KERESÉS search-close

hős

94 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hős"

Hős rendőr mentett ki két embert az égő házból

Égő házából mentett ki egy 86 éves asszonyt, és a segítségére siető szomszédját egy rendőr Körösladányban! Vasárnap délután gyulladt ki egy családi ház a Békés megyei településen, a lángokat a szomszéd vette észre. Hívta a rendőröket, miközben többen segíteni próbáltak. Az egyik szomszéd bement a füsttel teli házba, az ablakon át próbálta az idős asszonyt kijuttatni, de sikerült neki. A járőr utánuk ment, mindannyian megmenekültek.

Gyilkosságot akadályozott meg egy cég biztonsági vezetője!

Március 19-én a soproni a Deák tér egyik lépcsőházában esett neki volt feleségének egy férfi. Németh Zoltánnak köszönhető, hogy a támadónak nem sikerült elkövetnie a gyilkosságot.

Így éli túl a mindennapokat egy agydaganatos lány!

Az agydaganata ellenére álmai és céljai is vannak Annának, a lány ugyanis 3 éve eldöntötte, hogy nem hajlandó tudomást venni arról, hogy súlyos beteg. Ha úgy tartja kedve, akkor motorozni indul szerelmével vagy modellkedik. Nem akarja, hogy mindennapjai a betegségéről szóljanak, mert akkor bedarálja az életét.

Életveszélyes úton jár a postás

Hősként tekintenek hazájában a postásra, aki harminc éve szállít leveleket és rakományt életveszélyes utakon, szédítő magasságban, hóban, fagyban Kína dél-keleti részén Szecsuán és Tibet határán. 1989-ben azért kapta ezt a munkát, mert ő volt az egyetlen, aki tudott teherautót vezetni, szükség esetén azt megszerelni, és elég bátor is volt a feladathoz.  

Hős lett a bátor hajléktalanból

Délutánig már több mint 130 ezer dollárt, csaknem 30 millió forintnyi adományt gyűjtöttek össze Ausztráliában annak a hajléktalannak, aki pénteken segített a rendőröknek ártalmatlanná tenni a Melbourne-i késes ámokfutót. A 46 éves férfi egy bevásárlókocsival rontott neki az őrjöngőnek, miután az egy embert halálra szurkált, kettőt pedig megsebesített. Michael Rogers később azt mondta: csupán ösztönösen cselekedett. 

Mitől válik valaki hőssé?

Hősökkel leginkább a filmvásznon találkozunk. A főszereplők példaképeinkké válhatnak. Egy maroknyi embernek a Survivor-ben lehetősége nyílik hőssé válni, megtapasztalni milyen rejtett ösztönök rejtőznek bennük. De vajon mitől válik hőssé a szemünkben egy-egy játékos?

Matthew McConaughey megmentette idősebb fia életét

Matthew McConaughey már eddig is a nők bálványa volt, hát még most, hogy kiderült, megmentette idősebb fia életét. A színész egy tévéshowban mesélte el, hogy mi történt.

Francia állampolgárságot kapott a mentésért

Párizsban egy mali bevándorló szombaton meccsnézés közben vette észre, hogy egy ház erkélyén egy gyerek csimpaszkodik. Azonnal a segítségére sietett. Pókember módjára teraszról teraszra kapaszkodott fel a négyéves kisfiúért.

 

Hősként ünneplik a menekültet

Erkélyről erkélyre mászva mentett meg egy negyedik emeleti balkonról lógó kisfiút egy 22 éves férfi Párizsban, szombat este. Azóta hősként ünneplik Franciaországban, ahol eddig menekültként, papírok nélkül élt.

HŐS: Erkélyről lógó kisfiút mentett meg a menekült férfi

Hősként ünneplik Franciaországban azt az afrikai Maliból származó fiatalembert, aki egy 4. emeleti erkélyről lógó kisfiút mentett meg, Párizsban, szombat este. Mamoudou Gassama eddig papírok nélkül élt Franciaországban, tettéért azonban most nemcsak emléklapot kapott Macron elnöktől, hanem francia állampolgárságot is.

Barátja feleségét mentette a polgárőr

Hős polgárőr mentette meg egy balesetet szenvedett nő életét Püspökladánynál. A 28 éves nő autójával a vízzel teli árokba borult, a teste már percek óta víz alatt volt, mikor a biharnagybajomi polgárőr arra járt. Több autóssal együtt kiszabadították a nőt és életben tartották, amíg a mentők odaértek. A polgárőr a mentés közben rájött, egyik barátjának a felesége az.

Három golyó találta el a kutyát

Amerika új hőse egy kutya. Rex, a német juhász három golyót kapott a testébe, amikor 16 éves gazdáját védte a család iowai házában, ahová betörők hatoltak be. A fiú és fiatal kutyája életét az mentette meg, hogy a betörők a rendőrautók szirénáját hallva elmenekültek. Rexet megoperálták, és már jobban van.

Máris megvan, ki lehet az új Thor?

Nem mintha egyáltalán felmerült volna, hogy lecserélik az izomkolosszus Chris Hemsworth-t, de nagyon úgy tűnik, hogy éppen a saját családjából érett meg valaki arra, hogy jobb Thor legyen nála.

Rendőr mentette ki a tűzből

Az ölében hozta ki lángoló házából a bent lakó idős, mozgáskorlátozott asszonyt. A magatehetetlen nő pánikba esett, miután valami kigyulladt az előszobában. Sokkos állapotban ült az ágy szélén és kiabált, hogy mentsék meg. A környékbeliek hívtak segítséget.

Emléktáblát kapott a hős


szerző:
2017.12.10. 18:35
Emléktáblát kapott a hős

Másodszori nekifutásra sikerült felavatni Puczi Béla emléktábláját a nyugati Pályaudvarnál. Marosvásárhely hősének először október 7-én, a Roma Büszkeség Napján akartak emléket állítani, de akkor a MÁV nem engedte meg, hogy kitegyék a táblát. A szervezők aláírásgyűjtésbe kezdtek, így ma, az Emberi Jogok Napján megtarthatták az ünnepséget. 

Hősként ünnepelnek egy iskolabusz-vezetőt

Oldalról csapódott egy jármű az iskolabuszba, amelyen a vezetőn kívül már csak három gyerek volt. A nő segített a rábízott gyerekeket kiterelnie a buszból a baleset után. A sofőrnő szerint inkább a gyerekeknek járna a dicséret.

Életét kockáztatva vitt ki egy asszonyt a lángoló házából egy rendőr

Életét kockáztatva vitt ki egy asszonyt a lángoló házából egy rendőr, Pilisvörösváron. Az asszony nem tudott kimenekülni, így a rendőr az ölében vitte ki az utcára. Ezután újra berohant: a kerti locsolóval próbálta oltani a lángokat, amiket végül a tűzoltók fékeztek meg. A nő és megmentője is füstmérgezést kapott – kórházba kerültek, de már jól vannak. Úgy tudjuk: egy égő cigaretta miatt gyulladt ki a ház.

Életét kockáztatta a hős szomszéd

Életét kockáztatta a hős szomszéd!  Berohant a lángoló házba, és kimentette a bent lakó idős párt egy férfi, Tatabányán – erről a Bors írt először. A sokkos állapotban lévő nőt a karjában hozta ki – ezzel mentette meg az életét. A férfi azt mondja: nem gondolkodott, és nem félt a lángoktól. Az idős pár életveszélyes állapotban került kórházba. Hogy mi okozhatta a tüzet, még vizsgálják.

Portland polgármestere: „Azért támadták meg őket, mert helyesen cselekedtek”

Hősnek nevezte Portland polgármestere azokat a férfiakat, akik az életükkel fizettek két muszlim lány megvédéséért. Egy rasszista nézeteket valló támadó egy vonaton inzultálta a tiniket, aztán, amikor három utas a lányok védelmére kelt, kést rántott. Kettőjüket megölte, egyet életveszélyesen megsebesített.

Story Extra 2017-05-19


szerző:
2017.05.19. 16:55
Bréking: Tom Hardy a valóságban is egy szuperhős!

A MadMax és a Tabu sztárja kilómétereken keresztül üldözött két rablót London utcáin. Az eset azzal kezdődött, hogy Hardy szemtanúja volt a bűncselekménynek, mikor két tolvaj eltulajdonított egy robogót. Hardy üldözőbe vette őket, majd a tettesek nekicsapódtak egy autónak. Az egyik férfi nem menekült tovább, de a másik még itt sem érezte a vesztét. Gyalog folytatódott az üldözés, majd a menekülőt földre kényszerítette, megmotozta és ezek után átadta a rendőröknek.

Fókusz 2017-04-24


szerző:
2017.04.24. 17:25
Újabb robbantásra készülhettek

Újabb bombát találtak egy szentpétervári lakásban a hétfői metrórobbantás ügyében nyomozó hatóságok. A robbanószerkezetet hatástalanították, három embert pedig bilincsben vittek el a lakásból. A hatóságok szerint valószínű, hogy az öngyilkos merénylő társait sikerült letartóztatni. A városban közben arra az anyára emlékeztek, aki a robbantáskor lányát testével védve, saját élete árán mentette meg a haláltól.

Orosz terror: Hős lett a metróvezető

Hősként emlegetik a metróvezetőt, aki a szentpétervári robbantáskor nem állt meg, hanem továbbvitte a szerelvényt a következő állomásig. Sok ember életét menthette meg ezzel. Öngyilkos merénylő házilag gyártott szöges bombával robbanthatott hétfőn kora délután, tizennégyen meghaltak és 45-en megsérültek.

Szemtanú mentett az égő házból

Hősként ünnepelnek egy férfit, aki égő házból mentett ki egy nőt Budapesten. Autójából vette észre, hogy lángol egy épület. Átugrott a kerítésen, majd kihozta a házban rekedt idős asszonyt. A nő közben kétségbeesetten kiabált, mert az élettársa is a szobában volt. Érte már a tűzoltók mentek be, de az életét nem sikerült megmenteni. A szomszédok szerint az asszony az autósnak köszönheti, hogy életben maradt.

HŐS: Égő házból mentette ki az idős asszonyt

A fiatalember egy pesterzsébeti utcában haladt, amikor észrevette, hogy lángol az épület. Megállt, átugrott a kerítésen, majd kihozta a házban rekedt idős asszonyt. A szomszédok szerint az autósnak köszönhető, hogy életben maradt.

Hős lett a politikusból


szerző:
2017.03.23. 18:05
Hős lett a politikusból

A terrortámadás két új hőst adott Nagy-Britanniának. Az egyik a rendőr, aki próbálta megállítani a támadót a londoni parlamentnél, de az megkéselte őt. A másik pedig az a politikus, aki megpróbálta a rendőrt újraéleszteni. Hiába.

Tűzoltó mentette meg a rendőrt

Munkába igyekvő tűzoltó húzott ki egy sebesült rendőrt a füstölő kocsijából szerda reggel Várpalotánál. A rendőr Székesfehérvárra tartott, amikor egy busz nem tudott bevenni egy kanyart, áttért a szemközti sávba, és az autójának csapódott. A buszon 25-en utaztak, senki sem sérült meg. Az autót vezető rendőrt viszont mentővel vitték a veszprémi kórházba.

Ölben hozta ki az égő palackot

Hősként ünnepelnek egy tűzoltót Kínában, miután megakadályozta, hogy felrobbanjon egy társasház. Ölben vitt ki az épületből egy lángoló gázpalackot. A tűzoltó később azt mondta, bár megégette őt a palack, mindenképpen biztonságosabb helyre akarta vinni.

TISZACSEGI KOMP: János kalandjainak előzetese

A tiszacsegei komp még hétfőn adta meg magát a zajló jégnek. Az áradat messzire sodorta, fedélzetén Fajta Jánossal. Bár veszélyben volt, János végig fotózott. Jégtömbök gyűrődtek a komp oldalához. A látvány félelmetes volt. Az átkelőhajó és alkalmi kapitánya majd 2 órán át sodródott a jégtáblák között mire megérkezett a felmentő sereg.

Karesz megmenti Magda életét

A nő makacsul kitart amellett, hogy segítsen a gyerekeknek, így magával viszi őket a hotelba, ahol igencsak jó dolguk van. Bécy aztán felbukkan, és felháborodva megint elküldené a fiatalokat, amikor is Magda izgatottságában félrenyel egy falatot, és fuldokolni kezd…

Megmentette édesanyja életét

Kitüntettek bátorságáért egy négy éves angol kislányt, mert megmentette az anyukája életét. A nőnek allergiás rohama volt, és elvesztette az eszméletét, de a gyermeke nem esett kétségbe. Tárcsázta a segélyhívót, és vonalban is maradt, amíg a mentők megérkeztek.

Karjaiban mentette ki megégett feleségét

A kádban talált rá életveszélyesen megégett feleségére, karjaiban vitte ki a lángoló lakásból. A férj könnyek között mesélte el Híradónknak, hogy tegnap a munkából arra ért haza, hogy tatai otthonuk kigyulladt. Az egész lépcsőház megtelt füsttel, a felső szintről a körzeti megbízott menekítette ki a lakókat. Az asszonyt egy nappal korábban engedték ki a pszichiátriáról. Azt, hogy ő okozta-e a tüzet nem tudni.

Rendőr mentette meg a Rábában sodródó nőt

Egy rendőr mentett ki egy Rábában sodródó asszonyt vasárnap Sárvárnál. A hősiesen viselkedő férfi húsz percig tartotta a magatehetetlen nőt egy faágba kapaszkodva, míg a tűzoltók és a mentők a helyszínre értek. A nő egy hídról esett a vízbe, több mint 40 percen át sodródott. Kihűlt a teste mire partra húzták. Most kórházban van.

10 érdekesség a szülinapos Dustin Hoffmanról!

A két Oscar-díjas színész ma ünnepli a születésnapját, mi pedig tíz olyan érdekességet osztunk meg veled, amit ezidáig biztosan nem tudtál az ünnepeltről!

Ottó egy hős – Jól ellátta az erőszakos Rókus baját

Hanna lassan, de biztosan kezdi kiheverni a tragikus randi szörnyű pillanatait. Már rég megbánta, hogy nem hitt Natasának, és nem volt óvatos. Azzal viszont nem számolt a lány, hogy Rókus egyszer csak betoppan hozzá.

Deadpool kritika – Új dimenzió nyílt a szuperhősök világában!

Ryan Reynolds végre lemoshatja magáról a Zöld Lámpással beidegződött lúzerséget, új filmjében ugyanis bebizonyította, hogy nemcsak a szarkazmus mester, de a legszórakoztatóbb Marvel főszereplő címet is rábiggyeszthetjük.

Szotyi, a hős papagáj


szerző:
2016.01.27. 19:00
Szotyi, a hős papagáj

Szotyi a négy éves nimfapapagájt nagy tisztelet övezi. Gazdája, akkor kapta lányától ajándékba, amikor a felesége meghalt. A madárnak hála Csongor bácsi túlélt egy füstmérgezést szilveszterkor.

Fókusz 2016-01-27


szerző:
2016.01.27. 18:55
A mentőkutyák hősiessége egyedülálló

Négylábú hősök, akik katasztrófa esetén emberek életét mentik, és magyarok, akik kölyökkutyából világbajnokot faragnak.

Négylábú ebek, akik életeket mentenek

Hősök, akik katasztrófa esetén a halál torkából mentik ki az embereket, és magyarok, akik kölyökkutyából világbajnokot faragnak.

Testével védte meg barátait


szerző:
2015.12.20. 18:30
Testével védte meg barátait

Hősként ünnepelnek egy 15 éves focistát Amerikában, amiért feláldozva magát, saját testével védett meg a golyóktól három lányt egy lövöldözésben. A sportoló emlékére mécsesekkel virrasztottak Knoxville-ben. A fiút több találta érte, hiába küzdöttek az életéért, a kórházban belehalt sérüléseibe.

Beköszöntött a hősök kora!


szerző:
2015.12.09. 00:45
Beköszöntött a hősök kora!

Nincsenek könnyű helyzetben a magyarországi marketingesek, hiszen változik a piac, a tartalom és a disztribúció. Lehet hogy hősök segítségét kell kérniük?

Lövöldözés volt egy abortuszklinikán az Egyesült Államokban

A támadásban hárman meghaltak, kilencen pedig megsérültek. A lövöldöző csak több óra alkudozás után adta meg magát a rendőröknek. Bár hivatalosan még nem derült ki, miért nyitott tüzet, az abortuszellenesek máris hősnek tartják.

Az agyonlőtt bombakereső kutyát is gyászolják

Rengetegen gyászolják Dieselt, a szerdán agyonlőtt belga juhászt. A bombakereső kutyának a Twitteren és a Facebookon is létrehoztak egy emlékoldalt. Híradónknak nyilatkozott a magyar Terrorelhárítási Központ kutyakiképzője: azt mondta, csak akkor küldik előre az ilyen állatokat, ha más módon nem tudnak közel férkőzni egy helyszínhez, és ilyenkor fegyverrel fedezik az állatot.

IGAZI hős: egy balesetben vesztette el a lábát, most sérült modelleknek segít!

A 20 éves Vicky Balch egy balesetben elveszítette egyik lábát, most divatbemutatót és egy kampány sorozatot szervez, mellyel szeretné felhívni a fogyatékkal élő modellekre a figyelmet. A cél, hogy a divatipar ne leszűkítse, hanem kiszélesítse a szépség fogalmát.

Medvéket kergetett el a kiskutya


szerző:
2015.10.04. 18:52
Medvéket kergetett el a kiskutya

Hősként ünnepelnek egy kiskutyát az Egyesült Államokban. A házikedvenc két medvét üldözött el egy lakóház udvaráról. A jelenetet egy biztonsági kamera is felvette.

Egy ember puszta kézzel elbontott egy hegyet, hogy utat törjön a kórházba

Dashrath Manjhi azért veszítette el a feleségét, mert nem tudott vele időben eljutni a kórházba, amikor a nőt baleset érte. 80 kilométert kellett volna megtenniük, hogy a falujuk határában álló hegyet megkerülve elérjék a legközelebbi várost, ahol orvosi segítséget kaphatnak. A férfi aznap elkeseredésében egy kalapáccsal nekiesett a hegynek, hogy rövidebb utat törjön a város felé. 22 évébe került, de sikerült!

Túszt mentett a hajléktalan férfi, de az életével fizetett érte

Egy fegyveres férfi foglyul ejtett egy nőt pénteken a brazíliai Sao Paulo katedrálisában. Az épületből kilépve egy hajléktalan férfi dulakodni kezdett vele, hogy kiszabadítsa az áldozatot, de a támadó fegyvert rántott, és végzett vele.

Utasok teperték le a merénylőt


szerző:
2015.08.22. 18:30
Utasok teperték le a merénylőt

Négy utas akadályozott meg egy tömegmészárlást egy Amszterdamból Párizsba tartó vonaton. Egy marokkói fiatalember gépfegyverrel, pisztollyal és késekkel szállt fel a szerelvényre. Az egyik utas észrevette, amikor fegyvereivel megindult a folyosón, majd barátaival leteperte. Közben több sérülést is elszenvedett a késsel hadonászó merénylőtől. A terrorista nem ismeretlen a titkosszolgálatok előtt: a spanyolok tavaly már szóltak, hogy szélsőséges iszlamista szervezethez csatlakozott.

Fókusz 15-08-14


szerző:
2015.08.14. 19:25
Fókusz 15-08-14

Fókusz: Ufók a házban? - Egy székkutasi házaspárnál megszólalt a riasztó. A biztonsági kamera titokzatos alakot rögzített. Hajnali razzia - Néma csend és alvajárók mindenütt. Hajnali ötkor együtt ébredtünk az első Sziget-lakókkal. Életmentő menekült - Egy tizenhat éves afganisztáni fiú mentette meg egy bajba jutott magyar férfi életét.

Mozgássérült férfi csodát tett!

Dan Black egyszerre pipálta le Batmant és Supermant. A férfi huszonöt éve él kerekes székben, végre összejött a gyógyuláshoz szükséges pénz, azonban Dan felajánlotta egy öt éves sorstársának az adományt.

Egy borzalmas tűz, amely több ember életét tette tönkre

Miközben a nyíregyházi tragédiával kapcsolatban egyre több pletyka terjed a városban, még vizsgálják, mi okozhatta a tüzet, ami elől a mélybe vetette magát egy asszony, karjában hét éves unokaöccével. A nőt sokan hősként emlegetik, hiszen a szemtanúk szerint háttal, mellkasához szorítva a gyereket ugrott ki a negyedik emeletről, hogy saját testével védje a kisfiút.

Majdnem szuperhős


szerző:
2015.07.09. 11:57
Majdnem szuperhős

Matt Bomer Superman lehetett volna, ha kútba nem esik J.J. Abrams projektje.

Évente 3000 gyerek életét mentik meg

Hétköznapi hősök. Ezzel a címmel illethetnénk a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat mentőseit, akik nap mint nap komoly kihívásokkal néznek szembe. A mindennapos megpróbáltatásaikról kérdeztük most Dr. Goschler Ádámot.

A busz elé ugrott, hogy védje gazdáját

Új hőse van Amerikának. Egy vakvezető kutya. Gazdájával bandukoltak a zebrán, amikor jött egy busz, a sofőr azonban figyelmetlen volt. A kutya erre a jármű és gazdája közé ugrott. De túlélte a balesetet, sokszoros törésekkel került állatkórházba. Már jobban van, akárcsak gazdája, aki szintén megsérült.

Hős lett az amerikai diákból


szerző:
2015.05.31. 18:20
Hős lett az amerikai diákból

Egy 22 éves fiatal saját életét feláldozva tartóztatott fel egy öngyilkos merénylőt Szaúd-Arábiában. Hazájában hősként ünneplik. A fiú Amerikában tanult egyetemistaként, de nyárra hazament, hogy az esküvőjére készüljön. Nyári munkaként biztonsági őrként dolgozott az egyik dammami mecsetnél, ahol pénteken egy öngyilkos merénylő jelent meg. A fiú két másik társával együtt, nem engedte bejutni a terroristát a mecsetbe, ahol több tucatnyian imádkoztak. A merénylő a bejáratnál felrobbantotta magát.

Matthew McConaughey szuperhősnek állna

A színész elmondta, hogy szívesen játszana a Marvel vagy a DC Comics következő filmjeiben. Azokat a pletykákat is megerősítette, miszerint átolvasott egy-két szuperhősös forgatókönyvet.

Matthew McConaughey-t a Marvel és a DC is megkörnyékezte már

És hogy hősünk melyik kiadót választotta? Most kiderül!

Hayden Panettiere kislánya máris Instagram sztár

Hayden Panettiere és Wladimir Klitschko kislánya, Kaya képe bejárta az egész világot, hiszen a sportoló apuka egy imádnivaló fotót posztolt közösségi oldalán az alig négyhetes babáról.

Egy igazi hős


szerző:
2015.03.02. 19:25
Egy igazi hős

Bognár Bencéről nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi hős! A még csak 9 éves kisfiú felnőtteket meghazudtoló bátorsággal mentette ki két kistestvérét égő házukból. Az iskolás fiú azt mondja, abban a pillanatban nem félt, csak azt tartotta szem előtt, hogy húgaival együtt kijussanak a lángoló épületből. Ásványi Eszter riportja.

Fókusz 15-03-02


szerző:
2015.03.02. 19:20
Fókusz 15-03-02

Fókusz: Újdonsült milliomos - Végigkövettük a ValóVilág7 Fináléját. Mi volt Robin első dolga a diadal után? Vigyázz, jön! - Ekkora jármű még nem volt magyar utakon. És mutatjuk, az eddigi legnagyobb gigantikus szerkezeteket. Pikáns fotók - Van akinek bejön, másoknak nem. Vajon ízléses, ha egy kismama ország-világ előtt megmutatja pocakját?

Égő házból mentette ki húgait a 9 éves kisfiú!

Bognár Bencéről nem túlzás azt állítani, hogy egy igazi hős! A még csak 9 éves kisfiú felnőtteket meghazudtoló bátorsággal mentette ki két kistestvérét égő házukból. Az iskolás fiú azt mondja, abban a pillanatban nem félt, csak azt tartotta szem előtt, hogy húgaival együtt kijussanak a lángoló épületből. Ásványi Eszter riportja.

Ükunoka bukkant a Titanic magyar hősére

Újabb magyarról derült ki, hogy részt vett a Titanic katasztrófáját követő mentőakcióban, és ezért Amerikában ki is tüntették. Baló János a tragédia helyszínére elsőként érkezett hajón, a Carpathián volt matróz. Pécsen élő ükunokája bukkant a nyomára.

Fókusz 15-02-10


szerző:
2015.02.10. 19:20
Fókusz 15-02-10

Fókusz: Hogy csinálták? - Összesen 111 kilót dobtak le hét hónap alatt. Lola és Gábor fogyásának elképesztő története. Második születésnap - Nővére mentette meg az életét, amikor hirtelen leállt a szíve. De hogyan kell valakit újraéleszteni? Schumacher autójában - Megtaláltuk a világbajnok pilóta luxusautóját. Hogyan került hozzánk?

Hogyan élnek és mennyit keresnek a magyar tűzoltók?

Mindennapi hősök, akik az életüket kockáztatják, heti 48 órát dolgoznak -tűzoltóként. Ha a fizetésüket összehasonlítjuk a környező országokéval, megdöbbentő különbséget látunk. Aki teheti minél több munkát elvállal, hogy talpon maradjon. Egy külföldi nyaralás, vagy akár egy belföldié is szinte elképzelhetetlen számukra. Gál Petra riportja.

 15 embert mentett meg az alkalmazott

Hősként ünneplik Franciaországban azt a férfit, aki 15 ember életét mentette meg a párizsi kóser boltban. A merényletben 4 ember halt meg, de többeknek sikerült elrejtőzniük a fegyveres elől. Egy alkalmazott az alagsori hűtőkamrába bújtatott el 15 embert, majd azt hazudta, hogy nincs a raktárban senki.

Előzetes: Újabb részletek a párizsi terrortámadásokról

Hősként ünneplik Franciaországban azt a férfit, aki 15 ember életét mentette a párizsi kóser boltban. A szatirikus lap szerkesztőségében végzett mészárlással valószínűleg összefüggő merényletben 4 ember halt meg, de többeknek sikerült elrejtőzniük a fegyveres elől. Egy alkalmazott 15 embert az alagsori hűtőkamrába bújtatott el. Közben a nyilvánosság elé állt annak a rendőrnek a családja is, akit az utcán öltek meg a terroristák - hogy mit mondtak, megmutatjuk este hatkor az RTL Híradóban.

Ilyen egy igazi elszánt harcos!

Poprócsi Tímea nyitott hátgerinccel született, majd egyik lábát amputálni kellett. Ennek ellenére teljes életet él, az athéni Paralimpián 5. helyezést ért el, ráadásul próbál segíteni az önbizalomhiányban szenvedő társainak, méghozzá divattanácsokkal.

Az áldozatok és hóhéraik egy helyen

Háborús bűnösök, nyilasok és csendőrök is nyugszanak a rákoskeresztúri új köztemető 298-as parcellájában, amiről a magyarok többsége azt gondolja, hogy kizárólag az 56-os hősök és áldozatok nyughelye.

Hősként ünneplik a terembiztost


szerző:
2014.10.24. 18:25
Hősként ünneplik a terembiztost

Hősként ünneplik Kanadában azt a férfit, aki lelőtte a parlamenti lövöldözőt. Nem egy rendőr, vagy biztonsági őr fékezte meg az ámokfutót, hanem a törvényhozás terembiztosa. Arra egyelőre nincs bizonyíték, hogy a támadó kapcsolatban állt volna az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, de azt már tudják a nyomozók, hogy Szíriába akart utazni.

50 gyereket mentettek ki a sűrű füstből

Hatalmas lélekjelenléttel még kollégái megérkezés előtt eloltotta a tüzet egy szabadnapos tűzoltó a mezőtúri uszodában hétfő este. Egy kapcsolószekrény gyulladt ki, a sűrű füstben csaknem ötven gyereket kellett kimenteni.
 

Kisfiú mentett meg a tűztől egy idős asszonyt

A 12 éves fiú korábban kelt, mert dolgozatra készült, így meghallotta, ahogy dörömbölnek az ajtajukon - a szomszédban ugyanis tűz ütött ki.

Megmentette szomszédját


szerző:
2014.10.14. 18:40
Megmentette szomszédját

Égő autóból mentette ki szomszédját egy férfi az Egyesült Államokban. A szomszéd eszméletlen állapotban volt, miután epilepsziás rohamot kapott és az egészből semmire sem emlékszik. A hősies akcióról felvételt készített az egyik közeli biztonsági kamera.
 

A férfi, akit hősként ünnepel az ország

Csaba először és utoljára mesélt életéről, hogy ne csak „magyar Ramboként” emlegessék őt, miután megakadályozta, hogy a Münchenből Budapestre tartó gépen nagyobb tragédia történjen.

Egy igazi hős, aki a vörös iszappal is szembeszállt

Baranyai János egyszer sem kérdezett. Devecseri közmunkásként az volt a feladata, hogy mentsen mindenkit, akit lehet. Ő pedig 3 órát állt derékig a maró vörös iszapban.

Egy hős, aki a gyerekek boldogságáért küzd

Angyal Gyula apák által elrabolt gyerekeket szabadít ki és ad vissza az édesanyjuknak. A világ leghíresebb gyermekmentője több mint 30 országban lépett eddig akcióba. Lőttek rá, üldözték, többször volt börtönben, és még a családját is fenyegették.

Átrajzolják a képregényuniverzumot

A Fantasztius Négyes, Hulk, Vasember, Pókember, Amerika Kapitánya, Thor már a filmvászon visszatérő szereplői. Szórd tele világsztárokkal a képregényből készült filmet, és kész az álomszerű, világot életre keltő álomcsapat.

Fájdalmas hegedűszó a végső búcsún

Barátai, pályatársai és tisztelői búcsúztatták az olasz luxusóceánjárón elhunyt magyar hegedűművészt, Fehér Sándort szerda délután. Több százan érkeztek a kispesti temetőbe.

A Viszkis a nép hősévé vált


szerző:
2012.02.01. 19:00
A Viszkis a nép hősévé vált

Ambrus Attila neve a 90-es évek vége óta fogalom lett Magyarországon. Az ő története – miszerint valaki a rossz útra tér és rabol – szokványosnak mondható, tetteinek fogadtatása és népszerűsége viszont egyedülálló.

Hibázott a hős, de nem emelnek vádat ellene

Nem emelnek vádat az amerikai Seattle utcai hőse ellen. A 23 éves férfi jelmezben járja a várost, és így küzd a bűnözőkkel.

Helyiek mentették a vérengzés túlélőit

Hétköznapi norvég emberek hajóztak be a veszélyes zónába, hogy kimentsék a vízből a túlélőket.

Hősként tekintenek Mladicsra a szerbek

Hiába volt ellene nemzetközi elfogató parancs, Ratko Mladicsot 16 éven át nem tudták, vagy nem akarták elfogni.

Nem akármilyen hétköznapi hős a Fókuszban

Lángoló autóból szabadított ki az eszméletlen nőt egy arra járó férfi. István a rendőrök után érkezett, mégis ő volt az egyetlen, aki felmászott a felborult járműre. A férfi utólag döbbent rá, mekkora veszélyben volt.

Nemzeti hősükért tüntetnek a horvátok

Folytatódnak a tüntetések Horvátországban a nemzeti hősnek tekintett Ante Gotovina 24 év börtönre ítélése miatt.

Hősök születtek a japán katasztrófában

Eddig nem látott, drámai videót tettek közzé a múlt pénteki földrengés utáni szökőárról, illetve a veszélybe került emberek meneküléséről.

Megölték a hősies ebet


szerző:
2010.11.17. 11:56
Megölték a hősies ebet

Véletlenül elaltatták azt a hős kutyát, amely sok ember életét mentette meg Afganisztánban.

Az igazi hősök


szerző:
2010.08.14. 18:52
Az igazi hősök

Tengeri csatákat vívó aktivisták, háborúkban dolgozó segítők és természeti katasztrófáknál munkálkodók. A szombati Fókusz Pluszban mindenre elszánt önkéntes hazánkfiait és lányait láthatják.

A magyar kriminológia leghírhedtebb esetei

A Fókuszban megszólal az az életfogytig elítélt rendőrgyilkos, aki egy ismert zenész házát akarta kirabolni, amikor tűzpárbajban megölt egy nyomozót.

Oklevelet kapott a hős eb


szerző:
2010.04.24. 16:48
Oklevelet kapott a hős eb

Kitüntettek egy kutyát az Egyesült Államokban, mert elvezette a hatóságokat egy lángokban álló házhoz.

Megmentette családját a 7 éves kisfiú

A gyerek testvérével együtt bezárkózott a fürdőszobába és hívta a rendőröket, amikor a szülőkre fegyveres rablók támadtak.

Kiengedik a cipődobáló újságírót

Bátyja szerint hétfő helyett várhatóan kedden engedik ki az iraki újságírót.

Terroristák a bolíviai magyar áldozatok?

Eduardo Rózsa Flores és Magyarosi Árpád a hatóságok szerint merényletre készült.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való