KERESÉS search-close

felhőkarcoló

30 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "felhőkarcoló"

Felhőkarcolónak csapódott egy helikopter New Yorkban

A helikopter helyi idő szerint hétfőn a kora délutáni órákban az 54 emeletes toronyház egyik emeletében akadt el, mialatt a ködös és esős időben kényszerleszállást akart végrehajtani a tetején. A balesetnek egy halálos áldozata van: a gépet vezető pilóta, aki egyedül tartózkodott a járműben.

Felhőkarcolóra zuhant egy helikopter New Yorkban

Felhőkarcolóra zuhant egy helikopter New Yorkban,  és a becsapódás után kigyulladt. A fedélzetén csak a pilóta volt, aki meghalt. A baleset sokakat a 2001. szeptember 11-i terrortámadásokra emlékeztetett, amikor két utasszállító repülő csapódott a világkereskedelmi központ ikertornyaiba.

Baleset a felhőkarcoló tetején

Két ipari alpinistához riasztották a tűzoltókat az amerikai Oklahoma városban, mert elszabadult az állványzat, amelyen a város legmagasabb épületének ablakait tisztították. A daruról lelógó szerkezetet a szél dobálta, és neki is csapta a toronyháznak.

Irány az ég felé: felhőkarcolótúra New York-ban

Rengeteg ember és gombamód szaporodó óriási épületek mindenhol. Első látásra leginkább ez jellemzi New York-ot, a világ második legnépesebb városát. Képzeljünk el egy alig másfélszer akkora várost, mint Budapest, ahol majdnem annyian élnek, mint egész Magyarországon. Amikor viszont már nincs elég hely a Nagy Almában és nem tudnak hová építkezni, akkor felfelé terjeszkednek, vagyis irány az ég felé a felhőkarcolókkal és ezek csillagászati áraival.

Felhőkarcoló tetején lévő medencéből zúdult le a víz

Kedden a Fülöp-szigeteken, földrengés hatására vízesésként zúdult le az óriási mennyiségű víz egy manilai felhőkarcoló tetejéről. A zuhatag óriási robajjal ért földet.

Egy felhőkarcoló ablakából lógott a kisfiú

Egy felhőkarcoló egyik ablakából lógott az a kisfiú, akit a kínai Szecsuán tartományban kellett megmenteni. A nagyanyjának kellett volna vizsgáznia rá, de elment otthonról. A biztonsági őrök résen voltak, és baltákkal indultak feltörni a bezárt lakást, hogy segíthessenek a gyereken.

 

Vadőrök vitték el a mosómedvét

Happy enddel ért véget a minnesotai felhőkarcolót megmászó mosómedve története. Milliók figyelték az interneten, ahogy az állat két napon át rendületlenül halad egyre magasabbra a 20 emeletes épület falán. Csak néhány órára pihent meg útközben.

Tiltakoznak a felhőkarcoló ellen

Majdnem olyan magas lesz, mint a Gellérthegy és a várról is elvonja majd a tekintetet - egyebek mellett ezért tartja megengedhetetlennek több neves építész is, hogy 120 méteres felhőkarcoló épüljön a lágymányosi öbölben. A Garancsi István tulajdonában álló Market Zrt. épít állami hitelből új városnegyedet a Kopaszi-gát mellett, itt épülne Budapest legmagasabb épülete. A szocialisták szerint hiába adta ki az engedélyt Budapest, a mai napig nem lehet pontosan tudni, mi épül majd az értékes területen. A fővárosi önkormányzat nem válaszolt a kérdéseinkre.

Nem épülhet felhőkarcoló


szerző:
2016.11.29. 18:45
Nem épülhet felhőkarcoló

Nemet mondtak a felhőkarcolóra a Kopaszi-gáton - tudta meg a Magyar Nemzet. A 120 méter magas épület annak a beruházásnak a része lenne, amelyet Garancsi István cége épít. A milliárdos vállalkozó érdekeltségébe tartozó vállalkozás az állami Eximbanktól kapott 16 és fél milliárdos hitelt az építkezéshez. A 11. kerület hiába egyezett bele a felhőkarcoló felhúzásába, a főváros nem járul hozzá.

A felhőkarcolón próbált Trumphoz jutni

Donald Trumppal akart találkozni, így fölmászott a konzervatív elnökaspiráns felhőkarcolójára. A virginai fiatalember tapadókorongokkal indult meg a több mint 200 méter magas New York-i épületen. A rendőrökre fittyet hányva araszolt fölfelé. Három óra mászás után, a 21. emeleten kapták el a fiatalembert, akit kórházba vittek.

Felhőkarcoló épülhet Budapesten

120 méteres felhőkarcoló építését tervezi a Kopaszi gát mellé a Market Építő. "Budapart" néven több épületet is terveznek a Rákóczi híd budai oldala mellé, köztük lenne Budapest új legmagasabb épülete. A városháza szerint 5-6 olyan hely van a fővárosban, ami alkalmas lenne toronyház építésére, de döntés még nincs.

 

Tűzijáték a lángoló hotel mellett

Még ma is égett az a luxusszálloda, amely éjfél előtt gyulladt ki Dubaiban, a világ legmagasabb épülete mellett. Az emirátus jelképének számító Burdzs Kalifán a szomszédban pusztító tűzvész ellenére megtartották a tűzijátékot. A hotel egyébként tele volt vendégekkel, mert innen látszott volna legjobban az újévet köszöntő látványosság. A tűzben 16-an sérültek meg könnyebben.

A felhőkarcoló csúcsáról reptették a sast

A világ legmagasabb épületének csúcsáról reptettek sast Dubajban. Az egészen egyedülálló mutatvány egyben új Guinness rekord is. A lélegzetelállító produkcióval egy svájci állatidomár akarta felhívni a figyelmet arra, hogy a sasok világszerte veszélyben vannak. A madár hátára kamerát szereltek, így a reptetésről gyönyörű felvételek is készültek.

Fáklyaként égett a felhőkarcoló

Nem volt pánik, fegyelmezetten gyalogoltak a lakók a kigyulladt felhőkarcolóban- ezt mesélte az RTL Híradónak egy Dubajban élő magyar házaspár. A világ egyik legnagyobb lakó-felhőkarcolója hajnalban gyulladt ki.

TŰZ: A világ egyik legnagyobb lakó-felhőkarcolója gyulladt ki

Mivel a tengerparton áll, a szél miatt gyorsan tovább terjedtek a lángok. A tűzoltók pár óra alatt megfékezték a tűzet. Az épület körül rengeteg volt a törmelék és a hamu. Egyelőre nem tudni, mi okozta a tüzet.
 

Fókusz Plusz 14-11-15


szerző:
2014.11.15. 20:00
Fókusz Plusz 14-11-15

Fókusz Plusz: Extrém időutazás - Miért nincsenek felhőkarcolók Budapesten, és hogyan nézne ki a város, ha engednék? Megmutatjuk! Egyszerűen szenzációsak - Jól néznek ki és minden alkalommal leküzdik a gravitációt. Labdazsonglőrök, akiket egy világ néz tátott szájjal.

Újranyitott a Világkereskedelmi Központ

13 évvel az ikertornyok felrobbantása után újranyitott a New York-i Világkereskedelmi Központ. Az 541 méter magas felhőkarcolót - amelyet sokan Szabadság-toronynak neveznek - a megnyitón a világ legbiztonságosabb irodaépületének nevezték.

Őrült kötéltánc a felhőkarcolók között

Őrült kötéltánc a felhőkarcolók közt. Biztosító felszerelés nélkül egy toronyházból mászott egy felhőkarcolóra egy amerikai férfi Chicagóban.

Fókusz 12-01-27


szerző:
2012.01.27. 20:20
Fókusz 12-01-27

Fókusz: Videó a drámáról - Egy olasz család végigkamerázta a hajókatasztrófát a vacsorától az evakuálásig! Mindenre választ kapunk. Lányok a csúcson - Az ország legszexibb szupermodelljei, akiket ma már a világsztárok között jegyeznek.

Madártávlatból, a felhők fölött

Készen van annak a felhőkarcolónak a terve, amelyik a mi Kékes tetőnknél is magasabb lesz. A világ eddig csúcstartója Dubaiban áll, 828 méter. A New York Emire Stat Building pedig már rég elvesztette elsőségét, úgy a 17. helyre csúszott hátra.

Fókusz Plusz 11-04-02


szerző:
2011.04.02. 19:30
Fókusz Plusz 11-04-02

Fókusz Plusz: Indul a show! - A Csillag születik rajtra kész, kikérdeztük a zsűrit a legemlékezetesebb produkciókról. Álomváros - Felhőkarcolók, látványhidak, jachtkikötők - így nézhetne ki Budapest! De miért álltunk meg a fejlődésben 70 évvel ezelőtt?

Felhőkarcoló tetején potyázott a róka

Két hétig élt a munkások által szétszórt hulladékon egy épülő londoni felhőkarcoló 72. emeletén az állat.

A XX. század kínai magyar sztárja

Az köztudott hogy a magyarok a legjobbak vízilabdában, és hogy Hollywood tele van magyarokkal. Azt már kevesebben tudják, hogy a világ leggyorsabban fejlődő városa, Sanghaj tele van világhírű magyar épületekkel.

Több mint 100-an haltak meg a toronyházban

119-re emelkedett a hétfői sanghaji toronyháztűz halálos áldozatainak száma.

Ötven embert még keresnek a felhőkarcolónál

Ötvenháromra nőtt keddre a sanghaji felhőkarcolóban kitört tűz halálos áldozatainak száma.

Ablakon át menekültek az égő toronyházból

Legalább 42-en meghaltak, amikor teljesen kiégett egy 28 emeletes lakóház Sanghajban.

Fókusz Plusz 10-07-10


szerző:
2010.07.10. 19:30
Fókusz Plusz 10-07-10

A „tenger mellett”. Ezt jelenti magyarul a világ egyik legnagyobb, leggazdagabb és legellentmondásosabb városának a neve. A Fókusz Plusz stábja Sanghajba utazott, ahol a nyomornegyedek árnyékában New York és Dubai pompáját is felülmúló metropolisz épült 20 év alatt.

Bezárták a dubai-i felhőkarcoló kilátóját

A január eleji nyitás óta olyan nagy volt az érdeklődés, hogy probléma adódott áramellátásával.

Felhördülés az épülő felhőkarcoló miatt

Az Ermitázs igazgatója szerint a Gazprom épülő toronyháza tönkreteszi Szentpétervár városképét.

Ismét letartóztatták a pókembert

Alain Robert Sydneyben egy 41 emeletes felhőkarcoló meghódítására válallkozott.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való