KERESÉS search-close

bevándorlás

81 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "bevándorlás"

Trump új bevándorlási szabályokat akar

Donald Trump egy általa csak bevándorló-barátnak nevezett rendszerrel kezelné az Egyesült Államokba áramló migrációt. Az amerikai elnök olyan pontrendszert vezetne be, amelyik előnyben részesíti a fiatal, jól képzett és angolul beszélő bevándorlókat. A jelenlegi szabályok módosításához az ellenzéki Demokrata Pártra is szükség van, ők viszont erkölcstelennek tartják Trump ötletét.

Országjárásba kezd a Fidesz


szerző:
2019.04.29. 18:43
Országjárásba kezd a Fidesz

Országjárásba kezd a Fidesz azért, hogy minél több embernek el tudják mondani: szerintük a brüsszeli vezetők nem adták fel bevándorláspárti terveiket.

Juncker keveri a műfajokat

Az isiásza miatt összekeveri az álhírt a véleménnyel. Ezt Kovács Zoltán államtitkár mondta az Európai Bizottság elnökéről, aki tegnap Orbán Viktort is megvádolta azzal, hogy álhíreket terjeszt. Orbán Viktor szóvivője szerint meglátszik Brüsszel bevándorláspolitikáján, hogy álhírnek tartja a bevándorlás veszélyességét.

Elfogadták az ENSZ migrációs csomagját

Elfogadták az ENSZ globális migrációs csomagját - erről 192 tagállam szavazott hétfőn a marokkói Marrakesben, így a dokumentum a világszervezet közgyűlése elé kerül a jövő héten. A csomagot megszavazók szerint az a céljuk, hogy csakis ellenőrzött módon és jogszerű eljárással lehessen a bevándorlóknak más tagállamokba belépniük, aki pedig nem szorul védelemre, azt gyorsabban kitoloncolhassák. Magyarország és több uniós tagállam azonban otthagyta a tárgyalásokat, mert szerintük valójában az illegális bevándorlást akarják legalizálni.

Orbán: Gruevszki szövetséges

Az ember tisztességesen bánik a szövetségeseivel, ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az állami rádióban Nikola Gruevszki korrupcióért elítélt macedón miniszterelnök menekültügyi eljárásáról. Orbán Viktor szerint az ügy azért kavart ekkora vihart, mert Gruevszki bevándorlásellenes intézkedéseket hozott, és ez nem tetszik Soros György szervezeteinek.

Helsinki Bizottság: Akiknek családtagjait gyilkolták meg, nem kaptak menedékjogot

Kivételeztek a magyar hatóságok a korrupcióért elítélt macedón kormányfővel - ezt állítja a menekülteknek jogi segítséget nyújtó Helsinki Bizottság. A jogvédők több olyan menekült történetét is nyilvánosságra hozták, akiknek családtagjait gyilkolták meg, vagy a polgárgháború elől menekültek, a magyar hatóságoktól mégsem kaptak menedékjogot.

Már a postán a nemzeti konzultáció kérdőívei

A kérdőívet mindenki megkapja - jelentette be Novák Katalin államtitkár. A kormány összesen 11 kérdést tesz fel az embereknek, ezúttal családügyi témában, de a bevándorlás kérdése sem maradt ki. A szocialisták szerint: „bugyuták a kérdések”.

Így reagált a magyar kormány a korrupciós vádakra

A magyar kormányt bírálta az európai liberálisok frakciója. Két és fél perces videójukban azt állítják, hogy Orbán Viktor azért, hogy megerősítse hatalmát, korrupt oligarcha rendszert hozott létre Magyarországon. Halász János, a a Fidesz frakció-szóvívője szerint a videó célja, hogy a bevándorlást támogató pártok lejárassák a magyar kormányt.

Nem fizetik meg a különadót

Nem fizetnek bevándorlási különadót az RTL Híradónak nyilatkozó civil szervezetek. Álláspontjuk szerint rájuk nem vonatkozik a nyár elején elfogadott új szabályozás. Hétfőig kell bevallani és befizetni a 25 százalékos különadót azoknak a szervezeteknek, amelyek a kormány szerint támogatják a bevándorlást.

 

EP: vita Magyarországról

Megsérti-e a magyar kormány az uniós alapértékeket? A jelentés szerint igen, a magyar kormány szerint a jelentés tele van hazugságokkal, és az országot támadja, mert nem fogadunk bevándorlókat. A Magyarul Balóval összeállításában, a keddi Sargentini-jelentés majd 3 órás vitáját, hivatalos magyar tolmács hanggal, rövidített változatban nézhetik meg.

CEU: a kurzusok miatt adót kellene fizetniük?

Felfüggesztik a menekülteknek meghirdetett oktatási programokat a CEU-n a bevándorlási különadó miatt. Az egyetem szerint elképzelhető, hogy a kurzusok miatt adót kellene fizetniük. Az egyik hallgatójuk a képzés miatt költözött volna Budapestre. Azt mondta, otthagyta a munkahelyét és az albérletét - majd kiderült, hogy a képzés mégsem indul. A Pénzügyminisztérium szerint a programok felfüggesztésével a CEU beismerte, hogy segítik a bevándorlást.

Különadó a bevándorlást segítőknek

Már a nyár végén fizetniük kellene azoknak a szervezeteknek, amelyek a kormány szerint segítik a bevándorlást. A kormány javaslata szerint különadót szednének tőlük.

Al-Gharati Magyed édesapja nem ismer határokat!

Részlet a 21. évad második részéből:

A jemeni származású fiú STOP SOROS feliratú pólóban állt színpadra, így a bevándorlás és a rasszizmus mellett sem ment el szó nélkül. A humorista édesapjáról is mesélt, aki állítása szerint egy nagyon jó humorú ember. Ti sem fogjátok elhinni, miket tett meg a családjáért!

A teljes adást itt tudod megnézni!

Lázár János az integrációról

Meg kell állítani a bevándorlást, hogy Magyarország magyar ország maradhasson - erről beszélt kampánykörútjának mai állomásán, Nagykanizsán Orbán Viktor.

Orbán Viktor: időt nyertünk

Júniusban kell legénynek lenni a gáton. Így fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az európai uniós csúcstalálkozó után. A miniszterelnök szerint Magyarország időt nyert a kötelező kvóta ügyében, és sikerült azt is világossá tennie, hogy a kormány ezügyben nem fogad el semmilyen javaslatot. A Párbeszéd európai parlamenti képviselője szerint Orbán Viktor feleslegesen utazott Brüsszelbe, ha erre emlékszik, Jávor Benedek szerint ugyanis a tanácsülés napirendjén nem szerepelt a migráció.

 

Orbán Viktor: A bevándorlás a legfontosabb kérdés

A bevándorlás a legfontosabb kérdés, amellyel foglalkozni kell az uniós csúcstalálkozón - ezt mondta Orbán Viktor a holnapi EU csúcs előtt. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelölte szerint viszont Orbán Viktor félrevezeti a magyarokat, ugyanis a legnagyobb veszély nem a bevándorlás, hanem hogy Magyarországtól megvonják az európai uniós forrásokat.

 

Egy tubus fogkrémhez hasonlította a migrációt Orbán

Miskolcon pedig az oda betelepített romákkal példálózott a miniszterelnök, amikor a bevándorlás veszélyéről beszélt a helyi televízióban. A miskolci cigány önkormányzat vezetője szerint felháborító, hogy Orbán Viktor megbélyegzi a roma közösséget.

Tranzitzóna: egy nap, egy kérelem

Nincs, aki kérelmet adna be – ezzel magyarázta Lázár János, hogy a szerb-magyar határon felállított tranzitzónákban naponta csak egy menedékkérelmet fogadnak be. Legújabb kampányában azonban a kormány azt állítja, hogy az elmúlt időszakban milliónyi bevándorló érkezett Európába.

Orbán: Más ez a befogadás

Orbán Viktor szerint nincs köze egymáshoz annak, hogy a kormány befogadott 1300 menekültet, miközben küzd a bevándorlás ellen. A miniszterelnök az állami rádióban először beszélt erről azóta, hogy kiderült: Magyarország tavaly titokban befogadott 1300 menekültet. A velük foglalkozó civil szervezet szerint viszont részben azokat fogadta be, akik ellen kampányol: a déli határhoz érkezőket. Tavaly közülük akartak néhányat elszállásolni Őcsényben, ami óriási felháborodást okozott a helyiek körében, és a tiltakozókkal a kormányfő is egyetért. Az Együtt szerint a kormány összevissza hazudozik.

„Bevándorlás veszély” - nem mindenki tudta, mitől fél

A polgármesterek közül sem mindenki tudta, hogy mitől kell félni. Ez derül ki az Index videójából, amely a településvezetők pénteki összejövetelén készült, ahol - ahogy fogalmaztak - a bevándorlás szervező irodák miatti veszélyről tanácskoztak. A Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásához most a kormánypártok is csatlakoztak, és arra kérik a településeket, hogy határozatban utasítsák el a menekültek betelepítését.

Bilincsbe verték az 5 éves fiút

Bilincsbe vertek és órákon át fogva tartottak egy kisfiút a washingtoni nemzetközi repülőtéren, mert anyai ágon iráni származású. A Fehér Ház szerint az eljárás jogos volt, mert egy 5 éves gyerek is lehetne terrorista. Közben Donald Trump azonnali hatállyal menesztette az igazságügyi minisztert, amiért az nyíltan bírálta a bevándorlás-korlátozó elnöki rendeletet, ami ellen folyamatosak a tüntetések.

Az érvénytelen voksolás költsége

17 milliárd forintba került másfél év alatt a bevándorlással kapcsolatos kampány - az átlátszó.hu számítása szerint. A kormány állítja, rosszul számoltak. A kabinet 7 milliárd forintról beszél, mert szerintük ennyit költöttek a népszavazással kapcsolatos kampányra. Az Átlátszó ehhez hozzászámolta a tavalyi, menekültekkel kapcsolatos tájékoztatást is. A Magyar Helsinki Bizottság szerint a kampány drága volt, és azt érte el, hogy fokozódott az idegengyűlölet.

Menekülők: miért csak a félelem?

Ha visszanézünk 15 évet, először jött a terror Amerikába, majd Európába és sokkal később a menekülők és utóbb velük együtt a bevándorlók is. Közülük tízezrek vesztek a Földközi-tengerbe. A többiek itt vannak és jönnek, jönnek. Európa és az európai ember bizonytalan, fél és válaszokat keres, mert eszébe jut, hogy az európaiságnak része a szolidaritás, a segítőkészség és a befogadás. Keressünk válaszokat. Ungváry Rudolf író, Péterfy Gergely író és Schilling Árpád rendező.

Vita Orbán Viktor „tankönyvbe emeléséről”

Aránytalanul sokszor és elfogult módon szerepel Orbán Viktor a nyolcadikosoknak szánt állami történelemtankönyvben. Ezt a Történelemtanárok Egyleténél mondják. A miniszterelnök egy, a bevándorlással kapcsolatos beszédét is beemelték az átdolgozott tankönyvbe. Az MSZP az oktatási jogok biztosához fordult. A könyv kiadója szerint csak az Alaptantervhez igazodtak, és más politikus véleményét is felhasználták.

 Rothadó fejű bábuval ijesztegetnek a határon

Rothadó fejre hasonlító bábukat tett ki valaki a magyar-szerb határnál lévő kerítésre Tiszasziget és Kübekháza között. A helyiek szerint azért, hogy így riassza el a menekülteket. A bábukról készült képek a hétvégén egy rendőröket és katonákat támogató Facebook csoportba is felkerültek. Ott elszabadultak az indulatok, többen is gyalázták a menekülteket. Az oldal létrehozója nem árulta el, ki készítette a bábukat, a rendőrség pedig nem válaszolt kérdéseinkre.

A magyarok félnek leginkább a menekültektől

Rogán Antal szerint a terrorizmus és az illegális bevándorlás kéz a kézben jár. Így értékelte a több mint 80 halálos áldozatot követelő nizzai támadást a miniszterelnök kabinetfőnöke. Rogán Antal megismételte: a bevándorlók miatt van több terrortámadás Európában. Egy friss kutatás szerint egész Európában a magyarok tartanak leginkább a menekültektől. A szocialisták úgy látják: a valódi veszélyt az jelenti, hogy Magyarország részt vesz Irakban az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcokban, így akár célponttá is válhat.

„A migránsok nem egyenlők a terrorizmussal”

A külügyminiszter szerint a kormány sosem állította, hogy a migránsok egyet jelentenének a terrorizmussal. Szijjártó Péter egy amerikai külpolitikai lapnak nyilatkozott. Azt is mondta, a magyar kormány keresztény, így sohasem valamivel szemben politizál. Orbán Viktor azonban korábban egy másik amerikai lapnak azt mondta: minden terrorista migráns. A kormányzat korábban plakátkampányt is indított a bevándorlás ellen, illetve tévéreklámokban terjesztették, hogy a migráció növeli a terrorveszélyt.
 

Orbán: Brüsszelt meg kell állítani

Brüsszelt meg kell állítani - ezt mondta Orbán Viktor a menekültkvótákra utalva évértékelő beszédében. A miniszterelnök szerint a bevándorlás bűnözést, terrorizmust és homofóbiát hoz magával, és a gazdasági növekedést is fenyegeti. A tüntető pedagógusoknak azt üzente, hogy az IMF-fel és az önkormányzatok adósságával is megbirkóztak, szóval a KLIK tartozásait is rendezni fogják. Orbán Viktor szerint a vidéki kórházak többségében már 21. századi körülmények vannak - ezért Budapesten fognak új kórházat építeni.

Népszavazást akar a kormány a bevándorlásról

Népszavazást kezdeményez a kormány arról, hogy az unió betelepíthessen-e Magyarországra menekülteket a kvótarendszer alapján, ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján. A kérdést már be is nyújtották a Nemzeti Választási Irodának.

Hogyan kezelik a menekültügyet?

A tavalyi több mint egy millió után idén is legalább ennyi menekültre kell, hogy számítson Európa – részben azért, mert Törökország egyelőre nem erőlteti meg magát, hogy a beígért 3 milliárd euróért legalább fékezze az országot elhagyó menekülőket – akik Görögországba és onnan északra mennek. Tavaly több mint 90%-uk végül három országba, Németországba, Ausztriába és Svédországba érkezett. Az unió hozott ugyan egy döntést ősszel 160 ezer menekült szétosztásáról, de ez a terv összeomlott. A leghangosabb ellenálló Kelet-Európa, ahol a legkevesebb bevándorló él.

Vándorlások a zöldhatáron, vadászok és kerítések között a múlt században

Több menekülthullám volt Magyarországon. Beszélhetnénk a trianoni döntés elől menekülők vagonlakásairól, a Tanácsköztársaság bukása miatt menekülőkről is, vagy, hogy kitántorgott Amerikába másfél millió emberünk, ám a ki- és bevándorlási hullámok közül most azokra emlékezünk, melyek csak pár nemzedéknyi ideje történtek. Melyekre még emlékeznek szemtanúk, áldozatok, vagy épp az ő gyermekeik. Így is bőven válogathatunk…

39 bevándorlót szabadítottak ki egy teherautóból - mutatjuk a rendőrségi felvételeket

Az embercsempészek a világ minden táján embertelenül bánnak a menekültekkel: ezúttal egy amerikai férfi autójában találtak fuldokló és szomjazó mexikóiakat.

Egyetlen éjszaka alatt több ezer menekült lépte át a röszkei határt

1200-1500 menekült érkezik naponta Magyarországra, hétfőn viszont több mint 2 ezren jöttek és kedden még nagyobb tömegre számítanak. Többek között ezeket a menekülteket próbálta a hétvégén feltartóztatni a macedón kormány.

BREAKING! Áttörték a rendőrsorfalat a menekültek Macedóniában!

Az elmúlt napokban már könnygázzal próbálták oszlatni a görög-macedón határon összegyűlt embertömeget. Ma délután több ezren jutottak át a rendőrkordonon. Részletek a Híradóban!

Nem szóltak nekik, hogy menekülttábor épül náluk

Több lesz a menekült, mint az ott élő azon a két településen, ahol új befogadó állomások épülnek. A Magyar Közlöny pénteki számából derült ki, hogy a kormány a baranyai Martonfán és a Zala megyei Sormáson épít tábort a menekülteknek.

Menekülnek: kilométeres kamionsorok a Csalagútnál

Egyre kevésbé képesek kezelni a francia hatóságok a menekültáradatot. Calaisnál most már naponta 1700 menekült próbál feljutni a Nagy-Britanniába tartó kamionokra. Bár David Cameron brit miniszterelnök segítséget ígért a francia hatóságoknak. Európa és Nagy-Britannia között szinte teljesen lebénult a közúti áruszállítás, a késések miatt sok kereskedő a csőd szélére jutott.

Orbán: „A baloldal nem szereti a magyarokat”

Orbán Viktor szerint világos összefüggés van a növekvő bevándorlás, és a növekvő terrorizmus között. A miniszterelnök Tusnádfürdői beszédében végig a bevándorlókkal foglalkozott. Szerinte a baloldali politikusok nem szeretik a magyarokat, de keblükre ölelnék a bevándorlókat.

Ingyenes orvosi ellátás jár a menekülteknek

Több mint 40 ezer forintot fizetett egy szír család azért, mert ellátták 3 éves gyermeküket egy kórházban - pedig a törvény szerint járna nekik az ingyen háziorvosi ellátás és sürgős esetekben egyéb kezelés is. A Helsinki Bizottság szerint a hatóságnak kellene tájékoztatnia a kórházakat és orvosokat a jogszabályról.

Határokon túl, de merre tovább?


szerző:
2015.07.17. 18:30
Határokon túl, de merre tovább?

Miután csütörtökön stábunk a menekültekkel együtt járta be a szerbiai útvonalat, a szabad ég alatt töltött éjszakát követően a határ magyar oldalán folytatta útját. A menekülteket vaktérképekkel látták el a rendőrségen, na meg egy magyar nyelvű tájékoztatóval. Ezen kellene eligazodniuk a nyelvet és az országot nem ismerő embereknek. Talán ez az egyik oka, hogy úton-útfélen tanácstalanul bolyongó menekültekbe botlottunk.

Menekültek nyomában: rendőrök nehezítik a civil ételosztást

Miután csütörtökön stábunk a menekültekkel együtt járta be a szerbiai útvonalat, a szabad ég alatt töltött éjszakát követően a határ magyar oldalán folytatta útját. A menekülteket vaktérképekkel látták el a rendőrségen, na meg egy magyar nyelvű tájékoztatóval. Ezen kellene eligazodniuk a nyelvet és az országot nem ismerő embereknek. Talán ez az egyik oka, hogy úton-útfélen tanácstalanul bolyongó menekültekbe botlottunk. Újvári Mihály riportja.

Nem lehet együtt feleségével, ha nem kap vízumot

Szeretik egymást és együtt szeretnének maradni, élvezni a szabad mozgás és tartózkodás jogát. Kamel forgatásunk után hazautazott Tunéziába. Ott várja, hogy elfogadják sokadik vízumkérelmét és újra párjával lehessen.

Törvények szakítják el egymástól a házaspárt

Kamel és Ilona kapcsolata három éve tart, ősszel lesz a második házassági évfordulójuk. Boldogságuk nem felhőtlen, a férfi ugyanis nem kapott állandó vízumot Magyarországra. Ilona azt mondta, megalázó, hogy folyton azt kell bizonygatnia, férjével együtt élnek, és szeretik egymást. Volt, hogy a Bevándorlási Hivatal alkalmazottja kamerával tört rájuk váratlanul és még a fehérneműik közé is benézett. Polyák Alexandra riportja.

Kikerültek a vicces ellenplakátok

10-féle vicces felirattal, 500 plakáttal, országszerte elindult a Kétfarkú Kutyapárt és a Vastagbőr közös ellenkampánya, amelyet a kormány szerintük bevándorlóellenes plakátjai miatt raktak ki. A készítők 3 millió forintot kértek, de végül 33 milliót kaptak civil adományozóktól a kampányra.

Szerbia: kellemetlen, de elfogadják a kerítést

Ezt mondta a szerb miniszterelnök, miután Orbán Viktorral egyeztetett. A kormányfő azt mondta, már nem bevándorlásról, hanem népvándorlásról kell beszélni, a kerítés építését pedig nem emberi jogi kérdésnek, hanem határrendészetinek tekintik. Az ellenzéki pártok továbbra is ellenzik a két ország közé tervezett kerítés megépítését.

Új tábort építettek a menekültek előállítására

Egyetlen nap alatt több mint ezer újabb menekült érkezett Magyarországra. A Honvédség ezért az éjjel egy vadonatúj 500 fős, menekültek előállítására szolgáló tábort épített a kiskunhalasi laktanyában. A Belügyminisztérium szerint erre azért volt szükség, mert a röszkei és a szegedi előállítók már teljesen megteltek. A nyugatra tartó menekültek akár az életveszélyt is vállalják.

MENEKÜLTTÁBOR: Egy szír férfi megrázó felvételei

A szír származású fotós, migránsként lépte át a határt Szeged térségében. Ezt a felvételt is ő készítette, célja az egyik magyar menekülttábor embertelen körülményeinek bemutatása volt. Több százan zsúfolódnak itt össze, nincsen wc papír, a földön alszanak és egészségügyi ellátást sem kapnak. A felvételen egy rendőr próbál segíteni az egyik menekült férfin, inni ad neki, ám az nincs eszméleténél.

Menekültek: politikai- és plakátháború

A plakátháború közepette a Fidesz egy új törvénnyel Szerbiába küldené vissza a délről hozzánk érkező menekülteket. Csordogál a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció: eddig a címzettek 5 százaléka válaszolt. Tépkedik és rongálják a bevándorlóknak szóló, magyarul írt és tegeződő kormányplakátokat, ezt a rendőrség figyeli ugyan, de tolerálja. Négypárti vita. 
 

Vita a bevándorlóellenes plakátokról

A plakátháború közepette a Fidesz egy új törvénnyel Szerbiába küldené vissza a délről hozzánk érkező menekülteket. Csordogál a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció: eddig a címzettek 5 százaléka válaszolt. Tépkedik és rongálják a bevándorlóknak szóló, magyarul írt és tegeződő kormányplakátokat, ezt a rendőrség figyeli ugyan, de tolerálja. Négypárti vita. 
 

Megijedt a kampánytól a szudáni orvos

45 éve él és dolgozik sebészként Magyarországon, most úgy érzi, talán el kell hagynia otthonát. Ezt egy szudáni származású főorvos mondta Híradónknak, miután a kormány plakátokkal üzen a bevándorlóknak.

Nemzeti konzultáció: eddig 200 ezren válaszoltak

A nyolcmillióból eddig 200 ezren küldték vissza a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit. A kormányszóvivő szerint ez nem különbözik jelentősen az eddigi tapasztalatoktól, a Demokratikus Koalíció szóvivője viszont azt állítja: a 200 ezres szám a konzultáció bukását jelenti.

Tele van irányított és félrevezető kérdésekkel- ezt mondta a bevándorlókkal kapcsolatos magyar konzultációs kérdőívről az Európai Bizottság képviselője kedden Strasbourgban. Az Európai Parlamentben vitát tartottak Orbán Viktornak a bevándorlókról és a halálbüntetés visszaállításáról szóló kijelentéseiről. Valamennyi hozzászóló elítélte, hogy a magyar kormány torz képet fest a bevándorlókról és az uniós alapszerződéssel ellentétesen a halálbüntetés visszaállítását is napirenden tartja. Orbán Viktor szerint a magyaroknak senki nem mondhatja meg, mit gondoljanak.

Orbán is felszólalt


szerző:
2015.05.19. 18:45
Orbán is felszólalt

Orbán Viktor szerint az uniós bevándorlás-politika abszurd, a bevándorlók befogadása és kvóta szerinti szétosztása, idézzük: őrültség.

Orbán Viktor önkényuralmi rendszert akar kiépíteni?

„Amíg a demokráciákban vitatkoznak, addig az önkényuralmi rendszerek cselekednek” - idézte egy amerikai kutatóintézet elemzőjét egy szombati konferencián a miniszterelnök. Orbán Viktor szerint bár a magyarok a demokráciát értékelik többre, mégis a nem demokratikus berendezkedésű országok a sikeresek, mint például Kína, Oroszország vagy Brazília. Kéri Barnabás riportja.

Szoros eredmény várható


szerző:
2015.05.07. 18:35
Szoros eredmény várható

Rég nem látott bizonytalanság a brit választásokon. A két nagy párt fej-fej mellett áll, így ismét koalíciós, sőt akár kisebbségi kormányzás is jöhet a szigetországban. A kampány egyik legfőbb témája a bevándorlás szabályozása volt, ami a magyarokat is érinti majd.

A nemzeti konzultáció leállítását követelik az európai szakszervezetek

A bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció leállítását követeli az Európai Szakszervezeti Konföderáció. Szerintük ugyanis a konzultáció célja a bevándorlók kriminalizálása és a populizmus növelése. Az Európai Bizottság alelnöke szerint a konzultáció rosszindulatú és helytelen. A kormány szerint a konzultáció egy politikai kérdőív, a PM szerint viszont csak egy ostoba és bunkó gumicsont.

Európai szakszervezetek a konzultáció ellen

A bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció leállítását követeli az Európai Szakszervezeti Konföderáció. Szerintük ugyanis a konzultáció célja a bevándorlók kriminalizálása és a populizmus növelése. Az Európai Bizottság alelnöke szerint a konzultáció rosszindulatú és helytelen. A kormány szerint a konzultáció egy politikai kérdőív, a PM szerint viszont, „csak egy ostoba és bunkó gumicsont”.

Nemzeti konzultáció – borítékolt válaszok?

Magyarországra tízezerszámra érkeznek elsősorban Szíriából és Afganisztánból induló menekültek.  A kormány beindítja és választ várva minden nagykorú állampolgárnak elküldi a 12 kérdésből álló nemzeti konzultációt. Tárgy: a bevándorlás és a terrorizmus. Az első három kérdés témája a terrorizmus, a többié a bevándorlás. Az ellenzéki pártok egy részének nagyon nem tetszenek a kérdések.

Vita a nemzeti konzultációról

Egyetért Ön a magyar kormánnyal abban, hogy a bevándorlás helyett inkább a magyar családok és a születendő gyermekek támogatására van szükség? – kérdezi 11 másik kérdéssel együtt a kormány a választókat 1 milliárd forintért egy nemzeti konzultáció jegyében. Az MSZP demagógiáról beszél és másik 12 kérdést ajánl. Kósa Lajos és Harangozó Tamás vitája.

A nyomor elől menekülnek


szerző:
2015.02.12. 19:00
A nyomor elől menekülnek

Mellbe vágta a kormányt a menekültáradat. A legfrissebb adatok szerint, idén már csaknem 24 ezren érkeztek Magyarországra, a 80 százalékuk Koszovóból. A miniszterelnök egy hete azt mondta, be kell reteszelni az ország ajtaját.

Fidesz-naptár 2015


szerző:
2015.02.10. 22:00
Fidesz-naptár 2015

Miért lett hirtelen, napok alatt elsőszámú Fidesz-téma a bevándorlás, pontosabban ennek vaskos szigorítása? Vendégünk: Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.
 

Magyarul Balóval 15-02-10

Magyarul Balóval: Miért lett hirtelen, napok alatt elsőszámú Fidesz-téma a bevándorlás, pontosabban ennek vaskos szigorítása? Vendégünk: Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője.

Mi a baja a bevándorlókkal a kormánynak?

Erről kérdezzük Rogán Antalt, a Fidesz frakcióvezetőjét. És ki a bevándorló, ki a menekült? Maradnak, vagy tovább mennek? Ha sok pénze van, maradhat? Milyen bankrendszer épül Magyarországon? Miért kell Budapestnek új kórház? Mi a médiaháború tétje?
 

Házon kívül 15-02-04


szerző:
2015.02.04. 23:15
Házon kívül 15-02-04

Házon kívül: Kiakadt a polgármester, zavarja, ha sokan kíváncsiak az önkormányzat pénzügyeire. Lakáshitelesek igen, autóhitelesek nem? Bajban lévő hitelesek, számukra nélkülözhetetlen az autó. A miniszterelnök szerint nem léteznek, mi mégis találtunk gazdasági kivándorlókat.

Vidéken tárgyal a Fidesz frakció

Az úgynevezett megélhetési bevándorlás megállításáról, az állami közműszolgáltató felállításáról, és a kilenc osztályos általános iskola bevezetéséről tárgyal a Fidesz-KDNP Mezőkövesden, ahol szóba kerül a médiaadó csökkentése is.

A Kaya család elképesztő története

Riporterünk, Polgár Géza utánajárt a Kaya család különleges történetének. Miközben pont úgy élnek, mint bárki, aki húsz éve családalapításba fogott Magyarországon, most mégis úgy tűnik, mind az ötüknek menniük kell. Visszaköltözni valahova, ahová nem szeretne menni egyikük se. 20 év magyar gyökéreresztés után.

Egyre több a bevándorló Magyarországon?

Van aki elfogadja őket, van aki nem. A Charlie Hebdo szerkesztőségében végrehajtott mészárlás óta nemcsak Nyugat-Európában, hanem már Magyarországon is egyre több politikus emeli fel a hangját a gazdasági bevándorlók ellen. Részben őket hibáztatva a gazdasági problémákért és a terrorizmusért. Mi most a Magyarországon élő bevándorlók nyomába eredtünk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért jöttek, hogyan választottak ki éppen minket, és hogy mit próbálnak megtenni.
 

A Magyarországon élő bevándorlók nyomába eredtünk

Van aki elfogadja őket, van aki nem. A Charlie Hebdo szerkesztőségében végrehajtott mészárlás óta nemcsak Nyugat-Európában, hanem már Magyarországon is egyre több politikus emeli fel a hangját a gazdasági bevándorlók ellen. Részben őket hibáztatva a gazdasági problémákért és a terrorizmusért. Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért jöttek, hogyan választottak ki éppen minket, és hogy mit próbálnak megtenni.

MC KEMON: „Itt maradtam, mert ide húzott a szívem”

MC Kemon eredetileg azért jött Magyarországra, hogy beindítsa focista karrierjét, de máshogy alakult az élete, az Irie Maffia tagja lett. Kemon magyarországi élményeiről mesélt, szerinte jó dolog egy idegen országban való letelepedés, hiszen az egyik legfontosabb dolog az emberek életében, hogy világot lássunk.

Orbán: A gazdasági bevándorlás veszedelem!

Meg kell állítani a gazdasági bevándorlást, mert csak veszedelmet hoz Európára. Ezt mondta Orbán Viktor vasárnap, miután a terrortámadás áldozataira emlékeztek Párizsban. Úgy fogalmazott, a magyarok nem akarnak tőlük különböző kultúrájú jelentős kisebbséget maguk között látni.

Cameron szigorítana


szerző:
2014.11.28. 18:30
Cameron szigorítana

Ha nem is teljesen csukná be a brit a kormányfő a bevándorlók előtt az ajtót, alaposan megnehezítené a külföldiek letelepedését a szigetországban. Első körben mindenféle szociális juttatásból kizárná az újonnan érkezőket. Csak négy évnyi munka és adófizetés után járna bármi is.


 

Exkluzív interjú a határon nyomorgó menekültekkel

Csaknem 500 menekült vár Szabadka mellett arra, hogy illegálisan az Unióba szökhessen a magyar határon át.

Tucatnyi bevándorlót csíptek nyakon

Tucatnyi illegális migránsra bukkantak a rendőrök egy ellenőrzés során Mosonmagyaróvár közelében.

Megsértették a tibetért tiltakozók jogait?

A Tibetet Segítő Társaság szerint megsértették a tiltakozók emberi jogait.

Túl sokáig várt Berlin és Bécs?

2011. május elsején nyitotta meg munkaerő-piacát Németország és Ausztria az új EU-tagok munkavállalói előtt.

Kellenek a bevándorlók


szerző:
2009.07.01. 07:03
Benedek pápa a menekültek védelmében

Jó szívvel kell fogadni a menekülteket, még ha beilleszkedésük problémákat okoz is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való