KERESÉS search-close

hőség

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hőség"

Ez az év legmelegebb napja

Ma volt az év legmelegebb napja, a Csongrád megyei Derekegyházán 38 fokot mértek, de országszerte 35 fok körül volt a hőmérséklet. Három megyére a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást adták ki. Holnap viszont hidegfront érkezik, a következő napokban több mint 10 fokkal lesz alacsonyabb a hőmérséklet. Ez nagyon megviselheti a szervezetet a híradónk által megkérdezett kardiológus szerint. Éppen azért arra számítanak az elkövetkező napokban megnő a stroke-os és az infarktusos betegek száma.

Hétfőn lehet az év legmelegebb napja

Volt, ahol 36 fokot mértek délután, és nincs vége: hétfőn lehet az év legmelegebb napja. Ezt a hőséget gyakorlatilag csak a strandokon lehet kibírni, a klíma nélküli buszokon szinte elviselhetetlen a meleg. Az országos tisztifőorvos arra figyelmeztet, hogy ebben a forróságban, ha lehet, még az egészségesek se végezzenek fizikai munkát és ne sportoljanak. Kedden érkezhet a felfrissülés.

A nyár eddigi legmelegebb napjai következnek

Vasárnap a mainál is nagyobb lesz a hőség, hétfőn pedig még annál is nagyobb lesz a kánikula. Sőt a legtöbb helyen éjszaka sem lesz 20 foknál hővösebb. Éppen ezért hőségriasztás van érvényben, ezért azt kérik: senki se menjen a napra délelőtt 11 és délután 15 óra között. Kedden jöhet a felfrissülés.

 

Tomboló hőségben is remekül érzik magukat a Debreceni Állatkert lakói!

A klímaváltozás következtében egyre gyakrabban tapasztalhatjuk a hazánktól idegen, szinte elviselhetetlen meleget. Ilyenkor nemcsak nekünk, de az állatoknak is különös odafigyelésre van szükségük, hiszen ők is nehezen viselik a szélsőséges időjárást.

 

Negyed óra is végzetes lehet a felforrósodott kocsiban

Az orvosok szerint a kisgyerekeknél már ennyi idő alatt is súlyos oxigénhiányos állapot állhat elő, és összeomolhat a keringésük. Csütörtökön Dorogon volt szükség a rendőrség segítségére, mert egy 2 éves kislány maradt a tűző napon parkoló kocsiban. Amerikában pedig pénteken ugyanez vezetett egy egyéves ikerpár halálához.

Forró autóban hagyta a kislányát

Felforrósodott autóban hagyta 2 éves kislányát egy anya Dorogon. Az asszony vásárolni ment, a kocsi ablakát pedig csak résnyire húzta le a csütörtöki tikkasztó hőségben. Egy autós vette észre a gyereket, és rendőrt hívott, majd a mentőket is riasztották. A szemtanú szerint a szülő felháborodott, hogy minderre miért volt szükség. Ellene kiskorú veszélyeztetése miatt indult eljárás.

Hogyan könnyebb kibírni az őrült meleget?

Árnyékban is lebarnulhatunk és hőgutát is kaphatunk? Mennyit számít a hőérzetünknek, hogy fehér vagy fekete pólóban, betonházak között, vagy egy mezőn vagyunk? A babakocsiban tolt kisbabák vagy a kutyák még nagyobb veszélyben vannak? Kérdések és válaszok – fullasztó melegben forgatott riportunkban.

Hőség Nyugat-Európában is

Elviselhetetlen hőség sújtja Nyugat-Európát. Párizsban és az Egyesült Királyságban is új melegrekord várható, Németországban pedig a szárazság miatt olyan alacsony a Duna, hogy korlátozták a hajóforgalmat. Szakértők arra figyelmeztetnek, a jövőben még gyakoribbak lehetnek a hőhullámok.

Kánikulával ér véget a hónap

Hőség és extrém magas UV sugárzás - az előrejelzés szerint kánikulával ér véget a július. A hőmérséklet akár a 36 fokot is elérheti. Van, aki azzal védekezik a hőség ellen, hogy a felmelegedett panellakásban naponta többször is lefürdeti gyermekét.

Kigyulladt a kisbusz a hőségben

Teljesen kiégett egy kisbusz az M7-es autópályán. A szombat délutáni csúcsforgalomban menet közben gyulladt ki. Vezetője még időben kiszállt, így nem sérült meg.

A hőség nem csak az embereket, az állatokat is megviseli

Bár az elmúlt hetekben Magyarországon kicsit visszavett a tombolásból a kánikula, ennek ellenére július lehet a valaha volt legmelegebb hónap a Földön a klímakutatók szerint. A világ különböző pontjain sorra dőlnek meg a melegrekordok. Például Szibériában, ahol a 32 fokos hőség igencsak meglepte a helyieket. ​De nem csak az emberek, az állatok is szenvednek a kánikulától.

KOVÁCS GERGELY: „A csúszda egyik funkciója elveszett, de lett helyette közösségi grillező”

Megsült a rántotta egy 9. kerületi játszótér fémcsúszdáján Budapesten. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt tesztelte a játékot, és kiderült, hogy kánikulában veszélyes lehet a gyerekekre, mert a tűző napon nagyon átforrósodik. A játékot a játszótér közepére építette a ferencvárosi önkormányzat, és ott zavartalanul tűzheti a nap. Állítólag előfordul, hogy a közelében lévő csapról locsolják a szülők, hogy használhassák a gyerekek.

32,2 fok Alaszkában!


szerző:
2019.07.06. 18:19
32,2 fok Alaszkában!

Megdőlt a melegrekord Alaszkában. A hűvös éghajlatáról ismert északi amerikai államban 32,2 Celsius fokot mértek. Ez csaknem három fokkal több, mint amennyi az eddigi rekord volt.

HŐSÉG: így védekeznek ellene az állatkertben!

A legnagyobb nyári melegben látogatta meg a Fővárosi Állatkert lakóit az RTL Híradó stábja. Mutatjuk, hogy hűsöl a zsiráf, az orángután, a teve, a fóka és a pingvinek!

Szélsőséges időjárás: drágább zöldség, olcsóbb bútor

Akár tizedével többe kerülhetnek a friss zöldségek, mint tavaly a szélsőséges időjárás hatására. Az Energetikai Hivatal kiszámolta, egy átlagos fogyasztónak 300 forintjába kerül a hűtés minden kánikulai napon. A ruhákat és a bútorokat viszont sokkal olcsóbban vehetik meg, a kereskedők rendkívüli akciókkal próbálják a boltokba csábítani az embereket a tikkasztó hőségben. Hétfőn derült ki, az idei június volt a legforróbb a mérésék történetében.

Jégkockákkal kellett lehűteni egy idős asszonyt Budapesten

Jégkockákkal mentettek életet a mentők Budapesten. Egy idős asszonyhoz hívták őket, aki rosszul lett klíma és szellőzés nélküli lakásában. Testhőmérséklete 42 fok fölé emelkedett, ezért azonnali hűtésre volt szükség. A mentők egy jégkockák szállításával foglalkozó céget hívtak, ahonnan érkezett is a segítség. A nőt 25 kiló jégkockába fektették, majd kórházba került.

Hogyan lehet 50 fok, ami hivatalosan csak 35?

Hőkamerával jártuk Budapest utcáit. Hihetetlen hőmérséklet különbségeket mértünk. Mutatjuk az eredményt és hogy ki hogyan "éli túl" a nagy hőséget.

Jégzuhatag a nyári kánikulában

Másfél méteres jégtakaró borította be a mexikói Guadalajara városát, miután egy példátlan erejű és hevességű jégvihar csapott le a környékre. A hirtelen jött jégkorszak 30 fok fölötti nyári hőségben lepte meg a döbbent helyieket.

1901 óta az idei a legmelegebb június

Melegrekord – az idei volt a legmelegebb június 1901 óta. A kánikulában a mentőket is gyakrabban riasztják. Főként idősek, szívbetegek lesznek a rosszul. A megkérdezett strandolók azt mondták, ügyelnek arra, hogy ne száradjanak ki és ne legyenek túl sokat napot. Ha tehetik, vízparton töltik a szabadidejüket.

Sok a halálos baleset a hőségben

Összesen nyolcan haltak meg közúti balesetekben, és 49 embert vittek súlyos sérülésekkel kórházba a hétvégén. A helyszínelők adatai szerint a balesetek többsége figyelmetlenség miatt történhetett. A napok óta tartó hőség miatt sokan folyamatosan fáradtak, így könnyebb hibázni. 

KÁNIKULA: Ugrásszerűen nőnek a baleseti veszélyek a hőség miatt

Újabb extrém hőhullám érte el hazánkat a hétvégén. A szakértő szerint ez a melegedés nagyon megviseli a szervezetet, türelmetlenebbek és figyelmetlenebbek vagyunk. A reakcióidő is hosszabb ilyenkor, ez pedig a balesetek számának növekedéséhez vezet.

A nagy melegben sok halálos baleset történt a hétvégén

A nagy melegben sok halálos baleset történt a hétvégén. Öten meghaltak, és csaknem hatvanan megsérültek - sokan súlyosan. A rendőrség arra figyelmezteti az autósokat, hogy a hőségben sűrűbben tartsanak pihenőt vezetés közben, mert ezzel is csökkenthető a balesetek kockázata.

Pusztított a vihar Szabolcs megyében

Hatalmas a kár, pusztító vihar csapott le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére. A viharos szél annyi villanyoszlopot döntött ki, hogy 70 település áram nélkül maradt, 10 ezer embernél még most sincs szolgáltatás. A legnagyobb károk Kisvárdán és környékén keletkeztek, Nyírmadán 1500 házból legalább ezer megsérült vagy tönkrement. Sok helyen akadozott a közlekedés is.

Kidőltek a melegben a cuki kutyusok

A videón három kutya hűsöl a házilag „épített” emeletes „medencékben”. Tudnak élni!

Óriási a hőség Európában, a melegrekordok is megdőlhetnek

Akár 45 fokos forróság is lehet Franciaországban a napokban, de Európa nagy részét érinteni fogja a hőség. Megteltek a strandok, vagy sokan jobb híján a szökőkutakban hűtik magukat. Még az Északi-tenger partján is annyi helyenként a strandoló, mintha Floridában lennénk. Az előrejelzések szerint sokfelé megdőlnek a napokban a melegrekordok is.

Még két napig tarthat a kánikula

Még két napig tart a kánikula az előrejelzések szerint, utána néhány fokos enyhülés érkezik. A hidegfrontot szerdán még nem lehetett érezni. Budapesten a belvárosban 43 fokot mért a Fókusz stábja, a panelházak falai pedig több mint 70 fokosra is felforrósodhatnak.

ÁLLATI MELEG: Így hűsölnek az efántok és a fókák

Vödörszámra locsolják a Nyíregyházi Állatpark gondozói az ázsiai elefántokat. Az állatok is nehezen viselik az extrém meleget. Nem bánják, ha nyakon öntik őket, sőt az ormányukkal jelentkeznek a frissítőért. De az orrszarvúnak is csak a háta látszik ki a dagonyából.

35-38 fokkal tetőzött a kánikula

A fél ország a vízpartokra menekült. Ma tetőzött a napok óta tartó kánikula. A legtöbb helyen 35 fok körül volt a hőség. Továbbra is mindenkit arra figyelmeztetnek, hogy az erős UV sugárzás miatt túl sokáig ne legyenek a napon. A tikkasztó kánikulának már holnap sokfelé záporok vetnek véget.

Nincs szúnyogirtás a hőség miatt

A kánikula miatt átmenetileg repülőről nem irtják a szúnyogokat, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Viszont a nagy melegben az átlagosnál gyorsabban fejlődnek a lárvák, tehát egyelőre a szúnyogok állnak nyerésre. Emiatt több helyen hiánycikk lett a szúnyogriasztó, utánpótlás a napokban várható.

Akár 30 órát is várakozhatnak a hőségben a kamionsofőrök

Akár 30 órát is várakozhatnak a hőségben - ezt mondták a röszkei határon kamionsofőrök az RTL Híradónak. Árnyék nincs, a kánikula ellen csak vízzel és légkondival tudnak védekezni. A klíma már megy a debreceni buszokon is. A parkoló autók pillanatok alatt felforrósodnak, így a NÉBIH idén is arra figyelmeztet, hogy véletlenül se hagyjon senki gyermeket vagy háziállatot a kocsiban.

A nagy hőség mindenkit megvisel, de ettől az élet még nem áll meg!

Hiába lépett éjféltől érvénybe a legmagasabb szintű, harmadfokú hőségriasztás, az élet sehol sem áll meg. Kánikula ide, vagy oda, aszfaltoznak az építőmunkások, dolgoznak a pékek, és a lángosok is ugyanúgy sülnek a Duna parton, mint máskor.

Hőségre hangolva: tényleg 2019 lesz az eddigi legmelegebb év?

Olyan forró nyár jön, ami még a meteorológusokat is megdöbbenti. 2019 lehet az eddigi legmelegebb év. Brutális időjárást jósolnak a nyárra. Az internetet ilyen és ehhez hasonló szalagcímek lepték el. Utánajártunk, vajon tényleg ennyire forró lesz a helyzet?

Harmadfokú hőségriasztás rendelt el az országos tisztifőorvos

Kiadta a vörös kódot a szociális államtitkár a rendkívüli meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek be kell fogadniuk a rászorulókat, és meg kell előzniük a kiszáradást. A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el vasárnap estig az országos tisztifőorvos is. Holnap akár tíz fokkal is melegebb lehet, mint ilyenkor szokott.

India: 45 celsius fok árnyékban

45 fok árnyékban. Ilyen hőmérsékleteket mérnek a szakemberek India északi államaiban már napok óta. A pokoli meleget egyre nehezebben bírják. Egy vonaton négyen is meghaltak az elviselhetetlen hőség miatt. Közben még egy pusztító ciklon is útban van: több mint negyedmillió embert kell kitelepíteni.

Hőséggel és felhőszakadással indul az idei nyár!

A Balatonnál néhányan már fürödtek, de délután a zivatarok elrontották a strandidőt. Hasonlóan melegre lehet számítani a következő napokban, ugyanakkor készülni kell felhőszakadásra, sőt akár jégeső is lehet.

Vadlovak pusztultak el az Ausztráliát sújtó hőség miatt

Sokak számára felkavaró képek következnek. Csaknem 100, különleges vadló pusztult el Ausztrália északi területén.

A hőség után a hidegfront okozhat bajt

A legtöbben egyre nehezebben viselik a hetek óta tartó hőséget. A kánikula után egy drasztikus lehülés jön, ami az általunk megkérdezett szakértő szerint újabb megterhelést jelent majd az egyébként is fáradt szervezetnek.

Fontos! Hogyan védjünk gyermekeinket a nagy hőségben?

A gyerekek imádják a strandot, főleg ebben a hőségben. Ám a felhőtlen szórakozás könnyen sírással végződhet, hiszen a pici gyermekekre számtalan veszélyforrás leselkedhet a vízparton. A Fókusz riportere egy évvel ezelőtt sztáranyukákat és szakértőket kérdezett a nap elleni védelemről!

Hőség: enyhe felfrissülés jön

Csökken a figyelem, nő a reakció idő, hamarabb elfáradunk és türelmetlenebbek vagyunk. A napok óta tartó kánikulát egyre nehezebben viselik az emberek. De jön egy enyhe felfrissülés, amelyet leginkább az ország nyugati részén élők élvezhetnek. Az időjárás hétvégén kettészakítja az országot.

A fesztiválozókat is megviseli a kánikula

A Duna mellett kialakított strandon hűsöl a legtöbb fesztiválozó a Szigeten, ott lehet a legjobban elviselni a kánikulát. Szerda este tízezrek voltak kíváncsiak az amerikai rapper, Kendrick Lamar fellépésére. Sokan azonban csalódtak, mivel a világsztár majdnem háromnegyed órát késett. Kiderült: saját stábja nem tudta megjavítani időben azt a hangrendszert, amit ők hoztak magukkal.

Soha nem látott szárazság Ausztráliában

Szárazságtól felrepedezett talaj, csontsoványra fogyott állatok - emberöltő óta nem tapasztalt aszály sújtja Ausztráliát. A kontinensnyi ország egyes területein már hónapok óta nem esett szinte semmi eső. Sok helyen már a víztárolók is kiszáradtak, és a gazdák inkább leölik állataikat, mintsem hogy szomjan haljanak.

Praktikák: így vészelik át a kánikulát

Ventilátor, jégaku, fagylalt, szökőkút - változatosan próbálják hűteni magukat az emberek országszerte a kánikulában. A magyar kardiológusok társasága 8 pontos ajánlást adott ki mit kell, és mit nem kell tenni a melegben. Jót tesz például a hideg vizes borogatás, de nem ajánlott a sport. Nyilatkozott az RTL Híradónak egy férfi, aki két napja kocogás közben kapott infarktust, semmire nem emlékszik, még keresi megmentőjét.

Másodfokú riasztás a hőség miatt

Tombol a hőség az országban. Péntek éjfélig másodfokú hőségriasztás van érvényben. Az előrejelzések szerint azonban a hét legmelegebb napja a holnapi lehet.

Légkondi háború az irodákban

Miért van az, hogy a férfiak mindig hidegebbet szeretnének a nőknél. Illetve, hogy a nők mindig melegebbet szeretnének a férfiaknál? Egy amerikai egyetem kutatásai alapján 25 Celsius fokban dolgozunk a leghatékonyabban. Szakértőket kerestünk, hogy végre lezárhassuk a vitát, hogyan használhatnánk okosabban és egészségesebben a légkondit?

Állati meleg van a Föld északi féltekéjén

Helyenként szó szerint állati, mert nemcsak az emberek, hanem az állatok is megszenvedik a rekkenő, páradús hőséget. Az állatkertekben kiváltképpen. A legjobb segítség a víz, a fürdő és a lédús csemegék, amelyeket bőséggel megkapnak most az állatok.

Hiába a hőség, tartozás miatt elzárták a vizet

Több mint tizenöt családnál zárták el a vizet Nyíradonyban. Azt mondják, a hőség víz nélkül elviselhetetlen az otthonukban. A Vízmű szerint erre azért volt szükség, mert családonként több százezer forintos tartozást halmoztak föl. Az MSZP-nél azt mondják, felháborító, hogy a rekkenő hőségben nincs víz. A vízszolgáltató és a helyi önkormányzat közkutakat nyitott meg és vizet osztanak, átmenetileg így próbálnak segíteni az eladósodott családoknak.

Még mindig sokan fürdenek tiltott helyeken

Ott tilos, ahol tiltják, egyébként pedig szabad - világos és viszonylag egyszerű szabálya van a bányatavakban való fürdőzésnek. Sokan választják a természetes vízpartokat a nagy melegben, és fürdenek is, annak ellenére, hogy a kiszámíthatatlan vizek balesetveszélyesek lehetnek. A szabályozás egyébként elég megengedő: olyan részeken nem szabad a vízbe menni, ahol táblával tiltják a fürdést, vagy amelyek el vannak kerítve.

Szállás híján autóban alszanak a Balatonon

Új rekordokat állít be a turizmus, szinte minden fürdőváros és vízparti strand megtelt az országban. A tikkasztó hőség miatt ugrott meg a forgalom, sokan azonnal csobbanni akarnak, és most keresnek szobát. A szállások csaknem 80 %-a már a drágább, augusztus 20-i hosszúhétvégére is elkelt.

Jégbe hűtött gyümölcs és dinnye a hőség ellen!

Jégbe hűtött gyümölcsökkel vészelik át a forróságot a prágai állatkert gorillái. A gondozók kötélen engedték le a finomságokat a főemlősökhöz, akik szívesen csemegéztek a hűsítő desszertből.

SÜTI: Jégbe hűtött finomság a gorilláknak

Jégbe hűtött gyümölcsökkel vészelik át a forróságot a prágai állatkert gorillái. A gondozók kötélen engedték a be a finomságokat a főemlősökhöz, akik szívesen csemegéztek a hűsítő finomságokból.

Így védjük kedvenceinket a kánikulában!

A napok óta tartó hőség bizony nem csak minket, embereket, hanem háziállatainkat is megviseli. Sokan nem is gondolnák, de a kutyák is túlhevülhetnek és akár hőgutát is kaphatnak. Ahhoz, hogy ezt megelőzhessük, csupán néhány alapvető szabályt kell betartanunk!

Hőségtől szenved Európa


szerző:
2018.08.05. 18:30
Hőségtől szenved Európa

Még az északi sarkkörnél is sokkal melegebb van a megszokottnál. Ott 32 fokot mértek, miközben még nyáron is ritka, hogy 20 foknál magasabb a hőmérséklet. Portugáliában és Spanyolországban, ahol 45 fok körüli a hőség már erdőtüzek is pusztítanak.

Nem bírná el a légkondit a metró

32 fokban izzadnak az utasok a 3-as metrón. A budapesti főpolgármester szerint nem férnének el az alagútban a felújított metrókocsik, ha klímát szerelnének a tetejükre. A Metróért Egyesület szerint azonban nem ez a baj, hanem az, hogy a berendezések túl nehezek lennének.

Pokoli a hőség Európában

A kontinens déli részén már 45 fokot is mértek, és néhány napon belül az 50 fokot is megközelítheti a hőmérséklet az Ibériai-félszigeten. Sokan csak éjszaka mennek ki az utcára. Spanyolországban erdőtüzek csaptak fel, a szárazság miatt erősen apadnak a német folyók, Hollandiában pedig vízkorlátozásra készülnek.

Cukik: így hűsölnek az állatok

A nap felvételén a kibírhatatlan hőséggel leleményesen küzdő állatokat láthatnak, akik a maguk módján kihasználnak minden alkalmat, hogy egy kicsit lehűtsék magukat.

Minden, amit nem tudtál a hőségről

Az hogy nyáron meleg van, nem újdonság, az, hogy hőség van, szintén mindenki érzi. De vajon tudják, hogy hol és hogyan mérik a hivatalos hőmérsékletet? És azt, hogy nem is hőmérővel mérik hány fok van?

Hőségriadó: így éld túl!


szerző:
2018.07.30. 19:35
Hőségriadó: így éld túl!

Már két napja vörös kód van érvényben. A Fókusz stábja összegyűjtött néhány olyan tanácsot, amelyet érdemes betartani a hőségben, de az emberek csak ritkábban hallanak az orvosoktól.

 

Órákig álltak a melegben

A nagy melegben órákig kellett várakozni a röszkei autópálya határátkelőnél. Volt, hogy a 40 fokot is meghaladta a hőmérséklet a több mint két kilométeren keresztül kígyózó kocsisor között. A magyar oldalon teljes kapacitással dolgoztak a határőrök, de alig bírták a vendégmunkások rohamát.

Tombol a kánikula


szerző:
2018.07.29. 17:48
Tombol a kánikula

Izzasztó kánikula volt, sőt így lesz ez végig a következő héten. Emiatt életbe lépett a hőségriadó, vagyis a vörös kód. Ma a legmelegebb helyen több mint 36 fokot mértek árnyékban. A következő napokban pedig ennél melegebb is lehet.

Továbbra is tombol a hőség az északi félteke számos országában

Az előrejelzések szerint a következő hetekben kitart a meleg, és esély sem lesz az enyhülésre. Az emberek minden lehetőséget megragadnak, hogy hűsöljenek. Franciaországban barlangokban, Németországban hűtőkamrában próbálják felidézni, milyen is fázni egy kicsit.

 

FORRÓSÁG: mit NE vegyünk fel?


szerző:
2018.07.25. 18:04
FORRÓSÁG: mit NE vegyünk fel?

Még a negyven fokos hőségben is létezik néhány öltözködési alapelvárás, amivel környezetbarátok maradunk és ízlésficamot sem kapunk. Íme!

Tovább tombol a hőség Japánban


szerző:
2018.07.25. 15:50
Tovább tombol a hőség Japánban

Tokióban új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. Az egyik pályaudvar előtti téren egy 5 milliméter vastag vízréteget vezettek a járdára. Ezzel, hacsak néhány négyzetméteren is, de sikerült 10 fokkal csökkenteni a környezet hőmérsékletét.

Hideg vízzel hűtik a járdát


szerző:
2018.07.25. 15:49
Hideg vízzel hűtik a járdát

Tovább tombol a hőség Japánban. Tokióban ezért most új módszerrel próbálnak segíteni a lakosságon. A japán hőhullámnak már legalább 80 halálos áldozata van, és egyelőre nem várható enyhülés.

Nem szűnik a hőség Japánban, Dél-Koreában

Nem csökken a hőség a kelet-ázsiai országokban. Sőt, minden eddigi rekord megdőlt Japánban, ahol megint több, mint 41 fok volt. Dél-Koreában szintén a hőségtől szenvednek a helyiek. A két országban már legalább 50 halálos áldozata van a forróságnak.

A hét legaranyosabb videója: jégfürdőző vidrák

Napok óta nehezen elviselhető hőség van Oregonban, szombaton például 37 fokot mértek.

Jégfürdővel védekeznek a vidrák a hőség ellen

Napok óta nehezen elviselhető hőség van Oregonban, szombaton például 37 fokot mértek. Az oregoni állatkert gondozói nem hagyták cserben a vidrákat.

A strandolók is örülhetnek a hétvégén

A hétvégén végig szép időre lehet majd számítani: nem lesz nagy hőség, és hűvös sem, és még a strandolók is örülhetnek, mert a vizek hőmérséklete is kellemes.

Kánikula: életveszélyes meleg az autóban

Az interneten egyre több olyan videó terjed, amiben felelőtlen szülők zárják be gyermekeiket az autóban, a legnagyobb melegben, akik szörnyű kínokat élnek át ilyenkor. A Fókusz stábja is lemérte, hogy mennyire kínzó tud lenni bent a hőség.

 

Mi lesz a legtrendibb viselet idén a strandon?

A Daily Mail pont egy évvel ezelőtt kiderítette, hogy melyik fürdőruháért rajonganak leginkább a férfiak. Szemmozgást követő kamerát tettek rájuk, egy lányt pedig beöltöztettek egy egyberészes fürdőruhába, egy bikinibe, és egy szexis arany változatba. Az eredmény meglepő volt, ugyanis a férfiak egyáltalán nem a kétrészest találták a legszexibbnek.

Elfáradtak a gyerekek júniusra

Szenvednek a melegtől a diákok is. Van olyan budapesti iskola, ahol 30 fokot is mérnek a teremben, ezért nagyon nehezen koncentrálnak a tanulók, különösen az évvégi hajrában. A

Szokatlan ez a nyári meleg

Kánikulával kezdődött a nyár, az ilyenkor szokásosnál majd 10 fokkal volt több ma. A legmelegebb Törökszentmiklóson volt, 33 fok.

Az idei év legmelegebb napja volt május 31-e

Az év eddigi legmelegebb napja volt a mai. Edelényben 33 és fél fokot mértek, ott volt a legnagyobb a hőség. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos szerint a szokatlan meleg miatt sok a beteg a rendelőkben, a legtöbben vérnyomás problémával, allergiás tünetekkel vagy megfázással mennek.

Fókusz 2018-01-08


szerző:
2018.01.08. 18:55
Pokol az idősek otthonában

Nyolcan haltak meg egy floridai intézetben a hőség miatt. Az Irma hurrikánt követően még mindig 10 millióan vannak áram nélkül. Az idősek otthonában generátort használtak, de az csak a főzésre volt elég, a léghűtést nem tudták bekapcsolni. A halálos áldozatokon kívül még egy tucat idős ember állapota kritikus.

A Szigeten is tombol a kánikula

Egyelőre tombol a kánikula a Sziget Fesztiválon. Folyamatosan locsolják a területet, hogy kissé elviselhetőbb legyen a forróság. A Duna vizében is fel lehet frissülni, de a VIP-kemping lakói egy medencében is megmártózhatnak.

Éjszaka sem lesz sokkal hűvösebb

Hiába várja mindenki, hogy lemenjen a nap, éjjel sem jön az enyhülés. Sokan arra panaszkodnak, hogy a lakás úgy felforrósodik, hogy aludni sem lehet. Az ország legmelegebb részein az előrejelzés szerint még este tízkor is 30 fokos hőség lesz, de máshol sem lehet 25 foknál enyhébb időre számítani. Mára és holnapra is vörös, harmadfokú riasztást rendelt el az Országos Meteorológiai Szolgálat a legtöbb megyére. Csak hétvégére hűl le az idő.

Story Extra 2017-08-09


szerző:
2017.08.09. 17:25
Nem volt baj az elhunyt focibíró egészségével

Nem volt baj az egészségével, ezt mondta az RTL Híradónak a pénteken meghalt focibíró lánya. A férfi fizikai felmérés közben vesztette életét Miskolcon. A szerencsi család szerint a szervezőknek nem lett volna szabad a hőségriadó idején, a déli órákban futófelmérést végezni. A HírTv-nek nyilatkozott egy már nem aktív bíró, aki azt mondta, csak idő kérdése volt, hogy mikor történik tragédia. Az MLSZ vizsgálatot indított.

ELHUNYT FOCIBÍRÓ: Lánya szerint édesapja jó egészségi állapotban volt

Nem volt baj az egészségével, ezt mondta Híradónknak annak a focibírónak a lánya, aki pénteken, fizikai felmérés közben halt meg Miskolcon. Lánya úgy tudja, az utolsó körben lett rosszul. Összeesett, és már nem tudták megmenteni az életét. A család szerint az édesapja a hőség miatt halt meg.

Újabb melegrekord dőlt meg

Szombat hajnalban melegebbet mértek, mint ezen a napon korábban bármikor, Budapesten 26 egész 6 tized fok volt. A forróságot sokan egyre nehezebben bírják. Azért, hogy a klímák és a ventilátorok folyamatosan mehessenek, több településen leállította a halasztható karbantartásokat az EON, így nem kellett áramszünetet tartani. Holnap már változás kezdődik, de a jövő hét közepén megint lehet akár 38 fok is.

Hőségben futott, meghalt a focibíró

Felmérés közben meghalt egy borsodi focibíró. A kötelezően előírt erőnléti vizsgát pénteken, a legnagyobb hőségben tartották. A tesztfutáson az 54 éves játékvezető térdfájásra panaszkodott és kiállt. Nem sokkal ezután összeesett és meghalt. Minden szükséges orvosi papírja rendben volt. A tábort szervező MLSZ csak annyit közölt: a hőség miatt mindenkitől megkérdezték, hogy vállalják-e a futást és könnyítettek a szabályokon is.

Jégkockán hűsölnek az állatok

Jégkockák, hűs görögdinnye, párakapu, locsolók, medence és vízpart. Az állatok is csak így tudják elviselni a hőséget. A sarkvidéki állatok, mint a jegesmedve és a pingvin igazán fejedelmi körülménynek között töltötték a mai negyven fokos hőséget a fővárosi állatkertben. A gazdik egy része pedig autóba ülteti, és kutyás strandra viszi kedvencét, hogy az hűsöljön egy kicsit.

Hőség: változtatnak a programokon a napközikben

Nehezebb, de nem megoldhatatlan, hogy a legnagyobb hőségben is jól érezzék magukat a gyerekek a napközis táborokban és a bölcsődékben. A nevelők szerint ehhez néha változtatni kell a programok sorrendjén vagy a helyszínen. És arra is figyelni kell, hogy a gyerekek eleget igyanak még akkor is, ha belefeledkeznek a játékba.

35 fok a metrókon


szerző:
2017.08.04. 18:25
35 fok a metrókon

33-35 fok van a felújított metrókocsikon. Az RTL Híradó tesztelte, hány fok van a milliárdokból felújított szerelvényekben, amelyekbe nem szereltek légkondicionálót. Stábunk és egy civil szervezet is melegebbet mért, mint a régi orosz kocsikon. A 4-es és 2-es vonalon futó Alstom kocsik légkondis szerelvényein pedig 27-28 fok van.

Egyre többen lesznek rosszul a hőségben

A napok óta tartó hőség már a fiatal, egészséges szervezetre is veszélyes. Egyre többen lesznek rosszul az utcákon, és kerülnek kórházba, főleg kiszáradás miatt. 37 fok felett már 30 százalékkal több a közlekedési baleset is. Pénteken volt a héten a legmelegebb, az egész országban harmadfokú riasztás volt érvényben. Budapesten csaknem 100 éves rekord dőlt meg, méghozzá 3 fokkal. De sok helyen 40 foknál is melegebb volt. Szombattól viszont, még ha csak kicsit is, de már enyhül a forróság.

Story Extra 2017-08-04


szerző:
2017.08.04. 17:25

Fókusz 2017-08-03


szerző:
2017.08.03. 19:00
Így hűsölnek négylábú barátaink

A kutyusokat sem kíméli a hetek óta tartó tikkasztó nyári hőség, és bizony elég fifikás megoldásokhoz tudnak folyamodni négylábú barátaink, ha hűsölésről van szó. A Fókusz riportere összeszedte, azokat a praktikákat, amivel megkönnyíthetjük házi kedvencünk mindennapjait a tikkasztó hőségben!

A teljes adást ITT nézheti meg!

A közlekedőkre is hat a kánikula

Életveszélyes állapotban, mentőhelikopter vitt el egy sérültet a Gödöllőről Budapestre tartó elkerülőútról. Nyaralásra indult a család, amikor autójuk felborult. Nem csak az országutakon volt nehéz elviselni a hőséget. Van olyan fővárosi buszsofőr, aki egy óránál is többet ül az átforrósodott buszban a végállomáson. Szakszervezetük azt állítja, hogy a buszok felében még mindig nincs, vagy nem működik a klíma. A vonatok közül is sok jár hűtés nélkül.

Mit lehet tenni a szép és feszes combokért?

Vannak, akiknek genetikai okok miatt vagy épp túlsúlyukból adódóan összeér a combjuk. És ez nyáron, a párás hőségben okozhat igazán nagy kellemetlenséget. Hiszen a bőr, a folyamatos dörzsölés miatt, kisebesedhet és fájdalmakat okozhat.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Mitől leszünk agresszívek a kánikulában?

Miért forr fel az agyvizünk a kánikulában, miért lesz mindenki azonnal idegbeteg, mi történik velünk, hogy képtelenek vagyunk uralkodni magunkon? Agresszív utasok és türelmetlen sofőrök háborúja.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Túlélőpraktikák a panelban, így vészelheti át a hőséget

Négy megyére adott ki legmagasabb fokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat. A hőség már-már életveszélyes, 10-15%-kal több beteg kerül ilyenkor kórházba. Egy budai panelházban jártunk. Kíváncsiak voltunk hány Celsius fokot mutat a hőmérő a klíma nélküli emeleti lakásokban.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-08-02


szerző:
2017.08.02. 19:00
Londonban már elkezdődött a karácsonyi vásár

Pedig ott is tombol a nyár.  Az egyik nagyáruház 145 nappal Szenteste előtt kezdte el árulni az ünnepi díszeket és egyéb ajándéktárgyakat. Már kapható például karácsonyi puding és karácsonyi torta is. A helyieket viszont kifejezetten zavarja, hogy csaknem öt hónappal Karácsony előtt már beindul a nagyüzem, szerintük ez tönkreteszi az ünnepek hangulatát.

A teljes adást ITT nézheti meg!

Az állatok is veszélyben vannak a hőségben

Megéghet a kutyák tappancsa a forró aszfalton – erre figyelmeztetnek az állatvédők. A napok óta tartó hőségben, aki csak tehette, estére halasztotta a sétát, de sokszor ezt a kutyák már nem bírják kivárni. Ha muszáj menni, állatvédők szerint inkább a hűvösben, vagy a vízparton tegyék. Megnéztük, a hőmérő szerint a napos aszfalt több mint 50 fokos is lehet, míg pár centivel arrébb az árnyékos rész akár 20 fokkal hűvösebb.

Több pihenőt kérnek a hőségben

Több száz fokos sütő a pékségben, fülledt vezetőfülke a buszon. Nem mindenki mehet a vízpartra a kánikulában. A Minisztérium szerint fokozottan ellenőrzik majd, hogy betartják-e a munkavédelmi előírásokat a munkahelyeken. Hőségriadó idején kötelező plusz pihenőidő és védőital is jár a dolgozóknak. Az Egységes Közlekedési Szakszervezet arra kéri a busztársaságokat, függesszék fel a menetrendet, hogy a sofőrök több pihenőidőhöz jussanak.

Hőség: évtizedes rekord dőlt meg

69 éves melegrekord dőlt meg Budapesten. Hajnalban a leghidegebb 24,3 fok volt a János-hegyen. Napközben a legmelegebb a Csongrád megyei Derekegyházán volt, 38,2 fok. Már második napja tart a hőségriadó. Egyre több idős ember kerül kórházba kiszáradás miatt. Emiatt a szokásosnál jóval több infúziót kellett rendelni, mert a bent fekvőknek több folyadékot kell adni. De nem csak a kórházakban fogy jobban a víz, van olyan bolthálózat, ahol ma átmenetileg ki is ürültek az ásványvizes polcok, mert négyszer annyi fogyott, mint más napokon.

Teszteltük a kánikulát!


szerző:
2017.08.01. 19:05
Teszteltük a kánikulát!

Hőmérővel szállt fel a Fókusz stábja a villamosra, metróra, ült a dugóban, a kibírhatatlan hőségben. Hihetetlen, de volt már ennél is durvább kánikula Magyarországon, amikor még a Balaton is kiszáradt. Bár ezen a héten is megdőlhet a napi csúcshőmérséklet!

A teljes adást ITT nézheti meg!

Fókusz 2017-08-01


szerző:
2017.08.01. 19:00
Éjféltől harmadfokú hőségriadó

Éjféltől a legmagasabb, harmadfokú hőségriadó van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy legalább három napig 27 fok fölött lesz az átlaghőmérséklet. Ilyenkor mindenre jobban kell figyelni. Több helyen osztanak vizet, megnyitják az összes ivókutat, naponta többször locsolják az aszfaltot, a síneket. Közzéteszik a légkondicionált helyiségek listáját, ahová a meleg elől be lehet húzódni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való