KERESÉS search-close

daganatos betegség

28 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "daganatos betegség"

Gyermekeknek gyűjt adományt a Fókusz Plusz

Gyermeknapi különkiadással jelentkezik szombaton 18:55-től az RTL Klub Fókusz Plusz című műsora. A Bátor Tábor támogatására gyűjtünk! Ide daganatos, cukorbeteg és más krónikus betegségekkel küzdő gyerekek és szüleik kerülhetnek, nem ritkán egy, vagy akár több évnyi kórházi kezelés, elszigeteltség, sok fájdalom, meg félelem után. A műsorból megismerhetik a segítők munkáját, résztvevő családokat, beteg és gyógyulófélben lévő bátor gyerekeket és megszólalnak azok a hírességek, köztük Erős Antónia, Lengyel Tamás és a Trokán testvérek, akik támogatják a Bátor Tábor munkáját.

Az X-Faktor győzteseivel leptük meg a nyolcéves beteg Hannát

Tudja, hogy mennyi a fehérvérsejtje, tudja, hogy beteg, azt is, hogy daganata van. Tudja, hogy ha romlanak az értékei, akkor kórházba kell mennie. Hanna nemrég múlt nyolcéves, és súlyos betegséggel küzd. Sikerült teljesítenünk a kislány egyik álmát, amikor összehoztuk a találkozót a USNK rajongó Hannával és az X-Faktor győzteseivel.
Hanna állapotáról és a nagy találkozásról, ide kattintva még többet megtudhat.

SÚLYOS BETEG: Hanna megmondta, hogy végigcsinálja és meggyógyul

Hanna azt mondja, hogy csak egy lehetőség van, hogy meggyógyul. Ezért ő is, családja, a teljesen idegenek is mindent megtesznek. A mosolya, az arca ragyogása pedig nem hazudik, ő valóban meg akar gyógyulni. Apukájával ketten mesélik el, hogy milyen állapotban van most, és hol tart a kezelése.
A Fókusz riportját, ide kattintva nézheti meg.

Sorstársain is szeretne segíteni a daganatos betegséggel küzdő modell

Tavaly rosszindulatú daganatot találtak a mellében, ezért az utóbbi időben szinte minden napja vizsgálatokkal, kórházi kezelésekkel és műtétekkel telt. Szűcs Adriána legfőbb célja, amellett, hogy felhívja a figyelmet a vizsgálatok és kezelések fontosságára- az, hogy fogja a kezét azoknak, akik hasonló helyzetben vannak, mint ő.

Székhelyi József jobban van

Székhelyi József, úgy tűnik, túl van az életveszélyen. A 71 éves színésznél tavaly novemberben diagnosztizáltak tüdőrákot, orvosai pedig azonnal meg is kezdték a kemoterápiás kezelését. Székhelyi József most azt nyiltkozta, egyre jobban érzi magát.

Sokat várnak az új vérteszttől

Igazi áttörés lehet a szakemberek szerint a daganatok gyógyításában az a vérteszt, amit amerikai kutatók fejlesztettek ki. A vizsgálattal egy egyszerű vérvétellel lehetne megállapítani valakiről, hogy van-e daganatos betegsége.

Székhelyi József súlyos beteg

„Rákos vagyok, ez a helyzet.” - mondta egy interjúban Székhelyi József. A színészt nemrég mellkasi gondok miatt műtötték, ekkor derült fény a daganatos megbetegedésére. Természetesen a rossz hír megdöbbentette Székhelyit, de minden erejével azon van, hogy legyőzze a kórt.

Daganatos betegségek: hatásosabb a hagyományos terápia

A hagyományos orvosi kezeléssel, vagyis a kemoterápiával és a sugárkezeléssel van a legnagyobb esély arra, hogy egy daganatos beteg meggyógyuljon - ezt mutatta ki az amerikai Yale Egyetem kutatása. Eszerint 10 betegből, aki ezt választotta, 8 még élt 5 évvel a betegség felfedezése után. Csak alternatív gyógymódokkal viszont majdnem minden második beteg meghalt 5 év alatt. A Semmelweis Egyetem onkológusa szerint az alternatív kezeléseket csak az orvosi terápia mellett, kiegészítésként szabad használni.

Karda Bea így győzte le félelmét a rák diagnosztizálás után

Amikor valakinél diagnosztizálják a rákot, akkor az első kérdés, amit minden ember feltesz magának: miért pont én? Sajnos a betegség nem válogat. Kialakulásában éppúgy szerepet játszhatnak a lelki tényezők, mint a gyógyulásban. Fontos, hogy tudjuk, van kihez fordulni!

ŐSZINTÉN: Kollégánk felvállalta betegségét

Molnár Péter, az RTL Híradó operatőre néhány hónappal ezelőtt tudta meg, hogy súlyos daganatos betegsége van. A hírt a Facebookon osztotta meg ismerőseivel, és azóta is, folyamatosan beszámol állapotáról, félelmeiről, öröméről. Azt mondja a legnehezebb az volt, hogy a családja előtt felvállalja, hogy miben szenved.

Számít, hogy mellette álljanak

Merjünk kérdezni, merjünk segíteni a daganatos betegeknek - ezt tanácsolja a Semmelweis Egyetem pszichológusa. Civil szervezetek adatai szerint még mindig sok daganatos beteg titkolja, hogy rákja van, van, aki még a családjának sem mondja el. Kollégánk Molnár Péter a Facebookon mutatja be a betegségének állomásait, barátai kampányt indítottak, hogy így fejezzék ki, mellette állnak a bajban. 

Tegyünk egészségünkért mielőtt túl késő lenne!

Az idei Rákellenes Bilágnapon a társadalmi- és az egyéni felelősség került fókuszba. Az egészségünk érdekében fontos az életmód és a rendszeres szűrővizsgálatok. Sajnos gyakran későn, az áttétek fázisában diagznosztizálják a daganatot a magyar orvosok. 

Kevesen mennek rákszűrésre

Nem érzi betegnek magát, nincs rá ideje, fél az eredménytől vagy csak senki sem jár a családjából, így még nem jutott eszébe. Ezzel indokolták a legtöbben az RTL Híradó stábjának, hogy miért nem járnak rákszűrésre. Míg sok európai országban 10-ből 9 ember jár, Magyarországon csak minden második. Az orvosok szerint ezért is halnak meg sokan daganatos betegségekben, mert szűrés nélkül későn derül ki a baj. A Betegút Egyesület szerint az lenne a megoldás, ha kötelezővé tennék a szűréseket.

Átadták a leggyorsabb PET CT-t

Az országban a leggyorsabb PET CT készülékét adták át a budapesti Semmelweis Egyetemen. Ez az a készülék, amivel a lehető legkorábban ki lehet mutatni a daganatos elváltozásokat. A géppel mindössze kilenc perc egy vizsgálat, és a beteg szervezetét is jobban kíméli, mint a többi ilyen berendezés. Évente négyezer egészségbiztosító által támogatott vizsgálatot végeznek majd vele, az ország minden részéről.

Kedvezményekkel a rák ellen

Fizetett szabadnapot, adókedvezményt vagy utazási támogatást is kaphatnak a jövőben azok, akik elmennek a kötelező szűrővizsgálatokra. Ezt az országos tisztiorvos mondta az RTL-Híradónak. Szentes Tamás szerint a támogatás a méhnyak, emlő és a hamarosan bevezetendő vastagbélrák szűrésre ellátogató betegeknek járna. A Magyar Rákligánál azt mondták, annyira kevesen járnak Magyarországon szűrésre, hogy 10-ből hét daganatot már áttétes állapotban vesznek észre.

Tudatosan készült a halálra

Meghalt Birtalan Balázs író, költő, ismert melegjogi aktivista. Három éve küzdött daganatos betegséggel, januárban internetes blogjában írta meg, hogy menthetetlen.  Tudatos készülése a halálra nagy visszhangot váltott ki a világhálón, több százan biztatták és szorítottak neki, hogy meggyógyuljon. Birtalan Balázs 46 éves volt.

Áttörés lehet a rák gyógyításában

Brit kutatók olyan új eljárást fejlesztettek ki, amivel elérhetik, hogy a beteg saját szervezete, saját immunrendszere küzdje le a daganatos betegséget. Így nem lenne szükség kemoterápiára vagy sugárkezelésre. Az új eljárást még nem tesztelték betegeken.

Különleges ajándék a beteg asszonynak

Életre szóló élményekkel indult az idei év egy daganatos betegségben szenvedő asszonynak és gyerekeinek. A Segítő Angyalok Alapítvány a sokat nélkülöző családnak nem csak élelmiszer-
csomagokkal és ruhákkal segített. A beteg nő és gyerekei csupa olyan dolgot tehettek, amit addig még soha: étteremben ehettek, szállodában aludhattak és színházba is elvitték őket.

Ingyen táboroztatnak beteg gyerekeket

Ők átélték a legmélyebb fájdalmat, amit szülő érezhet: daganatos betegség miatt elveszítették egyik gyermeküket. A zalai házaspár mégis talpra állt és most azért dolgoznak, hogy örömet okozzanak súlyos betegséggel küzdő gyerekeknek. Az általuk létrehozott kalandparkban ingyen táborozhatnak beteg gyerekek.

Állásukat féltve titkolják, hogy betegek

Sok rákos beteget kirúgnak a munkahelyéről, miután kiderül a betegsége. Ezt a Mellrákinfo Egyesület elnöke mondta az RTL Híradónak. Csak ennél az egyesületnél minden hónapban többen is jelentkeznek, akik azt állítják, daganatos betegségük miatt veszítették el a munkájukat.

Nem működnek pontosan az öreg CT-berendezések

Sok a 10 évnél öregebb, elavult CT gép az országban, amelyekkel nem, vagy csak nehezen lehet a daganatos betegségeket kiszűrni. Ez derül ki a radiologia.hu adataiból. Zombor Gábor a múlt hétvégén jelentette be, hogy rendelet készül arról, hogy azokat a betegeket, akiknél felmerül a rák gyanúja, 14 napon belül ki kell vizsgálni. Az államtitkár szerint ehhez elegendő diagnosztikai eszköz van Magyarországon.

Gyógyítható lesz a rák?


szerző:
2015.03.31. 18:15
Gyógyítható lesz a rák?

Akár tíz éven belül elkészülhetnek az első olyan rákgyógyszerek, amik már valóban meg tudják majd gyógyítani a daganatos betegségek bizonyos fajtáit - ezt mondta az RTL Híradónak Dr. Barabási Albert László, világhírű hálózatkutató.

Mikulások fürdőruhában


szerző:
2014.12.07. 18:40
Mikulások fürdőruhában

Fürdőruhás Mikulások futottak Pécsen. Így hívták fel a figyelmet a daganatos gyerekekre. Az általunk kérdezett szakorvos szerint a gyógyulási arány nagyon jó, ugyanakkor a családoknak óriási trauma, ha kiderül, hogy a gyermekük daganatos beteg. A futáson összegyűlt adományokat ezért most olyan képzésékre költik, amivel az egészségügyi dolgozók megtanulják méginkább kezelni ezeket a helyzeteket.

 

Fókusz 14-01-17


szerző:
2014.01.17. 19:55
Fókusz 14-01-17

Fókusz: Pánikhelyzet? - Három lány után fia születik. Stohl András boldogsága mellett félelmeit sem titkolja. VV Ámokfutó - Egyetlen nap alatt az összes lányt két vállra fektette. Vajon Simont az új lakó megfékezi majd? Gyanús tragédiák - Egy éven belül hét új daganatos megbetegedés. Az azbeszt tehet mindenről Zagyvaszántón?

Reggeli - Csak csajok 12-02-23

Reggeli - Csak csajok: Minden, amely egy női társaságban napjainkban szóba kerülhet.

Reggeli - Csak Csajok 11-11-03

Reggeli - Csak csajok: Barabás Éva a megújult Csak csajokban Eszenyi Enikőt és Balla Esztert faggatta a színházi szerepeikről, munkahelyi szerelemről valamint a kezdetekről.

Fél Kettő 11-03-30


szerző:
2011.03.30. 14:15
Fél Kettő 11-03-30

Fél Kettő: Életmódváltás - Korda György a sportnak és a diétának köszönhetően sokat fogyott. Saját kútfőből? - Sok diák a szakdolgozatát egy könyvből kimásolja, vagy pénzért másokkal íratja meg. Történetek a rákról - Hogyan sikerülhet legyőzni a daganatos betegségeket?

Reggeli 11-01-12


szerző:
2011.01.12. 09:05
Reggeli 11-01-12

Reggeli: Eseméynekben gazdag Reggelit kaptak a nézők; megtudhatták, hogy Tóth Orsi miért állt koldusnak, valamint, hogy kit szeret Kovács Lázár ex-kedvese.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való