KERESÉS search-close

fővárosi törvényszék

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "fővárosi törvényszék"

Megszüntette a bíró az eljárást

Quaestor károsultak tüntetettek a Fővárosi Törvényszék előtt, mások mellett Matolcsy György jegybankelnök és Polt Péter legfőbb ügyész lemondását követelve. A bíróságon csütörtökön lett volna az első tárgyalási napja annak a pernek, amelyben a Magyar Nemzeti Bank felelősségét firtatatták volna az ügyben, de a tárgyalás elmaradt, mert a bíró megszüntette az eljárást.

A bírák dolgoznak, a politika üzenget

A vörösiszap-büntetőper elsőfokú tárgyalásán a bíróság mindenkit felmentett. Következik a másodfok. A magyar politika és a média egy része ostrom alá vette az elsőfokú bíróságot, majd imitt-amott sok évre visszamenő kritikákat fogalmaztak meg egyes eljárások, ítéletek illetve általában a bíróságok ellen. A bírói vezetők hangsúlyosan kiálltak a bírói függetlenség mellett, de nyilvánvaló, hogy a közvéleménynek is vannak kérdései, amelyekről beszélni kell, főleg, ha ehhez a bírák partnerek.

Biszku-per: történészeket hallgattak meg

Támadja a bíróságot a legfőbb ügyész a Biszku-per miatt. Polt Péter a Kúriához fordult, mert szerinte az ítélőtábla törvénysértő döntést hozott júniusban, amikor másodfokon új eljárásra kötelezte a Fővárosi Törvényszéket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való