KERESÉS search-close

diszkrimináció

24 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "diszkrimináció"

Megbüntethetik a tulajdonost, mert elutasította a meleg párt

Homoszexualitása miatt nem kapott meg egy albérletet - ezt állítja egy budapesti pár. A fiatalembereket közvetlenül a szerződéskötés előtt utasították el, a tulajdonos szerintük egyértelműen kijelentette, hogy az a problémája, hogy egy párt alkotnak. A Társaság a Szabadságjogokért nevű jogvédő szervezet szerint ez diszkrimináció, amiért a tulajdonost akár meg is büntethetik. Az őket ért diszkriminációról a pár tovább beszél: ITT!  

DISZKRIMINÁCIÓ: Azért nem kapta meg az albérletet, mert homoszexuális

Homoszexualitása miatt nem kapott meg egy albérletet - ezt állítja egy budapesti pár. A fiatalembereket közvetlenül a szerződéskötés előtt utasították el, a tulajdonos szerintük egyértelműen kijelentette, hogy az a problémája, hogy egy párt alkotnak.  György Csongor azt mondta stábunknak, 8 éve költözött Erdélyből Magyarországra, eddig soha ilyet élményben nem volt része.

Letiltott egyes melegjogi oldalakat a városháza

Az egyik LMP-s képviselő vette észre, hogy például a Háttértársaság és a Human Online weblapját sem lehet megnyitni a főpolgármesteri hivatal számítógépeiről. A képviselő és az érintett szervezetek szerint a tiltás diszkriminatív. 

Nem engedtek be nyolc roma fiatalt a Gozsdu-udvarba

Nem engedtek be nyolc roma fiatalt a budapesti bulinegyed központjába, a Gozsdu-udvarba. A biztonsági őr nem volt hajlandó megindokolni, hogy miért, csak annyit mondott: ez magánterület, és ő dönti el, ki mehet be és ki nem. A vitáról hangfelvétel is készült. A fiatalok az Egyenlő Bánásmód hatósághoz fordultak.

 

Háromezer forintot kért a kórház a szülőszobába belépő hozzátartozóktól

Háromezer forintot kért a Borsod megyei kórház a szülőszobába belépő hozzátartozóktól, arra hivatkozva, hogy ennyibe kerül a védőruha. Az Európai Roma Jogok Központja szerint emiatt a szegényebb emberek kísérői nem lehettek ott a szüléskor, amivel sérült az egyenlő bánásmódhoz való joguk. Így látta ezt a bíróság is, első fokon 5 millió forintra bírságolták a kórházat.

Ledöntöttük a nőket ért előítéletek falát!

Női vendégeink egész februárban építgették a nőket ért előítéletek falát, amit most női kézilabdásokkal és baseball ütőkkel küldtünk a feledés homályába!

A politikai korrektség nevében cenzúrázza a klasszikus festményeket egy holland múzeum

Száz évvel ezelőtt ennek a festménynek az volt a címe: Fiatal néger lány. Mostantól viszont Fiatal lány legyezővel néven fut az amszterdami Rijksmuseum kollekciójában. Több, mint száz képet neveznek át az egyenlőség és a diszkrimináció elutasítása jegyében.

Miért nem fogadják el az apákat teljes értékű szülőnek?

Egy pszichológussal, Simon Zoltánnal és Bálint Ádámmal azt feszegettük, hogy miért éri olykor hátrányos megkülönböztetés az édesapákat, és hogyan fordulhat elő például, hogy egy orvos megtagadja a gyermek állapotáról szóló felvilágosítást, ha az anya nincs jelen.

Felvonultak a Roma Büszkeség Napján

Kerüljön be a Nemzeti alaptantervbe a roma kultúra és a roma holokauszt is. Ezért vonultak fel több százan a Roma Büszkeség napján, Budapesten.

Reggeli - Csak csajok 12-05-03

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Elutasítják a homoszexualitásra utaló önéletrajzokat

40 százalékkal kisebb az esélyük a homoszexualitásra utaló önéletrajzot beküldőknek arra, hogy behívják őket állásinterjúra.

Elkülönítették a roma gyerekeket  Jászladányban

A Legfelsőbb Bíróság arra kötelezte az önkormányzatot, hogy nyitassa ki azt az ajtót, amely elválasztja egymástól a gyerekeket.

A melegek több mint harmadát diszkriminálják

A köztereken és a tömegközlekedésben a leggyakoribb a melegek diszkriminációja.

Plakátokkal az elnyomás ellen


szerző:
2011.05.15. 17:37
Plakátokkal az elnyomás ellen

Diszkrimináció címmel nyílt nemzetközi plakátkiállítás egyetemi hallgatók és hivatásos művészek alkotásaiból a Pécsi Galériában.

Nők ezrei perelhetik be az áruházláncot

Az Egyesült Államok történelmének legnagyobb pere kezdődhet a WalMart áruházlánc ellen. A cégnél dolgozó nők diszkriminálva érzik magukat.

Humorral a rasszizmus ellen


szerző:
2011.03.21. 14:46
Humorral a rasszizmus ellen

Képregény- és karikatúra-kiállítással, a humor erejével hívják fel a figyelmet a diszkrimináció abszurditására az Európa Pontban.

Fél Kettő 10-09-03


szerző:
2010.09.03. 14:35
Fél Kettő 10-09-03

Fél Kettő: Halálközeli élmények - Milyen üzenete van a kómában vagy egy balesetnél átélt látomásnak? Egyenlő esélyek? - A törvény tiltja, sokan mégis diszkriminálják az állásra jelentekzőket. Ausztriától Kaliforniáig - Hogyan küzdötte fel magát a csúcsra Arnold Schwarzenegger?

Melegfelvonulás rendbontás nélkül

A rendőrök megakadályozták, hogy ellentüntetők zavarják meg a Meleg Méltóság Menetét.

Műkarja miatt a raktárba száműzték

A lány 6,5 millió forintos kártérítést követel a cégtől, amiért diszkriminálták.

Kétségbeejtő Amnesty jelentés


szerző:
2009.05.28. 11:13
Csak a roma gyereket utasította el az iskola?

Az igazgató azt mondta, nem a származása miatt utasították el a roma gyereket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való