KERESÉS search-close

csőd

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "csőd"

Tömegesen jelenthetnek csődöt

A Magyar Közúti Fuvarozók szerint egyre nagyobb terhet ró az útdíj a fuvarozókra. Sokan már a csőd szélén állnak és egyre többen próbálnak trükkökkel spórolni, csalással kikerülni a fizetést. Legutóbb Hajdú-Biharban bukott le egy fuvarozó, aki a NAV szerint 90 millió forintot csalhatott el úgy, hogy hónapokig nem fizetett útdíjat.

Jamie Oliver több étterme is csődbe ment

Csődeljárás indult Jamie Oliver étteremhálózata ellen - jelentette be a maga a tulajdonos.

16 év börtön a Szeviép vezéreinek!

2010-ben ment csődbe Csongrád megye egyik legnagyobb építőipari vállalkozása, amely egyebek között részt vett a Makóra vezető M43-as építésében, valamint a szegedi villamospálya felújításában. Több milliárd forint adósságot hagyott maga után, alvállalkozók százai mentek tönkre a csődje miatt. Az ügyészség szerint a vezetők felelőtlenül hitelezték saját cégeiket, még akkor is, amikor látták, hogy jön a válság.

Nem valószínű az új választás

Vagy új polgármestert nyer a Fidesz, vagy én egy új képviselő testületet nyerek – ezt mondta ma híradónknak Hódmezővásárhely független polgármestere. Márki-Zay Péter pénteken javasolja a közgyűlésen a fideszes képviselőnek, hogy oszlassák fel a testületet. Hódmezővásárhely a független polgármester és a fideszes képviselők szerint is csődben van, de mindenki a másikat okolja. Márki-Zay Péter szerint a patthelyzetnek egy időközi képviselőtestületi választás vethetne véget.

Tivadar Szofinak: „Felfogod, mit teszel? Emberek életével szórakozol…”

Szofi nagy nehezen, de elmondta Tivadarnak az igazat a fodrászatról. Tivi úgy érezte, hogy Szofi átverte, és beszüntette a vele való barátságot. Szofi számára ez nagy csapás volt: most nemcsak a fodrászatot veszítette el, hanem ráadásul még a kollégáját is, aki a barátja is volt.

Teó Marci felvételével járatná le Joe-t?

Szofi bevallotta az igazat Tivadarnak is. Marci leakarta járatni Joe-t. Guszti és Milán Ayse telefonszámáért versenyeztek.

„Hülyeségekre ment a pénz”

Kevesebb közmunkás, óvodai csoportok összevonása – erre számíthatnak a Csongrád megyei Csanádpalotán élők. A település január közepén jelentett csődöt. Tegnap lakossági fórumot tartottak, a pénzügyi bizottság vezetője azt mondta: ők nem felelősek a kialakult helyzetért.

Hiába futnak a pénzük után

Fél évvel a Green Holidays csődje után, még mindig vannak olyan utasok, akik egy forint kártérítést sem kaptak. Az RTL Híradónak nyilatkozó asszony családja fél millió forintot költött a nyaralásra, ami végül meghiúsult, de semmit sem kaptak vissza.

Öt milliárd leépítésre

5 milliárd forintos uniós támogatást nyert létszámleépítés támogatására a Nemzetgazdasági Minisztérium - tudta meg a Magyar Nemzet. A minisztérium szerint a pénz arra van, ha egy vállalkozás nehéz helyzetbe kerül, segíteni tudjanak a dolgozóknak, de nem zárták ki, hogy akár elbocsátott közalkalmazottakra is költhetnek belőle.

Végleg csődbe megy a fodrászat?

Tamás nem igazán pártolta Szofi tervét egy rendezvényről, amit a fodrászatban szeretett volna megtartani. Az esemény nagyon sikeres volt, egészen addig, míg este el nem ment az áram. Ekkor Szofi bevallotta Tamarának és Alexának, hogy már nincs pénze fizetni a villanyszámlákat, ezért megígérte, segítséget kér Tamástól. Este azonban meglepte őt a fiú, és így már nem akart Tomitól pénzt kérni, problémáját csak Teónak mondta el.

Lali szerszáma csődöt mond

Lali számára az álom rémálommá válik, amikor egy erotikus film forgatása közben csődöt mond a „nemesebb” része, köszönhetően partnere viselkedésének.

Gábor Lalinak: „Büszke vagyok rád...

A kezdetben izgalmasnak induló nap katasztrófába torkollik Lali számára, amikor legnemesebb testrésze csődöt mond egy erotikus filmforgatás közben.

Váratlanul bezárta irodáit az indulhatunk.hu

Váratlanul bezárta irodáit az indulhatunk.hu utazásközvetítő cég, amely a csődbe ment Green Holidays útjait is árulta. A cég ezt azzal indokolta, hogy a Green Holidays csődje miatt többször inzultálták a munkatársaikat. A Híradónknak nyilatkozó panaszosok szerint más baj is lehet, egyikük azt mondta, befizetett előlegüket a cég nem továbbította az utazási irodának.

Fókusz 2017-07-04


szerző:
2017.07.04. 18:55
Van, aki az utcán éjszakázott

Vannak olyan utasok, akik az utcán éjszakáztak, mert nem tudták kifizetni a szállást Antalya-ban a Green Holidays csődje után. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok szerint hiába kértek segítséget a magyar külképviselettől is, a konzul csak annyit közölt, hogy nem tehet semmit. Közben a Green Holidays közleményben azt írta, hogy nem ők, hanem a török partnerük a felelős a helyzetért. 

Fókusz 2017-07-03


szerző:
2017.07.03. 18:55
GREEN HOLIDAYS KÁROSULT:

Legalább 800 magyar utas rekedt Törökországban, miután csődbe ment a Green Holidays utazási iroda. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a még kint lévő nyaralók hogy jutnak haza. Volt olyan család, amelyik öt gyerekkel repült Törökországba vasárnap, de ma már haza is jöttek. A kinti reptéren senki sem várta őket, és a szállodát is maguknak kellett kifizetniük.

Csődbe ment a Green Travel utazási iroda

Százak maradtak szállás nélkül vasárnap este Törökországban, miután csődbe ment az egyik legnagyobb magyar utazási iroda, a Green Travel.

Barbi: “Úgy érzem, hogy ennyi volt!”

Joe hazament, és Barbi mindenáron beszélni akart vele a történtekről. Joel mindenért a feleségét hibáztatta, a lány pedig egy újabb veszekedés után egy bárba menekült...

Fókusz 2017-03-31


szerző:
2017.03.31. 17:25
9. rész - A gazdag család csődbe ment!

Amikor Bernadett és a gyerekek egy több hetes nyaralás után hazaérkeznek a Maldív-szigetekről, Zsolt váratlanul egy ősöreg kocsival jön ki értük a repülőtérre. Zsolt megtörten számol be a családjának arról, hogy a cége csődbe ment és el kellett adniuk a drága házukat...

Joe csődöt mond az ágyban

Barbi az ágyban akar ünnepelni Joe-val, de a férfinak nem lesz merevedése. Barbi biztos benne, hogy ez csak a rehabilitáció mellékhatása...

Tarsoly: Az ügyészség cáfol

Cáfolja az ügyészség Tarsoly Csaba állítását, miszerint kérése ellenére sem vették zár alá a Quaestor csoport vagyonát. A csődbe ment pénzintézet vezetője a csütörtöki Magyar Narancsnak adott interjújában azt állította, hogy a Quaestor vagyon nagy részét nem vették zár alá, így azt széthordhatják még mielőtt a károsultak bármi pénzt láthatnának belőle. Az ügyészség szerint elsősorban Tarsoly magánvagyonát vették zár alá, a többit épp azért hagyták ki, hogy abból kártalaníthassák a befektetőket. A Demokratikus Koalíció ugyanakkor azt mondja: a zár alatti vagyonelemekből kormányközeli üzletemberek gazdagodnak.

Újabb ’56-os plakáttal van gond

Az ’56-os intézet szerint a forradalmat bemutató állami plakátkampány az emlékezetpolitika csődje. Ez a történészekből álló intézet bocsátotta az eredeti fotók egy részét az 1956-os Emlékbizottság rendelkezésére. Szerintük a szervezők például eltúlozták a fegyvereket és a tankokat, amelyeket az eredeti fényképekből kivágott arcok körül szerepeltettek. A kormánypártok azonban elégedettek, azt mondják, lelkiismeretesen és precízen járt el a bizottság.

 

A vevők és a dolgozók is rosszul jártak a csőd után

Ha kenyeret akarnak venni, nincs. Ha sajtot, az sincs. Se hús, se tej, lényegében semmi ennivaló, ami a napi bevásárláshoz kéne. Körülbelül 80 bolt Nógrád megyében pont olyan képet mutat, mint sok üzlet a szocializmus idején: vannak, de szinte üresek. Az eladók többsége még dolgozik, de ők se jártak jól, csak most kapták meg az augusztusi bérük maradékát. A Palóc Nagyker nevű cég csődje óta mindenkinek rossz: a kisboltok drágítottak, ami nem jó a vevőknek, a munkatársak pedig létbizonytalanságban élnek.

Házon kívül 2016-10-26


szerző:
2016.10.26. 23:50
Barátoknak osztogatták a takarék pénzét

Barátoknak, fedezet nélkül osztogatták a százmilliókat, a vád szerint ezért ment csődbe 2012-ben a soltvadkerti takarékszövetkezet. Az ügyben 75-en álltak ma bíróság elé. Az ügyészség szerint 20 milliárd forint kárt okoztak egyebek mellett azzal, hogy a takarékszövetkezet úgy is utalt kölcsönt, hogy azt nem is igényelte senki, és azzal sem volt gondjuk, ha a kivételezett ügyfelek nem fizették vissza a pénzt.

 

Story Extra 2016-06-20


szerző:
2016.06.20. 17:25
Nóra: „Lefeküdtem Attilával”

Az ügyvédnő kezd felépülni, és lassan, de biztosan elengedni Róbertet. Semmiképp sem tesz neki jót, mikor a Kft. tagjai őt kezdik el hibáztatni a félresikerült üzlet miatt.

Miklós saját tervébe fog belebukni?

Miklós mindent megtesz azért, hogy újra ő legyen a Berényi Kft. cégvezetője. Semmi sem állíthatja meg, a terve szépen alakul, csak egy valamivel nem számolt.

Miklós mellényúlt? – Nem hiszünk a szemünknek!

Az ötlet pedig zseniálisnak tűnt, csőbe húzni a Kft. tagokat, majd úgy rendezni az egészet, mintha a saját döntésükön múlt volna, hogy feladják a céget. A terv jól alakult, csak egy dologgal nem számolt Miklós...

Robog a csőd felé az olajnagyhatalom

Hiába nyilvánították a pénteket munkaszüneti nappá, és tanácsolták el a nőket a hajszárító használatától Venezuelában az energiahiány miatt, mostantól minden nap négy órán keresztül szüneteltetni kell az áramellátást az országban. A világ egyik legnagyobb olajhatalma szinte teljesen kifogyott az energiából, üresen konganak a boltok, az utcákon pedig eluralkodott az erőszak.

Juli szakított Attilával?

Válságba került Attila és Juli kapcsolata, ekkora szakadék  még sosem volt közöttük. Mi lesz így velük?

Miféle játékot űz Juli – Szakított Attilával?

A hétköznapokból adódó problémák is megviselhetnek egy házasságot, nem beszélve arról, ha mondjuk az egyik fél börtönben ül, a másik pedig a csődszélén áll. Milyen esélyekkel indulhatnak így? Engedjék el egymást, vagy tartsanak ki egymás mellett?

50 cent szexvideó miatt magyarázkodhat

A rapper fél évvel ezelőtt csődöt jelentett, hogy ne kelljen öt millió dollárt fizetnie, amit a bíróság határozott meg. A bűne nem más volt, mint egy kiszivárogtatott videó egy riválisának barátnőjéről.

Milliós fizetések a BKV-nál


szerző:
2015.12.28. 18:42
Milliós fizetések a BKV-nál

Milliós fizetéseket kapnak a BKV vezetői - írta meg a Népszabadság. Legnagyobb jövedelme Bolla Tibor vezérigazgatónak van, az ő havi bére majdnem másfél millió forint, ám több, mint 20 alkalmazottnak havi egymillió forint feletti fizetés jár. A közlekedési vállalat évek óta görgetetett milliárdos tartozását idén vállalta át az állam - a kormány szerint a fizetésekhez nincs közük, arról a BKV dönt. A BKV szerint az nem lenne megoldás, ha rosszul fizetett vezetőik lennének.

Csődbe mehet Szigetvár


szerző:
2015.11.21. 18:35
Csődbe mehet Szigetvár

Iskolák, óvodák világítása, fűtése, dolgozók fizetése: egyelőre még kérdéses mire és mennyi pénze lesz Szigetvárnak. A város hétfőn csődbe mehet, ha a bank inkasszózza a számláját. Az Együtt szerint a kormány február óta szándékosan nem döntött Szigetvár hitelkérelméről, bosszúból, mert a korábbi fideszes polgármestert tavaly nem választották újra a városban. A kormánytól szombaton nem kaptunk választ ezzel kapcsolatos kérdéseinkre.

Húsz alvállalkozót nem fizettek ki

Húsz alvállalkozót vágott át a kivitelező, akik mind az Európa Kulturális Fővárosa program építésén dolgoztak Pécsen öt éve – ezt állítja az ügyészség. A cégeket a mai napig nem fizették ki. Egy részük emiatt csődbe is ment. A fővállalkozó cég két vezetője ellen, 23 rendbeli bűncselekmény miatt emeltek vádat, évekre börtönbe kerülhetnek.
 

Szerda éjfélig lehet szabadulni az Astra biztosítótól

Szerdán, azaz holnap éjfélig szabadulhatnak közös megegyezéssel a becsődölt Astra Biztosítótól az ügyfelek. Ha valaki nem lép, könnyen beleragadhat a bizonytalan román felszámolási eljárásba. Eddig az ügyfelek kevesebb, mint fele lépett. Közben törvényt módosítanának az Astra miatt. A lehetőségekről Lovas Judittal beszélgettünk.

A csőd előtt vette ki a pénzét, beperelték

Két millió forintot követel vissza egy 77 éves asszonytól a Quaestor felszámolója. Az idős nő ügyvédje szerint azért, mert gyanúsnak tartják, hogy épp a brókercég bedőlésének napján vette ki a pénzét. Az asszony állítja, az egészből semmit nem ért. Az Együtt szerint égbekiáltó igazságtalanság, hogy egy kisbefektetőt meghurcolnak, míg a 3,8 milliárd forintot ugyanaznap visszakapó Külügyminisztériumot nem. A minisztérium szerint ők biztonságos állampapírban tartották a cégnél a pénzüket.

Még nem kapták meg a pénzüket a Quaestorosok

A legtöbben továbbra is csak töredékét kapják a remélt összegnek, ezért az ország több pontján egyszerre ismét az utcára vonultak a Quaestor károsultjai. Van, aki még egy forintot sem látott viszont befektetett pénzéből, és olyan is, aki csak az egyharmadát kapta vissza. A törvény szerint a kifizetések határideje augusztus 6-án lejárt.

Segít a MABISZ az Astra károsultjainak

Átvállalja a MABISZ a csődbe ment román biztosító, az Astra károsultjainak a kárfelmérését, és segítenek az ügyintézésben is. A román biztosítónál több mint 150 ezer magyar autósnak volt kötelezője, három ezren várnak arra, hogy a baleseti kárukat a biztosító felmérje és kifizesse. Korábban úgy volt, hogy ezt az ügyfeleknek maguknak kell intézni a román garanciaalapnál, románul.

Becsődölt az Astra biztosító

Becsődölt a román Astra biztosító, ami Magyarországon is rengeteg ügyfelet érint. Hogy pontosan mit jelent a csőd, illetve, hogyan érinti ez az ügyfeleket, mit tehetnek azok, akik érintettek az ügyben, arról a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivőjével, Binder Istvánnal beszélgettünk.

Bajban a miskolci állatsegítők


szerző:
2015.08.09. 18:15
Bajban a miskolci állatsegítők

Kilencszázezer forintra lenne szüksége a Miskolci Állatsegítő Alapítványnak, hogy ne menjen tönkre. Nincs pénzük arra, hogy fizessék a számláikat, így viszont adótartozásuk is lett. Ha a menhely tönkremegy, csaknem 400 állat kerülhet újra utcára.

Megszavazta a parlament a megállapodást

Elfogadta az athéni parlament a hitelezők feltételeit. A szavazást heves vita előzte meg. Már ekkor kiderült, hogy a kormányzó Szirizának sem minden képviselője ért egyet a megszorításokkal, ugyanakkor több ellenzéki képviselő is igennel szavazhatott.

A görög válság testközelből

Hetek óta csőd szélén áll Görögország, a bankok zárva vannak és az emberek nem jutnak a pénzükhöz. A hosszú bizonytalanság után, úgy tűnik ma végre megszületett a megállapodás az EU és Görögország között. A Fókusz stábja hétvégén Athénban járt, ahol a görögök aggódva figyelik mindennap a híreket. Kilyén Tamás riportja.

Görögország szenved


szerző:
2015.07.09. 18:40
Görögország szenved

Nyugdíjasok rohamozták meg a bankokat, több gyógyszer is hiánycikk, a pénzmozgások korlátozása miatt néhány üzem már csökkentette a termelést Görögországban. Az emberek továbbra is csak napi 60 eurót vehetnek fel az automatákból. Pénzt utalni nem lehet, az éttermek és a hotelek is inkább készpénzt fogadnak el. Görögországnak csütörtök éjfélig kell letennie részletes reformterveit a nemzetközi szervezetek elé ahhoz, hogy újabb hitelcsomagot kapjon.

Még belföldre sem utaznak a görögök

Óriási károkat szenved a görög idegenforgalom, ám nem a külföldi vendégek miatt. A szállodafoglalásokat elsősorban a belföldi turisták mondják le, mert a korlátozott készpénzfelvétel miatt nem mernek utazni. A külföldi turisták egyelőre nem pártoltak el Görögországtól, Magyarországról például naponta 20 charter gép indul.

Új javaslatot tesznek a görögök

Görögország kedden új javaslatot tesz az uniós pénzügyminisztereknek arról, hogy hogyan kezelné a válságot azok után, hogy az ország lakói egyértelműen elutasították a nemzetközi hitelezők ajánlatát, vagyis a megszorításokat. Az athéni kormányfő mindenképp tárgyalni akar, de az uniós vezetők egyelőre nem látják, hogy milyen alapon. Közben meglepetésre lemondott a görög pénzügyminiszter. Azt mondta: nem akar a megegyezés akadálya lenni.

Teljes a zavar Görögország ügyében

Gyakorlatilag csődbe ment a görög állam, mivel nem utalták át határidőre a legutóbbi, másfél milliárd eurós hitelrészletet. Hivatalosan még sincs csőd. Időközben a görög kormány megadta magát a szigorú követeléseket támasztó hitelezőknek, a miniszterelnök már csak minimális módosításokat szeretne elérni.

Már biztos, hogy nem fizetnek


szerző:
2015.06.30. 18:27
Már biztos, hogy nem fizetnek

Bejelentette a görög pénzügyminiszter, hogy a kedd éjféli határidőig nem utalják át a Nemzetközi Valutaalapnak az 1,6 milliárd dolláros esedékes törlesztésüket. Ez államcsődöt is jelenthet. Ám a német pénzügyminiszter szerint Görögország az eurozóna tagja maradhat, ha a vasárnapi népszavazáson megbukik a brüsszeli reformcsomag.

Katasztrófa Görögországban, bedől az euró?

Nekünk, magyaroknak az egyik legnépszerűbb nyaralóhely, ahol kiváló a vendéglátás, kedvesek az emberek és gyönyörű a tenger. A görögök számára viszont a hazát, az otthont, az életet jelenti. Görögország pedig bajban van, mert visszautasították azt a tervét, amellyel adósságait akarta rendezni. Sokan vészharangot kongatnak, unióból való kilépést emlegetnek, mások el sem tudják képzelni, hogy ne legyen megoldás az Európa több országát is sújtó válságra.

„A rosszból a még rosszabb felé megyünk”

Egyre több görög vélekedik így. A borúlátás oka a csődveszély és a hitelezők egyre nagyobb nyomása, hogy szigorúbb megszorításokat hajtson végre a kormány. Ám elemzők szerint a követelt adóemelések csak elmélyítik a válságot.

Távolabb került a görög csőd


szerző:
2015.06.23. 18:40
Távolabb került a görög csőd

Görögország végre olyan javaslatokkal állt elő, amelyekkel már lehet is kezdeni valamit. Így értékelték az ország hitelezői és Európa vezetői Athén reformterveit a brüsszeli csúcs után, amit a fenyegető görög csőd miatt hívtak össze. A görög kormányfő egyebek mellett nyugdíjcsökkentést és ÁFA-emelést ígért.

Görögország az államcsőd szélén?

Kinyitottak-e a bankok? Előfordulhat-e pénzhiány? Milyen a közhangulat, mit akarnak a görög átlagemberek? Mire számíthatnak? A válaszokat megtudtuk András Bence makrogazdasági elemzőtől.

Készpénzzel utazzon Görögországba!

Aki most indul görögországi nyaralásra, vigyen magával elegendő készpénzt – ezt tanácsolják az utazási szakértők. A balkáni államnak a hónap végéig kellene megegyeznie hitelezőivel, hogy a csődöt elkerülje, és újabb hitelrészletet hívhasson le. Az egyezség egyelőre távolinak tűnik, így lehetséges, hogy az összes görög bank napokra bezár majd.

Ha államosítanák a szolgáltatást, a cégek csődbe mennének

Államosítaná a kormány a kéményseprést. Egy törvényjavaslat szerint a Katasztrófavédelem kotorná ezentúl a kéményeket. Így azonban azok a cégek, amelyek ezzel foglalkoztak, csődbe mennének.  1500 ember veszítené el becslések szerint az állását. Pedig már a rezsicsökkentés is komoly nehézségeket okozott nekik. Az államosítás melletti indok: hogy biztonságosabb legyen, és még olcsóbb. Egyébként ezer és kétezer forint közötti összegről beszélünk. Évente ennyit kell fizetni a családoknak a kéményseprésért. Boros Kriszta munkába kísért egy kéményseprőt.

A Kun-Mediátor Kft. csődje a karcagi diákok pénzét is benyelte

Karcagi énekkarosok nyaralásra félretett pénze is elúszott a csődbe ment Kun-Mediátor Kft-nél. Ez az a cég, amelynek vezetője 800 gyanútlan ügyfél több mint 10 milliárd forintnyi befektetésével tűnt el, őt április óta sikkasztás gyanúja miatt körözi az Interpol. Úgy néz ki, a kórus mégis eljut az olasz tengerpartra, mert az iskolát fenntartó egyház kipótolja az eltűnt pénzt.

Bíró Ica talán megmenekül az anyagi csődtől

Az elmúlt napokban szomorú hírek érkeztek a Metal Lady háza tájáról, ugyanis kiderült, súlyos anyagi gondokkal küzd. Ica ma már sokkal optimistábban tekint a jövőbe.

Reflektor 15-04-27


szerző:
2015.04.28. 01:30
Reflektor 15-04-27

Reflektor: VV Zsuzsa énekesi karrierről álmodozik. Bíró Ica talán megmenekül az anyagi csődtől.

Fókusz 15-04-16


szerző:
2015.04.16. 18:00
Fókusz 15-04-16

Fókusz: Hiénák? - Ragadozónak tartják őket, pedig ők csak szeretnének megélni, azt mondják nem erőszakkal szerzik a fuvart. Ki fog fizetni? - Steiner Kristóf, Kelemen Anna is a pénzéért küzd, hova és miért tűnt el a könyvkiadó tulajdonosa? Extrém fazon - Béla frizurája kicsapta a biztosítékot, sok embernek tetszik, de nagyon sokan kopaszra nyírnák.

Botrányszag lengi körül az Ulpius-házat

Frei Tamás, Kelemen Anna, Karafiáth Orsolya. Sikerkönyvek szerzői, akiknek a művei egykor a márcisuban bedőlt Ulpius- háznak szállították a milliókat. A tulajdonos aztán eladta a házát, kikapcsolta a mobilját, és gyakorlatilag eltűnt a föld színéről. De hogy lehetséges ez? És miért nem szólalnak fel azok, akiknek létkérdés a cég jövője? Fejős Éva szerint sokan attól félnek, ha hangosabban haragszanak, sosem kapják meg a beragadt pénzeiket.

A magyar sport első világklasszis sielője

Csikszeredáról indult, magyar állampolgár lett, a tavalyi téli olimpián lesiklásban hetedik, idén  egy világkupa versenyen harmadik, de Miklós Edit ennél is feljebb szeretne lépni a dobogókon. És: Mi fenyegeti az évi 45 milliárdos forgalmú könyves szakmát? Csődközeli helyzetek,  egyre többen a neten vesznek könyvet – természetes piaci átrendeződés?

Házon kívül 15-04-01


szerző:
2015.04.01. 23:40
Házon kívül 15-04-01

Házon kívül: Luxusvilla, luxushotel, pláza, focicsapat és nagyra törő tervek. Bejártuk a hatalmasra duzzadt Quaestor-birodalmat. Befolyásos politikai kapcsolatok és közmunkásból lett börtönviselt vezérigazgató. Az állam kimentette a pénzét, a kis emberek futnak utána. A Quaestor-birodalom csődje; hová tűnt 150 milliárd forint?

Mégsem kapnak gyorssegélyt a kórházak?

A csőd szélén áll több orvostechnikai eszközöket szállító cég, mert a kórházak nem tudják kifizetni, amit leszállítottak nekik. Segítséget kérnek a kormánytól, azt szeretnék, ha csökkentenék az áfát, és a kormány hitelt nyújtana a kórházaknak, hogy rendezhessék tartozásaikat.

Kérdőjelek a Quaestor körül


szerző:
2015.03.31. 18:40
Kérdőjelek a Quaestor körül

Nem akkor jelentett csődöt a Quaestor, amikor azt a cég vezetője mondta. Ez derül ki a fővárosi törvényszéknek az RTL Híradó kérdésére adott válaszából. A Quaestor kötvénykibocsátó cége ellen jelenleg sincs csődeljárás. A kormány közben azt közölte: az egyetlen éjszaka alatt elkészült nemzetgazdasági miniszteri jelentés alapján döntött úgy Orbán Viktor, hogy minden kormányzati pénzt ki kell venni a brókercégekből. Az Együtt azt követeli, hozzák nyilvánosságra a jelentést.

Könyvvizsgálók: átverhetők?

Bróker- és bankbotránnyal kezdődött, kötvénybotránnyal folytatódott, politikai botránnyá nőtt és nő, előbb-utóbb kiderül, hogy lehet-e könyvvizsgálói botrány is. A mostani csődsorozat kapcsán az ember nem érti: hogyan lehetséges, hogy a könyvvizsgálók nem vették észre – vagy észrevették, de nem jelezték a csőd közeli állapotot, a fiktív kötvényeket, sok minden mást. Válaszokat Lukács Jánostól, a könyvvizsgálók kamarájának elnökétől várunk.

A Quaestor vezér levelet írt Orbánnak

Orbán Viktor mindent megtett, hogy megmentse az emberek pénzét - ezt mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a brókerbotránnyal kapcsolatban. A tárcavezető cáfolta, hogy a kormány belső információkkal rendelkezett volna a brókerügyről, és ezért vette ki a Quaestornál tartott pénzét a külügyminisztérium épp aznap, amikor a cég csődöt jelentett. A miniszter elismerte: államkötvények helyett készpénzt kapott vissza a tárca, és azt is: a cég vezetője levelet írt Orbán Viktornak arról, hogy bajba kerültek. A baloldali ellenzék szerint Orbán Viktornak le kell mondania, ha nem teszi, a parlament feloszlatását kezdeményezik. A Jobbik mindenkit felelősségre vonna az ügyben. A Fidesz szerint csak a kormány törődik az emberekkel.

RTL II: Orbán szólt, hogy vegyék ki a pénzt

Orbán Viktor miniszterelnök rendelte el még a Quaestor csődje előtt, hogy a minisztériumok vegyék ki a brókercégeknél tartott pénzüket. Ezt maga a miniszterelnök mondta az RTL Híradó kérdésére válaszolva, azután, hogy kedden kiderült a Külügyminisztérium egyik cége a Quaestor  csődjének bejelentése előtt néhány órával vette ki az összes pénzét, 3,8 milliárd forintot. Az MSZP lemondásra szólította fel a miniszterelnököt, mert miközben a minisztériumok pénzét mentette, hagyta, hogy a kisbefektetők elveszítsék az összegyűjtött pénzüket.

Quaestor-ügy: nem kapnak támogatást

Szinte biztos, hogy semmilyen kártérítést nem kapnak a Quaestor károsultjai, hacsak a brókercég nem fizeti vissza nekik a befektetett pénzüket. A befektető-védelmi alap megerősítette az RTL Híradónak, hogy tőlük nem számíthatnak kártalanításra a kötvényesek. A Fidesz frakcióvezetője közölte: törvényekkel is biztosítanák, hogy a csődbe ment cégek tulajdonosai magánvagyonukkal is feleljenek, illetve a pénzügyi szektor is vegyen részt a kártalanításban. Az MSZP szerint a kormány kötelessége a kártérítés. Közben a rendőrség bejelentette: csalás miatt indítottak nyomozást.

Sorra dőlnek be a brókercégek

Alacsonyan repülnek a brókercégek és velük mostanában már naponta a tíz- és százmilliárdok. S minél többet megtudunk róluk, annál kevésbé értjük a történteket. Mennyiben más egy banki alapkezelő, mint egy brókercég. És:hogyan kellett csalni, könyvelni úgy, hogy a napi nyilvántartást vezető központi elszámoló cég, a KELER ne vegye észre, hogy mi folyik itt.

Buda-Cash: Van politikai felelős?

A Fidesz hamar megtalálta, hogy ki tehet a Buda-Cash botrányról: a szocialisták, akik ugyancsak hamar válaszoltak, nem fognak meglepődni, szerintük a Fidesz.

DRB: Egymásra mutogat a Fidesz és az MSZP

Feljelentést tesz az MSZP a Buda-Cash ügyben. Szerintük a hatóságoknak nemcsak a brókerháznál és a bankoknál kell vizsgálódniuk, hanem az állami szerveknél is. A Fidesz viszont úgy látja: a szocialisták rossz törvénymódosítása miatt alakulhatott ki a mostani helyzet. Erről a két párt frakcióvezetője az RTL "Magyarul Balóval" című műsorában vitatkozott. Az MNB közölte: ők mindent jól csináltak az ügyben.

Házon kívül 15-03-04


szerző:
2015.03.04. 23:25
Házon kívül 15-03-04

Házon kívül: Váratlan ítélet – Szabadon a gyermekbántalmazással vádolt szülők. Buda-Cash – Százezreket sodort a csőd a tönk szélére. Koszovó – Az ország, ahonnan mindenki menekül.

Visszavetheti a turizmust a zárvatartás

Az idegenforgalom csődjétől tart az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára, ha nem változik a boltok vasárnapi zárva tartásáról szóló törvény. Vámos György az RTL Híradónak azt mondta, kevesebb turista, kevesebb pénzt költ majd Magyarországon. A kormány hajthatatlan, továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy vasárnap senkit ne lehessen dolgoztatni.

Csak félpénzt kaptak a volt malévosok

Két és fél évvel a Malév csődje után még mindig csak a végkielégítésük felénél tartanak a légitársaság elbocsátott dolgozói.
 

Ganxsta Zolee és édesapja a csőd szélén

A rapper 30 milliós adósságba verte magát a háza miatt. Most megtörténhet, hogy ő is, és édesapja is elvesztik az otthonukat. Hónapok óta tudni, hogy a rapper anyagi nehézségekkel küzd. Az azonban csak most derült ki, hogy édesapja otthonát is veszély fenyegeti.

400 négyzetméteres házból a pincébe

Hogyan él szinte 0 forintból egy csődbe ment házaspár?

Már csak álmukban repülnek a Malévesek

Egy pilóta, aki nyugdíjba ment, egy pilótanő, aki karaoke bulikat tart és egy légiutaskísérő, aki regényt írt. A sorsuk másként alakult, már csak a Maléves múlt a közös.

Házon kívül 12-02-21


szerző:
2012.02.21. 23:45
Házon kívül 12-02-21

Házon kívül: A néma gyilkos senkit sem kímél. A Malév-csőd napjai egy pilóta szemszögéből. Feri bácsi „gyógyító zenéje”.

A csőd napjai egy pilóta szemszögéből

A Malév csődje után villámgyorsan terjedni kezdett az interneten egy pilóta vallomása. A csőd napjának a története, ahogy ő azt megélte. Demeter Csaba kora reggel értesült arról a kollégáitól, hogy már nincs hova mennie dolgozni.

Fókusz 12-02-07


szerző:
2012.02.07. 20:15
Fókusz 12-02-07

Fókusz: Focistafeleség? - Tóth Gabi nem ért a focihoz, de egyre jobban szereti, amióta összejött párjával. Vékony jégen nagy keréken - A két amerikai teherautó a Balaton jegén akart Siófokra száguldani, rosszul jártak. A villalakók nem számítottak a régi albérlőkre, kénytelenek voltak egy ágyban aludni.

A Malév legtragikusabb pillanatai


szerző:
2012.02.03. 19:36
A Malév legtragikusabb pillanatai

Azt hittük, ez sosem következhet be, de mégis megtörtént: A Malév pénteken lehúzta a rolót. Miközben az ország még csak találgatja, mi lesz ezután, mi nemcsak a legszebb, de a legrejtélyesebb, és legtragikusabb napokat is felidézzük.

Ártatlannak vallja magát a MÁV Biztosító volt vezetője

Kiss Bálintot milliárdos sikkasztással és hűtlen kezeléssel vádolják, büntetőpere ma kezdődött a Fővárosi Bíróságon.

Becsődölhet a Pest Megyei Bíróság

Erősen megcsappant „kasszával” kell megküzdenie nap mint nap a Pest Megyei Bíróságnak.

Rejtély fedi a baleset körülményeit

Fegyveres Zotán gipszkartonépítő július végén az álommunka reményében indult útnak, EU-s munkavállalási papírokkal, TAJ-kártyával a zsebében, de élete a Berlin-Hamburg autópályán szó szerint 360 fokos fordulatot vett.

A faluval együtt a lakók is csődbe mennek

Három hónapja nem kapnak se segélyt, se fizetést a versendiek, miután a település csődöt jelentett.

USA: Megúszták az államcsődöt?

Elfogadták azt a kompromisszumos megoldást, amellyel elkerülhető az Egyesült Államok fizetésképtelenné válása.

Közelít a technikai csődhöz az USA

Közelebb került Amerika a technikai értelemben vett államcsődhöz.

Versend csődbe ment


szerző:
2011.07.27. 19:27
Sokkolná a világgazdaságot az USA csődje

Világméretű pénzügyi sokkot okozna, ha az Egyesült Államok csődbe menne.

Csődbe mehet Heves megye


szerző:
2011.05.19. 18:43
Csődbe mehet Heves megye

A Heves megyei önkormányzat ellen adósságrendezési eljárást rendeltek el.

Uniós segítséget kér Portugália

A lisszaboni kormányfő bejelentette, hogy országa az EU-tól kér pénzügyi segítséget az adósságok megoldásához.

Csődbe viheti a lassan érkező állami pénz

Már az üzemét is le kellett állítania egy százhalombattai vállalkozónak, mert több mint egy éve nem kapja meg az államtól a neki járó pénzt.

Csőd szélén a Zeneakadémia


szerző:
2011.03.29. 08:29
Csőd szélén a Zeneakadémia

Megszorításokat kell bevezetni a Zeneakadémián az intézmény rossz anyagi helyzete miatt - derül ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból.

Tankönyv nélkül maradnak a Pest megyei diákok?

Az önkormányzat 50 millió forinttal tartozik a tankönyvterjesztőknek, és ha augusztusig nem rendezik a tartozást, akkor nem kapnak új könyveket iskolakezdésre.

Házon kívül 11-02-24


szerző:
2011.02.25. 00:10
Házon kívül 11-02-24

Házon kívül: Színész, tévés, politikus, főrendőr: nekik valamiért elengedték a közlekedési bírságokat. Szóban utasították a rendőröket, kiken kell segíteni. - Védelem a képviselőknek: nincs több váratlan interjú, nincsenek bizonytalan vagy rossz válaszok, szóval nincs több kínos kérdés. - Bajban a forinthitelesek is. Őket nem az árfolyam-ingadozás viszi a csőd szélére, hanem a romló életkörülmények.

A csőd elől „menekül” Budapest

A főpolgármester szerint 187 milliárd forint hiányzik a főváros költségvetéséből.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való