KERESÉS search-close

dél-koreai turisták

5 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "dél-koreai turisták"

Elindult Budapestre a Clark Ádám hajódaru

A Hableány és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én késő este ütközött össze a Margit híd közelében, a turistahajó felborult és elsüllyedt, fedélzetén 33 dél-koreai állampolgárral - turistákkal és két idegenvezetővel -, valamint kéttagú magyar személyzettel. A Clark Ádám hajódaruval fogják kiemelni a Margit hídnál hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajót.

A dél-koreai hírcsatornák éjjel-nappal a dunai hajótragédiáról tudósítanak

A dél-koreai híradásokban is folyamatosan a szerda esti dunai hajóbalesetről van szó. Az itt élő honfitársaik szintén döbbenten állnak a tragédia előtt, és közben ők sem értik, pontosan hogyan történhet meg egy ilyen katasztrófa? Videótelefonon beszéltünk egy Dél-Koreában élő magyar nővel, aki szerint a helyiek különösen ügyelnek a biztonságra, ezért sem értik, miért nem figyeltek jobban a hajón?

A búvárok próbálják felmérni, hogyan tudnák megközelíteni az elsüllyedt hajót

A Hableány városnéző hajó szerda este süllyedt el, miután egy szállodahajó a Dunán utolérte és maga alá gyűrte. Fedélzetén 33 dél-koreai turista és a két fős magyar személyzet utazott. Csupán heten élték túl a tragédiát. Heten életüket vesztették, huszonegy ember holttestét pedig még mindig keresik.

Huszonegy embert még mindig keresnek a tragédia után

Dél-koreai turisták szenvedtek tragikus hajóbalesetet a Dunán szerda este. A Fővárosi Vízművekkel együtt összesen három hajóval indultak segíteni. Szakadó esőben, óriási sodrás mellett, elképesztő nehéz körülmények között kutattak túlélők után. Később szonár segítségével kutattak a víz alatt. Búvárok viszont egyelőre nem merülnek le a roncsba. A szakemberek szerint ekkora sodrás és ilyen látásviszonyok mellett félő, hogy még több ember veszne oda.

Másodpercek alatt süllyedt el a Hableány, még vészjelzés leadására sem volt idő

A baleset olyan gyorsan történt, hogy még vészjelzés leadására sem volt mód. A Hableány rendszeresen közlekedett a Dunán, évente több ezer utasnak mutatta meg a várost. Hiába volt a fedélzeten könnyen hozzáférhető helyen elhelyezve mentőmellény, a dél-koreai turistáknak esélyük sem volt magukra csatolni őket. Ehhez legalább 3 percre lett volna szükségük, ehhez képest a hajó 7 másodperc alatt süllyedt el.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való