KERESÉS search-close

hőségriadó

48 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hőségriadó"

Ez az év legmelegebb napja

Ma volt az év legmelegebb napja, a Csongrád megyei Derekegyházán 38 fokot mértek, de országszerte 35 fok körül volt a hőmérséklet. Három megyére a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adták ki. Holnap viszont hidegfront érkezik, a következő napokban több mint 10 fokkal lesz alacsonyabb a hőmérséklet. Ez nagyon megviselheti a szervezetet a híradónk által megkérdezett kardiológus szerint. Éppen azért arra számítanak az elkövetkező napokban megnő a stroke-os és az infarktusos betegek száma.

Szombattól hőségriasztást adtak ki az egész országra!

Leégés, napszúrás, kiszáradás – az érkező kánikula miatt ezeket kockáztatjuk, ha nem tartunk be bizonyos szabályokat. A következő napokban 31-35, a déli megyékben akár 38 fok is lehet. De nem csak a mértéktelen napozás rejthet kockázatokat, hanem az is, ha nem iszunk eleget.

Kánikula-kommandó a hatalmas hőségben!

A Fókusz stábja azokra a helyekre látogatott el a nagy kánikulában, ahol nincs légkondicionált helyiség: végigjártuk a vonatokat, kórházakat, sütödéket, hogy megtudjuk mekkora a hőség!

A nagy hőség mindenkit megvisel, de ettől az élet még nem áll meg!

Hiába lépett éjféltől érvénybe a legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztás, az élet sehol sem áll meg. Kánikula ide, vagy oda, aszfaltoznak az építőmunkások, dolgoznak a pékek, és a lángosok is ugyanúgy sülnek a Duna parton, mint máskor.

Harmadfokú hőségriasztás rendelt el az országos tisztifőorvos

Kiadta a vörös kódot a szociális államtitkár a rendkívüli meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek be kell fogadniuk a rászorulókat, és meg kell előzniük a kiszáradást. A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el vasárnap estig az országos tisztifőorvos is. Holnap akár tíz fokkal is melegebb lehet, mint ilyenkor szokott.

Másodfokú riasztás a hőség miatt

Tombol a hőség az országban. Péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben. Az előrejelzések szerint azonban a hét legmelegebb napja a holnapi lehet.

Hőségriadó: így éld túl!


szerző:
2018.07.30. 19:35
Hőségriadó: így éld túl!

Már két napja vörös kód van érvényben. A Fókusz stábja összegyűjtött néhány olyan tanácsot, amelyet érdemes betartani a hőségben, de az emberek csak ritkábban hallanak az orvosoktól.

 

Idén még nem volt hőségriadó

Itthon 10 fokkal hűvösebb, Finnországban viszont 10 fokkal melegebb a nyár, idén még hőségriadó sem volt Magyarországon. A Balatonnál hatalmas hullámokat okozott a szél, Szegeden pedig a szökőkút vizét fordította a fényképezkedő turisták ellen. A Híradónknak nyilatkozó meteorológus szerint az elmúlt évek extrém időjárása miatt tűnik hűvösebbnek az idei nyár.

Ki a felelős az ötven éves játékvezető haláláért?

Miért kellett meghalnia, ki a felelős az ötven éves játékvezető haláláért? A Fókuszban megszólal a futballbíró lánya, és az egyik szemtanú, aki ott volt, amikor a férfi összeesett. Szerinte más történt, mint amit az MLSZ állít.

Hőség: évtizedes rekord dőlt meg

69 éves melegrekord dőlt meg Budapesten. Hajnalban a leghidegebb 24,3 fok volt a János-hegyen. Napközben a legmelegebb a Csongrád megyei Derekegyházán volt, 38,2 fok. Már második napja tart a hőségriadó. Egyre több idős ember kerül kórházba kiszáradás miatt. Emiatt a szokásosnál jóval több infúziót kellett rendelni, mert a bent fekvőknek több folyadékot kell adni. De nem csak a kórházakban fogy jobban a víz, van olyan bolthálózat, ahol ma átmenetileg ki is ürültek az ásványvizes polcok, mert négyszer annyi fogyott, mint más napokon.

Éjféltől harmadfokú hőségriadó

Éjféltől a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy legalább három napig 27 fok fölött lesz az átlaghőmérséklet. Ilyenkor mindenre jobban kell figyelni. Több helyen osztanak vizet, megnyitják az összes ivókutat, naponta többször locsolják az aszfaltot, a síneket. Közzéteszik a légkondicionált helyiségek listáját, ahová a meleg elől be lehet húzódni.

Tikkasztó hőség – néptelen utcák

Hőségriadóval, hatalmas kánikulával indult az augusztus. Míg a vízpartok megteltek, voltak olyan települések, ahol szinte teljesen kiürültek az utcák napközben. A fővárosban a 100 éves melegrekord is megdőlt. A mentőket is többször riasztották. 15 százalékkal többször, mint egy átlagos napon. Főleg rosszullétek, ájulások és infarktusok miatt. Véber István meteorológus szerint a forró levegő egyenesen Afrikából árasztotta el térségünket.

Bikinis fotók hőségriadó mellé!

Augusztus első napján beköszöntött a kánikula! A mai napon az ország egész területén 34-38 fok lesz, és ez a forróság egészen péntek éjfélig kitart majd. Most itt az idő, hogy ebben a rekkenő hőségben hátradőlj pár percre, és élvezd az eléd táruló látványt, amit ultra szexi bikinis celebeink nyújtanak. Ez a csokor elsősorban nektek, férfiaknak készült, hogy az amúgy is meleg nyárba még forróbb pillanatokat csempésszünk! Vigyázat, vadító fotók következnek!

Tombol a kánikula, mégis sokan betegeskednek - mi lehet az oka?

Bár tombol a kánikula, sokan fordulnak orvoshoz torok- vagy mandulagyulladással, lázzal. Ezt mondta az RTL Híradó által megkérdezett háziorvos. A szakértő szerint ez azért van, mert az erős UV sugárzás legyengíti az immunrendszert, és a baktériumok, vírusok gyorsabban fertőznek. Forróságból pedig nem lesz hiány, az országos tisztiorvos keddtől a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az ország egész területére.

Fókusz 2017-07-10


szerző:
2017.07.10. 19:00

Hőségriadó a Soundon


szerző:
2017.07.08. 18:50
Hőségriadó a Soundon

Folyamatosan locsolják a Balaton Soundon a fesztivál területét, figyelmeztetik a bulizókat, hogy igyanak sok folyadékot, és ha tehetik, menjenek árnyékba.

Egész nyáron maradhat a hőség

Kánikula, tikkasztó meleg - elrendelte a tisztifőorvos a másodfokú hőségriasztást. Ez egészen hétfő éjfélig lesz érvényben, mert addig várhatóan a napi középhőmérséklet nem csökken 25 fok alá. A legmelegebb órákban 36 fok is lehet. Véber István meteorológus szerint az átlagosnál melegebb időjárás kisebb megszakításokkal akár egész nyáron át tarthat.

 

Fókusz 2017-06-20


szerző:
2017.06.20. 18:55

Fókusz 2016-07-11


szerző:
2016.07.11. 18:55
Tovább folytatódik a kánikula

Bár sokan érezhették rekord melegnek a pénteki, a melegrekord nem dőlt meg. Szombaton azonban még nagyobb lesz a forróság és 15 megyében lesz másodfokú hőségriadó. A strandok már ma is zsúfolásig megteltek, sokan csak a vízparton tudták elviselni a kánikulát. A nagyobb vasútállomásokon pedig vizet osztottak az utasoknak, mert nem minden vonaton van légkondicionáló.

Kánikula és hőségriadó

Pénteken volt az első igazi kánikulai nap idén, Békéssámsonban volt a legmelegebb, ott majd 35 fokot mértek. Aki tehette, már korán reggel strandra ment, vagy parkban hűsölt. A tisztiorvosi hivatal a hétvégére figyelmeztetést adott ki, mert továbbra is meleg lesz, a következő napokban akár 30 fok feletti hőség, ami megviseli a szervezetet.

Tombol a tűz Szicíliában, vízért könyörögnek a helyiek

Csütörtök óta küzdenek Szicíliában a lángokkal az olasz tűzoltók, a helyszínen tartózkodó magyarok szerint a hatóságok képtelenek megfékezni a tűzet. Az oltást a viharos afrikai szél is nehezíti, ami miatt alig tudnak felszállni a tűzoltórepülők.

Soha nem volt még ennyi hőségriasztás

Tíz éve nem voltak annyian a Budapest melletti Rukkel-tó partján az utolsó nyári hétvégén, mint vasárnap - ezt mondta híradónknak az üzemeltető. Nem csak ott, szinte mindenhol az országban megteltek a strandok, pedig máskor ilyenkor már alig van vendég. Ma a legmelegebb helyeken majdnem 37 fokot mértek. A kánikula kedd éjfélig tart, addig másodfokú hőségriasztás van érvényben. A mostani már az ötödik hőségriasztás idén. Erre Magyarországon még soha nem volt példa.

A leghosszabb hőségriadó lehet a mostani

Keddig a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetés van érvényben, de az előrejelzések szerint jövő péntekig is tarthat az embert próbáló forróság. Ez a szélsőséges időjárás azokat viselheti meg a legjobban, akik a szabadban dolgoznak.

Érvényben a legmagasabb fokú hőségriadó

Életbe lépett a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó. Idén ez a negyedik alkalom, hogy az ÁNTSZ mindenkit óvatosságra int. Adataik alapján ugyanis a hőség olyan megterhelő a szervezet számára, hogy akár 20-25 százalékkal is megemelkedhet a halálesetek száma.

Van élet Aurelio után! – állítja VV Zsófika és Dóri

A két ex-villalakót már nemcsak Aurelio, hanem barátságuk is összeköti. Beszélgettünk a görög helyzetről és túlélési tippeket adtunk a hőségriadó idejére. S, hogy milyen témáink voltak még, az tovább olvasva kiderül!

Túlélési tanácsok hőségriadó idejére

Szerdáig akár 40 fok is lehet napközben, Dr. Páldy Anna főorvos mondta el a legfontosabb tudnivalókat az egészségünk megőrzése érdekében.

Szerdán 40 fok is lehet


szerző:
2015.07.04. 18:00
Szerdán 40 fok is lehet

Már szombat délelőtt 30 fok fölé emelkedett a hőmérséklet több helyen az országban. Szombat hajnaltól a legmagasabb fokú hőségriasztást adta ki a Tisztiorvosi Szolgálat. Csak a fővárosban 10-15 ezer zacskó vizet osztottak ki a járókelőknek. Tele voltak a strandok, aki tehette vízparton töltötte a napot. A következő napokban még melegebb lesz.

Hőségriadó szombattól!


szerző:
2015.07.03. 18:12
Hőségriadó szombattól!

A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tiszti főorvos. Már pénteken is nagyon meleg volt, a Balatonnál, szökőkutakban és bányatavakban hűtötték magukat az emberek. Ez utóbbi kettő azonban veszélyes. Enyhülés legkorábban jövő héten szerdán várható.

Éjszakánként sem sokat hűl a levegő

Országszerte tombol a kánikula, és az igazi forróság még csak ezután jön. Már éjjelente sem csökken a levegő hőmérséklete 25 fok alá. Ezért az országos tisztifőorvos másodfokú hőségriasztást rendelt el hétfő éjfélig. A legmelegebb nap vasárnap lehet: az előrejelzések szerint 36 fok lesz.

Hőségriadó közben vacognak?


szerző:
2013.08.09. 19:00
Hőségriadó közben vacognak?

Javában tombol a nyár. Az ország egész területén hőgutától és napszúrástól rettegnek az emberek, ám Zabarban egészen más a helyzet. Ez a Nógrád megyei község fittyet hány a melegre, és hajnalban 12 fokban hűsöl.

A hétvégén nem lesz kamionstop


szerző:
2011.07.08. 14:27
A hétvégén nem lesz kamionstop

A hőségriadó miatt a hétvégén felfüggesztik a kamionstopot.

Hőségriadó újratöltve


szerző:
2010.07.20. 12:31
Hőségriadó újratöltve

A napi középhőmérséklet egyre több helyen eléri vagy akár meg is haladja a 25 fokot.

Harmadfokú hőségriadó országszerte

Ezekben a napokban 30, 32 fok lesz az átlagos középhőmérséklet, a következő kategória a katasztrófahelyzet.

Folytatódik a forróság


szerző:
2010.07.15. 11:23
Folytatódik a forróság

Mindenhol 27 fok feletti lesz a napi középhőmérséklet.

Nem tágít a kánikula


szerző:
2010.07.14. 16:27
Nem tágít a kánikula

Az egész ország területére elrendelte a legmagasabb, III. fokú hőségriasztást az országos tiszti főorvos szerdán.

Ne engedjük be a meleget!


szerző:
2010.07.12. 12:16
Ne engedjük be a meleget!

A hőséggel kapcsolatos rosszullétes esetek számának jelentős növekedésével számolnak a mentők.

Keserves a hazajutás a Balatonról

Kilométeres a dugó az M7-es autópálya érdi csomópontjánál azután, hogy az ÁNTSZ másodfokú hőségriadót rendelt el.

Viharok váltják a hőséget


szerző:
2010.06.14. 14:51
Viharok váltják a hőséget

Több helyen is heves zivatarok alakultak ki, lecsengőben a hőségriadó, de erős UV-B lesz.

Fókusz 10-06-11


szerző:
2010.06.11. 20:45
Fókusz 10-06-11

Fókusz: Nagy Feró gipszben készül az X-Faktorra. Túl van a hasplasztikán Gáspár Győző. Így még nem szült senki. A mosoly misztikuma. Elviselhetetlen hőség az országban.

Később zárnak a strandok a meleg miatt

A budapesti strandok hosszabb nyitva tartással készülnek a hétvégén várható kánikulára.

Indul a hőségriadó!


szerző:
2010.06.11. 08:24
Indul a hőségriadó!

Pénteken és szombaton a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 Celsius fokot.

Péntektől hőségriadó!


szerző:
2010.06.10. 17:33
Péntektől hőségriadó!

Az előrejelzések szerint pénteken és szombaton a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 25 fokot. Ráadásul az UV sugárzás is magas.

Hőség tombol Európában


szerző:
2009.08.19. 11:02
Hőség tombol Európában

Rómában harmadfokú hőségriadót rendeltek el. A szakemberek szerint ez csak a kezdet.

Hogyan védjük szervezetünket a melegben?

Kik vannak a legnagyobb veszélyben a kánikulban és mennyi vizet kell inni naponta?

Riasztás a kánikula miatt


szerző:
2009.07.14. 10:52
Riasztás a kánikula miatt

Az UV-B sugárzás extrém erős lesz az egész országban.

Negyed óra alatt is leéghetünk!


szerző:
2009.06.15. 17:52
Negyed óra alatt is leéghetünk!

Az ország egyes részeire a meteorológiai szolgálat UV-B riasztást adott ki.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való