KERESÉS search-close

fejlesztés

92 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fejlesztés"

Csúszhatnak a BMW és a Mercedes Magyarországra tervezett fejlesztései

Csúszhatnak a BMW és a Mercedes Magyarországra tervezett fejlesztései a két autógyár vártnál rosszabb eredményei miatt – derül ki egy német üzleti lap cikkéből. A Handelsblatt azt írja, a BMW-nél intenzív tárgyalások zajlanak a Debrecenbe tervezett új gyár ütemezéséről, a Mercedesnél meg is született a döntés: legalább egy évvel elhalasztják a kecskeméti üzem bővítését. Az autógyártók nem kommentálták a hírt.

 

Kevés bölcsőde épült eddig

Lassan halad a beígért bölcsődefejlesztés a KSH friss tanulmánya alapján. Kevesebb, mint hétszázzal nőtt a férőhelyek száma egy év alatt, most valamivel több, mint 47 ezer van. A kormány 70 ezer gyereknek ígér ellátást 2021 végéig. A családügyi államtitkár azt mondja, az uniós finanszírozás, az időigényes pályázati rendszer hátráltja a bővítést. A szakszervezet szerint viszont az önkormányzatok nagy része nem érdekelt az új bölcsődékben.

 

Uniós pénzből fejlesztenek a magyar kórházakban

Jelenleg hatvan magyar kórházban hajtanak végre fejlesztéseket brüsszeli forrásból. Erről az uniós fejlesztéspolitikai államtitkár beszélt a Magyar Nemzetnek. Vitályos Eszter szerint a pénzből épületeket újítanak fel és orvosi eszközöket szereznek be. Egy kutatás szerint az előző költségvetési ciklusban több mint, 500 milliárd forint uniós pénzből fejlesztették a magyar kórházakat.

Az áfa csökkenhet, az árak nem

A Szállodaszövetségnél azt mondják, fejlesztésekre és béremelésekre kell a pénz. Az állami turisztikai ügynökség szerint forgalmi adó csökkentés jöhet, miután csak a SZÉP-kártya forgalom majdnem a duplájára emelkedhet - a cafetéria átszabása után. A Szállodaszövetség szerint átlagosan 2-3%-os drágulásra kell számítani idén.

Kivették a szabályok alól

Kiemelt fejlesztési területté nyilvánították Keszthelyen a Balaton partja melletti sáv több részét is, így arra nem lesznek érvényesek a beépítésre vonatkozó korlátozások. Az ellenzék szerint a fideszes többségű önkormányzat azért döntött így, hogy az Orbán Viktorral jó kapcsolatot ápoló Mészáros Lőrinc, házakat építhessen a területre.

Nemet mondott a kormány a székesfehérvári kórház fejlesztésére

Nemet mondott a kormány a székesfehérvári kórház új épületének fejlesztésére, amelynek egyik építője Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége lett volna. A Magyar Építők portál írta meg, hogy 18,2 milliárd forintért épülhet fel az új belgyógyászati blokk.

Önvezető autókat tesztelnek Zalaegerszegen

Az év végére készülhet el a zalaegerszegi járműipari tesztpálya első üteme. Például az úgynevezett Smart City modul, ahol önvezető autókat tesztelhetnek a fejlesztők szimulált városi környezetben. A tesztpályán ma a Budapesti Műszaki Egyetem kutatói tartottak bemutatót, saját fejlesztésű autójukkal.

MTA: a tét a tudomány szabadsága

Magyarország ijesztően keveset költ kutatásra és fejlesztésre, de a magyar tudomány ennek ellenére a térségben kiemelkedően eredményes. Pontosan nem tudható, hogy a nyári adok-kapok után most hol tart az akadémia és a minisztérium közötti huzavona. Az akadémia rendkívüli közgyűlés összehívásában gondolkodik, de, ki tudja, talán kompromisszumkészségét bizonygatandó, főtitkárhelyettese most – úgymond politikai okokból - két előadást is eltanácsolt a magyar tudomány ünnepének központi színpadáról.

Új játékot kaptak az állatok

Ne csak feküdjenek a napon vagy unatkozzanak - ezért kaptak új játékokat az állatkert lakói. A speciálisan a testsúlyukhoz és az igényeikhez igazított labdákkal a gondozók  a zebrák, az orrszarvúk és a rágcsálók készségeit szeretnék fejleszteni.

Magyar csapat ért el áttörést a HELLP-szindróma kutatásában

Hat ország kutatóinak együttműködésében, rendszer-biológiai módszerekkel a világon elsőként sikerült azonosítania egy magyar csapatnak, hogy miért is alakul ki a terhességi toxémia.

 

Nem vár az államra az anya

Nem vár tovább az államra egy édesanya. Úgy döntött, létrehoz egy családi napközit halmozottan fogyatékos gyerekeknek. 8 éves fia napi 24 órás gondozást igényel, de azt mondja, évek óta nem kapja meg azt a fejlesztést, ami hivatalosan járna. Se hely, se elég gyógypedagógus nincs - ezt a választ kapja mindig.

A kesztyű, ami az olvasás élményét adja vissza

Magyar diákok fejlesztettek ki egy olyan okoskesztyűt, amely az olvasás élményét adja vissza vakoknak és gyengénlátóknak. A GlovEye nevű szerkezet papíron lévő szöveget alakít át Braille-írássá.

 Választás’18: a tudományról

A Magyar Balóval tizennyolcadik kormánypártok nélküli választási vitája döntő fontosságú Magyarország és Európa jövőjében: a szükségesnél jóval szerényebben finanszírozott kutatás-fejlesztésről, az innovációról és a tudományról vitatkozik három ellenzéki politikus. A résztvevők: Polónyi István, MSZP, Rónai Sándor, DK és Hajnal Miklós, Momentum.

Nincs, aki fejlesztené a kisfiút

Egy maglódi anyuka hosszú hónapok óta küzd azért, hogy halmozottan fogyatékos kisfiát valaki fejlessze. A speciális iskolákban sehol nincs hely, de házhoz sem jön fejlesztő pedagógus, mert nincs elég. Pedig a 8 éves kisfiú tanköteles.

Berényi Miklós: ˝Teljesen alkalmatlan vagy”

Juli sejtette, hogy magára haragította Miklóst, de hogy ennyire, azt senki se gondolta volna.

9 gyermek mellett az élet sosem unalmas

Áll egy apró ház Tengelicen, ahol 9 gyermeket nevel az 58 éves Kiss Istvánné, vagy, ahogy a faluban ismerik, Csöpi. 5 vér szerinti csemetéje már kirepült, akikkel mi találkoztunk, ők mindannyian örökbe fogadott gyerekek, akik valamilyen hátránnyal küzdenek.

„Alfonz” gyorsabb és pontosabb

Gyorsabb és pontosabb lesz a bűnözök azonosítása. Az Európában egyedülálló magyar fejlesztésű rendszert először az RTL Híradójában láthatják. Ahogy hívják, a Robotzsaru még a szagokat is rögzíti. A személyleírási rendszer kifejlesztésében nemcsak nyomozók vettek részt, hanem még nyelvész és fodrászmester is.

Uniós pénz ingyen wifi-re

Ingyen Wifiről döntött az Európai Parlament. Egy külön alapból támogatják azokat a településeket, ahol eddig nem volt a közterületen, és a közintézményekben ingyenes wifi szolgáltatás. 6 ezer település pályázhat. A kormány szerint Magyarországon 130-160 település kaphat a pénzből. Az általunk megkérdezett szakértők szerint ez főleg azoknak segíthet, akik nehezebben fizetik ki a drágább internetet.

Milliárdok a villamosvasútra

A tervezett 18,2 milliárd forint helyett már 71,4 milliárd forintot költene a kormány a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő villamosvasútra és a hozzá kapcsolódó beruházásokra. Lázár János miniszter májusban még azt mondta, csak akkor érdemes építkezni, ha a költségek 35 milliárd forint alatt maradnak. Az RTL Híradó kérdésre a kormányinfón azt mondta: az eredeti vasútvonal fejlesztése is bekerült a beruházásba. Úgy tudjuk, a munkánk napokon belül elindulnak.

Gimnazisták fejlesztése vakoknak

Több tízezer ember életét könnyítheti meg csak Magyarországon az az ultrahangos szemüveg, amit vakoknak fejlesztettek ki pécsi középiskolások. A szerkezet szinte fillérekbe kerül. Két hete teszteli egy vak fiatalember, azt mondja, jók a tapasztalatai. Néhány méterről azt is észreveszi, amit a vakvezető kutyával vagy a fehér bottal nem.

Márpedig az örökmozgó nem létezik!

Egy középiskolás diáknak is tudnia kell, az RTL Híradó által megkérdezett fizikus szerint azt, amit a Nemzetgazdasági Minisztériumban nem tudtak: örökmozgó nem létezik. Most már visszaköveteli az örökmozgó kifejlesztésére adott pénzt a Nemzetgazdasági Minisztérium attól a cégtől, amelynek erre a célra majdnem 500 millió forintot ítéltek meg, és végül a felét ki is fizették. A szerkezet viszont áll. Az LMP szerint az örökmozgó csak arra jó, hogy uniós pénzt lopjanak vele.

Tarlós István: „Szar ember lennék, ha…”

Trágár kifejezést használt magára Tarlós István, hogy milyen ember lenne, ha nem tenne meg mindent, azért, hogy felújítsák a metrót. A főpolgármester azt mondta, ha szükséges, akkor más fejlesztések kárára vagy hitelfelvétellel, de felújítják a metrót. Az MSZP szerint a budapestiek napi 20 milliárd forint adót fizetnek be a költségvetésbe, ezért az lenne a minimum, hogy a felújítást az állam állja.

Napi 27 utas is elég a kisvasútra

Elég, ha naponta 27-en utaznak a 800 millió forintból épült felcsúti kisvasúton. A Nemzetgazdasági Minisztérium az RTL Híradó kérdésére közölte, hogy évente 10 ezer utas elegendő ahhoz, hogy teljesítsék az Európai Uniós pályázatban foglaltakat. Ezt először idén nyáron ellenőrzik és 2021. június 14-ig kell teljesíteni a vállalásokat. Közben külön kormánydöntés és egységes koncepció készül arról, hogy hogyan fejlesszék országszerte a kisvasutakat.

Magyar világsiker: Hagyományos lánc nélküli kerékpár!

Ma van a szellemi tulajdon világnapja, amikor az emberi kreativitást, a művészetet, és azokat az embereket ünnepeljük, akik ötleteikkel és találmányaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a világ egy jobb, és élhetőbb hely legyen. A magyarok is rengeteg hasznos találmánnyal vonultak be a történelembe. Ezúttal Herczeg Zoltán, divattervező és Podonyi János, a Stringbike üzletfejlesztője volt Anna és Miki vendége.

Közlekedés-fejlesztés: mire, mennyi megy?

Cseprehy Nándor, a Miniszterelnökség miniszter-helyettese Baló György műsorában arról beszélt, milyen közlekedésfejlesztések történtek, és hogy van-e értelme annak, hogy párhuzamosan fejlesszenek vasúti és közúti infrastruktúrát.

Versenyképesség - lassan gyorsulunk?

Magyarország nagyra értékeli tudósait és kutatóit, s már ezért is jó lenne megérteni, hogy a felértékelődő tudás és újítás világában miért nem költünk többet, sokkal többet kutatásra és fejlesztésre. Ez persze az oktatásra és az egészségügyre is vonatkozik, de ma a tudomány a téma. Az uniós és állami pénzek felhasználásáról 2015 óta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs hivatal dönt, amelynek elnöke Pálinkás József atomfizikus, akadémikus, korábban a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is volt.

 

Az autizmus még mindig stigma?

Dóráék nagy fia hat nyelven beszél, a középső már hat évesen menetrendeket szerkesztett, a legfiatalabb pedig a maga által alkotott angol-magyar keveréknyelven kommunikál. A négy gyerekes családban az összes fiú nagyon okos, csak furán viselkedik játszótéren, buszon, ott ahol sok ember van. Ezért használják a bocs kártyájukat. Dóráék fizetésük hatvan százalékát gyerekeik fejlesztésére fordítják, a hónap végén pedig a semmit osztják be kitartóan.

Télen kevesebb nyilvános wc lesz

Bezárják a nyilvános mosdók egy részét Budapesten december elsejétől, mert veszteségesek. Az üzemeltető Csatornázási Művek vezérigazgatója azt állítja, csak téli leállásról van szó. Arra azonban nem tudott válaszolni, hogy tavasszal hány mosdót nyitnak ki újra. Egy hete civilek több és jobb közvécéért tüntettek Budapesten, és akkor a főpolgármester további fejlesztéseket ígért.

Béremelésről beszélt Orbán Viktor

Átfogó reformot, a béreket terhelő adók és járulékok szinte mindegyikének csökkentését ígérte csütörtökön a miniszterelnök. Orbán Viktor az EBRD budapesti konferenciáján azt mondta, változtatni kell a szerinte mostanáig sikeres gazdaságfejlesztési korszakon, mert egész Közép-Európa bérnyomással néz szembe. A Világgazdasági Fórum alig több mint egy hónapja az Európai Unió sereghajtói közé sorolta a magyar versenyképességet, szerintük a régiós versenytársaktól is leszakadt az ország. A GFK éppen most közzé tett kutatása szerint a magyarok vásárlóereje már csak kétharmada a szlovákokénak.

Egyre több nő jelentkezik informatikusnak és fejlesztőnek

A digitális forradalom több nagy nemzetközi technológiai márka számára is hatalmas kihívásokat tartogat. Az elsőre férfiasnak tűnő informatikai és fejlesztői szektorban a nőknek is nagyobb szerepe lesz a jövőben.

Svédországban járt az Autogram – Itt a tehergépkocsik új generációja!

Eljött a Scania S és R szériájának az ideje! 10 évnyi fejlesztés, 20 milliárdnyi svédkorona és 10 millió kilométer eredménye az új külső és a professzionális belső. Az új generáció a sofőr biztonságát és kényelmét is figyelembe vette, így 24 féle vezetőfülke változatott kínál a vezetni vágyóknak.

Segít visszatalálni a szavakhoz

Akár otthon, szakember segítsége nélkül is képes lehet újratanulni a szavakat az, akinek stroke miatt sérült a beszédközpontja. Egy nyugdíjas pécsi gépészmérnök, aki három éve kapott stroke-ot,  létrehozott egy olyan számítógépes programot, amellyel bárki otthon, ingyenesen, egyedül is képes fejleszteni magát.

Utána kellett néznie, pontosan mit csinál a cége

Nem tudta Monor fideszes polgármestere, hogy saját cége, milyen munkát végez az Országgyűlés Hivatalának. Ezt a politikus mondta az RTL Híradónak. A 444.hu számolt be arról, hogy a polgármester érdekeltségében lévő cég nettó 24 millió 800 ezer forintért fejlesztheti a parlamenti könyvtár honlapját. Az LMP szerint baráti cégek zsebét tömi az országgyűlés hivatala is. Az országgyűlés hivatala szerint viszont a legjobb ajánlatot a fideszes politikus cége adta.

Ötletpályázat a Gellért-hegyre

Hogyan fejlesszék a budapesti Gellért hegyet - erre írt ki ötletpályázatot a kormány. 8 millió forintot fizetnek a legjobb pályázatért. Azt ígérik, a zöldterület nagysága biztosan nem csökken. A Párbeszéd Magyarországért szerint a Gellért hegy átalakításánál fontosabb feladat is lenne Budapesten.

Milliárdos ígéret a választás előtt

Több milliárdos fejlesztést ígért Dunaújvárosnak Orbán Viktor, mindössze öt nappal az időközi önkormányzati választás előtt. Új buszokat vesznek, szállodát és sportcsarnokot is építenek. Az MSZP és a DK ugyanakkor egymás ellen indít jelöltet vasárnap, mert nem tudtak megállapodni, ki választhatja ki egy esetleges közös jelöltet. A választást azért kellett kiírni, mert a korábbi fideszes képviselő lemondott, miután gyilkossággal vádolták meg.

 

Már jövőre kész lehet a 40 milliárdos pálya

Akár már jövőre elkészülhet az Európában egyedülálló, 40 milliárdból épülő tesztpálya Zalaegerszegen. Vezető nélküli kocsik fejlesztésére is alkalmas lesz a főként állami pénzből készülő beruházás, ezért a tervek szerint elsősorban autógyárak használják majd. Zalaegerszegen a rendszerváltás óta nem volt ekkora fejlesztés.

Orbán: Háttérhatalmak szívják el az agyakat

Háttérhatalmak szívják el a tudósokat Magyarországról - ezt mondta Orbán Viktor a Magyar Tudományos Akadémia éves közgyűlésének megnyitóján. Közölte: Magyarország küzdeni fog a tudósok külföldre vándorlása ellen, például azzal, hogy négy év alatt 1200 milliárd forintot ad a kormány kutatásra, mert az innováció viheti előre az országot. A miniszterelnök egy hete még arról beszélt: az innovációra nem lehet a jövőt építeni. Az LMP szerint a kormányfő mindig azt mondja, amit az emberek hallani akarnak.

Jelnyelvi szoftvert írtak a diákok

Számítógépes programmal tanítanak jelelni a diákok. Két soproni középiskolás másfél éve fejleszti az interneten és mobilokon elérhető MUTASD! szoftvert, amivel a siketnémák által használt jeleket bárki megtanulhatja. A fiatalok már számos versenyen indultak, és nyertek fejlesztésükkel. A céljuk az, hogy minél több szót betápláljanak az ingyenes alkalmazásba.

Lemond a polgármester, mert nem kapnak pénzt

Lemond a Felcsúttal szomszédos Óbarok polgármestere, mert a település hiába pályázik, egy fillért sem kap fejlesztésre az államtól. A polgármester az RTL Híradónak azt mondta: úgy sejti, azért nem jutnak forrásokhoz, mert független, és nem kormánypárti színekben indult. Az Átlátszó.hu adatai szerint az Óbarokkal szomszédos Felcsútra évi 187 millió forint állami támogatás jut, Óbarokra viszont közösségi célra semmi nem érkezett.

Hamarosan eljön az okosautók kora?

Beül az autójába, megmondja, hova akar menni, majd hátradől és mással foglalkozik, míg az autója odavezeti magát? 15 év múlva minden hatodik új autó képes lesz erre. Önvezető- és elektromos autók és autómegosztás forradalmasítja a ma ismert hétköznapi közlekedést. Világcégek fejlesztenek gőzerővel, hogy az okostelefonok után eljöjjön az okosautók kora.

Nature: egy legendás hetilap

146 éve jelenik meg hetente a természettudományok legnevesebb lapja, a brit Nature. A kiadvány mára komplett lapcsaláddá nőtt: a biológián át a kémiáig. Évente több mint tízezer publikáció érkezik hozzájuk, de alig 7%-uk jelenik meg. Így érthető, hogy minden kutató arról álmodik, hogy egyszer a Nature publikálja. Baló György vendége a neves lap hetedik főszerkesztője.

Ötlethiány a kontinensen

Európában hiányoznak a nagy ötletek, ezért sikeresebb az Egyesült Államok kutatásban és fejlesztésben, mondja mai vendégünk, Sir Philip Campbell asztrofizikus, aki a világ talán legelismertebb természettudományos folyóirata, a Nature főszerkesztője. Sir Philip szerint a tudomány legizgalmasabb távlati célja emberi életre alkalmas új légkör felfedezése a világűrben.

A jövő technológiája karnyújtásnyi távolságra

Magyar fejlesztők, akiknek munkája évtizedekkel is megelőzte a korát, ez a PersonalVideo, amiért már a világ több pontján is kapkodnak. Hogy miről is van szó pontosan és mit rejt a mágikus elnevezés, ami már egy Tom Cruise filmben is megelevenedett arról most a csapat egyik tagja mesélt, hogy mitől is olyan egyedi a találmányuk és milyen nemzetközi sikereket értek már el.

3D nyomtatóval készült művégtagok

Már nem kell súlyos összeget fizetni egy műkézért: egy alapítvány olyan protézist tervezett, ami 3D-nyomtatóval bármikor kinyomtatható. Vendégünk volt Liszkai Tamás, fejlesztő.

Tízszer több a bringás, mint húsz éve

Tízszer több a kerékpáros Budapesten, mint 20 éve-derült ki a Főmterv felméréséből. Már nemcsak hétvégén, hanem hétköznap is egyre többen járnak biciklivel munkába vagy akár szórakozni is. A főváros az elmúlt öt évben csaknem 500 millió forintot költött kerékpárutak kialakítására, csak idén 17 kilométerrel bővült az úthálózat.

Gyakorlatokkal a dadogás ellen

Ne dadogj, beszélj rendesen! Ez az a mondat, amit a dadogó gyerekeknél azonnal el kell felejteni! A dadogás legtöbbször szorongásos tünet, amit csakis türelemmel, odafigyeléssel, szeretettel lehet kezelni, nehogy elmélyüljön a beszédtől való félelem. Mit tehetünk szülőként a beszédgörcs elkerülése érdekében? És hogyan viszonyuljunk hozzá, ha már megjelent? Erről beszélgettünk Schmidtné Balás Eszter, mesterlogopédus, dadogás szakértővel.

Betegnek nevezte, mert menekülttábort akart

"Betegnek" nevezte a siklósnagyfalui polgármestert a terület fideszes országgyűlési képviselője. Tiffán Zsolt azután írta ezt, hogy a falu polgármestere közölte: szívesen látnának menekülttábort a településen. A határ menti ormánsági falu vezetője azért szeretne tábort, mert cserébe olyan fejlesztéseket kaphatna a település, amilyet egyébként valószínűleg soha.

MSZP: A Fidesznek csak a választásokig volt fontos Csepel

Hiába ígért szabadidőparkot a tavalyi választási kampányban Csepelre a fideszes városvezetés, egy évvel később is csak munkagépek és építési anyagok állnak a telken.

Szülei próbálják fejleszteni a beteg kislányt

Mindig mosolyog, jó kedvű, ugyanakkor csak szavakat mond, etetni és fürdetni kell egy hét éves ligeti kislányt. A gyermekről születése után derült ki, hogy kisfejűsége van és agyi epilepsziája. A kislányt szülei otthon próbálják fejleszteni, így sikerült elérni, hogy néhány szót már ki tud mondani. Állandó rohamai miatt azonban nem mernek útnak indulni vele, így olyan szakembert keresnek, aki segíthet a gyermek továbbfejlesztésében.

Uniós támogatáshoz igazították a lámpák árát

Tízmilliókat spórolhattak volna az önkormányzatok a közvilágítás fejlesztésén, ha az ELIOS minden településen ugyanazokkal az árakkal dolgozik - derítette ki a Direkt36. A portál szerint az akkor még Orbán Viktor veje résztulajdonában álló cég ugyanazokat a LED-es lámpákat más-más áron szállította és szerelte a különböző településeknek. A Párbeszéd Magyarországért feljelentést tesz az ügyben.

Csak szemfényvesztés a 400 milliós program?

Egy félkész aszfaltcsík, néhány út menti jelzőtábla, ennyi készült el a kerékpáros turizmus fejlesztésének terveiből az Ős-Dráva programban. Nincsenek kerékpárkölcsönzők és nem épültek meg a pihenőhelyek sem, pedig a 400 milliós beruházásnak tavaly decemberre el kellett volna készülnie. A programért felelős miniszteri biztost hiába kerestük, nem válaszolt. Az Együtt szerint az egész program csak szemfényvesztés.

Már fél éve csúszik a 400 milliós beruházás

Egy félkész aszfaltcsík, néhány út menti jelzőtábla, ennyi készült el a kerékpáros turizmus fejlesztésének terveiből az Ős-Dráva programban. Nincsenek biciklikölcsönzők és nem épültek meg a pihenőhelyek sem. Pedig a 400 milliós beruházásnak tavaly decemberre el kellett volna készülnie. A programért felelős miniszteri biztost hiába kerestük, nem válaszolt.

Saját gazdaságból lenne pénz beruházásra

Az önkormányzati gazdaságból fedezik a beruházásokat Kisbaboton. Az alig kétszáz fős Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülés éves költségvetése 21 millió forint. Ebből nagyobb fejlesztésekre nem futja, és a pályázatok önrészére sem, ezért döntöttek úgy, hogy gazdálkodni fognak. Abban bíznak, hogy idén először, már hasznot is hoz a gazdaság, így végre a falu egy részén felújíthatják a vízelvezető árkokat.
 

Cápa-pajzs: ember és cápa is jól jár

Hamarosan csupán rossz emlékek lehetnek a véres, gyakran halálos cápatámadások. Nem feltétlen azért, mert a vadászatok miatt sajnos, drámaian csökkent a cápák száma a tengerekben, óceánokban. Hanem mert egy cég forradalmian új eszközt készített a szörfösöknek, úszóknak, búvároknak.

Csónakázótó is lesz Felcsúton

Ezt a kistelepülés jegyzője jelentette be a ZDF-nek. Még a kisvasutat sem kezdték el építeni, máris újabb fejlesztést helyezett kilátásba a Mészáros Lőrinc által vezetett önkormányzat. A tavon telente korcsolyapályát is működtetnének. A Demokratikus Koalíciónál azt mondják, a falut, ahol a miniszterelnök felnőtt, aránytalanul túlfejlesztik.

Barcelona-i okostelefon expo


szerző:
2015.03.25. 00:20
Barcelona-i okostelefon expo

Műsorvezetőnk Barcelonában járt, ahol ellátogatott a Mobile World Congress-re, mely a mobiliparág legnagyobb rendezvénye.

2 milliárdos fejlesztés a felcsúti stadionban

Kisvasút jár majd Felcsúton a miniszterelnök házának közelében, és újabb kétmilliárd forintot kap az Orbán Viktor által alapított labdarúgó akadémia. Az Átlátszó.hu írta meg, hogy 600 millió forint uniós pénzt kaphat a felcsúti kisvasút, és kétmilliárdos hazai támogatás az akadémia. Az Együtt szerint Orbán Viktor magyar és uniós adófizetők pénzéből fejleszti a faluját, a miniszterelnök viszont azt mondja: csak a kommunisták nem képesek megérteni az új piacgazdaságot.

Napi Doktor: Világelső a magyar fejlesztés a rákgyógyításban

Napjainkban a rák elleni harc egyik legfontosabb eszköze az információ. Ezt a dolgot ismerte fel egy magyar kutatóorvos-csoport, akik azt a célt tűzték ki, hogy ezt a tudást a gyógyításban is hasznosítani lehessen, méghozzá nemzetközi szinten. 

50 milliárd dollárt költöttek a hadseregre

Rohamtempóban korszerűsíti hadseregét Oroszország. Nyugati szakértők szerint a gazdasági válság dacára több mint egyharmaddal nőttek a katonai kiadások, amelyek elérték az 50 milliárd dollárt. A modernizációs program egyik kirakata az Ukrajnától népszavazással elvett Krím-félsziget lett.

Vita a stadionokra szánt újabb milliárdokról

Négy milliárd forinttal többől gazdálkodhat a Nemzeti Stadionfejlesztési program 2014 és 16 között, így az eddigiek mellé még több stadion épülhet. Az Együtt szerint erre Magyarországnak nincs pénze. Sőt, még elegendő tornateremre sincs.

Szemtől szembe: Hagyományos lencsék továbbfejlesztése

Kíváncsiak voltunk, hogy az elmúlt évtizedben a lencsegyártásban bekövetkezett fejlődésnek köszönhetően mennyit tökéletesedett a szemüvegviselés.
 

Hangtalanul suhanó kukásautó


szerző:
2014.10.17. 18:20
Hangtalanul suhanó kukásautó

20 tonnás, de szinte zaj nélkül közlekedik az a kukásautó, amit a Debreceni Egyetem kutatói fejlesztettek ki. A jármű árammal és napelemmel működik.
 

Ellenzéki pártok szerint zsarol a Fidesz

Az LMP és a Demokratikus Koalíció szerint azzal zsarolja a Fidesz a települések lakóit, hogy ha ellenzéki polgármestert választanak, akkor elesnek a fejlesztési pénzektől.
 

Hiába a tiltakozás, épülhet a látogatóközpont

Tiltakozások ellenére már épül a szigetvári várban a modern látogatóközpont. Az ellenzők szerint a fideszes városvezetés, a negatív szakmai érvek ellenére, nyilvános viták nélkül, szinte titokban döntött a fejlesztésről.
 

A Google térképezi fel a magyar utcákat

Továbbfejleszti magyarországi térképét a Google, az információgyűjtést kamerával felszerelt autókkal végzik.

Új stadion a régi romjain


szerző:
2011.09.02. 19:17
Új stadion a régi romjain

A tervek szerint 2014-re új futballstadion épülne a jelenlegi Puskás Ferenc Stadion helyén.

SMS-t kaphatunk, ha jön a vihar?


szerző:
2011.07.26. 17:46
SMS-t kaphatunk, ha jön a vihar?

Augusztus 1-től már 174 kistérségre tud kiadni különböző fokozatú riasztást az OMSZ.

Autómánia 11-07-23


szerző:
2011.07.23. 12:45
Autómánia 11-07-23

Autómánia: Egy nyugdíjas korba lépett szörnyeteg: a Toyota Land Cruiser. Postdamban leleplezték a Nissan újdonságait, de megmutatjuk a Citroen C3-at is.

Vasút épül az óvodában


szerző:
2011.06.28. 20:14
Vasút épül az óvodában

Vasútfejlesztésbe fognak Érden jövőre, uniós pénzből. A vonatok most is szinte az óvodai kert végében járnak.

Illatfelhő lengi körül a legújabb tévéket

Illatokat is kibocsátó televízió készülhet a jövőben. Akár tízezer különböző szagot is képes lesz a képekhez „rendelni”.

Arattak a magyar fejlesztések az ingatlanos Oscaron

Két első és egy második díjat is elhoztak hazai, fővárosi ingatlanfejlesztések az ingatlanos Oscar-gáláról.

Bepillantás egy lehetséges jövőbe

Egy webkamera alapú természet-megfigyelő rendszert választott a közönség a leginkább újító szellemiségű ötletnek.

II. János Pál „kerül” a köztársaság helyére

Huszonhat budapesti közterület nevéről dönt a fővárosi közgyűlés szerdán.

Mitől válik intelligenssé egy iskola?

„Intelligens iskola” lett a nagyszentjánosi. Közel 9 millió forintot fordítottak modern oktatási eszközök beszerzésére.

A polgármesterek fizetéséből fejlesztenek

Traktorra, ösztöndíjra és falufejlesztésre költik a polgármesteri és képviselői tiszteletdíjakat több somogyi faluban.

Átfestették Debrecen jelképét


szerző:
2011.02.13. 16:22
Átfestették Debrecen jelképét

A Debreceni Református Nagytemplomban Kossuth-emlékhelyet alakítottak ki, és digitális információs pultot is telepítettek.

Nem fonódhatnak a budai villamosok?

Egész Budára nézve károsnak tartja a fonódó villamos-projektet Láng Zsolt II. kerületi polgármester.

A gazdaság fejlesztése a cél az EU-ban

A legfontosabb cél az EU gazdaságának megerősítése - mondta Győri Enikő.

Hidroterápiával a mozgás szabadságáért

A koraszülött és a sérült kisbabák mozgását segíti a hidroterápia, vagyis vízben végzett speciális torna.

Több milliárdos fejlesztés a mentőknél

Három és félmilliárd forintos fejlesztés kezdődik az Országos Mentőszolgálat segélyhívó- és mentésirányítási rendszerének modernizálására.

MSZP: Szájforradalom zajlik


szerző:
2010.08.03. 14:24
Tollra csavarható képernyőn tévézhetünk

Egy japán elektronikai cégnek "a világon elsőként" sikerült hajlékony organikus LED kijelzőt készíteniük.

Bezárás helyett költözik a pécsi állatkert

Az állatkert megmenekült a bezárástól, mert pályázati pénzt nyertek a Dél-Dunántúli Regionális alapból.

Még titok, hol lesz több bölcsőde

Legkésőbb két év múlva 1700-zal, 2013-ig pedig a mostaninál 5 ezerrel több gyermeket írathatnak be a szülők bölcsődébe.

Uniós milliárdok az egészségügynek

Az Európai Unió 2007 és 2013 között 453 milliárd forintnyi támogatási forrást biztosít Magyarországnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való