KERESÉS search-close

fogyatékos

60 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fogyatékos"

TETOVÁL: Álmai munkáját próbálhatta ki az autista fiú

A „Neked MUNKA, Nekem ÁLOM!” egy különleges programsorozat, melyet a Salva Vita Alapítvány indított. 200 fogyatékos embernek kínálnak lehetőséget arra, hogy egy fél napot eltölthessenek álmaik munkahelyén. Az egyik autista fiú a tetoválást próbálhatta ki – egy bevállalós páciensen.

Házon kívül 2017-05-03


szerző:
2017.05.03. 23:30

Színdarabbal tanítanak


szerző:
2016.12.11. 18:40
Színdarabbal tanítanak

Színdarab és kártyajáték segítségével mutatják be, milyen jogaik vannak a fogyatékos gyerekeknek. Tapasztalatok szerint ők azok, akik a legkevésbé tudnak kiállni magukért. A darab egy meghibásodott robot életéről szól, mindössze annyi a baja, hogy a beszédchipje nem működik, de emiatt nehezen fogadják be.

Két hete nem találják a fogyatékos férfit

Több mint 2 hete keresnek egy fogyatékos beteget. Kiengedték a nyíregyházi kórházból, majd egyedül gyalog indult el csaknem 40 kilométerre lévő otthonába, de nem érkezett meg Szabolcs községbe. Családja kétségbeesetten keresi.
 

Aggódnak a fogyatékos gyerekek és szüleik

Ellehetetlenül a fogyatékosok oktatása Miskolcon - ettől tartanak azok a szülők, akik középsúlyos értelmi fogyatékos gyermeket nevelnek. Arról kaptak tájékoztatást, hogy a helyi szakképző iskolában megszűnik szeptembertől az a képzés, ahol ennek a tanévnek a végéig ezek a gyerekek tanulhatnak, például kertésznek. Hogy hová mehetnek majd, egyelőre nem tudni.

Ruff Ágnes, aki unokahúgáért küzd

Ruff Ágnes hónapok óta küzd azért, hogy fogyatékos unokahúga, Fruzsina nála maradhasson Svédországban. A 20 éves lánynak meghaltak a szülei, három éve költözött Ágnes családjához, de a svéd hatóságok kiutasították arra hivatkozva, hogy Svédországnak túl nagy terhet jelent az ellátása. A lánynak augusztus végén kellett eljönnie Malmőből, egy magyar otthonba került, de nagynénje néhány nap múlva elhozta onnan. Visszavitte Svédországba, bejelentette családi vállalkozásába, egy kereskedelmi cég pedig vállalta, hogy év végéig fedezi a lány ellátásának költségét.

Anyagi gondokkal küzd a szociális otthon

Csődközeli helyzetbe került a súlyosan fogyatékos embereket foglalkoztató Csömöri Rehabilitációs Központ. A szociális otthon több száz fogyatékosról gondoskodik. Munkát is adnak nekik. Kérdés, hogy meddig. Az alapítványi fenntartású intézmény vezetője a híradónak azt mondta: amióta az állam kevesebb pénzt ad, súlyos anyagi gondokkal küzdenek. Szerinte félő, hogy a jövőben nem tudnak tovább gondoskodni a fogyatékos emberekről.

Kormánypárti képviselő bízta meg a fogyatékos férfi cégét

Aki találkozik Jéri Jánossal, hamar észreveheti, hogy a férfi nem olyan, mint mások. János fogyatékkal él, skizofréniát is diagnosztizáltak nála, évek óta az anyja gyámsága alatt áll, és nem igazán igazodik el az életben. János azonban egyszer mégis valahogy cégtulajdonos lett, és sok tízmillió forintnyi megbízást kapott a Fővárosi Vízművek egyik cégétől, amit történetesen egy fideszes önkormányzati képviselő vezetett. János most azt állítja: egy csomó pénzzel tartoznak neki, ő pedig a kilakoltatás szélére sodródott. A furcsa történetnek Moskovics Judit járt utána.

Adománnyal segítenek Fruzsinának

1 millió forinttal és adománygyűjtéssel segít a CBA és a Ments életet alapítvány Wilhelm Fruzsinának, aki szülei elvesztése után, értelmi fogyatékosként csak nagynénjére számíthat Svédországban. Ezzel a segítséggel be tudták jelenteni a családi vállalkozásba, így két év múlva megkaphatja a letelepedési engedélyt, és együtt maradhatnak. Fruzsinának csak a nagynénje van, Magyarországon pszichiátriai intézetbe került volna.

Egy család szívszorító története

Noel 17 éves. Autista. Emellett középsúlyos értelmi fogyatékos. Beszélni, írni, olvasni nem tud. Most viszonylag nyugodt. De váratlanul ki tud zökkenni ebből az állapotból. Noel esetében szükség van a folyamatos odafigyelésre, nehogy felhergelje magát, és dühöngeni kezdjen. Temesvári Csilla riportja.

DJ Dominique ismét jó ügy mellé állt

A 90-es évek elejétől Várkonyi Attila, vagy ahogy a legtöbben ismerik, DJ Dominique egy olyan kezdeményezést indított útjára, ami mára koncertsorozattá nőtte ki magát az országban. Az idei fő mondanivaló az integráció és az elfogadás. Rengeteg fogyatékkal élő és halmozottan hátrányos fiatal él az országban, akiknek korlátozott lehetőségeik vannak arra, hogy eljárjanak szórakozni, koncerteken vehessenek részt, és éljék egy átlagos iskolás vagy tinédzser életét. DJ Dominique most is rájuk szeretné felhívni a figyelmet, miközben a koncert segítségével próbálja közelebb hozni az épeket és a fogyatékkal élőket. A kezdeményezésről DJ Dominique-al, Szabó Lászlóval, a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetségének elnökével, és Bárány Attilával beszélgettünk.

„Neked munka, nekem álom”


szerző:
2015.03.20. 18:30
„Neked munka, nekem álom”

Sörcsapoló, agykutató, kutyaidomár – ilyen álommunkák szerepelnek a fogyatékkal élők listáján, vagy legalábbis ilyenekkel jelentkeztek egy kampányra, amely most valóra váltaná az álmukat egyetlen napra. Az áprilisi nyílt napon próbálhatják majd ki a fogyatékkal élők az álommunkájukat.

Mindent feladott, hogy beteg testvérével legyen

Egyedül gondoskodik fogyatékkal élő bátyjáról, napszámot vállal, hogy legyen mit enniük, közben verseket ír, könyve bevételéből pedig beteg gyerekeket támogat egy zalai fiatalember. Korábban középvezető volt egy nagy elektronikai cégnél, de teljesen megváltozott az élete, amikor édesapja meghalt, és magához vette a testvérét. Azt mondja, a házukat valószínűleg elárverezi a bank, mert nem tudja fizetni a hitelt, de mivel másoknak még rosszabb a sorsuk, így próbál nekik is segíteni.

Négylábú szuperhősök segítik gazdijukat

Gördeszkázás a parkban, kis bevásárlás, sütés a mikróban, majd egy kis mosás – ma már ezt is tudják a világ legokosabb kutyái, sőt, még ennél többet is. Az ember legjobb barátja –ha helyesen képzik – egyben a legfontosabb segítő is lehet.

Az elesettek utolsó mentsvárát is elvehetik

Több ezer pszichiátriai beteg, fogyatékos, hajléktalan és idős ember maradhat ellátás nélkül januártól.

Rabszolgaként bántak emberekkel


szerző:
2011.10.19. 14:39
Rabszolgaként bántak emberekkel

Fogyatékkal élőket tartottak nyomorúságos körülmények között egy amerikai banda tagjai.

Kihasználták, majd megmérgezték munkásaikat

Rabszolga sorban tartotta, gyakran megverte, végül meg akarta mérgezni két munkását egy bugacpusztai házaspár.

Adakozók segítik, hogy végső nyugalomra térhessen

A 24 éves Simon József a múlt héten veszett a Balatonba. A fiú temetését senki sem tudja kifizetni, így gyűjtésbe kezdtek Nagykanizsán.

Kupakokkal egy kis tündér gyógyulásáért

Kupakokkal segítik a Diósgyőr szurkolói Zólyomi Kitti gyógyulását. A most 8 éves kislány halmozottan fogyatékos.

Kerekesszékben talált rá önmagára

Ha valaki, ő biztosan tudja, mi az a poklok pokla – megjárta azt. Eldobta magától az életet, válaszul a sors nem kegyelmezett. Az élete egy tanmese, amit érdemes meghallgatni. Nem követendő példa, de egy pozitív hős, aki példaértékű.

41 éven át szexuálisan zaklatta és verte lányait?

Újabb vérfertőzési botrány Ausztriában: 41 évig bántalmazta, és többször megerőszakolta szellemi fogyatékos lányait egy 80 éves férfi.

Nem tudott járni, most a falmászás bajnoka

Azt mondták neki, örüljön, ha majd járni tud, sőt, egy életre felejtse el a sportokat. Szijártó András, a húszas éveinek elejét taposó fiatalember most mégis ott áll a világbajnoki dobogó legfelső fokán.

Újabb tűz űzte az udvarra az ápoltakat

Ismét tűz ütött ki hétfő este a nagykanizsai önkormányzat által fenntartott Fogyatékkal Élők Integrált Intézményében.

„Hordozzátok egymás terhét!”

Hatvan fogyatékos gyerek táborozik a görög katolikus egyház papnövendékeinek szervezésében.

Több mint 100 éremmel tértek haza

Összesen 108 éremmel a nyakukban érkeztek meg a magyarok a speciális olimpiáról kedd reggel Athénből.

Felelniük kell a kecskeméti gumiszoba miatt

Bezáratták a kecskeméti Juhar utcai fogyatékosok intézetében illegálisan működtetett dühöngőt.

Tapsviharral tüntették ki az anyai szerepet

Csaknem 100 ember tapsolt pénteken egyszerre Pécsen a fogyatékos gyermekeket nevelő édesanyákért.

Iskolájukért demonstráltak


szerző:
2011.05.06. 12:12
Iskolájukért demonstráltak

A tervezett iskolabezárás ellen tiltakoztak szülők és gyerekek csütörtök délután Budapest belvárosában.

Holtan találták meg az egyeki fiút

Megtalálták annak a 14 éves gyereknek a holttestét, aki vasárnap tűnt el a Hajdú-Bihar megyei Egyekről.

Eltűnt egy fogyatékos kisfiú Egyekről

A gyerek szellemi fogyatékos, kommunikációja nehézkes, bal lábára sántít, térben-időben nehezen tájékozódik.

Szabályszegéssel tud csak utazni a beteg kisgyerek

Rendszeresen nem tudja kezelésre vinni beteg gyermekét egy anyuka, mert nem engedik fel a buszra babakocsival.

Veszélyben az autistaotthonok


szerző:
2011.03.13. 14:09
Veszélyben az autistaotthonok

60 millió forint hiányzik a fenntartásukhoz, amit eddig az intézményeket működtető civil szervezetek pályázatokból teremtettek elő, ezeket azonban idén nem írták ki.

Segítettek a kutyákon, hogy segíthessenek

Összegyűlt a pénz a fogyatékos gyerekekkel foglalkozó kutyák vizsgáztatására.

Sztárzenészek és sérült zenészek bulija

Fogyatékos fiatalok és a Quimby örömzenélnek a Sportrarénában és a Házon kívülben.

Házon kívül 11-02-17


szerző:
2011.02.18. 00:05
Házon kívül 11-02-17

Házon kívül: Bűz, mocsok, csótányok és balhé. A miskolci Avas lakótelepen jártunk, ahol nemrégiben felbomlott a rend. - Évekig mérgezte a családot a mélygarázsból feljövő szén-monoxid. Háborúvá fajult az ügy a zuglói házban. - Sztárzenészek és sérült zenészek bulija. Lakóparkra gyűjtik a pénzt, hamarosan passzív házak épülnek a fogyatékos fiataloknak Budapesten.

Folytatódott Geréb Ágnes pere


szerző:
2011.02.15. 19:45
Folytatódott Geréb Ágnes pere

Mácius 24-én várható ítélet a szülésznő ügyében, akit továbbra sem vádolnak emberöléssel.

Komoly munka sérült embereknek

Péter 14 éve ittasan, éjszaka, a saját hibájából autóbalesetet szenvedett. Három hónapig kómában volt. Mikor felébredt, nem tudott se beszélni, se mozogni. Mindent újra kellett tanulnia.

Veszélyben a fogyatékos gyerekek iskolája

168 tanácstalan család aggódik, hogy mi lesz velük és a gyerekeikkel, ha bezár a jászberényi intézmény.

Határok nélküli öröm képekben

November 2-től látható a Cseppek öröme fotópályázat száz legjobb alkotása egy Nyugati téri bevásárlóközpontban.

Segélykoncert a sérültekért


szerző:
2010.10.26. 20:48
Segélykoncert a sérültekért

A Budapest Sportarénában sérült embereknek rendeznek segélykoncertet november 21-én.

Lisztesládában fulladtak meg a játszó kicsik

Az értelmi fogyatékos anya vásárolni ment, és siketnéma férjére hagyta a gyerekeket.

Ápolók a vádlottak padján


szerző:
2010.07.09. 12:14
Ápolók a vádlottak padján

Azzal gyanúsítják őket, hogy szexuálisan bántalmazták, és megverték a gondjaikra bízott értelmi fogyatékosokat.

Önzetlenül segítő négylábúak

A segítőkutya a fogyatékos rehabilitáció újfajta, költséghatékony eszköze lehet.

A sportnap, ahol mindenki nyert


szerző:
2010.04.30. 16:59
A sportnap, ahol mindenki nyert

Mozgáskorlátozottaknak és értelmileg sérülteknek rendezett sportnapot Győrben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A fogyatékosok megmutatták, miben jók

Mozgássérült lány ült a ló hátára, vak és gyengén látó fiatalok másztak falat, készítettek rajzokat, énekeltek és táncoltak Nyíregyházán.

Bezárták az intézetben a gyerekeket?

Nyomozás indult, mert egy kecskeméti gyermekotthonban állítólag pofozták és bezárták a bentlakókat.

Megtalálták az eltűnt fogyatékosokat

Néhány órával az eltűnésük után megtalálták a fővárosban eltűnt két fogyatékos fiatalt.

Eltűnt két fogyatékos fiatal Budapesten

A rendőrség már keresi a 17 és 19 éves fiúkat, akik betegségük miatt nem tudnak gondoskodni magukról.

Homály a gyermekjogok körül


szerző:
2009.11.20. 17:24
Homály a gyermekjogok körül

A tinédzserek 16%-a tudta, hogy vannak jogai, de ők sem tudtak kettőnél többet felsorolni.

Felfüggesztett börtön a gyilkos apának

A 72 éves apa megölte 44 éves fogyatékos lányát, majd magával is végezni akart.

Fogyatékosok segítenek szegényeken

Borsodi szegény gyerekeken segítenek sérült és árva gyerekek.

Döntöttek a fogyatékosok pénzéről

Szervezeteik 682,5 millió forintot kapnak jövőre, részben automatikusan, részben pályázat útján.

Sérült gyerekek napja az Állatkertben

Több ezer fogyatékossággal élő gyermek és kísérője ingyen léphetett be az intézménybe.

Gyerekeken tesztelik a vegyi fegyvereket

Szellemileg és fizikailag visszamaradott gyerekeken végez mérgesgáz-kísérleteket Észak-Korea.

Fogyatékosokat aláztak a rendőröknek

Megalázó feladatot adtak két szellemi fogyatékosnak kihallgatásuk közben.

Beteg fiút vertek meg iskolatársai

A Szombathelyen történt diákverést mobiltelefonra vették az elkövetők.

Rendhagyó óra a sérültekért


szerző:
2009.04.16. 18:12
Rendhagyó óra a sérültekért

A kicsik személyesen tapasztalhatták meg, hogy lehet egy szellemi sérülttel is beszélgetni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való