KERESÉS search-close

előítélet

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "előítélet"

Guruló Gömböc: egy kerekesszékes kutya története

Gömböc február óta él szerető családban, lelki sebei azonban nehezen gyógyulnak. A kutyusból igazi kis médiasztár lett az utóbbi hetekben, sokaknak ugyanis reményt ad a története. Gömböc gazdája és a Vigyél Haza Alapítvány éppen ezért úgy döntött, hogy egy fotózáson összehozzák Gömböcöt egy para sportolóval. Azért, hogy közösen megmutassák, igenis le lehet győzni az előítéleteket.

Saját családjukkal is meg kellett harcolniuk, hogy önmaguk lehessenek

Vajon milyen érzés lehet a saját anyánk elől rejtegetni a szerelmünket? Vagy az állásunkat félteni pusztán azért, mert azonos neműt szeretünk? Bár már 2018-at írunk, a másság megítélése az utóbbi években mégis alig-alig változott. Gergő és Lénárd sosem gondolták volna, hogy lesz idő, amikor a kisebbik hátrányt jelenti majd roma származásuk, és sokkal inkább nemi identitásuk miatt bélyegzik meg őket.

˝Ha elhinném, amiket az újságban látok, akkor nem állnék szóba saját magammal…˝

Az emberek hajlamosak arra, hogy sztereotípiák alapján kategorizálják a többieket, amihez egy-egy sorozat- vagy filmbéli szerep is hozzátesz. Az internet pedig segít abban, hogy ne felejtsünk.

#mintegylány: Ripli Zsuzsi is kiáll az előítéletek ellen!

Biztosan sokan hallottak már hasonló mondatokat, minthogy: egy nő ne legyen vezető, vagy a nők gyengék, vagy kislányom válassz valami lányos sportot…

Ledöntjük a nőkkel kapcsolatos előítéleteket!

A Reggeliben a mai naptól kezdve egy hónapig minden hölgy vendégünket arra kérünk, hogy papírkockákra írják fel az őket ért sérelmeket. Ezekből egy idő után egy „fal” fog épülni, amit a Reggeliben közös erővel fogunk ledönteni, csak úgy, mint a nőket ért negatív előítéleteket!

 Hajni férfiként szeretne élni

Hajni életében hét éve kúszott elő az az érzés, hogy fiúként szeretne élni. Úgy érzi, ő egy női testben élő férfi, és még egy operációnak is alávetné magát. Na de mit szól ehhez a párja, Petra?

Határtalan szerelem!


szerző:
2017.11.28. 09:10
Határtalan szerelem!

Talán önmagában nem egyedülálló történet, hogy Lilla, egy kerekesszékes lány, egy ép férfi, István mellett találta meg az igaz szerelmet. Viszont sajnos rengeteg előítélettel találkozhatunk egy ilyen történetet hallva. Például, hogy „az ilyen kapcsolat biztosan nem tart sokáig”, vagy az, hogy „egy egészséges férfi úgyis talál magához illő nőt”. Hát ők alaposan rácáfolnak ezekre!

Erdős Viola sosem fogja megbánni!

Az X-Faktor extravagáns énekesnője őszintén mesélt tetoválásiról és testmódosításáról. Honnan jött az ötlet? Milyen előítéletek érik őt nap mint nap? Viola ezekről is lerántotta a leplet!

Festéssel az előítéletek ellen

Egy napon át közösen festettek művészek és pszichiátriai betegséggel küzdők Budapesten és Szegeden. Ezzel a szervező Moravcsik Alapítványnak az volt a célja, hogy megszüntessék az előítéleteket a mániás depressziósok, skizofrének vagy más személyiségzavarral küzdő emberekkel szemben. A Híradónknak nyilatkozó pszichiáter szerint még mindig sokan félnek azoktól, akik pszichiátriai kezelés alatt állnak.

Egy téma, amiről sokkal többet kellene beszélni

Lakatos Norbert, a hálafestő néven híressé vált apuka számára még mindig a napi megélhetés jelenti a legnagyobb gondot. Úgy tapasztalta, hogy egy "rendesen működő" vállalkozáshoz elsősorban tőkére van szükség, hiszen csak pénz tud pénzt csinálni. Mitrovics Zoltán pártfogó feltételesen szabadlábra bocsátott roma elítélteknek segít munkát találni. Tavaly 50 pártfogoltjából ez mindössze ötnek sikerült.

Ezért hagyták el az országot: egy meleg pár őszinte vallomása

Schmidt Orsolyával két éve találkoztunk először. A 44 éves leszbikus nő két gyermek édesanyja. Akkor, 2014-ben 14 éves fiát azért nem vették fel egy iskolába, mert kiderült, két anyuka neveli.

Több diplomás izomkolosszusok

Kidobónak vagy portaszolgálatosnak nézik, akik csak a látványból ítélnek,- nem is feltételezik a többszörös magyar erőemelő bajnokról, hogy egyetemi docens, jogász, informatikus mérnök. Dr. Budai szerint már korántsem annyira előítéletesek az emberek a gyúrósokkal, mint voltak néhány éve. Érdekes, hogy a diplomás fitneszbajnok hölgyek, akik napi több órát edzenek a konditeremben, munkahelyükön is találkoztak már előítélettel.

A Nyerő Páros után: Pumped Gabo és Ági legyőzték az előítéleteket

Tavaly nyáron még rajta- vele nevettünk, Pumped Gabo most a Nyerő Párosban megmutatta a szívét, humorát, és amikor búcsúzniuk kellett, biztosak vagyunk benne, hogy nem csak játékostársai sírtak vele. A kigyúrt fiú és szerelme már a műsorban is vívódott azon, hogyan köthetnék szorosabbra az életüket. Jöhet a közös lakás, esetleg egy közös gyerek?

Fókusz 2016-09-20


szerző:
2016.09.20. 17:25
Mennyire előítéletesek a rend őrei?

Végeztek egy tesztet Mezőszemerén. Egy fiatal nő egy bicajjal másfél órán át tekert a településen, többször elhajtott a rendőrök előtt. Aztán átadta ezt a kerékpárt egy helyi roma férfinek, akit az első adódó pillanatban leintettek a rendőrök és megbüntették tízezer forintra. Megkerestük a rendőrséget is, hogy szerintük előítéletesen viselkednek-e a rend őrei a cigányokkal, hajléktalanokkal, vagy a szexmunkásokkal.

 

Fókusz 2016-08-05


szerző:
2016.08.05. 18:55

Story Extra 2016-04-01


szerző:
2016.04.01. 16:55
Fogyatékkal élő gyerekek mesélnek

Mesével a fogyatékkal élő gyerekek elfogadásáért. A Kézenfogva Alapítvány bővíti korábbi programját, így már csaknem 30 óvodában 4 ezer gyerek találkozhat az elfogadásról szóló meseelőadással, amelyet speciális nevelésű gyerekek tartanak. Szakemberek szerint, ha időben megtanítják a gyerekeknek, hogyan viszonyuljanak sérült társaikhoz, felnőtt korukban nem lesznek előítéleteik.

Ételekkel az előítéletek ellen


szerző:
2015.10.03. 18:55
Ételekkel az előítéletek ellen

Ételekkel az előítéletek ellen. Pécsen nyílt meg az ország első cigányétterme. A Kóstoldát megálmodó egyesület célja az, hogy a vendégek megismerhessék a cigányok szokásait, ételeit és nem utolsó sorban értékeit. Az étteremben éppen ezért nem csak enni, hanem beszélgetni is lehet. A Kóstoldát működtető egyesület elnöke azt mondja, egy jóízű evés után az emberek nyitottabbak, így a felmerülő előítéleteket talán könnyebben tudják megváltoztatni.

Felvállalta a testét, hogy mások is erőt meríthessenek belőle

Az, hogy valaki különleges, lehet jó, és lehet rossz. A többség emiatt nem is vállalja magát, de mindig akad kivétel. Hatalmas lelkierő kell ahhoz, hogy valaki kiálljon a nyilvánosság elé. Adrienn most mégis megteszi. Dörmer Csaba riportja.

Vitiligo: Adrienn az előítéletek és a tudatlanság ellen küzd

Az, hogy valaki különleges, lehet jó, és lehet rossz. A többség emiatt nem is vállalja magát, de mindig akad kivétel. Hatalmas lelkierő kell ahhoz, hogy valaki kiálljon a nyilvánosság elé. Adrienn most mégis megteszi. A különlegesség okát úgy hívják, vitiligo. Dörmer Csaba riportja.

Fókusz Plusz 15-02-07


szerző:
2015.02.07. 19:20
Fókusz Plusz 15-02-07

Fókusz Plusz: Szorgalom vagy tehetség? - Sztárok, akik érettségi nélkül jutottak fel a csúcsra. Számít a papír, vagy csak az elhivatottság a lényeg? Harc az előítéletekkel - Két asszony, akik roma származású gyerekeket fogadtak örökbe. De hogyan fogadja a környezet a gyermekeik származását?

A hittankönyv szerint bűn a homoszexualitás

A homoszexualitás bűnében éltek - ez olvasható egy ötödikeseknek szánt hittankönyvben. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az RTL Híradónak azt mondta, hiba ha ilyen mondat szerepel egy tankönyvekben, mert a gyerekekben előítéletet gerjeszt. A könyv szerzője viszont úgy fogalmazott, a gyerekek szexuális fejlődésében segíthet az, ha tudják, hogy a nőt és férfit egymásnak teremtették.

Nevelhetnek gyereket az egynemű párok?

Schmidt Orsolya 42 éves és leszbikus. Két gyermek édesanyja, és volt élettársával, aki szintén nő, 10 éven keresztül nevelték együtt a most 16 éves lányt és a 14 éves fiút. Vajon egy ilyen család hogyan befolyásolja egy gyermek személyiségfejlődését?

ELŐÍTÉLET: Káros-e a gyereknek, ha egynemű párok nevelik?

Vekerdy Tamás pszichológus szerint a magyar társadalom rendkívül intoleráns és nagyon élénken élnek benne az előítéletek. Az egynemű párok gyermekei esetében azonban nincsenek bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy ez károsan hatna a gyermek személyiségfejlődésére.

Tabutéma: nevelhetnek gyereket az azonos nemű párok?

Schmidt Orsolya 42 éves és leszbikus. Két gyermek édesanyja, és volt élettársával, aki szintén nő, 10 éven keresztül nevelték együtt a most 16 éves lányt és a 14 éves fiút. Vajon egy ilyen család hogyan befolyásolja egy gyermek személyiségfejlődését?

Szelíd fenevadak, akiknek a család a mindenük

Egy baráti találkozón jártunk, a Staffordshire terrier és fajtatársai randevúján, akiknek gazdijaik egytől egyig rajonganak ezekért a kutyusokért.

Fura figurák kontra előítéletek

A kopasz, a tetovált, a lilára sminkelt punkos meg a sárga nyakkendős jampis. Négy,- első pillantásra és másodikra is,- tőlünk nagyon különböző ember meséli el, mit él át azért, mert mer különbözni, Illetve önmaga lenni. Mi nem ítéltünk elsőre.

Fókusz 11-11-24


szerző:
2011.11.24. 20:20
Fókusz 11-11-24

Fókusz: Különválnak? - Keresztes Ildikó elmondja, mi az igazság a felröppent hírekről, házassága válságáról. A nagy találkozás - Nikolas meghódította Portugáliát. Több ezer rajongó előtt az ország első számú sztárjával lépett fel. Megszólalt - Megtörte a hallgatást VV Gergő édesanyja, aki fia börtönéveiről és az előítéletekről is mesélt.

Bírálta hazánkat az Amnesty International

A hátrányos megkülönböztetés és a rasszizmus jelentették a főbb emberi jogi problémákat Magyarországon 2010-ben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való