KERESÉS search-close

festmény

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "festmény"

Elromlott a klíma, károsodhatnak a Munkácsy-képek

Elromlott a klíma, ez pedig rosszat tesz a képeknek a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. A kiállításon több mint 30 fokot is mértek a napokban. Ilyen melegben pedig felgyorsulhat a képek állagromlása. Most mobilklímákkal próbáljak lehűteni a levegőt.

Restaurálják Rembrandt Éjjeli őrjárat című remekművét

Megkezdődött az egyetemes kultúra egyik legjelentősebb alkotásának restaurálása. Halálának 350. évfordulóján újítják fel Rembrandt: Éjjeli őrjárat című remekművét az amszterdami Rijks-múzeumban. Szakértők szerint a festmény stabil állapotban van, néhány helyen azonban elmosódtak a színek és az öregedés jelei is láthatóak rajta. A 10 hónapon át tartó restaurálás nyilvános: a helyszínen vagy az interneten bárki nyomon követheti.

 

Beyonce és Jay-Z egy Meghan Markle festmény előtt pózoltak

Beyonce és férje nemrég egy Meghan Markle festmény előtt pózoltak, amit a közösségi oldalán mutatott meg az énekesnő a rajongóknak. A képet az amerikai Tim O’Brien készítette 2018-ban egy magazin kedvéért. 

Renoir-festmény 3,5 milliárdért

Már csak 5 nap és bárki megnézheti a Szépművészeti Múzeum új büszkeségét. A Renoir festményt 3 és fél milliárd forintért vásárolta meg a magyar állam. A Fekvő női akt című kép egyébként járt már Magyarországon 1907-ben. Akkor azonban nem volt annyi pénze az államnak, hogy megvásárolja.

Sokáig nem tudtak a képről

Több, mint egy évig tartó restaurálás után jövő héten a látogatók is megcsodálhatják a legősibb magyar absztrakt képet a Czóbel Múzeumban. A különleges alkotásról évtizedekig senki sem tudott, mert egy Czóbel festmény vásznának hátuljára rejtették, és fehér festékkel takarták el. Az múzeum igazgatója szerint a festmény, amely Huszár Vilmos egyik korai műve, nemzetközi szenzációnak számít.

Sárközi Ákos kiállítással lepte meg szerelmét

A Konyhafőnök séfje karácsonykor valami igazán különlegeset adott menyasszonyának, Szegedi Éva festőművésznek. A meglepetés kiállításnak nemrég tartották a megnyitóját, aminek Peller Mariann lett a házigazdája, de nem ő volt az egyetlen ismerős arc a hatalmas tömegben.

Stuart Mária esküvői portréjával bővült a Szépművészeti

Stuart Mária esküvői portréjával bővült a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye. Van Dyck 1641-ben készült festményét 2,1 milliárd forintért vásárolta a múzeum a Magyar Állam támogatásával. A múzeum igazgatója, Baán László szerint az alkotás a múzeum utóbbi száz évének legértékesebb műtárgyvásárlása.

Több milliót érő festmények Hoppál Péter irodájában

Többmilliós festmények díszítik Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő pécsi irodáját. Ezek biztosítási értéke pedig több mint 40 millió forint. Ez a 24.hu közérdekű adatigényléséből derült ki. A műtárgyakat a Janus Pannonius Múzeum adta oda letétbe, azt írták, ez bevett gyakorlat. Az MSZP szerint a képviselőnek az emberek gondjaival kellene foglalkoznia, nem az irodájának díszítésével.

Sárközi Ákos ötösre vizsgázott!

Miközben a séf folyamatosan tanítja csapatát a Konyhafőnök VIP-ben, ő maga is kapott egy mentort. Kíváncsi vagy, mibe vágta a fejszéjét?

Kamerák előtt lopták el Renoir képét

Még mindig keresi az osztrák rendőrség azt a három tolvajt, akik hétfő délután besétáltak egy bécsi aukciósházba, és úgy loptak el egy festményt, hogy egyszerűen leakasztották a falról. A híres francia impresszionista festő, Renoir képét szerdán este árverezték volna el, értékét átszámítva, 40-50 millió forintra becsülik.

Eddig sosem látott Vajda Lajos kép került elő

Senki sem tudott róla, pedig egy vagyont ér - egy sosem látott Vajda Lajos kép került elő egy festmény háta mögül. A szentendrei Ferenczy Múzeumban a művész képeinek eddigi legnagyobb bemutatójára készülnek, ehhez magángyűjtőktől is kaptak kölcsön grafikákat. Amikor újrakeretezték volna az egyiket, akkor bukkant elő az alkotás. A képet még a kiállítás megnyitása előtt megmutatták az RTL Híradónak.

Rejtett kincseket találtak az Iparművészeti Múzeumban

Rejtett kincseket találtak a falakban az Iparművészeti Múzeum felújítása során. A plafonon Ferencz József korabeli festményre bukkantak, de még szintén többszáz éves festett üveg is előkerült. A főigazgató szerint ezek segítségével az eredeti állapotára állíthatják vissza az épületet.

Látványos: így darálta le magát a festmény

Példátlan módon megsemmisítette magát a híres grafitty-művész, Banksy egyik festménye egy londoni árverésen. Ez közvetlenül azután történt, hogy átszámítva majdnem 400 millió forintért elkelt. Mint kiderült, a képkeretben egy papírvágó szerkezet rejtőzött, amelyet a licit végeztével távirányítóval kapcsolt be valaki. Az aukciós ház szerint maga a rejtőzködő alkotó tréfálhatta meg őket.

Szexi! Erotikus festmények készültek a villalányokról…

VV Ági vadító fotósorozata után ezúttal ecsettel rajzolták meg a játékosok fedetlen kebleit…

Hatalmas festménnyel állítottak emléket a thai mentésnek

Hatalmas festménnyel állítottak emléket Thaiföldön a 12 ifjú focista és edzőjük barlangi mentésének. A képet több mint 300 művész, egymást váltva készítette el.

Festmény a barlangi drámáról

Hatalmas festménnyel állítottak emléket Thaiföldön a 12 ifjú focista és edzőjük barlangi mentésének.

Frida Kahlo művei végre Budapesten!

Az ikonná vált mexikói festőnő születésének évfordulóján nyílik műveiből kiállítás a Nemzeti Galériában. A tárlatra hosszú éveket kellett várni, most festményeket és rajzokat is hoztak abból a mexikói múzeumból, ahol a legtöbb képét őrzik. A megnyitón itt volt a festőnő egyik rokona is, és mesélt az RTL Híradónak Frida Kahloról.

Picasso és Van Gogh Debrecenben

Még a lehelettől is óvják az egyedülálló és felbecsülhetetlen értékű alkotásokat Debrecenben. Két hét alatt körülbelül 13 ezren nézték meg az Impressziók című kiállítást. Szigorú szabályok mellett lehet csak megcsodálni az 56 képből álló gyűjteményt.

Milliárdos ajándék a galériának

Több milliárd forintot ér, mégis ajándékba kapta a Magyar Nemzeti Galéria Moholy-Nagy László "Konstrukció kék alapon" című festményét. Mostantól Budapesten láthatja a közönség.

Lopott kép a busz csomagterében

Autóbusz csomagteréből került elő egy több mint 8 éve ellopott festmény. Edgar Degas A kóristalányok című alkotására a vámosok egy autópálya pihenőben találtak rá Párizs közelében. Az átszámítva több mint 250 millió forintot érő festmény egy Marseille-i múzeumból tűnt el.

Kíváncsi vagy Kovács Dóri festményeire?

A DJ új hobbit talált magának, az általános iskola óta először, most újra ecsetet ragadott és festeni kezdett. Tanár segítségével különféle csodákat alkotott, amiket be is hozott Annáéknak. Nektek melyik festmény tetszett a legjobban?

Előző rész (2017. július 25.)

Képes-e Tóbiás megbocsátani Ádámnak? Hogyan engeszteli ki Milán a csalódott Lucát? Tóbiás már nem csak a cégben segít Júliának. Natasa meglátja, hogy Félix elcseni a Rudinál őrzött festményt.

Következő rész (2017. július 25.)

Képes-e Tóbiás megbocsátani Ádámnak? Hogyan engeszteli ki Milán a csalódott Lucát? Tóbiás már nem csak a cégben segít Júliának. Natasa meglátja, hogy Félix elcseni a Rudinál őrzött festményt.

Egyben a Munkácsy-trilógia

Újra együtt látható a Munkácsy-trilógia. A világhírű festmények közül a Golgotát két évig takarta lepel a debreceni Déri Múzeumban. A festmény tulajdonosa Pákh Imre, a képet viszont az állam szeretné megvásárolni, de nem tudtak megegyezni, ezért az állami védetté nyilvánította a képet. A fordulatot a Kúria keddi döntése hozta, amely a tulajdonosnak kedvező döntést hozott, így került le a lepel a Golgotáról.

Előző rész (2017. május 26.)

Vajon Rudi mihez kezd Félix megrongált festményével? Péter Natasán vezeti le a Hanna miatti frusztrációját. Tóbiás bűntudata egyre nő az érdekházasság miatt. Vajon Brigitta sikeresen elaltatja Ágnes gyanúját?

Következő rész (2017. május 26.)

Vajon Rudi mihez kezd Félix megrongált festményével? Péter Natasán vezeti le a Hanna miatti frusztrációját. Tóbiás bűntudata egyre nő az érdekházasság miatt. Vajon Brigitta sikeresen elaltatja Ágnes gyanúját?

Pókember vitte el a festményeket

Súlyos büntetéseket osztott ki egy párizsi bíróság a kriminalisztika történetének egyik leghírhedtebb, átszámítva 32 milliárd forintos festményrablása ügyében. A hat évvel ezelőtti bűntett végrehajtója 8 év, szervezője hét év, a műalkotásokat elrejtő férfi pedig hat év börtönt kapott. A fő felelősök, a megrendelők kilétére máig nem derült fény, és a képek sem kerültek elő.

Varga Izabella festői vénája


szerző:
2017.02.09. 17:25
Varga Izabella festői vénája

Varga Izabella festői vénájáról korábban már beszéltünk itt, a Story Extrában. Szenvedélyével tavasz óta sem hagyott fel. Legutóbbi művének a történetét meg is osztotta rajongóival. Édesapja azon szomorkodott, hogy kisunokája cicát rajzolt a tanító nénijének - neki pedig még egy keszeg sem jut. Több se kellett a Barátok Közt színésznőjének: azonnal festett egy olyan szép vörösszárnyút apukájának.

 

Veszélyben a Csontváry-kép

Kritikussá vált Csontváry ikonikus festményének, az Öreg halásznak az állapota. A portrét 1902 környékén festette a mester, utoljára 50 éve restaurálták. Ha nem újítják fel, akár súlyosan sérülhet a világhírű festmény. A restaurálás teljes költségének harmada azonban még hiányzik, ezért gyűjtésbe kezdett a miskolci Herman Ottó Múzeum.

Öt festmény 360 millióért

360 millió forintért vesz öt festményt a Miniszterelnökség a tárca jövőbeli irodáiba - írta meg az Index. A Karmelita kolostorba egymilliárd forintot szánnak műkincsekre, így a keret harmadát már fel is használták. A Híradónak nyilatkozó műgyűjtő szerint középszerű művészek középszerű képeit veszi meg az állam. A Miniszterelnökség közleményében azt írta, több szakértő egymástól független véleménye alapján választották a szerintük kiemelkedő műveket.

Előző rész (2017. január 05.)

Mihez kezd Vilmos a kocsiban talált droggal? Ágnes megtudja, hogy a rendőrség biztosan vizsgálatot indít Ludwig ügyében. Vajon sikerül Rudiéknak a festmény-adásvétel lebonyolítása? Nóra sorsfordító döntésre szánja el magát a vízprojekttel kapcsolatban.

Előző rész (2017. január 02.)

Mit lép Ágnes Ludwig „balesete” után? Rudiék festménycsempésző akciója elkezdődik. Vajon van még remény Júlia és Attila kapcsolata számára? Vajon ki kapta meg a vízprojektet?

Dávid

Dávid azzal a céllal ment a Tamarával közös házba, hogy "ellopjon" egy drága festményt, mielőtt felesége azt is eladná valakinek. Dávid már éppen kifelé tartott a drága "izével", amikor Tamara rajtakapta őt. A lopás aztán vad szexbe torkollott, Joci pedig rajtakapta a hangoskodó Dávidékat.

Művészek a szabadságról

Szabadság és remény - főként ezt jelentette 1956 azoknak a művészeknek, akik a forradalom után elhagyták az országot. Sokukat a mai napig felzaklatják az akkor történtek. Az Abigail galériában a forradalom évfordulóján 15 olyan művész képeiből nyílt kiállítás, akik az emigrációban készítették legjelentősebb alkotásaikat.

BeleValó Extra: Gáspár Győző átadta remekművét a győztesnek

Jose Armando, alias Gáspár Győző a BeleValóVilág adásában festett egy remekművet, azonban a művész nem tartotta meg a festményét, hanem felajánlotta annak a szerencsés embernek, aki a legfrappánsabb négysoros versikét tárja a művész úr elé. Győző döntött, Kócs László pedig költeményével nemcsak a festményt, de egy kis népszerűséget is nyert! Az RTL online ott volt az ünnepélyes átadáson, és végig forgatta a nagy találkozást! Gratulálunk a nyertesnek!

Nyerd meg Győzike műalkotását!

Jose Armando, alias Győzike a BeleValóVilág élő adásában fest egy remekművet. Azonban festményét nem tartja meg, felajánlja nektek! Ezért most egy szokatlan kihívás elé állítunk titeket: ha szeretnétek megnyerni, írjatok egy négysoros verset a művészről, a műről, vagy azokról az érzésekről, amiket ez az akció kivált belőletek – és hozzászólásban osszátok meg velünk! Az lesz a nyertes, akinek a költeménye leginkább elnyeri a műsorvezető tetszését. Költészetre fel!

„Íme a salgótarjáni Madonna!” - tárlatvezetés Győzi módra

A műsorvezető megszerezte a villalakók festményeit, egytől egyig. A képek annyira megragadták Győzikét, hogy nem tudta megállni, hogy ne kommentálja őket. 

Leleplezés! Íme a remekművek...

Elkészültek az alkotások, amiket közösen mutattak be egymásnak a festők a modelleknek. Garantált a nevetés!

Rippl-Rónai Ady-portréja került elő

Elfelejtett Rippl-Rónai festmény került elő, méghozzá egy Ady Endre portré. Majd száz éve tűnt el a festő költő barátjáról készített pasztellképe. Rippl-Rónai nevéhez több ezer mű köthető, sok képről nem lehet tudni, hogy hol van. Az Ady-portré egy erdélyi magángyűjteményben pihent.

További képek is voltak kölcsön Habonyéknál

Újabb, a Szépművészeti Múzeum tulajdonában lévő műkincsekről derült ki, hogy olyan helyre kerültek, ami Habony Árpádhoz köthető. Hét festményről van szó, kölcsönzésük darabonként havi 10 ezer forintba került a cégnek, amit akkoriban Habony Árpád vezetett. A múzeumtól hiába kérdeztük, nem mondták meg, mennyit érnek a képek. Az Együtt szerint felháborító, hogy a főigazgató a barátainak adja kölcsön a közvagyonba tartozó értékes festményeket. A múzeum azt közölte, az ügylet jogszerű volt.

Magyarok festményei a Louvre-ban

Négy magyar művész festményeit állították ki a múlt hétvégén a világ egyik leghíresebb múzeumában. Egyikük, Hatvany Viktória Híradónknak azt mondta: nagy álma vált valóra azzal, hogy ott lehetett a Louvre-ban. Akkora sikere volt képeinek, hogy egy francia galériatulajdonos jelezte: mindenképpen dolgozni akar vele.

Story Extra 2016-05-20


szerző:
2016.05.20. 16:55
Biztosítás nélkül adták oda a festményeket

Nem kötöttek biztosítást arra a 300 millió forintot érő tíz festményre, amelyet a Szépművészeti Múzeum adott kölcsön egy magáncégnek három éve - tudta meg az átlátszó.hu. A képek három hónapig egy olyan lakásban voltak, ahol Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója is rendszeresen megfordult. A múzeum szerint akartak biztosítást kötni a képekre, de valamiért nem sikerült, viszont a bérlő cég pénzügyi garanciát vállalt rájuk. A cég éves árbevétele a felét se érte el a műalkotások értékének.

Függöny mögött marad a világhírű festmény

Önök mit tennének, ha kölcsönadnák, valakinek mondjuk az autójukat, vagy a lakásukat, vagy a család egyik fontos relikviáját, aztán az a valaki egyszer csak úgy döntene, hogy nem adja vissza. Ez történik most a Pákh Imre tulajdonában lévő milliárdokat érő festménnyel. Úgy tűnik, hogy elégé sportszerűtlen módon többé nem rendelkezhet a saját tulajdonáról.

Fókusz 2016-03-10


szerző:
2016.03.10. 18:55
Dr. máriás, a festő, aki viccet csinál a komoly politikusokból

Andy Vajna a gyerekszegénység felszámolásáért fohászkodik. Habony Árpád vidám parasztként áll egy kaszával. Rogán Antal yodaként védi meg a jó kormányát a gonosz támadásától, Kósa Lajos pedig épp piruettezik, miközben megnyitja a budapesti téli olimpiát. De van festmény Orbán Viktorról, Gyurcsány Ferencről, Kádárról, Rákosiról és Kovács Ákosról is, szóval mindenkiről, aki manapság így vagy úgy, de számít a közéletben. Dr. máriásnál jártunk.

Eddig ismeretlen Csók-festményre bukkantak

A művész nem szignózta a feleségéről készült portrét, ezért hónapokig tartott, míg biztossá vált, hogy valóban Csók István festette. A képet a Kincsek a falon projektnek küldte be a tulajdonosa, akik vállalják, hogy ingyen szakvéleményt adnak a hozzájuk fordulóknak. Szerintük a Csók festmény tízmillió forintot érhet.
 

Önkormányzati lakásban voltak a festmények

Habony Árpád volt anyósának lakását díszítette 3 hónapon át a Szépművészeti Múzeum tíz festménye. A több százmillió forint értékű műtárgyakért havi 15 ezer forintot fizettek. Az Átlátszó.hu másfél évig pereskedett, mire a múzeum elárulta, hova kerültek a műkincsek. A képeket az a cég bérelte, amelynek korábban résztulajdonosa volt Habony Árpád testvére is. A Szépművészeti Múzeum szerint gyakran adnak kölcsön műtárgyakat. A Demokratikus Koalíció nyilvánosságra hozná: milyen alkotások díszítik a kormánypárti politikusok lakásait.

Két millió a Matolcsyt ábrázoló képért

Több mint kétmillió forintot fizettek egy Matolcsy Györgyöt ábrázoló festményért egy árverésen. Sokan licitáltak rá, kikiáltási árának több mint hatszorosáért kelt el. Alkotója, Máriás Béla azt mondta, azután döntött úgy, hogy lefesti a nemzeti bank elnökét, hogy a jegybank 4,2 milliárd forintot fizetett egy Tiziano-képért, miközben a kortárs magyar festőket nem támogatja.

Élethű festményeken az első világháború – mutatjuk

Mutatunk tizenkét festményt, melyek legalább olyan jól adják vissza az első világháború embertelenségét, mint a fényképek.
 

Egy család nappalijából került elő a nagy értékű festmény

Ismét egy nagy értékű, eddig még soha nem látott festmény került elő. A Monacói tengerpart Berény Róbert munkája, akinek egy szintén elveszettnek hitt művét néhány hónapja a Stuart Little kisegér című filmben fedezték fel.

Szenzációs felfedezés: ötvenöt milliót ért a család nappalijában lógó festmény

Ismét egy nagy értékű, eddig még soha nem látott festmény került elő. A Monacói tengerpart Berény Róbert munkája, akinek egy szintén elveszettnek hitt művét néhány hónapja a Stuart Little kisegér című filmben fedezték fel.

Fókusz 2015-10-26


szerző:
2015.10.26. 17:25
Négymillió forintért vehetnek Hitler-festményeket egy szlovák aukción

Elég jól mennek a Hitler-képek az aukciókon, vasárnap újra kalapács alá kerülnek a náci diktátor alkotásai.

Állati festmények


szerző:
2015.09.11. 18:45
Állati festmények

Ötletes akcióval próbál az állatvédelemre pénzt szerezni egy amerikai állatkert. A park lakói, denevérek, kecskék, papagájok készítenek festményeket, amelyeket aztán az interneten értékesítenek.
 

Pákh Imre letakartatta a Munkácsy-festményt

Paraván kerül a Golgota elé. Munkácsy híres trilógiájából mostantól csak kétharmadot csodálhatnak meg a látogatók. A híres festmény tulajdonosa jogtalannak tartja a kormány védettségi eljárását, ezért úgy döntött, letakartatja a képét.

A Golgota kálváriája

Paraván kerül a Golgota elé. Munkácsy híres trilógiájából mostantól csak kétharmadot csodálhatnak meg a látogatók. A híres festmény tulajdonosa jogtalannak tartja a kormány védettségi eljárását, ezért úgy döntött, letakartatja a képét.

Fókusz 15-08-25


szerző:
2015.08.25. 19:25
Fókusz 15-08-25

Fókusz: Veszélyes vadak! - A farkast kamera leplezte le, de medvével, vaddisznóval és sakállal is találkozhatunk! Mit tegyünk, hogy életben maradjunk? Kettős látás - Egy szépségverseny, ahol minden bombázóból valaki másik hasonmása! Az ország legszebb ikreivel a járókelőket sokkoltuk. Benzinfalók - 50 litert fogyasztanak százon, mégis imádják őket! Az amerikai autók találkozóján néhány járművet a roncstelepig repítettek.

Másfél millió dolláros festménybe tenyerelt

Egy legalább 1,5 millió dollárt érő 350 éves festményt tett tönkre egy kisfiú egy tajvani kiállításon, amikor véletlenül megbotlott és beletenyerelt a képbe. Az itáliai festő Paolo Porpora csendéletén most egy ökölnyi lyuk tátong, a restaurátorok szerint nagyon nehéz lesz helyre hozni. A balesetről felvétel is készült.

Előzetes: Másfél millió dolláros botlás

350 éves festményt tett tönkre egy kisfiú egy tajvani kiállításon, amikor véletlenül megbotlott és beletenyerelt a képbe. A szerencsétlen esetről felvétel is készült - megmutatjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.

Munkácsy-botrány: a milliárdos úgy érzi, zsarolják

Pákh Imre, Amerikában élő magyar származású műgyűjtő. Közismert Munkácsy rajongó, világhírű festmények egész sorának tulajdonosa. A konfliktus ott kezdődött, hogy az állam ajánlatot tett a Golgotára, majd 2 évvel később közölte, hogy csak jóval kevesebbet hajlandó fizetni érte. Amikor a tulajdonos kevesellte az összeget, és el akarta vinni a képet, bejelentették, hogy védetté nyilvánítják azt, és nem engednek a zsarolásnak.

Tiziano-festmény: 140 millióért vette, 4,5 milliárdért eladta

A Tiziano-nak tulajdonított kép híre hamar elterjedt a gyűjtők körében. Pintér Gyula, aki csak vallásos témájú festményeket gyűjtött addig, 140 millióért megvásárolta a képet. Pedig akkor még egyáltalán nem volt biztos, hogy a kép eredeti. Pintér szerint így is sokan irigykedtek rá, mert kockáztatni mert.

Milliókért vette, milliárdokért eladta a Tiziano-festményt

2005 áprilisában kapott egy budapesti galéria megbízást arra, hogy adja el azt a képet, amely 50 évig lógott egy pécsi lakás falán és melyről csak annyit tudtak, hogy egy ismeretlen velencei mester műve a 16. század közepéről. A kép 1932-ben úgy szerepelt egy magyarországi aukción, hogy Tiziano-másolatnak tartották, ezért potom pénzért kelt el. Dörmer Csaba riportja.

Bármennyit megér? - 4 és fél milliárdért vett festményt a jegybank

A Mária Gyermekével és Szent Pállal című Tiziano képet az Értéktár Program keretében vásárolta az MNB. Azt írták azért, hogy itthon tartsák a művet.

Művészeti játszó- és alkotó tér a Szigeten

Augusztus 10-17. között ismert hazai művészeti iskolák, művészeti csoportosulások, galériák, elismert magyar művészek mellett francia és olasz alkotók ösztönözik az ArtZone-ba érkezőket egyedi gondolkodásra, újrahasznosításra és alkotásra.

Nem engedi az állam elvinni a Golgotát

Megvenni nem tudta, hatósági eljárással tartja Magyarországon a Golgotát a kormány. Munkácsy Mihály híres festményért több mint 2 és fél milliárd forintot, másfélszer annyit kért amerikai tulajdonosa, mint amennyit a jegybank fizetett volna érte. Pákh Imre vasárnap bejelentette be, hogy talált más vevőt, és hazaviszi a képet. A Miniszterelnökség ezután kezdeményezett a kép védetté nyilvánítást. A tulajdonos évekkel ezelőtt adta kölcsönbe a festményt egy debreceni múzeumnak, bunkósbot politikának nevezte a kormány eljárását.
 

Különleges festmény tért haza

Újabb műkincs érkezett haza. Barabás Miklós egyik akvarellje keddtől a Magyar Nemzeti Múzeumban látható. A kép az egyik aradi vértanút, Leiningen Károly grófot ábrázolja. Tulajdonosa, egy Angliában élő grafikusművész a képet a múzeumnak ajándékozta. A képre annak idején egy dél-angliai régiségkereskedésben bukkant rá.

Nem tudják, ki vitte el a százmilliós képeket

Fordulat a debreceni képrablás ügyében. A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, ezért lezárták a nyomozást. Százmilliós értékű képek tűntek el tavaly egy múzeum raktárából. A festmények tulajdonosa több száz képet adott a debreceni önkormányzatnak, hogy kiállíthassák. A kárt a hivatalnak kell állnia.

Egy őrült akció Párizsban


szerző:
2015.04.14. 17:45
Egy őrült akció Párizsban

Varga Viktor szájon csókolta Mona Lisát, a jelenetet pedig kamerával is rögzítette. A felvételen jól látszik, hogy az énekes először vígan dalolászik a párizsi Louvre múzeumban, majd a következő pillanatban gondol egyet, átugrik a korláton és egy hatalmas csókot nyom Mona Lisa arcára, pontosabban a festmény előtti üveglapra. A mutatványnak hamar vége is szakadt, mert a biztonsági őrök azonnal leparancsolták Viktort az emelvényről.

Így látja egy kenyai a magyarokat

A magyarok túl sokat foglalkoznak a múlttal, de tudnak felszabadultan is viselkedni és akkor nagyon kedvesek, humorosak – mondja egy Kenyában született brit festőművész. Marcus Goldson évek óta Budapesten él, most képsorozatot készített a főváros hétköznapjairól, a nagyvárosban élő emberek szokásairól.

Orbán Viktor is kapott magáról festményt

Orbán Viktor és Puskács Öcsi egy csapatban: ilyen festményt kapott a miniszterelnök még februárban Tállai Andrástól, a nemzetgazdasági minisztérium államtitkárától. Tállai maga számolt be az ajándékozásról Facebook oldalán, de a képet azóta levette. Az Együtt úgy látja: személyi kultusz épül az országban.

Magáról kapott festményt Lázár

600 ezer forintot érő festményt kapott magáról Lázár János L. Simon Lászlótól, legalábbis korábban ennyiért árulták a galériában. L. Simon László, parlamenti államtitkár szerint ennél olcsóbban vette a képet, de azt nem árulta el, hogy mennyiért. Azt mondta, a képet baráti alapon ajándékozta a miniszterelnökséget vezető miniszternek, mert megengedheti magának, és Lázár János nagyon örült neki.

Újra látható Rippl-Rónai egyik főműve

80 év után látható újra Magyarországon Rippl-Rónai József egyik leghíresebb festménye. A képet egyik francia művész barátjáról készítette, és kalandos körülmények között került Párizsba a II. világháború előtt. A két festő barátságát bemutató kiállításon több mint 30 ritkaság látható, a képeket összesen 7 milliárd forintra biztosították. 
 

Hihetetlen módon került elő a festmény

Egy hollywoodi mozi és egy csodás hazatérés. Egy elveszetnek tűnt műalkotás, és egy hihetetlen sztori. Honnan és hogyan került elő az elveszettnek tűnő festmény, amiről hosszú évtizedeken át senki nem sejtette hol lehet. Na, itt került a történetbe egy kisegér.
 

Fókusz 14-11-28


szerző:
2014.11.28. 19:25
Fókusz 14-11-28

Fókusz: Hihetetlen történet - Egy hollywoodi filmből derült ki, hogy létezik az elveszettnek hitt festmény. De hova tűnt ezután? Tankönyvből, egyes! - Számos hiba fedezhető fel a kötelező tankönyvekben. A kiadó az elődeire mutogat. Az X-Faktor rejtélyei - Misztikus jelképek a versenyzők filmjeiben? Mágikus sorozat a párbajokban? Helyretesszük a tévhiteket!

Egy hihetetlen sztori: így került elő a híres festmény

Egy hollywoodi mozi és egy csodás hazatérés. Egy elveszetnek tűnt műalkotás, és egy hihetetlen sztori. Honnan és hogyan került elő az elveszettnek tűnő festmény, amiről hosszú évtizedeken át senki nem sejtette hol lehet. Na, itt került a történetbe egy kisegér.
 

Scheiber tárlat a festő 120 alkotásából

Külföldön keresték a képeit, itthon pedig évekig örültek, hogy megveszik őket. Németországban és Olaszországban sikeres volt, de Budapesten egy tányér levesért is odaadta a képeit. Scheiber Hugót ellentmondásos festőnek tartották, mégis a budapesti művészeti élet jellegzetes figurája volt, akiről mindenkinek volt egy története. Budapesten pénteken megnyílt ez eddigi legnagyobb Scheiber tárlat a festő 120 alkotásából.
 

30 év után látta újra képeit

Nem hagyták veszni a Munkácsy-díjas művész feLugossy László alkotásait. A nyolcvanas években kultikussá vált Bizottság együttes énekesének képei 30 éven át egy padláson porosodtak. Az egyik galéria tulajdonosa talált rá az alkotásokra és úgy döntött: kiállítja azokat. feLugossy László a tárlat megnyitóján még dalra is fakadt.


 

Reflektor 13-10-30


szerző:
2013.10.30. 23:35
Reflektor 13-10-30

Reflektor: Fekete Pákó megfestette Sebestyén Balázst és Vadon Janit. Kozma Orsi megmutatta az ikreit.

Fekete Pákó megfestette Sebestyén Balázst

A Reflektor stábja jelen lehetett, amikor a mester felvitte az utolsó ecsetvonásokat a legfrissebb művére.

Fekete Pákó festővé avanzsált


szerző:
2013.10.08. 19:00
Fekete Pákó festővé avanzsált

Az első ecsetvonások és az elkészült művek. Négy képtől ugyan senki nem lesz festő és Pákóból sem lesz Picasso, de most úgy érzi, megtalálta magát. Műveit a 90 éves fotóművész, Szipál Márton elemezte.

Reflektor 13-06-03


szerző:
2013.06.04. 00:40
Reflektor 13-06-03

Reflektor: Ábel Anita és Mautner Zsófi ízes kalandja. Varga Viktor igazi művészlélek.

Fókusz 13-05-02


szerző:
2013.05.02. 19:50
Fókusz 13-05-02

Fókusz: Leleplezés - Megmutatja a Cipőhöz írt dalát a Republicból kivált Tóth Zoltán. Tökéletes testek - Megtaláltuk az ország legszebb női és férfi felsőtestét. A nagy bukás – Sándor ezerötszáz forintért adta el a nagyapjától örökölt Gustav Klimt képet és most fogja a fejét.

Elfagyizta a vagyont érő festmény árát

Egy luxusjacht Hawaiion, márkás autók, magánrepülő, egy tengerparti nyaraló, vagy mondjuk egy hatalmas villa a Rózsadombon - egyszóval gondtalan élet felsőfokon. Na, ez az, amit talán Simicz Sándor megkaphatott volna, de nem így történt.

Házon kívül 11-11-15


szerző:
2011.11.15. 22:40
Házon kívül 11-11-15

Házon kívül: Festmények, amelyeket 20 millió forintért rendelt meg az állam az új Alkotmány tiszteletére. Politika vagy művészet? Kerényi Imre kormánybiztos tárlatvezetése a Házon kívül nézőinek. Megmutatjuk, hogyan működik a legális drogbiznisz. Fizettünk, és vittük az árut, de előtte még állásajánlatot is kaptunk a dílertől. Kábítószerek, amelyek legálisan beszerezhetők, de rettentő veszélyesek. Fél éve még sokan tartottak tőle, de nemrég felkötötte magát a saját garázsában. Mit szólnak Gyöngyöspatán a volt katona és véderős parancsnok, Eszes Tamás halálához?

„A 20 millió aprópénz”

Festmények, amelyeket 20 millió forintért rendelt meg az állam az új Alkotmány tiszteletére. Politika vagy művészet? Kerényi Imre kormánybiztos tárlatvezetése a Házon kívül nézőinek.

Fókusz 11-11-03


szerző:
2011.11.03. 20:15
Fókusz 11-11-03

Fókusz: Mesés karrier - Interjút adott Dzsudzsák Balázs. Beszél az őt körülvevő hisztériáról és a milliárdjait firtató pletykákról is. Édes otthon - Hazavittük Baricz Gergőt szülőfalujába. Az X-Faktor ezerarcú döntőse otthon igazi ezermester. Égből pottyant jövedelem - Az elhunyt sztárok örökösei külföldön milliókat keresnek. Nálunk meg lehet élni az egykori slágerekből?

Leonardót és Michelangelót ünnepli Róma

Az itáliai reneszánszt képviselő művészek alkotásait egy időben két kiállítás mutatja be, ritkán látott rajzokkal.

Lába kelt Stadler hírhedt olajfestményének

Stadler József nincs elkeseredve: egy hónapja az új tulajdonos felkérte, hozza rendbe a stadiont.

Különleges Csontváry-kiállítás két helyszínen

Megérkeztek Szegedre és Szentesre Csontváry Kosztka Tivadar festményei. A festő képeiből pénteken nyílik tárlat mindkét városban.

Porból lettünk, majd festménnyé válunk?

Emberi hamvakból készített képeket Roman Tyc cseh festőművész.

Lenyűgöző gyűjtemény a Kieselbach Galériában

A festő összes művét eddig még sosem láthatta együtt a közönség.

Húszmilliárdnyi műkincsért perlik az államot

Herczog Mór Lipót örökösei 44 festményt követeltek a magyar államtól.

Gyurta Danit saját képmásával lepték meg

Bő egy hónapja Gyurta Dániel megnyerte élete második világbajnoki aranyát Shanghajban. Azóta Dani jól megérdemelt nyaralását tölti. A 22 éves sportoló éppen úgy pihen, mint korabeli társai, talán csak egy kicsit több a fotós körülötte.

Akvafestő


szerző:
2011.09.06. 15:19
Akvafestő

Alva fest egy amerikai férfi. Azt mondja szellemek vezérlik a művészeti ténykedését, ugyanis ébren csak firkálásra képes.

Jótékonykodtak a kreatív rabok

Saját festményeiket árvereztették el sátoraljaújhelyi rabok, a bevételt a helyi mentőszolgálat kapta.

Nem tudták, de Michelangelo festményét őrzik

Michelangelo "elveszett" festménye díszítette az Oxfordi Egyetem egyik intézetének falát.

Lenin a falon


szerző:
2011.07.10. 20:09
Lenin a falon

Képek a szocializmusból - amikor lesújt a kalapács – a XXI. században!

„Új” festmény Caravaggiótól

Caravaggio korábban nem ismert művét azonosították szakemberek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való