KERESÉS search-close

eljárás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "eljárás"

Gáspár Győző szerint tönkretette az életét a sikkasztás vádja

Két éve robbant ki Győzike NAV-botránya, ami néha már-már olyan szövevényes fordulatokat vett, mint egy mexikói szappanopera. De az ügynek úgy tűnik most már vége.  Gáspár Győző a minap vehette kezébe azt a határozatot, amely hivatalosan is kimondta, hogy az ellene folyó, sikkasztás miatt indult eljárást megszüntették.

Gáspár Győző komoly leckét kapott az élettől

Tavaly ezen a napon számoltunk be róla: szinte napra pontosan egy éve folyt az eljárás Gáspár Győző ellen, és azt mondta, tanulságos év volt. Kiderült, kire számíthat, és ki fordult el tőle. De Győzike nem csüggedt, nagy tervei voltak a jövőre nézve, amiket el is árult nekünk!

Eljárás az ámokfutó autós ellen

Eljárást kezdeményez a rendőrség az ellen a sofőr ellen, akinek az ámokfutását vasárnapi Híradónkban mutattuk be. Többször is átment a piroson, és a gyalogosok közé hajtott a zebrán. Mindezt egy másik autó fedélzeti kamerája rögzítette. A rendőrök azt mondják, hogy már megvizsgálták a felvételt.

Kevesebb eljárás indul hajléktalanok ellen

Jóval kevesebb eljárás indul mostanában hajléktalanok ellen, mint a közterületen élést büntető törvény októberi életbe lépésekor. Ezt mondja a Menhely Alapítvány vezetője és ezt mutatják a számok is. Február elejéig valamivel több, mint 300 hajléktalant figyelmeztettek, és 9 bírósági eljárás indult: egy ideje viszont egy ügy sem jutott bíróságra.

Eljárás a mátrai buszbaleset miatt

Lefoglalta a rendőrség a Mátrában balesetet szenvedett buszt, és büntetőeljárást indítottak. Szombaton a Kékestetőre vezető szerpentinen ment fának a turistabusz, a balesetben tizenketten sérültek meg. A buszvezető szerint meghibásodott mindkét fék, ezért szándékosan hajtott a fának, előttük ugyanis egy szakadék volt. A Híradó által megkérdezett szakértő azt mondja, jól döntött a sofőr.

EMBERTELEN: Szabadon engedték a pénteken előállított hajléktalant

Háromszor figyelmeztették, de a törvény szerint továbbra is szabályt szegett a Móricz Zsigmond körtéren az 57 éves hajléktalan Hóbor Zoltán azzal, hogy az utcán él. Pénteken állították elő, a férfi két éjszakát töltött a fogdában, ma volt a tárgyalása. Hóbor Zoltánt az ilyen esetekre érvényes szabályok szerint videón kapcsolták, ügyvédje hiába kérte, hogy ne így tárgyalják az ügyet.

Pofonvágta tanárát: nem kell bíróság elé állnia

Nem kell bíróság elé állnia a 14 éves fiúnak, aki februárban pofonvágta a tanárát. Az ügyészség úgy döntött, kap még egy esélyt és egyelőre nem emeltek vádat ellene, az eljárást másfél évre felfüggesztették. 

Nyilvánosság elé állt, de tagadja, hogy megerőszakolta volna a kislányt

Pszichológus és igazságügyi orvos-szakértő vizsgálta meg a 13 éves kislányt, aki szexuális erőszak gyanújába kevert egy 220-szoros magyar válogatott vízilabdázót és az olimpiai bajnok kapust, Kósz Zoltánt.

Kiszökött a kisfiú a bölcsödéből

Zokniban és teljesen átázva találta meg egy férfi azt a kétéves kisfiút, aki egy pécsi bölcsődéből osont el. Az eset még júliusban történt, a gyerek anyja most számolt be róla a közösségi oldalon. Azt írta, kisfiát alvásidőben felügyelet nélkül hagyták, így amikor felébredt, kisétált az épületből és elindult hazafelé. Egy közeli buszmegállóban figyelt fel rá egy járókelő, aki szólt a rendőröknek. A rendőrség eljárást indított.

Állatkínzás: Borzasztó körülmények között 70 malac

Két román férfival szemben indult eljárás, akik 2 teherautóban akartak 70 malacot kivinni az országból. Az állatokat összezsúfolva, papírok nélkül szállították. Forrás: Police.hu

Elölről kell kezdeni az eljárást

Hatályon kívül helyezték a korábbi ítéletet, elölről kell kezdeni az egész elsőfokú eljárást a Magyarok Nyilai nevű szervezet és Budaházy György ügyében.

Börtönbüntetést kaptak, most az egész eljárást megismétlik

Egymást hibáztatták és a rendőrök, valamint a bíróság munkáját kritizálták vallomásukban a 2005-ös, budaörsi Tesco-rablásként elhíresült per vádlottjai. Az ügyészség szerint a bűnbanda számlájára írható egy kalocsai házaspár meggyilkolása, valamint több pénzszállító elleni fegyveres támadás is. Az eredeti per három éve ért véget. A vádlottak akkor súlyos börtönbüntetéseket kaptak, de most az egész eljárást megismétlik.

Győzikét sok mindenre megtanította ez elmúlt egy év

Szinte napra pontosan egy éve folyik az Gáspár Győző eljárás ellen, és azt mondja, tanulságos év volt. Kiderült, kire számíthat, és ki fordult el tőle. De Győzike nem csügged, nagy tervei vannak a jövőre nézve, amiket el is árult nekünk!

Ártatlanságáról beszélt a lúgos támadással vádolt orvos

Ártatlanságáról beszélt az ítélőtáblán a lúgos támadással vádolt orvos. Azt kérte mentsék fel. Az ügyében rövid idő alatt a negyedik bíróság készül ítéletet hozni. Kétszer elítélték, harmadjára új eljárást rendeltek el. A férfi szerint azért ő áll a bíróság előtt, mert a rendőrségnek nem volt jobb ötlete.

 

Szülő harapta meg a kisgyereket!

Elrendelte a nyomozást a rendőrség az egyik pécsi bölcsődében történtek miatt. Egy dühös anyuka megharapott a napokban egy kisgyereket, mert az nemrég ugyanazt tette az ő gyerekével. Az intézményben vizsgálat indult, az igazgató közlése szerint minden olyan gyorsan történt, hogy a dolgozók nem tudták megakadályozni a harapást.

Epilepsziás rohamot kapott, elesett, megbüntették

Epilepsziás rohamot kapott, elesett és a táskájában lévő boros üveg szétszóródott szilánkjai miatt 20 ezer forintra büntették. A csanyteleki férfi szeptember közepén lett rosszul. Egy hét kórházi ápolás után derült ki számára, hogy eljárás indult ellene köztisztasági szabálysértés miatt. Mivel a meghallgatásán nem beszélt az epilepsziájáról, bírságot kapott, amit most le kell dolgoznia. Hiába mondja, hogy semmit sem értett a hivatali eljárásból.

Erre figyelj, ha ételallergiásként étteremben eszel!

Három évvel az eset után mesélték el egy brit tévés producer szülei, hogyan kapott lányuk súlyos anafilaxiás sokkot egy budapesti étteremben. A nő olyan súlyos agykárosodást szenvedett, hogy azóta sem tud beszélni, csak igennel és nemmel képes reagálni az elmondottakra. De vajon ki a hibás?

Kamerát tesztelnek a kalauzok

Testkamerákat tesztel a MÁV. Az utóbbi időben ugyanis egyre többször támadnak kalauzokra a balhés utasok – akiknek többnyire nincsen jegyük. Most 26 ilyen kis kamerát tesztelnek: ezek mindent rögzítenek, a hangot is. Ha egy olyan esetet vesznek fel, amiben rendőrségi eljárás is indul, a kamera képe bizonyíték lehet a bíróságon.

A nyomozást is megszüntethetik a hekker fiú ügyében

Rengeteg támogató üzenetet kap közösségi oldalán az a fiatalember, akit nyolc év börtön fenyegetett, miután felhívta a figyelmet a BKK online jegyrendszerének hibáira. Hétfő számoltunk be arról, hogy a 18 éves fiatal már nem gyanúsított, és Híradónk úgy tudja, napokon belül a nyomozást is megszüntethetik az ügyben. A közlekedési vállalat webshopja azóta sem működik, bár július közepén még azt mondták róla, hogy kijavították a hibákat és teljesen biztonságos.

Eljárás a Puskás törmeléke miatt

Szabálytalanul tárolják a stadion bontásából származó törmeléket - erre a környezetvédelmi hatóság is figyelmeztette a Puskás Ferenc Stadion bontását végző céget. Az ügyről az Átlátszó.hu írt először. A Föld-Trans Kft. 4 milliárd forintért bontotta le az egykori Népstadiont, a törmelék egy részét pedig egy ferencvárosi telepre vitték. A cég azzal védekezik: a törmelék nem hulladék, hanem építőanyag, mert az új stadion építésénél újrahasznosítják.

Civiltörvény: indul az eljárás

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen a civil szervezetekre vonatkozó törvény miatt. A parlament fideszes többsége júniusban döntött úgy, hogy a külföldről támogatott civil szervezeteknek külföldről regisztrálniuk kell magukat, ami óriási tiltakozást és polgári engedetlenséget váltott ki. A civilek üdvözlik a döntést, a kormány kész tárgyalni.

 

Ártatlannak vallotta magát a lúgos orvos

Ártatlanságáról beszélt a Kúrián a lúgos orvos. Az egykori kórházigazgatót azzal vádolják, hogy lúggal öntötte le volt szeretője nemi szervét. Kétszer már elítélték ezért, most azt mondta: azért áll a bíróság előtt, mert a rendőröknek nem volt jobb ötletük. Az áldozat csak annyit mondott, azt várja, hogy végre vége legyen az eljárásnak.

Leszakadt a plafon a bölcsődében, eljárás indult

Eljárást indított a rendőrség a szekszárdi bölcsőde leszakadt plafonja ügyében. Csütörtökön számolt be róla az RTL Híradó, hogy szerdán egy 3 éves gyereket kellett kórházba vinni, mert a leszakadó plafon darabjai megsértették az arcát. Az épületet három éve újították fel 90 millió forintos támogatásból. A rendőrségnél azt közölték, vizsgálják, hogy kit terhel felelősség. A tulajdonos szekszárdi önkormányzatnál nem nyilatkoznak, amíg tart a vizsgálat.

Fékhibás volt a diákok busza

Súlyos fékhiba miatt nem engedte tovább az osztrák hatóságok azt a magyar buszt, amelyik Budapestről Londonba vitt volna zuglói diákokat. Hegyeshalomnál ellenőrizték a járművet. A busz üzemeltetője azt állította, hogy a jármű műszakilag kifogástalan állapotban van. A Közlekedési Hatósághoz egyelőre nem érkezett jelzés az osztrákoktól, de, ha szólnak nekik, hogy egy magyar vállalkozás súlyos jogsértést követett el, akkor ők is eljárást indítanak a cég ellen.

Századvég-ügy: mégis nyomoznak

Folytatni kell a nyomozást a Századvég tanulmányok ügyében - ezt a Legfőbb Ügyészség rendelte el, miután hivatalból felülvizsgálták a rendőrség tavaly lezárt eljárását. A tanulmányokért összesen 4 és fél milliárd forintot fizetett a kormány, de a Párbeszéd szerint főleg hasztalan kutatásokat, töltelék oldalakat tartalmaznak. Ők tettek feljelentést több mint egy éve hűtlen kezelés miatt. A Legfőbb Ügyészség szerint a rendőrség nem megfelelően járt el.

 

Vascsővel verte kutyáját

Vascsővel ütötte a kutyáját egy idős férfi Ácson, az egyik szomszédja videóra vette az állatkínzást. A Facebookra feltöltött videót egy nap alatt rengetegen megnézték és megosztották, sokan felháborodottan kommentelték. A nyolcvankét éves férfi azt mondta, így akarta megnevelni a spánielt, amiért az rendszeresen kiszökött a kertből. A rendőrség eljárást indított.

Zűrzavart okozott a kisiklás

Kisiklott egy vonat az esztergomi végállomásnál, szerda este. Senki sem sérült meg, de a szerelvény elzárta az utat a többi vonat elől, amelyek a végállomáson ragadtak. A reggeli csúcsban ezért kevesebb kocsit tudtak indítani, ami miatt hatalmas volt a tömeg a budapesti járatokon. A kisiklott kocsit délután a sínekre emelték. A rendőrség bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást és vizsgálódik a közlekedésbiztonsági szervezet is.

Kamera rögzítette a gázolást

Nem haragszik a sofőrre, aki elgázolta, de soha nem felejti el a fájdalmakat – ezt mondta az RTL Híradónak az az egyetemista lány, akit egy héttel ezelőtt ütöttek el Nyíregyházán. Barátnőjével egy zebrán ment át, amikor egy fekete autó szinte fékezés nélkül elgázolta. A balesetet felvette egy biztonsági kamera – a felvételt a Blikk tette közzé. A lány csodával határos módon csak zúzódásokat szenvedett, a 88 éves sofőr ellen eljárás indult.

Fókusz 2016-11-24


szerző:
2016.11.24. 18:55
Felnyársalta a mozdony az autót

Felnyársalta a vonat az autót, a sofőrnek esélye sem volt. Péntek éjjel a Tolna megyei Keszőhidegkúton hajtott a sínekre a kocsi. Az érkező tehervonat fél kilométeren át tolta maga előtt a kocsit, vezetője a helyszínen meghalt. Közben eljárást indított a rendőrség a kamionos ellen, aki pénteken Csongrádon okozott balesetet egy vasúti átjáróban.

Hamis papírokkal szökött át a határon

Két évre kiutasították Magyarországról, mert átugrott a határon lévő drótakadályon. Gyorsított eljárásban döntöttek a Szegedi Járásbíróságon annak a koszovói férfinak a sorsáról, aki menekültként érkezett Magyarországra még november elsején, de hamis iratokat is találtak nála. A férfi azt mondta, veszélyben volt otthon az élete, ezért indult útnak. A határnál döntött úgy, hogy egyszerűen átugrik a kerítésen, de a rendőrök elfogták.

Eljárás a dulakodók ellen

Garázdaság miatt négy ember ellen indult eljárás, miután a Kossuth téri állami ünnepségen több sípot fújó embert is megütöttek. Az ünneplők újságírókat is megrángattak. A Fidesz frakcióvezetője a Parlamentben arra utalt, hogy a sípolók nem az 56-os hősökkel, hanem az ÁVH-val értenek egyet. A sípolást szervező Együtt azt közölte: akciójukat ők kifejezetten Orbán Viktornak szánták.

Vége a csorba mosolyoknak?

A 21. század digitális technikai megoldásaival tökéletes mosolyra lehet szert tenni. 

Tégla és beton ömlött egy nő lakásába

Beomlott egy lakás fala Budapesten. A szomszédos építkezéshez használt beton törte át, amikor az új ház falát a lakás fala mellé próbálták felhúzni. A lakás fala valószínűleg nem bírta el a beton súlyát és beomlott. A beömlő beton összetört minden berendezést. A tulajdonos otthon volt, de nem lett baja. Elmesélte Híradónknak, mi történt. A kivitelező elismerte, hogy hibáztak. A rendőrség eljárást indított.

KIS GRÓFO ÜGYVÉDJE:

A rendőrségre várták Kozák Lászlót, művésznevén Kis Grófot. A zenész május 29-én keveredett verekedésbe Abonyban. Az ügyről a Fókusz számolt be először. A zenésznek az unokatestvére korábbi barátnőjének családjával gyűlt meg a baja. Az ügyről a rendőrség csak egy szűkszavú közleményt küldött. Ebben azt írják, hogy garázdaság miatt indítottak eljárást, eddig gyanúsítottakat és tanúkat hallgattak meg, valamint házkutatást is tartottak. Bővebb tájékoztatást azonban nem tudnak adni, mert folyamatban lévő ügyről van szó.

Bűncselekmény lehet, ha tüntetőt ver egy őr

A biztonsági őrök nem vághatnak gyomron és nem lökhetnek fel tüntetőket, ahogy ez az utóbbi napokban a Városligetben történt - ezt nyilatkozta Híradónknak egy vagyonvédelmi szakértő, aki biztonsági őröket is képez, és látta az esetekről készült felvételeket. Az őrök csak akkor alkalmazhatnak fizikai erőszakot, ha ők maguk vagy a közelükben állók életveszélyben vannak. A verekedő őr ellen feljelentést tett a megütött aktivista.

Recski gyerekhalál: már vizsgálták a családot

Halála előtt már vizsgálta a gyámhatóság, hogy a szülők veszélyeztetik-e gyereküket, ezt az RTL Híradó kérdésére közölte a Heves Megyei Kormányhivatal a kéthónapos recski kisfiú halála kapcsán. Korábban úgynevezett védelembe vételi eljárást indítottak, de a kisfiú haláláig nem merült fel, hogy a szülők bántalmazták, vagy veszélyeztették volna gyermeküket. Pedig a kisfiú nővérét korábban a nagymamánál helyezték el, ugyanis az apa ellen a nagyobbik gyerek bántalmazása miatt tavaly óta eljárás folyik.

Tizenhárom gyerek zuhant le a kalandparkban

Leszakadt egy kötélháló a csillebérci kalandparkban, tizenhárom gyerek lezuhant a négy méter magasból. A gyerekek egy szülinapi zsúron voltak, éppen fényképezkedtek a hálón, amikor az elszakadt. Kórházba vitték őket, hármukat bent tartották, mindannyian könnyebb sérüléseket szenvedtek. A kalandpark ügyvezetője szerint a hálónak el kellett volna bírnia a gyerekeket, nem érti, hogy történt a baleset. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást.

Minden, amit a lézeres szemműtétről tudni kell!

Mielőtt belevágnánk egy komolyabb műtétbe, tudni szeretnénk, mivel jár, azaz mi az előnye, mi a hátránya. Most a lézeres szemműtétről gyűjtöttük össze a leggyakoribb kérdéseket.

Miért tárgyalják újra a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügyet?

Újra tárgyalják a szigetszentmiklósi gyerekbántalmazási ügyet, ahol a vád szerint a szülők borzalmas körülmények között tartották három gyermeküket és rendszeresen szexuálisan is bántalmazták őket, mégis tavaly szabadon távozhattak a bíróságról. A Fővárosi Ítélőtábla szerint több hibát is elkövettek az eljárásban.

Eljárás indult Páva Zsolt ellen

Eljárás indított a rendőrség Pécs polgármestere ellen. Az RTL Híradó múlt vasárnap számolt be arról, hogy Páva Zsolt szolgálati autóját vezetve megkülönböztető jelzést használt. Az önkormányzat szerint erre a rendőrség adott engedélyt. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakjogász szerint, ilyet nem adhatott a rendőrség. Páva Zsolt közleményben azt írta, ha hibázott, tudomásul veszi az eljárás eredményét.

Lajcsi exkluzív bejelentkezése Mexikóból

Lagzi Lajcsi a Mexikói-öböl partjáról, egy festői szigetről küldte el nekünk exkluzív bejelentkezését és csak a Fókusznak adott interjút.

Mindenki eljárást kezdeményez

Tömegesen kezdeményezne vagyonnyilatkozati eljárásokat Orbán Viktor ellen az Együtt. Juhász Péter erről a kormányfő édesapjának hatvanpusztai birtoka előtt beszélt. A politikus szerint Orbán Viktornak tisztáznia kell, hogy használja-e a birtokot, amelyet hivatalosan Mészáros Lőrinc bérel a miniszterelnök édesapjától. Közben a Fidesz budapesti szervezete bejelentette: Juhász Péter életmódja miatt ők is eljárást kezdeményeztek az ellenzéki politikus ellen.

Mindenkit megelőzött a vasúti átjáróban

Még nyíltak a sorompók, és pirosan villogott a szemafor, amikor egy autós gázt adott és áthajtott a vasúti átjárón - mindezt a szembenálló busz fedélzeti kamerája rögzítette, a felvételt a busz vezetője küldte el Híradónknak. Próbálkozott a rendőrségen is, de ott nem kapták meg. A rendőrség akár egy ilyen videó alapján is indíthat eljárást.

Az ügyvéd szerint érzékeny lehet az alkoholra

Lehet, hogy tudtán kívül érzékeny az alkoholra a mentősök támadója - ezt gyanítja a férfi ügyvédje, ezért szakértői vizsgálatot kért. Így nem született ítélet a gyorsított eljárásban. A vádlott vasárnap este támadt mentősökre Budapesten, előtte zavartan viselkedett, váratlanul oroszul kezdett beszélni hozzájuk.

Három gyerekre támadt a kutya


szerző:
2016.01.30. 18:06
Három gyerekre támadt a kutya

Három gyereket és egy felnőttet harapott meg péntek reggel egy elszabadult kutya Somogyapátiban. Két gyerek könnyebben, egy súlyosan sérült, ő kórházban van. Súlyosan megsérült az a felnőtt is, aki befogta a kutyát. Az állat gazdája Híradónk kamerája előtt sírva kért elnézést a történtekért, ellene súlyos testi sértés miatt indítottak eljárást.

Tilos fémkeresővel kutatni a földben

Árpád- és római kori pénzeket ásott ki a földből két férfi Litéren, de elfogták őket a rendőrök. Fémkeresővel járták a területet, ekkor bukkantak a régészeti leletekre. Pénzeket, ókori ruhakapcsokat, dárda maradványokat is találtak náluk a házkutatáskor. Egyikük bevallotta, hogy gyűjti a régi tárgyakat. A rendőrök azért fogták el őket, és indítottak ellenük eljárást lopás miatt, mert nem volt engedélyük a keresésre.

Bíróságra kerül a beépült újságíró ügye

Közokirat-hamisítással és a hatóság félrevezetésével vádolja az ügyészség az Index újságíróját, aki még augusztusban magát menekültnek álcázva mutatta be, mi vár a Magyarországra érkező bevándorlókra. Nyilas Gergely olyan helyekre jutott be, ahová az újságírókat egyébként nem engedték be, így szerintük a sajtótörvény alapján nem lenne büntethető. Az ügyészség szerint viszont a cikkben nem voltak újdonságok, így nem is fogadják el a szerkesztőség védekezését.

Brüsszel eljárást indított Paks miatt

Kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarország ellen, mert szerintük a paksi bővítés nem felel meg az uniós közbeszerzési szabályoknak. Azt kifogásolják, hogy az oroszok pályázat nélkül kaphatták meg a megbízást. Lázár János szerint tovább halad a munka, és ha kell, a bíróságon is megvédik a magyar álláspontot. A tét hatalmas: a gigaberuházás értéke 3 ezer milliárd forint.

Újabb fejlemény a West-Balkán ügyben

Pótmagánvádas eljárást indított a 2011. januári tragédia egyik áldozatának családja. Az eljárásban két új személy került a hatóságok figyelmének középpontjába: egy ügyvezető, illetve a biztonsági főnök. Az ügy részleteivel kapcsolatban most a család jogi képviselőjét, Dr. Békefi Lászlót kérdeztük.

A vád: illegális határátlépés

Tettenérés, beismerő vallomás, gyorsított eljárás és ennek megfelelően sebes ítélet: kiutasítás futószalagon. A vádlott, amúgy menedéket kérő, az egész eljárásból semmit nem ért. Mit tehetnek, és mit tesznek a hatóságilag kirendelt védők és miért tiltakozik majdnem 200 ügyvéd a gyorsított ítélkezés ellen? Ügyvédek vitája.

Szerda éjfélig lehet szabadulni az Astra biztosítótól

Szerdán, azaz holnap éjfélig szabadulhatnak közös megegyezéssel a becsődölt Astra Biztosítótól az ügyfelek. Ha valaki nem lép, könnyen beleragadhat a bizonytalan román felszámolási eljárásba. Eddig az ügyfelek kevesebb, mint fele lépett. Közben törvényt módosítanának az Astra miatt. A lehetőségekről Lovas Judittal beszélgettünk.

Fókusz 2015-09-29


szerző:
2015.09.29. 17:25

500 eljárás hajléktalanok ellen


szerző:
2015.09.28. 18:15
500 eljárás hajléktalanok ellen

Csaknem 500 eljárást indítottak hajléktalanok ellen az elmúlt két évben azért, mert az utcán élnek - az adatokat a Város Mindenkié csoport gyűjtötte össze. Minden tízedik hajléktalan pénzbüntetést kap, ez akár 150.000 forint is lehet.

Egészséges kisbabának adott életet egy méhnyakrák-műtéten átesett nő Szegeden!

 Vendégünk volt  Dr. Sári Tamás és Németh Gábor a Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának orvosai, ahol megszületett Bettina kisfia: Dr. Sári Tamás végezte a császármetszést, vele a műtétről, Dr. Németh Gáborral, a klinika igazgatójával pedig az eljárásról beszélgetünk.

Embertelen körülmények a röszkei menekülttáborban

Megdöbbentő videó járta be az internetet, amely a röszkei menekülttáborban készült. A felvételen a rendőrök zacskóba csomagolt zsemléket dobálnak az emberek közé, akik szinte egymást fellökve próbálják meg elkapni az ételt.

Megdöbbentő felvétel szivárgott ki a röszkei menekülttáborból

A felvételen a rendőrök zacskóba csomagolt zsemléket dobálnak az emberek közé, akik szinte egymást fellökve próbálják meg elkapni az ételt. A közel háromszáz ember, aki bejutott a táborba, állítólag még mindig jobban járt, mint akik a szabad ég alatt éjszakáztak.

Eljárás indul a boltból lett piac ellen

Nem a törvényen enyhít a gazdasági tárca, hanem eljárást indíttat az ellen a Balaton-parti bolt ellen, amelyik piaccá nyilváníttatta magát, hogy vasárnap is nyitva lehessen. Glattfelder Béla államtitkár a megyei kormányhivatalnál törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett.
A kormányhivatal akár meg is semmisítheti a balatonfenyvesi bolt piaci engedélyét. Közben sorra élnek ezzel a kiskapuval az üzletek.

Tüzet okozott rovarírtás helyett

Kénszalaggal próbált csótányt irtani a panelben az a férfi, akinek kiégett a lakása Miskolcon egy tízemeletes házban hétfő délután. A tűz miatt 34 lakót kellett a tűzoltóknak kimenekíteni az épületből. Ketten kórházba kerültek. A rendőrség közveszélyokozás miatt indított eljárást.

90 ezres bírság egy gyorshajtásért, amit el sem követett?

Bírságot szabtak ki egy asszonyra, miután a sebességmérő adatai szerint állítólag 50 helyett 106 kilométeres sebességgel hajtott. A „gyorshajtó” bizonyítási indítványt nyújtott be, de a rendőrség elutasította. Később a hatóságok megszüntették az eljárást. A nem mindennapi esetről egy közlekedési szakjogásszal beszélgettünk.

Más szabályok vonatkoznak a Dagályra

Nem vonatkoznának az építési szabályok és hatósági eljárások a 2017-es vizes világbajnokságra készülő Dagály uszodakomplexum beruházásának egyes részeire. Erről nyújtott be módosító indítványt egy fideszes képviselő. Kósa Lajos, a párt alelnöke és a szervezőbizottság elnöke szerint azért szükséges az enyhítés, hogy elkészüljön az uszoda.

Több volt bencés diák is pszichológushoz jár

Egy osztálytalálkozón derült ki, hogy a panonnhalmi szerzetes több diákját is pszichésen bántalmazta és - ahogy a főapát fogalmazott - megsértette testi intimitásukat. Erről a 444.hu írt. Az osztálytalálkozón többen is arról számoltak be, hogy pszichológushoz járnak volt tanáruk miatt. A 10 évvel ezelőtti esetekről hétfőn adott ki közleményt a pannonhalmi főapátság. Kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt belső vizsgálatot indítottak, a rendőrségnek nem szóltak. Ott hivatalból indítottak eljárást.
 

Eljárás indult Habony Árpád ellen

Eljárást indított a II. kerületi rendőrkapitányság Habony Árpád ellen. A miniszterelnök tanácsadójaként számon tartott Habony még március végén fényképezők és kamerák előtt szabálytalankodott egy budai utcában. Záróvonalat is átlépett és a biztonsági öve sem volt bekötve, ahogy a mellette utazó Andy Vajnának sem. Azt, hogy kié az autó, nem lehet tudni. Az Együtt azt mondja: minden hivatalos lehetőséget megragadnak ahhoz, hogy kiderítsék: kinek a kocsiját vezette Habony Árpád.

Előzetes: Hajnalban szabadult a börtönből Damu Roland

A sorozatszínészt 2011-ben elsőfokon 6 évre ítélték, mert megverte és megerőszakolta akkori barátnőjét, Palácsik Tímeát. Damu fellebbezett és az egész eljárásban azt állította, ártatlan. Végül 4 és fél évet kapott. Jó magaviselete miatt szabadulhatott korábban.

Eljárás indul az autósok ellen


szerző:
2015.03.19. 18:35
Eljárás indul az autósok ellen

Az útdíj januári kiterjesztése, és az Alkotmánybíróság működésének ellehetetlenítése ellen tüntettek azok az autósok, akik szerda este egy órára lezárták a Lánchidat. A testületről ugyanis három civil szervezet elemzése megállapította, hogy a fideszes parlamenti többség által választott új tagok szinte kizárólag a kormánynak kedvező döntéseket hoznak. A Fidesz szerint az elemzés hiteltelen. Az Alkotmánybíróság nem nyilatkozik.

15 évet is kaphat a brutális rabló

Akár 15 évet is kaphat a brutális kispesti dohánybolt rabló. A férfi egy vascsővel kis híján szétverte a trafikban dolgozó eladó fejét. Még akkor is ütötte, amikor az egyáltalán nem tudott védekezni. Az ügyészség most emelt vádat a férfi ellen. Az ügyben egy másik eljárás is indult. Két fiatal pénzbüntetést kapott, mert bár rányitottak az üzletben a rablóra és a vérző fejű alkalmazottra, meg sem próbáltak segíteni.

Új eljárás lesz Geréb Ágnes ellen

Újratárgyalják Geréb Ágnes ügyét: így döntött a Fővárosi Ítélőtábla. Az asszonyt még 2012-ben ítélték el jogerősen két év letöltendő börtönre négy tragédiával és maradandó károsodással végződő otthonszülés miatt. Geréb Ágnes az RTL Híradónak azt mondta: nagyon örül a hírnek és reménykedik abban, hogy felmentik.


 

Börtön jár azért, ha eltesszük az utcán talált pénztárcát?

Egy vidéki férfi ellen eljárás indult, sőt akár még börtönbüntetésre is számíthat, mert egy utcán talált pénztárcát eltulajdonított és nem juttatott vissza eredeti tulajdonosának. Mi a teendő, ha hasonló helyzetbe kerülünk és találunk valamit, ami nem a miénk és milyen jogsértést követünk el, ha zsebre vágjuk és eltulajdonítjuk?

Végrehajtás, bírság, felszámolás

Néhány eljárás, amit Fodor Ibolya jelenlegi és korábbi cégei ellen indítottak a hatóságok. Fodor Ibolya korábban azzal vált ismertté, hogy közösségi oldalán hazaárulónak nevezte a kormány ellen tüntetőket. Stábunknak nyilatkozott a pécsi képviselő egy korábbi alkalmazottja, akinek állítása szerint 540 ezer forinttal tartozik a politikus.


 

Névazonosság miatt végrehajtás indult ellene

Egy mogyoródi nyugdíjas hivatalos értesítést kapott a nyugdíjfolyósítótól, hogy több, mint háromszázezer forint hátralékot kell befizetnie. A pénzösszeget részletekben ugyan, de elkezdték levonni a férfi számlájáról, azonban időközben kiderült, hogy tévesen. Egy azonos nevű férfival keverték össze, akivel az édesanyjuk neve is egyezett. Ügyvéd szakértőnkkel elemeztük az esetet és megoldást kerestünk a hasonló hibák elkerülésére.

Fegyelmi indulhat Szanyi ellen


szerző:
2014.09.30. 18:35
Fegyelmi indulhat Szanyi ellen

Szanyi Tibor, az MSZP európai parlamenti képviselője a magukat gój motorosoknak nevező társaságot látta vendégül Brüsszelben. Azért, mert állítólag elvesztett egy fogadást, de a társaság szerint nem saját zsebből fizetett, hanem az unió számlájára. Szanyi megkérte a motorosokat, hogy tartsák titokban az utat, de ők végül amellett döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák.
 

Őrizetben a sztárügyvéd


szerző:
2014.03.06. 17:30
Őrizetben a sztárügyvéd

A sztárügyvéd, aki Stohl Andrást, Damu Rolandot és Kovács Lázárt is védte, tavaly maga került a vádlottak padjára. Két ügyfele jelentette fel, akik 60 millió forintot helyeztek el nála ügyvédi letétben, ám az összeggel nem tudott elszámolni.

Gazdálkodj okosan! 13-12-05

Gazdálkodj okosan!: Ismert emberek meséltek a piszkos anyagiakról. Történeteik rávilágítanak arra, hogy nem csak az átlagember követhet el pénzügyi bakikat. Ugyanolyan nehézségekkel, lakáshitellel, fizetnivalókkal, csekkekkel küzdenek, mint bármelyikünk.

Gazdálkodj okosan! 13-11-28

Gazdálkodj okosan!: Sarolta és Gábor a gyerekeikkel külföldön szeretnének munkát vállalni, és ha sikerül, az egész családdal együtt telepednének le. Első hallásra nem tűnik olyan nagy vállalkozásnak. Másodjára viszont igen. Több tízmilliós hitel és a végrehajtási eljárás áll az útjukban.

Családi találkozó és békejobb a Parlamentben

Révész Máriusz az Országházban vendégelte meg azt a két rendőrt, akik megverték még 2006. október 23-án.

Kizárhatják VV Esztert az ügyvédi kamarából

A kamara fegyelmi bizottsága egyelőre vizsgálja, felelősségre vonható-e az ügyvédnő viselkedése miatt.

MSZP-s pártigazgató is érintett a korrupciós eljárásban

Puch László, az MSZP pártigazgatója is érintett a Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ellen indított eljárásban.

Megúszták a tűzcsapnyitogató tűzoltók

Megszüntették az eljárást azok ellen a tűzoltók ellen, akik a rendőrség szerint megnyitották a tűzcsapot a tavaszi tüntetésen.

Zöldség bújtatta a vízipipákat

Egy tehervonaton szállított zöldségek között több százezer forint értékben vízipipákat foglaltak le.

Kamubombával fenyegette a bíróságot

Ismeretlen telefonáló fenyegette meg robbantással a Debreceni Ítélőtáblát szerda délelőtt.

Szállodában verték a gyerekeiket

Részegen, egy mosonmagyaróvári szállodában verték 3 és öt éves gyerekeiket a szülők.

Egy tucat török lapított a kamionban

Tucatnyi török került elő egy bolgár kamion átalakított pótkocsijának rejtett rekeszéből.

Baseballütővel rendezte le a vitát

Életveszélyes sérüléseket szenvedett egy sándorfalvi férfi, akit baseballütővel vágott oldalba szóváltás után egy motoros.

Meglovasítottak egy buszt Simontornyán

Elloptak egy 15 millió forintot érő autóbuszt a benne lévő indítókulcs segítségével vasárnapra virradóra Simontornyán.

Miért kérhetnek el pénzt?


szerző:
2011.07.28. 19:05
Miért kérhetnek el pénzt?

A boncmesterek a test öltöztetéséért, sminkeléséért vagy borotválásáért számíthatnak fel díjat, az elhunyt megtekintéséért nem.

Egy „dobása” marad a drogfogyasztóknak

A büntető törvénykönyv szigorítása után csak egyszer kérhetne elterelést az, aki kábítószerhez nyúl.

Nem élte túl a lövéseket a kannibál

A férfi több lövést kapott egy keddi rendőri akcióban, amikor megpróbálták őt elfogni.

Összezárnak a rendvédelmisek?

A vizsgálatok szerint egyetlen tűzoltó sem vitte magával speciális bevetési felszerelését az első demonstrációra.

Szabadlábon a hajdúhadházi polgárőrök

A bíró megszüntette az ellenük garázdaság miatt indított eljárást.

Pedagógust fojtogatott a kisiskolás

A tanárnő könnyű sérüléseket szenvedett, amikor 12 éves diákja fojtogatta az egyik tapolcai általános iskolában.

Nem sokkoló, keringési zavar végzett vele

Megszüntették a nyomozást annak a kemecsei férfinak az ügyében, aki a rendőrségi előállítás közben halt meg tavaly.

Biztató siker az epilepszia gyógyításában

Áttörést jelenthet az epilepszia kezelésében egy új műtéti eljárás, amit Közép-Európában először Pécsett alkalmaznak.

Áttörés a prosztatarák korai felismerésében?

A Magyar Urológus Társaság elnöke szkeptikus, mert szerinte több ezer felfedezésből csak kevés állja ki az idő próbáját.

Gyermekét bezárta, majd lopni indult

Kiskorú veszélyeztetése miatt a napokban eljárást indítottak eljárást a nő ellen.

Megmaradt petárda sodorta bajba a diákot

Az iskola előtt parkoló autók közé dobott petárdákat egy veszprémi középiskolás fiú még szerdán.

10-ből 6 bankrablót elkaptak az idén

A bankrablók 60 százalékát elfogták 2010-ben, az első 11 hónap adatai alapján.

Illegálisan utaztak a felborult kisteherautóban

Tizen sérültek meg, amikor tegnap felborult egy munkásokat szállító kisteherautó Újkígyóson.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való