KERESÉS search-close

erdő

68 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "erdő"

Kutyasétáltatás közben támadt a nőre a feldühödött vaddisznó

Szimon Zita néhány hete kutyájával sétálni indult Kismaros-Börzsönyliget erdős területén, azonban a megszokott rutin balesetbe torkollott. A nőt és a két éves golden retriever kutyáját egyik pillanatról a másikra megtámadta egy vaddisznó. Zita lábfején három helyen eltört a csont és több helyen elszakadt az ízülete és a szalagja is. Az egyetlen szerencséje az volt, hogy Sütivel nem derékpórázzal indult útnak, így az esés után rögtön el tudta engedni a kutyát, aki azonnal elszaladt, a feldühödött vaddisznó pedig utána eredt.

Csodálja meg Niki gazdasszony álomtanyáját madártávlatból!

Niki gazdasszony Piliscsabán él az erdő szélén, a dombok ölelésében, álmai tanyáján. Nézze meg madártávlatból Niki tanyáját!

Ha úgy érzi, Ön az, aki Niki oldalán megtalálná a boldogságot, ne habozzon! Jelentkezzen a www.rtl.hu/gazda/niki oldalon, vagy küldje Viberen Niki nevét a 06 30 995 9595-ös telefonszámra!

Szokatlanul nagy erdei siklóra bukkantak kirándulók a budai hegyekben

A nagyjából másfél méteres kígyó egy fára tekeredve épp egy cinkét nyelt le. Erről a kirándulók felvételt is készítettek. Az erdei sikló Magyarországon őshonos és védett állat, emberre teljesen veszélytelen.

12 ezer éves erdőt akarnak kiirtani Németországban

Rohamrendőrök csaptak le aktivistákra, akik egy 12 ezer éves erdőt próbálnak megvédeni Németországban. A harc régóta tart a természetvédők és az egyik német energetikai óriás között, amely tömegében akar fákat kivágatni, hogy tovább növelje nyíltszíni lignitbányájának területét.

Lili és Karesz farkastámadás áldozatai lettek?

Kirándulás közben Lili úgy döntött, hogy ideje hazamennie, a sötét erdőben azonban furcsa zajokat hallott…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Anna és Roland lefeküdtek egymással

Anna megsérült az erdőben. Dani mélypontra ért. Bence megzavarta Marci és Orsi közös napját.

Bori rájött Roland és Anna csókjára

Annának elege volt a bezártságból, ezért elindult egyedül az erdőbe. Útközben azonban kibicsaklott a bokája, és félt tőle, hogy eltévedt. Anna átkozta Rolandot és az idióta húzását, hogy ide hozta. Eközben a fiú nekiállt keresni Annát, akit meg is talált, hogy aztán hősiesen visszacipelje őt a menedékházba. Ott miközben ápolta, Roland ismét szerelmet vallott Annának, a lány pedig nem tudta tovább tartani magát, engedett Rolandnak és lefeküdt vele.

Több köbméternyi építési hulladék az erdőben

Több köbméternyi építési hulladékot raktak le a Debrecenhez közeli Pallagi erdőben. Napokkal ezelőtt egy polgárőr talált rá a halmokban álló műanyagzsákokra és hungarocell darabokra. A szemét között egy pizzásdoboz is volt, abban pedig egy cím, ahonnan feltehetően a hulladékot hozhatták. Valószínűleg egy panelfelújításból származó szeméttől szabadulhattak meg így.

Eltévedt a család az erdőben

Eltévedtek, és az erdőben éjszakázott a háromgyerekes család a Bakonyban. Különváltak és szem elől tévesztették egymást. Az apa és 8 éves kislánya már csak az anya segélykiáltását hallotta, de rájuk sötétedett, és nem találták meg egymást. Végül a férfi a gyerekkel másnap reggel eljutott egy vendégházhoz, ott kértek segítséget. Az asszonyra, valamint 5 és 10 éves gyerekeikre a rendőrök találtak rá. Komolyabb sérülés nélkül megúszták a kalandot.

Márk nekiment a vadásznak, aki rálőtt Dundira

Nem elég, hogy nagy volt az ijedtség, amikor nem találták Noémit, még egy lövés is eldörrent. Majd egy vadász került elő, aki elég bunkón viselkedett a kis családdal, amit Márk nem tűrhetett szó nélkül.

A teljes adásért kattints IDE!

Rálőttek Noémire és Dundira az erdőben?

Romantikus kirándulásra ment az újdonsült család. Minden kellemesen alakult, mígnem Noémi eltűnt a kutyával együtt az erdőben. Márk és Angéla szólongatta a kislányt, ám válasz helyett csak egy lövést hallottak...

A teljes adásért kattints IDE!

Dávid komplett idiótának érezte magát Joci biciklisnadrágjában

Dávid reggeli közben arról mesélt Jocinak és Bálintnak, hogy talált a neten egy erdei edzés tervet, de nincs edzőruhája. Joci felajánlotta neki a biciklis nadrágját, amiben úgy érezte magát, mint egy hurka. Végül elment futni, remélve, hogy nem fut össze senkivel az erdőben.

„Olyan nagy ez az erdő, elférünk benne négyen!”

Joci, Bálint és Dávid megmászták a hegyet, Péter pedig ott várta őket a domb tetején. Bálint sokkot kapott, és nem akart hinni a szemének: nem értette, mit keres ott az öccse. A dühös férfi elindult haza, Dávid azonban meggyőzte őt arról, hogy nem haragudhat rá egész életében, ezért Bálint is ott maradt a fiús kempingezésen.

Zacskók árasztották el az erdőt

Zacskókoronát öltött a Szombathely melletti erdő. A közelben lévő szeméttelep az oka, ahol folyamatos harcot folytatnak a széllel, eddig azonban nem sok eredménnyel.

Senki nem nyúlt a szeméthegyhez

Egy hónap után is érintetlen a törmelékkupac a kaposújlaki erdő szélén. Júliusban hordtak oda több mint ezer köbméter építési hulladékot a kaposvári színház felújításából. Kaposújlakon nem értik, hogy eddig miért nem kezdték megtisztítani a területet. Attól tartanak, hogy a törmelékben lévő szennyező anyagok az ivóvízbe kerülhetnek.

Következő rész (2017. augusztus 10.)

Judit akaratán kívül bekavar Ágnesnek a villa eladásával kapcsolatban. Bözsi merész elhatározásra szánja el magát az erdőből való szabadulásuk érdekében. Sári Kristóf távolléte ellenére is megpróbálja lerántani a leplet Alizék érdekházasságáról. Bandi balhéba keveredik a börtönben.

Stoki már megbánta, hogy beült Gyuri mellé az autóba...

Gyuri a kanyargós erdei úton is félelmet nem ismerve száguldozott tuning verdájával, Stoki pedig mindeközben az anyósülésen az életéért fohászkodott...

Eltévedtek a gyerekek az erdőben

Eltévedtek, ezért az erdőben töltötték az éjszakát. A fiatalok a tolna megyei Mórágy környéki erdőkben agancsot akartak gyűjteni, de rájuk esteledett, és nem találtak haza. Sokan keresték őket, végül a falutól hét kilométerre találtak rájuk a rendőrök. A fiataloknak nem lett bajuk, bár az éjszaka nagyon hideg volt. A szakember azt tanácsolja, hogy aki ilyen helyzetbe kerül, az folyamatosan mozogjon! Az megmenti a kihűléstől.

Dávid extrém kalandba keveredik a mobil vécével

Dávid az erdő kellős közepén avatta fel a zöld mobil vécét, amit a sportáruház eladója tukmált rá. Végül a férfinak vécépapír helyett be kellett érnie egy fa leveleivel, de pánikra semmi ok, hiszen a jelszó: vissza a természetbe.

Jociék az erdőbe érve szembesültek az első problémával

A három fiú dalolászva autózott az erdei túra helyszínére, azonban odaérve észrevették, hogy nincs náluk kaja. Az első sokkból felébredve hamar összerakták a képet, hogy Dávid a járdán hagyta a kajás dobozt. Végül a srácok úgy döntöttek, hogy mindent együtt csinálnak, ezért közösen mászták meg az első akadályokat.

Dávid erdei futása furcsa véget ér

Dávid újra az erdőbe ment futni, edzés közben azonban eltévedt. Már nagyon régóta kocogott a fák között, amikor végre kiért egy betonozott útra, és leintett egy autót. Mikor Dávid visszatalált a kocsijához nagy meglepetés érte, ugyanis az autós, akinek beintett, megszabadította az autóját mind a négy kerekétől.

Óvjuk együtt környezetünket! De hogyan? Itt a válasz!

Sokszor azt hisszük mi „kisemberek” nem tehetünk semmit a környezetünkért, pedig nagyon is. Ha gyümölcslevet vagy tejet veszünk, figyeljünk oda a dobozokon lévő FSC jelzésre. Az FSC-vel ellátott doboz garantálja, hogy a termék alapanyagául szolgáló fa felelősen megművelt erdőből származik.

Játszva tanítanak tűzvédelemre

Egy szárazabb nyár alatt húszezerszer hívják a tűzoltókat égő erdőhöz vagy bozóthoz. A tüzet az esetek 99 százalékában figyelmetlenség okozza, mondták a NÉBIH erdőőrei a Budakeszi Vadasparkban tartott tűzvédelmi napon. Uniós támogatással programot indítottak, hogy játszva tanítsák meg az embereket a tűzvédelem szabályaira.

Fókusz 2016-06-30


szerző:
2016.06.30. 18:55
Lacinak sikerül tüzet csiholni az erdő közepén

Laci boldogan nekivágott élete nagy kalandjának, a zarándoklásnak. Úgy tűnik, először nem mérte fel a terepet, de meglepetésünkre ügyesen megoldotta a helyzetet. 

Laci a nagy túlélő – Mégis végigcsinálja a zarándokutat?

Nem is volt az olyan rég, hogy Novák fogta a hátizsákját és nekivágott a lélektisztító, azaz a lélekfelemelő kalandnak. Annyi már biztos, a magányosan tengődő férfi életben van.

Már a városokban is rengeteg a kullancs

Minden eddiginél több lehet a kullancs idén - erre figyelmeztetnek a szakemberek. Már a városok is tele vannak kullancsokkal, vagyis nem csak az erdőkben, hanem a játszótereken és a kertekben is vigyázni kell. A Magyar Kullancsszövetség adatai szerint a kullancsok fele fertőzött, leginkább Lyme-kórt terjesztenek.

67 köbméter olajat talált a NAV

Feketén tárolt olajtartalékot fedeztek fel a NAV pénzügyőrei a Bugac mellett erdőben: az ásványi olajat 66 darab egy köbméteres műanyag tartályban, illetve 22 fémhordóban rejtették el. Az ügyben jövedéki eljárást és költségvetési csalás gyanújával büntetőeljárást is indított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Vendégünk volt Suller György Attila, alezredes.

Megadóztatnák, aki erdőn gyűjtöget

Megadóztatják a vadon gyűjtögetőket. Legalábbis ezt javasolja kormány az Országgyűlésnek. Az eladásra szánt gombából, éti csigából, és medvehagymából származó bevétel 4 százalékát vonnák le az őstermelői igazolvány nélkül szedegetőktől. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint ez nem is érdemi változás. Az MSZP azt mondja, a szegények megsarcolására készül a kormány.

Folytatja erdőmentő küldetését a Tha Shudras

Az X-Faktorban feltűnt zenekar szeretne minél több embert meggyőzni a természetvédelem fontosságáról és ebben egykori mentoruk Tóth Gabi is támogatja őket. Trap kapitány és csapata nemrég rajongóikkal karöltve vetették be magukat egy erdőbe, hogy rendet tegyenek, új lemezük bevételének egy részét pedig az Erdőmentőknek adják.

Reflektor 15-06-15


szerző:
2015.06.16. 01:50
Reflektor 15-06-15

Reflektor: Klapka György egészségére a felesége vigyáz. Folytatja erdőmentő küldetését a Tha Shudras.

Malacok az autópályán


szerző:
2015.06.10. 18:55
Malacok az autópályán

Malacokat szállító kamion borult fel az Egyesült Államokban. A 2200 kismalac fele elpusztult, a többi pedig az útszéli erdőben szétszéledt. 8 órán át tartott, mire sikerült mindegyiket összeszedni, sok arra járó autós segített ebben.
 

Harcsa Veronika egy erdő szélére költözött?

A népszerű énekesnő különleges színfoltja a hazai és az európai zenei életnek. Bár kacérkodott a műszaki pályával, végül az éneklés mellett döntött. Veronika elvonulásról, családjáról és munkájáról mesélt.

Kalandozás a Mátrában


szerző:
2014.12.16. 08:01
Kalandozás a Mátrában

Idei utolsó adásunkban Magyarország legmagasabb hegységébe, a Mátrába utazunk, Gyöngyösön, a Mátra kapujában kezdjük. Majd egy ultramodern hegyvidéki szállodában fejezzük be a napot.

Még mindig életveszélyesek az erdők

Egyelőre az önkéntes segítőket sem engedi be Dobogókő környékére, de a Budai-hegységben, a Pilisben, a Visegrádi-hegységben és a Gödöllői-dombságban is látogatási tilalom van. Legalább százezer köbméternyi fát tört le az ónos eső az ország erdőiben, a károk elhárítása egyes helyeken akár hónapokig is tarthat.

 

Az életével játszik, aki bemerészkedik a budai erdőkbe

Ezt mondta az RTL Híradónak a pilisi parkerdő szóvivője. A fűrész hangja hallatszik mindenhonnan, romokat takarítják a főváros egyik legkedveltebb kirándulóhelyén.


 

DÖBBENET: Ilyen pusztítást még sose láttunk

Romokban hever a Normafa. A pilisi parkerdő szóvivője szerint az életével játszik, aki bemegy az erdőbe. Mi bementünk, hogy megmutassuk Önöknek a pusztítást.
 

Farkasok jelentek meg a zempléni erdőkben

Az erdészek hónapok óta figyelik a lábnyomokat, a jelekből ítélve az ordasok egyre többen vannak.
 

Gondok és örömök az új életben

Két évtized az erdőben, most az első karácsony a saját házban.

Forró nyomon 13-11-02


szerző:
2013.11.02. 20:00
Forró nyomon 13-11-02

Forró nyomon: Magyarországon hetente egy nő hal meg családon belüli erőszak miatt. És vannak, akik hosszú évekig, évtizedekig tűrik a brutalitást, mégsem menekülnek, nem mernek kilépni a házasságból. Annak is utánajártunk, hogy kinek van joga ellenőrzni a gázkészüléket, és mindezt kinek kell kifizetni.

Házon kívül 13-03-13


szerző:
2013.03.13. 23:05
Házon kívül 13-03-13

Házon kívül: Elszakadt a cérna: a nyugdíjas, aki nekiesett a polgármesternek, aki kormánypárti országgyűlési képviselő is. Már csak pár hét a kilakoltatásig: az erdőbe megy majd lakni az anya és a lánya? Számba vettük, milyen lehetőségeik vannak, hogy ne kerüljenek az utcára. Égből pottyant lehetőség: titokzatos jótevő segített a párnak, akik több mint 10 éve egy erdei kunyhóban élnek. Most saját otthonhoz juthatnak.

Előzetesbe kerül a csepeli gyilkosságok egyik gyanúsítottja

A férfit három társával együtt a csepeli elásott emberek ügyében emberöléssel gyanúsítják.

Hajmeresztő éjszakák a horror-tanyán

A Csepel-sziget valóságos kísértettanya lett. Megtaláltuk azt a családot, amelyik a többséggel ellentétben nem menekült el. Félelmetes éjszakáikról a Fókuszban meséltek.

Kényszerűségből tartott éjjelig a túra

Négy óra alatt megtalálta a rendőrség azt a 3 anyukát és 6 gyereket, akik vasárnap este tévedtek el a Mecsekben.

Kiköltöztetik az erdőlakókat


szerző:
2011.08.15. 17:03
Kiköltöztetik az erdőlakókat

Szeptember 15-ig el kell hagyniuk az újpalotai kiserdőt az ott élő hajléktalanoknak.

Kegyetlen módszerrel gyilkoltak


szerző:
2011.08.12. 18:40
Kegyetlen módszerrel gyilkoltak

A csepeli borzalom egyetlen túlélője szerint ismerték egymást támadójával, többször is adott pénzt a férfinak.

Elásott holttestek a csepeli erdőben

Az RTL Híradó információi szerint négy holttestet találtak Csepelen az erdő szélén. A nyomozókon kívül a tűzoltók is ott vannak a helyszínen, de teljes a hírzárlat.

Kétévesen egyedül kóválygott az erdőben

Eltévedt és másfél órán át bolyongott egyedül az erdőben egy kétéves kisfiú Pécsvárad közelében.

Tigris kószál Nagykovácsiban?


szerző:
2011.05.17. 21:06
Tigris kószál Nagykovácsiban?

Tigrist láttak az erdőben - ez a bejelentés érkezett kedden Nagykovácsiból a Duna-Ipoly Nemzeti Parkhoz.

2 hónapot bírt ki az erdőben


szerző:
2011.05.09. 12:45
2 hónapot bírt ki az erdőben

7 hét, azaz csaknem 2 hónap után találtak meg egy Amerikában elveszett kanadai turistát.

Hét hosszú hét után került elő az erdőből

Hét hét után találtak meg egy Amerikában elveszett kanadai turistát - közölte szombaton a nevadai rendőrség.

Gyújtogatás okozta a tüzet Gyenesdiásnál

Két tizenöt éves fiú gyújtogatott, ez okozta az erdőtüzet tegnap Gyenesdiásnál és Vonyarcvashegynél.

Lezárták a Rám-szakadékot


szerző:
2011.03.11. 17:58
Lezárták a Rám-szakadékot

A népszerű túraösvényt több helyen jég borítja, életveszélyes lenne odamerészkedni.

Gomba rágja a feketefenyőket


szerző:
2011.02.26. 16:26
Gomba rágja a feketefenyőket

Különleges gomba támadta meg a feketefenyőket a Mecsekben. A beteg fák kiszáradnak és tovább fertőznek, ezért azokat ki kell vágni.

Több ezer állat menekül a víz elől Gemencen

21 ezer hektáros erdőterület kétharmada víz alatt van a Duna áradása miatt. Elsősorban a nemrég született kis vadmalacok vannak veszélyben.

Vadak százai vesztek oda az áradásban

350-400 vadmalac és 150 szarvasborjú pusztult az első felmérések szerint a gemenci erdőben.

A Mátrába költözik a művészet

Tizenkét helyszínen várják az érdeklődőket a Muzsikál az erdő - Mátra Művészeti Napok július 3-a és 11-e között.

Erdőpusztítás miatt jött az árvíz?

Az évekkel ezelőtt részben ellopott, részben kitermelt sajóládi erdő megvédte volna a települést a Hernád árvizétől.

Sherwoodi erdő Budapesten


szerző:
2010.04.20. 20:45
Sherwoodi erdő Budapesten

Egy hely, ahol a törvényen kívüliek megbújhatnak? Utánajártunk mi igaz abból, hogy összefüggő hajléktalan város lüktet a Ferihegyre vezető út mellett.

Kamionnal lopják a fát Somogyban


szerző:
2010.02.21. 16:50
Kamionnal lopják a fát Somogyban

Ipari mennyiségben lopják a fát a somogyi erdőkből. Van olyan település, ahonnét már egész erdőrészek hiányoznak.

Átlovaglási tilalom


szerző:
2009.11.02. 07:24
Lángol az erdő Győr-Moson-Sopronban

A tüzet a legmagasabb, ötös kiemelt fokozatúnak minősítették.

A magyar erdő nem eladó!


szerző:
2009.06.18. 07:35
A magyar erdő nem eladó!

Az Országos Erdészeti Egyesület ellenez mindenféle magánosítási törekvést.

A klímaváltozás miatt pusztul az erdő

A lucfenyők kiszáradnak a Kőszegi-hegységben, új, ellenállóbb fajokat telepítenek.

Sakálok tizedelik a hazai vadállományt

Nincs természetes ellenségük, csak a vadászok tudják kilőni őket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való