KERESÉS search-close

hír

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "hír"

Lili: „Egy selejt vagyok”

Mesi megpróbálta felvidítani Lilit. Evelin meglepetéssel készült Rolandnak. Gábort kidobták a lakásából.

Kiss Ramóna: „Úristen, terhes vagyok!”

A gyönyörű műsorvezető először mesélt a Fókusz stábjának arról, hogy párjával, Lékai Mátéval mióta szeretnének kisbabát, hogyan élték meg a hírt, hogy jön a baba, és pontosan most mi is lesz az esküvőjükkel.

A Barátok közt egykori szereplője boldog kismama

Szabó Kitti először fel sem fogta, hogy mi történik körülötte. Mostanra azonban túlvan a kezdetleges sokkon és örömmel tudott mesélni a Story Extrának arról, hogy anyuka lesz.

VV Györgyi nem tudta visszafojtani könnyeit…

VV Ági szakítása után VV Györgyi szíve is kettétört, hiszen nővére egyszer csak betoppant a villába, és szörnyű hírt hozott magával.  

Teljesül Vili bácsi álma?

Bözsi és Vilmos olyan információhoz jutnak, ami teljesen felforgatja a körülöttük lévő dolgokat…

Bartha Zsolt sosem fog meggyógyulni?

A Rózsa tulajdonosának olyan hírrel kell szembesülnie, amire egyáltalán nem volt felkészülve.

Valódi vagy álhír?


szerző:
2018.03.19. 08:27
Valódi vagy álhír?

Az MIT kutatói rámutattak, hogy a felhasználók sokkal inkább osztanak meg álhíreket, mint valódiakat. A szakértők 2006 és 2017 között nagyjából 3 millió ember 4,5 millió angol nyelvű tweetjét választották ki. Ez az eddigi legnagyobb vizsgálati mintát feldolgozó álhír-kutatás. A témával kapcsolatban Forgács Mariann, social media szakrétő volt Rami és Anna vendége.

Csökkenhet az üzemanyagár?

Pont egy évvel ezelőtt, ezen a napon 3 forinttal olcsóbb lett a 95-ös benzin, és 5-tel a gázolaj literje mától. Tavaly megírtuk, hogy az akkori évben alig néhány forinttal ingadoztak az árak, de áprilistól komolyabb áresés jött - a GKI szerint. Úgy számoltak, megszűnik a bevezetett többlet jövedéki adó, amelyet legfeljebb 50 dolláros hordónkénti árhoz kötöttek. A benzinkutakon egyelőre majdnem 20 százalékkal többet kellett fizetni az üzemanyagokért, mint 2016-ban. 

Gigi egyik álma válhat valóra?

A fiatal lány szinte már lemondott élete legnagyobb vágyáról, mikor egy váratlan dolog történt.

Milánnak szörnyű hírrel kell szembesülnie!

A fiatal fiú épphogy kezdte jól érezni magát a Mátyás király téren, mikor egy váratlan dolog mindent felborít az életében.

Csodás hírünk van Sebestyén Balázsról!

Három évvel ezelőtt csütörtök reggel fél hétkor megszületett az a kisfiú, akire már akkor egy fél ország volt kíváncsi, amikor még az anyukája hasában lubickolt. Sebestyén Balázs szenvedélyesen, tele szeretettel és a tőle megszokott humorral kommentálja második gyermekük világra jöttét.

VV Dóri teljesítette nagymamája utolsó kívánságát!

Három évvel ezelőtt, a ValóVilág hetedik szériájában egy nagyon szomorú hírt közöltek Dórival. Meghalt a nagymamája, így eldönthette, hogy szeretné-e folytatni a játékot, vagy inkább kimegy a Villából. Mivel nagymamája azt üzente neki, hogy soha ne adja fel, ezért úgy érzi, tartozik neki annyival, hogy tiszteletben tartja a kérését.

Justin Timberlake bejelentését mi megkönnyeztük!

Az énekes közösségi oldalán osztotta meg az örömhírt...

Bréking! Eljegyezték a Barátok közt színésznőjét!

A hírt maga a menyasszony, Nyári Dia osztotta meg közösségi oldalán. 

Megmutatta csodaszép kisbabáját az ÉNB egykori sztárja

Csákány Mónika szeptember 10-én hozta világra kislányát…

Előző rész (2017. augusztus 31.)

Roland nem örül a reggeli hírnek, miszerint Evelin Danival Hawaii-ra megy. Joe reggel beállít a fodrászatba, hogy levágassa a haját és újra lássa Tamarát. Karola szerelmet vall Szilárdnak, és hogy ne veszítse el, lemond a nyitott kapcsolatról is.

Következő rész (2017. augusztus 31.)

Roland nem örül a reggeli hírnek, miszerint Evelin Danival Hawaii-ra megy. Joe reggel beállít a fodrászatba, hogy levágassa a haját és újra lássa Tamarát. Karola szerelmet vall Szilárdnak, és hogy ne veszítse el, lemond a nyitott kapcsolatról is.

Előző rész (2017. augusztus 23.)

Vajon Judit immár biztonságban van Wolfgangtól? Bözsi vezetni tanulna, de vajon van hozzá érzéke? Ádám lakásavatót szervez, hogy rendezze a kapcsolatát Tóbiásékkal. Ágnes végre hírt kap Lizáról, ám az öröm nem tart sokáig.

Következő rész (2017. augusztus 23.)

Vajon Judit immár biztonságban van Wolfgangtól? Bözsi vezetni tanulna, de vajon van hozzá érzéke? Ádám lakásavatót szervez, hogy rendezze a kapcsolatát Tóbiásékkal. Ágnes végre hírt kap Lizáról, ám az öröm nem tart sokáig.

Bréking: Meleg keselyűpár költött ki egy tojást

Évek óta tartós párkapcsolatban élnek azok a keselyűk, akik egymást váltották a tojáson, és hasonlóképpen etetik a kicsit.

Előző rész (2017. május 05.)

Kihez fordul segítségért Bandi a titka miatt? Péter rájön, hogy a szerelmi élete korántsem tökéletes. Kristóf megdöbbentő híreket kap a húgától. Gigi egyre hajmeresztőbben viselkedik.

Következő rész (2017. május 05.)

Kihez fordul segítségért Bandi a titka miatt? Péter rájön, hogy a szerelmi élete korántsem tökéletes. Kristóf megdöbbentő híreket kap a húgától. Gigi egyre hajmeresztőbben viselkedik.

Sebestyén Balázs:

Sebetyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Feri reggeli videója felrobbantotta az internetet, a srácok ugyanis szó szerint megőrültek!

Breaking: Havazás és szánkózás április közepén

A nem túl tavaszias időjárás a téli sportoknak kedvez idén áprilisban. De nemcsak ezt tudhattuk meg a hírek szemlézése közben, hanem azt is, hogy jobb, ha figyelünk a gyorshajtásra a következő napokban és hetekben (is), valamint hogy fogamzásgátólval védekeznek New Yorkban a patkányok ellen.

Barátok közt: Ez történt a 14. héten

Attila fontos információkat tud meg Ludwiggal kapcsolatban. Irma viszony a családjával megváltozik. Stella felvételije komoly veszélybe kerül, de nem csak a továbbtanulását fenyegeti veszély. Nóra határozott döntést hoz a társkereséssel kapcsolatban. Bandi és Péter komoly összetűzésbe kerül. Miklós keresi a megfelelő utódját a céghez. Zsófi úgy érzi, kezd minden a helyére kerülni az életében. Kristóf rossz hírt kap.

Előző rész (2017. április 07.)

Jelenthet-e még fenyegetést Ludwig? Mi az ára Stella pótelvételijének? Gigi meglepő módon alakítja át a közös fotókat Zsófival. Kristóf megdöbbentő hírt kap Frédiről.

Következő rész (2017. április 07.)

Jelenthet-e még fenyegetést Ludwig? Mi az ára Stella pótfelvételijének? Gigi meglepő módon alakítja át a közös fotókat Zsófival. Kristóf megdöbbentő hírt kap Frédiről.

Mától ő vezeti az RTL Klub egyik legsikeresebb riportmagazinját!

Ezen a napon, egy évvel ezelőtt egy új műsorvezetőt köszönthettek a nézők. Kiderült ugyanis, hogy D. Tóth András Barabás Éva váltótársa lett, aki már több mint 10 éve az RTL Klub munkatársa. András nagyon örült a lehetőségnek, és mint akkor elmondta, volt Fókuszos riporterként belülről is jól ismeri a műsort, és szerinte most a nézők is egy új oldaláról ismerhetik meg.

Előző rész (2017. március 09.)

Hogy alakul Milán akciója a betörővel? Zsófi és Ádám egy rossz hír miatt közelebb kerülnek Gigihez. Péter úgy dönt, hogy ha Hanna elmegy, ő el fogja majd kísérni. Attilának és Júliának váratlan meglepetésben lesz része.

Előző rész (2017. március 07.)

Vajon hogy akarja Rudi visszaszerezni az elbukott pénzét? Vajon milyen büntetést szab ki László Milánra? Hogyan fogadja Péter a hírt Hanna állásáról? Ágnest teljesen kikészíti az állandó rettegés.

Előző rész (2017. március 03.)

Hogyan boldogul Zsófi a Gigi-problémával? Nóra megbékél Vilmosék döntésével. Milán bajba keveri Ottót. Hanna egy, a korábbinál is érdekesebb hírt kap.

Következő rész (2017. március 03.)

Hogyan boldogul Zsófi a Gigi-problémával? Nóra megbékél Vilmosék döntésével. Milán bajba keveri Ottót. Hanna egy, a korábbinál is érdekesebb hírt kap.

Egy váratlan hír zavarta meg a hacacárét

Vivi visszatérését követően hatalmasat buliztak a villalakók, azonban az öröm nem tartott sokáig, ugyanis Anikó és Bence fontos hírt közölt a bulizó fiatalokkal.

Visítva fogadták a hírt: igazi cirkuszban léphetnek fel!

A hét elején még nem is sejtették a villalakók, hogy mi lesz a küzdelmes próbák vége. Azt gondolták, hogy vagy a stúdióban, vagy a kertben kell bemutatniuk művészi produkcióikat, ám arra álmukban sem gondoltak, hogy elhagyhatják a Villát és egy igazi porond várja őket.

Aurelio telefonon tudta meg, hogy kezdődik az őrület!

Micsoda hír! Ezt tudni kell mindenkinek! Kezdődik, indul az őrület! A ValóVilág és a Big Brother egyesül! A nagy testvér mindent lát! Felszállásra felkészülni! Ki lesz az új Károly? Hamarosan jönnek a klasszikusok!

 

EZT LÁTNI KELL MINDENKINEK!

Micsoda hír! Ezt tudni kell mindenkinek! Kezdődik, indul az őrület! A ValóVilág és Big Brother egyesül! A nagy testvér mindent lát! Felszállásra felkészülni! Ki lesz az új Károly? Hamarosan jönnek a klasszikusok!

Sinead O’Connor előkerült

A hétvégén minden hír Sinead O’Connor eltűnéséről szólt – az ír énekesnő egy rendhagyó szerelésben, bőrnadrágban és egy „Írország” feliratú pulóverben indult el biciklizni, majd hosszú órákon keresztül nem került elő. Egy barátja be is jelentette eltűnését, a rendőrség pedig keresni kezdte. Sokan öngyilkosságra gyanakodtak, hiszen tavaly az énekesnő teljesen összeomlott és megpróbált véget vetni az életének. A hírek megjelenése után pár órával azonban hivatalosan is bejelentették: O’Connor előkerült és már nincs veszélyben.

Kórházba került Somló Tamás

Az LGT tagjáért mindenki aggódik, a Blikk szerint a kórházban meglátogatták barátai, Charlie és Demjén Ferenc is. Somló a Fókusznak telefonon megerősítette a hírt, azt mondta, napokig csuklott, egyszerűen nem tudta abbahagyni, egy percet sem tudott pihenni. Néhány vizsgálatot elvégeztek rajta, de bővebben nem akart nyilatkozni az egészségi állapotáról. A zenészt hétfőn már hazaengedték, mi jobbulást kívánunk Neki.

Következő rész (2015. szeptember 29.)

Balázs újabb kalamajkát okoz. Hogy fogadja Liza a híreket az apjáról? Megússza-e Zsolt a börtönt? 

Bíztató hírek Rékasi Károly állapotáról

Egész nap vártuk a friss híreket, míg délután végre megérkezett az, amiért nagyon drukkoltunk. Rékasi Károlynak sem a gerince, sem a feje nem sérült meg, túl van az operáción, önállóan lélegzik, és magánál van. Reméljük, hogy ez azt jelenti, hogy maradandó károsodás nélkül felépül, és mihamarabb visszatér az RTL Klub és a Barátok közt csapatába! Újvári Mihály riportja.

Magyarul Balóval 15-06-12

Magyarul Balóval: Akinek túl sok földje van, mostantól nem kaphat rá terület alapú támogatást. Mi ez? Politikai leszámolás néhány oligarchával? A kormány mindenesetre sok kisebb gazdaságot akar, de szakértők szerint a kisbirtok önmagában életképtelen, mert a mezőgazdaság csúcstechnikai ipar lett. Ám ha a kicsik összeállnak, ők is túlságosan nagyok lesznek. A helyzet és a jövő zavaros. Vita.

Magyarul Balóval 15-06-11

Magyarul Balóval: A gyerekünk soha ne legyen beteg. Ezt szeretnénk. Ha mégis, a saját őssejtje egyszer, majd, meggyógyíthatja. Ezért minden tizedik újszülött köldökvérét több százezerért lefagyasztatják és további százezrekért magánsejtbankban tároltatják a szülők. De az őssejt felhasználásáról nagyon keveset lehet tudni. Mit mond egy kórházi főorvos és mit egy virágzó magánbank vezetője?

Magyarul Balóval 15-06-10

Magyarul Balóval: A plakátháború közepette a Fidesz egy új törvénnyel Szerbiába küldené vissza a délről hozzánk érkező menekülteket. Csordogál a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció: eddig a címzettek 5 százaléka válaszolt. Tépkedik és rongálják a bevándorlóknak szóló, magyarul írt és tegeződő kormányplakátokat, ezt a rendőrség figyeli ugyan, de tolerálja. Négypárti vita.

Magyarul Balóval 15-06-09

Magyarul Balóval: Pécsett látványosan eltemették a futballt. Az első osztály harmada nem indulhat az NBI-ben. Nem kaptak engedélyt a klubok szerint túlságosan is szigorú szövetségtől. Így 12 csapatos bajnokság ősztől. Ennyi klubot eltart az egyre kevesebb szurkolót vonzó magyar foci? Vagy meg lehet élni a politikai kapcsolatokból és az oligarchákból? Vita az MLSZ főtitkára és szakértők között.

Magyarul Balóval 15-06-08

Magyarul Balóval: Háromszázezer rákbeteg, évente hatvanötezer új megbetegedés Magyarországon– riasztó. Mégsem járunk szűrésekre, pedig a legtöbb ráktípus időben felfedezve jó eséllyel gyógyítható. Egy új rendelet szerint a CT és az MRI vizsgálatokat a szakorvosi beutalót követő két héten belül el kell végezni. Miért csak ezt a kettőt? És mit várnak ettől a szakemberek és mit a betegek?

Magyarul Balóval 15-06-05

Kezében tarthatja egészségét, mivel saját kész leleteit viheti az orvoshoz, ha van okostelefonja. Meskó Bertalan azért dolgozik, hogy minden orvos partnernek tekintse, ne csak a beteget, de a beteg digitalis eszközeit is. Kömlődi Ferenc szerint a mesterséges intelligencia segítségével a digitális eszközök felszabadítják az embert. Félelmetes?

Magyarul Balóval 15-06-04

Magyarul Balóval: Hét és fél évre ítélték azt a fotóst, aki megerőszakolt egy diáklányt az ELTE egyik gólyatáborában tavaly nyáron. De levonták-e a tanulságokat az egyetemek és változnak-e a gólyatáborok, hiszen további áldozatok is jelentkeztek. Felmérést készítettünk, az eredményeket bemutatjuk. Adásunkban vita a táborokat szervező Hallgatói Önkormányzatok illetve a Nőkért Egyesület vezetője között.

Magyarul Balóval 15-06-03

Magyarul Balóval: FIFA: egyhetes futball-földrengés, amelynek utórengései súlyosak lesznek. Négy éves nyomozómunka után ma egy hete a svájci és az amerikai hatóságok korrupció, csalás és zsarolás gyanújával őrizetbe vették a FIFA néhány vezetőjét. Ám két nappal később újraválasztották a FIFA svájci elnökét, aki tegnap mégis lemondott tisztségéről. Mi történik?

Magyarul Balóval 15-06-02

Magyarul Balóval: Ön mit gondol a magyar bíróságokról? Bízik bennük? Igazságosak? Tiszteletben tartják Önt? Tény, hogy a folyamatban maradó perek száma csökken, de sok nagy ügy máig lezáratlan. A bírói vezetés szerint egyre gyorsabb, az érintettek szerint még mindig nagyon lassú az igazságszolgáltatás. Mit kaphat az állampolgár a bírósági reformtól? - kérdezzük Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét.

Magyarul Balóval 15-06-01

Magyarul Balóval: Az elejéről kell újrakezdeni Biszku Béla perét a Fővárosi Ítélőtábla mai döntése miatt. A 94 éves Biszku ezzel alighanem megúszta a büntetést. Amúgy mit nyer a társadalom azzal, ha bűnei után sok évvel elítélnek valakit akár náci, akár kommunista bűnökért? A rendszerváltozás egyik nagy kérdése: kell vagy nem kell visszamenőleges igazságszolgáltatás?

Magyarul Balóval 15-05-29

Magyarul Balóval: Hívő és zsidó a Cannes-i nagydíjas Saul fia főszereplője, Röhrig Géza. A haláltáborban, a pokol poklában játszódó filmben inkább az arcával és a szemével beszél, mint a hangjával: élt Párizsban, rockzenekart alapított Budapesten, lengyel irodalmat és filmrendezést tanult, most New Yorkban él, tanít, verseket ír, első regényén dolgozik és 48 éves korában voltaképpen véletlenül lett ünnepelt színész.

Magyarul Balóval 15-05-28

Magyarul Balóval: 9 férfi, három nő. Pályázatot nyertek. Eddig külföldön dolgoztak, szeptembertől itthon kutatnak. Az akadémia versenyprogramot működtet, hogy a tehetséges tudósok maradjanak itthon, vagy, ha már elmentek, jöjjenek haza. Vendégünk két idei győztes: Pásztor Gabriella háromgyerekes fizikus Genfből érkezik. Hangya Balázs agykutató egy amerikai kutatóintézettől búcsúzik Budapestért.

Magyarul Balóval 15-05-27

Magyarul Balóval: Munkahelyek megszüntetésére is használja a kormány a közfoglalkoztatást, amit viszont bírálói csapdahelyzetnek tartanak, mert lényegében nincs belőle visszaút a munkaerőpiacra. A kormány nem tekinti tartós megoldásnak, mégis egyre többet, százmilliárdokat költ rá. Idén 200 ezer embert érint. Miért? Meghallgatjuk a felelős államtitkárt, utána két szakembert.

Magyarul Balóval 15-05-26

Magyarul Balóval: Siker vagy csőd a kormány gazdaságpolitikája? Szélsőségesen ellentmondó vélemények. A gazdaság nő, a munkanélküliség csökken, nincs infláció. De van korrupció, kiszámíthatatlanság, kivándorlás és kétséges közmunka. Van még nyoma a 2008-as válságnak? Fenntartható az úgynevezett unortodox, tehát nem hagyományos politika? Mi a véleménye egy volt gazdasági miniszternek, Chikán Attila egyetemi tanárnak?

Magyarul Balóval 15-05-22

Magyarul Balóval: Ön tudja, mit jelent az elszámolás kifejezés? Akkor Ön vélhetően devizahiteles. A bankok szerint Ön elégedett, mert törlesztőrészletei csökkentek a forintosítás miatt, a felmérések szerint viszont Ön elégedetlen és dühös, mert jóval több pénzre számított. Mi az igazság? Rendeződött az adósok helyzete, vagy újabb mentőcsomagokra lesz szükség?

Magyarul Balóval 15-05-21

Magyarul Balóval: A gyerek védtelen. Ha úgy adódik, a családjától is csak az állam védheti meg őt. Tavaly 4415 gyereket vettek el a családjától. Otthonba vagy nevelőszülőkhöz kerültek. Ám a gyerekvédelmi rendszer szereplői között nincs érdemi együttműködés. És a rendszerben régóta nincs több pénz. Segít mindezen a szabályozás tervezett változtatása? Kérdezzük az államtitkárt és szakértőket.

Magyarul Balóval 15-05-20

Magyarul Balóval: Tudja, hogy szervezete ellenáll a gyógyító antibiotikumoknak? Egy 40 éves magyar biológus erre keres megoldást azzal, hogy kombinálja őket. Ezért kapta most – legfiatalabbként - a legrangosabb magyar tudományos díjat. És: ön engedné, hogy beleszóljanak családi pénzügyeibe, ha cserébe csökkennének adósságai? Ez lenne a családi csődvédelem, amelyet nemsokára bevezetnének.

Magyarul Balóval 15-05-19

Magyarul Balóval: A magyar gazdaság, a bérek és a fogyasztás is nő. Mégis: a szegények száma alig-alig változik. A szegény felnőttek száma ugyan némileg csökken, mivel egyre többen vannak közülük legalább évente néhány hónapig közmunkán - ugyanakkor, ami sokkoló és nemzetközileg párját ritkító: Magyarországon egyre több a szegénységtől szenvedő gyerek. Ma esti témánk a szegénység.

Magyarul Balóval 15-05-18

Magyarul Balóval: Mire költi pénzünket az állam jövőre? Erre a most elkészült költségvetés válaszol. Ki csinálja? Hogyan? Ki és milyen alapon dönt a fontossági sorrendről? Mi az oka annak, hogy az oktatásra és a kórházakra szánt, sokszorosan elégtelennek bizonyult összegeket jövőre alig-alig emelik, illetve csökkentik? Kérdezzük mindezt Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől.

Magyarul Balóval 15-05-15

Magyarul Balóval: Európa több mint 1 millió polgára aláírta, hogy minden állatkísérletet tiltsanak be. Az ilyen kísérleteket most szigorú szabályokkal engedik. Az aláírók szerint vannak más módszerek, hogy ne az állatok szenvedjenek. A kutatók szerint egy ilyen tilalom megállítaná az európai tudományt és az állatkísérleteket más földrészeken folytatnák.

Magyarul Balóval 15-05-14

Magyarul Balóval: Keveset tudunk arról, mire, miért és hogyan költi az állam a pénzünket, amikor a nevünkben szolgáltatást vagy beruházást vesz. Ez a közbeszerzés, évente több pénzért, mint amennyit oktatásra vagy egészségügyre költ az ország. Szakértők szerint a közbeszerzés egyenlő korrupció, ezért az állam most minimális vitaidővel – új közbeszerzési törvényt javasol. Ami átláthatóbbá teszi a rendszert?

Magyarul Balóval 15-05-13

Magyarul Balóval: Ön tudatosan dönt a pénzéről? Már ha van. A lakosság egészének van összesen majdnem 30 ezermilliárd forint, egy teljes évi nemzeti össztermék. Háromrészes sorozatunk befejező része: mit csináljon a pénzével? Tegye félre időskorára? Költse biztosításra? Hagyja bankban? Nyisson számlát külföldön? Tőzsdézzen? Vegyen ingatlant? Mi mást? Elmondják a szakértők.

Magyarul Balóval 15-05-12

Magyarul Balóval: Ki fizeti a jövő nyugdíjasait? Ön is annak a többségnek a része, amely aggódik, hogy esetleg nélkülözni fog nyugdíjasként? Ha sok fiatal kivándorol, ha oly sok gyerek nem születik meg, tehát az ország öregszik, ön csak magára számíthat: sorozatunk második részében szakértőket kérdezünk, mikortól és mennyit kell félretennünk ahhoz, hogy ne szegényedjünk el nyugdíjas éveinkben.

Magyarul Balóval 15-05-11

Magyarul Balóval: Van, akit már érint, s arra kíváncsi, mikor kapja, mennyit és – meddig…s van, akit előbb-utóbb érinteni fog: kétrészes sorozatunk első része a nyugdíjrendszerről. Meddig bírja a mostani? Hozzá kell-e nyúlni? Hogyan alakulnak a nyugdíjak? Csökkenteni kellene őket? Hiszen: egyre később leszünk nyugdíjasok – de alighanem egyre kevesebb nyugdíjat adhat az állam.

Magyarul Balóval 15-05-08

Magyarul Balóval: Van szerepe az Európában hetven éve véget ért második világháborúnak 2015 világában? Érvényes-e még a győztesek 70 éve létrehozott világrendje? Mit tanult belőle Európa és a világ? Hogyan látják ezt ma Moszkvában? Vannak-e még titkos iratok, amelyek megváltoztathatják a történelmet? A stúdióban történészek: Pók Attila és Sz. Bíró Zoltán.

Magyarul Balóval 15-05-07

Magyarul Balóval: A legsikeresebb magyar autóversenyző már másodszor nyert futamot a Hungaroringen, pedig nem gyári csapat áll mögötte. Vendégünk lesz Michelisz Norbert. Aztán: Kokainbotrány - két klasszis kajakos szervezetében kokainnyomokat talált egy edzőtábori rutinvizsgálat. Nevük kitudódott és törvénysértően nyilvánosságra került, elvették támogatásukat, és noha feljelentés nincs, a rendőrség is érdeklődik.

Magyarul Balóval 15-05-06

Magyarul Balóval: Mivel Angliában több százezer magyar él, kell, hogy érdekeljen minket az utóbbi évtizedek legszorosabbnak tartott brit választása - május hetedikén. A főszereplők, a nyilvánosság minden eszközével zajló kampány, a témák és a tétek az Egyesült Királyság, Európa és Magyarország szempontjából – megbeszéljük a Financial Times budapesti tudósítójával, Andrew Byrnnel.

Magyarul Balóval 15-05-05

Magyarul Balóval: Sikeres vállalkozók, egyikük egy miskolci panellakásból indult, közgazdász lett, tanácsadóként bejárta a világot és ma egy óra alatt keres annyit, mint első havi fizetése volt. Másikuk Budapesten, később Bécsben is bevezetett egy új irodatípust, az úgynevezett co-working-et. Karriert csináltak, fiatalok, szemtelenül sokat keresnek és nők.

Magyarul Balóval 15-05-04

Magyarul Balóval: Halálbüntetés. A miniszterelnök előbb napirenden tartásra javasolta, és még mindig megvitathatónak tartja, de bevezetéséről nincs szó. Megvitatható a halálbüntetés ma? Szakértőket kérdezünk. És: Tízéves a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, amelynek célja, hogy a megmaradó, de még fogyasztható élelmiszer eljusson a rászorulókhoz és ne a kukába kerüljön.

Magyarul Balóval 15-04-30

Magyarul Balóval: Ön főz? Ha igen, hol vásárol hozzá? Jár étterembe? Milyenbe? Ön is úgy érzi, hogy Magyarországon gasztroforradalom van? Az mi? Jobban főzünk? Jobb alapanyagokat veszünk? Többször járunk étterembe? Finomabbakat eszünk? Jobb a választék? A street foodtól a csúcséttermekig. Itt lesznek a gasztroforradalom képviselői: Mautner Zsófia, Molnár B. Tamás és Bíró Lajos.

Magyarul Balóval 15-04-29

Magyarul Balóval: Az állam ugyan nem, de egyház megteheti, hogy elkülöníti a cigány gyerekeket egy iskolába. Ezt mondja a Kúria egy múlt heti ítélete egy nyíregyházi iskoláról. A kormány szerint ez nem kirekesztés, hanem felzárkóztatás. Szakértők szerint az így nevelkedő gyerekek helyrehozhatatlanul kiszakadnak a társadalomból. Vita a szegregált iskolát fenntartó egyház és a pert indító alapítvány képviselője között.

Magyarul Balóval 15-04-28

Magyarul Balóval: Egyetért Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség? - kérdezi 11 másik kérdéssel együtt a kormány a választókat egymilliárd forintért egy nemzeti konzultáció jegyében. Az MSZP demagógiáról beszél és másik 12 kérdést ajánl. Kósa Lajos és Harangozó Tamás vitája.

Magyarul Balóval 15-04-27

Magyarul Balóval: A nyomorúságos orvosfizetésekre régen sem volt, ma sincs válasza a magyar államnak. Az idő múlásával az orvosbéreket többszörösükre kellene emelni. De ami tegnap nem ment, holnap még nehezebb. A kerülőút: egy terv enyhítene a hálapénz elfogadásának tilalmán. Így évi néhány milliárddal több jutna a kórházi orvosoknak. Mit szólnak ehhez az érintettek?

Magyarul Balóval 15-04-24

Magyarul Balóval: 149 embert rántott magával a halálba egy pilóta, amikor szándékosan hegynek vezette a Germanwings légitársaság gépét ma egy hónapja. Kiderült, hogy nem is repülhetett volna, de ezt eltitkolta. Világszerte téma lett, hogyan ellenőrizzék azokat, akik sok ember életéért felelnek. Magyarországon ki vezethet repülőgépet, villamost, csuklós buszt vagy vonatot?

Magyarul Balóval 15-04-22

Magyarul Balóval: Nemzeti egyetértés helyett kétharmaddal fogadták el az Alaptörvénynek átnevezett, rekordsebességgel készült új alkotmányt négy éve az Országgyűlésben. A kétharmad szerint ez az új Magyarország alapja, bírálói szerint inkább a Fidesz hatalmának beton-alapja. Vita Somodi Bernadett alkotmányjogász és Gulyás Gergely, az országgyűlés alelnöke között.

Magyarul Balóval 15-04-21

Magyarul Balóval: Zűrzavar a felsőoktatási törvény módosítása körül. Előbb azt hallani, hogy a kormány népszerű szakokat szűntetne meg és kivételezett helyzetbe hozná a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet. Tiltakozások, tegnap tüntetés, ma bejelentették, hogy az eredeti tervek egy részét lefújják, de csökkentenék az egyetemek önállóságát. Mit mond az államtitkár és mit az ELTE egyik dékánja?

Magyarul Balóval 15-04-20

Magyarul Balóval: Majdnem ezer afrikai menekült fulladt a Földközi tengerbe vasárnap hajnalban. Ez a sokk talán áttöri az európai közöny falát. Az Unió eddig szinte tétlenül szemlélte a tengeri katasztrófákat, illetve a spanyol és az olasz hatóságok küzdelmét a kiszolgáltatott tömegek befogadására. Szakértőket kérdezünk: a hangzatos nyilatkozatok után mit tehet az Unió?

Magyarul Balóval 15-04-17

Magyarul Balóval: Igazmondás Ukrajnáról. Majdnem egy évig dolgozott Kijevben egy hivatalos magyar megfigyelő egy nemzetközi szervezet képviseletében. Ma beszél először. Tárgy: az ukrán polgárháború közelről: harcok, elcsatolt országrészek, orosz beavatkozás, összeomló gazdaság, belpolitikai zűrzavar, Európa legveszélyesebb konfliktusa belülről.

Magyarul Balóval 15-04-16

Magyarul Balóval: Internetes monstrum, a világ harmadik legértékesebb cége, az Ön mindennapjainak is része. Ingyenes, egyeduralkodó, cserébe adatokat gyűjt szokásairól és személyre szabott reklámokkal bombázza Önt. Ötéves nyomozás után az EU szerdán bejelentette, hogy két versenyjogi eljárást indít az amerikai Google ellen. A gyanú: a cég visszaél piaci fölényével.

Magyarul Balóval 15-04-15

Magyarul Balóval: Kutatók szerint Európában 100-ból 20 gyereket vernek vagy szexuálisan molesztálnak. A molesztálók rendre családtagok vagy ismerősök. És Magyarországon? Sokáig csend. Hallgatás. Az áldozatok lassan írni és beszélni kezdenek. Történeteikből maratoni felolvasást rendeztek kedden Budapesten. Részletek és szakértők a stúdióban.

Magyarul Balóval 15-04-14

Magyarul Balóval: Romagyilkosságok. Hat halott, két maradandó sérült. Négy évvel később négy vádlott, három életfogytiglani ítélet. Fellebbezések és tisztázatlan kérdések. Holnap kezdődik a másodfokú tárgyalás. A stúdióban az elsőrendű vádlott illetve az áldozatok családjainak védője. ÉS: Készült film, színdarab és könyv. De tanult-e valamit a társadalom?

Magyarul Balóval 15-04-13

Magyarul Balóval: Hárompárti vita - tárgy: Tapolca, vasárnap. A Jobbik megszerezte első egyéni képviselői mandátumát. Tíz választásra jogosultból csak négyen szavaztak. Városok: Tapolca a Jobbiké, Sümeg a Fideszé, Ajka a szocialistáké. A stúdióban: Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke és Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese.

Magyarul Balóval 15-04-10

Magyarul Balóval: Csikszeredáról indult, magyar állampolgár lett, a tavalyi téli olimpián lesiklásban hetedik, idén egy világkupa versenyen harmadik, de Miklós Edit ennél is feljebb szeretne lépni a dobogókon. És: Mi fenyegeti az évi 45 milliárdos forgalmú könyves szakmát? Csődközeli helyzetek, egyre többen a neten vesznek könyvet – természetes piaci átrendeződés?

Magyarul Balóval 15-04-09

Magyarul Balóval: Kréta kell? Írjon kérvényt! Hiába. Ahogyan egészségügyre, úgy közoktatásra is rendre egyre kevesebbet költ Magyarország. Túlközpontosított rendszer, túlterhelt és túlellenőrzött pedagógusok túlórapénz nélkül. Gyengülő eredmények, biflázás. Viták az oktatás minőségéről, a tankönyvekről, a pedagógusbérekről. De akkor miért beszél sikerekről az államtitkár?

Magyarul Balóval 15-04-08

Magyarul Balóval: Rendszerváltás vagy rendszerváltozás? Ma 25 éve nyerte meg az azóta eltűnt Magyar Demokrata Fórum az első szabad választásokat az azóta ugyancsak eltűnt Szabad Demokraták Szövetsége előtt. Az akkor megválasztott országgyűlés célja: demokrácia, működő piacgazdaság és többpártrendszer. Mire emlékszik a két eltűnt párt egy-egy politikusa?

Magyarul Balóval 15-04-07

Magyarul Balóval: Rabszolgaság Magyarországon. 36 ezer fogvatartott, meglehet sokkal több kizsákmányolt, megalázott honfitársunk: koldulásra, munkára, prostitúcióra kényszerített nők, férfiak, sőt, gyerekek is. Köztünk élnek, évről-évre többen vannak. Nemhogy kiszabadítani, megtalálni is nehéz őket. Mit mond egy új kézikönyv szerkesztője és egy szigorúan titkos védett ház vezetője?

Magyarul Balóval 15-04-03

Magyarul Balóval: Sikeres kereskedő, aki könyvkiadásba és -terjesztésbe kezdett, utóbb sok tucat üzletből álló láncot épített, és a magyar könyvpiac jó harmada az övé. Ám a növekedés elakadt. Baj van: csődeljárás, végrehajtás, felszámolás. Ha a sokmilliárdos tartozással adós Matyi Dezső cégbirodalma összeomlik, abba beleremeg az egész könyvszakma.

Magyarul Balóval 15-04-02

Magyarul Balóval: Az államtitkár szerint átalakítják a kórházi rendszert, de intézményt nem zárnak be. A tartozásokat ugyan átvállalja a kormány, cserébe nem lehet újabb. Lehet a kórház több műtétre képes, de tartani kell a jelenlegi korlátokat. Igaz, a műtétekért járó pénzt megemelnék. Mi lesz mindebből sokkal több pénz nélkül, kérdezzük Sinkó Eszter közgazdászt és Rácz Jenő kórházigazgatót.

Magyarul Balóval 15-04-01

Magyarul Balóval: Mit szól ahhoz a kitüntetett Csányi Sándor, hogy Lázár János, a miniszterelnökség vezetője nem ért egyet a kitüntetéssel? Az OTP elnökével a brókerbotrányról, s hogy emiatt mekkora kár érheti a bankot, a magyar bankrendszer helyzetéről, mezőgazdasági vállalkozásairól és ezek uniós támogatásának csökkentéséről – és arról, hogy az európai futballszövetség egyik vezetője lett.

Magyarul Balóval 15-03-31

Magyarul Balóval: Közpénzt a legszegényebbeknek. A kormány azt mondja, segélyt csak munkáért ad. Zugló önkormányzata ezzel szemben eldöntötte, nincstelenek márpedig nem lesznek. Mindenkinek jár legalább 26 ezer forintnyi havi jövedelem, amit az önkormányzat - új adók nélkül - a saját költségvetéséből fizet. Modell lehet? Megbeszéljük Zugló és Gödöllő polgármesterével.

Magyarul Balóval 15-03-30

Magyarul Balóval: Kiadtak vagy 150 milliárd forintnyi fiktív kötvényt. Miért nem vették észre mindezt a könyvvizsgálók? Az összeomlott cégek mindegyikét évente ellenőrizték – ezek szerint hiába. A Fidesz elvenné a most érintett könyvvizsgálók vagyonát, a Nemzeti Bank újabban szeretné maga felügyelni őket a kormány helyett. Mit mond a szakmai kamara elnöke?

Állapotos Andreas Lubitz barátnője?

Óvári Helga a múlt heti Germanwings tragédia után két nappal utazott a légitársasággal. Csütörtökön érkezett Budapestre, azt mondja, érezhető volt, hogy nem csak az utasokat, de a pilótákat is megrázta a tragédia.
 

Magyarul Balóval 15-03-27

Magyarul Balóval: Kártalanítják-e a 30 ezer Quaestor-kötvényest? Mitől függ? Honnan lesz erre százmilliárdos nagyságrendű pénz? Megkérdezzük a Befektetővédelmi Alap vezetőjétől. Aztán: mivel a kormányt lényegében bennfentes kereskedelemmel vádolják a közpénzek kimentése után, felmerül, hogy mi a bennfentes kereskedelem. Erről kérdezzük dr. Bócz Endre korábbi fővárosi főügyészt.

Magyarul Balóval 15-03-26

Magyarul Balóval: Át lehet alakítani a kórházi rendszert, jöhet az életpályamodell, röghöz köthetik az orvosokat, de mindettől nem várható javulás: az államnak sokkal, sokkal több pénzt kell költenie az egészségügyre, mert a gyógyításra fordított állami pénz értéke sok éve csökken. De mi magunk egyre többet kényszerülünk fizetni. A Magyarul Balóval vendége Zombor Gábor államtitkár.

Magyarul Balóval 15-03-25

Magyarul Balóval: Ön olvas szépirodalmat? Ha igen, nincs egyedül, de társai fogynak. Vajon miért? Új szemlélet kell, több olvasó? Marketing vagy minőségi gondok vannak? Baló György Nyáry Krisztiánnal és Radnóti Sándorral keresi a kérdésekre a választ.

Magyarul Balóval 15-03-24

Magyarul Balóval: Most állattartók állítják, hogy elveszik eddig bérelt földjeiket és olyanoknak adják őket, akiknek egyáltalán nincs vagy alig van állatuk. A kormányzat minél több gazdát akar földhöz juttatni. A valóságban - mondják a tiltakozók - kivételezett gazdák - vagy nem is gazdák - jutnak egyre több földhöz. A magyar állami föld jövőjéről Bitay Márton államtitkárral.

Magyarul Balóval 15-03-23

Magyarul Balóval: Lusta és pazarló görögök vagy túl szigorú németek? Két világ pénzügyi csatája. Kapnak-e újabb halasztást a görögök Merkel kancellár és Tsipras miniszterelnök mai találkozója után? Meddig tart a németek türelme és fizetési hajlandósága? Marad-e az euró Görögországban? Hány megszorítást bír még el a görög társadalom? Szakértők vitája.

Magyarul Balóval 15-03-20

Magyarul Balóval: Lehet hinni abban, hogy ha valami mérgezi a szervezetünket, akkor ugyanez az anyag nagyon kis mennyiségben gyógyító? Segít, vagy csak nem árt? Sok ezer féle készítmény vény nélkül kapható, több százezren hisznek benne és használják, évente milliárdokat költünk rá: megéri?

Magyarul Balóval 15-03-19

Magyarul Balóval: Egyre kevesebb hallgató és egyre kevesebb pénz az egyetemeken. Amúgy a gimnáziumokban is. Sok tehetség külföldön tanul. Szakok megszűntetéséről is hallani. 5 év – 5 terv a felsőoktatásról. A legújabb Palkovics László államtitkáré, aki műszaki akadémikus és teljesítményelvűvé tenné a felsőoktatást. Hogyan? Miből? Kivel? Mikorra? Mi köze a munkaerőpiacnak az egyetemhez?

Magyarul Balóval 15-03-18

Magyarul Balóval: Miért igen, miért nem? A kormányt támogató Fidesz nevében Kósa Lajos ügyvezető alelnök, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke és a javaslatot ellenző LMP nevében Schiffer András társelnök volt a vendégünk.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való