himalájának. Saját bőrén tapasztalta a magaslati betegségek tüneteit és erős maradt akkor is, amikor a Himalája történetének legnagyobb tragédiája után segítőik megkapták családtagjaik halálhírét.

Fókusz Plusz 14-04-26


szerző:
2014.04.26. 19:30
Fókusz Plusz 14-04-26

Fókusz Plusz: A legveszélyesebb küldetés - Emberfeletti próbatétel várt riporterünkre, aki egészen az alaptáborig kísérte Klein Dávidot. Hogyan érintette őket a lavina? Az anyja lehetne? - Erwint egyáltalán nem zavarja, hogy Renáta 27 évvel idősebb nála. Miért jó, ha a nő az öregebb?

Fókusz 14-04-18


szerző:
2014.04.18. 18:30
Fókusz 14-04-18

Fókusz: Gyilkos lavina - Klein Dávid sherpájának édesapja is odaveszett hajnalban, legalább 13-an haltak meg a Mount Everest oldalában. Kaliforniai álom - az Éjjel Nappal Budapestet Los Angelesben is imádják, az egyik fiú szerepet is kapott. Életmentők - Bár a tűzoltók tiltották, a hős rendőrök mégis felmentek a felsőbb emeletekre. Több halálos áldozat lehetett volna.

Hatalmas lavina sodorta el a hegymászókat

A legújabb információk szerint már tizenhárom halálos áldozata van a péntek reggeli lavinának. Ez volt a Mount Everest hegymászó történelmének legpusztítóbb, legtöbb emberéletet követelő lavinája.

Emberfeletti nehézségekkel küzdenek Klein Dávidék

Orrvérzés, szédülés, hányinger. Ezekkel a testi tünetekkel kell megbirkóznia a Mount Everest csúcsa felé tartó magyar csapatnak. Klein Dávid immáron nyolcadszor próbálkozik, hogy ő lehessen az első magyar 8850 méteren, oxigénpalack nélkül.

Fókusz 14-03-26


szerző:
2014.03.26. 18:30
Fókusz 14-03-26

Fókusz: A világ legnagyobbja - Exkluzív interjút adott a Fókusznak Pelé, és még a szívós szemű Mártát is elénekelte. Felháborító csalás - Az ingatlancég a devizahitelesekre szakosodott és őket verte át, a maradék pénzük is elúszott. Házinyuszi célkeresztben - Tönkreteszi a kapcsolatot, ha valaki együtt dolgozik a párjával?

Fókusz 13-10-31


szerző:
2013.10.31. 19:45
Fókusz 13-10-31

Fókusz: Hisztériába torkollt az X-Faktorosok szerda közönségtalálkozója. A rajongó tömeg a döntősök otthonánál gyűlt össze! Fél éve szenvedett halálos balesetet Erőss Zsolt. A hegymászó édesanyja még mindig a válaszokra vár. De mi az a halloween?- Van, aki azt sem tudja, mit ünnepel valójában. Csalódások a hírességek sírjainál!

Fókusz 13-07-02


szerző:
2013.07.02. 20:55
Fókusz 13-07-02

Fókusz: Az életét áldozta - Először áll kamera elé a hegymászó Kiss Péter édesapja. Szívbemarkoló felvételek és az édesanya búcsúlevele elhunyt fiának. Diadalmenet - Hogyan élte meg a család az Attraction sikerét? És miért indul a csapat Las Vegas helyett Kazahsztánba? Búcsú a barátoktól? - Ki éli túl a tragikus autóbalesetet? Esélylatolgatás a Barátok közt szereplőivel.

Fókusz 13-06-07


szerző:
2013.06.07. 19:50
Fókusz 13-06-07

Fókusz: Elszabadult indulatok - 30 év után a Fókusz kamerája előtt találkoztak. Az unokahúg is molesztálással vádolja a magyar úszók gyúróját. A kihívásokat kereste - Kivételes tehetség volt. Fotók és emlékek Kiss Péterről, akiről egykori főnöke mesél. Vízözön - Voltak, akik nem akartak költözni. A védekezés és várakozás képei az ország minden tájáról.

Kiss Péterre emlékeznek Klausmann Viktorék

A híradások, riportok eddig főleg Erőss Zsoltról szóltak. Kiss Péterről alig egy-két fotót láthattunk, pedig kiderült, hogy hősként az életét áldozta fel, hogy megpróbálja megmenti társát.

Sírva kérte számon Kollárt Erőss Zsolt anyja

Zokogásba fulladó édesanyai fájdalom. Így omlott össze Erőss Zsolt édesanyja a Kancsendzönga- expedíciót lezáró sajtótájékoztatóján. A közjátékot döbbent csend fogadta, még a sokat tapasztalt hegymászótársak sem tudtak megszólalni.

Expedíció: Az utolsó nap krónikája

Elcsuklott az expedíció vezetőjének, Kollár Lajos hangja, amikor barátja, Erőss Zsolt elvesztéséről mesélt. Hatalmas médiaérdeklődés mellett kedd délben ért haza a Himalájáról, de már csak egyedül.

Fókusz 13-05-31


szerző:
2013.05.31. 19:50
Fókusz 13-05-31

Fókusz: A legmélyebb fájdalom - Könnyeivel küszködve mesélt fiáról Erőss Zsolt édesanyja. Azt kéri, ne bántsák többé elhunyt gyermekét. Gulyás fagyi - Sonka chipsszel! Hihetetlen ötletek a legjobb magyar séfektől.

Egy gyászoló édesanya megrendítő vallomása

Mindig féltette fiát, de Erőss Zsolt kisgyerekként végzetesen beleszeretett a mászásba. Anyaként nem húzhatta vissza őt, nem gátolhatta abban, ami boldoggá teszi. A hegymászótól és társától, Kiss Pétertől, a gyászoló édesanyja megrázó interjúban búcsúzott.

Egyre többen bírálják Erőss Zsolt döntéseit

Erőss Zsolt életét nem a felesége, hanem másik szerelme, a hegy vette el. Véget ért a Kancsendzönga-expedíció, mely egy sikeres csúcsmászás után tragédiával végződött: Erőss Zsolt és Kiss Péter is eltűnt a hegyen ereszkedés közben.

Fókusz 13-05-23


szerző:
2013.05.23. 19:50
Fókusz 13-05-23

Fókusz: Nincs remény! - Nem keresik tovább a Himaláján eltűnt hegymászókat, már nem bíznak abban, hogy életben vannak. A hírnév kapujában - Már angol filmekben is játszik a Barátok közt egyik szereplője. Réti Barnát Londonban találtuk meg. Fityisz a gravitációnak - A kosárlabdazsonglőrök mindenhol elkápráztatták a közönséget, most elárulják a titkukat.

Erőss Zsolt: a remény és a beletörődés pengeélén

Újra csúcsot akart hódítani, azonban eltűnt. Míg Erőss Zsolt felesége szerint nincs már remény, Klein Dávid hegymászó azt mondja: bízni kell Erőss makacsságában!

Fókusz 12-06-20


szerző:
2012.06.20. 20:55
Fókusz 12-06-20

Fókusz: Baricz Gergő először beszél szakításáról és fájdalmáról. Miért mentek szét Verával, és ki hozta meg a döntést? Ott voltunk Bruce Willis filmjének egyik leglátványosabb robbantásánál. Szókimondó interjú Szellő Istvánnal és Erős Antóniával, akik most egymásról is elmondják a véleményüket.

Fókusz 12-05-21


szerző:
2012.05.21. 20:45
Fókusz 12-05-21

Fókusz: Lopott csók - Plazma most nem akar a csajokkal foglalkozni, a the KOLIN énekese viszont annál inkább. „Busz” Willis - A világsztárt még a 7-es buszból is kiválóan lehetett fotózni, bemutatkoznak titokzatos társai. Végzetes lavina - Ki a felelős a magyar hegymászó haláláért? Erőss Zsolt szerint emberi mulasztás történt az Annapurnán.

Amikor tehetetlen vagy a természet erőivel szemben

Az Annapurnán egy lavina sodorta el a magyar hegymászót, Horváth Tibort. A világ egyik legveszélyesebb csúcsa, az Annapurna alatt naponta 2-3 lavina is előfordul. A felvételt Erőss Zsolt készítette.

Fókusz 12-05-07


szerző:
2012.05.07. 20:50
Fókusz 12-05-07

Fókusz: A nagy összecsapás - Élő adásban esett egymásnak Hajós András és Puzsér Róbert. A feszültség a kulisszák mögött is folytatódott. Dollármilliók zsebből - Megvett egy szállodát, majd sétált a belvárosban. A világ egyik leggazdagabb embere velünk is találkozott. Újabb áldozat - Jéglavina temette maga alá Erőss Zsolt társát. Vannak, akiket még mindig hazavárnak szeretteik.

Tragédia: jéglavina temette be Erőss Zsolt barátját

Horváth Tibor és Erőss Zsolt együtt vágtak neki a félelmetes Annapurnának – kettőjük közül sajnos csak az utóbbi tért vissza az alaptáborba. A rossz idő miatt a hegymászóknak le kellett mondaniuk a csúcstámadásról.

Fókusz Plusz 12-03-03


szerző:
2012.03.03. 19:30
Fókusz Plusz 12-03-03

Fókusz Plusz: A legsikeresebb magyar zenészeket faggattuk arról, hogyan lehet nemet mondani a korlátlan mennyiségű alkoholra, a drogokra, és a rock and roll életforma folyamatos csábításaira. Rakonczay Gábor az eltűnt magyar expedíciósoknak abba a csoportjába tartozik, akik valóban megkerültek. Sok példa volt már ilyenre, de sajnos az ellenkezőjére is.

10 éve nyoma veszett, de visszavárják

Hónapok, évek vagy évtizedek óta eltűnt magyar expedíciósok nyomába eredünk. Szívbemarkoló történetek olyan kenusokról, barlangászokról és hegymászókról, akiknek az emléke lassan a múltba vész.

Portré 12-02-12


szerző:
2012.02.13. 01:45
Portré 12-02-12

Portré: Klein Dávid hegymászó, filozófus és a maradék idejében könyvkiadással foglalkozik. Jótékonykodása sem hétköznapi, jurtát épít, hogy a segítségre szorulók otthont találjanak benne. Őt bárki megtalálhatja, bárki tábort verhet a kertjében, a csavargó, a vándor, a zsonglőr. A Portréban sokat mesél az Everestről, arról a nagy szerelemről, mely általában a hétköznapjait kitölti.

Palack nélkül a legmagasabb csúcsokra tör

Klein Dávid hegymászó, filozófus és a maradék idejében, könyvkiadással foglalkozik. Jótékonykodása sem hétköznapi, jurtát épít, hogy a segítségre szorulók otthont találjanak benne. Őt bárki megtalálhatja, bárki tábort verhet a kertjében, a csavargó, a vándor, a zsonglőr.

Ismét a világ tetejére készül Klein Dávid

Klein Dávid már hatszor ott járt a célegyenesben, de az utolsó pillanatban mindig vissza kellett fordulnia. De most újra nekivág a világ legmagasabb pontjának. Ráadásul oxigénpalack nélkül, ami még soha egyetlen magyar embernek sem sikerült.

Fókusz 11-10-12


szerző:
2011.10.12. 20:20
Fókusz 11-10-12

Fókusz: Könnyes búcsú - elköszöntek szüleiktől és beköltöztek közös luxuslakásukba az X-Faktor döntősei. Mivel telnek Stohl András napjai a börtönben? Milyen fogadalmat tett, kikkel beszél, hogyan köti le magát és miként viseli családja hiányát? Az első exkluzív beszámoló a Kozma utcai börtönből.

Erőss Zsolt expedíciója a mozikban

Erőss Zsolt élete a Mount Everest és a Kilimandzsáró csúcsai után, egy veszélytelennek tűnő túrázás során egy pillanat alatt megváltozott. 2 évvel ezelőtt a Tátrában gyorsan kellett döntenie, kerül, amibe kerül.

Dokumentumfilm Erőss Zsoltról


szerző:
2011.10.07. 07:04
Dokumentumfilm Erőss Zsoltról

A Hópárduc talpra áll című dokumentumfilmet péntektől vetítik a mozikban.

Sziklán csüngve várta megmentőit

Órákig kapaszkodott egy szikla oldalán egy amerikai mászó, akit végül helikopterrel hoztak le a magasból.

Esélyegyenlőséget kérnek az extrém sportolók

Az extrém sportok közben sérülést szenvedők is kapjanak társadalombiztosítási ellátást – ez szeretnék elérni a hegymászók.

Egy hétig bolyongott elveszve a hegyekben

A hegyimentők szerint csodával határos Sarolta megmenekülése. A nő annak köszönheti életét, hogy tapasztalt túrázó, és hogy a felszerelése is megfelelő volt.

Élve találták meg az eltűnt magyar nőt

Legyengülve, de épségben találtak rá a múlt hét végén Olaszországban, az Appenninekben nyoma veszett fiatal nőre.

Szurdokba zuhant és eltűnt egy magyar

Hegyimentők keresnek egy magyar nőt Olaszországban, az Appenini-hegységben. Az egyedül túrázó 30 éves nőt baleset érte.

Csaknem 20 métert zuhant egy fiú, de túlélte

Óriási szerencséje volt annak a 15 éves fiúnak, aki sziklamászás közben közel húsz métert zuhant a Bükkben.

Autómánia 11-07-16


szerző:
2011.07.16. 12:45
Autómánia 11-07-16

Autómánia: Kétkerék-meghajtással megyünk terepre és ellátogatunk egész Norvégiáig egy koreai újdonság kapcsán. Utcai gumikkal vágunk neki a szikláknak a Kia Sportage-dzsel. Az európai ízlésről ejtünk szót a Mercedes segítségével és megmutatjuk, hogy hogy mutat a norvég utakon az új Hyundai i40-es.

Hegymászó-tragédia az Alpokban


szerző:
2011.06.26. 19:07

Javult a hegymászó állapota


szerző:
2011.06.14. 11:40
Javult a hegymászó állapota

Jobban van az a magyar turista, aki hétfőn szenvedett súlyos balesetet a Magas-Tátrában a Vörös-torony-hágónál.

Fél lábbal is csúcsot hódított Erőss Zsolt

Másfél évvel ezelőtt az sem volt biztos, hogy élve lejön a hegyről. Erőss Zsolt végül csak az egyik lábát veszítette el, de már akkor megígérte, hogy ezzel nem lesz vége hegymászó pályafutásának. Megmászta a világ negyedik legmagasabb hegycsúcsát, oxigénpalack nélkül.

Erőss Zsolték megmászták a Himaláját

Oxigénpalack és teherhordó nélkül ért fel társával a 8516 méter magas Lhoce csúcsra.

Szörnyethalt a híres hegymászó


szerző:
2011.04.29. 19:11
Szörnyethalt a híres hegymászó

Erhard Loretan épp 52. születésnapján zuhant egy 200 méter mély szakadékba.

Erőss Zsolt a Himaláját akarja megmászni

A hegymászó a Csomolungma közvetlen szomszédságába készül, 8516 méter magasba.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való