KERESÉS search-close

fűtés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fűtés"

Saját ruháikat is elégetik, mert nincs mivel fűteni

A kis falvakban télen a légszennyezettség az ipartelepekét is felülmúlja. Fűtenek ugyanis mindennel, amit találnak, még sincs meleg. Elvileg fűtött szobában, mégis kabátban, meséltek nekünk életükről…

Mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Mínusz 10 foknál is hidegebb lehet péntek éjszaka és szombat hajnalban. A szociális munkások szerint a hideg miatt az egyedül lakó idős emberek és a rossz anyagi körülmények között élők vannak a legnagyobb veszélyben, mert nekik gyakran nincs mivel fűteniük. Éppen ezért arra kérnek mindenkit, hogy ha azt látják, hogy a szomszédban hosszú ideje nem füstöl a kémény, nézzék meg, jól vannak-e az ott lakók.

Szivárgott a gáz, majd megszűnt az áram is

Két és fél hete nincs gáz egy ferencvárosi társasházban, mert szivárgás miatt életveszélyessé vált az épület. Az önkormányzati tulajdonú házban 48 család él. Mivel a hősugárzók miatti terhelést nem bírta az elektromos hálózat, ezért egy ideig áram sem volt az épületben.

Egyre szennyezettebb a levegő Magyarországon

Tucatnyi városban volt ma egészségtelen a levegő. A Greenpeace szakértője azt mondja, a háztartások fűtése a legnagyobb szennyező forrás. Az Agrárminisztérium szerint az elmúlt 8 évben 160 milliárd forintot fordítottak a levegőminőség javítására. Ennek ellenére hazánk továbbra sem teljesíti az Európai Uniós előírásokat, emiatt már 10 éve tart kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen.

„Fűts okosan!”


szerző:
2018.10.25. 18:44
„Fűts okosan!”

Tilos szeméttel, avarral vagy forgácslappal fűteni, de nem jó a nedves fa sem. Elkezdődött a fűtési szezon, ezért elindították a fűts okosan kampányt. Szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a rossz fűtési technika nem csak a környezetet, de az emberi szervezetet is pusztítja, a káros levegő akár daganatos betegséget is okozhat. 

JÓTANÁCSOK: Erre érdemes odafigyelni a fűtésszezon előtt

Egy idős férfi meghalt tegnap késő délután Mosonmagyaróváron, amikor idén először be akart gyújtani. A vegyes tüzelésű kazán azonban valamiért felrobbant a pincében. Megkérdeztünk egy szakértőt, hogy mire érdemes odafigyelnünk a fűtésszezon kezdete előtt.

Van, ahol már fűtenek

Érkeznek a talajmenti fagyok, hajnalban már mínusz 1 fok volt a Nógrád megyei Zabaron és a Szabolcs megyei Nyírlugoson. A hideg marad a következő napokon is, így van, ahol már beindították a távfűtést. De nem mindenhol.

Veszélyesek lehetnek a kémények

Három kéménytűzhöz riasztották egyetlen nap alatt a tűzoltókat Heves megyében. Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy bár az idő melegebbre fordult, még hetekig szükség lehet a fűtésre. 

Sokan saját otthonukat sem tudják fűteni

A hét éves Natasáék ablaktalan kis lakásban élnek nagymamájával. Amikor már nincs más a kislány kinőtt cipőivel, ruhákkal gyújtanak be. A Fókusz azoknál járt akik, fűtetlen, áram nélküli lakásokban albérletekben próbálják átvészelni a hideg telet.

Nagykabátban ülnek az iskolában

Télikabátban és takarókba burkolózva tanulnak a diákok, annyira hideg van az egyik sárospataki gimnáziumban - erről egy tanuló írt levelet szerkesztőségünknek. A fenntartó azt írta, átmenetileg hősugárzóval fűti az épületet, nyáron korszerűsítik majd a fűtést, és cserélik a nyílászárókat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ilyen esetben már most rendkívüli tanítási szünetre lenne szükség.

EMBERTELEN HIDEG: Ha nincs más, cipőt, kinőtt ruhát tüzelnek el

Natasa és nagymamája ebben az ablaktalan melléképületben élnek Érden. A kislány súlyos tüdőbeteg, már több műtéten is átesett, ezért számára egy megfázás is végzetes lehet. Ráadásul útbővítés miatt nemsokára az épületet is elbontják a fejük felől...

A teljes riportot ide kattintva nézhetik meg.

-20 fok is lehet


szerző:
2018.02.25. 18:15
-20 fok is lehet

Kitart a nagy hideg. Jövő héten akár -20 fok is lehet. Többen is azt mondták az RTL Híradónak, hogy nehezen futja tüzelőre. Az Eurostat adatai szerint Magyarországon mintegy 900 ezren nem tudnak rendesen befűteni, mert fára sem telik. (Kép: nézői - Pintér István)

Az Északi-sarkon melegebb lesz, mint nálunk

A hó után jön az extrém hideg. Még az Északi-sarkon is melegebb lesz a vasárnap, mint Magyarországon a meteorológusok szerint. Napokig nem számíthatunk pluszokra - még napközben sem. A nagy hideg miatt megerősítették a hajléktalan ellátást és ellenőrzik azokat a munkahelyeket, ahol hidegben dolgoznak az emberek. Most főleg fontos odafigyelni az egyedül élő ismerősökre, szomszédokra.

Nem kell többé az egész lakóközösségnek fűtés nélkül maradni

Nem kell többé egy komplett társasházban kizárni a gázt, ha az egyik lakó szivárgást észlel. A kormány túl szigorúnak találta a korábbi szabályozást és változtatott rajta. 

Rongy és cipő a megfagyás ellen

A rongy rettenetesen büdös és nagyon füstöl, amikor begyújtanak vele, ráadásul alig ad meleget. A semminél viszont biztos jobb. De a szociális tűzifában sincs sok köszönet: nedves és kevés, még szerencse, hogy most elég enyhe a tél. Mánfán egy új sorozatunk, az Ez is Magyarország első részét forgattuk le.

RTLII Híradó 2018-01-16


szerző:
2018.01.16. 21:30
Újra van fűtés az alkotóházban

Újra van fűtés a Velemi Alkotóházban. A gondnoki lakásban élő 85 éves asszonynak tavaly hősugárzókkal kellett átvészelnie a telet, most azonban már meleg van nála. A házat még 2012-ben vette kezelésbe az állam, de állapota csak folyamatosan romlott. Most visszakapta Velem, így a falu vezetésének első intézkedése az volt, hogy beépítsen egy vaskályhát az asszony lakrészébe.

Sokan inkább szeméttel fűtenek

Bár megkezdődött a fűtésszezon, a Híradónk által megkérdezett tüzépes szerint nem viszik sokan fűtőanyagot. Akik nem tudják megfizetni a tüzelőt, szemetet és ruhákat égetnek az egyik legfrissebb közvélemény kutatás szerint.

Karácsonyra sem lesz fűtés a társasházban

Valószínűleg karácsonyra sem lesz fűtés egy 14. kerületi társasházban. Két és fél hónapja kapcsolták le a szolgáltatást, mert egy lakó gázszagot érzett. Ezért most 80 lakásban nincs fűtés. A szolgáltató szerint az élet- és vagyonvédelem miatt volt szükség az intézkedésre. A társaság közölte: törvény kötelezi a tulajdonosokat az ingatlanok gázrendszerének ellenőrzésére. A Híradónknak nyilatkozó gázszerelő szerint ezeket a munkákat sokan elmulasztják nyáron elvégeztetni.

Energiatakarékosság: miből?

Ha ön a szerencsésebbek közé tartozik, akkor most gázzal fűt otthon. Ha kevésbé szerencsés, akkor fával, vagy azzal, amit éppen talál. Akárhogyan is, a felhasznált energia egy részét alighanem ki-ki elpazarolja, mert valószínűleg korszerűtlen, szigetelés nélküli, energiahasználat szempontjából felújítandó házban, vagy lakásban él. Az államnak létezik stratégiája arra, hogy ezen változtasson. Igaz, a célok nem túlságosan acélosak.

 

Karácsonyig lesznek fűtés nélkül

Nincs fűtésük, nem tudnak fürödni és főzni sem. Gázszivárgás miatt több mint egy hónapja levágták a vezetékről az egyik szegedi belvárosi társasházat. 15 lakásban nincs gáz. A lakók egyre türelmetlenebbek, mert fáznak, és már a lakásuk is teljesen áthűlt. Fürdeni a munkahelyen vagy ismerősöknél tudnak, az ételt pedig hetek óta rendelik. A lakások fenntartója azt mondta Híradónknak, hogy ugyan a felújítási munkálatokkal két héten belül elkészülnek, de várhatóan csak karácsonyra lesz meleg a lakásokban.

Néhol még mindig nincs gáz

Néhány lakásban már visszakapcsolták a gázt abban a pécsi társasházban, ahol kedden kora este robbanás történt. A detonációtól egy ember súlyosan megsérült, szomszédjainak pedig el kellett hagyniuk otthonukat. Csütörtök este már visszamehettek, de fűteni akkor még nem tudtak.

Hősugárzóval melegítettek a mentőállomáson

10 napig hősugárzóval melegítették magukat a mentők Csepelen. Évek óta gond volt a kazánnal, másfél hete elromlott a berendezés, így 15 fokban ültek a mentőállomáson. A Mentőszolgálat szerint délutánra megjavították, így újra van fűtés és melegvíz. A Mentődolgozók Szövetségénél azonban azt mondják: ez nem egyedi eset, más mentőállomáson is lehetnek hasonló gondok a fűtéssel.

Röpködtek a mínuszok Zabaron

Fogcsikorgató volt az éjszaka az ország leghidegebb településén. Zabaron -7,9 fokot mértek. A helyiek hozzászoktak az extra hideg időjáráshoz. A szerdai mínuszok sem viselték meg őket. Zabar az év 365 napjából 53 napon tartja az országos hidegrekordot. A helyiek már szeptemberben elkezdenek fűteni, és egészen májusig tart a fűtési szezon.

Sokan fáznak a hidegben


szerző:
2017.09.24. 18:35
Sokan fáznak a hidegben

Sok házban még hidegek a radiátorok, miközben már egyre hűvösebb van odakint. Október 15-e, vagyis a fűtési szezon előtt csak akkor indul be a központi fűtési rendszer, ha tartósan 12 fok alá megy az átlagos napi hőmérséklet, vagy ha a lakók ezt külön kérik a társasház közös képviselőjétől.

Sokkal többet fűtenek a magyarok

Ezekben a hetekben postázzák a szolgáltatók az éves elszámoló számlákat azoknak a családoknak, ahol átalánydíjat fizetnek a fűtésért. Van, ahol több ezer forinttal is nőhet a havidíj a magasabb téli fogyasztás miatt. De nemcsak a szokatlanul hideg tél, hanem a rosszul szigetelt lakások miatt is magas a magyar háztartások fűtésszámlája. A Természetvédelmi Világalap (WWF - World Wide Fund for Nature) most megjelent tanulmányából az derül ki, hogy az európai uniós átlaghoz képest húsz százalékkal több hőenergiát fogyasztanak a magyarok.

Dideregnek - akiknek semmit sem segített a rezsicsökkentés

Piroskánál Kübekházán 10 fok van otthon, le se veszi a dzsekijét, hogy valahogy melegen tartsa magát. Dobrovszkyéknál van vagy 15 fok, de az öt gyerek takarókba és paplanokba bugyolálva él, így valahogy kibírják a hideget. Mindkét család fával fűt, aminek nagyon felment az ára az utóbbi időben, ráadásul az állam által juttatott szociális tűzifa már rég elfogyott. Amijük maradt, azzal viszont nagyon spórolnak, mert a pénzükből is kifogytak. Nekik és rengeteg embernek, akik szintén fával fűtenek, semmit sem segített a rezsicsökkentés.

Alig lehet tűzifát kapni

Akár egy hónapot is kell várnia annak, aki most akar tüzelőt venni Borsodban. A szokatlanul hideg idő miatt, olyan sok tűzifa fogyott, hogy üresek a fatelepek. Van, aki Szlovákiából próbál fát hozatni, de így is napokig kell várnia. Borsodban egyre többen fűtenek fával, mert azt mondják, olcsóbb, mint a gáz.

Fűteni kell a hűtőt


szerző:
2017.01.16. 18:35
Fűteni kell a hűtőt

Hősugárzót a hűtő mellé! Leállhatnak és kiolvadhatnak a kombinált hűtőszekrények, ha túl hideg helyiségben vannak. Egy győri családnál mindent ki kellett dobni, az összes étel megromlott, mert a fridzsider egy közös tárolóban, egy 5-6 fokos helyiségben volt.Az RTL Híradónak nyilatkozó szakember szerint az a probléma, hogy vásárláskor az eladók nem tájékoztatják a vevőket arról, hogy az ilyen hűtőszekrények 15-18 fokban működnek csak rendesen.

13 fok volt a tantermekben


szerző:
2017.01.09. 18:13
13 fok volt a tantermekben

Rendkívüli szünetet rendeltek el és hazaküldték a gyerekeket a balatonalmádi Vörösberényi Általános iskolából, ugyanis elromlott a fűtési rendszer a hétvégén, és reggel csupán 13 fok volt az épületben. A gyerekek többségét hazavitték a szülők, 10-en maradtak bent, rájuk egy hősugárzóval fűtött teremben vigyáztak a tanárok.

Jelentősen nő a fűtésszámla

Sokba kerül a hideg. Mínusz 10 fokban akár hatvan százalékkal is több energia megy el fűtésre, mint egy átlagos téli napon. A háztartások több mint 60 százalékát gázzal fűtik, ami az egyik legdrágább tüzelési mód. Ez az oka annak, hogy sok helyen átálltak a fa- vagy a vegyes tüzelésre. Őket a tűzoltók arra figyelmeztetik, hogy szigorúan tartsák be az előírásokat, mert a műanyag vagy a háztartási hulladék elégetése veszélyes.

Még ennél is hidegebb lesz

Kitart a hideg. Hetek óta fagyos, hűvös az időjárás országszerte. Decemberben négy fokkal volt kevesebb a havi átlaghőmérséklet, mint egy évvel korábban. Az általunk megkérdezett emberek azt mondják, így hiába szeretnének, nem tudnak spórolni a fűtésdíjon. Ez a gázfogyasztásban is meglátszott. Ötödével több gáz fogyott most decemberben, mint korábban.

Az a kérdés: esznek vagy fűtenek

Esznek, vagy fűtenek, ezt kell eldönteni, az ajándékozás szóba sem jöhet. Ezt mondta az RTL Híradónak egy édesanya. Nyolcéves kisfia pedig azt is bevallotta, sokszor előfordult, hogy fázott otthon. Az Eurostat adatai szerint Magyarországon több mint egymillióan élnek úgy, hogy nem tudják rendesen befűteni lakásukat. A minisztérium szerint ma Magyarországon senkinek nem kell fáznia.

Már a szekrényükkel tüzeltek

Már egy szekrényt is feldaraboltak és azzal fűtöttek, hogy ne fagyjanak meg: az utolsó pillanatban vitt tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet egy budapesti családnak. Az idős házaspárral együtt évente négyszáz rászoruló családnak segítenek tüzelővel. Abból a pénzből, amit a 1353-as adományvonalon gyűjtenek a karácsony előtti hetekben.

Hivatalosan elkezdődött a fűtési szezon

Október 15-én hivatalosan is elkezdődött a fűtési szezon. Azokban a távfűtéses lakásokban, ahol eddig nem igényelték, szombattól kérés nélkül is bekapcsolják a rendszert. Budapesten csaknem negyedmillió ügyfele van a Távhőnek, köztük a Fővárosi Állatkert. Ott gyerekek segítségével indították a fűtési szezont.

A fővárosi panelek többségében már fűtenek

Az októberi hidegben a legtöbben már bekapcsolták a fűtést. A főváros távfűtéses lakásainak 90 százalékában melegek a radiátorok. A többiben egyelőre nem kérték a szolgáltatást. A katasztrófavédelem a fűtési szezon elején arra figyelmeztet, hogy aki gázzal fűt, mindenképp ellenőriztesse a berendezéseket, mert a rosszul működő konvektorok és kazánok halálos szénmonoxid-mérgezést okozhatnak.

Vége a vénasszonyok nyarának

Még fürdeni is lehetett a Balatonban, olyan meleg volt október első napján. Ezzel azonban vége a vénasszonyok nyarának. Már vasárnap megváltozik az idő, sőt a jövő héten lesz, amikor még napközben is mindössze 10 fokra számíthatunk, hajnalban pedig akár fagy is előfordulhat. Így aztán a szolgáltatók már a fűtésre készülnek.

CO-mérgezés: anya és kisfia halt meg

Családi tragédia Budapesten. Szén-monoxid-mérgezésben meghalt egy 10 éves kisfiú és édesanyja. A nő munkatársai találták rájuk reggel, XVI. kerületi házukban. Azért kezdték keresni őket, mert a nő nem ment be dolgozni, ő nyitotta volna a közelben lévő cukrászdát. A szomszédok Híradónknak azt mondták, hogy anya és kisfia fáztak az előző este, ezért bekapcsolták a gázkazánt, ami valószínűleg meghibásodott.

Jön a hideg, lefagyhatnak a palánták

Újabb hidegfront jön, sokan a fűtést is visszakapcsoltatták. Az előrejelzések szerint a hét végéig marad a hűvös idő, és esni is fog. Talaj menti fagyra is számítani kell; az általunk megkérdezett kertészmérnök szerint május elejéig egyáltalán nem szabadna zöldségeket ültetni, mert ilyenkor még bármikor elfagyhatnak.

Hiába figyelmeztették, nem fizetett a KLIK

Már december elején levelet küldött a Tigáz, figyelmeztetve, hogy kikapcsolják a gázt a gyönygyöstarjáni iskolában, ha nem fizetnek. A pénz azonban csak hétfőn érkezett meg, miután pénteken csakugyan elzárták a vezetéket, és a hír bejárta a médiát. A gyerekek emiatt nem mehettek hétfőn iskolába.

Tartozik a KLIK, nincs fűtés az iskolában

Kikapcsolták a gázt a Gyöngyöstarjáni Általános Iskolában, mert a Klebelsberg Intézményfenntartó nem fizetett - tudta meg az atv.hu. Péntek délután óta nincs fűtés az iskolában, hétfőn pedig a tanítás is elmarad. Az intézményfenntartó elismerte a tartozást, de közleményükben azt írták, nem kaptak értesítést arról, hogy ki fogják kapcsolni a gázt. Azt ígérték a számlákat hétfőn rendezik, így kedden folytatódhat a tanítás.

Hamar elfogy a szociális tűzifa


szerző:
2016.01.18. 18:37
Hamar elfogy a szociális tűzifa

Egy hónapig sem elég az a tűzifa, amit az önkormányzatok oszthatnak ki ezen a télen egy-egy rászoruló családnak. Ezt mondják az érintett családok. Ha elfogy az ingyenfa, és nem tudnak venni, vagy nem tudnak másképpen tüzelőhöz jutni, nem fűtenek.Az országban tizenhét és félezer család napi gondja ez. Az MSZP politikusa szerint itt is meglátszik, hogy a kormány csökkentette a szociális kiadásokat, és ez a legszegényebbeket érinti.

Olcsóbb tűzifát akar az MSZP


szerző:
2016.01.11. 18:45
Olcsóbb tűzifát akar az MSZP

Drága a tűzifa, és sokan azért fáznak, mert a kormány ígérete ellenére nem vonta be a rezsicsökkentésbe - ezt állítja az MSZP. A kormányzati tájékoztatási központ szerint viszont tavaly csökkentek az árak, és a rászorulók közül sokan ingyen is kaphatnak tűzifát.

Hogyan spórolhatunk a fűtésben?

Évente akár több ezer forintot is megtakaríthatunk a fűtési szezonban, ha nem pazarolunk, hanem a legoptimálisabban használjuk ki a fűtési rendszerünket, illetve néhány kiegészítő is a segítségünkre lehet ebben…de hogyan? Vendégünk volt Veresegyházi Béla a VGF szaklap szerkesztője.

Ellenőrizni kell, jó-e a szénmonoxid-mérő

Egyre többen riasztják a katasztrófavédőket szénmonoxid-szivárgás miatt, elindult a fűtési szezon. Idén már hárman meghaltak a mérgező gáztól. A szakemberek szerint bár egyre több háztartásban van szénmonoxid-mérő, az nem mindig jelzi a mérgező gázt.

Gyermekes családok maradtak gáz nélkül Lajcsi lakóparkjában

Kikapcsolták a gázt abban a Lagzi Lajcsi érdekeltségébe tartozó lakóparkban, ahol a gyanú szerint lopták az áramot, a vizet és a gázt. Így olyan - sok esetben gyermekes - családok maradtak fűtés és melegvíz nélkül, akik becsületesen fizettek a szolgáltatásokért.

Egyre több helyen fűtenek már


szerző:
2015.09.29. 18:25
Egyre több helyen fűtenek már

Van, ahol már fűtenek, van ahol még várnak vele. Eltérő a helyzet az ország különböző pontjain a távfűtéses lakásokban. Míg Pécsen már 46 épületben fűtenek, addig Debrecenben még csak egyben. A szeptember 15. és október 15. közötti, úgynevezett átmeneti időszakban bárki kérheti, hogy elinduljon a szolgáltatás.

Fekete kazánpiacot hozhat létre az EU-s kazánrendelet

Fekete kazánpiacot hozhat létre és a balesetek elszaporodását is okozhatja a törvénnyel kikényszerített technológiaváltás. A kondenzációs kazánokkal kapcsolatban született EU-s rendelet nyomás számos kérdés merült fel fogyasztókban és a kereskedői-szakértői oldal részéről is, mert hogy számos joghézag és többféleképpen értelmezhető mondatot és szófordulatotot tartalmaz, amiből fakadóan a kereskedők joggal tartanak tőle, hogy a nyakukon marad a sok nyílt égésterű kazán, valamint attól is, hogy a fogyasztók ahelyett, hogy hivatalos viszonteladóktól szerezné be a fűtőeszközöket, feketén vásárolják meg és üzemelik be azokat, amivel növekedni fog a Co mérgezések száma. Erről a problémáról beszélgettünk Szilágyi Lászlóval, az Épületgépész Unió ügyvezető igazgatójával, sőt be is mutattuk milyen veszélyes pontjai lehetnek egy rosszul felszerelt kazánnak.

Hová tűntek a milliók?


szerző:
2015.01.20. 18:14
Hová tűntek a milliók?

Festői környezetben fekszik az Aranyhegyi Idősek Otthona Csókakőn. A látkép valóban csodás, de ami mögötte van az már korántsem ennyire vonzó. Az itt lakók ugyanis hamarosan fűtés és áram nélkül maradhatnak.

Így spóroljunk akár több ezret is a fűtésen

Egy kis odafigyeléssel és pár apró trükkel, akár több ezer forintot is lefaraghatunk a fűtésszámla összegéből. Szakértőnk elárulta, hogy pontosan mivel is érhetjük ezt el!

Lakásban is meg lehet halni a hidegtől

Nem csak az utcán élőket fenyegeti a kihűlés vagy a fagyhalál. Azokat is, akik betegek vagy idősek és nem tudnak senkitől sem segítséget kérni a hideg időszakban. Sok helyen a tűzifa hiánya okozza a problémát. A Jótékonysági Sütigyár ezért ma faaprítással próbálta meg felhívni a figyelmet arra, hogy sok helyen nincs mivel tüzelni.


 

 Nincs meleg víz és fűtés Komlón

3900 lakásban, csaknem a teljes városban nincs távfűtés és meleg víz Komlón. Kedden hajnalban egy fővezeték lyukadt ki, ezért nincs szolgáltatás.

Csúszik a felújítás, fáznak a lakók

Hidegek a radiátorok több mint 60 győri lakásban. A társasházak a panelprogramban nyertek támogatást a felújításra, de a lakók állítása szerint csak a tervezettnél sokkal később kezdte el a munkát a kivitelező. Most 6 lépcsőházból 5-ben nincs fűtés, de van olyan épület is, ahol majd csak jövő héten fogják kicserélni az ablakokat.
 

Házon kívül 14-02-19


szerző:
2014.02.19. 23:45
Házon kívül 14-02-19

Házon kívül: Még a tükrét is letörte, amikor ott jártunk. Az ember, aki mindig csak menekül. Simon Gábor 240 milliója nyomában. Ez aztán az igazi rezsicsökkentés. Még a vendégek is fűtik a lakást. A passzív házak titkai. Megérné-e több ilyet építeni?

Házon kívül 13-12-11


szerző:
2013.12.11. 23:40
Házon kívül 13-12-11

Házon kívül: Biobrikett - A börtöntől és a hidegtől is véd a fagyos napokon. Kitartás - Hetvenszeres bajnokot faragott a kórházban hagyott kislányból. Kavarás - Becsületes volt, ezért nem látja a családját két éve.

Hogyan védekezzünk a szén-monoxid mérgezés ellen?

Lassan beköszönt a fűtésszezon, sokan pedig gázkazánt használnak, ami többnyire a lakáson belül található. Ez komoly mérgezési veszélyt rejt magában, így meg kell tenni minden óvintézkedést, mert a szén-monoxid mérgezés tünetei olyan általánosak és alattomosak, hogy valószínűleg fel sem ismerjük őket.

Már most készülni kell a fűtésszezonra!

Beköszöntött az ősz, ezért nem árt már most elkezdeni készülődni a fűtésszezonra. Ajánlatos a fűtési készülékeket felülvizsgálni, ellenőrizni, hogy minden rendesen működik-e.

Hőségriadó közben vacognak?


szerző:
2013.08.09. 19:00
Hőségriadó közben vacognak?

Javában tombol a nyár. Az ország egész területén hőgutától és napszúrástól rettegnek az emberek, ám Zabarban egészen más a helyzet. Ez a Nógrád megyei község fittyet hány a melegre, és hajnalban 12 fokban hűsöl.

Reggeli - Csak csajok 12-10-01

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Házon kívül 12-02-14


szerző:
2012.02.14. 22:45
Házon kívül 12-02-14

Házon kívül: Egy kis faluban jártunk, ahol szünetel a tanítás, annyira nincs meleg holmijuk a gyerekeknek. - Hogyan hat a válság azokra a nőkre, akik a mindennapi túlélésre koncentrálnak, de saját magukra már egyáltalán nem? - Politikusok, végtörlesztettek és nagyon jól jártak. Volt, aki 90 milliót fizetett vissza és volt, aki „csak” 40 milliót. Nekik hogyan sikerült visszafizetniük az adósságukat?

Tecának is fagyoskodnia kellett az iskolapadban

Sokan ismerik Krizbai Tecát, aki sikerrel szerepelt a Csillag születikben. A 15 éves vak lány zongorázott és énekelt, de most nem emiatt szerepelt a Házon kívülben. Hanem azért, mert ő is egy olyan iskolába jár, ahol napokon át dideregve tanultak a diákok.

Házon kívül 11-10-25


szerző:
2011.10.25. 22:45
Házon kívül 11-10-25

Házon kívül: Együtt dideregtünk a Csillag születik vak sztárjával. Iskolák, ahol elzárták a gázt. - Politikusi autók lézerblokkolóval. Ők miért úszhatják meg a büntetést? - A Brad Pitt-fegyverek valódi története, és megmutatjuk, hogyan készülnek a legjobb filmes trükkök.

Nem kell tovább dideregnie a diákoknak

Már mind a tizennyolc, korábban fűtetlen Pest megyei oktatási intézményben melegek a radiátorok.

Megoldódhat a hideg iskolák ügye

Minden Pest megyei iskolában lesz fűtés, mert létrejött a megállapodás a Pest Megyei Önkormányzat, a Belügyminisztérium és a Tigáz között.

A legkisebbek már nem fagyoskodnak Gacsályon

A falu akkora tartozást halmozott föl, hogy a szolgáltató kikapcsolta a gázt az óvodában, iskolában, és a polgármesteri hivatalban is.

Újabb „áldozatai” vannak a szénmonoxidnak

Feltehetően a gázkazán meghibásodása miatt szenvedett szén-monoxid-mérgezést egy házaspár a Hajdú-Bihar megyei Derecskén.

A kiscsillag is vacogva tanul


szerző:
2011.10.18. 11:45
A kiscsillag is vacogva tanul

Több gyerek is megbetegedett már a fűtés nélküli iskolákban, ezt mondta Híradónknak az egyik diák, Krizbai Teca.

Tanítási szünet a fűtetlen iskolákban

A rendkívüli szünetet 18 pest megyei iskolában rendelték el. Volt, ahol a diákok takaró alatt vagy téli kabátban ültek a 13 fokos termekben.

A hűvös idő „vonzza” a fatolvajokat

A hideg beálltával megjelentek a fatolvajok Bács-Kiskun megyében. Szinte minden nap elfognak egy-egy embert a rendőrök.

Nem fagyoskodnak tovább a diákok


szerző:
2011.10.14. 11:47
Nem fagyoskodnak tovább a diákok

Pénteken már újra fűtenek a gyömrői Teleki Kastélyban működő iskolában. A Pest Megyei Önkormányzat kifizette az iskola tartozását.

Hónapok óta gáz nélkül élnek


szerző:
2011.10.12. 16:39
Hónapok óta gáz nélkül élnek

Egy budapesti család augusztus közepe óta a fürdéshez és a mosogatáshoz is lábosban melegít vizet.

Dideregnek a diákok


szerző:
2011.10.11. 18:18
Dideregnek a diákok

Hidegben tanulnak és fáznak a diákok a gyömrői iskolában. Nyár óta nincs gáz az épületben és a kollégiumban, ahol 50-en laknak.

Újra kétségbeejtő helyzetben Vilmány

A Borsod megyei településen több mint 40 milliós tartozást halmoztak fel.

Újra lehet pénzzel fűteni


szerző:
2011.08.29. 11:53
Újra lehet pénzzel fűteni

A Magyar Nemzeti Bank negyedik éve ajánlja fel jótékony célra az elhasználódott bankjegyeket.

Befűtöttek a tatabányaiaknak


szerző:
2011.08.26. 19:00
Befűtöttek a tatabányaiaknak

A helyi hőszolgáltató csütörtökön, az év eddigi legmelegebb napján töltötte fel néhány házban melegvízzel a fűtési rendszert a nyári karbantartások után.

Napkollektor a raboknak


szerző:
2011.08.09. 15:33
Napkollektor a raboknak

Összesen több mint 1,7 milliárd forintot nyert el a büntetés-végrehajtás kilenc pályázatával börtönépületek korszerűsítésére.

Se meleg víz, se fűtés 6 milliós tartozás miatt

Az 56 lakásos társasházban a lakók 90 százaléka pontosan fizeti a számlákat, a maradék tíz százalék elmaradásai miatt kikapcsolták a szolgáltatást.

Divat lett a szemétfűtés


szerző:
2011.03.23. 10:03
Divat lett a szemétfűtés

Egyre több helyen fűtenek szeméttel, sőt veszélyes hulladéknak számító ronggyal, gumival, műanyaggal.

Hatósági ára lesz a távhőnek


szerző:
2011.03.17. 11:55
Hatósági ára lesz a távhőnek

Április 15-től a nemzeti fejlesztési miniszter rendeletben állapítja meg a díját.

Kong az ürességtől a fűtetlen iskola

A tiszaburai diákok hetekig nem jártak iskolába, most pedig rövidített órákat tartanak nekik ott, ahol helyet találnak.

Kényszerszünet a felújított iskolában

10 napig nincs tanítási a felsődobszai általános iskolában, mert nincs pénz a fűtésre.

Fűtés nélkül a repkedő mínuszokban

Lengyelországban egyes településeken napközben sem emelkedik mínusz 20 fok fölé a hőmérséklet.

Fagyoskodnak a csúcs felszereltségű suliban

A krasznokvajdai iskola többször is sikeresen pályázott technikai fejlesztésre, az elavult fűtési rendszert azonban nem tudják felújítani.

Ezrek fagyoskodtak Komlón


szerző:
2011.02.17. 16:52
Ezrek fagyoskodtak Komlón

Csaknem kétezer lakásban maradtak fűtés és meleg víz nélkül Komlón az egyik gerincvezetéken keletkezett csőtörés miatt.

Bizarr fűtés az autómosóban


szerző:
2011.02.02. 16:55
Bizarr fűtés az autómosóban

Disznóperzselő a benzinkúton. Gázpalackra kötöttek egy disznóperzselőt, így próbálták fűteni az autómosót.

Termálvízzel fűtenék az állatkertet

Az új rendszert uniós támogatással valósítanák meg és az olcsóbb gázszámla mellett az is mellette szól, hogy környezetbarát.

Hidegben próbálnak a színészek a Katonában

Egy hétig még biztosan nem lesz fűtés a fővárosi Katona József Színházban, ahol szombaton kapcsolta ki a gázszolgáltatást a Főgáz.

A hideg után ebédhiány fenyegeti az iskolát

Végre melegek a radiátorok a vilmányi általános iskolában. Hetekig fűtöttek hősugárzókkal.

Vége a fagyoskodásnak Fehérváron

Az önkormányzat segített a lakótelepen élőkön: megvette a kazánházakat a szolgáltatótól. A telep fűtését mostantól az önkormányzat cége a biztosítja.

Önként fagyoskodnak egy panelházban

Kikapcsolták a fűtést egy 10 emeletes panelházban Gyulán. Maguk a lakók döntöttek így.

Több mint félmillió fenyő megy a darálóba

Több mint 600 ezer budapesti fenyőfát kell elszállítania a kukásoknak a következő hetekben.

Síszünettel spórolnak a fűtésen

Négynapos munkahét és síszünet az iskolában. Így spórol a fűtésen hat szigetközi önkormányzat.

Fagyoskodik az egész lakótelep


szerző:
2011.01.04. 18:59
Fagyoskodik az egész lakótelep

Egy székesfehérvári lakótelepen kikapcsolta a fűtést a szolgáltató hétfőn, csaknem 330 lakásban.

Kikapcsolták a fűtést egy fehérvári lakótelepen

Leállt a fűtés a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelepen hétfő reggel.

Dideregnek az utasok a BKV járatain

Az öreg buszokon rendszerint a fűtésrendszer megy tönkre, a sofőrök is sapkában, sálban dolgoznak.

Tovább szedi áldozatait a fagy


szerző:
2010.12.29. 16:09
Tovább szedi áldozatait a fagy

Ságváron egy 84 éves asszony saját udvarán fagyott meg, Szolnokon egy 66 éves férfi halt meg a hidegtől.

Harminc lakás maradt fűtés nélkül a fagyban

Több órán át nem volt fűtés 30 zalaegerszegi lakásban.

Magas a gázszámla, mégsincs elég meleg

Nézőink panaszai után nyomozni kezdtünk, hogy vajon tényleg egyre kisebb-e a gáz fűtőértéke. Hogy mire jutottunk, kiderül a Házon kívülből!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való