KERESÉS search-close

diákok

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "diákok"

A Fidesz szerint újabb Soros akció

A Soros György által támogatott bevándorláspárti szervezetek szervezik a klímaváltozás elleni tüntetéseket az országban a Fidesz szerint. Ezt Halász János a párt frakciószóvivője mondta a Hír Tv-nek. A tüntetést szervező diákok viszont azt mondják: őket senki nem irányítja, pénzt sem kapnak sehonnan, és a politikához csak annyi közük van, hogy rá akarják bírni a döntéshozókat, hogy tegyenek valamit a természet pusztítása ellen. 

Videóklippel búcsúztak tanáraik a ballagó diákoktól

Profi videoklipet készítettek a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai, így búcsúztak el a végzős diákoktól. Az osztályfőnökök az Emlékem vagy című Dés László és Bereményi Géza dalt énekelték el, amiből egy több mint ötperces videoklip is készült. Az iskola korábban többször is bizonyította kreativitását. Tavaly év végén az összes diák együtt énekelte a ’80-as évek egyik ismert slágerét.

EMLÉKEM VAGY: Videóklipet kaptak a ballagó diákok a tanáraiktól

Profi videoklipet készítettek a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanárai, így búcsúztak el a végzős diákoktól. Az osztályfőnökök az Emlékem vagy című Dés László és Bereményi Géza dalt énekelték el, amiből egy több mint ötperces videoklip is készült. Az iskola korábban többször is bizonyította kreativitását. Tavaly év végén az összes diák együtt énekelte a ’80-as évek egyik ismert slágerét.

Szabadon engedték a kaposvári diákgyilkosokat

Szabadon engedték a kaposvári diákgyilkosokat - erről a Bors írt először. 2008-ban, az akkor 17 éves fiúk eszméletlenre verték majd egy tóba dobták osztálytársukat, aki végül megfulladt. 14 év börtönt szabtak ki rájuk, ebből még három év van hátra. A most 28 éves gyilkosok egyebek közt a jó magaviseletük miatt szabadultak feltételesen.

 

Diákok segítenek a rászorulókon Győrben

Fiatalok segítenek a rászorulókon. Gyerekeket, időseket, hajléktalanokat és még állatokat is támogatnak a héten. Jótékonysági hetet tart Győrben a Városi Diák Fórum. Kedden a diákok által összegyűjtött tartós élelmiszerekkel ételdobozokat töltöttek fel. A következő napokban idős és gyermekotthonba látogatnak el és visznek adományt az állatmenhelynek is.

Kórházak éjszakája Miskolcon

Egy éjszakára orvossá válhattak a középiskolások Miskolcon. A diákok a Miskolci Megyei Kórházat járhatták be. Megnézhették például, milyen egy műtő, és megtanulhatták, hogyan kell egy sebet összevarrni. A kórházak éjszakáját azért szervezték meg, hogy a diákok megismerhessék, hogyan működik egy kórház.

Egyre több tragédiát okoz az ital és a mobilozás

Fuldokolva kiáltozott segítségért az autóba szorult fiatal a halálos baleset után - ez egy szimuláció része volt kedden Kecskeméten. Egy olyan balesetet játszottak el, amit egy telefonáló sofőr okozott, és egy olyan autónak hajtott neki, amit egy részeg fiatal lány vezetett. A nézők középiskolás diákok voltak. Egyre több tragédiát okoz az ital és a mobilozás is - erre hívná fel a rendőrség a figyelmet.

1200 helyett csak 650 végzős rendőr van

Egyre kevesebben választják a rendőri hivatást. Az ország négy rendészeti szakgimnáziumában idén legfeljebb 650-en végeznek, miközben 1200 férőhely van. A pénz és a megbecsülés hiánya miatt kérdés, hogy a frissen végzettek meddig maradnak a pályán, mondja a Független Rendőr Szakszervezet egyik vezetője. A Belügyminisztériumot hiába kerestük.

Gyerekként gyereket…

Nagyon fiatalként gyereket vállalni nemcsak óriási felelősség, hanem kockázatos is. Ez még mindig sok helyen tabu téma. Most A Tanárban pont ilyen helyzetbe kerülnek a szereplők.

Miért költözik kollégája és egy diákja is Vasvári Szilárdhoz?

Vasvári Szilárd szombat este akár a megtelt táblát is kiakaszthatná az ajtajára, ugyanis Mirkó személyében újabb potyautas érkezik Szeverin tanár úr mellé a lakásába. Megmutatjuk hogyan forgatták A Tanár mai epizódjának kényes részeit.

KOLLÉGIUMI TŰZ: „Egymást segítve  próbáltunk kimenekülni”

Tegnap este 9 körül hatalmas lángokkal égett a Károly Gáspár Református Egyetem hittudományi karának kilencedik kerületi kollégiuma. Ferenc épp a vizsgáira készült, amikor úgy döntött leugrik a kisboltba. Mikor visszaért a kollégiumba észrevette, hogy füst van. Szólt az egyik társának, de először nem is vették komolyan, néhány perc múlva azonban rájöttek, hogy baj van. A teljes riport elérhető: ITT.

Mindenki a diákok zenés videóira kíváncsi

Zenével ünnepelnek a diákok. Egy kecskeméti iskola tanulói az intézmény 125 éves évfordulója alkalmából egy bevásárlóközpontban rendeztek nagyzenekari koncertet. Miskolci gimnazisták pedig az összetartozásukat akarták kifejezni azzal, hogy együtt énekeltek el egy világhírű dalt. A produkciókról készült videókat már tízezrek látták az interneten.

Gyula


szerző:
2019.01.14. 16:45

Annamari


szerző:
2019.01.14. 16:44

Virág


szerző:
2019.01.14. 16:43

Leo


szerző:
2019.01.14. 16:41
Tüntetés a szabad oktatásért

Szabad oktatást és egyenlő esélyeket követelve tüntettek diákok, kutatók és támogatóik. A budapesti tiltakozáson azt kérték a kormánytól, hogy írja alá a CEU maradását biztosító szerződést, a diákok képviselői pedig azt, hogy ne csökkentsék az államilag finanszírozott helyek számát. A kormány szerint a tüntetés egyszerű hisztériakeltés.

TÜNTETÉS: az oktatás és a tudomány szabadságáért

Rengetegen vonultak az utcára Budapesten. A tudomány és az oktatás szabadságáért szervezett tüntetésen diákok, szülők és nagyszülők is azt követelték, hogy a kormány írja alá a CEU szerződést és, hogy mindenki szabadon választhassa meg, milyen szakon szeretne tanulni és milyen témában szeretne kutatni. A Híradó riportja a helyszínről!

Legalább 2020-ig elhalasztanák az új Nemzeti alaptanterv bevezetését

Legalább 2020-ig halasszák el az új Nemzeti alaptanterv bevezetését – ezt javasolja a Magyar Tudományos Akadémia. Szerintük az új alaptanterv gyerekközpontú és modern, de az óraszámok még mindig túl magasak. Az Akadémián, kedden vitát is tartottak erről. Csépe Valéria, az új alaptanterv kidolgozásért felelős szakmai vezető úgy reagált, az iskolák az órák egy részéről szabadon dönthetnek majd.

 

Elítélték a zaklató tanárt

Két év három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy középiskolai tanárt Budapesten. A vád szerint a földrajz szakos oktató megalázó módon beszélt diákjaival és többször szexuális tartalmú utalásokat tett. Az egyik diák édesanyja szerint győzött az igazság. A tanár végig tagadta bűnösségét és felmentésért fellebbezett.
Korábban a Házon kívül is foglalkozott ezzel a témával, ide kattintva megnézheti a riportot.

Rendőrverő diákok


szerző:
2018.10.13. 18:35
Rendőrverő diákok

Megdöbbentő videó kering az interneten. Chile fővárosának egyik középiskolájában diákok vernek, rugdosnak egy egyenruhás rendőrt az udvaron.

Lemaradt és rossz felé indult el a túrázó diák

Eltévedt egy veszprémi középiskolás fiú a Bakonyban. Egy polgárőr és egy szabadnapos rendőr talált rá a sötétedő erdőben. A diák az iskolával túrázott, lábát fájlalta és lemaradt a többiektől, ezután pedig rosszfelé ment tovább…

Szexuális tartalmú üzeneteket írt két diákjának

Többször is elsírta magát tárgyalásán az a 48 éves tanár, aki egy éven keresztül szexuális és félreérthető tartalmú üzeneteket írt két diákjának. A 14-15 éves lányokkal több, mint száz üzenetet váltott. Végül az egyik tanuló szólt az iskola igazgatójának. Mivel a tanár elismerte bűnösségét, az első tárgyaláson el is ítélték. Két év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ügyész súlyosbítást kért, így a büntetés mértéke még változhat.

Nem lehet népszavazás a diákok óraszámáról

Így döntött a Nemzeti Választási Bizottság. Kassai Dániel, független, budapesti önkormányzati képviselő kezdeményezte, hogy szavazni lehessen az általános- és a középiskolákban a maximális óraszámról, de a Bizottság elutasította, arra hivatkozva, hogy a kérdés összetett szakmai feladat. A képviselő a Kúriához fordul.

Nem ért egyet a Diákparlament

Nem a diákok és nem is a szüleik szeretnék azt, hogy a gyerekeknek alig legyen szabadidejük - így reagált a Független Diákparlament a Kelbelsberg Központ új elnökének nyilatkozatára. Hajnal Gabriella a Magyar Időknek ugyanis azt mondta, a szülők is felelősek abban, hogy túlterheltek a diákok. A Pedagógusok Szakszervezeténél azt mondják, lassan általános, hogy egy diáknak több hétköznapi feladata van, mint egy dolgozó felnőttnek.

Dani Tamásnak: „Összeomlott az életem…”

Miután Dani sikertelenül megpróbálta rávenni Xéniát, hogy vonja vissza a feljelentést, még diákjai is belékötöttek…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

A diákok új követelései


szerző:
2018.08.01. 18:50
A diákok új követelései

Beleszólást akar az új Nemzeti Alaptantervbe a Független Diákparlament. Ezért is állítottak össze egy oktatási javaslatcsomagot, amit ma küldtek el az Emberi Erőforrások Minisztériumának. Ebben az eddigi tananyagcsökkentés és korszerűsítés mellett a diákönkormányzatok jogainak kibővítéséről és például az egy napra eső témazáró dolgozatok számáról is írnak.

Albérletet csak szerződéssel!

Az átlagos havi bérleti díj Budapesten és az egyetemi városokban 120-130 ezer forint. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint jobb a helyzet, mint néhány éve, de továbbra is nehéz megfelelő albérletet találni.

Kilátó egy gólya emlékére

Kéményfüst falécekből és kilátó egy elpusztult gólya emlékére – idén 8 installációt készítenek a tokaji Hello Wood építészmustrán, mindet fából. 170 diák tervez, fúr és farag az alkotótáborban, a kész műveket pedig nyolc tokaj-hegyaljai településen állítják majd ki.

Ponthatárok: „Szia Anya! Spóroltam két és fél milliót!”

Többen jelentkeztek informatikai és műszaki képzésre, de még mindig nagyon népszerű a jogász, a kommunikáció és a nemzetközi tanulmányok szak. Csütörtök este derültek ki az idei felsőoktatási ponthatárok. Sokan örömükben sírva fakadtak a pontváró bulin, hogy éppen becsúsztak a vágyott főiskolára vagy egyetemre. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem maradt az abszolút kedvenc. Érdekesség, hogy a legtöbb, maximális 500 pont is ide kellett, egy olyan szakra, ahova csak egy diák jelentkezett.

A kormány szerint csak sztereotípia a diákok túlterhelése

Csak sztereotípia, hogy a diákok túlterheltek - ezt nyilatkozta a kormány új oktatási államtitkára a Magyar Időknek. Hivatalba lépése óta Bódis József most először adott hosszabb interjút.

„Óvatosan a videójátékokkal”

A korlátlan videójátékozás veszélyeire figyelmeztetnek szakértők a nyári vakáció alatt. Egy ezzel foglalkozó pszichológus szerint nem ritka, hogy a teljes napot evés nélkül töltik a gép előtt a gyerekek, ha nem figyel eléggé a szülő. Márpedig a túl sok videojáték hosszútávon komolyan megterheli a gyerekek idegrendszerét.

 

Drogbotrány a gimnáziumban?


szerző:
2018.06.19. 18:25
Drogbotrány a gimnáziumban?

Rágalmazzák őt és az iskolát - ezt mondta Híradónknak az a balatonfüredi iskolaigazgató, aki az Index tudósítása szerint az utolsó tanítási héten több gyereket is elküldött az iskolából, mert kiderült, hogy drogügybe keveredtek. A portál szülők beszámolója alapján írta meg a történetet. Az iskola vezetője azt állítja, senkit nem rúgott ki.

Áció, káció, akáció, vakáció!

Véget ért a tanév, kezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció több mint egymillió diáknak. Az iskolák egy részében már ma megtartották a ballagást. Aki tud, családi nyaralást szervez, vagy amíg a szülők dolgoznak, táborba küldik a gyerekeket vagy a nagyszülőknél töltik az időt.

Villám csapott az iskolába

Villám csapott az iskolába Kaposfőn. A kéményre szerelt villámhárítót érte, mégis könnyebb sérüléseket okozott. Az informatika teremben tanuló hetedikesek közül többen panaszkodtak enyhe áramütésre.

 

Iskolába csapódott a kamion

Tornaórán voltak a diákok, ez volt a szerencséjük! Az iskola épületébe csapódott délelőtt egy betonelemeket szállító kamion a Baranya megyei Magyarszéken. A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, a 40 tonnás teherautó majdnem elütött egy járókelőt, majd az épület falának hajtott. Minderről felvétel is készült.

 

Soha nem kerestek még annyit a diákok, mint tavaly

Az iskolaszövetkezetek adatai szerint a cégek 50 milliárd forintot fizettek a munkájukért. Ezt részben a munkaerőhiány, részben a bérek növekedése okozta. Az idei év még a tavalyinál is erősebb lehet a szövetkezetek szerint. Most nyáron, egy Budapesten dolgozó diák óránként akár 1500-2000 forintot is kereshet.

 

Egyre több végzős készül külföldre tanulni

Az egyik, külföldi tanulmányokra is felkészítő iskola kutatása szerint 2017-ben 12 százalékkal nőtt a külföldön tanuló magyar diákok száma, és idén további emelkedést várnak. Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumból például a végzősök fele megy külföldi egyetemre. Nahalka István Oktatáskutató szerint ez hosszútávon veszteség az országnak. Kerestük az Emberi Erőforrások Minisztériumát, de nem válaszoltak.

Sosem volt még ennyi nyári tábor

Átlagosan 30 ezer forint lesz egy napközis, és 46 ezer forint egy ottalvós nyári tábor idén. Bár a tanítási időből még bő egy hónap van hátra, a szülők nagy része már lefoglalta a nyári tábort gyermekének a Táborfigyelő.hu ügyvezetője szerint. Az idei év minden szempontból rekordokat ígér. A szakember szerint elsősorban azért, mert ilyen széles kínálat még sosem volt.

 

Mit ér a pénz, ha az ember diák?

Komoly ellentétek lehetnek a diákok között egy osztályban, ha valakinek dúsgazdagok a szülei, míg mások a büfébe se jutnak be. Persze olyan is előfordul, hogy valaki tele van pénzzel, közben mégis magányos. Ez a probléma is előkerül A Tanár legújabb epizódjában!

Elsült a könnygáz puska a rendőrségi nyílt napon

Az általános iskolás elsősök a Készenléti Rendőrség győri központjában voltak pályaorientációs napon, szombaton, amikor az egyik diák a felügyelet nélkül hagyott könnygázpatront betöltötte és a fegyver elsült –írja a Kisalföld. Az egyik gyerek kezét találta el, össze kellett varrni, hárman pedig a gáztól lettek rosszul.

Elképzelni sem tudod, Dani hogyan bizonyította tanári képességeit!

Daninak hirtelen lehetősége támadt bizonyítania tanárként. Este színt vallott Lilinek, és bevallotta, hogy mennyire fél az apaként rá váró felelősségtől. Végül, újdonsült családja iránti felelősségből felbátorodott, és úgy döntött, igenis tanár lesz.

Szabados Ági egyetemistáknak mesélt a híradózásról

Szabados Ági nem csak a tévé képernyőjén gyakorolja szakmáját, hanem tanítja is. Időről-időre előadásokat tart érdeklődő egyetemistáknak - legutóbb a Corvinus Egyetem kommunikáció szakán mesélt híradózásról, tévézésről.

A Tanár: bonyodalmak egy kisbaba körül

Mit csináljon egy tanár, ha a diákja kismama? Megkérdeztük a pszichológust, ki mit tegyen egy ilyen helyzetben.

Nagykabátban ülnek az iskolában

Télikabátban és takarókba burkolózva tanulnak a diákok, annyira hideg van az egyik sárospataki gimnáziumban - erről egy tanuló írt levelet szerkesztőségünknek. A fenntartó azt írta, átmenetileg hősugárzóval fűti az épületet, nyáron korszerűsítik majd a fűtést, és cserélik a nyílászárókat. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ilyen esetben már most rendkívüli tanítási szünetre lenne szükség.

Élő csirkével kísérleteztek a diákok

A Tetovált Állatmentők Egyesülete az RTL Híradónak olyan felvételeket is mutatott, amin szó szerint kivéreztetnek egy állatot, miközben biológiai megfigyeléseket végeznek rajta. Az állatmentők állatkínzás miatt feljelentést tettek. A Klebelsberg Központ belső vizsgálatot indított, a tanár pedig ezután önként felmondott.

Március 15-én ismét utcára vonulnak a diákok!

Hányan vettek részt a pénteki diáktüntetésen? Mi a tüntető diákok célja? Hogyan tovább? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adtak a Független Diákparlament tagjai.

Újra tüntettek a diákok!


szerző:
2018.02.26. 07:44
Újra tüntettek a diákok!

Ismét utcára vonultak a diákok. Péntek délután egy jobb oktatásért tüntettek, miután a miniszterelnök nem állt ki velük vitázni. Mozgalmat is hirdettek "Diák vagyok" címmel, a következő tüntetést március 15-re szervezik. A demonstráción a Reggeli stábja is ott volt!

Ismét tüntettek a diákok Budapesten

A tüntetést azért szervezte a Független Diákparlament, mert szerintük a kormány nem reagált érdemben a követeléseikre. Egyebek mellett azt szeretnék, ha minél kevesebb diák kényszerülne külföldre az itthoni iskolarendszer miatt.

Változtatni akarnak - újra tüntetnek a diákok

Újra demonstrálnak a diákok. Pénteken a Parlamenthez vonulnak, szerintük rendszerszintű változtatásokra van szükség az oktatásban.

Washingtonba mennek a diákok

Menet az életünkért - ezzel a címmel szerveznek országos tüntetést azok a diákok, akik túlélték a múlt szerdai floridai iskolai lövöldözést. Azt mondják, hogy a március végére tervezett megmozdulásról addig nem mennek haza, ameddig el nem érik, hogy szigorítsák a fegyvertartási törvényeket az Egyesült Államokban.

MENET: Így jöttek ki a diákok a lövöldözés helyszínéről

Tucatnyi rendőrautó, felfegyverzett rendőrök és FBI-osok gyűrűjében így menekültek a diákok abból a floridai iskolából, ahol egy volt diák ámokfutásba kezdett és megölt 17 fiatalt.

ÁMOKFUTÓ egy amerikai középiskolában

Legalább 17 ember meghalt és legalább 14-en megsérültek, amikor egy floridai középiskolában tüzet nyitott 19 éves korábbi diákjuk, Nicolas Cruz.

Pengét tettek diáktársuk italába

Felfüggesztett fogházbüntetést kapott az a két fiatal, akik borotvapenge darabokat raktak egy társuk italába tavaly Békéscsabán. Csak a szerencsén múlt, hogy a gyerek nem ivott bele a kulacsba, így nem sérült meg. Édesanyja vette észre otthon, hogy valami van a fia italában. Az orvos szakértő szerint a pengedarabok súlyos, nagyon fájdalmas sérüléseket okozhattak volna. 

Lejárt az ultimátum! Tovább demonstrálnak a diákok?

Már a kezdetektől követjük a „Ne menj suliba” demonstrációt. A demonstrálók január 31-ig adtak határidőt az oktatási döntéshozóknak, hogy teljesítsék a 12+1 pontban megfogalmazott követeléseiket, illetve arra, hogy egyeztetést kezdeményezzenek a diákokkal.

Fókusz Plusz 2018-01-20


szerző:
2018.01.20. 18:50
VERONAI BUSZBALESET: Máig nincs felelőse a tragédiának

2017. január 20-a. Pontosan egy év telt el azóta, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium által évente megszervezett tábor résztvevői hazafelé tartottak a síelésből. A franciaországi sítáborból hazafelé tartó busz Velence és Verona között az A4-es autópályán szenvedett balesetet. 17-en vesztették életüket a buszbalesetben, rájuk ma egy ország emlékezik.

RTLII Híradó 2018-01-19


szerző:
2018.01.19. 21:30
Sokkolta az országot egy éve a veronai buszkatasztrófa

365 nap sem volt elég ahhoz, hogy felocsúdjunk a rémálomból. Pontosan egy év telt el azóta, hogy a Szinyei Merse Pál Gimnázium által évente megszervezett tábor résztvevői hazafelé tartottak a síelésből, de élménybeszámolót már nem tudtak tartani. 17-en vesztették életüket a buszbalesetben, rájuk ma egy ország emlékezik.

Diáktüntetés: használható tananyagot, kevesebb tanórát!

Reggel óta tart a diákok demonstrációja. Sokan nem az iskolában, hanem diákok által szervezett fórumon, vagy alternatív tanítási napon kezdtek reggel. A Független Diákparlament által szervezett „ne menj suliba” napon Szegeden a Dugonics térre vonultak a tanulók, ahol felolvasták tízpontos követelésüket, ebben szerepel például az óraszámcsökkentés. A fővárosban pedig 30-40 fős csoportokban beszélték át az esti demonstráció legfontosabb pontjait. A diákok délután a Parlamenthez, az Alkotmány utcába vonultak.

"Nemenjsuliba"


szerző:
2018.01.19. 00:50

A diákok egy része folytatni akarja a tüntetéseket a közoktatás reformjáért. Péntek délutánra a parlament elé várnak minél több középiskolást, akiknek azt mondják, délelőtt ne is menjenek iskolába, inkább vegyenek részt különféle rendezvényeken és fórumokon.

Kirúgással és intővel fenyegetik a diákokat?

A "Ne menj suliba" nevű tüntetés főszervezője azt állítja, van olyan vidéki iskola, ahol még az Educatio kiállításra sem engedték el a diákokat, nehogy délután csatlakozzanak a tüntetéshez. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese erre úgy reagált: ez egy szabad ország, senki sem gyakorolhat nyomást a diákokra, sem azért, hogy demonstráljanak, sem azért, hogy ne vegyenek részt a tüntetésen.

Bíróság előtt a savazós asszony

2016 nyarán mérgében borította egy üveg tartalmát egy kecskeméti utcán hangoskodó fiatalokra. Most kezdődött tárgyalásán nem akart vallomást tenni, korábban a rendőröknek azt állította, fogalma sem volt, hogy maró anyag van az üvegben. A végzős diákok és tanáruk a sikeres érettségit ünnepelték. Az asszonyt zavarta a zaj, ezért támadt rájuk. A kénsavtól hárman sérültek meg.

Szülők igazolhatják a hiányzást

A diákok nem sztrájkolhatnak, mert nincs sztrájkjoguk, ezt mondja az oktatási ombudsman a Független Diákparlament péntekre tervezett akciójáról. Aáry-Tamás Lajos szerint ugyanakkor a szülők igazolhatják a hiányzást, és ebben az esetben semmilyen retorzió nem érheti azokat, akik iskola helyett aznap közös fórumokon vagy a Kossuth téri demonstráción vesznek részt.

 

Robotokat építenek diákok

Építőkockákból készült robotok versenyeztek Miskolcon. Mindegyiket 9 és 16 év közötti fiatalok tervezték és programozták be, hogy végig tudjanak menni egy akadálypályán. A miskolci futam egy világverseny egyik állomása volt, a legjobbak innen akár a nemzetközi döntőig is eljuthatnak.

Hetek óta tanárok és diákok kénytelenek takarítani

Az egyik ferencvárosi iskolában a takarítók mind egy szálig felmondtak – írta az Index. A Klebersberg Központ azt közölte, hogy senkit sem utasítottak takarításra, és már kiküldtek egy takarítócéget az iskolába. Egy másik, budaörsi iskola igazgatója azt mondta az RTL Híradónak, azért fordulhat elő ilyen helyzet, mert az alacsony a fizetések miatt gyakoriak a felmondások.

14 év a molesztáló tanárnak

Megrázó történet. 14 évre ítélte a bíróság azt a volt nevelőtanárt, aki az ügyészség szerint 36 gyereket molesztált az elmúlt években. Egy XI. kerületi gyermekotthonban, valamint a csepeli Burattino iskolában molesztálta áldozatait, akik közül többen még 12 évesek sem voltak.

 

Iskolában lettek rosszul a diákok

43 gyereket és 8 felnőttet vittek kórházba szén-monoxid mérgezéssel a Hajdú-Bihar megyei Komádiban hétfőn. Úgy tudjuk az erős szél fújhatta vissza a kéményen át a füstöt az épületbe. Az iskolában ma nem volt tanítás.

 

Más diákkal is lehetett viszonya

Több tinédzserrel is lehetett szexuális kapcsolata a kadarkúti tanárnőnek - írta meg a Blikk. Pénteken számoltunk be róla, hogy a gyanú szerint 15 éves diákjával volt viszonya egy harmincéves tanárnőnek a Somogy megyei Kadarkúton. A rendőrség nyomoz az ügyben.

 

Egymást korrepetálják a diákok

Többen írnak házi feladatot, ha azt a végzős diák javasolja. Önszorgalomból vállalnak korrepetálást egymás között a Budapesti Városmajori Gimnázium tanulói. Van, aki kíváncsiságból, más azért, mert maga is tanári pályára készül.

Javult a diákok szövegértése

Javult a diákok szövegértése egy friss nemzetközi felmérés eredmény szerint. A PÖRLSZ nevű felmérésen 50 ország diákjait vizsgálták, a magyar negyedikesek a 13. helyen szerepelnek.

 

„Hadd aludjak 3 napot”


szerző:
2017.12.04. 18:30
„Hadd aludjak 3 napot”

Hiába ígérték, a diákok szerint nem csökkentek az iskolai terhek. Egy gyerekjogokkal foglalkozó alapítványnak nemrég egy diák arról írt, csak annyit kér karácsonyra, hogy három napig aludhasson, ne kérjenek tőle a felnőttek semmit.

Kedvet szeretnének csinálni a diákoknak az egészségügyi pályához

Kevés a kórházi szakdolgozó és a férfi ápolókból is nagy a hiány. Emiattt végzős általános iskolásoknak és középiskolásoknak szervezett kórházbejárást Budapesten az Uzsoki utcai kórház, hogy kedvet csináljanak az egészségügyi pályához.

12 éves lányokat is megkörnyékezett?

Kitálal az a nő, akit még 14 évesen csábított el földrajz tanára, majd négy év múlva feleségül vette. Misi bácsi több tucat 12-14 körüli lányt zaklathatott és ronthatott meg az általános iskolában, ahol az elmúlt évtizedekben dolgozott.

Rohanniuk kell a diákoknak az ebéddel

Nincs idejük rendesen megebédelni a diákoknak - erről panaszkodnak a szülők az egyik fővárosi szülői szervezet szerint. Az általunk megkérdezett iskolaigazgatók szerint a megemelkedett óraszámok miatt komoly szervezést igényel, hogy minden diák kényelmesen leülhessen ebédelni.

„Nincs gyerekkorom, robot vagyok”

Nincs gyerekkorom, robot vagyok - így fakadt ki közösségi oldalán egy középiskolás lány, aki az Oktatási hivatalnak címzett levelében a diákok túlterheltségére panaszkodott. Most Híradónknak is elmondta, miért elviselhetetlenek a nyolcórás napok. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint van lehetőség arra, hogy az iskolák csökkentsék a terheket - az általunk megkérdezett oktatáskutató szerint viszont az egész rendszeren kellene változtatni.

Felfüggesztett a vétkes sofőrnek

3 év felfüggesztett büntetésre ítélték annak az iskolabusznak a sofőrjét, aki még tavaly szeptemberben szenvedett balesetet Geszteréd közelében. A buszon 21 diák sérült meg, közülük kettő életveszélyesen, miután szemből egy mikrobusznak ütköztek. Utóbbiban ketten azonnal meghaltak.

Leterhelt diákok: 9. óra is van

Hiába tiltakoztak korábban, nem csökkentek a diákok terhei - ezt mondják a Független Diákparlamentnél. Szinte mindennaposak a nulladik, hetedik, nyolcadik - de még a kilencedik órák is a középiskolásoknál. Sok szülő is felháborodva ír az órarendekről a közösségi oldalon. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy reagált: most készül az új alaptanterv, amelyben állítólag csökkentik a diákok és a pedagógusok terheit.

Fókusz 2017-09-01


szerző:
2017.09.01. 17:20
Utolsó roham a tanszerekért

A nyaralások miatt sokan hagyták a szünet végére vásárlást. Ilyenkor a nagyobb áruházakban már akciósak az iskolai felszerelések. Az RTL Híradó által megkérdezett szülők átlagosan 10-15 ezer forintot költenek egy gyerek tanszereire.

Sokkolóval nevelik a diákokat

Elektromos sokkolópisztolyokkal terrorizálják a diákokat a biztonsági őrök az amerikai középiskolákban. Az ezt bizonyító megdöbbentő felvételeket a bántalmazott fiatalokat képviselő ügyvéd hozta nyilvánosságra. Az egyetlen közös dolog az egyes esetek között, hogy az erőszak kárvallottjai kivétel nélkül fekete diákok.

Albérletkérdés az adózás szempontjából

Az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetése után, de még a tanév kezdete előtt sok diák keres kiadó lakást, házat. A hosszabb időre szóló ingatlan bérbeadások, azaz hétköznapi értelemben „albérletek” adószabályai eltérnek a rövid, turisztikai jellegű lakás kiadásoktól. Erről Dr. Kis Péter András, a NAV szóvivője mesélt nekünk.

Az Alkotmánybíróság dönthet az oktatási törvénymódosításról

Az Alkotmánybíróság dönthet a "Taigetosz-törvényként" elhíresült oktatási törvénymódosításról. Az ehhez szükséges képviselői aláírásokat az LMP gyűjtötte össze, a szocialisták és a Jobbik támogatásával. A tanulási nehézségekkel küzdő diákokat érintő törvénymódosítás ellen többen tiltakoznak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint 2500 fejlesztőpedagógust vesznek fel azért, hogy ne legyen gond. 

 

Megkezdődtek az érettségik


szerző:
2017.05.08. 10:35
Megkezdődtek az érettségik

Zajlanak a magyar nyelv és irodalom írásbelik országszerte a középiskolákban. A hétfői vizsganapon csaknem 74 ezer diák tesz érettségit közép- és emelt szinten.

Divat a BKK üléshuzataiból készült ruha?

Magyar diákok alapítottak sikeres Startup céget! Mára a fiatalok körében trendivé vált a startupok indítása. Ennek a hullámnak az egyik jeles bizonyítéka, hogy már van olyan iskola Magyarországon, ahol tanítják is ezt, ennek köszönhetően pedig  megszülettek a BKK üléshuzataiból készült divatos ruhadarabok is!

Holnap kezdődnek az érettségik

Valaki javában tanul, más csak átolvas néhány fejezetet, és akad, aki inkább pihen. Így készülnek a holnapi magyar írásbeli érettségire a Híradónak nyilatkozó diákok. Több változásra is számíthatnak a vizsgázók. A Magyartanárok Egyesülete szerint a módosítások jók, mert most már nem keverednek az irodalmi- és a gyakorlati szövegalkotási feladatok. Azt mondják: ezzel sikerült elérni, hogy a kommunikáció nagyobb hangsúlyt kap a magyar érettségin.

Házon kívül 2017-05-03


szerző:
2017.05.03. 23:30
A gyerekek az innováció motorjai

Sorra indítják a nagy márkák az oktatási programjaikat. és úgy tűnik, hogy erre egyre nagyobb szükség is van.

Ingyen lesz az első nyelvvizsga

Visszakapják az első nyelvvizsga díját azok, akik sikeresen teljesítették a feladatokat. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára jelentette be, hogy az első nyelvvizsgát ingyenessé teszik 35 éves korig. A Pedagósusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez még nem megoldás. A vizsgára való felkészülés ugyanis többszöröse lehet a csaknem 35 ezer forintos vizsgadíjnak.

Drágább lenne a nappali utazás

Ne utaztassák éjjel a diákokat, az iskolák kérjenek igazolást a buszok állapotáról és kapjanak képzést a tanárok abból is, hogy mit kell tenni krízishelyzetben. Egyebek között ezeken szigorítana a kormány a veronai buszbaleset kapcsán. Az RTL Híradó által megkérdezett pedagógus szerint fontos, hogy jó állapotú buszokkal utazzanak, de ezt nem a tanároknak kell ellenőrizniük.

Diákok kérdezték Ádert a CEU-ról

A népszerűség helyett az elvszerűséget választotta és saját meggyőződése alapján hozott döntést Áder János, amikor aláírta a felsőoktatási törvény módosítását, amely nehéz helyzetbe hozza a CEU-t. A köztársasági elnök erről a Trefort Gimnázium diákjainak kérdésére beszélt az iskolában, ahol korábban 40 tanár és több száz diák tiltakozott a felsőoktatási törvény módosítása és az elnöki vizit miatt. A Híradónak nyilatkozó diákok azt mondják, hogy az elnök bár, korrektül válaszolt, időnként mellébeszélt.

Nem késő újrakezdeni


szerző:
2017.03.24. 19:15
Nem késő újrakezdeni

Amikor autót vezetünk vagy jelentkezünk egy állásra, a legtöbben bele se gondolunk, hogy mik az alapfeltételei annak, hogy ezekben részt vehessünk. Az egyik például a nyolc általános. Nagyon sokan vannak, akiknek elképesztően nehéz élethelyzetük miatt nem sikerült elvégezniük az alapképzést, ezért most, felnőttként próbálják pótolni egy különleges iskola diákjaiként.

Injekciós tűt szúrt diáktársába

Egy iskolai kuka mellett talált injekciós tűt szúrt diáktársaiba egy 15 éves fiú Békésen. Legalább három iskolatársát szúrta meg, volt, akit többször. Az egyik tanuló édesanyja azt mondta, fiát orvoshoz vitték, vért vettek tőle, de még nem tudják az eredményeket. Az iskola igazgatója vizsgálatot indított és a rendőrséghez fordult.

A buszsofőr is hibázott


szerző:
2017.03.16. 18:09
A buszsofőr is hibázott

Nem vette észre a tiltó táblát, pedig rá sem hajthatott volna az útra az iskolabusz sofőrje – vádat emeltek ellene. 51 diák és 2 tanár utazott a buszon, ami tavaly szeptemberben Szabolcs megyében szenvedett balesetet. Egy nehezen belátható kanyarban frontálisan ütköztek egy kisbusszal. Utóbbiban ketten azonnal meghaltak. Két diákot pedig a helyszínen újra kellett éleszteni.

Lehangoló képet festenek a jövőjükről a mai fiatalok

Egy felmérés szerint minden tízedik magyar fiatal elmenne Magyarországról. Ráadásul 40%-uk fél attól, hogy nem lesz családja. Nehéz megfejteni, mi vezethet egy ennyire pesszimista jövőképhez.

Fókusz 2017-01-24


szerző:
2017.01.24. 19:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való