KERESÉS search-close

brüsszel

17 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "brüsszel"

Máris egyezkednek a posztokról Brüsszelben

Két nappal az európai parlamenti választások után megkezdődtek a tárgyalások Brüsszelben. A tét: milyen erőviszonyok alakulnak ki az Európai Parlamentben, és ki lesz az Európai Bizottság elnöke. Orbán Viktor is elutazott az unió fővárosába. A magyar miniszterelnök a Fidesz néppárti felfüggesztése miatt az uniós csúcstalálkozó előtt azonban nem lehet ott a pártcsalád egyeztetésén. Emanuel Macron francia elnök pártjának képviselője kijelentette: csak akkor kötnek szövetséget a Néppárttal, ha az kizárja a Fideszt

Nem tudta az ellenzék megbuktatni Theresa May-t a parlamentben

Túlélte Theresa May kormánya az ellenzéki Munkáspárt bizalmatlansági indítványát. A képviselők csekély többsége annak ellenére szavazott bizalmat a miniszterelnöknek, hogy egy napja több mint kétszer annyian utasították el a Brüsszellel kialkudott Brexit megállapodást, mint ahányan támogatták. Theresa May most az ellenzékkel is tárgyalni akar arról, miként hagyják el az Európai Uniót.

Juncker keveri a műfajokat

Az isiásza miatt összekeveri az álhírt a véleménnyel. Ezt Kovács Zoltán államtitkár mondta az Európai Bizottság elnökéről, aki tegnap Orbán Viktort is megvádolta azzal, hogy álhíreket terjeszt. Orbán Viktor szóvivője szerint meglátszik Brüsszel bevándorláspolitikáján, hogy álhírnek tartja a bevándorlás veszélyességét.

Sorost fogadták Brüsszelben

Brüsszelben tárgyalt a Közép-európai Egyetemről Soros György. A milliárdos üzletembert Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottsága elnöke fogadta. Zárt ajtók mögött egyeztettek. Brüsszelből az RTL Híradó tudósítója, Horváth Nándor számolt be arról, hogy mit lehet tudni a tárgyalásról.

EP-vita a magyar jogállamiságról

A képviselők talán harmadának folyamatosan csökkenő jelenlétében jó 100 perces vita volt szerdán délután az Európai Parlamentben a magyar jogállamiságról, az „Állítsuk meg Brüsszelt” nemzeti konzultációról és a CEU- illetve a külföldről is támogatott civil szervezetek elleni törvényről. A vitában részt vett és kétszer is szót kapott Orbán Viktor miniszterelnök. Megmutatjuk a vita legfontosabb részleteit.

RTLII: Orbán nem számít kizárásra

Az európai parlamenti vita után Orbán Viktor nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, ahol Soros György nevét emlegette a kérdésekre válaszolva. A miniszterelnök szerint a milliárdos üzletember milliók szenvedésén gazdagodott meg. Soros György csütörtökön Brüsszelben lesz, találkozik az Európai Bizottság elnökével. Az Eurológus újságírója azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy miért nem találkozik személyesen az üzletemberrel, hogy megbeszéljék a nézeteltéréseiket, de kitérő választ kapott.

Étel- és multikóstolgatás

Találékonyság hiányával nem lehet bírálni a kormányt: Húsvét előtt 202 oldalas színes dokumentummal lepi meg az érdeklődőket a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal. Tárgy: nem tudható, milyen alapon kiválasztott 96 élelmiszerpár összehasonlítása annak bizonyítására, hogy különféle külföldi cégek – jellemzően multik - azonos termékekből rosszabb minőséget árulnak Magyarországon és más kelet-európai országokban is, mint nyugaton. Ezért több kormány is Brüsszeltől követel intézkedéseket.

Zöld út a paksi bővítésnek

Zöld utat kapott Brüsszelben Paks2. Az Európai Bizottság igenjével az utolsó akadály is elhárult az építkezés elől. Az ellenzéki pártok szerint ugyanakkor az derül ki az uniós döntés indoklásából, hogy az atomerőmű csak állami támogatással, veszteségesen működhet majd. A kormány szerint erről szó sincs, olcsó lesz az áram és a hatalmas orosz hitelt is vissza tudják majd fizetni a bevételekből.

Új múzeum a pisilő kisfiúnak

Múzeumot kapott a pisilő kisfiú Brüsszelben. A meztelen gyereket ábrázoló szoborra évszázadok óta húznak különféle ruhákat. Öltöztették már focimezbe, Elvis-jelmezbe vagy űrhajósruhába, attól függően, hogy mi vagy ki előtt tisztelegnek. A majd' ezer darabból álló gyűjteményben a legelső ruha is látható 1747-ből.

Európai Bizottság: Aggasztó a felfüggesztés

Aggasztónak nevezte a Népszabadság bezárását az Európai Bizottság szóvivője. Azt is hozzátette, hogy a szerkesztőséggel történteket Brüsszelben is figyelemmel kísérik. A Miniszterelnökség államtitkára szerint a kormánynak semmi köze a lap bezárásához. A baloldali ellenzéki pártok tiltakoznak a történtek miatt. A Demokratikus Koalíció képviselői ezentúl bojkottálják a Parlament üléseit.

RTLII: Rendőröket támadtak meg Brüsszelben

Két rendőrt megkéseltek a belga fővárosban. A rendőrség szerint a támadás terrorakció volt. Az egyik rendőr a hasán, a másik a nyakán sebesült meg, de egyikük sincs életveszélyben. A helyszínre érkező többi járőr fékezte meg a késelőt, akit lábon lőttek. A mentők vitték el a helyszínről. Brüsszelben fokozott készültség van a márciusi, 35 halálos áldozattal járó terrortámadás óta.

Orbán változtatna a szabályokon


szerző:
2016.09.10. 18:32
Orbán változtatna a szabályokon

Komoly küzdelmet kell folytatni Brüsszelben az október 2-ai népszavazás után az európai bevándorlási szabályok megváltoztatásáért - ezt mondta a kötcsei piknik előtt Orbán Viktor. A miniszterelnök idén is zárt körben tartott előadást a Somogy megyei településen, de előtte újságíróknak arról beszélt: meg kell változtatni a menekültek szétosztására kidolgozott szabályokat, és a bevándorlókra vonatkozó családegyesítés feltételeit is. A miniszterelnök szerint a népszavazás nem pártügy, hanem Magyarország jövőjéről szól.

Milyen hatása lesz a magyar politikára?

Brüsszelnek meg kell hallania az emberek hangját - ezt mondta Orbán Viktor a brit népszavazásról az állami rádióban. Szerinte sok választó az unió bevándorlási politikájáról mondott véleményt. Az MSZP attól tart, hogy a kormány a menekültkvótáról szóló népszavazással az unióból történő kilépést készíti elő. A Jobbik szerint ezen el is kell gondolkodni, ha nem változik Brüsszel politikája.

Navracsics: Brüsszel nem zsarol

Szembement egy fideszes politikus a miniszterelnökkel. Navracsics Tibor a menekültkvótával kapcsolatban azt mondta: Brüsszel nem zsarolja Magyarországot. Az uniós biztos erről a Klubrádiónak nyilatkozott. Szerinte csak a politikai kommunikáció részeként beszélnek egyesek zsarolásról. Márpedig a miniszterelnök korábban úgy fogalmazott: Magyarországnak zsarolással kell szembenéznie. Közben a déli határnál jelenleg is legalább kétszáz menekült vár arra, hogy legálisan beléphessen Magyarországra.

Elfogták az utolsó párizsi terroristát

Európa legkeresettebb terroristáját tartóztatták le Brüsszelben pénteken. Mohamed Abrini a novemberi párizsi terrortámadás utolsó szökésben lévő gyanúsítottja volt, a korábban elfogott Salah Abdeslam gyerekkori barátja. Rajta kívül további négy másik embert vettek őrizetbe, köztük azt a férfit is, aki a gyanú szerint részt vett a brüsszeli metrós robbantásban.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való