KERESÉS search-close

határ

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "határ"

Libikóka határok nélkül

Amerikai és mexikói művészek határon átnyúló libikókákat építettek a két országot elválasztó vaskerítésbe. A tervezők az ötlettel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy ami a határ egyik oldalán történik, az hatással van a másik oldalra is. A gyerekek azonban nem sokáig élvezhették a közös játékot, az amerikai határőrök ugyanis egy nap után eltávolították azt.

Mi lesz a szétszakított koreai családokkal? Helyszíni riport

Hatvan év után találkozott az apjával az az észak-koreai menekült, akivel riporterünk forgatott. Interjút adott egy 27 éves fiatalember is, akinek anyjával együtt sikerült átszöknie a világ egyik legveszélyesebb határszakaszán. Dél-Koreában találkoztunk az utolsó generáció tagjaival, akiket elszakított a politika egymástól.

Milyen volt az élet a vasfüggönynél?

A vasfüggöny közép-európai szakasza a Baltikumtól egészen az Adriáig húzódott, a szocialista országokat választotta el Nyugat-Európától. Ezt a jelzőrendszert azonban még azok sem ismerték igazán, akik a közelében éltek, hiszen tilos volt odamenni. Két egykori határőrt kérdeztünk meg, hogy milyen volt a vasfüggönynél szolgálni.

Az első rést a vasfüggönyön, Magyarországon ütötték

Hogy miért és kinek az ötlete alapján, valamint mikor és hol kezdték el bontani a vasfüggönyt, a határőrség volt vezetői és Németh Miklós, a rendszerváltás miniszterelnöke mondta el. Exkluzív interjúk és sosem látott felvételek a XXI. században.

Kelemen Anna megcsillogtatta földrajz tudását

Sebestyán Balázs szorult helyzetbe hozta a bombázót, mikor Magyarország szomszédos határairól kérdezte.

Az Öt másodperc játékot itt tudod megnézni. Ha pedig a teljes adásra vagy kíváncsi, kattints ide!

Nézd meg a többi Öt másodperc játékot is!

Tömeges visszaélés, fiktív lakcímek az ukrán határnál

Tömegesen követtek el visszaéléseket az ukrán határnál az egyszerűsített állampolgársági eljárással és fiktív lakcím-bejelentésekkel a tavalyi választás előtt. Ez derül ki a Legfőbb Ügyészség adataiból. Polt Péter a DK kérdésére azt válaszolta, 370 esetben indult nyomozás, ezek több mint harmadában jogerős ítélet született. Kiderült, sokszor olyanok is magyar állampolgársághoz jutottak, akik nem is beszélnek magyarul.  

Több százan törtek át a spanyol határon

Több mint hatszáz afrikai törte át a Spanyolországhoz tartozó észak-afrikai Ceuta határát. A dupla szögesdrót-kerítést flexekkel és csípőfogókkal bontották meg, majd rátámadtak a kerítést védő határőrökre. Már többször megrohamozták a határkerítést, de most először fordult elő, hogy erőszakot alkalmazva, ekkora tömegben be is tudtak jutni spanyol területre. Ezután menedékkérelemért folyamodtak.

Már lánya is kérleli Trumpot

Felesége után a lánya is arra kérte Donald Trumpot, vessen véget a menekült családok szétválasztásának. Amerikában május eleje óta több mint 2300 gyereket vettek el a határon szüleiktől, akiket a Trump kormányzat tavasz óta bűnözőként kezel. Mivel a gyerekeket nem küldhetik börtönbe, menhelyre viszik őket. Az ellenzék szerint az elnök egy rendelettel véget vethetne a családok szétválasztásának, de Trump inkább új bevándorlási törvényt akar.

CSEMPÉSZ: A sorompót áttörve menekült

Kamera rögzítette a csempészt, aki a záhonyi határon, a sorompót áttörve menekült. A vámosok a kocsiját akarták ellenőrizni, amikor gázt adott. Az útlevelét azonban a határátkelőn felejtette. Azonnal keresni kezdték, az autóját nem messze meg is találták - tele csempészcigarettával. Hogy mit mondott elfogásakor, kiderül 18:00-kor az RTL Híradóban.

Kiszagolta a drogot a kutya

Újabb 100 milliós drogfogás Röszkén – októberben már az ötödik csempész bukott le a szerb-magyar határon. Két autóban két nap alatt összesen 50 kilogramm marihuánát akartak Magyarországra csempészni futárok, de a drogkereső kutya kiszagolta őket. A 100 milliós fogás már a sokadik az évben. A határ lezárása óta egyre több csempészt fognak el az átkelőn.

Elmenekültek a baleset helyszínéről

Hatan elmenekültek egy baleset helyszínéről az M5-ös autópályán. Valamennyien egy autóban ültek, mégpedig abban, ami a balesetet okozhatta, valószínűleg ezért nem várták meg a rendőröket. Három sérült is volt a menekülők között. Végül két órával később, 84 kilométerrel távolabb fogták el őket a rendőrök. Azt még vizsgálják, hogyan jutottak odáig. A román utasok Svédországból tartottak hazafelé, amikor a zsúfolt autópályán egy előzés után összeütköztek egy másik autóval.

Több órás várakozás jöhet

Akár 8-10 órás torlódások is lehetnek nyáron Magyarország román és horvát határán, ha az Európai Unió elfogadja a határellenőrzés szigorításáról szóló javaslatot. Erről a Miniszterelnök és a kormány több tagja is beszélt a napokban. Az Index szerint azonban a javaslatot az Európai Tanács ülésén Orbán Viktor is támogatta, a Fidesz-KDNP EP-képviselői pedig megszavazták az Európai Parlamentben.

Tömegbaleset: 4-en meghaltak

Tömegbaleset az M43-as autópályán. Négyen meghaltak, tizenöten megsérültek, amikor egy busz, két kamion, és négy kisteherautó ütközött Csanádpalota közelében. A reggeli baleset a román határtól nem messze történt, nagy köd volt arrafelé. A halottak és a sérültek között nincs magyar állampolgár. A helyszínre több mentő és tűzoltóautó érkezett, az autópályát teljesen lezárták. Híradónk úgy tudja, a tömegszerencsétlenséget egy kamion okozta azzal, hogy figyelmetlenül indult el a sorból.

Milán hihetetlen őrültségére készül! – VIDEÓ!

Rudiéknak nagy szerencséjük volt eddig, és átjutottak a lopott képekkel a határon. Minden rendben is ment addig, míg a vevő fegyvert nem fogott a srácokra és Alizékra.

Újabb kerítés épül a déli határon

Újabb kerítést építenek a szerb-magyar határra, ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be az állami rádióban. Azt mondta, azért van szükség egy, a jelenleginél masszívabb védvonalra, hogy ha Törökországból több százezer menekült indulna az Unió felé, akkor Magyarország fel tudja őket tartóztatni. Az LMP szerint nem egy újabb kerítésre van szükség, hanem menekültválság kiváltó okait kellene kezelni.

Naponta csak 15-en juthatnak be

Naponta 50 menekült kérelmének elbírálására tervezték, mégis csak 15-en jutnak be a röszkei tranzitzónába. Csaknem 500-an várnak a magyar-szerb határon, köztük sok gyerekes család is. Gyakran másfél hónap is eltelik a sátortáborban, mire beadhatják menekültkérelmüket. A DK szerint uniós pénzből lehetne a tranzitzónát bővíteni, de a kormány erre nem kért pénzt. Lázár János miniszter ezt tagadja.

 Rothadó fejű bábuval ijesztegetnek a határon

Rothadó fejre hasonlító bábukat tett ki valaki a magyar-szerb határnál lévő kerítésre Tiszasziget és Kübekháza között. A helyiek szerint azért, hogy így riassza el a menekülteket. A bábukról készült képek a hétvégén egy rendőröket és katonákat támogató Facebook csoportba is felkerültek. Ott elszabadultak az indulatok, többen is gyalázták a menekülteket. Az oldal létrehozója nem árulta el, ki készítette a bábukat, a rendőrség pedig nem válaszolt kérdéseinkre.

Pici dobozba rejtették a kakadut

Első szóra gondozója kezére ült Rózsika, a rózsaszín rózsás kakadu. A hatéves, rendkívül értékes madarat a napokban találták meg a pénzügyőrök egy Magyarországra tartó szerb autós kocsijában Tompánál. A sofőr papírok nélkül próbálta átcsempészni a határon.

Farkasházy Tivadar elhagyta fiát

Hihetetlennek tűnik, hogy valaki a szeretteivel útra kel, valamilyen okból kifolyólag megállásra kényszerül, végül pedig egyik családtajgát hátrahagyva továbbhajt anélkül, hogy észrevenné. Pedig könnyen megtörténhet, még Farkasházy Tivadarral is…

Kilométeres sorok a román határnál

Ötórás várakozás, több kilométeres kocsisor, türelmetlen autósok. A napi átlag ötszörösére emelkedett a forgalom a magyar-román határon, a torlódás – várhatóan - több napon át tarthat. Csak szombaton a szokásos 18 ezer utas helyett, több mint 92 ezren lépték át a magyar-román határt.

Újabb menekülthullám várható?

A szlovén kormányfő kedden jelentett be, hogy kerítést építenek a horvát-szlovén határra. Ha ez megtörténik, illetve Ausztria is lezárja a határait a menekültek előtt, akkor már Románián keresztül, Magyarország felől lesz lehetséges megközelíteni a schengeni övezetet. Vendégünk Mátraházi Tibor, akit a migráns válság legfrissebb híreiről kérdeztünk.

Vita Hiller kijelentéseiről


szerző:
2015.11.09. 18:50
Vita Hiller kijelentéseiről

Felháborodást váltott ki a hétvégi MSZP értekezleten, hogy Hiller István többször is azt mondta, nem szereti a határra állított kerítést, de - ahogy fogalmazott - mondjon valaki ennél jobbat.

Esőben, szélben, hidegben várakoznak

Menekültek ezrei torlódtak fel a balkáni országok határain, miután Szlovénia vasárnap éjjel leállította befogadásukat. Esőben és hidegben, gyakran a szabad ég alatt várják a horvát-szlovén és a szerb-horvát határon is, hogy továbbengedjék őket. A helyzet egyre feszültebb: a Nyugat-Európába vezető út jelenleg le van zárva, de Szerbiába ugyanúgy érkeznek délről a menekültek.

Menekülthelyzet: ki segít nekik?

300 ezer ember. Amióta elmélyült a menekültválság, ennyien lépték át a magyar határt, hogy ne essenek áldozatul a saját hazájukban dúló háborúnak. Vajon kötelességünk segíteni rajtuk? Mit diktál a törvény, mit a belső meggyőződésünk, és mit mondanak az ország vallási vezetői? És vajon ők egyetértenek ebben a kérdésben?

Vita arról, mit tehetnek a V4-ek katonái nálunk

Nem védhetik a magyar határt a visegrádi országok katonái a szocialisták szerint. Bár a V4-ek balatoni találkozóján abban állapodtak meg, hogy a cseh, szlovák és lengyel katonák is segítenek a magyar hadseregnek a déli határszakaszon, a héten egy kormányrendelet kimondta: a külföldi erők közvetlenül nem vehetnek részt a határőrizetbe.

Pintér: péntektől zárva a zöldhatár

Magyarország lezárta a zöldhatárt Horvátország felől – állítja Pintér Sándor belügyminiszter. Az RTL Híradó kérdésére elmondta, hogy péntektől csak a határátkelőhelyeken jöhetnek azok a menekültek, akiket Horvátország már regisztrált. Pintér szerint a zöldhatáron át érkezőket elfogják, de ennek ellentmond, hogy péntek hajnalban is átsétált 1300 ember Zákánynál.

Ezrével jönnek a menekültek


szerző:
2015.09.27. 18:25
Ezrével jönnek a menekültek

Szombaton több mint 9000 menekült utazott át Magyarországon, és a becslések szerint vasárnap is hasonló tömeg várható. Zákánynál van a legnagyobb forgalom, ahová vasárnap csak délelőtt háromezer embert hoztak a horvát hatóságok. Magyarország egyelőre mindenkit Ausztria határához szállít, az osztrákoknál azonban egyre kritikusabb a helyzet.

Konténereket telepítenek Beremenden is

Konténereket telepítenének a beremendi határátkelőhöz is, a menekültek itt adhatják majd be kérelmüket, amit itt is bírálnak majd el. A munkálatok még napokig tarthatnak, a kerítés sincs készen.

Az utolsó pillanatban: riporterünk a horvát határon csatlakozott a menekültekhez

Bármelyik pillanatban lezárhatják a magyar hatóságok a horvát határt. Riporterünk az egyik utolsó menekültcsoporthoz csatlakozott, akik még a drótkerítés kiépítése előtt a zöldhatáron jöttek Magyarországra. Éjszaka vonult együtt a kisgyerekekkel, anyákkal, és rengeteg, főleg Szíriából jött férfival.

Folyamatosan érkeznek a menekültek

Folyamatosan érkeznek még mindig a menekültek Szerbia felől Horvátországba. A határokon ezrek várakoznak arra hogy belephessenek az Európai Unió területére. Horvátország már a helyi tömegközlekedési buszokat is a szerb határra irányította, hogy el tudja szállítani a menekülteket. Szerbia éjfélig adott ultimátumot Horvátországnak, hogy feloldja a kamionokra vonatkozó határzárt, különben válaszlépéseket tesz.

 

Kovács: Napok múlva kész a kerítés

Napok múlva kész lehet a kerítés a horvát-magyar határ 41 kilométeres szakaszán is - ezt mondta Híradónknak Kovács Zoltán kormányszóvivő. Gőzerővel dolgoznak a katonák a kerítésen Beremendnél, stábunk TEK-es járműveket is észrevett Siklóson. Ugyanilyen nagy a készültség Letenyénél, a kishatárátkelőhöz ugyanolyan mobilkaput vittek, mint amivel egy hete lezárták a röszkei határt.

Bőven van utánpótlás


szerző:
2015.09.22. 18:25
Bőven van utánpótlás

A menekültáradatnak még bőven van utánpótlása, ugyanis Szerbia felől folyamatosan érkeznek az emberek Horvátországba, ahonnan továbbra is Magyarország felé küldik őket. A többséget busszal és vonattal, de vannak, akiket gyalog. A szerb-horvát határról, Opatovacból jelenetkezett tudósítónk, Horváth Nándor.

Nincs megállás: ezrével érkeznek a menekültek

Egy spanyol futballklubnál állást kapott az a menekült szír férfi, akit a magyar operatőrnő gáncsolt el Röszkénél. A világsajtóban felkapott incidens következtében ismerték fel a hazájában elismert labdarúgóedzőt és így ajánlottak neki új életet. Eközben a magyarbólyi vasútállomásra egész éjjel özönlöttek az emberek, a Somogy megyei Zákányba pedig 2500-an érkeztek napközben.

Továbbra is özönlenek a menekültek

A déli határról, a letenyei határátkelőről jelentkezett az RTL Híradó riportere, Kéri Barna. Ahol elmondása szerint ugyanaz a helyzet, mint pénteken volt, de jóval békésebb a hangulat. A magyar hatóságok ugyanis már felkészülhettek arra, hogy a horvát hatóságok milyen eljárást folytatnak.

A „horvát menekültügyi helyzet megbukott”

Délelőtt 10 óráig már majdnem 11 ezer menekült érkezett Magyarországra Horvátország felől, ezt mondta Bakondi György, a miniszterelnök főtanácsadója. Péntek óta ellenőrzés nélkül engedik át a migránsokat a szerb-horvát határon, ahonnan buszokkal és vonattal szállítják őket tovább Magyarország és Szlovénia irányába. A magyar kormányszóvivő szerint a horvát menekültügyi rendszer egy nap alatt megbukott.

Horgosnál újra nyugalom van


szerző:
2015.09.18. 18:10
Horgosnál újra nyugalom van

A szerbiai Horgosnál, ahol két nappal ezelőtt könnygázzal és vízágyúval verték vissza a magyar rendőrök az átjutni próbáló menekültek rohamát, most már csend van, alig páran lézengenek az átkelőnél. Az összecsapásra már csak a törmelékek és a megtépázott kerítés darabjai emlékeztetnek.

A migránsok Horvátország felé indultak

A vártnál több, összesen öt és fél ezer menekült érte el a horvát határt ma reggelig és még sok 10 ezren várhatóak. A kérdés, hogy vajon megtud-e birkózni Horvátország a menekültáradattal? Vendégünk Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő volt.

Az ENSZ-főtitkár is bírálta az oszlatást

Megdöbbentőnek és elfogadhatatlannak nevezte Ban Ki-moon, ENSZ-főtitkár a magyar rendőrség szerdai fellépését a horgosi határon. Hasonló bírálatot fogalmazott meg emiatt a CNN-nek nyilatkozva a német védelmi miniszter is. Szijjártó Péter külügyminiszter ugyanakkor azt mondta: ő ezeket a kijelentéseket tartja bizarrnak és megdöbbentőnek, mivel szerinte agresszív menekültek támadtak a határt védő rendőrökre. Az unió menekültügyi biztosa Budapesten azt mondta: az erőszak nem megoldás, és a menekültek védelme erkölcsi kötelesség.

Egyelőre nyugodt a helyzet Röszkén

Lassan kiürül a határ szerb oldala, többen - főként a kisgyerekes családok - Horvátország felé indultak. Már jórészt csak azok a fiatalok maradtak, akik ülősztrájkba kezdtek a magyar határzárnál.

Sérült gyerekek, felnőttek, rendőrök

Több tucatnyian sérültek meg szerda délután a magyar-szerb határon, miután menekültek egy csoportja megdobálta a rendőröket, és áttörte a kerítést Röszkén, így próbált meg bejutni az országba. A rendőrség könnygázzal és vízágyúval szorította vissza a menekülteket. A Röszkén történteket bírálta az ENSZ főtitkára is, azt mondta, hogy sokkolta a látvány, ahogy a menekültekkel bántak. A magyar kormányszóvivő szerint szervezett támadás érte a határt. Az összecsapások után 22 ember került őrizetbe. Eljárás indult külföldi újságírók ellen is.

Fókusz 2015-09-17


szerző:
2015.09.17. 17:20
Fókusz 2015-09-17

Százmilliókat követelnek - Lemezlovasok perlik Schobert Norbit, aki erre váratlan bejelentést tett. Kinek van igaza? Hova tűnt? - Mi történt az Éjjel-Nappal Budapest Zsófijával? Meglátogattuk két hónappal azután, hogy távozott a sorozatból! Újabb fordulat - A menekültek többsége elindult Horvátország felé. Mi a helyzet most a határon?

Röszke


szerző:
2015.09.17. 08:09
Röszke

Csiszér-Kovács Viktória telefonon adott helyzetjelentést a röszkei határral kapcsolatban.

Válsághelyzet: Uniós válaszok nélkül?

Pattanásig feszült a helyzet Röszkénél, ahol elfogyott a Szerbiában rekedt menekültek türelme és egy részük köveket dobálva áttörte a határt, ahol utóbb könnygáz és vízágyú fogadta őket. Továbbra is ezrek menekülnek Európába naponta, miközben az Unió mozdulatlanul figyeli az eseményeket.  Több ország is  visszaállítja a határok ellenőrzését a szabad mozgás korlátozására, Magyarország pedig már Románia felé is kerítést építene. Az Unió kvóták alapján osztaná szét a menekülteket, erről viszont több tagja hallani sem akar. De akkor mi lesz a menekültekkel?

Óriási dugók az osztrák határellenőrzés miatt

Kilométeres torlódás az M1-es autópálya osztrák-magyar határszakaszán. A menekültáradat miatt az osztrák hatóságok visszaállították az ellenőrzést, ezért alakultak ki napközben dugók. Eközben a Nickelsdorfnál kialakított gyűjtőpont szinte teljesen kiürült, de több százan rekedtek Bécsben és a német határhoz közeli Salzburgban. Ausztria és Németország között ugyanis ismét állnak a vonatok.

Könnygáz és elszabadult indulatok Röszkénél

Kitörték a régi, úgynevezett Horgos 2 határátkelőt lezáró kaput a menekültek. A rendőrség könnygázt vetett be. A ledöntött kaput többsoros rendőrsorfal helyettesíti. Már dél körül is feszült volt a helyzet Röszkénél, ahol a menekültek rongyokat csavartak a kerítésekre. Így próbálták meg áttörni a határzárat. Nem jártak sikerrel, de ultimátumot adtak a rendőröknek. Azt mondták: ha nem nyitják ki az átjárót, áttörik a határzárat.

Előzetes: Hatalmas a készültség a szerb-magyar határon Röszkénél

Napközben a határ túloldalán ragadt több ezer menekült közül sokan folyamatosan a kerítést rángatták és azt skandálták, nyissák ki a kaput. Közben a szerbek már Horvátország felé szállítják buszokkal a menekülteket. Az a határszakasz viszont tele van aknákkal, a 20 évvel ezelőtti balkáni háború miatt. A menekültválsággal kapcsolatos legfrissebb hírek 6-kor az RTL Híradóban.

Arra várnak, hogy kinyissák a kaput

Morva Anna kolléganőnk a szerb-magyar határ szerbiai oldalán van. Napközben ott éhségsztrájkoltak is a menekültek, sokan arról panaszkodtak, hogy lassú az ügyintézés, és egyébként sem akarnak Magyarországon regisztrálni, mert Nyugat-Európába mennének.

Menekültválság: mi változik meg éjféltől?

Ma még rekordszámban érkeznek a menekültek, de holnaptól teljes határzár, és meglehet válsághelyzet, mondja a kormány. Katonaság a határon, de tranzitzónák mégsem  lesznek Magyarországon. De akkor mi változik éjféltől? Ausztria után tegnaptól Németország is ellenőrzi határait. Mindettől megáll a menekülthullám?  Mit kezdene a válsággal három ellenzéki párt? Négypárti vita.

Németország lezárta a határait! Rekord mennyiségű ember Röszkénél!

Németország szigorította határainak ellenőrzését, ennek hatására, a határ menti Rendőr-főkapitányságokat riadóztatták. A hétvégén közel 6000 menekült próbált Magyarországon keresztül eljutni Németországba, akiket a magyar hatóságok elfogtak és előállítottak.
 

Szerednyey Béla, Magyar Attila és Nagy Sándor igazi átváltozó művészek

A színészek igazi átváltozóművészek: mindenkinél máshol húzódik a határ, ameddig elmegy egy szerep kedvéért. De hogy van ezzel: Szerednyey Béla, Nagy Sanyi és Magyar Attila, akik darabról darabra, sőt akár darab közben is képesek a teljes átalakulásra?

Visszaállítja a határellenőrzést Németország

Thomas de Maiziere német belügyminiszter vasárnap jelentette be, hogy Németország átmenetileg határellenőrzést vezet be Ausztria irányából, hogy megállítsák a menekültek beáramlását. A német belügyminiszter azt mondta: a menekülteket regisztrálni kell, és el kell osztani az uniós tagállamok között.

Nemcsak a menekültek, a rendőrök is fáradtak

Rossz körülmények között dolgoznak a déli határszakaszon szolgálatot teljesítők, ezt mondja a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára. A rendőrök fáradtak, sokszor délután esznek először, és nem jut mindenkinek rendes szállás és meleg víz sem.

20 óra alatt felépítettek egy állomást

Szerdán még híre-hamva sem volt, pénteken már menekülteket fogad az alig húsz óra alatt felépült, 780 ember befogadására alkalmas ideiglenes befogadó-állomás Körmenden. Az első csoportok hajnalban érkeztek busszal a déli határ mellől.
 

Egyetemkezdők depressziója

Érettségi után, de még a főiskola, vagy egyetem előtt, meg talán az első pár hónapban is gólyaként nem könnyű érvényesülni, hiszen ilyenkor az ember kicsit magát is keresi, valahol a gyerekkor és a felnőttkor határán. Ez az élethelyzet és a nagy kérdés: MI lesz veled, ha megvan a papír?, bizony komoly krízishez vezethet. Hogyan lehet ezt áthidalni és mi lehet a szülők szerepe ilyenkor? Kovács Zsuzsanna, gyerekpszichológus volt a vendégünk.

Mégsem lesznek tranzitzónák a határon

Erről is Lázár János beszélt a kormányinfón, öt nappal a zónák tervezett indítása előtt. Pedig korábban kormánytagok és fideszes politikusok is a tranzitzónák kialakításában látták a jelenlegi helyzet megoldását. Lesz viszont 2-3 új befogadó állomás, az egyik Körmenden. Lázár szavai szerint az ésszerűség diktálta a változást.

Fókusz 2015-09-09


szerző:
2015.09.09. 17:20
Fókusz 2015-09-09

Micsoda szégyen! - Egy magyar operatőr elgáncsolt egy menekülő férfit, karján a gyermekével Röszkén! Tettét az egész világsajtó közzétette! Így nyaraltunk mi - Németh Kristóf, Istenes Bence, Lilu és Sebestyén Balázs meséltek egzotikus útjaikról, volt aki videót is forgatott nekünk. Történelmi lépés - A magyar tánccsoport Amerika kedvence! Ott voltunk, amikor a Freelusion kedd este továbbjutott New Yorkban!

Előzetes: Volt, aki sírva fakadt, amikor átlépte az osztrák határt

Legalább kétszáz menekültet szállítottak autókkal osztrák civilek éjszaka Magyarországról Bécsbe. Elsősorban családoknak próbáltak segíteni. A határon egyetlen autót sem állítottak meg, így a hajnali órákban a konvoj elérte az osztrák fővárost. Ott önkéntesek várták a menekülteket meleg ruhával és étellel. Stábunk Bécsig kísérte a konvojt. A nem mindennapi utazást megmutatjuk hat órakor az RTL-Híradóban.

Mégsem egyszeri alkalom volt


szerző:
2015.09.06. 18:40
Mégsem egyszeri alkalom volt

Csak kivételes eset volt a menekültek átengedése Magyarországról Ausztriába, és onnan Németországba. Erről állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár szombat este. A menekültek ennek ellenére vasárnap is folyamatosan érkeztek Hegyeshalomra és hagyták el Magyarországot.
 

Előzetes: Gond nélkül jutnak át a menekültek az osztrák-magyar határon

A Keleti pályaudvarról is menetrendszerűen indulnak a vonatok Hegyeshalom felé, és mindenki felszállhat rájuk. Emiatt egyre kevesebb a menekült a tranzitzónában. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Újabb tömegek indultak el nyugat felé

Hiába szállították el busszal a menekülteket, reggelre ismét százak gyűltek össze a Keleti pályaudvaron. Egy részük már délelőtt vonatra ült Hegyeshalom felé, miután ismét elindították az amúgy napok óta szünetelő nemzetközi forgalmat. Nagyon sokan viszont ma is gyalog indultak útnak, de ők már csak az 1-es főúton haladhatnak, az autópályára egyiküket sem engedik fel. Az M1-esen, a határnál egész nap több mint 10 kilométeres volt a dugó.

Előzetes: Sokan útnak indultak, de ismét százak érkeztek a Keletibe

Hiába szállították el busszal a menekülteket, reggelre ismét százak gyűltek össze a Keleti pályaudvaron. Sokan a táborokból jöttek. A menekültek egy része már délelőtt vonatra ült Hegyeshalom felé, miután ismét elindították az amúgy napok óta szünetelő nemzetközi forgalmat. Mások viszont ma is gyalog indultak útnak, de ők már csak az 1-es főúton haladhatnak, az autópályára egyiküket sem engedik fel. A legfrissebb híreket elmondjuk hat órakor a híradóban.

 

Tovább gyűrűzik a menekültkérdés

Kisbuszokban összezsúfolódott migránsok, pályaudvarnál lázadozó tömegek, német különvonatok, határokon való feltartóztatás és kilométeres sorok az M1-es autópályán. A torlódás ugyan tegnap délután megszűnt, de az emberekkel teli kisbuszok továbbra is megpróbálnak átjutni a határon. A legfrissebb eseményekről  Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértővel beszélgettünk.

Rekordszámú menekült tart Európába

Szerdán újabb menekültrekord dőlt meg hazánkban, majdnem 3 ezren lépték át ismét a határt. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel arról beszélgettünk, hogy mi lesz a migránshullám vége, mennyire nőhet még a számuk, mi lehetne a megoldás és mennyire kapcsolódik bele az Iszlám állam a migrációba, valamint kik is harcolnak az élükön.

Elfogyott a levegő: rengeteg menekült fulladhatott meg a túlzsúfolt raktérben

Legalább 20, de az is elképzelhető, hogy 50 halottat találtak csütörtökön délelőtt a magyar határtól nem messze, egy teherautó rakterébe zárva. A sofőr magára hagyta járművét, amely feltehetően szerda óta állt Parndorf és Neusiedl között az A4-es autópályán. Az utasok feltehetően megfulladtak. Az osztrák rendőrség abból indul ki, hogy az áldozatok menekültek voltak.
 

Fókusz 15-08-26


szerző:
2015.08.26. 19:25
Fókusz 15-08-26

Fókusz: Ciki a cumi? - Van, aki 2 évesen eldobja, más még öt éves korában is ragaszkodik hozzá! Mit mondanak a híres anyukák és szakértők? Robban a bomba - Nemsokára indul Sebestyén Balázs új showműsora! Először a Fókuszban mutatunk részleteket, és leleplezzük a sztárszereplőket is! Nyóckerből Dubajba - Dopeman egy sejk meghívására érkezett a felhőkarcolók városába, csupa luxus lett az élete!

Menekültnek állt az Index újságírója

Ásotthalmon elindult a határ magyar oldalán, hogy a saját bőrén tapasztalja, mit élnek át a menekültek, akiket elfognak a határon, és mi történik velük a rendőrségi eljárás alatt. Aludt koszos matracon, a szabad ég alatt, és 20 négyzetméteres zárt fogdában.

Gázspray-vel fújtak a rendőrökre a csempészek

Péntek este ládákat cipelő férfiakat akartak igazoltatni a zöldhatáron, de azok menekülni kezdtek. Eközben fújták le a határrendészet embereit, akiket kórházba vittek, és azóta jobban vannak.

Kerítésépítésre rendeltek be munkanélkülieket

Kötelező elvállalni a kerítésépítésnél felajánlott munkát, különben nem kapja meg a neki járó támogatást. Egy RTL Híradónak nyilatkozó munkanélküli mondta ezt, szerinte így tájékoztatták a megyei kormányhivatalban, ahová azzal hívták be, hogy munkát találtak neki.

Oszlop és pengés szögesdrót – kétféle kerítést építenek a határon

Belefulladt egy menekült Szegednél a Tiszába, amikor megpróbált Magyarországra jönni. Meglátta a rendőröket, előlük akart elfutni, amikor beleesett a vízbe, és elmerült. A kormány keddi ülésén úgy döntött, másfél méter mély és 3 méter magas drótkerítés zárja majd le a szerb-magyar határ könnyen megközelíthető szakaszait. Az Európai Unió belügyminiszterei közben eldöntötték, melyik tagállam hány menekültet fogad be. Csak Magyarország nem vállalt egyet sem.

Pengék is lesznek a kerítésen


szerző:
2015.07.16. 18:40
Pengék is lesznek a kerítésen

Elkezdték kiépíteni a határzárat a magyar-szerb határon. Szögesdrótból húznak fel kerítést 175 kilométer hosszan katonák, az alapanyagát rabok készítik. A kormány szerint a menekültek miatt van rá szükség, az ellenzéki Demokratikus Koalíció szerint csak kommunikációs trükk.

Hadak útja: a háború és éhínség elől menekülők nyomában

A Fókusz riportere Magyarkanizsáról követte a menekültek egy nagy csoportját a csapáson át, amit a népnyelv csak Hadak útjaként emleget. Megmutatjuk honnan, és hogyan jutnak át szerb területről Magyarországra a menekülők. Újvári Mihály riportja.

Lefejezték, akinek látták a rokonát a tévében

15 embert fejeztek le Szíriában, mert hozzátartozóikat felismerték európai híradások felvételein. Erről beszéltek Szegeden híradónknak azok a Szíriából menekültek, akik 1 napja lépték át a szerb-magyar határt. Egy apa például ezért nem szeretett volna kamera előtt beszélni. Sokan arról panaszkodnak, hogy a görög és szerb rendőrök megverték őket, és volt, hogy pénzt kértek tőlük, hogy átjuthassanak a határon.

Csillagos ötösre vizsgáznak önzetlenségből a szegediek

 Már 1500-an vannak olyanok, akik egyszerűen nem bírták tétlenül nézni, milyen elesetten, fáradtan érkeznek a menekültek olykor több hét vándorlás után Magyarországra. Czakó József riportja.

Rohamrendőrök a röszkei menekülttábornál

Szabadságért és az ENSZ képviselőiért kiabáltak csütörtök kora este menekültek a röszkei ideiglenes táborban. Több rendőri egységet is odavezényeltek, de végül nem kellett beavatkozniuk. Közben a menekültkérdésről tárgyaltak az Európai Unió vezetői Brüsszelben. Orbán Viktor azt mondta: a menekülteken segíteni kell, a bevándorlókból azonban nem kér Magyarország. A kormányfő ugyanakkor bezárná az összes menekülttábort. Az MSZP szerint a kormány pártpolitikai célokra használja fel a halál elől menekülő szerencsétleneket.

Más határszakon is épülhet kerítés

Akár más határszakaszokon is kerítést húzhat fel a kormány, ezt jelentette be szerdán a külügyminiszter. Szíjjártó Péter szerint eldőlt, hogy a szerbiai oldalra tervezett kerítést az állam építi. Csak az anyagköltség 6 és fél milliárd forint lesz. Közben Szeged környékén nagy erőkkel razziáztak a rendőrök. Csak szerdán majdnem 700 illegális határátlépőt tartóztattak fel, köztük sok kisgyereket.

Előzetes: Összehangolt akció az illegális határátlépők ellen

Több száz menekültet, köztük sok gyereket fogtak el Szeged határában. További részletek este hatkor az RTL Híradóban. 

Fókusz 15-06-17


szerző:
2015.06.17. 19:25
Fókusz 15-06-17

Fókusz: Súlyos vádak - Nem figyeltek eléggé, és Tamás eltűnése után elvették a mobilokat. Megszólalnak a Szent Anna tónál történt tragédia szemtanúi. Erőszakkal kényszerítve - Roland egy amerikai álláshirdetésre jelentkezett, de bezárták és szexrabszolgaként tartották. A nagy leleplezés - Bemutatjuk, hogy kik lesznek a világ legnépszerűbb tehetségkutatójának magyar zsűritagjai. Garantált a meglepetés!

Lebukott egy német kutyacsempész a horvát-magyar határon

Letenyén állították meg a rendőrök, és a kocsijában 21, különböző korú és fajtájú kiskutyát találtak apró rekeszekbe zárva. Volt, amelyik már alig élt, mert levegőt is alig kapott a zsúfolt csomagtartóban. Az állatorvos szerint Németországig biztosan nem bírta volna ki az utat.

Előzetes: Lebukott egy német kutyacsempész a horvát-magyar határon

Letenyén állították meg a rendőrök, és a kocsijában 21, különböző korú és fajtájú kiskutyát találtak apró rekeszekbe zárva. Volt, amelyik már alig élt, mert levegőt is alig kapott a zsúfolt csomagtartóban. Az állatorvos szerint Németországig biztosan nem bírta volna ki az utat. A rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz. Az esti Híradóból megtudhatják, hogy a csempész mennyit fizetett egy kiskutyáért és mennyiért akarta eladni Németországban.

Segélykiáltás Kobainból


szerző:
2014.10.08. 18:40
Segélykiáltás Kobainból

A török határnál lévő szíriai várost hetek óta ostromolja az Iszlám Állam. A dzsihádisták hétfőn elfoglaltak több körzetet, de az elmúlt órákban sikerült visszaszorítani őket.

Egy majdnem hat évtizede várt találkozás

Az Aranycsapat kapitányának özvegye, Puskásné Erzsébet asszony újra köszönetet mondhatott annak a férfinak, aki az 1956-os forradalom idején segített elmenekülni neki és kislányának Magyarországról.

Fókusz Plusz 13-04-20


szerző:
2013.04.20. 19:30
Fókusz Plusz 13-04-20

Fókusz: Nagy utazás - Hogyan élnek az ország négy legtávolabbi csücskében? Tényleg más az élet a határszélen? A végek lakói - Mi a különbség a legkeletibb és a legnyugatibb magyar falu között? Mi a szokás északon és mi délen? A látottakon mi is meglepődtünk.

Törzsutas: Kenya, 2. rész


szerző:
2011.11.27. 12:10
Törzsutas: Kenya, 2. rész

Törzsutas: A part Kenya egyik legfőbb büszkesége, a csodás homokos strandok láncolata a szomáliai határtól egészen Tanzániáig húzódik.

Zöldség bújtatta a vízipipákat

Egy tehervonaton szállított zöldségek között több százezer forint értékben vízipipákat foglaltak le.

Határokon át hajszolták a bankrablókat

Több mint 40 rendőr, három határon át üldözte a bankrablókat, akik Ausztriában fosztottak ki egy pénzintézetet.

Embercsempészek akadtak horogra Hegyeshalomnál

Embercsempészeket és migránsokat fogtak el szerda hajnalban a hegyeshalmi határátkelőnél.

Újra van híd az Ipolyon


szerző:
2011.10.11. 19:22
Újra van híd az Ipolyon

Átadták az első újjáépített Ipoly-hidat Ráróspusztánál.

Nyolcvanöt határsértőt csíptek nyakon

Az illegális migránsokat huszonöt helyszínen tartóztatták föl, a legtöbben Ásotthalom közelében.

A menekülteknek mi vagyunk az „EU kapuja”

Több mint 130-an próbáltak beszökni az elmúlt napokban Magyarországra a zöldhatáron, de mindegyiküket elkapták a rendőrök.

Exkluzív interjú a határon nyomorgó menekültekkel

Csaknem 500 menekült vár Szabadka mellett arra, hogy illegálisan az Unióba szökhessen a magyar határon át.

Ifjúsági klubbok a határállomásokból?

Egykor a határátlépők ellenőrzésére emelt épületeket kínál megvételre az osztrák állam.

Sugárzó kamiont fordítottak vissza a határon

A vizsgálatok szerint két alkatrész bocsátott ki kisebb sugárzást abban a kamionban, amelyet a csapi határátkelőről fordítottak vissza.

Katonailag ellenőrzött határátkelők

Zárt, katonai területté nyilvánított két koszovói határátkelőt a területen állomásozó NATO-erők parancsnoka.

Határsértésért halál Romániában

Az 1980-as évek Romániájában sokan próbáltak átmenekülni a határon. Sokan közülük örökre eltűntek.

Fékezni sem kell majd a horvát határon

Már jövőre gyorsabb lehet a határátkelés azoknak, akik Horvátországba mennek nyaralni.

Csúsznak az autópálya-építések

Valamikor 2025 és 2027 között hosszabbíthatják meg az M6-os és az M60-as autópályát a horvát határig.

Véget vetnének a „határtalanságnak” a dánok

Visszaállítanák Dánia határain a vámellenőrzést. A tervezetről pénteken szavaznak a koppenhágai parlamentben.

Véres incidens a Golán-fennsíkon

Tüzet nyitottak izraeli katonák palesztin és szír tüntetőkre.

Vizeletből is kotyvasztanak hamis parfümöt

Fagyálló, különféle baktériumok, gyakran emberi vizelet, ezek is lehetnek a hamis parfümökben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való