KERESÉS search-close

főiskola

52 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "főiskola"

Egekben az albérletárak: kinek, milyen tapasztalata van?

A felvételi ponthatárok kihirdetése után az albérletárak még feljebb kúsztak. Az egyre dráguló lakásokat kevésbé tudják megfizetni a tanulók, akik sokszor még a diákhitel maximálisan felvehető összege mellett is dolgoznak. A budapesti kollégiumokba háromszoros a túljelentkezés, míg a vidéki kollégiumoknak a kétharmada is telített. Így marad a hosszas, keserves lakáskeresgélés.

Bezár a Budapest Kortárstánc Főiskola

Bezár a budapesti Kortárstánc Főiskola. A rektor azt mondta az RTL Híradónak, hogy súlyos anyagi problémáik vannak, hiába kaptak ígéretet rá, mégsem indíthattak államilag támogatott helyeket az alapképzésen, továbbá jóval kevesebb támogatást kapnak produkcióikhoz mint az állami szervezetek. A főiskolán utoljára jövőre indul képzés, ennek végeztével 2021 nyarán bezárnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták, a főiskola magánintézmény, így a saját fenntartójuk dönti el, hogy bezár-e.

Hátrányban vannak a vidékiek a továbbtanulásban?

Többnyire hatalmas anyagi előnnyel indulnak a budapesti egyetemisták azokkal szemben, akik vidékről érkeznek a fővárosba tanulni. Körülbelül mennyiből tud megélni Budapesten egy egyetemista? Illetve az egyetemek mennyiben tudják segíteni a megélhetésüket?

Részegen csókolózott egymással a Reggeli két műsorvezetője! Nem, nem Anna és Miki voltak azok...

Peller Mariann és Fehér Tibi döbbenetes titkot árultak el közös főiskolai múltjukról. Minden egy nagy beszélgetéssel kezdődött…

Több mint 72 ezer diák örülhetett a sikeres felvételinek

Informatikusból vettek fel a legtöbbet államilag finanszírozott helyekre, derült ki, miután kihirdették a felvételi ponthatárokat. Majd 106 ezren jelentkeztek a meghirdetett képzések valamelyikére, kicsit kevesebben, mint tavaly.

74 ezer diákot vettek fel

111 ezer diák várta kedd este a felvételi ponthatárokat. Közülük több mint 74 ezren be is jutottak valamelyik egyetemre, vagy főiskolára. Idén is tarolt az Eötvös Loránd Tudományegyetem. Alap és mesterszakra több mint 8 ezer diákot vettek fel. A ponthatár váró helyeken óriási volt az izgalom kedd este.

Nehéz havi 100 ezer alatt albérletet találni

Drágultak az albérletek, tavalyhoz képest akár 20 százalékkal is. 100 ezer forint alatt szinte már nincs is kiadó lakás Budapesten. A roham pedig még csak most indul. Bár még ki sem derült, kit melyik egyetemre vettek fel, a szakértő szerint már most keresgélni kell, ha szeptemberben költözni szeretnének a diákok.

Együtt: A rokonainak kedvez Matolcsy

Több százmillió forint támogatást kapott a kecskeméti főiskola is a jegybanki alapítványoktól. Kecskeméten éppen a főiskolával együttműködésben alapított 12 milliárd forintért egy gazdasági képzéssel foglalkozó céget a jegybank hat alapítványa. A céget a kecskeméti fideszes polgármester férje, Szemerey Szabolcs vezeti, aki maga is Matolcsy rokona. Az Együtt azt állítja: a Nemzeti Bank alapítványainak pénzét Matolcsy György családtagjain keresztül folyatja ki.

Ordító különbség a magyar és a külföldi diákok között

Nem is annyira minket, és nem is a magyar diákokat lepte meg a különbség. A külföldieknek esett le az álla, attól hogy hozzájuk képest milyen kevés pénzből és mennyi plusz munkahellyel egyetemista, vagy főiskolás nálunk valaki. A magyar diákok egy ötöde összesen harmincezer forintot próbál beosztani egy hónapban.
 

Sok egyetemista nem tudja: diploma után saját magának kell fiztenie a TB-t

Sok egyetemista és főiskolás nem gondol rá, pedig nagyon fontos: a diploma megszerzésével, és ezáltal a hallgatói jogviszony megszűnésével, addig, amíg nem talál valaki bejelentett munkahelyet, saját maga után kell fizetnie a társadalombiztosítási hozzájárulást, hogy jogosult legyen alapellátásra. A hivatali útvesztőben szerettünk volna kiigazodni ez ügyben, ebben pedig Ráski Péter segít nekünk.

Megsemmisült a tűzben az egyetemi csarnok

Kigyulladt és teljesen leégett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka csütörtök hajnalban Budapesten. Az épület teteje beszakadt, volt, ahol a fala is kidőlt. Az intézmény rektora azt mondja, pótolhatatlan veszteség érte az egyetemet.

10 halott egy amerikai lövöldözésben

Kilenc embert agyonlőtt és hetet megsebesített egy ámokfutó az Egyesült Államokbeli Oregon állam egy főiskoláján. A támadó is meghalt, a rendőrök lőtték le, miután tűzharcba keveredtek vele. Barack Obama a tragédia után rendkívüli televíziós beszédben a fegyvertartás szabályozására szólított fel.

Előzetes: Újabb egyetemi mészárlás az Egyesült Államokban

Kilenc embert agyonlőtt és hetet megsebesített egy ámokfutó Oregon állam egy főiskoláján. Szemtanúk szerint tanteremről, tanteremre járt, és közben lövöldözött. Részletek 18:00-kor az RTL Híradóban.

Nem tud tanulni, mert kerekesszékes

Nincsen akadálymentesített kollégiumi szoba, ezért évet kellett halasztania a főiskolán egy lánynak. Sok mozgáskorlátozott fiatal nem is mer jelentkezni egyetemre, vagy főiskolára, mert el kellene költöznie otthonról, és sem albérletet, sem kollégiumi szobát nem talál - ezt mondta a mozgáskorlátozottak szövetségének elnöke. Szerinte, ha azt akarja a magyar állam, hogy mindenki dolgozzon, a kerekesszékeseknek is meg kellene teremteni a körülményeket, hogy tanulhassanak. Az új szabályozás szerint 2018-ig minden kollégiumban kell akadálymentes szobát kialakítani.

72 ezren lettek gólyák


szerző:
2015.07.24. 18:25
72 ezren lettek gólyák

Több mint 100 ezer diák várta csütörtök este a felvételi ponthatárokat. Közülük több mint 72 ezren be is jutottak valamely egyetemre vagy főiskolára. Idén is tarolt az Eötvös Loránd Tudományegyetem.

Majdnem szuperhős


szerző:
2015.07.09. 11:57
Majdnem szuperhős

Matt Bomer Superman lehetett volna, ha kútba nem esik J.J. Abrams projektje.

Több diák vállalhat munkát idén nyártól

Idén nyártól már a passzív féléves diákok is dolgozhatnak diákmunkában, így újabb 25 ezer hallgató kap lehetőséget arra, hogy a legálisan és ellenőrizhetően vállaljon munkát. De milyen szabályok vonatkoznak rájuk? Dr. Fiák István, a Diákész elnöke mondta el nekünk.

„Nem kell mentő, nem lesz para”

„Nem kell mentő, nem kell semmi, nem lesz para.” Vérzett a lány miután megerőszakolták,  mégis azt tanácsolták neki a gólyatáborszervezők, hogy ne tegyen feljelentést, ne szóljanak senkinek. Ez évekkel ezelőtt történt egy főiskola gólyatáborában, és a lány nem is tett feljelentést, most mégis elmesélte történetét név nélkül.


 

A Diákhitel buktatói


szerző:
2014.11.27. 08:40

A Diákhitel buktatói


szerző:
2014.11.27. 08:30
A Diákhitel buktatói

Rengeteg főiskolás és egyetemista veszi fel évről-évre a Diákhitelt, hogy finanszírozni tudja a tanulmányait, ám sokan nem számolnak a hitelfelvétellel járó kötelezettségekkel. Sokakkal előfordul, hogy a tanulmányaik befejeztével sem jutnak munkához, így fizetési nehézségeik adódnak, amikor a hiteltörlesztésre kerül a sor. Mi mindent kell szem előtt tartani a hitelfelvétel előtt és mire kell számítani a tanulmányok befejezése után?

Mit kezdjünk magunkkal, ha nem sikerült a felvételi?

Kihirdették a felvételi ponthatárokat, de mit tegyen az, akinek nem sikerült bejutnia kedvenc egyetemére? Mit csináljon a következő évben, érdemes addig elkezdeni dolgozni, vagy folyamatosan készüljünk a következő megmérettetésre? Erről faggattuk szakértőnket.

Az egyetemisták reggelig tartják a „blokádot”

A Hallgatói Hálózat és a Középiskolai Hálózat demonstrációjának résztvevői fórumot tartanak az ELTE Bölcsészettudományi Karán.

Lecsapott a vihar a főiskolások szépségversenyére

A szexi főiskolások a végsőkig próbáltak helyt állni az ázó színpadon, de a káosz győzött. A vizespóló versenyt megszakították, a zsűrit és a műsorvezetőket is le kellett cserélni. Tomboló viharban menekülő szépségek, és az elúszott korona esete.

Két Csákányi, egy színpadon

Csákányi László nem nagyon szerette az úgynevezett színészi allűröket. Sosem feltűnősködött, sőt, kimondottan zavarban volt, amikor az utcán felismerték – mesélte Eszter, akit ezzel szemben gyerekként egyáltalán nem zavartak az emberek, ha játszott.

Portré 12-02-19


szerző:
2012.02.20. 01:20
Portré 12-02-19

Portré: Már főiskolásként filmfőszerepet kapott, és az a reklám se tudta beskatulyázni. Kováts Patrícia a róla készült színdarabról is mesél a Portréban.

Hiába hajtottak, ugorhat a felvételi

Dani, Ádám, Luca és Dorina. A szentgotthárdi diákok nagy tervekkel vágtak neki az érettséginek. Sokat tanultak, hogy felvegyék őket oda, ahová vágytak. De pár héttel a felvételi jelentkezési határidő előtt hirtelen rá kellett jönniük, hogy talán hiába tanultak.

Portré 11-12-11


szerző:
2011.12.12. 00:35
Portré 11-12-11

Porté: Túl a harmincéves főiskolai osztálytalálkozón a Portré vendége igazat ad egykori osztályfőnökének, Kazimir Károlynak, aki akkor arra figyelmeztette őt, hogy legyen benne sok türelem, mert csak 40-en túl lesz boldog színész. A műsor vendége Kulka János.

Nyelvvizsga nélkül csak álom a továbbtanulás

Csak az jelentkezhetne egyetemre vagy főiskolára, akinek már van nyelvvizsgája - ezt tervezi az oktatási államtitkárság.

Rosszul jártak a diákok az adóváltozásokkal

Becslések szerint a munkát vállaló főiskolások, egyetemisták harmada keres egy-két ezer forinttal kevesebbet, mint tavaly.

Megszűnik a költségtérítéses képzés?

Fokozatosan kivezetnék a felsőoktatásból a költségtérítéses képzést. Egyebek mellett ezt is tartalmazza a Széll Kálmán terv „apró betűs része”.

Felvételi: szorít a jelentkezési határidő!

Éjfélig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények ősszel induló képzéseire.

Laptopot nyerhetnek a felvételizők

Keddig lehet jelentkezni a felsőoktatásba, aki hétfőn délig beadja jelentkezését elektronikus úton, laptopot nyerhet.

Új szelek a felsőoktatásban


szerző:
2011.02.09. 09:22
Új szelek a felsőoktatásban

A többi között a felvételi követelmények szigorítása és a vidéki főiskolák megerősítése szerepel a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumban.

Augusztus 10-ig lehet pótfelvételezni

A pótfelvételin már csak egy hely jelölhető meg, és a képzések kizárólag költségtérítéses formában indulnak.

Csaknem 100 ezer diákot vettek föl

Sehol nem kellett maximális pontszám a bejutáshoz. A felsőoktatási intézményekbe a jelentkezők kétharmadát felvették.

Ma derülnek ki a ponthatárok


szerző:
2010.07.22. 08:45
Ma derülnek ki a ponthatárok

Idén az alapszakok közül a turizmus-vendéglátás, a gazdálkodási és menedzsment vezetik a népszerűségi listát.

Még lehet variálni a jelentkezési lapokon

A felvételi ponthatárokat július 22-én húzzák meg, akkor derül ki, kit hova vettek fel.

Félistenek és amazonok az iskolapadból

Félmeztelenül és hálóruhában is megmutatták magukat az ország legszebb főiskolásai. Bemutatjuk a királyi párt a Fókuszban!

Orbán: Az állam dolga a rendvédelem

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a törvényes rend védelme egyedül és kizárólag az állami rendvédelmi szervek feladata és kötelessége.

Nem kell aggódniuk a friss diplomásoknak

Egy friss felmérés szerint a túlképzéséről szóló hírekkel ellentétben átlagosan három-négy hónap alatt találnak munkát.

94 évesen szerzett diplomát

Az amerikai asszony a középiskolát még 1932-ben fejezte be, de akkoriban nem tudott továbbtanulni.

Megbénult a felvi.hu hétfő estére

Keddre kijavították a hibát, és egy nappal meghosszabbították a jelentkezési határidőt.

Nem hagyhatja el Budapestet a főiskolás

A gyanú szerint lefeszítette a korlátról diáktársa ujjait. A fiú 8 métert zuhant és meghalt.

Magyar lett a világ legjobb középülete

A világ idei legjobb középülete 9 év alatt összesen 14 milliárd forintból épült.

Megvertek egy diákot, mert magyar

A főiskolai hallgatót a VIII. kerületben, fényes nappal kezdték ütlegelni a környéken lakók.

Mit kezdjünk a tucatdiplomával?

A kommunikációs, a jogi, és a bölcsész pályán a legnehezebb elhelyezkedni.

Ma lehet utoljára pótfelvételizni

Hétfőn még felvételizhetnek azok a diákok, akiket nem vettek fel sehová.

Közzétették a felvételi ponthatárokat

A várakozásoknak megfelelően a tavalyinál magasabbra került a léc.

Ma kiderülnek a ponthatárok


szerző:
2009.07.23. 07:27
Ma kiderülnek a ponthatárok

Csütörtök este 8 óra után derül ki, kit hova vettek fel az idén.

Ma pótolhatók utoljára a felvételi papírok

Csütörtökig küldhetők be azok a dokumentumok, amik szükségesek a jelentkezéshez.

Nincs változás a menő szakoknál

Továbbra is a vendéglátás és a gazdasági szakok a legnépszerűbbek a felsőoktatásban.

Hétfőn kezdődnek az érettségik

Több mint 137 ezer diák számára kezdődik meg az érettségi május 4-én, hétfőn.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való