KERESÉS search-close

filmfesztivál

66 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "filmfesztivál"

Óriási magyar siker a Szarajevói Filmfesztiválon

A programba több magyar alkotást is beválogattak, például Bogdán Árpád, Gettó Balboa című egész estés dokumentumfilmjét. A legjobb színésznő díját nyerte el Szamosi Zsófia, az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért. A filmben az a Domokos Balázs operatőr dolgozott, aki a most készülő Most van most című filmet is forgatja.

Cannes-i siker!


szerző:
2018.05.20. 18:27
Cannes-i siker!

Telefonon tudta meg a jó hírt, és a hangzavarból eleinte nem is értette, hogy mi történt - ezt mondta az Egy nap rendezője Híradónknak. Szilágyi Zsófia kapta a cannes-i fesztiválon a legjobb elsőfilmnek járó díjat a kritikusok nemzetközi szövetségétől.

Külföldön is tarol a Kincsem!


szerző:
2017.10.06. 12:37
Külföldön is tarol a Kincsem!

Herendi Gábor nagysikerű filmje Amerikában is hódít. Nem is akárhogy! Rögtön három filmes díjat is bezsebelt!

Azta! A hollywoodi bombázó duplán támad!

Azt eddig is tudtuk, hogy a színésznő fáradhatatlanul tör előre, ha a karrierjéről van szó, hiszen minden évben több filmben is láthatjuk, ráadásul egymástól teljesen eltérő szerepekben. Most azonban minden elképzelésünket felülmúlta!

Story Extra 2017-06-08


szerző:
2017.06.08. 17:25
Nem jött be az imidzsváltás Sandlernek

Nem volt elég a Cannes-i zsűri számára Adam Sandler pálfordulása: Joaquin Phoenix kapta a legjobb férfi főszereplő díját. Sandler hosszú idő után először nem egyszerű, szinte már bugyuta vígjátékban bohóckodott, hanem egy komoly, drámai szerepet vállalt el – a nézők és a kritikusok ezt egyértelműen díjazta. A szaksajtó meg volt róla győződve, ez elég lesz a díjra az amerikai színésznek, de végül Phoenix elhappolta az orra elől az elismerést.

Palvin Barbi tündökölt a Cannes-i Filmfesztivál vörösszőnyegén!

A világhírű szupermodell két napja érkezett meg Cannes-ba, kedden pedig a vörösszőnyegen is debütált egy csodaszép fekete ruhában, csillogó ékszerekkel és tündöklő mosollyal az arcán, ami minden kiegészítője közül a legszebb volt!

De Niro pingvinné változott


szerző:
2017.04.27. 17:33
De Niro pingvinné változott

A 73 éves Robert de Niro egy a fiatalok körében nagyon népszerű mobil applikációval ismerkedett meg. Egy filmfesztiválon segített neki egy ifjú rendező. De Niro kipróbálta a kutyás videókészítést, a hangtorzítást, és átváltozott pingvinné is, sőt még napszemüveges csávóvá is. Így hívják ezt a lehetőséget szakszerűen. Arról viszont nem érkezett hír, hogy ezek mennyire jöttek be neki, de úgy tűnik, hogy függő lett.

Story Extra 2017-03-16


szerző:
2017.03.16. 17:25
Még többet kaphatunk a Logan-ből!

Bár a filmet néhány szerencsés külföldi kritikus már megtekinthette, most nagyon úgy néz ki, hogy nem teljes valójában láthatták. Mi azonban úgy fest, még ráadást is kapunk kedvenc mutánsunkból!

Mel Gibson beintett a szuperhős filmeknek!

Legutóbb a színész sikereiről írtunk, hiszen a Velencei Filmfesztiválon a kritikusok körberajongták legújabb rendezését, a Hacksaw Ridge című filmet.  A vörös szőnyegen persze nem csak a saját háza tájáról mesélt.

Magyar film sikere Karlovy Varyban

Hajdu Szabolcs filmje nyert a Karlovy Vary-i nemzetközi filmfesztiválon. Az Ernelláék Farkaséknál című film rendezője a legjobb férfi színész díját is elhozta. A filmet saját otthonában forgatta, feleségével és gyerekeivel, tanítványaival és barátaival, kevesebb mint 10 millió forintból.

A magyarok és az Oscar: sikerek, melyekről még soha nem hallhattál!

A legrangosabb díjátadó 88 éve alatt, a magyarok állandó szereplők voltak a vörös szőnyegen. Összegyűjtöttük nektek a legnagyobb magyar Oscar-gálás sikereket, melyekről minden valamirevaló filmrajongónak tudni kell.

Blake Lively szerencsétlenül szólta el magát!

A színésznő is ott van a Cannes-i Filmfesztiválon, a napokban mutatják be Woody Allen legújabb filmjét, aminek ő az egyik szereplője. Lively épp második gyermekével terhes, gömbölyödő hasa jól látszik a fotóin. De más testrésze is változik az anyaság közeledtével, ezt a megjegyzést írta képe mellé: „Los Angelesi arc, Oaklandi hátsó”. A viccelődése valójában egy idézet egy rap szám szövegéből, de úgy tűnik, nem volt jó választás.

Cannes-ban vetítik a Szerelmet


szerző:
2016.05.15. 18:50
Cannes-ban vetítik a Szerelmet

Újravetítik Cannes-ban Makk Károly Szerelem című filmjét. A Törőcsik Mari, Darvas Lili és Darvas Iván főszereplésével készült világhírű alkotás nemzetközi premierjét 1971-ben tartották a Cannes-i Filmfesztiválon, ahol többek között elnyerte a zsűri díját. Most a 45 évvel ezelőtt készült film felújított, digitalizált változatát mutatják be. A vetítésre Makk Károly is odautazott, Híradónknak azt mondta, nagyon boldog, hogy újravetítik a filmjét.

Már Cannes-ban zsűrizik Nemes Jeles László

Megérkezett Cannes-ba Nemes Jeles László. Az Oscar-díjas Saul fia rendezője 30 év óta az első magyar filmes, akit meghívtak a filmfesztivál zsűrijébe. Mostantól napi 4-5 órát tölt filmnézéssel egészen jövő vasárnapig, amikor kihirdetik a díjazottakat. A fesztivál Woody Allen új filmjének premierjével kezdődött.

Dokumentumfilm készült Paris Hiltonról!

Cannes-ban nem csak kiváló filmeket mutatnak be, vannak kevésbé jelentős mozzanatok is. Ez utóbbihoz sorolható az, hogy bejelentették: a botrányairól is híres Paris Hilton életét egyesek annyira érdekesnek tartották, hogy dokumentumfilmet forgatnak róla.

Story Extra 2016-05-12


szerző:
2016.05.12. 16:55
Palvin Barbi is ott lesz Cannesban!

A legrangosabb európai filmfesztivál jövő szerdán kezdődik és 10 napon át tart. A legismertebb magyar modell minden évben megjelenik a fesztiválon, és ez idén sem lesz másképp.

Újabb elismerés Nemes Jeles Lászlónak!

Cannes, a Golden Globe és az Oscar-díj után most ismét hatalmas megtiszteltetés éri a Saul fia rendezőjét: zsűritagnak választották be a cannes-i filmfesztiválra. Május 22-én tartják a záró gálát Franciaországban, és Nemesnek is lehetősége lesz dönteni a végső díjakról.

Kijött Woody Allen legújabb filmjének előzetese!

Korábban már írtunk róla, hogy a mester következő alkotása, a Café Society lesz a 69. Cannes-i filmfesztivál nyitó darabja. Most már némi fogalmunk is lehet róla, hiszen itt a film friss trailere!

Megjártuk a Cinefestet, Magyarország legmenőbb filmfesztiválját

Aki eltölt itt egy hetet, az megismerheti a világ aktuálisan legmenőbb filmjeit. Ráadásul magyar is van köztük. Reisz Gábor, a VAN címűsikerfilm rendezője tavaly még versenyző volt, idén már a zsűriből nézte végig a termést. Elmesélte, mi minden történt vele az elmúlt egy évben.

Claudia Cardinale Miskolcon kapott díjat

Életmű-díjat kapott a miskolci filmfesztiválon Claudia Cardinale. Az RTL Híradónak elárult pikáns részleteket a legendás westernfilm, a Volt egyszer egy Vadnyugat forgatásáról, és arról is beszélt, hogyan őrizte meg szépségét 77 évesen is.

Jamie Dornan Karlovy Varyt is lázba hozta

Söröző szerelmesek, hátizsákos, szelfiző fiatalok. Bármelyik rockfesztiválon látni ilyet. Csakhogy ez Karlovy Vary, Csehország impozáns fürdővárosa, ezek a fiatalok pedig a nemzetközi filmfesztivál miatt jöttek. Zöldi Viktória riportja.

Karlovy Vary: exkluzív riport a filmfesztiválról

Söröző szerelmesek, hátizsákos, szelfiző fiatalok. Bármelyik rockfesztiválon látni ilyet. Csakhogy ez Karlovy Vary, Csehország impozáns fürdővárosa, ezek a fiatalok pedig a nemzetközi filmfesztivál miatt jöttek. Zöldi Viktória riportja.

Cannes: új szemszögből láthatjuk a filmfesztivált

Hetek óta egy magyar film Cannes-i sikerétől hangos a magyar sajtó: a Saul fia még az Oscar-díjra is esélyes. Méltatlanul kevés szó esik azonban egy másik produkció sikeréről, amely szintén magyar alkotókat dícsér: Topolánszky Tamásék ugyanott, ugyanakkor ünnepeltek, mint Nemes Jeles Lászlóék, még akkor is, ha kicsit más szemüvegen keresztül figyelték a Cannes-i csillogást.

Cannes másik arca, amiről eddig kevesen tudtak

Hetek óta egy magyar film Cannes-i sikerétől hangos a magyar sajtó: a Saul fia még az Oscar-díjra is esélyes, de erről már rengeteget beszéltünk. Méltatlanul kevés szó esik azonban egy másik produkció sikeréről, amely szintén magyar alkotókat dicsér: Topolánszky Tamásék ugyanott, ugyanakkor ünnepeltek, mint Nemes Jeles Lászlóék, még akkor is, ha kicsit más szemüvegen keresztül figyelték a Cannes-i csillogást. Dörmer Csaba riportja.

Botrány a cipősarkak körül Cannes-ban

A filmfesztivál hostessei megállítottak, illetve nem engedtek be több nőt, mert azok nem viseltek magassarkú cipőt a díszelőadásokon. Köztük volt egy filmproducer is, aki részlegesen amputált lábfeje miatt csak lapos cipőt tud hordani. A fesztivál öltözködési szabályai egyébként nem írják elő a magas sarkú lábbelit.

Tolonganak a Saul fia vetítésein Cannes-ban

A nézők kedvence lett a magyar film, egymásnak ajánlják. Esélyesnek tartják, hogy a rendező, Nemes Jeles László és a főszereplő is díjat nyer, sőt, akár a zsűri nagydíját vagy az Arany Pálmát is elhozhatja a film. Egy amerikai forgalmazó pedig már megvette a jogokat.

Egyöntetű tetszéssel fogadták a Saul fiát

Meglepő, sőt megdöbbentő lenne, ha a Saul fia díj nélkül távozna Cannes-ból - ezt írja egy francia lap. A holokauszt eseményeit új szemszögből feldolgozó magyar filmet péntek este mutatták be a Cannes-i Filmfesztiválon és óriási sikert aratott.

Magyar film is versenyez Cannes-ban

Hollywoodi szuperprodukció helyett egy francia filmdráma díszbemutatójával kezdődött szerda este a Cannes-i filmfesztivál. Világsztárokból azért volt bőven így is, hiszen már az amerikai rendező-páros Coen testvérek vezette zsűriben is több nagy név van, például Sophie Marceau, Jake Gyllenhaal, vagy Sienna Miller. A 19 versenyfilm között egy magyar alkotás is indul. Nemes Jeles László Saul fia című filmjének díszbemutatóját pénteken tartják a francia riviérán.

Letiltották a sztárokat a szelfizésről

A Cannes-i Filmfesztivál művészeti igazgatója megpróbál megálljt parancsolni a filmsztárok körében is igen népszerű hóbortnak.

Reggeli Hírvadász - 15/03/25

Cooper meglepő szerepben, Fassbender pedig western Aragornként hódít. De a csábos hímeken kívül akad még némi Star Wars-titok, és egy filmfesztivál plakát is a tarsolyunkban!

Fődíjat nyert a Liza, a rókatündér Portóban

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje a nemzetközi filmfesztivál nagydíját, és a legjobb vizuális effektekért járó díjat is elhozta. Ezen a fesztiválon korábban olyan világhírű rendezők is nyertek, mint Luc Besson, Danny Boyle, vagy David Fincher.

Brandmánia - 2014. november 13.

Egy műsor, amely márkákról és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban dolgoznak, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ.

Molnár Piroska nyerte a legjobb színésznő díját

A hétvégén véget ért nemzetközi filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó elismerést a művésznő kapta a Szabadesés főszerepéért.

Magyar filmek tarolhatnak Los Angelesben?

Elek Judit Visszatérés és Rudolf Péter Üvegtigris 3 című filmjével kezdődik november 9-én a 11. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál.

Startol a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál

Az eseményen tizennégy alkotásnak lesz a hazai premierje, köztük olyannak is, amelyet az amerikai bemutató előtt láthat a magyar közönség.

Átveszi 2009-es életműdíját Roman Polanski

A francia-lengyel filmrendező a zürichi filmfesztiválon veszi át díját, amit 2009-ben nem kaphatott meg.

George Clooney ijesztget és drámázik

Két filmmel is jelentkezik George Clooney a szeptemberi torontói filmfesztiválon.

Tarr Béla magyar filmeket ajánl a skótoknak

A szerdán kezdődő 65. Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál vendégkurátora lesz Tarr Béla magyar rendező.

Nem osztatlan a cannes-i győztes sikere

Füttyel, fújjolással fejezte ki nemtetszését az újságírók egy része, hogy az amerikai Terrence Malick Életfa című filmje nyert.

Párizsi éjféllel startolt Cannes

Woody Allen „Midnight in Paris” című filmjének bemutatójával megnyílt szerda este a 64. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál.

Magyar döntéshozó Cannes-ban


szerző:
2011.05.09. 15:00
Magyar döntéshozó Cannes-ban

Magyar zsűritag is lesz a szerdán kezdődő cannes-i filmfesztiválon.

Magyar film tarolt a linzi filmfesztiválon

Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmje nyerte a közönségdíjat a linzi Crossing Europe filmfesztiválon.

Törökök is díjazzák Tarr Bélát

Az isztambuli filmfesztiválon életműdíjjal tűntették ki a magyar rendezőt.

A torinói ló volt a befutó Berlinben

Tarr Béla magyar filmrendező alkotása, "A torinói ló" a Berlinálén a zsűri nagydíját nyerte el.

Tarr Béla filmjét díjazták Berlinben

Tarr Béla kapta meg a filmkritikusok nemzetközi fődíját a Berlini Filmfesztiválon.

Love story lett a Sundance Filmfesztivál nyertese

Egy szerelmi történet és egy eutanáziáról szóló dokumentumfilm nyerte el a fesztivál fődíját.

Magyar filmek Kaliforniában


szerző:
2011.01.06. 14:46
Magyar filmek Kaliforniában

Indul a Palm Springs-i Nemzetközi Filmfesztivál, immár 22. alkalommal rendezik meg csütörtöktől Kaliforniában.

Csütörtöktől vetítik a legjobb rövidfilmeket

December 2-án startol az idei EuShorts - Európai Rövidfilm Fesztivál a Toldi Moziban.

Szeméthegyen túl, ahol a zabalin túr

Kairó külvárosában a több méter magas hulladékhegyek között a bűzben 60 ezren élnek. Ők a zabalinok, ami magyarul szemétgyűjtő embereket jelent.

Tüntetés a vörös szőnyegen


szerző:
2010.10.29. 11:58
Tüntetés a vörös szőnyegen

Több száz színész, rendező, forgatókönyvíró és más szakmabeli tüntetett a római filmfesztivál megnyitóján, amelyet le is állítottak a szervezők.

Megújul Fellini Édes élete


szerző:
2010.10.26. 07:26
Megújul Fellini Édes élete

Martin Scorsese is ott lesz Federico Fellini Az édes élet című filmje felújításának premierjén a Római Filmfesztiválon.

Tobzódhatnak a filmrajongók Pécsett

Hatvan játékfilmmel és számtalan egyéb programmal várják az érdeklődőket a II. CinePécs Filmfesztiválon október 4-e és 10-e között.

Hazai filmsiker debütál Melbourne-ben

Ausztráliában is bemutatkozik a Bibliothéque Pascal, Hajdu Szabolcs Filmszemle-fődíjas játékfilmje.

Thaiföldi filmé az Arany Pálma


szerző:
2010.05.23. 20:52
Thaiföldi filmé az Arany Pálma

A legjobb színésznek járó díjon Javier Bardem és Elio Germano osztozik, míg a legjobb színésznő Juliette Binoche lett.

Erős magyar jelenlét lesz Cannes-ban

Két magyar világpremiert is tartogat a 63. Cannes-i Filmfesztivál programja.

Vihar a Riviérán a cannes-i filmfesztivál előtt

Cannes és Nizza hatóságai a tengerpartok takarításával vannak elfoglalva, de fogadkoztak, hogy a filmfesztiválra minden készen áll majd.

A "Méz" kapta az Arany Medvét


szerző:
2010.02.21. 12:22
A

A Méz című török film kapta a Berlini Filmfesztivál fődíját. Az őrizetben lévő Polanskit is kitüntették.

Polanski filmje a berlini fesztiválon

Az Oscar-díjas, svájci, háziőrizetben lévő rendező nem vett részt a premieren.

Polanski napi 900 forint zsebpénzt kap

Azért érkezett Svájcba, hogy átvegye a Zürichi Filmfesztivál életműdíját, de letartóztatták.

Izraeli mozi nyerte az Aranyoroszlánt

A velencei filmfesztivál fődíját a Libanon című film kapta meg.

Iráni filmbemutató Cannes-ban


szerző:
2009.05.15. 12:40
Iráni filmbemutató Cannes-ban

A kurd származású iráni rendező korábbi filmjei közül Iránban sokat betiltottak.

Kezdődik a cannes-i filmfesztivál

A nyitófilm különlegessége az, hogy animációs film lesz.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való