KERESÉS search-close

hús

59 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hús"

A vegetáriánus Anna teljesen lefagyott a disznó alapanyagoktól

Anna még sosem evett disznóhúst, így fogalma sem volt róla, mit csináljon vele. Tehetetlenül álldogált csak a pultjában, nem tudta, mit főzhetne ezekből.

Kis Berni egyet akart: kivégezni a disznó agyvelőt!

Berni az első feladat után, a másodikban is szembeszállt az agyvelővel. Be akarta bizonyítani a zsűrinek, hogy vegetáriánusként sem hátrál meg ettől a kihívástól.

10 milliárdot költhetünk sonkára húsvétkor

Idén várhatóan 10 milliárd forintot fognak a vásárlók költeni húsvétkor sonkára - hangzott el a Magyar Húsiparosok Szövetségének hagyományos húsvéti sajtótájékoztatóján.

Sejtből növesztenek ehető húst egy laborban

Omlós, friss csirkefalatkák, amelyekhez egyetlen állatot sem kellett leölni. Egy amerikai cég nemrég állt elő a szerintük állat- és környezetbarát megoldással. A vállalkozás azt mondja: a lehető legtisztább húst képesek előállítani, mindenféle betegségektől mentesen, antibiotikum felhasználása nélkül. Mindössze egyetlen állati sejtre van szükségük, amelyből a laborban húst növesztenek.

Csocsesz egy brutális húst kapott ajándékba

Most Anitáé volt a lehetőség, hogy hátráltasson valakit. Úgy döntött, hogy visszaadja a korábban Csocsesztől kapott hátrányát, ráadásul egy óriási darab hús segítségével.

Mi mindenre érdemes figyelni?

Figyeljünk a termékek szavatossági idejére, összetételére, származási helyére és a csomagolásokra is. Erre hívja fel a fogyasztóvédelmi felügyelet és az élelmiszerlánc biztonsági hivatal a vásárlók figyelmét a húsvéti bevásárlás előtt.

RTLII Híradó 2018-01-02


szerző:
2018.01.02. 21:30
Csinálj te is hamis wellingtont, megmondjuk milyen húsból!

Az első csapatnak a híres-hírhedt wellington bélszínt kellett elkészítenie, azonban nem a hagyományos recept alapján: újra kellett gondolniuk. Ráadásul a húst nem ők választották ki maguknak, a szerencsén múlt a dolog.

A hús mellett tartották a patkányokat?

A hamburgerhús mellett tartották a kígyónak szánt, lefagyasztott patkányokat egy budapesti kávézóban, ezt állítja a cég volt dolgozója, aki fotót is készített minderről.

Fókusz 2017-09-29


szerző:
2017.09.29. 17:20
Derékmagasságig álltak a levágott baromfik

Borzalmas állapotok. Derékmagasságig álltak a levágott baromfik a vágóhíd padlóján, és napokig a folyosón tárolták a fagyasztásra szánt húst a tiszavasvári baromfivágóhídon. Az élelmiszer ellenőrök azonnal bezáratták a feldolgozó üzemet, ahol milliós bírságra számíthatnak.

 

Szilveszter gazda egy élő csirkével érkezett a stúdióba

Manapság jó, ha nagy gondot fordítunk a megfelelő áruk kiválasztására, ugyanis egyre elterjedtebb a hormonkezelt csirkehús. A témával kapcsolatban Szilveszter gazdával és dr. Pleva Györggyel beszélgetett Fehér Tibor és Gubik Petra.

Másfél centis fémet talált a húsban

Másfél centis, éles vasdarabot talált egy miskolci nő a boltban vett húsban. Akkor harapott rá, amikor nekikezdett ebédjének. Szerencséje volt, hogy nem nyelte le, mert akár a beleit is kivághatta volna a fémszilánk. A Nemzeti-élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal szerint a vasdarab az üzletben kerülhetett a húsba, de mivel a vásárló nem tett bejelentést, vizsgálat sem indult.

Hat és fél tonna húst foglaltak le

Saját levében úszó hús, koszos előkészítő pult és mosdó, potyogó vakolat. Ilyen körülményeket találtak egy budapesti húsüzemben az ellenőrök. Csaknem hat és fél tonna húst foglaltak le, aminek a származását a vállalkozó nem tudta igazolni. A sonkákat és a kolbászokat visszahívták a boltokból. A cég milliós nagyságrendű bírságot kaphat.

Topi megkapta a legnehezebb húst: vajon elbánt vele?

Mindenki nagy meglepetésére Bea nem Alexát hátráltatta, hanem az újonnan érkezett Topit. Noha a színész az elején elveszett a túl kicsi serpenyők között, Zé segítségével hamar tova lendült ezen.

Eljött Bea ideje: vajon visszavág Alexának?

Végre Bea szerezte meg a hőn áhított előnyt, azonban valakit hátráltathatott is. A legnehezebb húst választotta ki a pultról, a kérdés már csak az volt: folytatódott a kedden megkezdett harc?

Vizes is lehet a sonka


szerző:
2017.04.05. 18:25
Vizes is lehet a sonka

Vizes sonka – ez nem egy új fajta hús, a Hússzövetség figyelmezteti a vásárlókat arra, hogy a hónapok helyett, a gyorspácolt sonkák napok alatt meglepetést okozhatnak otthon szeleteléskor, ezért érdemes alaposan végigolvasni a címkét, mielőtt hazaviszik a kiválasztott darabot. Nem csak a pácolás, az árak is változtak. Drágult a sertés és a szövetség elnöke szerint lesz még drágább is.

Danics Dóra szembenézett a legnagyobb ellenségével, a hússal!

A vegetáriánus énekesnőnek egy kicsit meggyűlt a baja a hússal a második feladatban, hiszen kóstolás nélkül próbálta meg lemásolni a séf hús ételét. Persze, nem maradt teljesen egyedül: Sárközi Ákos segített neki a bajban!

Horváth Éva nem fogja vissza magát: a hús megszállottja!

Legszívesebben húst enne hússal. Rengeteget. Mindig. Mi úgy gondoltuk, szigorúan a szépségkirálynő egészségének érdekében, itt az ideje, hogy bevezessük a vegán konyha rejtelmeibe. Vajon lehet finom a húsmentes hurka?

Story Extra 2016-05-09


szerző:
2016.05.09. 16:55
Újabb állatot áldoztak fel a farmerek

Kénytelenek voltak még egy szárnyastól megválni, hogy ne éhezzenek tovább. Diának köszönhetően - a korábbi csirkékhez hasonlóan - szakszerűen végezték a pulyka levágását is.

Kitört a csirkebalhé: bíróság elé kerül Dani?

Az állandó lázadó most üres gyomra miatt vesztette el a fejét. Nem vághatnak több állatot, mert túl gyorsan fog az állományuk, de Danit ez egyáltalán nem érdekli. A szavazás ellenére is húst akar.

Rákkeltő lehet a vörös hús?

Manapság egyre többet hallani arról, hogy nem egészséges szervezetünk számára a túlzott vörös hús bevitel. A problémát az ipari húsok töménytelen fogyasztása jelenti, a hozzájuk adott adalékanyagok ugyanis vastagbélrákot okozhatnak.

Kommandósok fogták el az orvvadászt

Kommandósoknak kellett leteperniük egy orvvadászt Gödöllőn. A férfi a rendőrök elől szökött el. Társával az erdőben voltak, amikor lecsaptak rájuk. Elkapták és őrizetbe vették őket. A gyanú szerint október óta vadásztak engedély nélkül. A húst eladták. A vadászkamara jogi képviselője azt mondja: az orvvadászok több százmilliós kárt okoznak évente. Aki pedig vásárol tőlük, akár súlyos betegséget is kaphat.

200 millió áfát csalhatott a húskereskedő

Rövid idő alatt két illegális hús szállítmányt találtak az adónyomozók! Kedden az M1-es autópályán egy teherautót állítottak meg, amley hűtés nélkül szállított több mint egy millió forint értékű nyershúst. Budapesten pedig egy telephelyre csaptak le, ahol a cég a gyanú szerint 215 millió forint áfát csalt el Lengyelországból származó csirke és disznóhússal.

Mocsokban dolgozták fel a húst


szerző:
2015.09.24. 18:10
Mocsokban dolgozták fel a húst

Alvadt vér a falakon és a padlón, mindenfelé szétszórt húscafatok és fedetlen pöcegödrök – elképesztő körülményeket találtak az élelmiszerbiztonsági hivatal ellenőrei az egyik Pest megyei vágóhídon. A telepet két hete vizsgálták, de csak most hozták nyilvánosságra a sokkoló videót. Az üzemet azonnal bezáratták, a tulajdonos és a bérlő cég is milliós büntetést kaphat. A vágóhidat egyébként néhány nap alatt kitakarították és azóta újra üzemel.

Az vagy, amit megeszel? Mit tart egészségesnek a magyar?

Ma már Magyarországon is egyre inkább növekszik az igény és a piac az organikus, vagyis a bioélelmiszerek iránt, ám a kereslet még mindig jócskán elmarad a fejlett országokéhoz képest. Most már a nagy márkák is komoly fejlesztéseket hajtanak végre, hogy szélesítsék vitaminban gazdag élelmiszer-kínálatukat.

Hússal csaltak 400 millió áfát


szerző:
2015.05.26. 18:30
Hússal csaltak 400 millió áfát

Bebukott a húsbiznisz. 400 millió áfát próbált elcsalni egy hússal kereskedő magyar bűnszervezet, melyet egy Bács-Kiskun megyei férfi irányított. A gyanú szerint külföldről behozott, többségében lengyel, szlovák, román és osztrák fagyasztott húskészítményeket adtak el magyar cégeknek. Az áfa befizetését azonban fiktív számlákkal kikerülték.

Penészes kukában pácolta a húsokat

Koszos, penészes kukában pácolta a húsokat, piszkos, mosatlan üstökben olvasztotta a zsírt, az ételek között pedig tyúkok mászkáltak annál a kistermelőnél, akire a napokban csaptak le a NÉBIH munkatárásai a Pest megyei Péteriben. A férfi a környező piacokon sajátjaként árulta a húsárut, amiknek egy része valójában bolti termék volt.

Előzetes: Koszos, penészes kukában pácolta a húsokat

Piszkos, mosatlan üstökben olvasztotta a zsírt, az ételek között pedig tyúkok mászkáltak annál a kistermelőnél, akire a napokban csaptak le a NÉBIH munkatárásai a Pest megyei Péteriben. Hogy milyen büntetésre számíthat, elmondjuk este hatkor az RTL Híradóban.

A jó sonkát meg kell fizetni


szerző:
2015.03.24. 18:25
A jó sonkát meg kell fizetni

Kétezer forint alatt nem lehet jó minőségű hagyományos sonkát vásárolni. Mélyebbre kell nyúlni a pénztárcában annak, aki jó húsvéti sonkát akar az asztalra. A Magyar Húsiparosok Szövetsége szerint az olcsóbb, gyorspácolású sonkákat könnyű felismerni, elég csak megnyomkodni. És érdemes a címkét is elolvasni.

Drága éttermekben a magyar mangalica

Tokió és Szingapúr luxuséttermeiben és hentes üzleteiben a második legdrágább termék a mangalica. Dús és ízletes húsa miatt keresik.
 

Vizsgáljuk meg a bevásárló kosarunkat

Mit vegyünk és mit ne? Milyen élelmiszereket és italokat kerüljünk és miért? Dr. Tóth és segítői kiderítik!

Ismeretlen eredetű húst és húskészítményt foglaltak le

A cég hűtőházában hegyekben állt a jelöletlen sertésfej, és ismeretlen eredetű csirke szárnyat is találtak az ellenőrök. Azt most vizsgálják, hogy került-e az üzletekbe a húsból.

Csülök pékné módra


szerző:
2014.12.08. 09:10
Decembertől akár órákat is sorban állhatunk a hentesnél

Változnak az élelmiszerek jelölésére vonatkozó szabályok és ez nem csupán az előrecsomagolt termékeket érinti. De mit jelent ez a vásárlókra nézve?

Mit eszünk valójában, ha felvágott kerül az asztalra?

Ha például egy pulykamell sonkában 40 százalék a hústartalom, akkor mi a többi? Dr. Tóth Gábor élelmiszermérnök elárulta nekünk.
 

Uzsorakamatra adta a húst


szerző:
2014.09.11. 13:56
Uzsorakamatra adta a húst

Drága hús Domaházán: uzsorakamatra adott a helyieknek házilag feldolgozott sertéshúst egy helyi férfi,

Mennyi hús van a csirkefalatokban?

A boltban kapható húskészítmények csomagolásán látható, hogy mekkora arányban tartalmaznak valódi húst: van, hogy ez csupán 45-50 százalék. Vajon mit tartalmaz a maradék, és milyen egészségügyi kockázatokkal jár, ha megveszünk egy ilyen terméket?

Riasztó adatok a gyerekszegénységről

Az ön gyereke szegénynek számít? 14 kérdés, 14 válasz, sokkoló eredmények.

Házon kívül 12-09-12


szerző:
2012.09.12. 23:10
Házon kívül 12-09-12

Házon kívül: Dorci - Az új szív működik, de elszakíthatják a családjától. Árrobbanás? - Jelentősen drágulhatnak ősszel az élelmiszerek. Zöld Trabant - Nyomozás az ismeretlen életmentő után.

Mekkora áremelkedés jön még?

Önök miről mondanának le, ha még 20-30 százalékkal nőne a legfontosabb élelmiszerek ára? A húsról? A zöldségről? A tejtermékekről? Vagy úgy érzik, hogy már nagyon sok mindenről lemondtak, és ötletük sincs, miről lehetne még?

Tonnányi csirkét és kacsát koboztak el

Egy tonna ismeretlen eredetű baromfiszállítmányt foglaltak le az állategészségügyi hatóság emberei.

Kolbászt dobáltak az „kiéhezett” rajongók?

Botrány volt a kultikus popfigurának tartott brit énekes, Morrissey belgiumi koncertjén.

Vége a túl édes életnek a közétkeztetésben?

Az országos tisztifőorvos kerülendőnek nyilvánította a leveskockát, a cukrozott üdítőket, a szörpöket és a túl zsíros húsokat.

Fél Kettő 11-06-29


szerző:
2011.06.29. 14:20
Fél Kettő 11-06-29

Fél kettő: Családi örökség - Hogyan neveli gyermekeit a sakkozófenomén Polgár Judit? Hússal vagy anélkül?- Milyen érvek szólnak a vega életmód mellett és melyek ellene? Egy pálya nehézségei- Balázsovits Edit ha újrakezdhetné, nem biztos, hogy a színészetet választaná.

Úszómedence nagyságú burgert sütöttek

A világ legnagyobb hamburgerét készítették el a spanyolországi Bilbao városában.

Romlott hús tornyosodott Egyeken


szerző:
2011.04.30. 13:45
Romlott hús tornyosodott Egyeken

A raktárban a 2-2,5 tonna, tisztázatlan eredetű marha- és sertéshústermék mellett a rendőrök marhavágás nyomaira is bukkantak.

Egekben az élelmiszerárak


szerző:
2011.04.11. 18:04
Egekben az élelmiszerárak

A legdrámaiabban a gabona drágult: most több mint a dupláját kell érte fizetni, mint 2010 áprilisában.

Csokinyuszikra és sonkákra utaznak

Szigorúan büntetik a vállalkozást, amelynél szabálytalanságot találnak. A razzia húsvétig tart.

Illegális vadhús árasztja el Párizst

Főképp majmok, antilopok, és krokodilok húsát csempészik be.

500 kiló romlott húst találtak egy húsboltban

A VPOP és az állategészségügy emberei a készletek vizsgálatakor bukkantak a fekete, büdös húsra Gödön.

Bevizsgálják, mi kerül a húsvéti menübe

A razzián állattelepeket, vágóhidakat, raktárakat, kamionokat, és boltokat vizsgálnak a szakemberek.

Húsvéti húsfogások a 4-es főúton

400 kiló, feltehetően feketevágásból származó húsra bukkantak az állategészségügyi ellenőrök kedd hajnalban Pest megyében.

Olcsóbb lesz a karácsonyi vacsora?

A legolcsóbb, akciós termékeket veszik a legtöbben a karácsonyi élelmiszerek közül.

Olcsóbb a gyümölcs, drágult a hús

A zöldség-gyümölcs árak 20%-kal csökkentek, drágultak a szeszesitalok, és a cigaretta.

Jótanácsok utazóknak


szerző:
2009.05.23. 13:55
Jótanácsok utazóknak

Mit és mennyit vihetünk magunkkal, illetve hozhatunk haza külföldről?

Könnyítettek a horvát vámszabályokon

Az uniós tagállamokból érkezők 10 kilogrammnak megfelelő húst vihetnek magukkal.

Nem kap kedvezményes áfá-t a hús

Egyelőre nem bővíti a kormány a kedvezményes, 18%-os áfa-kulcsú termékek körét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való