KERESÉS search-close

drón

73 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "drón"

Hagyomány és modernizáció - Székelyföld két arca

Elmaradottság, szegénység, egyszerű, unalmas falusi lét. A helyiek szerint ezeket gondolják a külföldiek Székelyföldről, és az itt élő emberekről. És van benne némi igazság: aki ide látogat, úgy érezheti, mintha kicsit megállt volna az idő. Székelyföldnek viszont van egy modern, csak épp egy ritkábban látott arca. Egy olyan arc, ahol nem csupán a lovasszekerek és a gólyák törik meg néha a levegőben is érezhető, állandó nyugalmat: hanem saját fejlesztésű drónok! Méghozzá olyanok, amik a legtöbb repülési idő világrekordját tartják egyetlen akkumulátor töltéssel.

TŰZ: Hatalmas tűz pusztított Fonyód mellett, a nádasban

Csaknem 50 tűzoltó dolgozott egész éjszaka, hogy megfékezzék a gyorsan terjedő lángokat. A sűrű füstöt az autópályán haladók vették észre tegnap délután, ők hívták a tűzoltókat. A lángokat ma dél körül sikerült megfékezni, a pusztítás hatalmas. Több mint 100 hektáron károsodott a teljes élővilág, egy szakember szerint 4-5 év, mire helyre áll a terület. Videó: Böröczky Bulcsú Drónfotó és Videó

Vért szállított a drón az Egyesült Államokban

Vér szállításra használtak drónt az Egyesült Államokban. Ez volt az első alkalom, hogy az amerikai légügyi hatóság engedélyt adott arra, hogy a távirányítású repülő szerkezet emberek feje fölött szállítson csomagot. A drón egy kórház két részlege között vitte a vérmintát. A szolgáltatást nyújtó amerikai csomagküldő cég szerint a gyorsaság akár életet is menthet.

LÁTVÁNYOS: A bombakiemelés egészen közelről!

Közeli felvételeket tettek közzé a szombati, budafoki bombakiemelést végző tűzszerészek. A felvételen jól látszik, hogyan emelték ki az egyenként 1 tonnás robbanószerkezeteket.

Újra drónmentes a Gatwick-reptér

Őrizetbe vettek a brit rendőrök két embert, akik a gyanú szerint drónjaikkal napokon keresztül veszélyeztették a Gatwick-reptér működését. Egyelőre csak annyit lehet tudni róluk, hogy egy 47 éves férfiról és egy 54 éves nőről van szó, a hatóságok szerint nem terroristák

 

Drónnal csempészték volna a cigit

Átalakított drónnal próbáltak meg cigarettát csempészni a magyar-ukrán határon. A csempészek egy házilag barkácsolt, repülőgépre hasonlító szerkezettel utaztatták volna Magyarországra az árut. Nem volt szerencséjük: a drónt fel sem tudták engedni a levegőbe, a határőrök már a rakodás közben elfogták őket.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ: felvételek a Megyeri hídról!

A drónnal készült videón eddig nem látott módon mutatjuk a hidat. A hajnali ködben olyan, mintha a felhők fölül bukkanna elő a híd csúcsa.

PARÁDÉS FELVÉTELEK: bálnamentés a magasból

Drónkamerával filmezték le egy púpos bálna mentését Argentínában. Az állat a strand közelébe keveredett, és ott megfeneklett, nem tudott visszaúszni a nyílt vízre. A helyi hatóságok irányításával több mint 30 ember dolgozott az állat megmentésén!

ÖSSZEOMLOTT HÍD: elképesztő felvételek

Éjszakai felvételeket kaptunk a leomlott genovai hídról. A drónkamera képein jól látszik, milyen hatalmas a pusztítás. A hőkamerás éjszakai felvételeken pedig látható, hogy a mentőcsapatok folyamatosan, egész éjjel dolgoztak a romoknál.

MADÁRTÁVLATBÓL A ROMOK: Így néz ki az oltás után a raktár

A lángokat szerdán délután kettő után sikerült teljesen elfojtani. A katasztrófavédelem szerint semmilyen káros anyag nem került a levegőbe. A cég az egyik legnagyobb elektronikai beszállítónak számít itthon. Részletek este az RTL Híradóban!

Tücsi balesetet szenvedett külföldön!

Tücsi és párja, Sofron István Balin nyaralt, a kikapcsolódást viszont váratlan esemény zavarta meg... A részletekről ők meséltek nekünk!

TŰZ A MAGASBÓL: Drónos felvétel!

Mutatjuk, milyen volt a magasból a budapesti, 13. kerületi, Frangepán utcai raktártűz.

DRÓNFELVÉTELEN: Magyarország egyik legkisebb települése

A Somogy megyei Libickozmán a népsűrűség a legalacsonyabb az egész országban: mindössze egy fő/négyzetkilométer.

Videón a drámai mentés


szerző:
2018.03.25. 18:11
Videón a drámai mentés

Látványos mentés Kaliforniában! Egy megáradt folyóban rekedt autó sofőrjét hozták ki vízimentők. Egy drónnal vették észre, hogy bajban van, aztán a robotrepülő kamerája mutatta meg azt is, ahogy a tetőablakon keresztül kiszabadítják a hömpölygő áradatból.

DRÓNFELVÉTEL: A titokzatos vadászkastélyról

Már messziről kitűnik a dél-alföldi pusztaságból a Hódmezővásárhelyhez tartozó batidai tanyavilág szélén álló több épületes kastély. Körülötte pedig szántók és erdők, ameddig a szem ellát. Ezek a földek szinte egytől-egyig Lázár János miniszteré és családtagjaié. A miniszter Híradónknak azt mondta, nincs köze az épülethez.

Börtönbe is kerülhet a drónt irányító személy

Félelmetesen közel repült egy drón egy leszállóban lévő repülőgéphez. Az amerikai légügyi hatóság és az FBI is nyomoz a drón miatt.

Drónnal mentették ki a tiniket

A világon elsőként drónnal mentettek meg szörfösöket, akik Ausztrália dél-keleti partjainál kerültek bajba. A tinédzser fiúknak szerencséjük volt, hogy épp a közelükben próbálták ki az eszközt a vízimentők.

Cápa a fürdőzők között


szerző:
2018.01.09. 19:35
Cápa a fürdőzők között

A mai nap felvételén egy tigriscápa látható, a fürdőzők között. A drónfelvétel Miami egyik népszerű strandján készült, ahol a strandolóktól karnyújtásnyira úszkált a méretes ragadozó…

Nézd meg a mai Bátorságpróbát madártávlatból!

Most egy teljesen más szemszögből is láthatod, hogyan küzdöttek a celebek az ételeket jelentő csillagokért.

Drónnal a világkörül


szerző:
2017.08.16. 08:54
Drónnal a világkörül

Henry Kettner youtubernek igazi álommelója van. A vlogger az utazás szerelmese, ezt pedig meg is osztja a világgal. Magyarországon ő volt azt első, aki drón segítségével készített online utazóvideókat, de vajon van jövője ennek a nem mindennapi szakmának?

Légifelvételeken a vizes vb helyszínei

Légifelvételen nézheti meg a Széchenyi Lánchíd pesti hídfőjénél elhelyezkedő négy darab, egyenként 80x10 méteres uszályból álló óriásszínpadot. Ez a FINA nyitóünnepségének helyszíne. Az óriás toronyugrás helyszíne a Batthyány tér dunai partszakaszánál felállított ideiglenes medence, ezt is láthatja madártávlatból.

Forrás:legikepek.hu

BALATON: úszók a magasból


szerző:
2017.07.09. 19:56
BALATON: úszók a magasból

Így fest a Balatonátúszás a magasból. Jól látszik, hogy igencsak vigyáznak az úszókra, akik több mint 5 kilométert teljesítenek egyhuzamban.

Rádőlt a fa, azt hitte, nem éli túl

Az hitte, meg fog halni - ezt mondta a Kisalföld című napilapnak a nő, akire múlt pénteken dőlt rá egy hatalmas fa Győrben egy szálloda udvarán. Az asszony mintegy 80 gyerekkel egy előadásra készült, amikor kitört a vihar, és rá valamint a mellette álló nagymamára zuhant az ág. A kétgyerekes anyuka életveszélyesen, az idősebb asszony súlyosan megsérült. Országszerte zajlanak a kárfelmérések a múlt heti viharok után. A Körös Mentőcsoport drónnal készített felvételeket.

SZÉDÍTŐ: felvételek a vihar után a magasból

Viharos szél és jégeső pusztított Orosházán múlt hét végén, alig 15 perc alatt több tízmillió forintos kárt okozva. A magasból is jól látszottak a pusztítás nyomai. Vasúti sínekre dőlt fák, megbomlott háztetők, szédítő magasságban dolgozó tűzoltók. A kármentésben összesen 76 hivatásos és önkéntes vett részt. A felderítésben a Körös Mentőcsoport drónos egysége is segített – tőlük kaptuk a felvételeket!

Drón vs. gyorskorisok


szerző:
2017.06.14. 19:30
Drón vs. gyorskorisok

A nap felvételén a világbajnok magyar gyorskorcsolyázók egy drónnal versenyeznek. Egy ilyen szerkezet óránként 100 km-es sebességgel is száguldhat, így elvileg nem győzhetné le egy korcsolyázó. Nézzük, mi lett az eredmény!

A teljes adást megnézheti az RTL MOST-on!

DRÓN:  Május 1-jei tüntetés felülnézetből

Európához tartozunk! címmel tüntetnek a Momentum Mozgalom szimpatizánsai Budapest belvárosban.

Drónparádé az éjszakában

Káprázat az égbolton, drónparádé a kaliforniai sivatagban. 1999 óta minden tavasszal megrendezik a Coachella nevű Zenei és Művészeti Fesztivál, amin idén világító drónokkal mutattak be különleges produkciókat. Mint látni fogják, lenyűgöző volt.

DRÓNFELVÉTEL: Így néz ki a kiégett raktárépület

Még mindig füstölt a budaörsi raktárépület. A tűzoltók állandó készenlétben tartották a fecskendőket. A légifelvételeken jól látszik, hogy a 15 ezer négyzetméteres raktár teteje beomlott. A raktár kedd délelőtt gyulladt ki. Gyógyszerek é csomagolóanyagok égtek. Több mint százan dolgoztak az oltáson.

Drón csapódott az autójába

Nagyon megijedt, de higgadt maradt, és nem taposott a fékbe. Valószínűleg ezzel tudta elkerülni a még nagyobb bajt az a sofőr, akinek drón csapódott az autójába múlt pénteken a Szabadság hídon. Először azt hitte, hogy a hídról szakadt le valami – ezt mondta az RTL Híradónak. Buda felé tartott, amikor csattanást hallott, és a szélvédője pókhálósra tört. Kiderült, egy szingapúri fiatalember akart légifelvételt készíteni a félmilliós eszközzel, de elvesztette vele a kapcsolatot. A Magyar Nemzeti Drón Szövetség elnöke szerint sürgősen szükség lenne egy drónozásra vonatkozó, részletes jogszabályra.

Pontosítanák a drónokra vonatkozó szabályokat

Sokaknál röpködhetnek a karácsonyfa körül a drónok, népszerű ajándék volt idén is. Az RTL Híradóban korábban beszámoltunk arról, hogy január 1-jétől szigorú büntetésre számíthatnak azok az alkalmi pilóták, akik megszegik a drónok reptetésére vonatkozó szigorú szabályokat. A törvények pedig a játék kategóriás, és a profi célra használt drónokra is vonatkoznak.

Akár százmilliós bírság is lehet

Akár 100 millió forintos bírságra is számíthat jövőre az, aki távirányítású repülőkkel, közismertebb nevükön drónokkal repül. Egy Híradónknak nyilatkozó szakember szerint egy egyszerű felhasználónak szinte teljesíthetetlen feltételeknek kell megfelelnie, ha be akarja tartani a szabályokat. Egy drónokat is árusító üzlet tulajdonosa azt mondta, a kisrepülők lehetnek az idei karácsony slágerajándékai, a vásárlók viszont szerinte nem foglalkoznak azzal, hogy milyen szabályok vonatkoznak a drónozásra.

Januártól a rendőr is bírságolhat drónozásért

Múlt hét kedden fogadta el a Parlament a légiközlekedési törvény módosítását, ami az egyre népszerűbb drónozást szabályozza.

Lándzsával a drón ellen


szerző:
2016.05.12. 17:38
Lándzsával a drón ellen

Érdekes sportteljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet egy orosz hagyományőrző. A férfit zavarta, hogy egy drónnal kamerázzák, ezért lándzsájával ledobta az égről. Az eset egy középkori jelmezes találkozón történt, ahol talán a háttérben dúló csata hevében jöhetett az őrült ötlet. A kivitelezésért viszont jár a 10 pont.

Fókusz 2016-05-12


szerző:
2016.05.12. 17:25

Taxis blokád a levegőből


szerző:
2016.04.26. 10:56
Taxis blokád a levegőből

A taxisok ismét az Uber és a többi közösségi személyszállító alkalmazás ellen tiltakoznak. A sofőrök reggel nyolckor a Hősök terén gyülekeztek, majd innen a Széchenyi téren át a Belügyminisztérium épületéig mennek. Az akció délután 2-3 óra között ér véget, petíciót ezúttal senkinek sem adnak át, csak megállnak a minisztérium épülete előtt.

Fanatikusok, akik a drónokban látják a jövőt

Bár továbbra sincs szabályozva rendesen, hogy ki, hol és mikor reptethet drónt legálisan, mégis egyre többen használják. A most következő fiatalok pedig egyenesen ezekben a szerkezetekben látják a jövőjüket. Azt mondják, olyan gép is van, amely egy embert is elbír, sőt akár 400 kilót tud szállítani.

Puskás Peti a levegő ura lesz?

A The Biebers frontembere az elkövetkező 5 hónapban komolyan foglalkozik majd a drónozással mint sporttal, hiszen egy bajnokságra készül. A Story Extra ott volt, amikor az énekes először vette a kezébe a távirányítót.

Fókusz 2016-04-18


szerző:
2016.04.18. 17:25
Drónok harca a Velencei-tó felett

Már sokszor mutattunk fantasztikus felvételeket, amelyek drónokra szerelt kamerával készítettek. Igen ám, csak máig nem tisztázott pontosan, hogy ezeket szabad-e egyáltalán reptetni. Egy hely van, ahol biztosan repülhetnek, ha mindent szabályt betartanak, ezek a drónoknak rendezett versenyek.

Fókusz 2016-04-06


szerző:
2016.04.06. 17:25
Változtatnak a drónok szabályozásán

Változtatni kell a drónokra vonatkozó szabályozáson - ezt L. Simon László államtitkár mondta Híradónknak. Egy drónverseny fővédnökeként nyilatkozott és arról is beszélt: fontos, hogy az újságírók is használhassanak távirányítású repülőket. Ezzel szemben éppen a napokban kobozták el a rendőrök a 444.hu munkatársaitól azt a drónt, amellyel Felcsúton készítettek volna felvételeket. Akkor az engedélyek hiányára hivatkoztak.
 

Az első drón-nagydíj

Látvány felsőfokon, szupertechnika minden mennyiségben és gazdagság. Megrendezték az első drón-világkupa nagydíjat az Egyesült Arab Emírségekben. Az egymillió dolláros összdíjazású versenyen egy meghatározott pályán kellett reptetni a távirányítású szerkezeteket. Sokak meglepetésére egy 15 éves fiú csapata nyert.

Lefoglalták az újságírók drónját Felcsúton

Elkobozták a 444.hu videós drónját. A rendőrség foglalta le, mert az újságírók a felcsúti Pancho Arénáról készítttek felvételeket, annak ellenére, hogy a repülésre vonatkozó szabályok egyelőre nem rendelkeznek az ilyen távirányítású szerkezetek használatáról. A szakemberek szerint - ha szigorúan betartják az általános szabályozást - jelenleg egy papírsárkányt sem lehet felengedni repülési terv és engedélyek nélkül.

DRÓN: Így működik a szerkezet


szerző:
2016.03.13. 17:42
DRÓN: Így működik a szerkezet

Stábunk videóra vette, hogy, hogyan készül egy drónfelvétel.

LÁTVÁNYOS: Drónok versenyeztek Dubajban

Négy csapat drónjai szállnak fel egyszerre Dubaiban, a felhőkarcolók árnyékában. A rajt után már száguldanak is az előre meghatározott útvonalon. A két leggyorsabb csapat jut tovább a következő körbe.

Látványos drónfelvétel: így állnak ki tanáraik mellett a Puskás diákjai

A Puskás Technikum diákjai is csatlakoztak a kockásokhoz, hogy kiálljanak a tanárok és diákok érdekei mellett.

Holland rendőrség: sasokkal a drónok ellen

A holland rendőrkapitányság a veszélyes és egyre gyarapodó drónokkal szemben egy kissé szokatlan módon, sasokkal lép fel.

Technika és szórakozás: drónnal szárnyal a snowboardos kisfiú

A "drónboradozás" lett a legújabb divat télen. A baj, hogy az igazi élményhez óriási drónra és kis emberekre van szükség!

DRÓN: Rengetegen koriztak vasárnap a Velencei-tavon

A FlyingEyes Drone Media készítette vasárnap az Agárdi Popstrand jégpályán az alábbi videót.

Elfújta a szél a drónjukat


szerző:
2015.12.28. 18:15
Elfújta a szél a drónjukat

Elrepült a karácsonyi ajándék. Egy makói család kereste szenteste kétségbeesetten a drónt, amit ajándékba kaptak. Még aznap kipróbálták, akkor tűnt el a szerkezet. Kiderült, két utcával arrébb landolt, ottlakók találták meg. A drónok népszerű ajándékok, a gépek használatára még nincs jogszabály. De elvileg a közlekedési hatóságtól kellene engedélyt kérnie annak, aki használni akarja a szerkezetet.

Drón végezhetett a hóhérral


szerző:
2015.11.13. 18:55
Drón végezhetett a hóhérral

Óriási katonai siker az Iszlám Állam terrorszervezet ellen. A kurd erők felszabadították a nők elleni tömeges erőszakról hirhedtté vált Szindzsárt, ezzel kettévágták a Szíria és Irak jó részét uralmuk alatt tartó dzsihádisták területét. Délen az iraki kormányerők is támadásba lendültek, és Ramadit ostromolják. Közben az amerikaiak bejelentették, hogy valószínűleg sikerült megölni egy drónnal a Dzsihádi John gúnynevű terroristát, aki lefejezte a nyugati túszokat.

DRÓN: Autókat nyelt el az étterem parkolója

14 kocsi csúszott abba a 15 méter széles és 120 méter hosszú árokba, amely egy étterem parkolója alatt nyílt, az amerikai Meridian településen. A szemtanúk azt mondták, először morajlást hallottak, aztán hirtelen elsötétült minden, elment az áram.

A nagy testvér mindent, és mindenkit lát

Interneten, térfigyelő kamerákkal, mobillal vagy drónok segítségével bárki akár több ezer kilométer távolságból is könnyedén megfigyelhető.

Gyakran halálos veszélyben fotóztak

Könyörtelen képek - díjnyertes sajtófotók az elmúlt évből. Pénteken nyílik a World Press Photo kiállítás. Először díjazott a zsűri egy drónnal készített fotót. Majd hatezer fotós csaknem százezer képéből válogatottak a bírálók, akik szerint a tavalyi év könyörtelen volt a hírek szempontjából. A világ fotósai végigjárták a veszélyes helyszíneket.

DRÓN: Minden korábbinál többen vannak a röszkei gyűjtőponton

Keddtől bűncselekménynek számít majd, ha valaki átlépi a zöldhatárt. A rendőrök letartóztathatják, és akár azonnal visszatoloncolhatják Szerbiába. Több mint 2 ezer rendőr őrzi majd a déli határt. Köztük csaknem 900 végzős, rendészeti szakközépiskolás, akiket hétfőn tesznek esküt. A dronmedia.hu felvétele.

Félsz a drónoktól? Akkor ezt a lőszert neked találták ki!

Tudtad, hogy bárki kukkolhatja a kertedet, az otthonodat, és követhed téged, ha van egy drónja? A dühös amerikaiakat annyira idegesíti, hogy a kamerás quadrokopterek bárhová beleshetnek, hogy kifejlesztették ellenük a tökéletes fegyvert!

A sas levadászta a drónt!


szerző:
2015.08.12. 16:49
A sas levadászta  a drónt!

A múltkor már írtunk a horgászról, aki hal helyett inkább egy arra repülő drónt akasztott a horgára. A mai példánynak egy sassal gyűlt meg a baja. 

Tragédia lehetett volna: kis híján repülővel ütközött a drón

Kis híján repülőgépnek ütközött egy drón Lengyelországban. A szerkezetet a varsói repülőtérről 5 kilométerre reptette egy férfi, akit azóta letartóztatott a rendőrség.

Melyek a nemzetközi légiforgalom legújabb trendjei?

Tudta, hogy egyre nagyobb szerepe van a 3D nyomtatóknak a légitársaságok életében? Vajon mire használják a drónokat? Melyek a legfontosabb fejlesztéseik? Most megtudhatja, hogyan alkalmazkodnak a piacvezető vállalatok az átalakuló gazdasági srtuktúrához. Repüljön velünk!

Korlátozzák a repülést a Golden Gate-nél

Annyian használnak drónokat a világhírű San Francisco-i híd filmezésére, hogy bekeményítettek a hatóságok. Előfordult, hogy az eszköz a hídon közlekedő autók közé zuhant. A dróntulajdonosok szerint viszont nem megoldás a szigorítás.

Fókusz 15-06-01


szerző:
2015.06.01. 19:25
Fókusz 15-06-01

Fókusz: Lesújtó állapotok - Pécsen eltemették a focit, a Pápának 12-en drukkoltak. Ott voltunk a bajnokságból kizárt csapatok utolsó mérkőzésein. Mr. Konyhafőnök - Hogyan szembesült a család a tízmilliós nyereménnyel? Riporterünk együtt utazott haza a Konyhafőnök győztesével. Cigiző óvodások - Gyerekek, akik már iskolás koruk előtt kipróbálták a cigarettát vagy a tömény szeszt. Tíz magyar óvodából kettő is megbukott.

SIKOLYOK: Amatőr felvétel a földrengésről

Hatalmas morajlás, rázkódás, majd rögtön utána mázsás szikladarabok szántják végig a hegyoldalt, miközben óriási port vernek. Többen pánikba esnek, a felvételen kétségbeesett kiáltásokat is lehet hallani. Mobiltelefonnal készült a felvétel a földrengés pillanatáról Tibetben, ahol az eddigi adatok szerint legalább 24 ember vesztette életét. A Katmanduban drónnal készült felvételeken pedig jól látható, hogy főleg a régi lakóházak és a több száz éves műemlékek semmisültek meg, a vasbeton épületek többsége nem dőlt össze. Az emberek a nyílt utcán, sportpályákon és tereken vert sátrat, mások vidéki rokonoknál próbálnak meghúzódni.

NEM MINDENNAPI: Leverte a drónt a csimpánz

Nem mindennapi felvételt tett közzé a holland Arnhem városának állatkertje. A park drónra szerelt kamerával készített éppen felvételeket a csimpánzokról, amikor az egyik állat, megelégelve a felettük kőröző szerkezetet, egy bottal "leszedte" a drónt. Az ügyes majom a hatástalanított drónhoz ment, majd vizsgálgatni kezdte. Rövid idő után elunta ezt, és otthagyta. A szerkezet ugyan teljesen tönkrement, de a rászerelt kamera túlélte a zuhanást, és a felvételek is megmaradtak, amelyeket az állatkert közzé is tett.

Már drónnal is keresik az eltűnt horgászt

Már repülő, azaz drónra szerelt kamerával is keresik azt a férfit, aki valószínűleg vízbe fulladt egy Baranya megyei tóban. A horgászt egy hete nem találják. Speciális mentőket, búvárokat is bevetettek már, eddig sikertelenül. A drónnal most mocsaras, megközelíthetetlen helyek fölé repülnek, hátha így megtalálják az áldozatot. A férfi egy társával együtt pecázott a Piskó melletti tónál, amikor a tragédia történt. A horgászok csónakja a vízbe borult, azonban csak egyiküknek sikerült a partra úsznia.

Extrém és hagyományos húsvéti locsolkodás

Húsvéti locsoló drón és nyúljelmezbe öltözött búvár. A hagyományőrző locsolkodás mellett egészen különleges húsvéti programokat is szerveztek országszerte. Egy zalai faluban drón emelkedett a magasba, onnan locsolták az asszonyokat. Hollókőn sem menekülhetett senki a vödörrel locsoló legények elől.

Vízi mentődrónt tesztelnek


szerző:
2015.03.16. 18:50
Vízi mentődrónt tesztelnek

Vízimentéshez vetnek be drónokat Chile egyik strandján. A pilóta nélküli, távirányítású szerkezeteken nemcsak mentőöv, hanem kamera, mikrofon és hangszóró is van. A drónokat a partról irányítják, és kifejlesztőjük szerint legnagyobb előnyük, hogy a vízimentőknél gyorsabban érnek a bajba jutott fürdőzőkhöz.

Mit kerestek drónok Párizs felett?

Legalább öt pilóta nélküli repülőgépet észleltek a napokba Párizs különböző részei felett repülni, irányítóikat nem tudták azonosítani. A Charlie Hebdo elleni merénylet után joggal merül fel a kérdés: ismét terrorcselekmény van készülőben, ezért cirkálnak fontos kormányépületek fölött? Kinek és milyen adatokat gyűjthetnek a pilóta nélküli repülőgépek?

Majdnem repülővel ütközött egy drón

Majdnem összeütközött egy drón és egy utasszállító repülő a londoni Heathrow reptéren - ezt hozta most nyilvánosságra a brit légügyi hatóság. Szakértők szerint ilyen katasztrófa bármikor megtörténhet újra, ha nem szabályozzák a távirányítású szerkezetek reptetését.


 

Drónnal figyelik a tüzet és az árvizet

Már a tűzoltóknak is van drónja, élesben a szeptemberi árvíz idején be is vetették. A mini helikopterre szerelt kamerával akár ezer méter magasból 45 percen keresztül képesek filmezni olyan területet, ahová járművekkel vagy gyalog nem lehet eljutni.
 

Lenyűgöző drón-videó egy vulkánról

Káprázatos videót készített egy izlandi fotós és egy amerikai vállalkozó az egyik működő izlandi vulkánról.
 

KÁPRÁZATOS: Videó egy izlandi vulkánról

Egy kamerával felszerelt drónt, a pilóta nélküli repülők egyik apró példányát küldték a tűzhányó fölé. A kamera megolvadt, de a memóriakártya nem sérült meg.
 

Hollywoodi sztárok a lesifotós-drónok ellen

A pilóta nélküli, távvezérlésű repülőket eredetileg katonai célra tervezték, de most már a fotósok és a filmkészítők körében is elterjedt.

A drónok támadása Jemenben


szerző:
2011.06.14. 20:47
A drónok támadása Jemenben

Felfegyverzett pilóta nélküli repülőket készülnek bevetni Jemenben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való