KERESÉS search-close

bicikliút

33 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bicikliút"

Rendőröket hívott a MÁV a Kétfarkú Kutya Pártra

Rendőröket hívott a MÁV a Kétfarkú Kutya Pártra, akik bicikliút építésbe kezdtek tegnap Budapesten. Három hete számoltunk be arról, hogy évek óta hiába szeretnék a kerékpárosok, hogy legyen jó minőségű bicikliút Rákosrendezőnél, egyelőre csak macskaköveken közlekedhetnek. A Kétfarkú Kutya Párt ezért gyűjtés szervezett. A pénz összejött és tegnap munkához láttak. A MÁV azonban rendőröket hívott, mert a társaság szerint a munkák veszélyeztetik a vasútbiztonságot.

Döme Zsuzsannával készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

 

MKKP: útépítés adományokból

Esnek-kelnek, döcögnek a kerékpárosok a XIV. kerület egyik utcájában. Évek óta hiába szeretnék az arra járók, hogy legyen jó minőségű kerékpárút Rákosrendezőnél, egyelőre csak macskaköveken járhatnak. Az érintett útszakasz a MÁV-é, a vasúttársaság azonban nem tervezi a felújítást. Most a Kétfarkú Kutya Párt úgy döntött, gyűjtést szerveznek és megépítik maguk a kerékpárutat.

 

Bicikliútra hordják a szemetet

Szeméthegy torlaszol el egy kerékpárutat a XI. kerületben. A Budaörsre vezető egyik legforgalmasabb főút mellett, mintegy 100 méter hosszan áll az illegális hulladék. Egy néző szólt arról az RTL Híradónak, hogy az első kisebb szemétkupacot a múlt héten látta ott, ám azóta a többszörösére nőtt. Még akkor is hoztak újabb adag szemetet, amikor stábunk a helyszínen volt.

Kerékpárút miatt vágtak egy teljes fasort

Egy komplett diófasort vágtak ki egy kerékpárút miatt Sárvár és Rábasömjén között. 14 fát döntöttek ki a március végén indult építkezésen. A helyiek örülnek a kerékpárútnak, de a fasort szerintük meg kellett volna menteni.

Évtizedes platánokat vágnak ki

Évtizedes platánfákat vágnak ki Csongrádon, hogy kevesebb legyen a baleset a kerékpárúton. Az önkormányzat szerint csak néhány fát kell kivágni a kereszteződéseknél, hogy biztonságosabban lehessen biciklizni.

Bicikliúton kerülte ki a dugót

Bicikliúton kerülte ki a dugót egy mikrobusz sofőrje Győrnél. Egy szemtanú felvette, ahogy több száz métert haladt a sor mellett a legközelebbi kereszteződésig. Az RTL Híradónak nyilatkozó autósoktató szerint nemcsak önző volt, hanem másokra is veszélyt jelentett a mikrobusz vezetője.

Nem fésülték össze a földmérők adatait

Nem fésülték össze a földmérők adatait, ezért állítottak egy épülő bicikliút közepére lámpaoszlopot Szombathelyen. A hibát azóta már javították: az út a helyén maradt, az oszlopot viszont fél méterrel arrébb vitték. Az viszont még nem derült ki, hogy drágább lesz-e a beruházás emiatt.

Magasba emelték a biciklijüket

Ezrek emelték magasba kerékpárjukat és tekertek át a fővároson az IBike Budapest-en szombat délután. A szervezők ezzel arra akarták felhívni a figyelmet, hogy minél hasznosabban használják fel a kerékpáros fejlesztésekre szánt forrásokat Budapesten.

Nyílt verseny nélkül építettek

A nyílt verseny teljes mellőzésével, meghívásos alapon osztottak ki tavaly majdnem 7 milliárd forintot bicikliutak építésére az önkormányzatok. A pénzből hol kiugróan drága, hol hullámos utak épültek. A korrupciókutató Transparency Internationalnél azt mondják, hatalmas kockázatot jelent, hogy ilyen eljárásban választották ki a kivitelezőket. Az önkormányzatokat hiába kerestük, nem reagáltak kérdéseinkre.

7 milliárd forintot költöttek el nyílt verseny nélkül hol kiugróan drága, hol hullámos kerékpárutakra

Az előző uniós pénzosztási ciklus zárónapja 2015. december 31. volt. Ez volt az a nap, amire az összes, 2007 után kapott uniós forrást el kellett költeni, a beruházásokat át kellett adni. Sok pályázatot csupán néhány hónappal a ciklus vége előtt írtak ki. Ilyenek voltak a kerékpárutakra kiírt pályázatok is. A szűk határidőnek meg is lett az eredménye: szinte az összes bringaútra elköltött pénzt a nyílt verseny teljes mellőzésével osztották ki az önkormányzatok. Több esetben ráadásul kiugróan drága utakat építettek, a 350 fős Tákos például 187 millió forintos kilométeráron kapott új bringautat. Találtunk olyan utat is, amelynek bár kilométere 108 millió forintba került, kiegyenesíteni, azt valamiért mégsem sikerült.

Már a felújított bicikliút is repedezik

Még be sem fejezték a felújítást, máris repedezik az aszfalt a hatvani kerékpárúton. Tavaly nyáron a gaz is kihajtott a két éve átadott bicikliúton, amely több mint egymilliárd forintba került. A Híradó birtokába került szakértői jelentés szerint a kivitelezők nem tartották be az előírásokat. A hatvani polgármester vasárnap nem akart nyilatkozni, de a helyi lapnak azt ígérte, kijavítják a hibákat.

A bringaúton veszik fel a rendelést

A bicikliútra kell lépniük a felszolgálóknak ahhoz, hogy felvegyék a rendelést, annyira közel van a Bálna oldalában lévő teraszokhoz. Az egyik étteremvezető szerint már baleset is volt emiatt. A Kerékpárosklub szerint várható volt a konfliktus, azt mondják, a mindennap biciklizőknek a párhuzamos utcában kellene kialakítani külön sávot. A terület a Fővárosi Önkormányzathoz tartozik, de onnan egyelőre nem kaptunk választ, úgy tudjuk, jövő héten tárgyalnak a bicikliútról.

A bátrakért biciklizték körbe a világot

Balázs tíz éve önkénteskedik a Bátor Táborban, ahol feltétel nélkül ad szeretetet és bátorságot a gyerekeknek. Az elmúlt évben párjával körbebiciklizték a világot a tábor lakóiért. Az eredeti cél az volt, hogy ezer kilométerenként kérnek támogatást. A házaspár most tizenötezer megtett kilométernél és több mint egymillió forint adománynál tart.

Gaz nő az egymilliárdért épült bicikliúton

Gazosodik a több százmillió forintból épített kerékpárút Hatvan és Boldog között. A másfél éve átadott bicikliúton, kilométereken keresztül feltöredezett az aszfalt - ezt már korábban Híradónkban is megmutattuk. Bár akkor megpróbálták kátránnyal betömni a repedéseket, mostanra egyre több helyen bújik elő a javított helyeken a gaz. A helyiek azt mondják balesetveszélyes az útszakasz. A polgármester szerint az a baj, hogy a töltésen megy az út, de azt ígéri: garanciálisan kijavítják a hibákat. Bár azt nem tudja mikorra.

Két év után tönkrement a bicikliút

Több százmillióba került, két éve adták át és már tele van hibákkal. A Hatvan és Boldog közti bicikliútnak vannak olyan szakaszai, amik kettérepedtek. A kátyúkat bitumennel töltötték fel, a két éves kerékpárút így most járható. Azt, hogy kinek a hibájából ment tönkre, egyelőre nem lehet tudni.
 

BICIKLIÚT: Több százmillióba került, tönkrement

Több száz méteren át kígyózik az a hosszú repedés, amit kedd délelőtt vett fel az RTL Híradója, Hatvant Boldoggal összekötő bicikli úton. Az úthibát bitumennel töltötték fel azért, hogy ne akadjon el benne a bicikli kereke. A 7 és fél kilométeres bicikli utat két éve adták át.

Bicikliút épül Felcsút érintésével

Az úton le lehetne kerekezni egészen a Velencei-tóig. Az út megtervezésére már pályázatot is kiírtak. A tervezést uniós pénzből fizetik, 98 millió forintba kerül. A DK szerint esztelen pénzszórás zajlik, a kormányfő sajtófőnöke szerint viszont a kerékpárutak a polgári berendezkedés elemei. A pályázat kiírója azt közölte, a bicikliút egyelőre terv, a megépítéséről még nincs végső döntés.

Hepehupásra csinálták, így olcsóbb

Három kilométer hosszú és négyszáz millió forintból épül, de nem ezért lesz világhírű. Körmend új kerékpárútjának egyik szakasza olyan hullámos, hogy gyakorlott biciklisek szerint is kihívás végigmenni rajta. Az útról készült fotó bejárta az internetet, nagyon sokan rácsodálkoztak az extrém műszaki megoldásra. Az önkormányzat szerint nincs vele semmi baj, megfelel az előírásoknak. Azt mondják, ha másként csinálják, milliárdokba került volna.

EXTRÉM: Ilyen végigtekerni a hullámos bringaúton

Akciókamerával készítette ezeket a képsorokat Pozsár András, az ugytudjuk.hu videós újságírója, amikor végighajtott Körmend legújabb kerékpárútján. A szombathelyi fiatalember kemény pályákon edződött motocrossos, és úgy érezte, ilyen útviszonyok mellett is elkél védőfelszerelés.

46 ország, 40 000 km: hazatért négy éves bringás nászútjáról egy házaspár

2015. szeptember 6-án délután gurult be fekvőbringával a Hősök terére a világkörüli kerékpáros nászútról hazatérő Zárug Zita és Harkányi Árpád. A pár ugyaninnen indult el 2011. június 11-én az összesen 46 országot érintő utazásra, 40140 kilométert tettek meg az út során. Zita és Árpi az első magyar pár, aki fekvőbringával megkerülte a Földet. Útjukról informatív webnaplót vezettek, rengeteg izgalmas és érdekes adalékot osztottak meg a nyilvánossággal. Ezekről faggattuk mi is őket és mi mással érkezhettek volna, ha nem a kétkerekű járgányukkal!

Fókusz 15-07-20


szerző:
2015.07.20. 19:25
Fókusz 15-07-20

Fókusz: Kutyával tilos? - Miért nem fürödhetünk együtt a kutyánkkal? Strandok, ahonnét kitiltják, és ahová beengedik kedvencünket. Halálszakasz - Zoltán lebénult, Zsoltnak a koponyája tört be. Hány életet tesz még tönkre a bicikliút, ami egyenesen az árokba vezet? Szuperolcsó légkondi - Ventillátor és fagyasztott hal kell hozzá, és saját kezűleg hűtőházat csinálhatunk a nappalinkból!

Hány életet tesz még tönkre a biciklis halálszakasz?

Van Székesfehérváron egy bicikliút, ami már több ember életét változtatta meg. Ha lett volna közvilágítás azon az éjszakán, akkor talán Zoltán sem kerekesszékben ülve mesélné el, hogyan nem tudta bevenni a kanyart.

Életveszélyes bicikliút, amely több ember életét is megnyomorította

Ha valaki nem veszi észre a fehérvári út éles kanyarját, betonárokba zuhanhat. Most áldozatok álltak a Fókusz kamerája elé, akik nem értik, hogy balesetük óta miért nem történik végre valami. Fodor Bianka riportja.

Nem véletlenül lóg a ház sarka az útba

Nem történt hiba, eleve úgy tervezték, hogy a ház sarka benne lesz az útban – a szombathelyi önkormányzat szerint mindenki tévedett, amikor azt hitte, hogy egy panelház sarkán át építenek bicikli utat. Valójában járdát építenek a meglévő járda mellé, utóbbi pedig kerékpárútként működik majd tovább. Így az épület sarkát nem a kerékpárosoknak, hanem a gyalogosoknak kell majd kerülgetni.

„Megállapították, hogy itt egy ház”

Egy panelház sarkán át építenek kerékpárutat Szombathelyen. A tervezőknek nem tűnt fel, hogy a 10 emeletes épület útban van, de sokáig a kivitelezők sem gyanakodtak. Kiásták és lebetonozták az alapot, lerakták a szegélyköveket egészen a falig – aztán folytatták a túloldalon. Már csak az aszfaltozás maradt hátra, amikor egy közelben élő újságíró lefotózta a helyszínt és az önkormányzathoz fordult. Az építkezést félbe hagyták, a szakaszt újra kell építeni.

Összefogott a falu az évszázados tölgyfáért

Tölgyfa az útban. Egy százéves, óriási tölgyfa miatt összefogott egy egész falu Csongrád megyében. Kiszomboron kerékpárutat építenek Makóig, ennek nagyon örülnek az ott élők, mert rendszeresen biciklivel járnak a közeli városba. De úgy tűnik, a fának mégis jobban örülnének. Eddig senki sem tudott az évszázados tölgyről, mert a környező gazos terület eltakarta. Most azonban szeretnék a fát is és a bicikliutat is megtartani.

Drága bicikliutakat építenek


szerző:
2014.10.19. 19:00
Drága bicikliutakat építenek

Ami pár éve még 36 millió forint volt, az ma már 200 millió is lehet. Megszaladtak az árak a kerékpárútépítésnél.

Páncélkocsival hajtott át az autón

A litván főváros polgármestere harci járművel hajtott át a bicikliúton parkoló autón.

Sokan veszélyesnek tartják a kerékpáros piktogramot

A hídon a szélső sávban ezentúl biciklisek is tekerhetnek, a kocsiknak kerülgetni kell őket és már csak 40 km/órával mehetnek.

Bicikliút és sebességkorlátozás a Margit hídon

A Margit híd északi és déli útpályájának szélső sávjaiba csütörtök éjszaka festik fel a kerékpársávokat, amelyeket péntektől már használhatnak is a kerekezők.

Bicikliút helyett akadálypálya díszeleg

Villanyoszlopokat és elektromos kapcsolószekrényeket kell kerülgetniük a bicikliseknek Nyíregyháza legújabb kerékpár útján.

Múltidéző a felújított Margit híd

A harmincas évekbeli állapotot idézik vissza a híd díszítőelemei, de megfelel a mai kor követelményeinek.

Műdugót kreál a főváros


szerző:
2009.05.19. 18:11
Műdugót kreál a főváros

A tervek szerint részben lezárják az autók elől a legforgalmasabb utak egy-egy szakaszát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való