KERESÉS search-close

eladósodás

8 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "eladósodás"

750 milliárd egy vasúti vonalra – ráadásul hitelből

Minden idők legdrágább magyarországi vasúti beruházása kezdődik jövőre. Egyetlen vonal, a Budapestet Belgráddal összekötő vasút magyarországi szakaszára költ a kormány, ráadásul kínai hitelből. Azt próbáltuk kideríteni, vajon megéri-e ennyire eladósodni Kínának.

Egyre többen adósodnak el

A jegybank friss adatai alapján harmadával több lakáshitelt és csaknem másfélszer annyi személyi kölcsönt vesznek fel a magyarok, mint egy éve. A Nemzeti Bank igazgatója Híradónknak azt mondta, nincs miért aggódni, mert sokkal kevesebb az eladósodott család nálunk, mint az Európai Unió többi tagállamában átlagosan.

Egyre bátrabban vesznek fel hitelt az emberek

Ismét az eladósodás útjára léptek a magyarok - a jegybank friss statisztikája szerint. Augusztusban már 20 milliárddal több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek az ügyfelek. Utoljára nyolc éve, a válság kitörése előtt volt ilyen. A Bankmonitor szerint részben a munkaerőhiány, a biztosra vett állásuk miatt bátorodtak fel az emberek. Az elemzők óvatosságra intenek, egy százalék alapkamat-emelés esetén ugyanis 9 százalékkal is drágulhatnának a lakáshitelek.

A rabolt pénzből fizette be a csekkeket

Öt év börtönt kapott az a hetven éves férfi, aki két éve egy játékpisztollyal, napszemüvegben és gumikesztyűben négyszázezer forintot vitt el a szigetcsépi postáról. Onnan, ahol mindenki jól ismerte őt hiszen élettársa tizenöt évig ott dolgozott. Az asszony megkapta első börtönből írt levelét, félti a férfit, hogy nem éli túl a szégyent.

CSOK: Ki húz hasznot az egészből?

Boldog boldogtalan a Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésén töri a fejét. A feltételek részben változtak. Akár palotákra is jár állami támogatás, de akinek nem születnek meg vállalt gyerekei, nagyon eladósodhat. Mit gondolnak a pártok? Mennyibe fog kerülni az államnak, tehát az adófizetőknek a CSOK? És ki húz hasznot az egészből? Politikai vita és szakmai elemzés.

Jövőre már szigorúbb feltételekkel vehetünk fel hitelt

A 8:08 – Minden reggel stúdiójában szakértőnk ismertette a hitelfelvétel jövő év januárjától hatályba lépő változásait. Kiemelt szerep jut majd az igazolt jövedelmünknek és ez fogja meghatározni az általunk felvehető kölcsön mértékét. A szigorítás elsődleges célja a magyar lakosság eladósodásának megelőzése.

Gazdálkodj okosan! 13-12-19

Gazdálkodj okosan!: Nyomasztóak a hitelterhek, hiányosak a pénzügyi ismeretek - ezek vagyunk mi, magyarok. „Kénytelenek voltunk hitelt felvenni, hogy ez meg az meglegyen” - magyarra lefordítva nincs rá pénzem, de megveszem. Miért hozunk annyi rossz döntést? Gyakran ismételt mondat volt ez a forgatásaink során. Kiderítettük, miért esünk folyton ugyanabba a hibába. Devizáztunk, matekoztunk.

Házon kívül 12-05-30


szerző:
2012.05.30. 23:10
Házon kívül 12-05-30

Házon kívül: Tízmilliárdért felújították, most kénytelenek lehúzni a rolót. Ferihegy 1: a történet vége, az utolsó napok. - Amikor a svájci frank még 170 forint körül volt. Amikor a legtöbben még bizakodtak. Három és fél év alatt minden megváltozott. Mi lett a válság első áldozataival? Visszamentünk oda, ahol 2008-ban először forgattunk. - Változik a jogos önvédelem. Könnyebben megússza az emberölés vádját, akit megtámadnak. Vajon megijednek ettől a bűnözők?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való