KERESÉS search-close

hazacsábítás

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hazacsábítás"

Hazahívják őket, de jönnének?

A magyar politika érzi, hogy jó lenne minél több külföldön dolgozó honfitársunkat valahogyan hazahívni. Vannak tervek. Beszélgetésünket három külföldön élő magyar is figyeli: ketten Londonban élnek, harmadik vendégünk egy német kisvárosban. Megtudjuk, mit gondolnak a pártok terveiről.

Politikusok kontra külföldön élő magyarok

Több százezer magyar dolgozik külföldön. A pártok egymásra licitálva versengenek, hogy közülük minél többen jöjjenek haza. A kormánynak 100 millió forintból eddig 52 fiatalt sikerült visszahoznia. A többiek köszönik, jól, vagy kevésbé jól vannak Londontól Szingapurig, de egyetlen párt ígéreteire sem nagyon mozdulnak. Politikusok a stúdióban, és érintettek külföldi helyszíneken.

Még soha nem akartak ennyien kivándorolni

Kétszer annyian tervezik a végleges kivándorlását az országból, mint egy évvel ezelőtt. A Tárki friss felmérése szerint nagyjából 700 ezer felnőtt menne külföldre. A kutatók azt mondják, a korábbinál többen tartanak anyagi helyzetük romlásától, és sokaknak „csömörük lett a politikától”. Az LMP szerint a kormány téved, mert a fiatalok nem kalandvágyból mennek külföldre. A munkaügyi államtitkár reméli, hogy itthon maradnak a távozásukat tervezők, és azt ígérte, több pénz lehet a magyarok hazacsábítására.

Kiemelt bérrel csalogatnák haza a kutatókat

Több mint 1 milliárd forinttal támogatná a kormány a pénzügyi okokból külföldre kényszerült magyar kutatók hazacsábítását.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való