KERESÉS search-close

húsvét 2019

6 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "húsvét 2019"

Húsvéti sonka után konditerem

Volt, aki nem várta otthon a locsolókat, inkább sportolni ment. Egyesek így próbálták messziről elkerülni a hidegvizes locsolkodást, mások pedig már most elkezdtek megszabadulni a plusz kilóktól. A többnapos ünnep alatt viszonylag könnyen feljöhet némi felesleg, amit az általunk megkérdezett személyi edző szerint leadni már nem olyan egyszerű.

Volt, ahol tűzoltóautóból locsolták a lányokat

A hagyományőrzők vödörből, máshol tűzoltóautóból locsolták a lányokat. Több száz éves hagyomány húsvét hétfőn a locsolkodás. Hollókőn idén is ezrek voltak kíváncsiak a Húsvéti Fesztiválra és a palóc szokások szerint rendezett locsolásra. Balatonszentgyörgyön a helyi táncegyüttes tagjai járták a házakat. Pécsen pedig a tűzoltók sorsoltak ki négy családot, akikhez teljes felszerelésben mentek locsolni.

Húsvét: átokűző minták a tojáson

Akár maguk a lányok is megfesthették a piros tojást hétfőre a szentendrei skanzenben. Mindenféle húsvéti népszokással, játékkal, és finomsággal megismerkedhettek a látogatók. A tojásfestés mellett régi mesterségeket is kipróbálhattak. Húsvéthétfőn pedig a vödrös locsolást is bemutatják.

 

Ismét nyitva a nyuszisimogató

Nem kell élő állatot venni ahhoz, hogy nyuszit simogasson a gyerek húsvétkor. Erre akarja felhívni a Fővárosi Állatkert a szülők figyelmét. Éppen ezért az ünnep idején reggeltől estig nyitva tartó nyuszisimogatóval várják a látogatókat. De van bébi bárány és újszülött pampanyúl is.

Az ország minden részén teltház van a szállodákban

Bár a tavalyihoz képest 5-10 százalékkal emelkedtek a szobaárak, mégis teltház van a szállodákban az ország minden részén. A legtöbben 4 napot foglaltak, így a teljes hosszú hétvégét szállodákban, vagy panziókban töltik a vendégek. A drágulást elsősorban a munkabérek emelkedése okozta - a nemcsak a hotelekben, hanem a vendéglátóhelyeken is.

Nem drágul a húsvéti sonka

A tavalyihoz hasonló sonkaárakat ígér idén húsvétra az egyik legnagyobb kiskereskedelmi lánc vezetője. A termelők költségei nőttek, de a fokozódó verseny hatására a bolti árak alig változnak a terméktanács szerint. Azt javasolják, hogy bejáratott üzletekben vagy hentesektől vásárolják meg a sonkát, ügyeljenek a szavatossági időre, de ne hagyják az utolsó napra a beszerzést. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való