KERESÉS search-close

ellenzék

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "ellenzék"

Új ellenzék a láthatáron?

Két fideszes képviselő törvénymódosítást nyújtott be a túlórákkal kapcsolatban. Egyéni indítványról lévén szó, a benyújtók megtehették, hogy a társadalmi, szakmai, politikai vitákat kihagyják és ma átverték az országgyűlésben a módosítást. A szavazás törvényességét az ellenzék erősen vitatja, tartalmát elutasítja és ennek jegyében szokatlanul élénken, de a megszokott eredménytelenséggel tiltakozott.

Kocsis: Bohócot csinált magából az ellenzék

A Fidesz frakcióvezetője szerint bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők. Kocsis Máté köszönetet mondott a kormánypárti képviselőknek, hogy nyugodtan és méltóságteljesen viselkedtek. Azt mondta: meg kell vizsgálni, hogy történt-e olyasmi, ami indokolttá teszi büntetőeljárás megindítását - mint mondta - a rendbontók ellen.

Az ellenzék szerint jogszerűtlenül szavazták meg a túlóratörvényt

Ellenzéki képviselők azt állítják, az összes mai szavazás szabálytalan volt, így a vitatott törvényeket szerintük valójában nem fogadta el az Országgyűlés. Példaként említik, hogy a szavazógépek úgy is működtek, hogy a képviselők nem tették be a saját kártyájukat. A Fidesz szerint minden szavazás törvényesen zajlott, az ellenzéki képviselők akciója pedig - így írták - nem maradhat következmények nélkül.

Működhet az ellenzék egyesítése?

A sikeres hódmezővásárhelyi, majd a keserves országos választási tapasztalatok alapján és után újabb mozgalom indult azzal a céllal, hogy a jövő évi önkormányzati választásokon mindenütt egyetlen jelölt álljon szemben a kormánypártok jelöltjével. A név: Mindenki Magyarországa Mozgalom. Mit akarnak, és miben reménykednek az alapítók?

Mindenhol egy jelöltet akarnak a jövő évi önkormányzati választásokon

Minden településen legyen független, de az összes ellenzéki párt által támogatott polgármester-jelölt jövőre - ezt akarja elérni az újonnan alakult Mindenki Magyarországa Mozgalom. Az egyik alapító, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerint a jövő évi önkormányzati választás mérföldkő lehet az Orbán-rendszer elleni küzdelemben.

Tiltakozásul szemeteltek a politikusok

Szemeteléssel tiltakoztak ellenzéki politikusok. Jobbikosok a nemzeti kukaholding elé, szocialisták pedig a Kossuth térhez vittek teli zsákokat, mert szerintük a kormány nem oldja meg a szemétszállítási káoszt.

Aláírásgyűjtés a közös ellenzéki tüntetésen

Csapataink harcban állnak, mondta Nagy Imrét idézve Márki-Zay Péter az ellenzék közös tüntetésén Budapesten, a Bem téren. Hódmezővásárhely ellenzéki összefogással megválasztott polgármestere szerint ma könnyebb dolga lesz az ellenzéknek, mint 1956-ban, mert Európa segíthet. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum közös tüntetésén is gyűjtötték az aláírásokat az Európai Ügyészséghez csatlakozásért.

Ellenzék: tétovaság, mint rendesen?

Az Európai Parlamentben elfogadott Sargentini-jelentést a kormány és a Fidesz a maga javára fordította, mert el tudja hitetni a választókkal, hogy az unió nem a kormányt, hanem az országot támadja. Kérdés, hogy az ellenzék továbbra is ezzel a jelentéssel akar foglalkozni, amelynek, ha egyáltalán, évek múlva lehet uniós következménye – vagy talál magának témát, ami érdekelheti az évek óta migrációs propagandában élő választókat.

 Ellenzékben máshogy gondolták

2003-ban még botrányosnak tartotta a Fidesz-frakció, hogy egy állami vezetőt egy magáncég utaztatott külföldre. A képviselőcsoport most viszont nem válaszolt arra, hogy ennek ismeretében aggályosnak tartják-e, hogy Orbán Viktor egy milliárdos közbeszerzéseket nyerő üzletember vendégeként utazott el egy magángéppel focimeccsre.

Ellenzéki tüntetés Budapesten

Az európai Magyarországért tüntetett három ellenzéki párt: az MSZP, a DK és a Párbeszéd Budapesten a Külügyminisztérium előtt. Karácsony Gergely arról beszélt, hogy az európai értékek fontosabbak a kormány önös érdekeinél.

Egyedüli jelöltként nyert a Fidesz-KDNP jelöltje Szerencsen

A Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az időközi polgármester-választást Szerencsen. Nyiri Tibornak egyetlen ellenfele sem volt, alig húsz százalékos részvételi arány mellett lett ő a Borsod megyei város polgármestere.

Eljótékonykodják az emelést

Jótékony célra ajánlják fel az ellenzéki pártok képviselői a fizetésemelésüket. Az MSZP elnöke a következő elnökségi ülésen tesz erre javaslatot, de az RTL Híradó kérdésére a Jobbik, az LMP, a DK és korábban a Párbeszéd is jelezte, hogy ők is humanitárius célokat támogatnak majd a többletpénzből. A képviselők fizetése bruttó 200 ezer forinttal emelkedik a jövő hónaptól. Erről a Fidesz javaslatára a héten döntött a parlament.

 

Ellenzék: zsarolás volt

Zsarolással érte el a Fidesz, hogy az ellenzék is támogassa a képviselők fizetésemeléséről szóló javaslatot - ezt mondta a Híradónak a Jobbik szóvivője. A kormánypárti képviselők javaslatának az lett volna a következménye, hogy az ellenzéki pártok jóval kevesebbet költhettek volna a frakciójukra. Ebből csak azután engedtek, hogy a képviselők fizetésemelését az ellenzékből is támogatták a Törvényalkotási Bizottságban. Kerestük a Fideszt, azt írták, kompromisszum született.

Pajkaszegi szoborra kértek pénzt

Átverés! 30 millió forintból újítana fel a Jobbik egy filmdíszletet. Az RTL "Mi kis falunk" című sorozatában feltűnő pajkaszegi kakaós-briós szobrot választották, hogy bebizonyítsák, a kormánypárti képviselők nem olvassák el az ellenzéki javaslatokat. Szerintük tervük bevált, senkinek nem tűnt fel, hogy a valóságban nem létező szoborra költenének pénzt.

Kitiltanák a hajléktalanokat a közterekről

Alkotmánymódosítással tiltaná ki a hajléktalanokat a közterekről egy fideszes politikus. Bajkai István szerint a közmunkaprogram lehetővé teszi, hogy mindenki munkát vállaljon, és magának gondoskodjon szállásról. A szocialisták szerint a Fidesz csak a szőnyeg alá akarja söpörni a szegénységet.

 

LMP: új vezetés – új irány?

Beszéljünk az LMP-ről, amely a Jobbikkal egyike annak a két pártnak, amelyben a legnagyobb nyilvános felfordulás követte a választásokat. Személyi ügyek, fegyelmi ügyek, kizárás, eltiltás, új elnökség, amelynek tagjai között az országgyűlési frakció nem képviselteti magát – és a közvélemény érdeklődő részének egyáltalán nem világos, mit akar az LMP 2018 őszétől.

Csak a fideszes jelöltről írnak

Csak a fideszes jelölt szerepel a józsefvárosi önkormányzati újság legfrissebb számában. Ő viszont 22-szer. Erről a 444.hu írt először. A júliusi időközi polgármester-választáson induló közös ellenzéki jelölt viszont egyszer sem. Pedig külön levélben kérték a lapot, hogy nekik is biztosítsanak lehetőséget.

 

Kordonbontásra készülnek


szerző:
2018.05.03. 18:28
Kordonbontásra készülnek

Már a parlament alakuló ülése előtti napon lezárják a Parlament környékét, delegációk közlekedésére hivatkozva. A Jobbik bejelentette: lebontanák a kordont, hogy szabadon lehessen tüntetni a Kossuth téren május 8-án. A térre tüntetést szervező „Mi vagyunk a többség mozgalom” közös kordonbontásra kéri az ellenzéki pártokat. A Fidesz felszólította az ellenzéket a törvények betartására, szerintük ők 2007-ben egészen más körülmények között bontották le a Parlament körüli kerítést.

Márki-Zay:

Ha lenne egységes ellenzék, és ha ennek lenne vezetője, talán befutó lehetne a több diplomás, 46 éves Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely most megválasztott hét gyerekes polgármestere. Azt mondja, nem ideális jelölt, mert neki városát kell irányítania. De azért megjelent egy tüntetésen és van véleménye az ellenzék jövőjéről, amire sokan kíváncsiak.

Márki-Zay: Segítek az ellenzéki együttműködést összehozni, ha felkérnek

Ha lenne egységes ellenzék, és ha ennek lenne vezetője, talán befutó lehetne a több diplomás, 46 éves Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely most megválasztott hét gyerekes polgármestere. Azt mondja, nem ideális jelölt, mert neki városát kell irányítania. De azért megjelent egy tüntetésen és van véleménye az ellenzék jövőjéről, amire sokan kíváncsiak.

Márki-Zay: Ha én ígérek valamit, a Fidesz kétszer annyit ígér!

Ha lenne egységes ellenzék, és ha ennek lenne vezetője, talán befutó lehetne a több diplomás, 46 éves Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely most megválasztott hét gyerekes polgármestere. Azt mondja, nem ideális jelölt, mert neki városát kell irányítania. De azért megjelent egy tüntetésen és van véleménye az ellenzék jövőjéről, amire sokan kíváncsiak.

Márki-Zay: az ellenzék reménysége?

Adott egy többdiplomás menedzser, aki családjával együtt éveket tölt Kanadában és az Egyesült Államokban, majd a hétgyerekes család a magyar gyökerek megőrzéséért visszatér Magyarországra. Márki-Zay Pétert 2017 végén megtalálja a politika és függetlenként jelölik a Fidesz-fellegvárnak számító Hódmezővásárhely polgármesterének. Mögé áll a teljes ellenzék – és nyer. Egy óriási Fidesz-többségű önkormányzati testületet vezet. Győzelme után arra is talál időt, hogy az összes ellenzéki pártot kikerülve, néhányad magával meghatározza, hogy az összes egyéni választókerületben ki a legesélyesebb ellenzéki jelölt. De a kormánypártok kétharmados többséget szereznek. Azóta Márki-Zay Péter afféle politikai jolly-joker, akiből bárki és bármi lehet.

Védeni kell a Fidesz szavazóit?

A Fidesz-KDNP kétharmados választási sikeréből nem annyira a győzelem, hanem a kétharmad erősen foglalkoztatja a közvélemény egy részét. Hogy miből, miért, hogyan lett ez a kétharmad? Ungváry Krisztián történész előállt egy cikkel, amelynek címe: „A Fidesz-szavazó védelmében”. Az ellenzéki szavazók nyilvános védelméről nem tudunk. Hátha most. Ungváry Krisztián történész és Péterfy Gergely író voltak Baló György vendégei.

Késő estig tüntetett a tömeg

A tüntetők új választást és független médiát követeltek. Az ellenzéki pártokat pedig arra szólították fel, hogy fogjanak össze Orbán Viktor leváltásáért.

Kétharmad: Ajándék a szegény vidéktől?

Az ország egészét letarolták a kormánypártok. Az egyetlen kivétel Budapest, ahol az ellenzék győzött. Túlságosan egyszerűnek érződik vidék-Budapest ellentétben keresni a választ. De akkor – kérdezzük sokadszorra vasárnap óta – mi van a háttérben az ellenzék gyengeségén és a szőnyegbombázás-szerű kormánypropagandán túl?

Választás’18: mi történt?

A választásokon leadott összes szavazat nagyjából felét a Fidesz-KDNP kapta, másik nagyjából felét az ellenzék együttesen. A választás mindig számtengert produkál és kínál az elemzőknek. Megnéztük, hogy az összes leadott szavazatból melyik pártnak hány kell egy mandátumhoz.

 

Választások: keressük a magyarázatot!

A vasárnapi választáson hatalmas, kétharmados győzelmet aratott a Fidesz, és sok jel szerint ennek aránya őket magukat is meglepte. Az ellenzéki pártoknak is volt miért meglepődniük, a vereség mértéke miatt.

Lemondások az ellenzéki oldalon

Napközben még a kormányváltásban is reménykedtek az ellenzéki pártok a választáson a magas részvételi arány miatt. Aztán a Fidesznek kétharmados többségét hozó voksolás után azonnal lemondott az MSZP teljes elnöksége, Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is.

Az utolsó pillanatokban is voltak visszalépések

Az utolsó pillanatokban is voltak visszalépések, de az MSZP-Párbeszéd, a DK, az LMP és az Együtt mindössze 6 választókörzetben támogat közösen egyetlen jelöltet. 40 választókörzetben részleges koordinációt értek el. A Jobbik sehol nem léptette vissza jelöltjeit.

 

VÁLASZTÁS: Összeszedtük ki, hol, kinek a javára lépett vissza

Lejárt a visszalépések határideje a holnapi választás előtt. Az utolsó pillanatokban is voltak visszalépések, de az MSZP-Párbeszéd, a DK, az LMP és az Együtt mindössze 6 választókörzetben támogat közösen egyetlen jelöltet. 40 választókörzetben részleges koordinációt értek el. A Jobbik sehol nem léptette vissza jelöltjeit, így a legtöbb helyen a nagyobb pártok közül a Fidesz-KDNP mellett a Jobbikra, és egy vagy több baloldali jelöltjeire lehet majd voksolni.

Az ellenzék kormányváltásra készül

Az MSZP-Párbeszéd, a Demokratikus Koalíció és a Lehet Más a Politika is ma tartotta kampányzáró rendezvényét.

Új megállapodások az ünnep után

90 százalék az esélye, hogy újabb visszalépésekről állapodnak meg az ellenzéki pártok - erről az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje beszélt az ATV műsorában. Karácsony Gergely azt mondta, húsvét után jelentik be a konkrétumokat.

Migránsválság: mit kezdene vele az ellenzék?

A kormánypártok tizenkilencedszerre sem jöttek el. A kérdés az, hogy a hatalom részeseként mit kezdene a migránsválsággal a Jobbik, az MSZP és az LMP?

 Választás’18: a tudományról

A Magyar Balóval tizennyolcadik kormánypártok nélküli választási vitája döntő fontosságú Magyarország és Európa jövőjében: a szükségesnél jóval szerényebben finanszírozott kutatás-fejlesztésről, az innovációról és a tudományról vitatkozik három ellenzéki politikus. A résztvevők: Polónyi István, MSZP, Rónai Sándor, DK és Hajnal Miklós, Momentum.

Választás '18: Egészségügy

Tizenhetedik választási vitánk tárgya az egészségügy, az ellenzék szerint csődközelben, a vitát ma sem vállaló kormánypártok azt ismételgetik, hogy milyen sokat tettek érte. 3 ellenzéki párt politikusai vitatkoznak, mit tennének az egészségüggyel a hatalom részeseként.

Juhász Péter visszalép egyéniben

Visszalép az egyéni képviselő-jelöltségtől Juhász Péter. Az Együtt elnöke ezzel a lépéssel azt szeretné elérni, hogy Budapest belvárosában egyetlen ellenzéki induló legyen, mert szerinte így legyőzhető lenne a kormánypártok politikusa.

Márki-Zay Péter kezébe vette az ellenzéki koordinációt

Aggódik a pártok tehetetlensége miatt Márki-Zay Péter, ezért a kezébe vette az ellenzéki koordinációt. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint mind a 106 egyéni választókerületben meg kell nevezni a legesélyesebb jelöltet a kormánypárti jelölttel szemben. Közben egyre több civil is azt kéri, hogy egyezzenek meg a pártok.

 

Megvannak az ellenzék jelöltjei?

Ha jól érti az ember az ellenzéket, akkor az egyéni választókerületekben dőlhet el a választás: de, hogy ez egyáltalán valamennyire szoros legyen, egyetlen esélyesnek tartott ellenzéki jelöltnek kellene versenyeznie a Fidesz-KDNP jelöltjével. Ehhez minden nagyobb pártnak meg kell győznie egyik-másik jelöltjét, hogy lépjen vissza, köszönjük a munkáját, sőt, segítsen meggyőzni a választókat, hogy másik párt jelöltjére szavazzanak. 

Halott is „aláírta” az ajánlást

Elhunyt és a választókerületből már elköltözött emberek adatait találta meg a DK a Fidesz képviselőjelöltjének ajánlóívein Budapest 6. és 7. kerületében. Ráadásul ugyanezek az ajánlások szerepelnek a volt szocialista miniszter, Lévai Katalin új pártjának ajánlóívein is.

 

Több pénzt adnának a fővárosnak

Az ország motorja lehet Budapest, Karácsony Gergely szerint, ha nem olyan kormányfő vezeti az országot, aki utálja a fővárost. Bemutatta Budapestet érintő terveit az MSZP-Párbeszéd szövetség.

 

Választás'18: szegények, szegénység

Folytatódik a Magyarul Balóval választási vitasorozata, ismét kormánypártok nélkül. Ezért három ellenzéki párt politikusai vitatkoznak arról, mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek. A téma a szegénység. A résztvevők: dr. Varga-Damm Andrea, Jobbik, Spät Judit, Együtt és Soproni Tamás, Momentum.

Még nincs megállapodás


szerző:
2018.03.12. 18:25
Még nincs megállapodás

Beszélnek róla, de nem csinálják. A Jobbik kivételével elméletben minden ellenzéki párt egyeztetne a koordinált jelöltállításról, de még nincs megállapodás. Az LMP korábban tárgyalást kezdeményezett az MSZP-vel és a Jobbikkal, de érdemi egyeztetés nem volt. A párt miniszterelnök jelöltje azt közölte: már csak egy hétig várnak.

 

Nőnapoztak a politikusok


szerző:
2018.03.08. 18:29
Nőnapoztak a politikusok

Orbán Viktor az Országház éttermének dolgozóit, Karácsony Gergely járókelőket köszöntött virágokkal. A miniszterelnök közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta, hogy a nők megérdemlik a tiszteletet.

Választás'18: A mezőgazdaság jövője

Választási vitasorozatunk tizedik része az általános médiában ritkán érintett agráriumról – itt dolgozik minden tízedik magyar foglalkoztatott. A kormánypártokat ma is hiába várjuk, így 3 ellenzéki párt politikusai vitatkoznak: mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek.

Választás'18: Igazságszolgáltatás

Választási vitasorozatunk kilencedik része. Most is 3 ellenzéki párt politikusai vitatkoznak egy témáról, hogy mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek. A mai téma: bűnüldözés és igazságszolgáltatás. A résztvevők: Vadai Ágnes, DK, Mirkóczki Ádám, Jobbik, és Harangozó Tamás, MSZP.

 

Választás 2018: adórendszer

Választási vitasorozatunk hetedik része. A szerdai téma: a mindenki zsebére ható adórendszer – ki mit tenne a hatalomban? A résztvevők: Schmuck Erzsébet, LMP, Arató Gergely, DK és Burány Sándor, MSZP. Először Burány Sándor beszél két percig, utána Schmuck Erzsébet, és végül Arató Gergely. – és az adás végén ugyanez lesz a sorrend.

 

Hódmezővásárhely: országos jelentőségű lehet

A fideszes jelölt a családjával, a független jelölt, akit az összes ellenzéki párt támogat, kampányolással töltötte a polgármester-választás előtti utolsó napot Hódmezővásárhelyen.

Rezsicsökkentéssel kampányolnak

A rezsicsökkentés lett a kampány egyik fő témája. Négy éve még a Fidesz beszélt erről, most több ellenzéki párt ígéri, kormányváltás esetén olcsóbbá teszi a rezsit.

Választás ’18: népesedéspolitika

A mai téma: a sorskérdésnek tartott népesedési helyzet – ki mit tenne a hatalomban? A vita résztvevői: Dúró Dóra Jobbik, Bangóné Borbély Ildikó MSZP-Párbeszéd és Sallai Róbert Benedek LMP. Hárman összesen 10 gyerek szülei.

Hódmezővásárhelyen a teljes ellenzék összeállt a fideszes jelölt ellen

Kivételes verseny alakult ki Hódmezővásárhelyen, Lázár János városában, ahol vasárnap tartanak időközi polgármester-választást. A régóta fideszes városban a kormánypárti jelölttel szemben elindul egy olyan független jelölt is, aki mögött a teljes ellenzék felsorakozott, a baloldali pártok és a jobbik is. Sokak szerint a teljes ellenzéki összefogás egyfajta próba is lehet az áprilisi választások előtt.

Választás '18 - Milyen a jó állam?

A kormánypártok ma sem jöttek el, így 3 ellenzéki párt politikusai vitatkoznak egy-egy témáról, hogy mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek. A mai téma: ki, milyen, mekkora államot akar? A résztvevők: Staudt Gábor, Jobbik, Szabó Tímea, Párbeszéd és MSZP és Fekete-Győr András, Momentum.

„A választások főpróbája”

Egy hét múlva időközi polgármester-választást tartanak Hódmezővásárhelyen. A szokottnál nagyobb várakozás övezi, mert sokan az országgyűlési választások főpróbájának tartják. A Fideszes alpolgármesterrel szemben egy olyan jelölt indul, aki mögé felsorakozott valamennyi ellenzéki párt, a Jobbiktól a baloldali pártokig.

 

Ellenzéki össztűz Orbán beszédére

Tüntetők várták a miniszterelnök évértékelőjére érkezőket a Várkert Bazárnál. Az Együtt szervezésében molinókkal és táblákkal tiltakoztak Orbán Viktor és kormánya ellen. Az MSZP szerint a miniszterelnök nem az országról, hanem arról a fideszes gondolkodásról beszélt, ami tönkretette az országot.

Gyurcsány és Szél is beszélt


szerző:
2018.02.17. 18:35
Gyurcsány és Szél is beszélt

Az ellenzéki pártok egy része nem is vesztegette az időt: a DK és az LMP rögtön a kampány első napján országértékelő és kampánynyitó rendezvényeket tartott. A Fidesz viszont nem rendez külön kampánynyitót, Orbán Viktor vasárnap tartja évértékelő beszédét.

 

Választás: sík vagy lejtős pályán?

Szombattól hivatalosan is megkezdődik és 50 napig tart az amúgy négy éve folyamatosan érezhető választási kampány. A tét: 199 országgyűlési képviselői hely, ebből 93 pártlisták, 106 egyéni jelöltek között oszlik el. A választások törvényi és nyilvánossági keretei és ellentmondásai.

Választás'18: Paks2

Választási vitasorozatunk második része. A kormánypártokat is hívtuk, nem jönnek, így 3 ellenzéki párt politikusai vitatkoznak egy-egy témáról, hogy mit tesznek, ha a hatalom részesei lesznek. A mai téma: Paks2.

Közmunka – felszámolni vagy átalakítani?

Ha valaki elveszíti munkáját, álláskeresési támogatást kap, ha nem talál állást, marad a közmunka. A kormány szerint közelítünk a teljes foglalkoztatottsághoz. Persze, ha beleveszik a külföldön dolgozókat és a majdnem 200 ezer közmunkást, a magyar munkaerőpiac mostoháit. Helyzetük öt éve nem változik, ma már a minimálbértől is szakadéknyira vannak… Mi legyen velük?

Mégis nyitottak a javaslatokra?

Hétfőn még azt mondták, a Tanítanék Mozgalom a baloldalnak kampányol, kedden pedig, hogy a kormány nyitott arra, hogy meghallgassa a Tanítanék Mozgalom és az ellenzéki pártok közös oktatáspolitikai javaslatait, amelyet hétfőn írtak alá.

 

Nem nyúlna az ellenzék a határkerítéshez

Szándékosan félre akarja vezetni az embereket a Fidesz, amikor azt állítja, hogy az ellenzéki pártok lebontanák a déli határkerítést. Így reagált Karácsony Gergely, az MSZP és Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a kormánypárt új plakátkampányára, amelyen Soros György és az ellenzéki pártvezetők közösen vágják át a határzárat.

RTLII Híradó 2018-01-26


szerző:
2018.01.26. 21:30
Szél Bernadett: Ott leszek az ülésen!

Szél Bernadett azt mondja, mindenképp ott lesz a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, hiába mondta azt hétfőn Németh Szilárd, hogy nem vehet részt rajta. Ugyanis nincs olyan jogszabály, ami alapján egy ellenzéki képviselőt a Fidesz megakadályozhat a munkájában.

 

RTLII Híradó 2018-01-11


szerző:
2018.01.11. 21:30
Mentőövet dobna a kormány?

Fél éves haladékot és részletfizetést adna a kormány a megbüntetett ellenzéki pártoknak. Ezt a nemzetgazdasági minisztérium közölte. Az ellenzéki pártok szerint mindez nem változtat azon, hogy a bírság jogtalan, ezért arról továbbra sem akarnak senkivel sem egyeztetni.

 

RTLII Híradó 2018-01-09


szerző:
2018.01.09. 21:30
Botka: „Az ellenzék csak frakciót akar”

Keményen beszólt, és újra az ellenzéki pártokat hibáztatta Botka László, amiért szerinte megbuktatták miniszterelnök-jelöltként.

Ellenzéki pártokat bírságoltak

Túl olcsón bérel irodákat több ellenzéki párt, ezért milliós bírságokat szabna ki rájuk az Állami Számvevőszék. Az Együttnek csaknem 20 millió forintot kellene fizetnie, ami a párt szerint ellehetetleníti a választási felkészülést, és januárban a dolgozóikat sem tudják így kifizetni.

 

Választás 2018: baloldali esélyek

A 2014-es választások óta úgy tűnik, az MSZP csak keresi önmagát. A szocialisták már nem a második legerősebb párt. Felmérések szerint ugyanis az MSZP-t rendre megelőzi a jelenleg szintén gondokkal küzdő Jobbik. Fél évvel a 2018-as választások előtt már az sem biztos, hogy az MSZP a baloldal legerősebb pártja tud maradni.

„A f***ért hagytam magam rábeszélni”

Obszcén módon beszélt egy titokban rögzített és kiszivárogtatott hangfelvétel tanúsága szerint saját miniszterelnök-jelöltségéről Karácsony Gergely. A politikus a híradó kérdésére azt mondta: az ellenzéki győzelemért és nem a kis pártok Parlamentbe jutásáért akar dolgozni, ezért fogalmazott így.

Ellenzéki összefogás


szerző:
2017.12.01. 18:47
Ellenzéki összefogás

A Pest megyei Solymáron december 10-én időközi önkormányzati választást tartanak, és a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjével szemben az LMP, az MSZP, a DK, az Együtt, a Párbeszéd és a Momentum is ugyanazt a független jelöltet támogatja.

Közösen tárgyalnak az MSZP-vel

Csütörtökön a DK és az Együtt-Párbeszéd jelentette be, hogy közösen tárgyalnának az MSZP-vel a 106 egyéni körzetben induló jelöltekről. A szocialisták viszont előbb csak a DK-val egyeztetnének és utána az Együtt-Párbeszéddel.

 

„Orbán hatalmon akar maradni!”

Az ellenzéki pártok kritizálták a miniszterelnök beszédét. Hogy, mi volt a kritika? Kiderül a riportból!

Újraválasztották Orbán Viktort

A nyugat legyőzéséről beszélt Orbán Viktor a Fidesz tisztújító kongresszusán. Szerinte nem kormányváltó, hanem ellenzék váltó hangulat van az országban. Azt mondta: nem elsősorban az ellenzéki pártok, hanem Soros György és a brüsszeli bürokraták jelentenek veszélyt az országra.

Lehetséges út az ellenzéki összefogás?

Ellenzéki összefogás? Ki kivel, ki kivel nem? 3 ellenzéki pártvezetőt kérdezett Baló György a Magyarul Balóval legutóbbi adásában.

Gyurcsány és Szél a költségvetésről

Három kampányoló ellenzéki pártvezető találkozott Baló György műsorában. Gyurcsány Ferenc, Szél Bernadett és Karácsony Gergely. Az összefogás lehetőségéről beszélgettek.

Önfenntartás vagy kormányváltás?

Tavasszal az ellenzék le akarja váltani a kormányt. De vajon hogyan? A 2014-es bukás után még mindig nem látni sem taktikát, sem stratégiát – és főleg nem látni, ki mivel vagy kik mivel akarják megszólítani a választókat. Ellenzéki beszélgetés/vita!

Ellenzék: elmaradt a közös tüntetés

A Kossuth térre tervezett közös ellenzéki tüntetés a rossz időjárás miatt elmaradt, bár a demonstráción a pártvezetők nem is mondtak volna beszédet. Így két közös koszorúzást leszámítva a baloldali pártok külön ünnepeltek. Az MSZP elnöke arról beszélt, hogy Magyarország felszabadítására készülnek, Gyurcsány Ferenc pedig azt mondta, hogy a DK ma már jobban hasonlít a rendszerváltó Fideszre, mint a Fidesz maga. A Jobbik elnöke szerint ma a kormány jelenti a legnagyobb veszélyt az emberek szabadságára.

Római part: Együtt gyűjtik az aláírásokat az ellenzéki pártok

Összefogtak az ellenzéki pártok, közösen gyűjtenek aláírásokat, hogy helyi népszavazáson dőljön el a Római part sorsa. Civilek már több mint egy éve tiltakoznak a közvetlenül a partra tervezett mobilgát építése ellen. Most a pártok is beszálltak.

Házon kívül 2017-10-11


szerző:
2017.10.11. 23:40
Születésnapján tüntettek Putyin ellen

Putyin-ellenes tüntetésekkel ünnepelték az orosz elnök 65. születésnapját ellenzékiek Oroszország több városában. Azt követelték, hogy a 20 napos börtönbüntetését töltő Alekszej Navalnij, az ellenzék vezetője jövőre indulhasson az elnökválasztásokon. A törvények ezt nem teszik lehetővé. A demonstrációkat nem engedélyezték a hatóságok, ezért több száz aktivistát őrizetbe vettek.

Egészségügy: ellenzéki összefogás

Az egészségügyben baj van, baj volt és baj lesz. Az ellenzék – ezt nagyon ritkán lehet kimondani - teljes egésze is így gondolja. Nem magától: Kincses Gyula, korábbi egészségügyi államtitkár írt egy vitaindítót azzal a céllal, hogy az összes párt dolgozzon ki egy olyan minimálprogamot, amelyhez ki-ki tartani fogja magát. Ez majdnem sikerült: az összes párt helyett az összes ellenzéki párt csatlakozott, a Fideszt hiába várták.

Összefogás: új javaslatot tett az MSZP

Új javaslattal állt elő az MSZP a baloldali pártok jövő évi választási összefogására. Eszerint a szocialista párt a közös listás helyek majdnem feléről lemondana, így szerintük a többi párt több parlamenti mandátumot kapna, mint amennyi egyébként a támogatottságuk alapján jutna. A javaslatot csak a Liberálisok fogadták pozitívan. A Fidesz szerint a baloldalon tényleg semmi sem változik.

Akár utcai zavargások is lehetnek

Akár utcai zavargások is lehetnek az országgyűlési kampány idején, erről Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter beszélt a kötcsei polgári piknik után. Kósa Lajos ma azt mondta, a választási rendszer megváltoztatását kezdeményező Gulyás Márton aktivista utalt arra, hogy akár polgári engedetlenségi mozgalmak is indulhatnak, ha nem fogadják el a javaslatukat. Az LMP szerint viszont a Fidesz készül provokációra.

Nem, vagy legalábbis nem most akarja lebontani a kerítést

Már nem, vagy legalábbis nem most bontanák le a déli határkerítést - ezt állítja az ellenzéki pártok nagy része. Pedig a Fidesz és a kormány szerint is Soros György támogatásával készülnek arra, hogy megszüntessék a határzárat. A szocialisták azt mondják, addig nem szabad bontani, amíg az emberek félnek. A Jobbik megtartaná, és önálló határőrséget is felállítana mellé.

Nem tudják felvenni a versenyt

Nem tudja felvenni a versenyt a Fidesz kampányával az ellenzék. Ezt mondják a pártok, és a híradó által megkérdezett választási szakértő is. László Róbert szerint a jogszabályok nem tiltják, hogy kampányidőszakon kívül olyan egyértelmű kampányüzeneteket juttassanak el a választókhoz, mint a kormánypárt két napja kezdődött telefonos akciója. Az ellenzék viszont pénz és médiafelület híján nem tud válaszolni. Az LMP társelnöke úgy látja: az egyenlőtlen helyzet igazságtalan választáshoz vezet.

Szocialista belharc


szerző:
2017.07.28. 18:31
Szocialista belharc

Az MSZP elnökhelyettese is árulásnak tartja azt a politikát, amit Molnár Zsolt, a párt elnökségi tagja folytat. Gőgös Zoltán a Híradónak azt mondta: Botka Lászlónak kell eldönteni, hogy kezdeményezi-e párttársa kizárását az MSZP-ből. Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter pedig azt mondta, Botka László nem csak Molnár Zsoltnak üzent. Botka a 168 órában nevezte árulónak Molnár Zsoltot, amiért nem támogatja a szövetségi politikáját. Molnár Zsolt pártszavazást kezdeményez az ügyben, Horváth Csaba, a párt fővárosi képviselője szerint pedig nem kellene egymást árulónak nevezni.

Ellenzi a Momentum a bérplafont

Hétfőtől kezdődhet az aláírásgyűjtés ahhoz a népszavazáshoz, ami másfél millió forintban maximálná az állami cégvezetők fizetését. Szinte az összes ellenzéki párt segít a kezdeményező, volt LMP-s Vágó Gábornak. Az olimpiaellenes aláírásgyűjtéssel ismertté vált Momentum Mozgalom viszont nem száll be a kampányba. Azt mondják, ha valaki állami cégvezetőként jól dolgozik, azt igenis meg kell fizetni.

Orbán 3 ellenfélről beszélt

A jövő évi választás tétje Orbán Viktor szerint, hogy az ellenzék ne rombolja szét a 2010 óta elért eredményeket. A miniszterelnök erről Tusnádfürdőn beszélt. Úgy látja, hogy a valódi ellenzéket a brüsszeli bürokraták és Soros György hálózata jelenti, nem pedig a hazai pártok. Az MSZP szerint viszont a jövő évi választás tétje, hogy Magyarország Európához, vagy Oroszországhoz tartozik.
 

Szél Bernadett: Orbán olyan, mint Dagobert bácsi

Brüsszel a terroristák oldalára állt, Soros György maffiaszerű hálózatot működtet, a kormány magyar Magyarországot és európai Európát akar - egyebek mellett erről beszélt az Országgyűlésben Orbán Viktor. A miniszterelnök a nemzeti konzultáció eddigi eredményeit értékelve arra jutott: a magyarok nem akarják, hogy az Európai Unió beleszóljon a bevándorlás- vagy az adópolitikába. Az ellenzéki felszólalók az egészségügy rossz helyzetére és a korrupcióra hívták fel Orbán Viktor figyelmét.

Nyilatkozatháború: ki kinek nem nyilatkozik?

Nem nyilatkoznak Simicska-tulajdonú médiumoknak - ezt mondta Rogán Antal az Index újságírójának. Aztán mégis nyilatkozott. Az utóbbi hetekben nemcsak a fideszes, hanem néhány szocialista politikus is kijelentette, nem nyilatkoznak bizonyos újságíróknak vagy médiumoknak. Az RTL Híradó által megkérdezett médiakutató szerint veszélyes folyamat, ha a politikusok elkezdenek szelektálni újságírók között.

Mivel akarnak választást nyerni?

A kérdés ma este: mire vevők a választók? Ki-ki hogyan akarja megszólítani a választókat, mivel akar egy-egy ellenzéki párt egyedül vagy más pártokkal együttműködve választást nyerni jövőre. Szél Bernadett az LMP társelnöke, Volner János a Jobbik frakcióvezetője és Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője. 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való
!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!

A tartalom megtekintése csak az X-Faktor Elit Klub tagjai számára engedélyezett!