KERESÉS search-close

bevándorlási hivatal

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bevándorlási hivatal"

Éheztették a menekülteket

Kiéheztetheti a menekülteket a bevándorlási hivatal - a Helsinki Bizottság hívta fel a figyelmet arra, hogy csak a gyermekeknek és szoptatós anyáknak biztosítanak ellátást a tranzitzónákban azok közül, akiknek első fokon elutasították a menedékkérelmét. Így biztatják őket arra, hogy inkább távozzanak Szerbiába.

Hivatal a menekültválság közepén

2015. novemberének végén Magyarországon több menedékkérő van idegenrendészeti őrizetben, tehát zárt helyen, mint nyitott befogadó állomáson. Egy részüket bírósági ítélet utasította ki Magyarországról, csakhogy az ítéleteknek nem lehet eleget tenni, mert Szerbia nem fogadja be őket. A magyar kormányhivatal hamar az európai menekültválság kellős közepén találta magát. A kérdés az, hogy mit kezdett és mit kezd ezzel a helyzettel.
 

Magyarul Balóval 2015-11-25

Alig van dolga a szeptemberi határzár óta a Bevándorlási Hivatanak vagy csak visszaállt a megszokott ügymenet?  Miután a hozzánk érkező menekültek száma erősen megcsappant, a legnagyobb feladat: mi legyen a már kiutasított, de még itt fogva tartott menedékkérőkkel? Alakítja, vagy szolgálja a kormány bevándorlás-politikáját Végh Zsuzsa, aki 15 éve áll az intézmény élén?

Menekültek, akiknek a pályaudvar a gyerekszobája

A menekültek között sok gyermekkel találkozunk, akik ezt a nagy utazást talán játéknak fogják fel, de egész biztos, hogy nem tudják, hová tart a sorsuk és hová a családjuk. Sokan szüleik nélkül jönnek Magyarországra. Eddig 3800, főként kiskamasz érkezett, teljesen egyedül, többnyire Afganisztánból. A szabályok szerint melléjük ügygondnokot kellene kijelölni, ám erre nincs kapacitás. Czakó József riportja.

Nem lehet együtt feleségével, ha nem kap vízumot

Szeretik egymást és együtt szeretnének maradni, élvezni a szabad mozgás és tartózkodás jogát. Kamel forgatásunk után hazautazott Tunéziába. Ott várja, hogy elfogadják sokadik vízumkérelmét és újra párjával lehessen.

Törvények szakítják el egymástól a házaspárt

Kamel és Ilona kapcsolata három éve tart, ősszel lesz a második házassági évfordulójuk. Boldogságuk nem felhőtlen, a férfi ugyanis nem kapott állandó vízumot Magyarországra. Ilona azt mondta, megalázó, hogy folyton azt kell bizonygatnia, férjével együtt élnek, és szeretik egymást. Volt, hogy a Bevándorlási Hivatal alkalmazottja kamerával tört rájuk váratlanul és még a fehérneműik közé is benézett. Polyák Alexandra riportja.

Hónapokig várnak az anyakönyvre


szerző:
2015.07.10. 18:25
Hónapokig várnak az anyakönyvre

Hónapok óta hiába vár gyermekeik anyakönyvére, útlevelére több külföldön élő magyar család. Sokan keresték meg ezzel az RTL Híradót. A családok arról panaszkodnak, hogy így nem tudnak hazajönni látogatóba. Az ügyeket intéző egyetlen kormányhivatalnál azt mondják, többszázezer kérelem torlódott fel náluk, miután a Bevándorlási Hivataltól hozzájuk került az ügyintézés. A Miniszterelnökség most elrendelte, hogy a többi kormányhivatalt is bevonják a munkába.

Magyarországon maradhat a szenegáli apuka

Jogszerűtlen volt a Bevándorlási Hivatal korábbi döntése, amikor kiutasítottak az országból egy szenegáli férfit, aki 8 éve él Magyarországon.

Eltűnt a gyógyszertől az ujjlenyomata

Nem akarták beengedni Amerikába, mivel nem tudtak tőle ujjlenyomatot venni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való