KERESÉS search-close

diák

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "diák"

Eltűnt egy ausztrál diák Észak-Koreában

Eltűnt Észak-Koreában egy ausztrál diák. A családja arra gyanakszik, hogy letartóztatták, de Észak-Korea egyelőre semmilyen információt nem adott arról, hogy mi történhetett vele. Az eltűnt diák korábban azt nyilatkozta, hogy biztonságban érzi magát az országban.

103 évesen tanul írni-olvasni Mexikó legidősebb diákja

103 évesen iratkozott be az általános iskolába Mexikó legidősebb diákja, hogy megtanuljon írni-olvasni. Az 1916-os születésű ük-nagypapa elmondta, hogy annak idején nem volt lehetősége iskolába járni, mert már gyerekkorától a földeken dolgozott családjával. Most már viszont, hogy van ideje, szeretné bepótolni a hiányosságokat.

PAMKUTYA: „Arra próbáltunk figyelni, hogy mindkét oldal problémáit bemutassuk!

Az egyik pedagógusszakszervezet is elismerően nyilatkozott arról a paródiáról, amit Pamkutyáék a tanár-diák kapcsolatról készítettek. Az interjúból az is kiderül, hogy milyen diákok voltak a fiúk, illetve arról is beszél a testvérpár, hogy hogyan látják a tanárok helyzetét!

Diáktüntetések szerte Európában

Diákok ezrei követelték szerte Európában, hogy a kormányok tegyenek többet a klímaváltozás ellen. Sokan a vizsgáikat is kihagyták, hogy nyilvánosan felhívják a politikusok figyelmét. Ez sikerült, de nem olyan reakciót kaptak, mint amire számítottak.

Milyen a jó tanár-diák kapcsolat?

Megkérdeztük, hogy mit gondolnak A Tanár szereplői arról, hogy mi a jó tanár-diák kapcsolat titka?

Ma este érkezik A Tanár harmadik epizódja!

Ha már szombat, akkor osztály, vigyázz! Az iskolában ismét becsengetnek, Vasvárdi tanár úr pedig újra felcsapja a naplót. Na de milyen diákok voltak egykor A Tanár színészei? Elárulták!  

Problémás gyermek az osztályban: mit tehetnek a szülők?

Mi a teendő, ha a gyerekünk osztályába jár egy problémás, esetenként ön- és közveszélyes, vélhetően sajátos nevelési igényű gyerek? Kinek és hogyan kéne kezelnie egy ilyen problémát? Megyeri Gabriella újságíró a napokban írt saját tapasztalatáról a WMN.hu-n. Mivel a teljes szülői közösség egyetértett abban, hogy a helyzet tarthatatlan, a szülők a területileg illetékes Tankerületi Központhoz fordultak.

Kimoshatta a hétéves diák száját

Hajánál fogva rángatta be az osztályterembe, majd szappannal mosta ki egy hétéves kislány száját a tanítónője. A történteket a kislány nagymamája hozta nyilvánosságra az egyik közösségi oldalon. Az asszony azt állítja, unokája annyira megijedt a tanár büntetésétől, hogy összepisilte magát és otthon sírva mesélte el, hogy mit tett vele a tanítónő.

Tanulj te is külföldön!


szerző:
2017.12.15. 08:19
Tanulj te is külföldön!

Ha te is szívesen tanulnál külföldön, ne hagyd figyelmen kívül a Raiffeisen Bank ösztöndíjlehetőségét. Ralf Cymanek, a bank vezérigazgató helyettese mesélt a részletekről, aki azt is elárulta, hogy a legtöbben Észak-Amerikába utaznának.

Pofozta, rúgta a diákokat

Bántotta a diákokat, egy év öt hónap felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a kaposvári tanárt, aki a vád szerint többször pofozta, falhoz nyomta és bokán rúgta a tanulókat a hetesi általános iskolában.

11 éves diákjával akart élni

11 éves tanítványával akart Londonba szökni egy békési tanár. Közösen akartak új életet kezdeni Angliában, de utazás előtt a repülőtéren lebuktak. A férfi bőröndjében szexuális segédeszközöket találtak. Az esetről elsőkén a Kékfény számolt be. A tanár jelenleg előzetes letartóztatásban van.

 

Így válassz iskolatáskát a gyermekednek!

Nem csak a főiskolásoknak indul az iskolaszezon, az elsősöknél is lassan becsengetnek. Ilyenkor egy szülőnek számos dologra kell odafigyelnie, többek között a megfelelő iskolatáskára, hiszen a gyerekeknek hatalmas súlyt kell a vállukon cipelniük, és nem csak képletesen...

A sztárok és a puskázás, avagy a legötletesebb módszerek

A puskázás tárháza végtelen, azonban egy fiatal lány kifejlesztett egy új módszert: a körmei alá rejtette a képleteket. Vajon Mohamed Fatima, Peller Anna és Lukács Miki is puskázott iskolásként?

Nem akarnak tanúvallomást a tanár jelenlétében

Nem akarnak a diákok az őket zaklató tanár jelenlétében tanúvallomást tenni a bíróságon. A soroksári Qualitas Középiskola tanárát huszonkét kiskorú veszélyeztetése és zaklatása miatt hetekkel ezelőtt állították bíróság elé. Az üggyel először az RTL foglalkozott miután tavaly több szülő is feljelentette a földrajztanárt, aki szerintük szexuális ajánlatokat tett a diákjainak a jobb jegyért.

 

17 hónap fogság után meghalt az egyetemista

Hétfő délután meghalt az a 23 éves amerikai egyetemista, akit 17 hónap észak-koreai fogság után múlt héten engedtek haza. A csaknem egy évet kómában lévő Otto Warmbier tavaly januárban turistaként érkezett Észak-Koreába. A bűne az volt, hogy a szállodában, ahol lakott, leemelt egy propaganda plakátot a falról, hogy szuvenírként hazavigye. A biztonsági kamera ezt rögzítette és ezzel elkezdődött a közel másfél évig tartó rémálom. Egyelőre rejtély, hogy valójában mi történhetett a diákkal.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Meghalt az amerikai diák, aki Észak-Koreában raboskodott

A 22 éves fiú öt napra utazott Észak-Koreába 2016-ban, de végül tizenhét hónapot töltött fogságban az ázsiai országban. A fiatal több mint egy éve kómában volt, a koreai rezsim állítása szerint egy idegrendszert támadó betegség miatt. Kedd reggel szülei közölték, hogy bár az orvosok keményen küzdöttek fiúk életéért, már nem tudták megmenteni.

Hétvégén a Szabadság hídon rendezik meg a Budapesti Kötélhúzó Bajnokságot

Szombaton és vasárnap a Szabadság híd ad helyszínt a Budapesti Kötélhúzó Bajnokságnak. Hétvégén tehát a gyalogosoké a híd, és a kötélhúzó verseny szervezői nemcsak diákok, de egyéni résztvevők jelentkezését is várják.

666 kilót bír el a világrekorder tésztahíd

Új világrekord a Tésztahíd-építő versenyen, Budapesten. Az izraeli csapat olyan szerkezetet rakott össze, amely több mint 666 kilót bírt el. A hidakat a mérnöknek tanuló diákok építették. Mindezt azért, hogy megnézzék, melyik híd mekkora súlyt bír el, mielőtt összeroppan.

Rendőr diák segített egy gyilkosság felderítésében

Még csak tanulja a szakmát, de máris segített egy gyilkosság felderítésében egy rendőr diák. A 39 éves férfi olyan információkat adott leendő kollégáinak, amik alapján pár óra alatt elfogták az áprilisi, balatonföldvári gyilkosság gyanúsítottját. Az áldozat a balatoni éjszakai élet egyik ismert alakja volt. A rendőrtanuló kitüntetést kapott.

44. rész - Az édesanyja attól tart, hogy lánya rossz útra tér!

Az egyedülálló édesanyja, Margó nehezen boldogul két lánya nevelésével. A nagyobb lánya, Ivett fél éve elköltözött otthonról, annyira nem jöttek ki egymással, ám most a kisebbik lánnyal vannak gondok...

Molesztálta 13 éves tanítványát?

Letartóztattak egy isaszegi történelemtanárt, mert a gyanú szerint molesztálta egy tizenhárom éves tanítványát. A 44 éves férfi a Velvet információi szerint januárban kezdett közeledni a lányhoz. A Blikk úgy tudja, a gyerek anyja tett feljelentést, mert a lány mobiltelefonján kompromittáló üzeneteket és fényképeket talált. A férfit azonnal felmentették a munkavégzés alól és az ügyben a tankerület is vizsgálatot indított.

Kovács Dóri és Danics Dóra már tini koruk óta ismerik egymást!

A 2013-as X-Faktor győztese és Kovács Dóri egy iskolába jártak, ráadásul osztálytársak voltak, és egy évig egy padban is ültek! A régi közös emlékekről ők meséltek a Havazinban!

Hetek óta téma volt a viszony

Hetek óta beszédtéma volt az alpolgármester és a diáklány kapcsolata Körmenden - írja az Index. Az információt a képviselőtestület jobbikos tagja az RTL Híradónak is megerősítette, de azt mondta, szóbeszédre alapozva ezt nem tehették szóvá a közgyűlésen. A nyugat.hu írt először arról, hogy a civilben tanárként dolgozó körmendi KDNP-s politikus ellen valaki feljelentést tett a rendőrségen, mert szerinte az 56 éves Szabó Ferencnek évek óta viszonya van egykori általános iskolai tanítványával.

A tanár ütötte meg a gyereket?

Agyrázkódással került kórházba, úgy megütötte a testnevelőtanár. Ezt állítják egy bátonyterenyei diák szülei, akik feljelentést is tettek. A pedagógust hiába kerestük. A polgármester Facebook posztjában, nyíltan kiállt a tanár mellett, szerinte szerény és tisztelettudó, aki sokat tett a hátrányos helyzetű gyerekekért.

Ököllel verte a diák fejét

Videóra vették, ahogy egy tanár ütlegeli az egyik diákja fejét. Azért bánthatta a fiút, mert az nem lett kész időben a dolgozattal és nem adta be a papírt. Információink szerint a videót látta az iskola igazgatója is. Úgy tudjuk, a pedagógus ellen belső vizsgálatot indítottak, de a férfi bejár dolgozni és tanít. Az ügyben kiskorú veszélyeztetése miatt a rendőrség is nyomoz.

BRUTÁLIS: Ököllel üti a tanár a diákot

Videóra vették, ahogy ökölbe szorított kézzel üti-veri tanára az egyik gimnazista fejét. Azért bánthatta a fiút, mert az nem lett kész időben a dolgozattal és nem adta be a papírt. Úgy tudjuk, a Híradó birtokába jutott felvételt a fiatal egyik osztálytársa készítette még a tanév elején az egyik nyíregyházi szakgimnáziumban.

PLÉBÁNOS: „Nekem is vannak indulataim!”

Ruhájánál fogva rángatta ki az osztályteremből majd felpofozta 15 éves tanítványát a somlóvásárhelyi plébános. A pap az iskolában tartott hittanórát, a bérmálásról beszélgettek, amikor az egyik 15 éves fiú szemtelenkedni kezdett vele. Többször is visszaszólt a papnak és káromkodott is. A plébános azt mondta, hiába fegyelmezte, a fiú nem hagyta abba, ezért dühében ruhájánál fogva vitte ki az osztályteremből.

Vivien elmesélte, hogy diákként rotakapának csúfolták

A diákok nosztalgiázni kezdtek, és elmesélték legemlékezetesebb, vagy épp legkellemetlenebb sztorijukat.

Ki a legszexibb diáklány?

A lányok bevetették minden bájukat, hogy meggyőzzék a srácokat, ők a legszexibb diáklányok az egész iskolában!

Szexi diáklányok próbálták elcsábítani Krisztiánt

A villa izmos lakója vette át a tanári szerepet, amit a lányok gyorsan ki is használtak. Mici és Gina megmutatta, miket tennének meg Krisztiánnak a jobb jegy érdekében. Ezt már Vivien se nézhette tétlenül...

Ennyire vannak képben a villalakók az általános iskolás tananyaggal...

Indulhat az iskolahét! Ehhez azonban természetesen szükség van egy szintfelmérőre is. Lássuk, hogyan teljesítettek a villalakók!

15 év kényszermunka egy ellopott plakátért

Zokogva könyörgött szabadon engedéséért Otto Warmbier, az a 21 éves amerikai turista, akit szerdán 15 év kényszermunkára ítéltek Észak-Koreában, mert ellopott egy propagandaplakátot, hogy magával vigye szuvenírként. A huszonegy éves diák alig tudott járni, amikor bevezették a terembe, ahol beismerte államellenes bűnét és sírva kért bocsánatot.

Diákkal szexelt a tanárnő, perelné a fiút

Lefeküdt egy tinédzserrel egy texasi tanárnő, aki bíróság elé állítaná a srácot, sőt mi több, még az anyját is.

Diákolimpikonok szóltak vissza a miniszternek

Ne velük példálózzon a miniszter, és ne használja őket propaganda célokra - ezt mondták Híradónknak diákolimpikonok Balog Zoltán egyik Facebook bejegyzése kapcsán. A miniszter ugyanis az egyik diákolimpikonnal készített szelfije alá fehéringes, a világ élvonalában lévő magyar diákokról írt.

Sorozatos zaklatásról mesélnek egy gimnázium diákjai

Először egy diák kereste meg az RTL-t. Aztán, ahogy fejlődött a történet, egyre többen mertek beszélni. Diákok, szülők és egy tanár is. Mind egybehangzóan állították, hogy egy soroksári gimnázium egyik oktatója jóval túlmegy azon a határon, ami egy tanár és egy diák között megengedett. És azok alapján, amit meséltek, nehéz ezzel nem egyetérteni. Az ilyen típusú ügyek jellemzője, hogy az áldozatok nehezen beszélnek, mert magukat is felelősnek érzik. Pedig nem azok. Ennek ellenére sokan úgy nyilatkoztak Moskovics Juditnak, hogy ne legyenek felismerhetőek. Mert félnek az igazgató bosszújától. A zaklató tanár ugyanis a fia.

Egyre kevesebb a hallgató a felsőoktatásban

Évről évre egyre kevesebben járnak egyetemre és főiskolára, a Statisztikai Hivatal adatai szerint idén annyian, mint 17 évvel ezelőtt. Eközben egyre több magyar diák iratkozik be külföldön egyetemre és a pedagógusok szakszervezete szerint közülük sokan haza sem jönnek. Az MSZP-nél azt mondják, a szakképzést támogató oktatáspolitika elhibázott, a minisztérium adásunkig nem reagált az adatokra.

Tűz a kollégiumban


szerző:
2015.11.24. 18:20
Tűz a kollégiumban

Kigyulladt egy középiskolai kollégium Veszprémben. A tüzet az egyik diák vette észre, aki azonnal szólt az ügyeletes tanárnak. A tűzoltók percek alatt kiértek és eloltották a lángokat. Az egyik szoba égett, egyelőre nem tudni miért. A tűzben senki sem sérült meg, az épületet mindenki időben elhagyta.

Kirúgták a diákot, aki beleköpött a pogácsába?

Lezárult a Kürt gimnázium belső vizsgálata a szeptemberben kirobbant pogácsa ügyben, amikor is egy videó tanúsága szerint több diák beleköpött és más, ismeretlen eredetű folyadékot öntött abba a pogácsatésztába, amit egy jótékonysági akció keretében sütöttek a diákok és a menekülteknek ajánlott fel az iskola. Az ügy vége az lett, hogy értesülések szerint egy diákot kicsaptak az iskolából. Az üggyel kapcsolatban most kapcsoltuk telefonon Molnár Lajost, a Kürt Gimnázium igazgatóját, a stúdióban pedig vendégünk volt Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke.
 

KLIK – Vállalkozók réme lett az állami mamutszervezet

Több millió diák és szülő mindennapjaira van hatással. Több tízezer tanár életét határozza meg. Az ország legnagyobb munkáltatója. Elképesztő mennyiségű adófizetői pénzből működik: 524 milliárd forintból. És rengetegen fogják a fejüket miatta. A KLIK-ről már sok mindent elmondtunk a Házon kívülben, de arról, hogy a szervezet fizetni sokszor nemigen szeret, még nem beszéltünk. Mert a KLIK rossz adós: lássuk, miért nem hajlandó már sok vállalkozás szállítani az iskoláknak.

Több diák vállalhat munkát idén nyártól

Idén nyártól már a passzív féléves diákok is dolgozhatnak diákmunkában, így újabb 25 ezer hallgató kap lehetőséget arra, hogy a legálisan és ellenőrizhetően vállaljon munkát. De milyen szabályok vonatkoznak rájuk? Dr. Fiák István, a Diákész elnöke mondta el nekünk.

Házon kívül 15-05-20


szerző:
2015.05.21. 00:10
Házon kívül 15-05-20

Házon kívül: Orsika - A kislány, akit két négyzetméteren tartottak bezárva a szülei. KLIK - Diákok, akik elmerik mondani, hogy rossz a rendszer. Kéményseprők - Ha államosítanák a szolgáltatást, a cégek csődbe mennének.

Fülöp Viktor küzdelme a diákjaival

Részlet a 15. évad 4. részéből:

Mit tehet egy tanár, amikor már sokadjára jönnek szembe vele ugyanazok a bamba kérdések?

Ha lemaradtál az adásról, kattints ide!

Fókusz 15-04-02


szerző:
2015.04.02. 19:20
Fókusz 15-04-02

Fókusz: Ki a felelős? - Halálra gázolta a busz, de a sofőrt felmentették. A 11 éves Danika szülei a felelőst keresik. Hihetetlen történet! - Negyvenegy éve él puskagolyóval a fejében a mezőszentgyörgyi asszony. Hogy került oda, és miért nem vette észre? Fura magyarok - Orrot fújunk, pusziszkodunk, félénkek vagyunk, és furcsa ételeket eszünk. Hogyan látnak minket a nálunk tanuló, külföldi diákok?

Mit gondolnak rólunk a külföldi diákok?

Tanulók, akik Magyarországot választják, ahelyett, hogy saját országukban végeznék tanulmányaikat. De vajon miért pont minket? És ha már itt vannak, mit gondolnak rólunk, magyarokról? Czakó József riportja.

Több tanár is veri a diákokat Gádoroson?

Rendszeresen pofozzák a diákokat, az egyik tanár botot is tart a tábla mellett, azzal üt rájuk - ezt mondta több szülő is az RTL Híradónak a gádorosi általános iskoláról.

Tanár verte meg a diákot a szülők szerint

Rendőrségi nyomozás indult egy gádorosi iskolában, ahol a szülők gyanúja szerint az egyik tanárnő technikaórán megpofozott egy 9 éves kisfiút. A gyerek nem sokkal később szédülni és hányi kezdett, szülei emiatt vitték kórházba. Később a többi szülő mesélte nekik, hogy mit hallottak a fiú osztálytársaitól. A tanár állítólag úgy megpofozta a kisfiút, hogy nekiesett a padnak és a falnak. Az iskolában nem nyilatkoztak.

Még mindig nincs minden diáknak tankönyve

Tanulnának, de nincs miből. Sok iskolában két hónappal a tanévkezdés után még mindig tankönyv nélkül tanulnak. Van, ahol lefénymásolják a tananyagot, máshol a tanárok kézzel írott jegyzetekből adják le az órákat.
 

„A tanárok és a diákok is elszántak”

A tanárok és a diákok is elszántak, ha tanulásról van szó - ezt mondta a Fazekas Mihály Gimnázium igazgatóhelyettese az RTL Híradónak. Az intézmény idén is első lett a középiskolák százas rangsorában. A legjobb vidéki középiskola a veszprémi Lovassy László Gimnázium lett. Az igazgató úgy fogalmazott, reméli, nem lesz nagyobb átalakítás a középfokú oktatásban.
 

Megszólalt a pedofíliával vádolt tanár

Nyilatkozott az RTL Híradónak az a dunakeszi tanár, akit azzal vádolnak, hogy évekkel ezelőtt több alsó tagozatos diákját is molesztálta. A férfi azt állítja ártatlan.

Előzetes: Megszólalt a diákjai molesztálásával vádolt tanár

A férfi az RTL Híradónak nyilatkozott először. Azt mondta: ártatlan és csak meg akarják hurcolni. A vád szerint évekkel ezelőtt több alsó tagozatos diákját is molesztálta.

Egyre több diák kér segítséget

Évről-évre több diákot bántanak - egyre több telefonhívás érkezik a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítványhoz. A telefonálók többsége nem meri bevallani, ha a társai terrorizálják az iskolában.
 

Miért nem 9-kor kezdődik az iskola?

Egy nemrégiben készült amerikai kutatás szerint sokkal kiegyensúlyozottabbak és sikeresebbek azok a gyerekek, akiknek reggel nyolc óra helyett kilenckor csengetnek be az első órára.

Tehetség: Lehet-e gyermekünkből világsztár sportoló?

Bemutatjuk azokat a 15 -16 éves tinédzsereket, akik már végigverték a világot, a legnagyobb legendák rekordjait döntögetik. Van köztük, aki már most a 2020-as olimpiára készül, és aki az aranyérmei tengerében nekünk adta élete első interjúját.

Terror az iskolában, mit tehetünk ellene?

Az iskolai kiközösítés nem új keletű dolog, ám ennyi áldozatot még sosem szedett. Két héttel ezelőtt Székesfehérváron egy 17 éves fiú ugrott ki a harmadik emeletről az iskola belső aulájában. Krisztiánt társai folyamatosan zaklatták,valószínűleg ezért akart véget vetni az életének.

Hogyan lehet egyetemistaként spórolni?

Már nem gyerekek, de még nem teljesen felnőttek: egyetemisták. Magyarországon 380 ezren vannak. Egy felmérés szerint egy ötödüknek havi 20 ezer forintból kell megélnie.

Szabó Gréta, a vitázás nagymestere

A vasárnapi Portré vendége Szabó Gréta, a viták világbajnoka volt. A 19 éves lány az Ötven Tehetséges Fiatal elnevezésű program egyik kiválasztottja, azonban nem csak vitázásban tehetséges. További részletekért tartsanak velünk!

Házon kívül 13-01-30


szerző:
2013.01.30. 23:05
Házon kívül 13-01-30

Házon kívül: Hogy is működik a rezsicsökkentés? Amikor a diák veszi a papírt, hogy tanulhasson. A minimálbér-emelés visszásságai.

Előzetes: Fegyverrel fenyegette tanárát

Egy tatabányai diák hétfőn pisztolyt fogott tanárára. Az iskolatársai meséltek a fiúról. Hogy mit mondtak róla, megtudhatják fél 7-kor az RTL Híradóból.

Tiltakoznak a diákok a röghöz kötés ellen - tudósítónk jelenti

Diákok tüntetnek a felsőoktatási törvénytervezet ellen az oktatási államtitkárság előtt.

A kiscsillag is vacogva tanul


szerző:
2011.10.18. 11:45
A kiscsillag is vacogva tanul

Több gyerek is megbetegedett már a fűtés nélküli iskolákban, ezt mondta Híradónknak az egyik diák, Krizbai Teca.

Minisztériumokat perelt egy kínai diák

Három minisztériumot beperelt egy pekingi diák, mert azok nem szolgáltak információval.

Dideregnek a diákok


szerző:
2011.10.11. 18:18
Dideregnek a diákok

Hidegben tanulnak és fáznak a diákok a gyömrői iskolában. Nyár óta nincs gáz az épületben és a kollégiumban, ahol 50-en laknak.

Ismeretlentől vette a drogot az ablakon kieső diák

Állítása szerint az utcán, egy ismeretlen külföldi férfitől kapta a marihuánát az a fiú, aki kizuhant iskolája második emeletéről.

Reggeli 11-10-06


szerző:
2011.10.06. 09:05
Reggeli 11-10-06

Reggeli: Ellepték a Reggelit az énekesek: a szülinapos Halász Judit mellett vendégül láttuk az X-Faktor frissen alakult fiúcsapatát, az Apollo 23-at is.

Izgő-mozgó diákok a kutatás középpontjában

Magyarországon a 6-18 éves korosztályban 70 ezerre tehető a figyelemhiányos hiperaktivitási zavarral küzdő gyerekek száma.

Fél év, mire felépül az ablakon kiesett diák

A fiút már kihozták az intenzívről, magánál van, és szeretne minél előbb hazamenni.

Intenzíven a lezuhant diák


szerző:
2011.09.23. 16:52
Intenzíven a lezuhant diák

Súlyos, életveszélyes állapotban fekszik a kórházban az a 16 éves fiú, aki csütörtökön kiesett egy budapesti gimnázium ablakából.

Virággal csapta kupán a minisztert egy diák

Virágcsokorral támadtak az ukrán oktatási miniszterre Kijevben.

Megégett egy magyar lány Franciaországban

Életveszélyes égési sérüléseket szenvedett egy 22 éves magyar lány a franciaországi Agen városában, miután kigyulladt az épület.

Óriási trauma az iskolai terror


szerző:
2011.09.09. 16:20
Óriási trauma az iskolai terror

Az iskolai erőszakot nehezen tudják feldolgozni a diákok, mert még nagyon sérülékenyek.

Nem engednék külföldre a magyar diákokat?

7, vagy 15 évre is itthon tartaná a diplomás fiatalokat az oktatási államtitkárság.

Becsengettek!


szerző:
2011.09.01. 16:10
Becsengettek!

Nem csak az iskolákban, hanem az iskolák környékén is megváltozik az élet. Gyakoribbak lesznek a dugók és több a figyelmetlen gyerek az utakon.

Környezettudatosságra nevel az egyetem

Szelektív hulladékgyűjtésre, környezetkímélő közlekedésre és papírhasználatra igyekeznek nevelni a hallgatókat.

Alkotmánnyal lepik meg a diákokat

Ajándékként osztogatná az új alkotmányt a diákoknak a kormány.

Visszatartanák a tankönyveket?


szerző:
2011.08.23. 19:32
Visszatartanák a tankönyveket?

Több ezer rászoruló gyerek tankönyvét még mindig nem szállították ki a terjesztők az iskolákba.

Forma 1-es verseny kicsiben


szerző:
2011.08.21. 14:54
Forma 1-es verseny kicsiben

A hétvégén volt a Formula Student Hungary versenyt, ahol egyetemisták maguk által tervezet és alkotott autókkal versenyezhettek.

Jobban van a megvert maláj diák


szerző:
2011.08.11. 12:18
Jobban van a megvert maláj diák

Az éjszaka már nem voltak zavargások Nagy-Britanniában, és jobban van az a fiú is, akinek a kifosztásáról készült videó bejárta a világot.

Nem kéne fizetni a tankönyvekért?

Ingyenesek lehetnek az iskolai tankönyvek – írja a Magyar Hírlap.

Zavargásba torkollt a chilei tüntetés

Az oktatási reformot követelő fiatalok néhány csoportja összecsapott a rendőrökkel. A diákok megpróbáltak betörni az elnök palotába is.

Budapestre látogattak a fukisimai diákok

Schmitt Pál köztársasági elnök is fogadta a Magyarországon tartózkodó fukusimai diákokat.

Diákok autói csaptak össze Silverstoneban

Mini Forma 1-es autóépítésben a világ legjobbjai között vagyunk. Leendő mérnökeinket a Fókusz elkísérte a Formula Student világversenyre Silverstoneba. Egészen a célegyenesig a budapesti egyetemisták verhetetlennek tűntek.

Fókusz 11-07-15


szerző:
2011.07.15. 20:50
Fókusz 11-07-15

Fókusz: Megtaláltuk a világsztár magyar rokonságát! Néhány szentesi család igencsak megdöbbent, amikor Kesha a nevüket emlegette! A vallomás! Kiszel Tünde először meséli el, min ment keresztül az elmúlt időszakban. Bírósági perek, és újabb médiabotrányok kezdték ki az idegeit. Elcsukló hangon mesél Károllyal való szakításáról, és a Fluor Tomi-féle provokációról.

Merőben más lesz diákhitel rendszer

Több ügyfélbarát változás lép életbe a jövőben a diákhitel rendszerében.

Tanulók mázolják ki a lakóházakat

Diákok festik ki nevelőszülők otthonait Békésben, nyári gyakorlat keretében.

Hamis igazolás házilag


szerző:
2011.07.06. 15:56
Hamis igazolás házilag

Lopott bélyegzővel gyártottak hamis igazolásokat a Szigetvár környéki diákok.

Szomorúan indul a vakáció


szerző:
2011.06.15. 17:41
Szomorúan indul a vakáció

Egymillió háromszázezer diáknak kezdődik meg szerdától a vakáció. Több tucat iskolában azonban utoljára csengettek ki.

Vibrátort ajándékozott diákjának a tanár

A Montgomery megyei hatóságok pénteken letartóztattak egy tanárt Dublinban, mert szexuális segédeszközt adott a tanítványának.

Droggal bizniszeltek az iskolában


szerző:
2011.06.10. 16:34
Droggal bizniszeltek az iskolában

Kábítószert árult egy 18 éves lány saját iskolájában, Budapesten. Barátja segítségével terjesztette a marihuánát.

9 kislány került kórházba paprikaspray miatt

Paprikaspray-től lett rosszul 9 iskolás gyerek a Szabolcs megyei Dombrádon.

Verekedés akasztotta meg a tanítást

Berontott az órára és megvert egy diákot egy másik tanuló anyja és nővére egy békéscsabai iskolában.

Rejtély, hogy került kómába a magyar diák

Egyik ismerőse azt mondta: a fiú orvosai szerint nem baleset történt, hanem megverték.

Diákhitel: közeleg a határidő!


szerző:
2011.05.12. 17:46
Diákhitel: közeleg a határidő!

Május 16-ig igényelhetik a diákhitelt azok a hallgatók, akik a tavaszi szemeszterben még szeretnék azt megkapni.

Ismét diákok faggatták Stohl Andrást

Bocsánatot kérni sosem könnyű, bűnbocsánatért esedezni pedig különösen nem. Stohl András és ügyvédje, Ruttner György a zarándoklat újabb állomására érkezett. A monori József Attila Gimnáziumba.

Diákhitel: Mennyi az annyi?


szerző:
2011.05.04. 17:34
Diákhitel: Mennyi az annyi?

10 éves a diákhitel, melyet ma is sok jó és rossz kritika ér. Az azonban biztos, hogy ma minden ötödik diák felveszi.

Nem volt drámai a magyar érettségi

Petőfi és Móricz műveiből közép szinten, Karinthyból emelt szinten számoltak be a maturanduszok.

Érettségire fel!


szerző:
2011.04.30. 17:37
Érettségire fel!

Hétfőn reggel 92 ezren kezdik el az érettségit a magyar nyelv és irodalommal. A tételeket idén is a jegyzőktől veszik át az igazgatók.

Hasson a józanság szava a ballagókra!

Veszélyes lehet, ha sok részeg fiatal elindul az éjszakába és nem vigyáznak magukra.

Betegeket ápolnak az ifjú önkéntesek

A zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium tanulói ellátják a beteg embereket és beszélgetnek velük.

Folyamatosan reng a föld Japánban

Legutóbb csütörtök reggel egy, a Richter skála szerinti 6 egész 1 tizedes utórengés rázta meg Japán északkeleti részét.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való