KERESÉS search-close

gáz

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "gáz"

Az áramot és a gázt is lophatta éveken keresztül az egyik pécsi sportcentrum tulajdonosa

Éveken át lopta az áramot és a földgázt a gyanú szerint az egyik pécsi sportcentrum tulajdonosa. A nyomozás adatai alapján 14 év alatt csaknem 117 millió forint kárt okozott a szolgáltatónak. Kiiktatta a mérőket, és csak leolvasás előtt kapcsolta azokat vissza. Ha vádat emelnek ellene, és a bíróság is bűnösnek találja, akár 12 év börtönt is kaphat.

Gázmérgezés tüneteivel szállítottak kórházba 7 kiránduló diákot

Gázmérgezés tüneteivel szállítottak kórházba a mentők hét gimnazistát Miskolcon. A fiatalok osztálykiránduláson voltak a barlangfürdőben, ahol rosszul lettek. Úgy tudjuk, szúrós szagot éreztek az egyik benti medencében. A katasztrófavédelem átvizsgálta a helyszínt. Elsődleges adataik alapján nem találtak veszélyes gázt a strand területén.

Robbanás hegesztés közben

Kis híján meghalt két hegesztőmunkás Kolumbiában, amikor egy tartálykocsin dolgoztak. A tartályba bejutott a művelethez használt gáz, amely aztán berobbant. Csodával határos módon csak kisebb égési sérüléseket szenvedtek. Egy biztonsági kamera az egész jelenetet rögzítette.

Milliárdos nyereséget termeltek tavaly az állami közműcégek

Éves beszámolója alapján az állami áramszolgáltató megháromszorozta a nyereségét, a lakossági gázszolgáltató profitja pedig a 7 milliárd forintot is meghaladta. Ez annak köszönhető, hogy az áramot és a gázt is olcsóbban veszik, mint amennyiért a fogyasztóknak adják. Az MSZP szerint a nyereségből a gázszámlákat kellene csökkenteni.

Nyaralók után is jár a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentés

Nem csak a lakóházak, a nyaralók után is jár a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentés. Ez derül ki abból az értesítőből, amit már több nyaralótulajdonos is kézhez kapott az elmúlt héten. Az LMP-nél azt mondják, idézem: ez már vicc kategória.

 

Nem kell többé az egész lakóközösségnek fűtés nélkül maradni

Nem kell többé egy komplett társasházban kizárni a gázt, ha az egyik lakó szivárgást észlel. A kormány túl szigorúnak találta a korábbi szabályozást és változtatott rajta. 

Karácsonyra sem lesz fűtés a társasházban

Valószínűleg karácsonyra sem lesz fűtés egy 14. kerületi társasházban. Két és fél hónapja kapcsolták le a szolgáltatást, mert egy lakó gázszagot érzett. Ezért most 80 lakásban nincs fűtés. A szolgáltató szerint az élet- és vagyonvédelem miatt volt szükség az intézkedésre. A társaság közölte: törvény kötelezi a tulajdonosokat az ingatlanok gázrendszerének ellenőrzésére. A Híradónknak nyilatkozó gázszerelő szerint ezeket a munkákat sokan elmulasztják nyáron elvégeztetni.

Egy hete fagyoskodik 30 család

Több réteg ruhában, villanyradiátorok és hősugárzók társaságában fagyoskodnak a lakók egy V. kerületi társasházban. Egy hete nincs fűtés a házban, miután munkások véletlenül elvágtak egy gázvezetéket. Bár a hibát kijavították, a gázt nem kapcsolták vissza.

HA GÁZ VAN: ellenőriztessünk!


szerző:
2017.09.19. 15:39
HA GÁZ VAN: ellenőriztessünk!

Arról kérdeztük a gázszerelőt, mire kell odafigyelni feltétlen a fűtésszezon elején, és hogyan kell átnézetni a gázkészülékeket. Jótanácsok első kézből!

Alacsonyabb is lehetne a gáz piaci ára?

Egyre olcsóbban veszi, de a fogyasztóknak drágábban adja a gázt az állam az MSZP szerint. Az ellenzéki párt úgy látja: hiába a rezsicsökkentés, az emberek olcsóbban juthatnának gázhoz, ha piaci alapon határoznák meg a gázárat. Azt mondják: egy év alatt két havi számlával károsítják meg a kormány a fogyasztókat. A Fidesz szerint az MSZP hiteltelen, mert kormányon mindig csak emelte a gáz árát. A világpiaci áresés ellenére a kormány nem tervez újabb árcsökkentést.

A lángoló jég lehet a megoldás a növekvő energiaigényre

Lángoló jég. Ez lehet az egyik megoldás a Föld növekvő energiaigényére a következő években. A világon először a Kínai Geológiai Intézet munkatársainak sikerült stabilan és folyamatosan kitermelni ezt az energiát. A lényeg, hogy a tengerfenék alól kinyert metán felhasználásával állítanak elő gázt. Persze ez nagyon veszélyes is lehet.

Kétszer annyi gáz fogy

65-70 millió köbmétert fogyaszt az ország naponta, amióta extrém hideg van. Kétszer annyi gáz fogy most, mint egy átlagos napon. A fejlesztési minisztérium szerint nincsenek ellátási gondok és elég tartaléka van az országnak. Sok gázkészülék viszont nem bírja a megterhelést, a gázszerelők megállás nélkül dolgoznak. A legnagyobb napi fogyasztást egyébként 11 éve mérték, akkor 90 millió köbméter gázt használtunk el.

Még ennél is hidegebb lesz

Kitart a hideg. Hetek óta fagyos, hűvös az időjárás országszerte. Decemberben négy fokkal volt kevesebb a havi átlaghőmérséklet, mint egy évvel korábban. Az általunk megkérdezett emberek azt mondják, így hiába szeretnének, nem tudnak spórolni a fűtésdíjon. Ez a gázfogyasztásban is meglátszott. Ötödével több gáz fogyott most decemberben, mint korábban.

Karácsony gáz nélkül


szerző:
2016.12.26. 18:22
Karácsony gáz nélkül

A karácsonyt is a hideg lakásban töltötte egy kiskunfélegyházi család. Ráadásul meleg vizük sincs. A baj akkor kezdődött, amikor a kazánjuk javításához szerelőt hívtak. Szerinte azonban a gond valójában a 8 éve beépített ablakokkal van, ezek miatt életveszélyben volt a család. A szolgáltató pedig azonnal leszerelte a gázórát. 

Összedőlt a ház a robbanástól

Robbanás Budapesten! Kedden kora délután valószínűleg gázrobbanásban megsemmisült egy negyedik kerületi családi ház. A romok alól egy hatvan éves férfit mentettek ki. Égési sérülésekkel vitték kórházba. A környéken óriási riadalmat okozott a robbanás. Az ablakok kitörtek, és a szétrepülő törmelékek miatt a parkoló autók is megsérültek.

Több százan a hideg lakásokban

Fáznak, nincs meleg vizük, és napok óta főzni sem nagyon tudnak több százan Budapesten az egyik VII. kerületi házban. Az Index.hu írta meg, hogy a szolgáltató gázvezetéket cserélt, ami után nyomáspróbát tartottak volna, csakhogy ez meghiúsult. Ennek oka, hogy néhány lakó a felszólítás ellenére sem zárta el a gázcsapot. A büntetés kollektív, vagyis az újabb nyomáspróbáig a ház egyetlen lakásában sincs gáz.

Gázfelhő a város felett

Veszélyes vegyi anyag szivárgott ki egy gyárból az Egyesült Államokban. 34 embert kellett kórházba szállítani, miután valószínűleg figyelmetlenség miatt elszabadult a gáz. Egyikük állapota sem súlyos. A baleset okát még vizsgálják.

Hiába figyelmeztették, nem fizetett a KLIK

Már december elején levelet küldött a Tigáz, figyelmeztetve, hogy kikapcsolják a gázt a gyönygyöstarjáni iskolában, ha nem fizetnek. A pénz azonban csak hétfőn érkezett meg, miután pénteken csakugyan elzárták a vezetéket, és a hír bejárta a médiát. A gyerekek emiatt nem mehettek hétfőn iskolába.

Havi 334 millióba kerül a nem használt vezeték

Havonta kerül 334 millió forintba egy gázvezeték, amelyben soha nem folyt gáz. A vezetéket 2014-ben a választások előtt adta át a magyar és a szlovák kormányfő, de az alacsony gázárhoz képest a szlovák határon fizetendő magas díjak miatt nem éri meg rajta a szállítás. A kormány stratégiailag mégis fontos vezetéknek tartja - ezért költenek rá évente 4 milliárd forintot. A szocialisták szerint viszont meg kellene vizsgálni, kell-e például 43 fős személyzet egy olyan vezetékhez, ami nem is működik.

Ha olcsó a gáz és a benzin, miért nem olcsóbb minden?

Ha olcsóbban jut az ország gázhoz, miért nem alacsonyabb a számlánk? A kérdés egyszerű, a válasz viszont, bár elsőre annak tűnik, mégsem az. És ne gonosz cégekre gondoljanak, amelyek csak kiszúrni akarnak velünk. A helyzet ennél kicsit bonyolultabb.

Nézze meg a világ legpechesebb emberét!

Egy 48 éves nő azt ál­lítja, hogy ő nyerte meg az ang­liai lottó fő­nye­re­mé­nyét, de kimosta a nyertes szelvényt.  És ha ennyi nem lett volna elég: még eljárás is indult ellene lopás vádjával. Na, ezt nevezik rossz napnak!

600 ezren kerültek a Főgázhoz


szerző:
2016.01.02. 18:45
600 ezren kerültek a Főgázhoz

Hatszázezer fogyasztó januártól már nem az EON, hanem az állami tulajdonú Főgáz ügyfele az ország hat megyéjében. Az átállás miatt csak azoknak lehet problémája, akik tartozást halmoztak fel és emiatt kikötötték náluk a gázt.

Gázszivárgás miatt se fűtés, se főzés

Karácsony reggelén maradtak órákra gáz nélkül egy kunszentmiklósi utca lakói. Nem tudtak se főzni, se fűteni. Hajnalban vette észre egyikük, hogy az aszfalt alól szivárog a gáz. Riasztotta a tűzoltókat, akik lezárták a helyszínt, majd a gázszolgáltató emberei elzárták a gázt a sérült szakaszon.

"Lesz elég gáz idén télen"


szerző:
2015.11.25. 18:40

Elzárta a gázt Oroszország Ukrajna felé, azért mert az előre kifizetett mennyiséget leszállították, több pénz pedig nem érkezett Kijevből. Az orosz lépés a magyarországi gázellátást nem érinti, a kormány szerint az előttünk álló télen nem várható ellátási zavar. Az Együtt szerint ugyanakkor a lépés figyelmeztető jel, az oroszok ugyanis a párt szerint a kereskedelmi vitákból is politikai kérdést csinálnak.

Egy 4 éves kisfiú és édesanyja halt meg

Egy négy éves kisfiú és 31 éves édesanyja halt meg reggel egy Kecskeméthez közeli tanyán. Úgy tudjuk, hogy a nő szülei találtak rájuk. A tűzoltók magas szén-monoxid szintet mértek a házban, ahol több gázkészülék is üzemelt. Azonnal szerelőket hívtak, akik átvizsgálták a vízmelegítőt és a konvektorokat. Úgy tudjuk, hogy több szabálytalanságot is találtak a szakemberek. A rendőrég ezért  nyomozást indított.

MSZP: Olcsóbb lehetett volna a gáz

Minden nyugati partnerétől olcsóbban vehetett volna gázt a Magyar Villamos Művek, mint az offshore hátterű MET Zrt.-től - állítja Tóth Bertalan. A szocialista képviselő szerint az MVM így megkárosította a fogyasztókat és nagyobb haszonhoz juttatta a MET-et, amelynek egyik tulajdonosa cégein keresztül a miniszterelnök barátja, Garancsi István.

Gáz nélkül maradtak a lakók Lajcsi lakóparkjában

Kedd este több mint a lakások felében áram és gáz nélkül maradtak a lakók a Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó apartmanokban. Az ott élők kétségbe esve értetlenül állnak a helyzet előtt, fogalmuk sincs, hogy mikor lesz újra gáz a lakásokban, annak ellenére, hogy minden hónapban fizették a közüzemi számlákat. Hogy mit lehet tenni ilyen helyzetben, milyen jogaik vannak a lakóknak Dr. Lichy Gábor ügyvéddel beszélgettünk.

Kikapcsolták a gázt Lajcsi lakóparkjában

Kikapcsolták a gázt abban a Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó lakóparkban, ahol a gyanú szerint lopták az áramot, a vizet és a gázt. Így olyan - sok esetben gyermekes - családok maradtak fűtés és melegvíz nélkül, akik becsületesen fizettek a szolgáltatásokért. Riporterünknek az egyik lakó azt mondta, az üzemeltetők ígértek nekik radiátort a hidegebb napokra. Közben csütörtökön megszólalt az ügy harmadik gyanúsítottjának ügyvédje, aki azt állítja, védence nem fizetett kenőpénzt azért, hogy a szabálytalanságok titkokban maradjanak.

Fókusz 2015-10-01


szerző:
2015.10.01. 17:25
Gyermekes családok maradtak gáz nélkül Lajcsi lakóparkjában

Kikapcsolták a gázt abban a Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó lakóparkban, ahol a gyanú szerint lopták az áramot, a vizet és a gázt. Így olyan - sok esetben gyermekes - családok maradtak fűtés és melegvíz nélkül, akik becsületesen fizettek a szolgáltatásokért.

Több száz lakásban nincs gáz


szerző:
2015.09.02. 18:05
Több száz lakásban nincs gáz

Nincs gáz több száz lakásban Szombathelyen, mert a szolgáltató szivárgást észlelt a gázrendszerek felülvizsgálatakor és kikapcsolta a szolgáltatást. Háztömbök maradtak meleg víz és főzési lehetőség nélkül, a lakók nehezen viselik a helyzetet.

Tartozik a KLIK, nincs gáz több iskolában

Több iskola is gáz nélkül maradt Somogy megyében, miután a Klebelsberg Intézményfenntartó nem fizette ki az iskolák gázszámláját.

Megindult a gáz


szerző:
2015.07.02. 18:22
Megindult a gáz

Megindult a kereskedelmi forgalom a Magyarországot Szlovákiával összekötő gázvezetéken. A 111 kilométer hosszú vezetéken át évente 4 milliárd köbméter gáz érkezhet északról az országba.

150 milliárdot keresett a gázüzleten a MET

Százötvenmilliárd forintot keresett a kormány által biztosított lehetőséggel élve a gázkereskedelemmel foglalkozó MET Zrt. Tóth Bertalan szocialista képviselő szerint. Az ellenzéki politikus pert indított az állami gázkereskedő cég, az MVM ellen azért, hogy adják ki a MET-tel kötött szerződéseket. A MET szerint az MSZP állítása szakmaiatlan, a Fidesznél pedig azt mondják: a szocialisták arról terelnék el a figyelmet, hogy a kormányzásuk idején mindig emelkedett a gáz ára, most pedig csökken.

Egyetlen, állami gázszolgáltató maradt

Valamennyi lakossági gázfogyasztó a Nemzeti Közműszolgáltató ügyfele lesz, várhatóan egy éven belül. A Tigáz, utolsóként a gázszolgáltatók közül hétfőn jelentette be, hogy visszaadja az engedélyét. A fogyasztóknak semmit nem kell tenniük, csak annyit vesznek észre, hogy az állami cégtől kapják majd a gázszámlát.

Ellopták a gázcsövet, felrobbant a ház

Vádat emeltek három férfi ellen, akik miatt a gyanú szerint felrobbant és összedőlt egy táti családi ház, és 25 másikban komoly károk keletkeztek tavaly januárban. A banda tagjai betörtek az egyik házba, hogy ellopják a gázcsöveket, a kiömlő gáz azonban berobbant, ez okozta a pusztítást. A kár 70 millió forint. Az ügyészség két férfira letöltendő szabadságvesztést kér közveszély okozása miatt, harmadik társukat lopással vádolják.

600 ezer ügyfelet hagy itt az E.ON

A törvény szerint csak az szerződhet át új gázszolgáltatóhoz, aki az előző közműcéggel minden tartozását rendezte. A Népszabadság írt erről, miután kiderült: az E.ON is kivonul a magyar lakossági gázpiacról. Hogy ki veszi át a cég 600 ezernél is több fogyasztóját, az a Magyar Energia Hivatal által kiírt pályázaton derül majd ki. A nemrég beindított Nemzeti Közműszolgáltató jelezte: felkészült az ügyfelek átvételére, és pályázik. Holoda Attila az Orbán-kormány volt államtitkára szerint a veszteséges cégek helyébe lépő állami közműszolgáltató is veszteséges lesz a rezsicsökkentés miatt.

Nem tudják, milyen gáztól lettek rosszul

Ammóniagáz-szivárgás gyanúja miatt kiürítették a pécsi vásárcsarnokot délelőtt. Több mint száz embernek kellett elhagynia az épületet. Többen rosszul lettek, két embert a mentők kórházba szállítottak. A tűzoltóság az egész épületet átvizsgálta, de nem találták meg a gáz forrását, veszélyes anyagot nem mértek a levegőben. A gyanú szerint az egyik hűtő romolhatott el.

Szabálytalan gázpalack robbanhatott fel

Egy szabálytalanul bekötött gázpalack okozhatta a csütörtök délutáni robbanást Zuglóban. A legfrissebb információk szerint az egyik földszinti lakásban éppen cserélni akarták az illegálisan bekötött palackot, amikor az felrobbant. A detonációban összesen kilencen sérültek meg, köztük négy gyerek.

Állami közműcég: működhet?

Gáz és áram. A rezsicsökkentés beígért látványos folytatása az állami tulajdonú, eredetileg nonprofitnak jelölt Nemzeti Közműszolgáltató Részvénytársaság, amely versenyképes áron szolgáltat gázt, majd áramot, utóbb távhőt is. Ügyfélszolgálatát a Magyar Posta segítségével tervezi létrehozni. Közreműködik a Magyar Fejlesztési Bank. A nagy művelet irányítója történetesen a Paks II szerződés aláírója, a magyar kormányzat egyik legrejtélyesebb szereplője, Németh Lászlóné miniszterelnökségi államtitkár.
 

Putyin látogatásáról vitáznak


szerző:
2015.02.18. 18:34
Putyin látogatásáról vitáznak

Orbán Viktor szerint Oroszország nélkül nincs európai energiapolitika. A kormányfő ezt azután mondta, hogy megállapodott a hosszú távú gázszállítási szerződés módosításáról Vlagyimir Putyinnal. Az orosz elnök és a magyar kormányfő a tervezettnél jóval hosszabb ideig egyeztetett egyebek mellett a paksi bővítésről és az ukrán konfliktusról is. A kedd esti közös sajtótájékoztatón az nem derült ki: mennyiért vásárol gázt Magyarország az oroszoktól. A baloldali ellenzék szerint a Putyin látogatás csak Oroszországnak volt hasznos.

Putyin-látogatás: kockázatok?

Kedden néhány órára Budapestre jön az orosz elnök. Ez alkalomból Szijjártó Péter külügyminiszterrel készítettünk interjút, aki azt mondta, 20 milliárd köbméter gázt nem használtunk fel az elmúlt 20 évben, s a magyar-orosz  tárgyalások egyik tétje, hogy ezt a fel nem használt gázt Magyarországnak ki kell-e fizetnie, vagy, ahogyan azt mi szeretnénk, ezt a következő években használhassuk fel és fizethessük ki. A tárgyalások egyik tétje tehát 20 milliárd köbméter gáz, amelynek ára 1200 és 2000 milliárd forint között van.

A nagy gázbiznisz


szerző:
2015.02.04. 22:00
A nagy gázbiznisz

Magyarországon elsősorban gázzal fűtünk és főzünk, ezért, noha az összfogyasztás csökken, mégis sok kell belőle. Elsősorban az oroszoktól vesszük, de nyugatról is. Nyugat-Európában ugyanis lehet sokkal olcsóbban orosz gázt venni, mint amennyit Magyarország fizet érte a Gazprom cégnek. A 444.hu nemrég publikált egy cikket, amely szerint adott egy magyar cég, a MET Magyarország Zrt., amely magyar állami segítséggel óriási nyereséget, 2012-ben például majdnem 50 milliárd forintot produkált magának Nyugat-Európában vásárolt gáz részben itteni értékesítésével illetve újraexportálásával.

Nagy gázüzlet Magyarországon,  a fogyasztók kárára

Nyugat-Európában van eladó, olcsóbb gáz, mint amennyiért az ország kapja az oroszoktól. Az olcsóbb gázt a magyar állam is megvehetné, mégis egy hatalomhoz közeli magáncégnek nyit utat, sokmilliárdos nyereséghez, jelen tudásunk szerint az adófizetők kárára.

Hová tűntek a milliók?


szerző:
2015.01.20. 18:14
Hová tűntek a milliók?

Festői környezetben fekszik az Aranyhegyi Idősek Otthona Csókakőn. A látkép valóban csodás, de ami mögötte van az már korántsem ennyire vonzó. Az itt lakók ugyanis hamarosan fűtés és áram nélkül maradhatnak.

Nincs pénzük a gyerek kezelésére

Fél kiló kenyér, ez az egész hétvégi ennivalójuk, de akkor se főzne, ha lenne mit, mert kell a gáz esténként a kislány fürdővizének felmelegítéséhez. Ezt mondta az RTL Híradónak az a fiatal bácsalmási anyuka, aki végső kétségbeesésében fordult a nyilvánossághoz. Féléves kislánya többszörös fejlődési rendellenességgel született. Már eddig is több műtéten átesett, pár nap múlva pedig egy komoly szívműtét vár rá Budapesten.

Füst elől menekültek a lakók


szerző:
2015.01.06. 18:10
Füst elől menekültek a lakók

Kigyulladt egy társasház pincéje hajnalban a fővárosban. Pillanatok alatt mindent elöntött a füst, a legtöbb lakót álmából ébresztették, hogy mennie kell a lakásából. A tűz megrongálta a közműveket. Az épületben legalább egy hétig nem lesz gáz.

Orbán: Azerbajdzsán mintaállam


szerző:
2014.11.11. 18:10
Orbán: Azerbajdzsán mintaállam

Orbán Viktor Budapesten fogadta az ország elnökét, Ilham Aliyevet. A két politikus stratégiai partnerségről szóló megállapodást írt alá, az azeri elnök szerint legkorábban már 2018-ban tudnak majd Európába gázt szállítani.

Hónapok óta élnek gáz nélkül

Hónapok óta gáz nélkül él hat szegedi család egy társasházban. Még június elején szerelte le a szolgáltató a csövet, mert szivárgást észleltek. A lakásokban a vezetékeket kellene kicserélni. Az egyik nő azt mondja úgy élnek, mint az ősemberek: az udvaron főznek és egyik családtagtól a másikhoz járnak, hogy tudjanak hol fürdeni vagy épp átmelegedni.
 

Jótanácsok a fűtési szezonra


szerző:
2014.10.14. 18:10
Jótanácsok a fűtési szezonra

Kétévente érdemes bevizsgáltatni a szénmonoxidmérőket. A fogyasztóvédelmi hatóság kedden megmutatta, hogyan tesztelik a műszereket és jótanácsokat is adtak azoknak, akik gázzal fűtenek. Idén eddig 12-en haltak meg szénmonoxid mérgezésben.
 

Két és fél év börtönt kapott a házrobbantó

Két év hat hónap börtönt kapott az a férfi, aki 2012 decemberében felrobbantott egy társasházat Szolnokon. Elvágta a gázkonvektor vezetékét, majd lefeküdt aludni.

Gázoszlop tört fel a földből


szerző:
2014.09.20. 18:00
Gázoszlop tört fel a földből

Tíz méter magas gázoszlop tört fel a földből Kiskunfélegyházánál szombat délután. Egy embernek az otthonát is el kellett hagynia és a vonatok sem járhattak a mentés idején.
 

Ammóniától lettek rosszul a munkások

Valószínűleg egy vezeték hibásodott meg, ebből ömlött az ammónia. Majdnem 100 embert menekítettek ki a tűzoltók az egyik debreceni zöldségüzemből. 10-en lettek rosszul, többen el is ájultak.

Kevés vagy elég a tározókban lévő gáz?

Kevés a gáz a hazai tározókban az MSZP szerint. Tóth Bertalan frakcióvezető-helyettes arra figyelmeztet, ha az orosz-ukrán konfliktus miatt nem jön több gáz Magyarországra, akkor nem lesz elég a batározott mennyiség.

A rejtélyes 540 ezer forintos számla

Sokan kaptak mostanában ilyen összegű csekket az egyik gázszolgálatótól, mert állítólag lopták a gázt. De mi van, ha a szolgáltató téved? Megfizeti-e bárki az ügyvéd költségét, és adnak-e kárpótlást az idegeskedésért és az ügyintézésért?

Házon kívül 11-10-25


szerző:
2011.10.25. 22:45
Házon kívül 11-10-25

Házon kívül: Együtt dideregtünk a Csillag születik vak sztárjával. Iskolák, ahol elzárták a gázt. - Politikusi autók lézerblokkolóval. Ők miért úszhatják meg a büntetést? - A Brad Pitt-fegyverek valódi története, és megmutatjuk, hogyan készülnek a legjobb filmes trükkök.

Nem kell tovább dideregnie a diákoknak

Már mind a tizennyolc, korábban fűtetlen Pest megyei oktatási intézményben melegek a radiátorok.

Katasztrofális gázrobbanás Rio de Janeiróban

Legkevesebben hárman meghaltak, tucatnyinál több a sebesültek száma, néhányan súlyos állapotban vannak.

Halálos gázrobbanás Várpalotán

Saját háza omlott rá egy idős asszonyra Várpalotán vasárnap késő este, amikor berobbant az épület.

Kilátástalan helyzetben beteg gyerekükkel

Kifizetetlen számlák, gáz kikapcsolva. Az erdőhorváti család autóját is elvehetik, így kezelésre sem tudják majd hordani fiúkat.

Nincs gáz 17 iskolában


szerző:
2011.09.14. 14:13
Nincs gáz 17 iskolában

A Pest megyei önkormányzat fenntartásában működő középiskolák kétharmadában már kikapcsolták a gázszolgáltatást tartozás miatt.

Tisztességtelen módon járt el a bank?

Nem számolt el az adóssal a bank – erre hivatkozva függesztette fel egy 90 éves asszony szerdára tervezett kilakoltatását a bíróság.

Sofőr nélküli kamion szabadult el

Elszabadult egy kamion, és egy bevásárló központ oldalának csapódott Szekszárdon. A 14 tonnás monstrumban nem ült benne a sofőr.

Gáztolvajok nyomába ered a TIGÁZ

Nagyszabású gázóra ellenőrzési akciót indított a TIGÁZ. Egy-egy helyszíni vizsgálat alig 20 percig tart.

Elképesztő kaland a fúrótornyok „földjén”

Az Adriai-tengeren a döbbenetes méretű gázkitermelő fúrótoronyban egy magyar munkás kalauzolt bennünket.

Milliós tartozások miatt már fürdeni sem tudnak

Egyetlen közintézményben sincs már gázszolgáltatás a Szabolcs megyei Gacsályon.

Elzárták a gázt a gacsályi közintézményekben

Tartozás miatt kikapcsolták a gázt a gacsályi közintézményekben.

Nem változik a gáz ára


szerző:
2011.07.26. 18:33
Nem változik a gáz ára

Ezt jelentette be kedden az RTL híradó kérdésére Kovács Zoltán kommunikációért felelős államtitkár.

Emberéletet követelt a gázrobbanás

Egy ember meghalt, egy másikat sokkos állapotban szállítottak kórházba egy abádszalóki házból, ahol gázrobbanás történt.

Csaknem egy hónapja nincs melegvizük

41 idős embernek egy hónapja nincs melegvize, mert a szolgáltató a többmilliós tartozás miatt elzárta a gázt.

Minden tizedik fogyasztó gáztolvaj

Évente 9 milliárd forintos kárt okoznak a Tigáznak azok a fogyasztók, akik különböző trükkökkel lopják a vezetékes gázt.

Gáz-ügy: „Az államnak is ott a helye”

A 2015 utáni gázellátást biztosító megállapodást az orosz félnek nem az E.On-nal,hanem a magyar kormánnyal kell megkötnie - nyilatkozta az RTL Híradónak Fellegi Tamás.

Majdnem megölte a légfrissítő


szerző:
2011.07.12. 09:01
Majdnem megölte a légfrissítő

Egy indiai bevásárlóközpontban egy fiatal nő váratlanul összeesett és látszólag meghalt.

Nem habzsolják a „csillagporokat” a galaxisok

A legújabb kutatások szerint a galaxisok nem „csillapíthatatlan étvágyuknak” köszönhetően növekednek.

Szigorodó türelmi idő a szolgáltatóknál

Július 1-jétől már 60 nap után kikapcsolhatják a gázt vagy a villanyt azoknál, akik nem fizetik be a számlát.

Kikapcsolták a gázt Záhonyban


szerző:
2011.06.29. 17:56
Kikapcsolták a gázt Záhonyban

Azoknál is kikapcsolták, akik rendesen fizettek. Akad olyan lépcsőház, ahol egyetlen ember miatt tizenhat családnál nincs gáz.

Felrobbantotta házát a kilakoltatás előtt

Magára robbantotta a házat egy 61 éves férfi a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban kedden.

Egyre több részletfizetési kérelem az E.ON-nál

Mindenkinek próbálnak valamilyen megoldást találni, de ha valaki állandóan késik a fizetéssel, azon nem tudnak segíteni.

Irreálisan magas gázszámlákat kaptak

Tömegesen postáztak ki a szokásos gázfogyasztás többszöröséről szóló csekkeket az embereknek.

Kitolódik a a gázártámogatási rendszer

Augusztus 31-ig továbbra is kapnak kedvezményt a gáz árából azok, akiknek ez eddig is járt.

Se meleg víz, se fűtés 6 milliós tartozás miatt

Az 56 lakásos társasházban a lakók 90 százaléka pontosan fizeti a számlákat, a maradék tíz százalék elmaradásai miatt kikapcsolták a szolgáltatást.

100 lakásban élnek napok óta gáz nélkül

Múlt kedd óta nincsen gázszolgáltatás egy szombathelyi tízemeletes házban.

Tovább kell mennie a robbanás áldozatainak

18 lakónak szerdán el kell hagynia azt a panziót is, ahol eddig meghúzhatták magukat.

Nem lesz gázáremelés


szerző:
2011.03.26. 10:23
Nem lesz gázáremelés

Nem emelik áprilisban a gáz alapárát - értesült a Népszabadság.

Befagyasztaná a rezsiköltségeket a kormány

A víz és a távhőárakat érintheti a kormánynak az a terve, hogy befagyasztja a rezsiköltségeket.

Sietni kell a támogatásigényléssel!

Hétfőig kérelmezhetnek földgázvásárlási kedvezményt a nagycsaládosok, vagyis azok, akik három vagy több gyermek után családi pótlékban részesülnek.

Sötétben, hidegben, víz nélkül tengődnek

A VIII. kerületi ház tulajdonosa állítólag fel akarja újítani a házat, és úgy próbálja kitenni a bérlőket, hogy elzár tőlük minden szolgáltatást.

Felgyorsítják a gáz és villany kikapcsolását

Márciustól 2 hónap után lekapcsolhatják a gázt vagy a villanyt a nem fizető fogyasztóknál.

Gázkedvezmény nagycsaládosoknak


szerző:
2011.01.17. 11:16
Gázkedvezmény nagycsaládosoknak

Hétfőtől jelezhetik a nagycsaládosok a gázfogyasztáshoz járó kedvezményre vonatkozó igényüket.

EMFESZ: Egyenlőtlen a szétosztás

Van, akinek nyolc százalékkal drágul, van, akinek egy százalékkal csökken a gáz ára.

EMFESZ: Az egyiknek sikerül, a másiknak nem

Nem minden volt EMFESZ-ügyfél jár jól. Van olyan új szolgáltató, amelyik drágábban adja majd a gázt, de van olyan is, amelyik nem.

Gondban a gázszolgáltató


szerző:
2010.12.22. 19:53
Gondban a gázszolgáltató

Folyamatos a fogyasztók biztonságos gázellátása - közölte szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azokra a sajtóhírekre reagálva, melyek szerint csődbe mehet az EMFESZ.

Magas a gázszámla, mégsincs elég meleg

Nézőink panaszai után nyomozni kezdtünk, hogy vajon tényleg egyre kisebb-e a gáz fűtőértéke. Hogy mire jutottunk, kiderül a Házon kívülből!

Hősugárzóval fűtik az általános iskolát

Hétfőn újra lesz tanítás a vilmányi általános iskolában. Hősugárzókkal fognak fűteni.

Gáz: Könnyebb lesz váltani


szerző:
2010.11.24. 09:46
Gáz: Könnyebb lesz váltani

Legfeljebb három hetet vehetne igénybe az ezzel kapcsolatos hivatalos eljárás.

A kisfogyasztókat nem érinti a gázáremelés

Sávos rendszer szerint fog változni a gáz ára jövő január elsejétől a fogyasztástól függően. 1200 köbméternyi éves fogyasztás alatt nem lesz emelés.

Nem döntöttek a gázáremelésről

Az RTL Híradó által megkérdezett gázszolgáltatók úgy tudják, a kabinet terveiben valamivel 10 százalék alatti emelés szerepel.

Többen kapnak állami segítséget számlákra

Ha a parlament elfogadja az új jogszabály-módosítást, akkor szélesedik az ellátásra jogosultak köre.

A számlatartozás felét is elengedheti az E.ON

A befizetéssel azonos összeget enged el az áram- illetve a gázszámla tartozásból az E.ON Energiaszolgáltató Kft.

Drágítja a földgázt a különadó

Hozzávetőleg négy százalékkal kéne emelni a lakossági gáz árát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való