KERESÉS search-close

családtámogatás

38 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "családtámogatás"

Roham várható hétfőn a bankokban

Rohamra kell készülni hétfőn a bankfiókokban az egyik pénzügyi szakportál szerint. Hétfőtől igényelhető ugyanis több új családtámogatás. Ezek közül a babaváró hitel iránt lehet a legnagyobb az érdeklődés, ami akár tízmillió forint is lehet, és 3 gyerek után nem is kell visszafizetni. Szakértők szerint viszont nem mindegy melyik banknál igénylik a fiatal házasok a kölcsönt, mert eltérő feltételekkel adják.

 

A falusi CSOK fogja megállítani a kistelepülések elnéptelenedését?

Jártunk olyan településen, ahol fel lehetne venni a falusi CSOK-ot, de nincs eladó ház. Máshol, nagyon kellene a segítség, de ők nem kerültek be a körbe. És voltunk egy olyan helyen a Balatonparton, ahol az utca egyik oldalán felvehető a támogatás, a másikon viszont nem. A kormány döntése miatt sokan örülhetnek, másik viszont szomorkodhatnak. De vajon mire lesz jó a falusi CSOK? Megállítja-e a kistelepülések elnéptelenedését?

Szigorúbb feltételekhez kötik a CSOK-ot

Legalább egy éves folyamatos TB jogviszonyt kell igazolnia minden igénylőnek, vagyis kétszer annyit, mint amennyit most, az eredeti CSOK-hoz kérnek. A szakértő szerint ez azt jelenti, hogy a munkanélküliek mellett a közmunkások nagy része is elesik a támogatástól.

Elfogadta a parlament a családvédelmi akcióterv két pontját

Július elsejétől 10 millió forint kamatmentes babaváró hitelt igényelhetnek a párok, és 2 és fél millió forintos támogatás jár a háromgyermekeseknek, ha hétszemélyes autót vásárolnak. A DK szerint csak a jómódúakat támogatja a kormány, a kormánypártok viszont úgy látják: ez a legnagyvonalúbb családtámogatási csomag.

Autóvásárlási támogatás: 3 évig nem lehet eladni a kocsit

Bejelentették a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásának részleteit. Ezek szerint azok a gyerekek számítanak, akik után jár a családi pótlék. A családügyi államtitkár azt mondta: a 7 személyes új autó megvételéhez járó legfeljebb 2 és fél millió forintot az egyszülős családok is igényelhetik. A lehetőség júliustól három és fél éven keresztül él. Egy család egy autót vehet így, amit három évig nem adhat el. A támogatást az államkincstár közvetlenül utalja a kereskedőnek.

8% a kamat, ha nem jön a gyerek

8 százalékos kamatra számíthatnak a házaspárok, ha nem teljesítik a 10 milliós ingyen kölcsön feltételeit, ezt a családügyi államtitkár árulta el Híradónknak. Végül három és fél évig, legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhetik majd a családok a gyerekvállalási hitelt.

Újabb részletek a falusi CSOK-ról

Bővítés és szűkítés egyszerre - újabb részleteket árult el a kormány a falusi CSOK-kal kapcsolatban. Bővült a jogosult települések köre, viszont a nagycsaládosoknak járó 10 milliós támogatásnak csak a fele használható majd ingatlanvásárlásra, a másik fele pedig felújításra – ezt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint ezzel elkerülhető, hogy túlzottan dráguljanak az ingatlanok.

Milyen házra elég a falusi CSOK?

Jobbára felújításra szoruló ingatlant vásárolhatnak a családok az új falusi CSOK-kal. Leromlott és korszerűtlen a községi házak általános állapota a statisztikai hivatal adatai alapján. A 3 gyereket vállalók sok felé használt otthonhoz juthatnak a 10 milliós támogatással, de több milliót kell majd felújításra költeniük - a Híradónk által megkérdezett szakértők szerint. A Miniszterelnökség államtitkára ma azt mondta, a falusi élet nem járhat az életminőség romlásával.

 

Falusi CSOK: munka is kellene

Hitel nélkül otthonhoz juthatnak a 3 gyereket vállalók a falusi CSOK-kal a Duna House szerint. Az 5 ezer lelkesnél kisebb településeken, amelyek lakossága átlag felett csökkent. A pénzügyminiszter az RTL Híradónak azt mondta, csak jövőre 20 ezren vehetik fel az új támogatást ingatlan vásárlásához, 25 ezren pedig felújításhoz. A GKI viszont néhány ezer családdal számol összesen, szerintük munkahely kell, hogy a fiatalok a falvakban maradjanak.

Kockázatos a hitelbírálat nélküli tízmilliós kölcsön?

Információnk szerint a bankokat is meglepte a kedvezményes gyermekvállalási támogatás. Szakértők túl kockázatosnak tartják, hogy hitelbírálat nélkül lehetne tízmilliós kölcsönhöz jutni. Erről csütörtökön beszélt kérdésünkre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Pénzügyi szakértők szerint aggályos a kormány elképzelése, mert felelőtlen hitelfelvételre ösztönözheti az embereket. A gyermekvállalási támogatásról szinte naponta derülnek ki újabb részletek. Elméletileg júliustól lesz igényelhető, de a kormány még dolgozik a részleteken. 

Családtámogatás: minden, amit a kormány terveiről eddig tudni lehet!

Alig másfél hete jelentette be a miniszterelnök a kormány 7 pontos csomagját, amit ők családvédelmi akciótervnek hívnak. A cél az, hogy több gyerek szülessen. Azok, akik megfelelnek a feltételeknek, nagyon sok pénzhez juthatnak, akár a kedvezményes 10 milliós hitel, akár a kedvezőbb CSOK-szabályok, akár az autótámogatás miatt. Az ördög persze a részletekben rejlik, és most úgy tűnik, hogy sokan, hiába is szeretnének gyereket, kimaradhatnak a kedvezményekből.

Szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akciótervről

Nemcsak első házasok és gyermektelenek, de elváltak és özvegyek is felvehetik a három gyermek születése után vissza nem térítendő támogatássá alakuló kedvezményes kölcsönt. Erről Novák Katalin családügyi államtitkár beszélt. Mióta a miniszterelnök bejelentette, hogy a 40 év alatti nők 10 milliós hitelt kaphatnak, szinte naponta derülnek ki újabb részletek a családvédelmi akcióterv pontjáról. A kormány szerint a végleges szöveg még februárban a parlament elé kerülhet.

 

Diplomáciai csörte a svédekkel

Bekérette a magyar külügy a svéd nagykövetet, Novák Katalin államtitkár pedig bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert. A svéd kormány tagja előzőleg egy twitter üzenetben riasztónak nevezte a kormány családvédelmi akciótervét. Az általunk megkérdezett külpolitikai szakértő szerint ezek a gesztusok inkább a külvilágnak szólnak.

Drágulást hozhat az akcióterv

Drágulhatnak az ingatlanok és a 7 személyes autók a családvédelmi akcióterv miatt - a friss piaci elemzések szerint. A Duna House úgy számol, csak az új támogatások hatására egymillió forinttal emelkedhet év végéig egy átlagos, most 30 milliós budapesti lakás ára. A pénzügyminiszter szerint viszont nem okoznak majd drágulást a múlt vasárnap bejelentett intézkedések.

A rászorulók kimaradhatnak a családtámogatási kedvezményekből

A minimálbéresek nem kapnák meg egyszerre az új 10 milliós életkezdési kölcsönt és a 15 milliós CSOK-hitelt a Bankmonitor szerint. Úgy számolnak, legalább havi nettó 220 ezer forint jövedelmet kell igazolni együtt a két kölcsönhöz. Az új családpolitikai intézkedéseket Orbán Viktor jelentette be múlt vasárnap. A családügyi államtitkár ezután arról beszélt, hogy akár 35 millióhoz juthatnak, akik 3 gyereket vállalnak. A közmunkások és a munkanélküliek önmagában a kamatmentes hitelt sem tudnák felvenni - az eddig kiderült feltételek alapján.

Nem minden 40 alatti, házas asszonynak jár majd a kamatmentes kölcsön

A banki költségeket is az állam állja majd a vasárnap bejelentett, akár 10 milliós életkezdési hitelhez. Újabb részleteket árult el a családügyi államtitkár. Nem minden 40 alatti, házas asszonynak jár majd a kamatmentes, szabad felhasználású kölcsön, hanem csak az új gyereket vállalók kaphatnak belőle. Novák Katalin azt mondta, 5 éven belül kell gyereket szülni, különben visszamenőleg is kamatot fizettetnek majd a tartozásra.

Kamatmentes lesz a hitel, de nem mindenkinek

Kamatmentesen kapnak legfeljebb 10 milliós hitelt a 40 év alatti nők, ha házasok júliustól. A családügyi államtitkár ismertette a részleteket az Orbán Viktor által tegnap bejelentett intézkedéscsomagról. Szintén nyár közepétől ugyanannyi CSOK-hitel jár majd használt ingatlan vásárlásához, mint az újakhoz.  Az intézkedés legfontosabb pontjait megnézhetik ITT.

 7 PONT A CSALÁDOKÉRT: összefoglaltuk a legfontosabbakat

Novák Katalin, családügyi államtitkár ismertette a részleteket a kormány vasárnap bejelentett intézkedéscsomagjáról. A sajtótájékoztatón például az is kiderült, hogy csak a következő 3 évben igényelhető majd a 40 év alatti nőknek a szabad felhasználású kölcsön, legkorábban idén július elsejétől.

6 milliárd megy az új kampányra

Csaknem 6 milliárd forintért tájékoztatási kampányt, és a családtámogatásokról nemzeti konzultációt is indít a kormány. A plakátkampány témáját egyelőre nem árulják el. Az elmúlt években a tájékoztatási kampányok Soros Györgyről és a migrációról szóltak. Az LMP szerint a kormány népszerűsítése helyett a valós problémák megoldására kellene költeni a pénzt, például az ápolási díj emelésére.

Tanévkezdésre mindenkinek kiviszik az előrehozott családtámogatást

Több mint 400 ezer családnak, a jogosultak nagyjából felének a Posta kézbesíti a járandóságát. Idén augusztus végén is előre kifizetik a szeptemberi családi pótlékot, illetve a GYES-t, és a GYET-et a beiskolázás miatt. Egy átlagos háromgyerekes család 48 ezer forinttal költhet többet augusztusban, szeptemberben viszont senki nem kap majd támogatást.

Havi 25 ezer forintot bukhatnak

A magyarok járnának a legrosszabbul, havonta 25 ezer forintot veszítenének, ha Ausztriában csökkentenék az ott dolgozó külföldiek gyerekei után járó családtámogatást. A pótlékot annak az országnak az árszínvonalához igazítanák, ahol a gyerekek élnek.

3-4 ezer új bölcsődei férőhelyet ígér a kormány

Még az idén 3-4 ezer új bölcsődei férőhely létesül Magyarországon, és a kormány célja az, hogy minden szülő, aki bölcsődébe szeretné adni a gyermekét, megtehesse azt. A Bölcsődei Dolgozók szakszervezete szerint a négyezer férőhely nagyon kevés.

Költségvetés 2018: Ön nyer?

Demokráciákban a költségvetés vitájában egy ország szembenéz magával és jövőjével és eldönti, mire költse a kormány azt a pénzt, amiért ki-ki megdolgozott. Esetünkben a most benyújtott jövő évi költségvetés szerint a kormány 1500 milliárd forinttal költ többet jövőre, mint az idén. Másképpen: mindannyiunkra fejenként 150 ezer forinttal többet. De mire? Ki és mi nyer, ki és mi veszít a 2018-as költségvetéssel?

Házon kívül 2016-12-21


szerző:
2016.12.21. 22:40
Mégis járhat a CSOK a közmunkásoknak

Hiába csökkentették az áfát, vannak olyan lakóparkok, ahol drágulnak a lakások. A Bankmonitor úgy számol, idén akár a negyedével is emelkedhet az újépítésű ingatlanok ára - a 10+10 milliós támogatás iránti felfokozott érdeklődés miatt. A kormány kommunikációs államtitkára bejelentette, tovább bővítik a jogosultak körét, valószínűleg a közmunkásoknak is jár majd a kedvezmény - igaz nekik a leghamarabb csak tavasztól.

Vita arról, mitől születhet több gyerek?

Az adókedvezményektől és a bölcsődei férőhelyek számának növelésétől várja a kormány, hogy már jövőre több gyermek szülessen Magyarországon.

Reggeli - Csak csajok 11-11-09

A szerdai Reggeli - Csak csajokban a hűség, a babakötvény és a tiramisu volt a főszereplő: valóban válóok lehet a hűtlenség, kinek jár a babakötvény, kerülhet 10 perc alatt édesség az asztalra - ez mind kiderül az adásból.

Kivándoroltak, mégis kértek támogatást

Jogtalanul vette fel a családtámogatási ellátást legalább negyven család Borsod megyében.

Csak egyéves munkaviszony után jár a GYED

Átalakul a gyermekgondozási támogatások rendszere május 1-jétől.

Könnyítenek a családtámogatás rendszerén

Egységes elektronikus rendszerbe szervezik a családtámogatásokat, egy év múlva a mainál egyszerűbb lesz az ügyintézés.

"Válassz magadnak egy családot!"


szerző:
2009.08.03. 17:31

Tápszentmiklóson jó szándékú emberek és cégek jelentkezését várják családszponzornak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való