KERESÉS search-close

csúcstámadás

30 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "csúcstámadás"

A védettségi nyakláncért küzdöttek a harcosok!

Az első egyéni védettségi játék során a csúcsra kellett törniük a szigetlakóknak, azonban csak az egyikőjük juthatott fel a legmagasabb pontig. Vajon kinek sikerült elnyernie a védettségi nyakláncot?

Nem fogod elhinni, milyen játékot barkácsolt a szigetlakóknak Istenes Bence!

Berci kétségbeesetten kérte a Survivor műsorvezetőjének segítségét, ugyanis a játékkészítők állítólag az első egyéni védettségi játékra nem találtak ki semmit. Micsoda szerencse, hogy Istenes Bence a 45 fokos kánikula ellenére össze tudott dobni egy kis faépítményt!

Exkluzív útinapló az Everest csúcstámadásáról

A Fókusz riportere három hetet töltött együtt az Everest Expedíció 2017 csapatával. Kronologikus sorrendben mutatjuk az eseményeket az örömteli megérkezéstől kezdve egészen a szezon végéig, a sikertelen csúcstámadásig.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

SUHAJDA SZILÁRD:

A Fókusz riportere három hetet töltött az Everest Expedíció csapatával: sok jót és rosszat is megélt a fiúkkal - többek között - azt is, amikor Suhajda Szilárdnak rosszul léte miatt fel kellett adnia a csúcstámadást. A történtekről a hegymászó nagyon meghatóan nyilatkozott a Fókusz kamerájának.

A teljes adást megnézheti az RTL Moston!

Everest Expedíció: a hazatérés legmeghatóbb pillanatai

Taps, örömujjongás, és kutyaugatás fogadta csütörtök délben a hazatérő Magyar Everest Expedíciót a ferihegyi repülőtéren. Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot, akik csaknem három hónapot töltöttek Nepálban, családtagok és barátok várták.

Nagyon csalódott Klein Dávid

Már elhagyta az alaptábort és Katmanduban készülődik a hazatérésre Klein Dávid. Várhatóan jövő héten érkezik a Mount Everest-expedíció Budapestre. Klein csalódottan tért vissza a csúcsról, amelyet immár kilencedszerre sem sikerült meghódítania. 8100 méteren adta fel az erős szél miatt.

 

 A borzalmas időjárás visszafordította Klein Dávidot a Mount Everesten

Sajnos bekövetkezett az, amitől nagyon tartott mindenki. Klein Dávid magyar idő szerint tegnap este a 8000 méter magasan felállított 4-es táborból jelentette rádión, hogy nagyon rosszra fordult az időjárás fent a hegyen. Ennek ellenére tovább indult a csúcsra, 2 serpájával teljes sötétségben haladt felfelé. Ám a szél egyre erősebb lett, ami ott, abban a magasságban már az életüket veszélyeztette. Így az indulás után néhány órával, 8115 méterről kénytelenek voltak visszafordulni.

Everest: Dávid a halálzónában

-20, - 30 fok, óriási szél, jégszakadékok és jelen pillanatban koromsötét. Klein Dávid nekivágott az utolsó szakasznak a Föld legmagasabb pontja felé. Az utolsó tábor 8016 méteren van, a csúcs pedig 8848 méter. Az utolsó 832 méter szintkülönbséget kb. 12 óra alatt lehet megtenni.

A sztárok is szurkolnak Klein Dávidnak és Suhajda Szilárdnak

A Magyar Everest Expedíció 2017 a végéhez közeledik. Dávid és Szilárd elindultak, hogy megkezdjék a csúcstámadást. Itthon pedig sokan drukkolnak nekik.

Végső csúcstámadás: „Adja az ég, hogy szerencsénk legyen odafönt!”

„Adja az ég, hogy szerencsénk legyen odafönt!” – ezt mondta Suhajda Szilárd a Fókusz riporterének, hiszen valóban elérkezett az idő. Pénteken Klein Dávid és Suhajda Szilárd nekivágnak meghódítani a világ legmagasabb pontját. Ők lehetnek az első magyarok, akiknek ez oxigénpalack nélkül sikerülhet. Nem lesz könnyű dolguk, mert a hegy elég kegyetlen az utóbbi napokban. Többen is odavesztek a csúcsra tartó úton a nehezebbik oldalon, ahol Dávidék is nekivágnak életük legfontosabb túrájának.

EVEREST EXKLUZÍV: utolsó felvételek az indulás előtt

Klein Dávid és Suhajda Szilárd terveik szerint pénteken érnek majd fel a világ legmagasabb csúcsára, a 8848 méter magas Mount Everestre. Oxigénpalack nélkül, első magyarként. A Fókusz riportere, Dörmer Csaba most is kint van az alaptáborban, ahol a hegymászók már készülődnek a csúcstámadásra.

Everest Expedíció: túl az akklimatizáción

Emberfeletti, amire Klein Dávid és Suhajda Szilárd készülnek. A két hegymászó túl van az akklimatizációs mászásokon és a csúcstámadás előtti feltöltődésre most visszamentek 3440 méterre. Most nagyon sok energiát magukba kell szívniuk, mert úgy döntöttek a végső mászás előtt 8000 méteren meg is alszanak, ami nagyon keveseknek sikerült eddig.

Everest Expedíció 2017: a halálzónában a magyarok

A halálzónában éjszakáztak a Magyar Everest Expedíció tagjai. Klein Dávid és Suhajda Szilárd nyolcezer méteres magasságban készítette fel a szervezetét arra, hogy egy hét múlva a csúcstámadáskor mindent kibírjon. Ha a hó- és jégvihar alábbhagy, mintegy ötezer métert ereszkednek, hogy a vérkeringésük és általános fizikai állapotuk helyreálljon a jövő heti utolsó nagy menetig.

Everest expedíció: már nincs sok hátra a csúcstámadásig!

Holnap indul harmadik, és egyben a csúcstámadás előtti utolsó akklimatizációs körére a Magyar Everest Expedíció két tagja, Klein Dávid és Suhajda Szilárd.

 Kleinék a lezuhant hegymászóval akartak mászni

A Magyar Everest Expedíció két tagja lehetett az utolsó, akikkel a tragédia előtt még beszélt Ueli Steck. A hegymászó közösséget sokkolta a világ egyik legjobb hegymászójának halálhíre. A negyvenegy éves Ueli Steck vasárnap zuhant szakadékba a Himalájában.

Klein Dávid és Suhajda Szilárd már 7000 méteren vannak

Egy hónappal ezelőtt indult el Klein Dávid és Suhajda Szilárd a Magyar Everest Expedícióval a világ legmagasabb pontjára. A két magyar hegymászó jól van. Olyannyira, hogy már túl is teljesítették az eredeti célt. Mármint a felfelé haladás ütemében. A hegymászók közül elsőként aludtak ilyen rövid idő után 7000 méteren. Ha ilyen jól haladnak, akkor május közepén meg is próbálhatják a csúcstámadást. Magyar hegymászó a Mount Everest tetején oxigénpalack nélkül még soha nem járt. Nagyon szorítunk nekik, hogy ezúttal sikerüljön a nagy cél.

Magyar Everest Expedíció: egy lépéssel közelebb a célhoz

Sikeresen másztak Klein Dávidék a hétvégén. A Magyar Everest Expedíció 2017 tagjai szombaton már 7050 méteres magasságban éjszakáztak, egy lépéssel ismét közelebb jutottak céljukhoz, a világ legmagasabb hegycsúcsának megmászásához. Suhajda Szilárd és Klein Dávid lehetnek az első magyarok, akik oxigénpalack segítsége nélkül hódítják meg a 8848 méter magas Mount Everestet.

Everest Expedíció: másodperceken múlott az életük

Másodszori próbálkozásra ugyan, de sikerült Klein Dávidnak és Suhajda Szilárdnak 6400 méter fölé mászniuk, elérték a C2-es tábort. Az első akklimatizációs kör igazi zord, téli időjárást hozott, ami minden mászó dolgát megnehezítette. A hatalmas szél nekik is megálljt parancsolt.

A trekking csapat kalandja véget ért, de Klein Dávidéknak még csak most jön a java!

Végre megérkeztek az exkluzív felvételek a világ legmagasabb hegyének alaptáborából, ahova 8 napos, kőkemény túra után jutottak fel Klein Dávid és Suhajda Szilárd sztár kísérői. Folyamatosan követtük a csapatot az úton, így ott voltunk azokkal, akik elérték az 5344 méteres magasságot. Mert nem mindenki bírta végig.

Elérte a Mount Everest alaptáborát a magyar csapat

Nagy volt az öröm Nepálban a Mount Everest alaptáborában 5344 méteren péntek délután, amikor a Magyar Everest Expedíció tagjai, többek között Geszti Péter, Badár Sándor, Száraz Dénes és a két hegymászó, Klein Dávid és Suhajda Szilárd felértek oda. A leggyorsabb a hírességek között a tapasztalt túrázó, Száraz Dénes lett.

Everest Expedíció: kíméletlenül elbánik a csapattal a magashegyi betegség?

Nemcsak a magashegyi betegség, de a nomád körülmények is megnehezítik a Magyar Everest Expedíció tagjainak mindennapjait. A Fókusz riportere, Jász Zoltán is már 4410 méter magasan jár, ahol egy fél csillagos szállodának nevezett helyen húzták meg magukat éjszakára, ahol olyan hideg van, hogy még a függöny is odafagyott az ablakhoz.  

Everest Expedíció: Az alaptáborig vezető út felénél tartanak

Nehéz elképzelnünk mit élnek át közel a négyezer méteres magassághoz a magyar Everest Expedíciót kísérő kalandvágyó hírességek. A magashegyi betegség jelei most már mindannyiuknál megjelentek, légszomjjal, heves szívdobogással, szédüléssel. Az alaptáborig vezető út felénél tartanak, Tengboche nevű településről küldött életjelet, beszámolót, kollégánk Jász Zoltán.

Everest Expedíció: nem várt nehézségek a Himaláján

Nem várt nehézségekkel találták szembe magukat a Magyar Everest Expedíciót kísérő bakancsos hírességek. Egy hete, hogy Katmanduból elindultak, a veszélyes repülőút után már gyalog. A 3340 méter magasan fekvő Namche Bazaarnál már jelentkeztek rajtuk a hegyi betegség tünetei. Ha, minden jól ment, tehát mindannyian jól mentek, akkor most éppen a 3860 méter magasan fekvő állomásra értek, körülbelül most vannak félúton az alaptábor felé.

Úton a Mount Everestre


szerző:
2017.03.31. 17:40
Úton a Mount Everestre

Sikeresen landoltak a világ legveszélyesebb repülőterén a Magyar Everest Expedíció tagjai. A Fókusz csapata is ott van a csúcstámadásra készülő magyarokkal és az őket az alaptáborig kísérő bakancsos hírességekkel.

 

Kalandos érkezés


szerző:
2017.03.30. 14:30
Kalandos érkezés

Még fel sem húzták a bakancsot az Everest Expedíció első állomásán, már sokkot kaptak Geszti Péterék. A csúcsmászásra készülő Klein Dávidot és Suhajda Szilárdot kísérő hírességek Nepál fővárosában, Katmanduban szembesültek a miénktől teljesen eltérő közlekedési és temetkezési szokásokkal.  

Sztárparádé a Mount Everesten

Klein Dávidékat és a túrára induló hírességeket az elmúlt hetekben elkísérte Fókusz stábja a felkészülésükre, így természetesen az indulásnál is jelen voltunk.

Elindult a Magyar Everest Expedíció

Klein Dávid és Suhajda Szilárd célja, hogy oxigénpalack nélkül másszák meg a Föld legmagasabb hegycsúcsát, a Mount Everestet. Az útra ismert emberek is elkísérik őket: Lilu, Geszti Péter, Száraz Dénes és Badár Sándor is felgyalogol az 5300 méter magasságban található alaptáborba, ahogy Jász Zoltán kollégánk is. Dávid és Szilárd csúcstámadása májusban kezdődhet. A Fókusz rendszeresen beszámol az eseményekről és szurkolunk az expedíció résztvevőinek.

Már bepakoltak a Magyar Everest Expedícióra

Az első magyar hegymászók lehetnek, akik oxigénpalack nélkül feljutnak a világ tetejére. Az angol tanár Suhajda Szilárd Békéscsabáról és a filozófus Klein Dávid Budapestről jövő héten indul a két hónaposra tervezett expedícióra. Dávid már sokszor udvarolt a Mount Everestnek, csak százötven méter választotta el a csúcstól, reméljük, most Szilárddal együtt meg tudják hódítani a világ legmagasabb hegyét.

Profi hegymászók és sztárok indulnak a Mount Everest meghódítására

Ma délelőtt a káposztásmegyeri Jégpalota jegén mutatták be a Magyar Everest Expedíció résztvevőit. Klein Dávid és Suhajda Szilárd az RTL KLUB támogatásával március 28.-án indulnak Nepálba, hogy a magyar expedíciós hegymászás történetében először oxigénpalack nélkül jussanak fel a világ tetejére, 8850 méter magasra.

Fókusz 13-05-24


szerző:
2013.05.24. 19:50
Fókusz 13-05-24

Fókusz: Érik a botrány - Kitálal az úszóbajnok és leleplezi egykori partnereit. Mitől félnek a sporttársak? Végzetes hiba? - Sokan támadják a hegymászókat, mi megtaláltuk az utolsó magyart, aki találkozott Erőss Zsoltékkal. Arcvakság - Brad Pitt nem ismeri fel a barátai arcát? Mi ez a titokzatos betegség és mi lesz Angelináékkal?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való