KERESÉS search-close

fejlődés

46 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fejlődés"

Robotok fognak dolgozni helyettünk?

Munkanélküli jövőt jósolnak, ahol az emberek helyett gépek és robotok dolgoznak. Szakmák is megszűnhetnek a technika fejlődése miatt. Már most is vannak kihalt mesterségek, amelyeket gépek vagy robotok végeznek és úgy tűnik, hogy egyre több ilyen lesz, de akkor mihez kezdenek majd az emberek?

 

A Stolen Beat és a

Bár a fiúk még csak tizenévesek, ByeAlex szerint egyre inkább kezdenek valódi, felnőtt zenészekké válni. Na de hogy jönnek képbe az unikornisok?

Amikor Ambrus Attila először találkozott okostelefonnal és bankautomatával...

A Viszkisnek sok időbe tellett, mire felvette a ritmust azzal a sok változással, ami a börtönben töltött évei alatt ment végbe. Így volt például az okostelefonokkal, az új típusú televíziókkal és a bankautomatákkal is!

Ezért tanul Kabát Peti!


szerző:
2018.05.29. 07:12
Ezért tanul Kabát Peti!

Kabát Peti nem csak jótékonykodik, hanem tanul is - most kiderül miért! A teljes beszélgetést itt találjátok.

Meddig fejlődik még a magyar ingatlanpiac?

Az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is tovább változik hazánk ingatlanszférája, ennek megfelelően pedig az árak is tovább növekednek. De vajon meddig tart még ez a fejlődés?

Szabados Ági gombócmániás!

Ági az egyetemi évei alatt kezdett el kacsingatni a főzés felé, és szeretne minél többet tanulni és fejlődni a versenyben. A műsorvezető kedvenc gyerekkori ételeit is elárulta: a szilvás gombóc, a paradicsomos húsgombóc és a gombócleves is hatalmas favoritja volt!

Ervin máris a saját éttermét tervezi?

A színész bevallotta: sírni tudna a fáradtságtól, nem számított rá, hogy ekkora lesz a hajtás. Azonban azt már most érzi, hogy a gasztronómia területén óriásit fejlődött. Vajon ezt kihasználja majd?

Mi az újramárkázás célja?


szerző:
2017.04.21. 00:50
Mi az újramárkázás célja?

Több nagy márkának is komoly rebrandingje és arculatváltása volt nemrégiben Magyarországon. Egy-egy megújulás és a mögötte lévő stratégia nagyban erősítheti a márka jövőbeni értékét.

Okostelefonok és robotok


szerző:
2017.02.27. 17:55
Okostelefonok és robotok

Sokak szerint az emberiség nincs tisztában azzal mekkora veszélyt jelent az, hogy a mesterséges intelligenciával játszadozunk. A fejlődés üteme hihetetlen. Az önjáró autókat élesben tesztelik, az űrturizmus fellendülése is a küszöbön áll, mégis, még ma sem hisszük el, milyen elképesztő tempóban válnak valóra a korábban csak sci-fikből ismert, valóságtól elrugaszkodottnak hitt technológiák.

Kőhalmi Zoltán nem képes lépést tartani a technikával

Részlet a 18. évad 6. részéből:

Manapság már nagyon gyorsan fejlődik a technika, hol vannak már a régi hagyományok? Kőhalmi Zoltán megpróbálta párhuzamba helyezni a régmúlt szokásait az új kütyükkel.

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Milyen lesz az élet a Földön 100 év múlva?

Elképzelték már, milyen lesz a jövőnk 100 év múlva? Robotok, mai szemmel elképzelhetetlen technika, repülő autók, Mars-utazás? Egyáltalán megjósolható a távoli jövő? A fantasztikus filmek alkotói sokféleképpen el tudják képzelni, hogyan néz ki a világ egy évszázad múlva, de mit mond a jövő- és a klímakutató?

Okosotthon, okostelepülés - Mit jelent ez valójában?

Az okoseszközök piaca egyre népszerűbb. Naponta körülbelül 6 millió tárgyat kapcsolunk rá a hálózatra, melyek kommunikálnak egymással. Például az okoshűtő megmutatja mit kell vásárolni, az okosmosógépet pedig munkahelyünkről is elindíthatjuk.

László elhagyja Gizit?


szerző:
2016.05.26. 22:00
László elhagyja Gizit?

Laci végül úgy dönt, nekivág a nagy útnak, és elzarándokol.  Az otthon maradt Gizi pedig egyre magányosabb.

 

Laci: „Mi van akkor, ha megunom a lelkemet?”

Novák végül úgy dönt, lesz, ami lesz alapon elindul a zarándokúton. Felpakolva, főképp élelemmel, büszke mosollyal az arcán ki is lép a Mátyás király tér kapuján.

Uber kontra taxi: érvek és ellenérvek

Londonban már többen utaznak Uberrel, mint Taxival. Világszerte óriási vitát váltott ki a közösségi utaztatás, de ez csak egy az új gazdasági szerveződések közül, ami miatt már harmadik ipari forradalomról beszélnek a szakértők.

GYERMEKPSZICHOLÓGUS: Manapság nehéz mértéket tartani

A gyermekpszichológus szerint a sminkelés a gyerekek fejlődése szempontjából jó jel, de a szülőnek muszáj meghúzniuk a határokat. A túlzásba vitt szépítkezés ugyanis komoly önértékelési problémákhoz vezethet.

A bolygó fiatal kapitánya: 19 évesen rájött, hogyan  tisztítsa meg az óceánokat

2013-ban, alig 19 évesen jött rá Boyan Léc, hogy milyen módszerrel lehet a tengeren lebegő szemetet eltűntetni a leghatékonyabban.

Alföldi Róbert körbeszárnyalja a világot

A rendező nagyon elfoglalt: alig hagyta ott Dél-Koreát, máris Ausztriában próbált, utána pedig meg sem áll Münchenig és Avignon-ig. A szakmai fejlődésen túl pedig felejthetetlen élményekkel is gazdagodott, amelyekről örömmel mesélt.

NOEL: Imádja a kémiát a túlélő kisfiú

Másfél év felfüggesztett börtönt kapott annak a terepjárónak a sofőrje, aki nem adta meg az elsőbbséget és belerohant az óvodásokat szállító kisbuszba. A baleset az egész országot megrázta és vitákat is gerjesztett. Egy kisfiú napokig élet halál között lebegett. Ma tanulni is egy speciális módszerrel tud csak. A kisfiú reál beállítottságú: kedvence a fizika és a matematika. Noel felépülésért édesanyja máig emberfeletti harcot vív.

PÁSZTORY DÓRA: Kiáll Hosszú Katinka mellett

Pásztory Dóra parasportoló szerint a fejlődésnek nincs alkalmatlan ideje. Ezért egyetért és támogatja Hosszú Katinkát abban, hogy kiálljon a véleménye mellett.

A kommunikáció átírta a történelmet

Az életünk is könnyebb lehet a kommunikáció fejlődésének köszönhetően. Hálózatba kapcsolt társadalmat építenek a szakemberek, amelyben minden mindennel össze lesz kapcsolva. Jármű közeledésére lámpát gyújtó okos fák, biciklista érkezésére világosodó útburkolati jelek, vagy éppen gyalogos mozgására aktiválódó közlekedési lámpák.

Ömlik a közpénz és a magánpénz a miniszterelnök falujának

Már nem először járunk Felcsúton, ezt nyilván Önök is észrevették. A kis falu, amit Orbán Viktor falujának is hívnak, igen érdekes hely, amely valódi virágzásnak indult az utóbbi években. Részletekben ezt eddig is lehetett tudni, de mi most összegeztünk: számoltunk egy kicsit, hogy mennyi EU-s, állami és magánpénz jutott éppen ide az utóbbi években. És kerestünk egy pont ugyanekkora magyar falut, hogy lássuk, ők vajon ugyanígy szárnyalnak-e. Moskovics Judit riportja.

Fókusz Plusz 2015-11-07


szerző:
2015.11.07. 18:50
Fókusz Plusz 2015-11-07

Csökkentek az esélyek? - Kevés magyar sportoló lesz Rióban. Kevesebb olimpiai éremre számíthatunk, mint eddig? Megvalósult fantázia - Amit a Star Trekben megálmodtak, az mind a jövő technikája volt. Akkor született a mobil és a tablet ötlete is?

A  gyerekek tanórán kívüli rendszeres testmozgása is nagyon fontos

A mozgás nemcsak az egészség, hanem a testi fejlődés szempontjából is fontos a gyermekek számára. Míg korábban sok helyen a „ne futkossál, mert elesel” álláspontot képviselték, mára szerencsére ez alaposan megváltozott. Az a jó, ha gyermek sokat mozog, sportol, fut, fára mászik. Mindegy, hogy mit csinál, a lényeg maga a mozgás. A Teljes Körű Iskolai Egészségfejlesztési projekt keretein belül 28 ezer gyerek gyereket sikerült megmozgatni a tanórákon kívül is az ország különböző pontjain. Vendégünk volt Bíró Csaba a KLIK Fejlesztési és Projektigazgatóságának szakmai vezetője.

Brandmánia 2015-09-24


szerző:
2015.09.25. 00:05
Brandmánia 2015-09-24

Egy műsor, amely márkákról és a média izgalmas világáról szól. Azoknak, akik ebben az elképesztően gyorsan fejlődő világban dolgoznak, és azoknak, akik nem is sejtik, mennyi érdekességet tartogat számukra ez a trendi világ. Az RTL Klub heti műsora a hazai és nemzetközi marketingkommunikáció legérdekesebb és legfontosabb területeiről válogatja témáit. Teszi mindezt úgy, hogy a szakmai híreket kellően szórakoztató formába csomagolja. A Brandmánia szakmai együttműködő partnere a Marketing&Media szaklap.

Akár már macskát is idomíthatunk applikáció segítségével

Macskát idomíthatunk, de lézerkardozhatunk, és gyertyát is gyújthatunk vele. Szerintem 1973-ban, amikor az első mobiltelefon- hívást indították, még a legelvetemültebb képregény- rajzolók sem gondolták, hogy mire lesz jó egy gyerek tenyerében is elférő telefon. Ebben a szédületes applikáció- forradalomban 10 év múlva valószínű a mai önmagunkon is nevetni fogunk már. Dörmer Csaba riportja.

A mobil alkalmazások forradalma

Macskát idomíthatunk, de lézerkardozhatunk, és gyertyát is gyújthatunk vele. Szerintem 1973-ban, amikor az első mobiltelefon- hívást indították, még a legelvetemültebb képregény- rajzolók sem gondolták, hogy mire lesz jó egy gyerek tenyerében is elférő telefon. Ebben a szédületes applikáció- forradalomban 10 év múlva valószínű a mai önmagunkon is nevetni fogunk már. Dörmer Csaba riportja.

A játék fontossága a mozgássérült gyermek életében

Miért fontos a játék a mozgássérült gyerekek életében? Hogyan járul hozzá a fejlődéséhez? Hogyan tudnak együtt játszani az egészséges társaikkal? Ezekre és hasonló kérdésekre kerestük a választ vendégünkkel, Harsányi Eszterrel. 

Volt, aki a karácsonyfától is sírva fakadt

A gyerekek fejlődésére is veszélyes, ha hátrányos helyzetben nőnek fel a fejlesztő pedagógusok szerint. Felhőtlen gyermekkor címmel indít egy hónapon át tartó adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet. Arra gyűjtenek, hogy a hozzájuk kerülő gyerekeknek minél több felzárkóztató foglalkozást, tábort és közös eseményt, ünnepet szervezzenek.

A reklámpiac fellendülése


szerző:
2015.03.13. 00:20
A reklámpiac fellendülése

A Brandmánia második szakaszában a hazai reklámpiac fellendüléséről volt szó, ugyanis 2008 óta az iparágban 2014-ben mértek először növekedést a kölcségvetésben.

Beköszöntött a kínai holdújév!

Ebben az évben előtérbe kerül és támogatottá válik mindenkiben a tanulás, és tovább fejlődés igénye, ezért érdemes feltenni a kérdést: milyen területen szeretnénk már régóta tovább képezni, vagy kipróbálni magunkat. Hogy ezen kívül még milyen változásokat hoz és mely jegyek szülötteire lesz kimondottan nagy hatással, azt Nagy Melinda, kínai asztrológus árulta el nekünk.

Itt a szép új világ?


szerző:
2015.01.02. 20:00
Itt a szép új világ?

Az életünk is könnyebb lehet a kommunikáció fejlődésének köszönhetően. Hálózatba kapcsolt társadalmat építenek a szakemberek, amelyben minden mindennel össze lesz kapcsolva. Jármű közeledésére lámpát gyújtó okos fák, biciklista érkezésére világosodó útburkolati jelek, vagy éppen gyalogos mozgására aktiválódó közlekedési lámpák.

Adhatunk-e szájrapuszit a gyereknek?

Két szülőtípus létezik: az egyik, aki vonakodik attól, hogy szájon puszilja a csemetéjét és nem tartja helyesnek, a másik pedig, aki szerint igenis így lehet leginkább kifejezni a szeretetünket a kicsi felé és ő is így tudja viszont kifejezni ezt. Rezes Judittal és egy klinikai szakpszichológussal elemeztük a témát.

Mobil–evolúció az elmúlt 20 évben

4 kilós volt, méregdrága és lebunkózták, aki magával vitte. Az első hordozható telefonok 20 éve tűntek fel gazdag vállalkozók kezében. Az egykori bunkofonból mára életünk egyik létfontosságú eszköze lett, amit ma már beszélgetésre használunk a legkevesebbet.

A megállíthatatlan technika nyomában

A mobilkorszak, az internet világ olyan rohamosan fejlődik, hogy a gyorsaságával aligha tudunk lépést tartani, viszont annak minden előnyét élvezhetjük.

Merre halad a televízió?


szerző:
2012.10.24. 21:00
Merre halad a televízió?

6 évvel ezelőtt csak azt tudtuk, hogy a televíziózás interaktívvá válik. Ma ott tartunk, hogy nem hogy aktívan irányítjuk a tartalmat, hanem azt is mi döntjük el, hogy melyik képernyőn, a képernyő méretéhez igazítva milyen tartartalmakat fogyasztunk.

A telefonok uralomra törnek


szerző:
2012.08.21. 20:24
A telefonok uralomra törnek

Eredetileg csak távbeszélésre találták ki, de aztán kiderült, hogy sok minden másra is alkalmas. Ma már profi helikoptermodellt is irányíthatunk a telefonunkkal, de azért a szórakoztató alkalmazások mellett akadnak igazán hasznos programok is.

Kína, ahol a hagyomány és modern összeforr

Pezseg az élet Kínában, ahol az évezredes tradíció kéz a kézben jár a legmodernebb fejlődéssel, és ahol az emberek visszamosolyognak, ha valaki rájuk mosolyog.

Több figyelem kevesebb agresszióval jár

Ha kisgyermekkorukban többet foglalkoznak az édesanyák gyermekükkel, növeli a felnőttkori intelligenciát és kevésbé lesznek erőszakosak.

Fókusz Plusz 11-04-02


szerző:
2011.04.02. 19:30
Fókusz Plusz 11-04-02

Fókusz Plusz: Indul a show! - A Csillag születik rajtra kész, kikérdeztük a zsűrit a legemlékezetesebb produkciókról. Álomváros - Felhőkarcolók, látványhidak, jachtkikötők - így nézhetne ki Budapest! De miért álltunk meg a fejlődésben 70 évvel ezelőtt?

XXI. század 10-12-14


szerző:
2010.12.15. 00:00
XXI. század 10-12-14

XXI. század: A reform Magyarországon szitokszó lett. A rendszerváltás óta, sőt, már az előtt is, ciklusonként jöttek a rendkívüli - „na most egyszer utoljára fáj, de felszívjuk magunkat” - lépések, hogy aztán mégse jöjjön el a stabil fejlődés korszaka. Mi a kudarc oka? Lehet-e másképpen?

3D-s mobil! Hova rohanunk?


szerző:
2010.11.04. 15:34
3D-s mobil! Hova rohanunk?

Imádom a technikai újdonságokat, de valóban szükség volt-e egy ilyen telefonra?

Bajnai: nincs fenntartható fejlődés romák nélkül

A kormányfő szerint a roma integrációt követően lehet egy „magyar Obama” is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való