KERESÉS search-close

bezárás

55 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bezárás"

Hétfőtől két hétre bezár a Keleti pályaudvar

Figyeljen, aki vonatozik: hétfőtől két hétre bezár a Keleti pályaudvar.

A zánkai szakiskolába jelentkezők is gondban vannak

Nem csak a mostani diákok, azok is gondban vannak, akik a középiskolai felvételinél a zánkai Egry József Szakgimnáziumot jelölték meg. A héten derült ki ugyanis, hogy az iskolát, ami az Erzsébet-tábor területén van, bezárják, így szeptemberben ott már biztos nem lesz tanítás. Az egyik pedagógus szakszervezet szerint a jelentkezőket valószínűleg ugyanoda irányítják majd át, ahova a jelenlegi tanulókat.

 

 

Kérdőre vonták az államtitkárt

A Parlament folyosóján vonták kérdőre a szociális államtitkárt a fóti gyerekotthon bezárásáról. Fülöp Attilához Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ment oda, és a beszélgetésüket videóra vette. Az államtitkár szerint az a céljuk, hogy a gyerekek nevelőszülőkhöz vagy kisebb lakóotthonokba kerüljenek. Szél Bernadett szerint az otthont azért zárják be, hogy a fóti Károlyi-kastély parkját állami protokoll-eseményeknél használhassák.

 

Nem vesznek fel több beteget egy budapesti pszichiátriára

Nem vesznek fel már beteget a budapesti Merényi Gusztáv Kórház pszichiátriájára. Ezt mondták ma az RTL Híradónak, amikor telefonon érdeklődtünk az osztályon, hozzátartozóként. A Népszava arról ír, már elkezdték kiüríteni a kórtermeket és 5 kórház között osztják szét az új betegeket. Novemberben számoltunk be arról, hogy bezár a két éve felújított osztály, a riportot megnézhetik ITT.

Bezár a Budapest Kortárstánc Főiskola

Bezár a budapesti Kortárstánc Főiskola. A rektor azt mondta az RTL Híradónak, hogy súlyos anyagi problémáik vannak, hiába kaptak ígéretet rá, mégsem indíthattak államilag támogatott helyeket az alapképzésen, továbbá jóval kevesebb támogatást kapnak produkcióikhoz mint az állami szervezetek. A főiskolán utoljára jövőre indul képzés, ennek végeztével 2021 nyarán bezárnak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál azt írták, a főiskola magánintézmény, így a saját fenntartójuk dönti el, hogy bezár-e.

2 hét türelmet kér a miniszter

Már 14 ezren tiltakoznak aláírásukkal a Honvédkórház koraszülött centrumának átmeneti bezárása ellen. A honvédelmi miniszter csütörtökön azzal magyarázta a helyzetet, hogy egyszerre öt dolgozójuk megy szülni, és azt ígérte, hogy december közepétől legfeljebb január elejéig tart a korlátozás. Közben Varga Mihály pénzügyminiszter a Szent Margit Kórház felújított rehabilitációs osztályának avatásán arról beszélt, hogy a kormány kiemelt ágazatnak tekinti az egészségügyet.

Színházak zárhatnak be


szerző:
2018.11.18. 18:48
Színházak zárhatnak be

Árat emelnek, előadásokat mondanak le a TAO- támogatás megszűnése miatt színházak, és más kulturális intézmények. Az Átrium Színház számára az is kérdés, nem kell-e bezárniuk. Azt mondják, 220 millió forintnyi bevételtől esnek el visszamenőlegesen a héten megszavazott törvényi változtatások miatt.

Szabálytalankodtak a patikák

Recept nélkül adtak ki 20 ezer doboz vényköteles gyógyszert - emiatt 4 patikát záratott be a Gyógyszerészeti Hivatal. Egy debreceni, egy csengeri, egy porcsalmai és egy rozsályi gyógyszertár működési engedélyét vonták vissza. Utóbbi két településen így patika nélkül maradnak a helyiek. Van, ahol 15 km-t kell majd utazni az orvosságért.  

Bezárnák az akadémia intézetét

Megszűnhet a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi intézete - erről az Index írt először. A portál közölte azt a körlevelet, amelyet a főigazgató küldött szét, és amelyben azt írja, Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter egy egyeztetésen azt mondta, az intézet annyira rossz eredményességű, hogy meg kell szüntetni. A főigazgató szerint ez abszurd. A minisztériumot hiába kerestük.

Nincs orvos, bezárt az osztály

Orvoshiány miatt bezárták a Sátoraljaújhelyi Kórház csecsemő- és gyermekosztályát. Ugyan a kórház bejáratánál az van kiírva, hogy az osztály határozatlan ideig nem működik, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ azt közölte, várhatóan a jövő héten újra működik majd az osztály.

Népszavazás a bulinegyedről

Rekordalacsony a részvétel a budapesti bulinegyedről szóló kerületi népszavazáson, délután 5 óráig a választásra jogosultak csupán 14%-a adta le voksát - Híradónk információja szerint. Ez dönthetett volna arról, hogy zárjanak be előbb, már éjfélkor az érintett szórakozóhelyek.

 

Bezárás fenyegeti a szülészetet

Az RTL Híradó úgy tudja, bezárás fenyegeti az esztergomi kórház szülészeti osztályát, ha sürgősen nem találnak orvost. Információink szerint az amúgy is létszámhiánnyal küzdő osztályon egy másik orvos mellett a vezető főorvos is felmondott, és ha nem találnak helyette valakit, bezárhatják az osztályt. Az Egészségügyi Ellátó Központtól kapott adatok szerint a kórház szülészeti osztályán csak két szakorvos dolgozik teljes állásban. A kórház főigazgatója és az Egészségügyi Ellátó Központnál is azt írták, hogy az ellátás zavartalan.

Egy hónap múlva bezár az Iparművészeti Múzeum

Az Iparművészeti Múzeum szeptember 3-án, vasárnap lesz a felújítás előtt nyitva utoljára.

Bezárhatnak a falusi boltok


szerző:
2017.05.25. 18:35
Bezárhatnak a falusi boltok

Nem tudják kitermelni dolgozóik megemelt minimálbérét a kistelepülések élelmiszerüzletei. Ha emiatt bezárnak, akár hárommillió ember ellátása is veszélybe kerülhet az országszerte több ezer üzletet képviselő ÁFEOSZ-Coop Szövetség szerint. Ezért járulékcsökkentést kérnek a kormánytól. A Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint egyelőre semmi jele, hogy bajban lennének a boltok, de leülnek tárgyalni a képviselőikkel.

Tiltakoznak a gödi speciális otthon bezárása ellen

Szülők tiltakoztak a gödi Topház Speciális Otthon bezárása ellen. Azt szeretnék, ha inkább több gondozót vennének fel és javítanák az épület belső állapotát, szerintük ugyanis a gondozókkal nincs semmi probléma. Múlt héten kerültek nyilvánosságra azok a megrázó fotók, amiken ágyhoz kötözött gyerekek, rácsos ágyba zárt huszonévesek fekszenek lesoványodva. Egy civil szervezet szerint azért, mert nem megfelelően látták el őket. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a fotók megjelenése után bejelentette, felgyorsítják az intézmény bezárását. Az intézményvezetőt pedig azonnal felfüggesztették.

Tiltakoznak a bezárás ellen


szerző:
2017.04.08. 18:25
Tiltakoznak a bezárás ellen

A fóti Gyermekváros bezárása ellen tiltakoztak az otthon egykori lakói. A kormány január közepén jelentette be, hogy kiürítik a Károlyi kastélyt. A lépést egyebek mellett azzal indokolják, hogy a tömeges intézményekben gyakoriak a bántalmazások. Fóton jelenleg kilencven gyerek él, többen közülük mozgássérültek és értelmi fogyatékosak. A kastély és a körülötte lévő hatalmas park állami tulajdon, egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit terveznek a területtel.

Tartoznak a lottómilliomosok

Tartozásai miatt bezárja kávéházát a hajléktalanból lett lottómilliomos. Andraschek László és felesége 2013 szeptemberében 600 millió forintot nyert a lottón. A pénz nagy részét befektették, vettek egy házat és gyerekeik is kaptak a vagyonból. Az asszony nagy álma teljesült, amikor két éve megnyitotta kávéházát Győrben, most azonban úgy döntött bezárja. A bolt veszteséges volt és az adóhivatalnak is tartoznak.

Jogsértő volt a Népszabadság bezárása

Jogsértően zárta be a Népszabadságot a Mediaworks - ezt állapította meg a munkaügyi bíróság. Az ítélet szerint a kiadónak 15 nappal korábban értesítenie kellett volna a szerkesztőséget és az üzemi tanácsot arról, hogy fel akarja függeszteni a lap kiadását. A szerkesztőség szerint immár jogerősen is igazuk van, de lapjuk ettől még nincsen. A Mediaworks a Kúriától kéri az ítélet felülvizsgálatát.

Télen kevesebb nyilvános wc lesz

Bezárják a nyilvános mosdók egy részét Budapesten december elsejétől, mert veszteségesek. Az üzemeltető Csatornázási Művek vezérigazgatója azt állítja, csak téli leállásról van szó. Arra azonban nem tudott válaszolni, hogy tavasszal hány mosdót nyitnak ki újra. Egy hete civilek több és jobb közvécéért tüntettek Budapesten, és akkor a főpolgármester további fejlesztéseket ígért.

Európai Bizottság: Aggasztó a felfüggesztés

Aggasztónak nevezte a Népszabadság bezárását az Európai Bizottság szóvivője. Azt is hozzátette, hogy a szerkesztőséggel történteket Brüsszelben is figyelemmel kísérik. A Miniszterelnökség államtitkára szerint a kormánynak semmi köze a lap bezárásához. A baloldali ellenzéki pártok tiltakoznak a történtek miatt. A Demokratikus Koalíció képviselői ezentúl bojkottálják a Parlament üléseit.

Lali megnősült!


szerző:
2016.10.03. 21:35
Lali megnősült!

Lali úgy döntött, elveszi Lunát. Az anyja próbálja eltántorítani, de az utolsó kísérlete is kudarcba fullad. Gábor pedig úgy dönt, nem engedi ki Lalit és Lunát a lakásból…

106 éves iskolát zár be a KLIK

Hiába gyűjtenek a szülők aláírásokat, a KLIK bezárat egy 106 éves iskolát Vas megyében, Hegyhátszentjakabon. A diákokat szeptembertől már a szomszédos településre, Zalalövőre kell vinni. Az intézményfenntartó azért döntött így, mert túl alacsony a tanulók létszáma. A helyiek amiatt aggódnak, hogy az iskola bezárása után a fiatal családok elköltöznek a faluból.

Véget ért egy korszak: bezárt a Józsefvárosi piac

Két éve már annak, hogy óriási vihar kavart a Józsefvárosi piac bezárása. A Fókusz stábja kilátogatott a helyszínre azon a szomorú hétfőn. 

78 ÉVES CUKRÁSZMESTER: „Ide még a Kádár is járt!”

Barna Illés 50 éve nyitotta cukrászüzletét. A műhely pont úgy néz ki, mint a nyitáskor. A gépek, a polcok, minden ugyanaz. A sütő is. Bár a gödöllői cukrászda országszerte ismert és kedvelt volt, nemrég valaki bejelentést tett az élelmiszerbiztonsági hivatalnál. Ezután jöttek a Pest Megyei Kormányhivatal ellenőrei és úgy döntöttek, fel kell újítani a cukrászdát, de ha ez nem történik meg, akkor be kell zárni. Az idős cukrász a bezárás mellett döntött. És rettentően elkeseredett.

Bezáratnák a Győr melletti menekülttábort

Újra a menekülttábor bezárását kérik a Vámosszabadiban élők. A falu polgármestere Orbán Viktornak és a megyei vezetőknek is írt, mert korábban azt ígérték, hogy ideiglenes lesz a befogadóállomás. A polgármester szerint a migrációs helyzet most annyit javult, hogy már nincs szükség a táborra, így azt kéri, zárják be. A levelükre a miniszterelnök még nem válaszolt.

Velencei-tó: hatalmas a felháborodás a strandzár miatt

Hatalmas a felháborodás a strandzár miatt a Velencei-tónál. Az ÁNTSZ az engedélyek hiánya miatt megtiltotta a fürdést a tó összes, úgynevezett szabad partszakaszán.

Fókusz 15-04-16


szerző:
2015.04.16. 18:00
Fókusz 15-04-16

Fókusz: Hiénák? - Ragadozónak tartják őket, pedig ők csak szeretnének megélni, azt mondják nem erőszakkal szerzik a fuvart. Ki fog fizetni? - Steiner Kristóf, Kelemen Anna is a pénzéért küzd, hova és miért tűnt el a könyvkiadó tulajdonosa? Extrém fazon - Béla frizurája kicsapta a biztosítékot, sok embernek tetszik, de nagyon sokan kopaszra nyírnák.

Drogosok tűcseréje, vigyázat nehéz téma!

Budapesten nemrég két tűcsere központot is bezártak a helyi önkormányzatok, mondván, a drogosok eldobálják a tűket, és amúgy is irritálják a lakosságot. Szakemberek súlyos fertőzések terjedésétől tartanak, ha a függők nem jutnak tiszta tűhöz, holott a terjedő dizájner drogokhoz még több tiszta tű kell. Magyarul Balóval este 21:30-kor az RTL II-n!

Többen is kezdeményezhetnek népszavazást

További 31 Tesco zárhat be – legalábbis a Magyar Nemzet információi szerint. Hétfőn jelentette be a Tesco, hogy 13 üzletet bezár, a további 31-et viszont nem erősítette meg. A népszavazás ügyén közben többen is dolgoznak, de akár 3 hónap is eltelhet, mire új kérdést lehet beadni, mert az Összefogás Párt már beadott egyet, amelyet jogerősen még nem utasítottak el.

A CBA átvenné a bezáró üzleteket

Még nem tudni, hogy mi lesz azoknak az üzleteknek a helyén, amelyeket a Tesco bezár február 4-én. A vállalat hétfőn jelentette be, hogy 13 boltját nem működteti tovább. Mindenesetre a CBA már jelezte, hogy ők szívesen átvennék a bezáró üzleteket.

Rogánnal (rom)kocsmáztunk


szerző:
2013.01.16. 23:10
Rogánnal (rom)kocsmáztunk

Egy sikertörténet, amelyet épp készülnek tönkretenni. Hallgatnak a hivatalok, hallgat a rendőrség. Túlkapás miatt zárhatnak be a romkocsmák.

Házon kívül 13-01-16


szerző:
2013.01.16. 22:50
Házon kívül 13-01-16

Házon kívül: Közmunkások hideg tele: kevesebb a munka, kevesebb a pénz is. Hogy élnek meg 47 ezernél is kevesebből? Egy sikertörténet, amelyet épp készülnek tönkretenni. Hallgatnak a hivatalok, hallgat a rendőrség. Túlkapás miatt zárhatnak be a romkocsmák.

Reggeli 11-09-09


szerző:
2011.09.09. 08:35
Reggeli 11-09-09

Nagy Sanyi lovasbalesetet szenvedet, a Madách Színház művésze néhány nappal ezelőtt, amikor a Nemzeti Vágtára edzett, balesetet szenvedett. A mai Reggeliben megkérdeztük tőle, hogyan történt a baleset és milyen sérüléseket szenvedett.

Támogatásból nyílnak újra az iskolák

Négy bezárt kisiskolában csöngetnek be újra szeptembertől. A települések összesen 100 millió forint állami támogatást kaptak ehhez.

Éheznek a szeretett iskoláért Kaposváron

Újabb éhségsztrájkba kezdett több szülő és tanár egy kaposvári iskola átszervezése miatt.

Zárva marad az ovi, mert panaszkodtak?

A sajtóban panaszkodtak - ezért nem nyithat ki újra az óvoda Érden.

Éhségsztrájkolnak a kaposvári iskoláért

Éhségsztrájkba kezdett harminc szülő és tanár egy kaposvári iskola átszervezése miatt.

Elkergették az olasz nudistákat


szerző:
2011.06.10. 09:10
Elkergették az olasz nudistákat

Bezárták Olaszország legnagyobb és legrégibb nudista strandját.

25 szórakozóhely került lakat alá

Összesen 25 szórakozóhelyet záratott be a kiürítési feltételek elégtelensége, illetve a működési engedélyek hiánya miatt az OKF.

Németország éveken belül bezárja atomerőműveit

Németország legkésőbb 2022-ig bezárja atomerőműveit. Ezt határozta el hétfő hajnalig tartó ülésén a német kormány.

A főváros nem zárná be Zöld Pardont

Nem támogatja a főváros vezetése a Zöld Pardon bezárását.

Felelniük kell a kecskeméti gumiszoba miatt

Bezáratták a kecskeméti Juhar utcai fogyatékosok intézetében illegálisan működtetett dühöngőt.

Iskolájukért demonstráltak


szerző:
2011.05.06. 12:12
Iskolájukért demonstráltak

A tervezett iskolabezárás ellen tiltakoztak szülők és gyerekek csütörtök délután Budapest belvárosában.

117 éves iskolát zárna be az önkormányzat

Egy hete még folyt a beiratkozás az őszi iskolakezdésre, túljelentkezés is volt, most mégis bezárnák a Rottenbiller utcai iskolát.

Bezár a fogyatékos gyerekek iskolája

Az V. kerületi önkormányzat azt mondja: nincs pénze arra, hogy az intézményt fenntartsa, évek óta csökken a diákok száma.

Nyertek a szülők: nem zárják be a bölcsődét

Hétfőig még vihetik a szülők gyerekeiket a felújítás előtt álló, ideiglenesen bezáró siófoki bölcsődébe, azután egy másik ingatlanban helyezik el a kicsiket.

Házat adott az iskola a beiratásért

Az ajándékozással tudták csak elkerülni, hogy be kelljen zárni az intézményt az egyre kevesebb gyerek miatt.

Tiltakoznak a Vértesi Erőmű bezárása ellen

Meggondolatlan lépésnek tartja a Fidesz az oroszlányi Vértesi Erőmű bezárását.

Nem tudják eladni az üresen kongó iskolákat

A 2007-es a budapesti iskola-összevonások után felszabadult 16 ingatlanból csak hármat sikerült értékesíteni.

A bíróságokon is tartanak a H1N1-től

Kizárják a nyilvánosságot a Somogy megyei bíróságokról a H1N1 miatt. Csak az mehet be, akinek idézése van.

Fidesz: kórházak zárhatnak be


szerző:
2010.01.11. 21:04
Tömeges iskolabezárás Salgótarjánban

Egy hét rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a megnövekedett hiányzások miatt.

Lobbiznak a polgármesterek a vasútakért

38-40 vasúti mellékvonal bezárást tervezi a kormány - ezt állítja két szocialista polgármester.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való