KERESÉS search-close

dózsa lászló

4 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "dózsa lászló"

Amikor az állam belegyalogol egy család életébe

Itt ez a hatalmas falfestmény, egy 56-os pesti srácról. A kép mellé azt írták, hogy ő Dózsa László, aki 1942-ben született. Pedig nem. Mert a képen szereplő pesti srác Pruck Pál, aki már nem él, a családja viszont igen. És a rokonok most csak kapkodják a fejüket: megalázva érzik magukat, mert egyszer csak jött az állam, és belegyalogolt a család történelmébe, sőt meghamisította azt.

Vagy tévedtek, vagy nem


szerző:
2016.11.03. 18:34
Vagy tévedtek, vagy nem

Három nap hallgatás után megszólaltak az '56-os emlékbizottság vezetői a pesti srácoknak mementót állító óriásplakát ügyében. Balog Zoltán miniszter az RTL Híradónak azt mondta, lehet, hogy tévedtek, és nem a színész-rendező Dózsa László van a képen, akinek nevét a portré mellé írták. Schmidt Mária viszont biztos abban, hogy Dózsa került a plakátokra, és minden más igaztalan támadás. Az amerikai Life magazin eredeti cikkében Pruck Pál neve szerepel a fotó alatt, ezért Pruck lánya nyílt levélben kérdőjelezte meg az emlékbizottság munkáját.

Kegyeleti okból lemond

Kegyeleti okokból lemond arról, hogy az ő neve szerepeljen az 1956-os megemlékező plakátokon, ezt közölte Híradónkkal az akkor 15 éves színész-rendező Dózsa László. Azt mondta, bár továbbra is meg van győződve arról, hogy ő van a képen, tekintettel van Pruck Pál unokatestvérére. Hétfői híradónkban számoltunk be arról, hogy Híradónk egyik nézője úgy gondolja, visszaéltek az azóta meghalt rokona fotójával, ugyanis szerinte nem Dózsa László, hanem unokatestvére, Pruck Pál van a plakáton.

Ki szerepel a képeken?


szerző:
2016.10.31. 18:35
Ki szerepel a képeken?

Visszaélt rég elhunyt unokatestvérének képmásával az 56-os Állami Emlékbizottság - ezt állítja Híradónk egyik nézője. Szerinte hozzátartozójának portréját festették a budapesti házfalakra 56' évfordulója alkalmából, nem pedig Dózsa László színművész-forradalmárét, akinek a nevét az óriásplakátokra írták. A Life magazin archívuma szerint is az unokatestvéréről készült a felvétel. Dózsa László viszont azt mondja, még a sapka is megvan, amiben az amerikai fotóriporter lencsevégre kapta.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való