KERESÉS search-close

egyeztetés

23 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "egyeztetés"

Nem egyeztetett velük kormány, lemondással tiltakoznak a kutatók

Lemondott a szegedi lézerközpont tudományos tanácsadó testületének három tagja, miután szerintük a magyar kormány megkerülte őket és szakmai kontroll nélkül hozott döntéseket a lézerközpont működésével kapcsolatban. A kutatók egyebek mellett azt sérelmezik, hogy a kormány a megkérdezésük nélkül adott 20 milliárd forintot egy kísérleti projektre. A kormány szerint hasznos projekteket támogatnak.

 

Orbán Viktor másképp emlékszik a találkozóra

Szó sincs arról, hogy felmerülne a Fidesz kizárása az Európai Néppártból - ezt mondta az atv.hu-nak Orbán Viktor. A miniszterelnök szerdán találkozott a néppárt vezetőivel, de szerinte csak a jövő évi európai parlamenti választásokra való felkészülésről tárgyaltak. A néppárt vezetése az Index-szel azt közölte, politikailag kényes ügy a találkozó, ezért nem árulnak el részleteket, de újabb egyeztetést tarthatnak majd.

Raportra hívták Orbán Viktort?

Brüsszelbe várják szerdán Orbán Viktort az Európai Néppárt vezetői. Míg a német sajtó szerint a pártvezetők tisztázó beszélgetésre hívták a miniszterelnököt, hogy megtudják, továbbra is az illiberális állam kiépítésének folytatásában gondolkozik-e, addig Orbán Viktor stábja szerint csak egy korábbi meghívást viszonoznak.

Egyeztetés után per jöhet

Nem született megállapodás az MSZP-Párbeszéd, a DK és az LMP tegnapi esti egyeztetésén a választási együttműködésről. Az LMP most először ült tárgyalóasztalhoz a másik két párttal, de az egyeztetés után arról beszéltek: ők csak teljes ellenzéki összefogás esetén működnének együtt, de világossá vált, hogy a DK nem hajlandó a Jobbikkal megállapodni.

Nemzeti Alaptanterv: mikor jön, milyen lesz?

Készül az ötödik nemzeti alaptanterv. A szakma egy része titkolózást emleget és azt, hogy ismeretlenek készítik az új tervet, ennek hatására a minisztérium kiadott egy közleményt, amely szerint a munka nem titokban folyik, folyamatosan egyeztetnek a szakmával és a bevezetés nem csúszik, tartják magukat a módosított, jelenleg éppen 2019 szeptemberi dátumhoz.

Tesco-sztrájk: bezárt üzletek, óriási fennakadás

Hat Tesco hipermarket és több kisebb üzlet bezárt, miután péntek délután országszerte sztrájkba kezdtek a dolgozók. Az egyik szakszervezet szerint óriási a fennakadás a győri és komáromi áruházban is. Az üzletlánc dolgozói 25 százalékos béremelést és 15 százalékos létszámbővítést követelnek. A vállalat vezetése csalódott, de új egyeztetéseket és hatékonyabb munkaszervezést ígér. A sztrájk péntek éjfélig tart, de szombat tíztől újrakezdődik.

Botka-Molnár: megbeszélték, lezárták

Megegyezett egymással Botka László és Molnár Zsolt miután másfél órán át tárgyaltak négyszemközt Szegeden az MSZP pártirodjában. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje korábban árulásnak nevezte a 168 órának adott interjújában, hogy Molnár Zsolt máshogy képzeli el, kikkel és hogyan kellene összefogni az MSZP-nek a jövő évi választásokon. Molnár Zsolt pártállami időket idéző nyilatkozatról beszélt. Most mindketten lezártnak tekintik az ügyet.

Közös sztrájkról tárgyalnak a tanárok

Összehangolhatják tiltakozóakciójukat a különböző pedagógusszervezetek, erről egyeztetnek ezekben a percekben is Budapesten. A megbeszélésen a két legnagyobb szakszervezet mellett részt vesz a Tanítanék Mozgalom, és a Civil Közoktatási Platform.

Lezárná az EU a balkáni útvonalat?

Kiszivárgott hírek szerint teljesen lezárná a menekültek balkáni útvonalát az Európai Unió. A német kormány azonban találgatásról beszél. Angela Merkel azt mondta: fenntartható megoldás kell, amely Görögország és Törökország számára is elfogadható. A menekültválságról hétfőn tanácskoztak Brüsszelben az uniós tagországok és Törökország vezetői. A megbeszélések előtt Orbán Viktor megismételte: szó sem lehet arról, hogy Magyarországra menekülteket telepítsenek.

Orbán: "Ez így törvényes"


szerző:
2015.05.17. 18:28
Orbán:

Hatalommal való visszaélés miatt feljelenti Orbán Viktort a Demokratikus Koalíció. A párt azután döntött így, hogy a volt amerikai nagykövet magyarországi éveiről is szóló könyve megjelent. Eleni Kounalakis a többi között azt írja: Németh Lászlóné, akkori fejlesztési miniszter azt mondta neki, hogy minden héten egyezetett Orbán Viktorral a középítkezési projektek listájáról és a pályázatok nyerteseiről. Orbán Viktor a híradónak azt mondta: ez teljesen természetes és ma is így van.

A főiskola ragaszkodik a gyakorlóiskolához

Bár a Nyíregyházi Főiskola ragaszkodik gyakorlóiskolájához, egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lesz az Apáczaival. A hatvan éve működő iskolával kapcsolatban a főiskola szenátusa úgy döntött, nem támogatja, hogy a  Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz kerüljön. A felsőoktatási államtitkárság ma annyit közölt, még folynak az egyeztetések.

RTL II: Újra utcára vonultak az egyetemisták

A tiltakozók a felsőoktatási törvény tervezett módosításának visszavonását követelték az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. A héten már másodszor tiltakoztak a hallgatók, a hétfő esti tüntetés után a felsőoktatási államtitkár bejelentette: megmarad a nemzetközi tanulmányok és a kommunikáció szak, valamint osztott marad a pszichológia képzés. A mostani demonstráción a hallgatók új egyeztetést követeltek a felsőoktatási törvény módosításáról.

Varga Mihály nem támogatja


szerző:
2014.11.04. 18:35
Varga Mihály nem támogatja

Nincs egyetértés a kormányon belül a vasárnapi zárva tartásról. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter azt mondta: a tárca egyértelműen nem támogatja a javaslatot. Orbán Viktor szerint egyeztetnek róla. A miniszterelnök azt ígérte: minden érintettet meghallgatnak majd.

Előrelépés rendőrök és a tűzoltók ügyében

Kedvezményes devizahitel, akár önerő nélküli, állami támogatású, és államilag garantált lakáshitel.

Megint az utcára vonulnak a rendvédelmisek

Újabb demonstrációkra készülnek a rendvédelmi dolgozók, miután kedden is eredménytelen volt a tárgyalás.

Egyre nehezebb kordában tartani az indulatokat

A jövő héten folytatják a párbeszédet, rendészeti érdekegyeztető fórumot szerveznek.

Egyeztetés a médiatörvényről


szerző:
2011.02.07. 19:08
Egyeztetés a médiatörvényről

Szakértői egyeztetés zajlott a nagy vitát kiváltó magyar médiatörvény esetleges módosítási lehetőségeiről hétfőn Brüsszelben.

Schmitt a legfőbb ügyészről tárgyal

A Sándor-palotában egyeztettek szerdán a parlamenti pártok képviselői az államfővel a legfőbb ügyész személyéről.

Orbán: „Jó hír a vita”


szerző:
2010.11.11. 20:26
Orbán: „Jó hír a vita”

Vannak olyan kérdések, amelyeket csak különadóval lehet megoldani, de a gazdaság ezzel nem működtethető hosszabb távon.

Nem tudtak megállapodni a pártok


szerző:
2010.04.30. 11:51
Nem tudtak megállapodni a pártok

Nem született érdemi kérdésekben megállapodás a négy parlamenti párt között.

Először tárgyalnak az új országgyűlés pártjai

A köztársasági elnök által összehívott megbeszélés feladata az alakuló ülés feltételeinek megteremtése.

Nincs megállapodás a BKV-nál


szerző:
2009.12.28. 13:39
Nincs megállapodás a BKV-nál

A sztrájk konkrét időpontjáról még nincs döntés, egyelőre folytatják az egyeztetést.

Egyeztetés a költségvetésről


szerző:
2009.09.08. 15:08
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való