KERESÉS search-close

elemzés

28 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "elemzés"

Győzike elemezte a “Ványiszlá Tomítá” azaz La Isla Bonita című Madonna slágert

Győzike szakértett: a showman Madonna slágerének dalszövegét próbálta értelmezni, több-kevesebb sikerrel.

Spice Girls: Wannabe - Kabát Peti műfordításában

Egy internetes fordítóval lefordítottunk egy legendás dalt, Kabát Peti pedig segített kielemezni.

Választás’18: mi történt?

A választásokon leadott összes szavazat nagyjából felét a Fidesz-KDNP kapta, másik nagyjából felét az ellenzék együttesen. A választás mindig számtengert produkál és kínál az elemzőknek. Megnéztük, hogy az összes leadott szavazatból melyik pártnak hány kell egy mandátumhoz.

 

Elmúlt 8 év: mit nyertünk, mit vesztettünk?

Választások idején az ember elgondolkozik: mit hoztak az elmúlt évek? Esetünkben az elmúlt 8 év. Mit nyertünk, mit vesztettünk? Ki nyert, ki vesztett? Ha azt nézzük, mennyi új és ezek között mennyi sokmilliós autót látni, a nyertesekre gondolunk. Ha tudjuk, hogy a rokkantnyugdíjasok milyen katasztrofális helyzetbe jutottak, a vesztesekre.

Pszichológiai elemzést rendelt Kocsis Máté

A HVG.hu írt először arról, hogy a VIII. kerületi testületi ülésen épp az állítólagos Soros-tervről szólt a vita, amikor a Párbeszéd egyik képviselője azt mondta, inkább a korrupcióról, vagy a kórházakról kellene beszélni. Ezután közölte a kerület fideszes polgármestere Erőss Gáborral, hogy készíttetett egy elemzést a jelleméről, mely igen tanulságos. Az ellenzéki politikus az adatvédelmi hatósághoz fordul, hogy kiderüljön visszaéltek-e személyes adataival.

A Fidesz semmin sem változtatna

Egész éjszaka gyűjtötték és elemezték a vagyon-nyilatkozatokban fellelhető adatokat a K-Monitor munkatársai. A közpénzek átlátható felhasználásáért küzdő civil szervezet szerint rosszul működik a rendszer, mert csak az újságírók ellenőrzik a bevallások valóságtartalmát, és szankcióra sem kell számítania annak a politikusnak, aki valamit kihagy a dokumentumból.

Küszöbön a 3. világháború? Mi lesz velünk 2018-ban?

Hatalomra került furcsa politikusok, kiberháború, széthúzó Európa, atomháborúval fenyegetőző Észak-Korea, harcias Oroszország és a magyar futball fekete éve. Ilyen volt 2017. De vajon milyen lesz az idei esztendő? Végleg legyőzik az ISIS-t? Felbomlik az Európai Unió? Kitör a harmadik világháború?  Ezekre a kérdésekre keressüka választ a világ válságövezeteit jól ismerő szakértőkkel.

Kiderült, összeillik-e Kiss Rami és vőlegénye!

A kézírás egyedi és megismételhetetlen. Nem véletlen, hogy Bartus-Domahidy Ágnes, grafológus szerint olyan, mint az ujjlenyomat, ráadásul minden leírt betű hordoz valamilyen lelki jelentést. A műsorvezetőpáros sem menekülhetett: a grafológus kielemezte kézírásukat!

Költségvetés 2018: Ön nyer?

Demokráciákban a költségvetés vitájában egy ország szembenéz magával és jövőjével és eldönti, mire költse a kormány azt a pénzt, amiért ki-ki megdolgozott. Esetünkben a most benyújtott jövő évi költségvetés szerint a kormány 1500 milliárd forinttal költ többet jövőre, mint az idén. Másképpen: mindannyiunkra fejenként 150 ezer forinttal többet. De mire? Ki és mi nyer, ki és mi veszít a 2018-as költségvetéssel?

Mi történt? Mennyire lehet számítani a közvéleménykutatókra ezután?

Donald Trump váratlan győzelme az amerikai elnökválasztáson igencsak meglepte a világ jó részét. Nem ezt várták. Nem erre számítottak. A felmérések alapján a nyomtatott és az online média döntő többsége 80-90 vagy még több százalékra adta Hillary Clinton győzelmét. Az eredmény után az érintett vagy érdeklődő média jó része nekiesett a közvéleménykutatóknak. Ilyen címeket lehet olvasni: a közvéleménykutatás halott? Hann Endre, a Medián ügyvezetője, Závecz Tibor, a Závecz Research vezetője és Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője keresték a választ Baló Györggyel.

Kevés az egynapos műtét Budapesten

Nagyon kevés egynapos sebészeti műtétet végeznek Budapesten. Ez derül ki az Országos Egészségbiztosítási Pénztár 2015-ös adataiból, amit elsőként a Magyar Nemzet elemzett. Az egynapos sebészeti beavatkozások lényege, hogy a beteget egy egyszerűbb beavatkozás után haza is engedik. A Híradónknak nyilatkozó egészségügyi közgazdász szerint elképzelhető, hogy az orvosok a hálapénz miatt tartják inkább a kórházban a betegeket.

Kiderült, hogy mi történt Tivy és Zseri babájával!

Hosszas elemzés után kiderült, hogy technikai hiba miatt nem sírt fel Zseraldin és Tivy közös gyermeke. Bár a játékot ettől függetlenül elvesztették a szülők, a lelküket picit megnyugtatta az eredmény.

Sikeres volt az olimpia?


szerző:
2016.08.22. 19:15
Sikeres volt az olimpia?

A magyar női kajak négyes fél hajóval verte meg  a világot az olimpián. Ez volt az utolsó aranya a magyar csapatnak Rióban.  A sok magyar győzelem ellenére a Fókusznak nyilatkozó sportközgazdász szerint ez bizony nem volt sikeres. De vajon miért?

Olimpiai logó-körkép KAP módra!

Részlet a 17. évad 5. részéből:

Kovács András Péter elmerengett a jövőn, a sportos jövőn. Mi lesz, ha mi rendezhetjük az olimpiát? De ne szaladjunk ennyire előre: mi a helyzet a pályázó országok hivatalos logóival? Kielemezte!

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Nézzük meg jobban ezt az utolsó Batman v Superman trailert!

Hiába akartuk bojkottálni a szuperhős előzeteseket, sőt minden trailert, nem megy. Pedig veszélyes játék megnézni, hova tovább mélyebben elemezni őket. Most mégis megtettük. Nézzük, milyen új jelenetekkel tömték meg Snyderék filmjük utolsó „promóját”.

Mi történik Lengyelországban?

Kormánymédia a közmédiából, lecserélt alkotmánybírók, megfélemlített köztisztviselők, vizsgálódó Európai Bizottság. Ismerős? Pedig nem Magyarország, hanem Lengyelország és a kéthónapos kormány politikája a téma. Mi történik Közép-Kelet-Európa legnagyobb és legfontosabb országában? És hogyan viszonyulhat ehhez Magyarország? Politikai vita és szakértői elemzés.

KUKATESZT: Dennis elemzése telibe talált

A VV7 hőse nem hallott még eddig szemételemzésről, és ennél fogva nem is igazán hitt benne. Aztán meg leesett az álla. Kattints, ha te is kíváncsi vagy a részletekre!

Durvul a görög helyzet

Szombaton bejelentették, hogy a bankok egy hétig nem nyitnak ki, több ATM-et bedeszkáztak, több helyen is jelentettek rendbontást. A jelenlegi helyzetről és közhangulatról kérdeztük telefonon Fokasz Nikoszt, aki jelenleg is Athénban tartózkodik, valamint András Bence, a Portfolio.hu makrogazdasági elemzője is érkezett hozzánk.

Biztonságos befektetéseket keresnek

A brókerbotrányok miatt a kisbefektetőknek a biztonság lett a legfontosabb, a kamat csak másodlagos, ezt mondták a Híradónknak nyilatkozó elemzők. Megnőtt a nagybankok és az állampapírok forgalma.

Sixx és Benkő elemez - 2. kör

Mi volt a veszte Fanninak, melyek voltak a legviccesebb pillanatok, és a nagy kérdés: ki az az egy, aki mindent visz?!

TÚSZDRÁMA: Biztonságpolitikai szakértő elemzi a felvételeket

Tarjányi Péter volt kommandós szerint a francia rendőrség akciója mindenképpen sikeres volt, hiszen ha már egy túszt kihoznak élve, már akkor is annak nevezhető. Szervezettség terén viszont van még mit javítaniuk taktikájukon, a szakember az általa látott felvételen ugyanis több hibát is észre vett.

Miről árulkodnak irka-firkáink?

Ahogyan az írásunkat, úgy a rajzolgatásainkat is ki lehet elemezni. Sokkal többet elárul a személyiségünkről egy papírra vetett ákombákom, mint azt gondolnánk...

Aurelio és Gáspár Laci elemezték a Celeb vagyok 2. szériáját

Az előző két szériában tanúi lehettünk egy új Stan és Pan páros születésének.  Aurelio O. Caversaccio és Gáspár László kettőse valóságshow történelmi örökbecsűket adott nekünk, és kellő önbizalmat az eddig sem éppen betegesen szerény fiúknak.
 

Közös kedvence van Gáspár Lacinak és Aureliónak

Az előző két szériában tanúi lehettünk egy új Stan és Pan páros születésének.  Aurelio O. Caversaccio és Gáspár László kettőse valóságshow történelmi örökbecsűket adott nekünk, és kellő önbizalmat az eddig sem éppen betegesen szerény fiúknak.
 

AURELIO: „Odamegy, ahova lököm, olyan, mint a tököm”

A Celeb vagyok első szériájának humorgyárosai, Aurelio és Laci elemezték a mostani brigád dzsungel-harcait. Hogy mit gondolnak, Éva és Andi konfliktusáról, na meg a többiekről, azt mondják el ők maguk.
 

A koffein boldoggá tesz?


szerző:
2011.09.27. 10:49
A koffein boldoggá tesz?

Kisebb valószínűséggel lettek depressziósak azok a nők, akik napi két-három csésze kávét ittak.

Lazíthatnak a bankok a lakáshiteleken

Egyszeri díjak elengedése, mérséklése és a hitelbesorolás változtatása lehetséges.

Elemzik Lincoln vérét


szerző:
2009.05.06. 11:06
Elemzik Lincoln vérét

A vérminta elemzése fényt deríthet Lincoln feltételezett betegségeire.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való