KERESÉS search-close

földek

11 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "földek"

Romániában is földekhez jutott Mészáros Lőrinc

Romániában is földekhez jutott Mészáros Lőrinc. A milliárdos üzletember egy olyan céget vásárolt meg, amellyel együtt 1300 hektár termőföld is járt. Mészáros Lőrinc Magyarországon is az egyik legnagyobb földbirtokos. Hogy pontosan mennyi termőfölddel rendelkezik, nem tudni, csak azt, hogy ezekért tavaly 3 és fél milliárd forintnyi uniós támogatást kapott. A Momentum szerint a jelenlegi agrártámogatási rendszer a vagyonosabb embereknek kedvez, ezért változtatásra van szükség.

Bűzös anyag lepte el a földeket Hatvan mellett

Ismeretlen eredetű, bűzös anyag lepte el a földeket Hatvan mellett. A fekete színű massza olajos állagú, szaga legjobban kerozinra, vagy gumira hasonlít. Civilek vették észre a szennyezést kedden reggel. A hatóságok azonnal mintát vettek az anyagból, egyelőre azonban még nincsenek eredmények. A terület közvetlen közelében egy hulladékkezeléssel foglalkozó cég telephelye van, ma nem akartak nyilatkozni. Az önkormányzat feljelentést tesz az ügyben.

 

Szabálytalanul zárták ki őket

Jogerősen is kimondta a gyulai törvényszék, hogy szabálytalanul zártak ki bélmegyeri vadászokat a saját földjeikről, amelyeken azóta ifjabb Mészáros Lőrinc társasága vadászott. A pert 3 gazda indította több mint 2 éve. Nem vették tudomásul, hogy nem csak nem vadászhatnak, de nem is mehetnek a saját földjükre.

 

18 ezer hektáron jelentettek aszálykárt

Átvészelhetik a haszonnövények a forróságot, de már nem sokáig. Ha nem jön enyhülés és eső, akkor szinte megjósolhatatlan, mekkora kára lesz a gazdáknak - ezt mondja a gabonatermesztők szövetségének elnöke. Öntözni kellene, de erre nincs pénz - az állami támogatáshoz pedig önrész szükséges. Eddig már 18 ezer hektáron jelentettek aszálykárt a gazdák.

„A nagybirtokosok jártak jól”

Másfél ezer hektárt szerzett meg a Fejér megyei földárveréseken a felcsúti polgármester és családja - egyebek mellett ez derül ki a volt vidékfejlesztési államtitkár tanulmányából. Ángyán József szerint a Fejér megyében elárverezett földek kétharmadát nagybirtokosok szerezték meg. A Földművelésügyi Minisztérium hazugságnak nevezte a jelentés főbb megállapításait.

Lázár rokonai 750 millióért vettek földet

Hétszázötvenmillió forintért vettek földeket Csongrád megyében Lázár János rokonai. A miniszterelnökséget vezető miniszter édesapja, nagybátyja, unokatestvére és a vele együtt élő férfi összesen több mint 500 hektár állami tulajdonú földre licitált. Lázár János szerint családja minden előírást betartva, hitelt vesz fel, hogy visszavásárolhassa azokat a földeket, amelyeket korábban elvettek tőlük a kommunizmusban. A Demokratikus Koalíció elszámoltatná Lázár rokonait arról, honnan van hétszázötven milliójuk a földvásárlásra.

Állami földek: aki kapja, marja?

Magyarországnak, a magyar államnak, tehát mindannyiunknak nemzetközi összehasonlításban is kiváló minőségű termőföldjeink vannak. A kormány parlamenti döntés nélkül úgy határozott, hogy az állam tulajdonában lévő földvagyonból 380 ezer hektárt elad és ebből 300 milliárdnyi bevételt remél – ez nagyjából egy év nemzeti össztermékének 1%-a. Önök elé tárjuk az érveket és az ellenérveket – földeladás mellett és ellene.

Alkotmánybírósághoz fordul az ellenzék

Az Alkotmánybíróságon támadják meg az ellenzéki pártok az állami földek eladását. A beadványt az összes ellenzéki frakcióból aláírták. Szerintük ugyanis a kormány végleg a saját holdudvarának akar átjátszani 380 ezer hektárnyi állami földterületet. A Fidesz szerint elég lehetősége volt az ellenzéknek a kifogásaik ismertetésére.

Akár 50 fok is lehet a földeken


szerző:
2015.07.06. 18:10
Akár 50 fok is lehet a földeken

A nagy meleg a szabadban dolgozókra is veszélyes. A gazdák szerint ilyenkor a földeken akár 50 fok is lehet, de aratni muszáj. Budapesten, a Széll Kálmán téren dolgozók is félóránként hűsítik magukat, de a munka nem állhat le. Körülnéztünk hogyan próbálják meg elviselni a meleget azok, akiknek muszáj ilyenkor is a tűző napon dolgozni.

Biztos október 23. és az állami földek ügyében

Balsai István feladata a 2006. október 23-i rendőri túlkapások felelőseinek megtalálása.

Áll a víz a kertekben és a földeken

Az ár után most a belvíz okoz komoly gondot a Nyugat–Dunántúlon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való