KERESÉS search-close

gyámhivatal

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gyámhivatal"

Magához venné, de nem engedik

Elutasította egy védőnő kérelmét a Komárom-Esztergom megyei kormányhivatal, aki a családjába akart fogadni egy félárva kisfiút. Erről elsőként a HVG írt. Bár korábban a gyámhivatal alkalmasnak találta erre, és a gyerek vér szerinti anyja is azt szeretné, ha a védőnő nevelné a fiát, a kérést etikai okokra hivatkozva utasította el a hivatal. A védőnő nem érti miért került hátrányba a munkája miatt.

Előző rész (2017. május 05.)

Ramóna Joe és Barbi nyakára küldi a gyámhivatalt. Bécy felbukkan a lakóhajón, hogy ideiglenesen ott raktározzon el egy titkos tartalmú rejtélyes ládát. Alexa már egy ideje csetel egy pasival, aki randevúra hívja.

Következő rész (2017. május 05.)

Ramóna Joe és Barbi nyakára küldi a gyámhivatalt. Bécy felbukkan a lakóhajón, hogy ideiglenesen ott raktározzon el egy titkos tartalmú rejtélyes ládát. Alexa már egy ideje csetel egy pasival, aki randevúra hívja.

Damu is megszólalt!


szerző:
2017.01.20. 17:25
Damu is megszólalt!

Nem enyhül a szembenállás a Damu családban Maya felnevelésével kapcsolatban. Damu Rolandék hónapokkal ezelőtt közösen eldöntötték, hogy a színész lányát, annak édesanyjával, nővérével és anyósával közösen fogják felnevelni. Damu Rolandnál azonban megváltozott valami: karácsonykor súlyos vitája volt az anyósával. Ünnepelni vitte volna el a kicsit taxival, de egy ordítozó, és Damu szerint ittas nagymama fogadta őket. Utóbbi állítólag azt hitte, újságírók érkeztek, ezért volt ingerült. A színészt viszont annyira meghökkentette az eset, hogy feljelentést tett a gyámhivatalnál. Úgy fogalmazott, nem szeretné, ha alkoholtól bűzlő emberek között nőne fel kislánya.

A fiú, aki pert nyert az állami gépezet ellen

Leon egy állami gondozott fiú, akinek elege lett. Éveken át megalázták. Volt, hogy kilógatták a harmadikról az ablakon, visszatartották a zsebpénzét, nem engedték kimenőre vagy víz alá nyomták a fejét. Mindezt a nevelői. Úgy döntött megharcol a jogaiért. Igaz emiatt meg csúfolták. Viszont igaza volt, és pert nyert az állami gépezet ellen.

Verte és terrorizálta a gyerekeit az apa

Rendszeresen verte és terrorizálta gyermekeit a gyanú szerint egy apa a Pest megyei Farmoson. Ha a két gyerek sírt, felhangosította a tévét, hogy a szomszédok ne hallják, mi történik náluk. Az utcában lakók azonban értesítették a gyámhivatalt. A férfi ellen kiskorú veszélyeztetése miatt indult nyomozás. Az ügyészség a napokban vádat emelt. Börtönbüntetést kérnek az apára.

Ha kijavítják a házukat, visszakapják a gyerekeiket

Rokonokhoz került egy baranyai pár öt gyereke, mert életveszélyes a házuk. A gyerekek sorsáról a gyámhivatal döntött. A szülőknek nem volt pénzük, hogy felújítsák a Besencén lévő házukat. Most két évet kaptak, hogy rendbe tegyék az otthonukat, különben állami gondozásba kerülnek a gyerekek. Máris többen segítenek.

Kameránk előtt vették el az unokáit

Vigasztalhatatlan gyerekek, könnyek és fájdalom – hétfő délelőtt a gyámhivatal elvette az unokáit annak a nagymamának, akinek lányát meggyilkolták másfél éve. A konyári asszony azóta nevelte lánya gyerekeit. A 4 éves kisfiú és a 7 éves kislány az utolsó pillanatig kétségbeesetten kapaszkodott a nagymamájukba. Édesanyjukat a vád szerint az apjuk ölte meg, ő most is előzetesben van, mindent beismert. A gyilkossággal vádolt apa 60 éves nővérét jelölték ki a gyerekek gyámjának. Megrázó tudósítás!

Leváltások az éhen halt kislány ügye miatt

Leváltották a gyöngyösi gyámhivatal és a helyi gyermekjóléti szolgálat két vezetőjét, két családgondozónak pedig fegyelmit adtak a másfél éves gyöngyösi kislány halála miatt. Most fejeződött be a kormányhivatal vizsgálata. A kislány egy hónapja éhenhalt, pedig a családot elvileg évek óta figyelték a gyermekvédelmi szervezetek.

Elhanyagolták a gyerekeiket, bíróság elé állnak

Elhanyagolt, piszkos ruhában jártak, tetves volt a hajuk, nem voltak játékai, szüleik nem figyeltek oda rájuk - ezért emelt vádat az ügyészség azoknak az esztergomi gyerekeknek szülei ellen, akiktől elvették négy gyereküket.

Pszichiátrián kezelték a gyilkos anyát

Alkoholproblémái miatt többször is az egyik budapesti pszichiátrián kezelték a gyermekét megölő asszonyt - erről a kórházban nyilatkoztak Híradónknak. A kórház azonban nem értesítette a gyámhivatalt, mert akkor még nem volt kötelező. Korábban az egyik budai gyámhivatal foglalkozott a családdal, de miután a szülők közjegyző előtt megegyeztek a gyerek elhelyezéséről, lezárták az ügyet. Ám az asszony zűrös ügyei ezután sem rendeződtek.

Megszökött újszülöttjével a kórházból

Megszökött egy újszülöttel az édesanyja a győri kórházból vasárnap. A csecsemőt az asszony úgy vitte el, hogy tudta a gyámhivatalnál eljárás folyik azért, hogy ideiglenesen kiemeljék a kislányt a családból. Az RTL Híradó információi szerint a nőnek van hat másik gyereke is, egyiket sem nevelheti.

Kettős halál egy anya és egy apa konfliktusában

Féléves babájukat az apa a negyedik emeletről kidobja, majd utána ugrik. A férfi korábban már többször is fenyegette a nőt, ezért egyszer már le is tartóztatták, de a bíróság elengedte. Mi mindent lehetne, és kellene tennie a családsegítőnek, a gyámhivatalnak és a rendőrségnek is azért, hogy akit erőszak fenyeget, azonnali és hatékony segítséget kaphasson?

Milyen esetekben veszik el a szülőktől a gyereket?

Milyen esetekben és hogyan vetődhet fel a kérdés, hogy egy szülőtől elvegyék a gyermekét? Mikor küld felügyelőt egy családhoz a gyámhivatal? Radoszáv Miklós, gyermekvédelmi szakértő válaszolt a kérdésekre.

Házon kívül 13-09-18


szerző:
2013.09.18. 23:20
Házon kívül 13-09-18

Házon kívül: Munka nélkül - Mi lett az egykori trafiktulajdonosokkal? Működik - Otthont is kaptak és az iskolát sem kellett bezárni. Közös fedél - Egy család élete, egy házban az ellenséggel.

Fókusz 12-10-03


szerző:
2012.10.03. 20:50
Fókusz 12-10-03

Fókusz: Kiderül a titok! - Kik segítenek a mentoroknak a show eddigi legnehezebb pillanatában? Újabb fordulat - Pákó már a hivatalokkal is háborúzik. A Fókusz kamerája előtt harcol tovább gyermekéért. Vészhelyzet élőben - Bűnözők, akiket ipari kamera vagy mobiltelefon buktatott le. Jönnek a legképtelenebb rablások és menekülések!

Pákónál betelt a pohár


szerző:
2012.10.03. 19:00
Pákónál betelt a pohár

Nem elég, hogy nem láthatja gyermekét már több mint egy éve, Pákónak most még a gyámhivatallal is meggyűlt a baja. A Lapite család drámája már 2011 nyarán elkezdődött: Pákó felesége elköltözött, és Bencét is magával vitte.

Házon kívül 12-01-31


szerző:
2012.01.31. 22:45
Házon kívül 12-01-31

Házon kívül: Egy évtizede az ország egyik leggazdagabb embere építtetett egy kastélyt. Miért lett átok a csodás épület? - Visszafordítható-e a Tóth család lecsúszása? Pénzügyi tanácsadóval együtt mentünk vissza a négygyerekes gyáli családhoz, akiknél két hete jártunk már. - Miért bujkál egy fiatal nagymama és 10 hónapos unokája? Félnek a rendőrségtől, a gyámhivataltól és attól, hogy nem maradhat a szüleivel a kis Lola.

Egyre több kisbabát hagynak el


szerző:
2011.09.14. 18:08
Egyre több kisbabát hagynak el

Egyre több újszülöttet hagynak a miskolci megyei kórház szülészeti osztályán. A háttérben a szegénység áll.

Magyar-román papás-mamás kálvária

Egy nagykanizsai család három éve küzd azért, hogy a hatóságok elismerjék: nem az asszony román állampolgárságú volt férje a gyermek apja.

Képzelt apát kerestetnek Boros Krisztával

A Házon kívül műsorvezetője egyedül neveli kisfiát, és egy gyámhivatali levél nemrég arra kötelezte, hogy ha az igazit nem nevezi meg, találjon ki egy elképzelt apukát.

Házon kívül 11-01-13


szerző:
2011.01.13. 23:45
Házon kívül 11-01-13

Házon kívül: Képzelt apát kerestetnek a Házon kívül műsorvezetőjével. - Nincs pénz fűtőre, nincs pénz konyhás nénire: rengeteg közmunkás került az utcára. - Változtak a rádiós szabályok, hogy helyzetbe hozzák a magyar zenekarokat, de a tartalom a zenei szerkesztőkön múlik majd.

Hibázott a gyámhivatal a kitoloncolásoknál

Az alkotmányt is megsértette a gyámhivatal, amikor Magyarországon született külföldi állampolgárságú gyerekeket toloncolt ki.

Több eljárás indul a gázoló nő ellen

A gyámhivatal is vizsgálja az ittasan, forgalommal szemben vezető anyuka ügyét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való