KERESÉS search-close

gluténmentes

36 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gluténmentes"

Balogh Levente szerint a Mentes nem alkalmas a gépiesítésre

Balogh Levente és Balogh Péter kiértékelték a Mentest prezentálók pitchét. Extra videónkból kiderül, hogy mit gondol a két befektető a vállalkozásról!

Az egyik befektető hoppon maradt a Cápák között utolsó részében!

Zsolt és László úgy döntöttek, hogy csak az egyik Cápa ajánlatát fogadják el. Vajon Apró Anna vagy Fehér Gyula ajánlata volt szimpatikusabb számukra? Nézd meg a Cápák között 9. adását az RTL Moston!

A Mentes bebizonyította, hogy a glutén-, laktóz- és cukormentes sütemények is ugyanolyan finomak!

A K&H Cápák között különdíjának jelöltjei, Oltványi Zsolt és Sebestyén László a lemondások nélküli cukrászsütemények mesterei. 60 millió forintot kértek a befektetőktől 20% tulajdonrészért cserébe. A Cápák között 9. adását ide kattintva tudod visszanézni!

D. Tóth András szerint a nővére jobban főz, de most ő is megcsillogtatta tehetségét a konyhában!

A Kifőzde vendége ezúttal a Fókusz műsorvezetője volt, aki az ínycsiklandó gluténmentes muffin készítése közben mesélt a gyermekkori álmairól, arról, hogyan lett belőle tévés, a testvérével való kapcsolatáról és a konyhához fűződő tapasztalatairól.

Reggeli 2017-09-25


szerző:
2017.09.25. 07:15
Íme a gluténmentes konyha rejtelmei!

A konyha az egyik kedvenc területe Valkó Eszternek, ráadásul imád segíteni, ezért meglátogatta egy kedves ismerősét, akivel gluténmentes ételek sorát készítette el. De vajon mire kell odafigyelni egy olyan konyhában, ahol lisztmentes finomságok készülnek?

Tej, glutén és cukormentes édességek

Manapság egyre több modern cukrászda pultjain megtalálhatjuk a glutén, a tej- és a tojásmentes termékeket. Lássuk a részleteket!

Ételérzékenység: népbetegség?

Régen tejet vettünk és kenyeret. Ma – meglehet egyre többen – laktózmentes, vagy éppen rizstejet veszünk és gluténmentes kenyeret. Mi ez? Divat vagy civilizációs népbetegség az ételallergia és az ételérzékenység?
 

Gluténmentes édességek lelkünk kényeztetéséért

Sokszor dilemmát okoz, hogy ártunk vagy használunk szervezetünknek a süteményekkel, habár a lelkemnek biztos, hogy jól esik. Íme az egészséges finomságok!

Gábor kivágta magát a desszert-főétel fiaskóból

Noha, a zsűri jelezte, hogy gluténmentes főételeket kell készíteni az első feladatban, a liszteket látva Gábor rögtön egy édességetképzelt el a tányérján. Ennek megfelelően válogatott a Piactéren, azonban amikor nekikezdett volna az étel elkészítésének, Zé még épp idejében figyelmeztette: főételt kell készíteni, a desszertet nem fogadják el.

Péter magabiztosan akart berobbani az ötös fogat mellett

Az új versenyző, Péter magabiztosan közelítette meg az első feladatot és egy mexikói ételt készített. Amikor Zé odament hozzá, hogy egy kicsit kikérdezze, kiderült, Péter mindenképpen az előnyre hajt.

Zsolt végtelen küzdelmet folytatott a gluténmentes lisztekkel

Zsolt egyszerre többféle gluténmentes liszttel is próbálkozott: először a tökmagliszt, majd a kókuszliszt fogott ki rajta. Azonban nem adta fel, és az utolsó percig küzdött, hogy feltehessen valamit a tányérjára.

A séf zseniálisnak nevezte Ottilia gluténmentes ételét

A séf értékelte Ottilia kreativitását és a szépen kiválogatott alapanyagait. A tálalásban ugyan volt olyan részlet, amivel nem értett egyet, azonban a séf nagyon megdicsérte Ottilia gluténmentes főételét.

Kóstolás: vajon hogyan ízlettek a zsűrinek a gluténmentes ételek?

Óriási küzdelmet folytattak a versenyzők a gluténmentes főételeikkel, azonban az idő lejártável mindenkinek be kellett mutatnia a zsűrinek, hogy mit alkotott.

Így értékelte a zsűri a gluténmentes ételeket

A gluténmentes feladat arra mindenképpen felhívta a figyelmet, hogy meg kell tanulni, melyik lisztet, mire érdemes használni. A versenyzők óriási küzdelmet folytattak a pultjaikban. A kérdés az, ki volt a legjobb közülük?

Máktésztás csirke avokádóval

Kriszti az első feladatban egy nagyon ízletes csirkét és avokádókrémet vitt a zsűri elé, azonban a feladat fő eleme, a gluténmentes elem nem sikerült.

Gesztenyetésztás rakott zöldség fehérboros mártással

Ottilia csupa pozitív kritikát kapott az első feladatban, a séf zseniálisnak nevezte az ételét. Ennek megfelelően ő nyerte az előnyt, így a második főzést már a galériáról nézhette végig.

Papardelle zsályás sütőtökkrémmel

Márk egyrészt dicséretet kapott a zsűritől, hiszen egyszerű, ámde klasszikus ételt készített az első feladatban. Azonban a gluténmentes tésztáján érződött, hogy arra számított, olyan lesz, mintha normális liszttel dolgozott volna.

Mexikói hús gluténmentes tortilla rudakkal

Péter új versenyzőként már az első feladatban bizonyítani akart, azonban sem a tálalás, sem az ízek nem nyerték el a zsűri tetszését.

Tojáskrémes gluténmentes palacsinta, baconnel és sajtchipssel

Noha, Gábor először egy édességnek indult neki az első feladatban, Zé még idejében figyelmeztette, hogy változtasson. A sós palacsinta végül pozitív fogadtatást kapott, a zsűrinek tetszett az utólag kitalált koncepciója.

Kókuszos marha


szerző:
2016.09.28. 20:10
Kókuszos marha

Zsolt iszonyatos küzdelmet vívott a gluténmentes lisztekkel, azonban az utolsó pillanatban tálalt kókuszos tészta a zsűri szerint egyáltalán nem passzolt a marha raguhoz.

Esküvői torta glutén- és laktózmentesen

Sajnos egyre több embert érintenek az ételallergiák. Nyakunkon az esküvőszezon, és talán az egyik legkardinálisabb kérdés ilyenkor az, hogy milyen legyen a torta. Főleg, ha a nászpár egyik tagja érzékeny bizonyos összetevőkre. De aggodalomra semmi ok, van megoldás!

Édességek glutén nélkül

Kiderül, hogyan lehet egészséges finomságokat készíteni, méghozzá gluténmentesen. Ez azért fontos, mert már az is bebizonyosodott, hogy egyre több embernél fáradékonyságot okoz.

"Túrórudi" – "Diórudi"


szerző:
2014.12.10. 13:38

Hozzávalók:

  • A Túrórudihoz 20 dkg kesudió
  • A Diórudihoz 20 dkg mandula, vagy kesu és mandula vegyesen (a képen ez látható), vagy dió
  • 1 dl kókusztejszín
  • Stevia vagy xukor ízlés szerint

10 dkg keserű csokoládé

Beigli – mákos, diós, gesztenyés

Hozzávalók:

  • 6 tojás a tésztába
  • 1 db tojás a tészta kenéséhez
  • 5 evőkanál szezámpehely
  • 10 evőkanál mandulaliszt
  • Paleolit édesítő (stevia és/vagy xukor, porxukor)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 10 dkg jászvaj (ghee) – 2/3-ad rész a töltelékbe, 1/3-ad rész a tészta tetejére
  • 1 dl kókusztej + kevés víz
  • 1 marék mazsola
  • Vanília vagy rumaroma (elhagyható)

Zöldségrúd – bacon vagy sajt bundában

Hozzávalók:

  • 0,5 kg vegyes zöldség
  • 3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors – ízlés szerint
  • 0,5 kg bacon
  • 10 dkg kemény sajt – cheddar vagy parmezán ajánlott

Sonkás pizza


szerző:
2014.12.10. 13:31
Sonkás pizza

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • Pizza forma függő – 15-20 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál nyílgyökér liszt (Lehet más világos színű paleo pellet, kivéve a kókuszliszt!)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 evőkanálnyi reszelt cukkini, vagy uborka a tésztába
  • 2 evőkanál citrom
  • Házi paleo ketchup
  • 2 szál újhagyma
  • Reszelt uborka – 2 evőkanálnyi
  • 10 dkg sonka apróra vágva
  • 5 dkg reszelt Cheddar sajt

Rakott

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0.5 kg vegyes mélyhűtött vegyes zöldséget (karfiol, brokkoli, sárgarépa) főzz kb. 15 percig puhára, ami inkább aldante puhaságot jelentsen
  • Főzz keményre 6 db tojást és karikázd fel
  • 20 dkg kolbászt vágj karikákra és pirítsd meg
  • 2-3 szelet szalonnát bevagdosva szintén süss ropogósra
  • A felsorolta hozzávalókat – sózva, borsozva – keverd össze
  • 1-2 dl magtejfölt is önthetsz a rakottasra, amit természetesen el is hagyhatsz

"Paprikás krumpli" zellerből


szerző:
2014.12.10. 13:27

Hozzávalók:

  • 1 kg zeller
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Néhány gerezd fokhagyma vagy fokhagymapor
  • 1 evőkanál zsír (kacsa-, liba-, vagy sertészsír)
  • Víz
  • Só, őrölt bors, paprika por
  • 1-2 db erős paprika (elhagyható!)
  • Kolbász – opcionális! Nekem sikerült adalékmentes kolbászt vennem a Spar-ban – “Békéscsabai Pároskolbász”-t

Hal - heck, ponty, naphal tojásos bundában

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 0,5 kg –> 3 nagy szelet haldarab –> 6 részre vágva – A képen egyhatod rész látható!
  • Alaposan locsold meg a halszeleteket citromlével és kb. 2 kávéskanál sóval sózd ezt a mennyiséget; hagyd állni a páclében minimum 1 órát
  • Forgasd meg valamilyen világos színű paleo lisztben, én szezámlisztet használtam
  • 2 db egész tojást levegősre verjél fel villával vagy habverővel
  • A lisztezett halat mártsd be a tojásba, majd tűzforró sütőedényben – zsíron – előbb az egyik, majd a másik oldalát süsd meg
  • A sütés maximum – egyik-másik oldal – 5-5′-et fog igénybe venni

Lenmagos kenyér


szerző:
2014.12.10. 13:21
Lenmagos kenyér

Hozzávalók:

  • 15 dkg őrölt lenmag – 7-8 evőkanál (lenmaglisztként is árusítják, de ez nem zsírtalanított!
  • 10 dkg – 5 evőkanál szezámliszt  vagy amaránt liszt (más világos liszt is lehet!)
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 evőkanál só (2 dkg)
  • 1 kávéskanál őrölt köménymag
  • 2 dkg útifűmag héj (lapos evőkanál)
  • Késhegynyi szódabikarbóna
  • Fél citrom leve
  • Víz – kb. 1,5 dl -, de alapvetően annyi, hogy a tészta ruganyos, és nem folyós legyen

Kenyérlapok


szerző:
2014.12.10. 13:20
Kenyérlapok

Egy nagyszerű felfedezésemet osztom meg veletek:

  • A szezámliszt és a makadámdió lisztje – 2:1 arányban, szinte mindig majdnem teljesen azonos eljárással használható kenyérlapok és pogácsák készítésére.

Fűszeres karfiol adalékmentes virslivel

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 1 kg karfiol rózsát főzz puhára, majd leöntve róla a vizet – sóval, őrölt borssal, szerecsendióval fűszerezd és összetörve – egy kizsírozott kisebb mély tepsiben halmozd fel
  • Végy tetszőleges mennyiségben adalékmentes virslit, helyezd a karfiol halomba, és a virsliket keresztben és hosszában vagdosd be
  • 2 egész tojást alaposan keverj ki egy kevés sóval, és öntsd a halom tetejére – a virsliket kikerülve
  • Kb. 20 perc alatt fog az étel megsülni, de lehet ennél hosszabban is sütni, akkor az én tálalásomhoz képest barnás kéreg fog sülni

Almaszirmos ropogós rántott csirke

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell filé vagy filézett csirke felső comb – természetesen lehet filézés nélküli hús is (nálunk a filézettnek van nagyobb keletje)
  • 1-2 dl kókusztej, ez el is hagyható
  • Zúzott fokhagymagerezdek vagy fokhagymapor
  • Só, őrölt bors (elhagyható)
  • A bundázáshoz:
    • Szezámpehely vagy szezámliszt
    • 2 db tojás
  • Apróra tört almaszirom – lehet házilag szárított vagy készen vásárolt
  • 2 evőkanál zsír

Hozzánk is került a veszélyes bébiételből!

4 olyan „Milupa Aptamil” nevű tejpép kerülhetett a magyar polcokra, melynek csomagolásán tévesen szerepel a „gluténmentes” felirat.

Vigyázat, megtévesztő bébiétel!

A "Milupa Aptamil" tejpépen az olvasható, hogy gluténmentes, a lisztérzékenységben szenvedő emberekre mégis veszélyes lehet.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való